Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 17:51   #1771
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

:klaski: świetna fura, mój synek ma taką samą

Tez dostalam dzis drugiego lewka

potwierdzam... Herbatki hipp to zło. Moj brat tak samo mial cale zabki poniszczone, doslownie wykruszaly mu sie, cale czarne i nic nie dalo sie z tym zrobic, dopiero musialy wypasc i wyrosnac stale na ich miejsce.

jaka cudna!
Dokładnie tak samo było u bratanicy, trzeba było czekać aż wypadną, potem tak śmiesznie z zębami wyglądała

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:52   #1772
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiem Kochana, że ciężko, samej mi ciężko jak patrzę na mój flak... Ale nie możemy ryzykować

Gdyby Nina się nie pospieszyła, to właśnie umierałabym w szpitalu po cc. A za chwilę Mała kończy tydzień
To jak juz tak gdybamy ..
Gdyby moja niuńka nie była leniuchem jak tata, dzis miała by miesiác . Ale ze jej sie nie spieszylo - dzis mamy 3 tygodnie I Rybkowego Kacperka bliźniaka )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:53   #1773
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Abby mi otwiera tylko miniaturke, ale Ninu jest sliczna. I ma takie włoski jak mi sie sniły cała ciáże

Muszę nacieszyć się tymi włoskami, bo pewnie szybko się wytrą

Cytat:
jaka cudna!

Cytat:
Mi nie wyprało za pierwszym razem to przy kolejnym praniu zatarłam plame w proszku I wrzuciłam do pralki.
Zeszło ..
Z krwi tez powinno zejsc.
Dziękuję
A w normalnym proszku czy w dziecięcym?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:56   #1774
niunia32
Zakorzenienie

co do dopajania, to dzieci na mleku matki nie trzeba dopajać.
ja moją córę dopajałam samą wodą w upały.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:56   #1775
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem Kochana, że ciężko, samej mi ciężko jak patrzę na mój flak... Ale nie możemy ryzykować

Gdyby Nina się nie pospieszyła, to właśnie umierałabym w szpitalu po cc. A za chwilę Mała kończy tydzień

Czas leci jak szalony...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:58   #1776
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę nacieszyć się tymi włoskami, bo pewnie szybko się wytrą

Dziękuję
A w normalnym proszku czy w dziecięcym?
W dzieciecym. Ja mam ten proszek w zelu ale jak masz sypki to zamocz ta plame wczesniej I wetrzyj troche proszku, potem do pralki I tez powinno zejsc.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 18:00   #1777
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie Nela!
edit: Doczytałam, że może wypisujesz się na własne żądanie. Jeśli mogą jeszcze poczekać to jasne, niech Nela podrośnie

Nina robi tylko taką Pytałam dziś o to położną i podobno tak ma właśnie kupka wyglądać

Nasza urodziła się 56cm, a praktycznie żadne ciuszki 56 nie są dobre - każde lekko za duże I to mówię o rzeczach typu pajace czy body, bo np. dostaliśmy prześliczną bluzę i sięga małej do pięt

Jaki?

De - gratulacje! Christian jest śliczny! Okruszek kochany!
Oby Wam tak pięknie dalej przesypiał
maomami - brzuch A ja mam wielkiego wiszącego flaka
ryba - Kochana, absolutnie żadnych brzuszków! Po cc można ćwiczyć, owszem, ale 1) po połogu, 2) mięśnie brzucha można ćwiczyć dopiero po 4-6 miesiącach. Wiem, że ciężko, ale olej te wszystkie durne przytyki i nie rób nic głupiego, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła
nemosek - super prezentuje się x-move w tej beżowej wersji

coralady i Taszanta - pewnie macie już swoje maluchy przy sobie Jeśli tak - gratulacje! Jeśli nie - szybkiego rozwiązania

A ja przedstawiam Ninę

Załącznik 5460499

co do spierania plam, to ja zawsze od razu przelewałam zimną wodą, potem mydłem i schodziło

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-28, 18:00   #1778
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale mam leniwy dzień, drzemnęłam się trochę a tu nagle ciemno jak w środku nocy... ja się boję, że depresji się nabawię siedząc z małym ciągle sama w domu jak przez pól dnia będzie ciemno... pod tym względem to bym jednak wolała urodzić wiosną lub latem...

W sprawie herbatek/ wody/ dopajania to jeśli uda nam się karmić piersią to nie zamierzam nic podawać, uważam , że mój pokarm będzie wystarczający. Tym bardziej, że mamy już jesień i temperatury są normalne.
Jestem też przeciwna herbatkom granulowanym typu Hipp, tak jak już ktoś pisał - niepotrzebna tona cukru, jeśli już to lepiej zwykłe herbatki w saszetkach.

Pocieszacie mnie z tym rozmiarem 56, że na prawie wszystkie dzieciaczki (z wyjątkiem Majeczki Trele hihihhhi ) są nawet przyduże, bo mam sporo na 56 i mama z babcią mi smęcą, że to za małe będzie.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Synuś czekamy <3
Śliczny widok! Ja bym się na jego miejscu skusiła

Cytat:
Dziewczyny u mnie taka wichura przeszla ze
Domy I autobusy pozgniatane przez drzewa.
P&ograve;ł Londynu bez pradu. Lotnisko stoi
Ulice odemnie drzewo przewrocilo sie na Dom co spowodowało wybuch butli gazowej I zburzenie kolejnych dwoch . http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/uk-weather-picture-devastation-hounslow-2649056
Armagedon jakiś... straszne.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wypowiem sie i ja.
Mój od początku miał hiperglikemie i podawali mu glukoze- mam zleconą do dnia dziejszego. Mam podawać mu zwłaszcza jak ma czkawki bo chętniej pije a czkawki ma po KAŻDYM karmieniu. wiec tak przy czkawce wypija ok 10-20 ml. Oprócz tego ze teraz 3 dzień jesteśmy tylko na mm (mam nadzieje ze sie to zmieni! choć widze ze i mleka mam mniej.. ) to mamy podawać herbatkę z kopru. No i jak po czkawce napije sie troche tej glukozy tak po południu podaje mu herbatkę z kopru i wtedy ładnie bączki puszcza. Podobno na samej piersi nie trzeba dopajać. Mam herbatkę z Hippa - dostałam. Ona zawiera koper i glukoze, mały chętnie ją pije, natomiast mam taką normalną do parzenia z torebek... zawiera 100%kopru i bardzo małą ilość cukru wiec chyba nawet lapsza dla maluszka.

To chyba hipoglikemie miał czyli niedobór glukozy we krwi, bo hiper- to jest nadmiar

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Mały wczoraj dał popis płaczu...wręcz ryku przez kilka dobrych godzin, prawdopodobnie miał zaparcia bo prężył się i był cały czerwony... pomogliśmy mu czopkiem i troszkę mu ulżyło..,podejrzewam że wszystko przez MM, od 2 dni go dokarmiam bo za mało pokarmu odciągam :-(dziś kupiłam herbatkę koperkową i mam nadzieje że będzie lepiej...
Aż serce mi się krajało jak widziałam jak cierpi moje biedactwo...
Jutro mamy wizytę u pediatry, zobaczymy jak przybiera i jak ta jego żółtaczka...
Biedaczek maleńki... trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie. Na KTG wyszły skurcze i to dość regularne, ja ich w ogóle nie czułam Rozwarcie jest na 1,5 cm. Badanie jak w zeszłym tygodniu bolące Ja nie wiem jak ja urodzę jak mnie zwykłe badanie boli Kazała mi jeszcze przyjść w poniedziałek jak nie urodzę. Zrobimy jeszcze KTG i wypisze skierowanie do szpitala.
Dzieje się. Ciekawe czy wytrzymasz jeszcze do poniedziałku.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Jak będą Wam wmawiac ze nie ma miejsc albo nie zrobią czegoś Waszemu dziecku to sie kłóćcie tak jak ja. Dziękuje NASTURCJA i reszta za te wskazówki. Poszliśmy tam i oczywiście powiedzieli mi ze na styczeń mogą mnie zapisać a wtedy szczepienia te co są przed 4 miesiacem mi przepadną bo przecież oni nic nie zrobią. Wkurzyłam sie i poprosiłam o napisanie na kartce i podpisanie sie takiego oświadczenia że oni mi odmawiają badania oraz USG. Zwłąszcza ze na wypisie ze szpitala jest wyraźnie napisane ze w główce mojego synusia są jakieś niepokojące zmiany,, które trzeba sprawdzić i badać. oczywiscie nagle zmieniła babka podejście, poszłam do neurologa, zapisała mnie na USG osobiście, potem do niej na konsultacje.. dało sie ? tak, ale walczyłam o to 1,5godziny
Z pozytywnej nformacji dzisiaj mamy 3 tygodnie i mały przekroczył wagę urodzeniową o 100 gram nie wim czy to wina tego że od soboty jest tylko na mm bo mojego niet, czy tak ma być ale sie cieszymy
Brawo za odwagę! Dobrze, że postawiłaś na swoim i sie nie dałaś. W naszym chorym kraju to się trzeba rozpychać łokciami, żeby mieć to co nam przysluguje.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale mi się nic nie chce Totalny brak chęci :/

Obiad mam gotowy,domek w miarę ogarnięty i chyba pójdę spać

Wkleję Wam furkę mojego synka
Piękna fuuura! A ja bym chciała zobaczyć ten podświetlany wypasiony podnóżek LED

Aaby mała jest ślicznaaaaa! Przesłodka, przecudowna i zazdroszczę

Zmykam pościel przebrać na nową Pewno się z tym brzuchem upocę

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-10-28 o 18:05
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:00   #1779
niunia32
Zakorzenienie

spadam na basen

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-28, 18:01   #1780
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Aaby jest cudna taki aniołeczek

Antibia ja tez smarowałam Cepanem, śmierdzi, ale działa A ty jesteś po jakiejś laparoskopii?
Tak.miałam wycinany woreczek żółciowy bo właśnie po porodzie z piotrusiem miałam problemy zapalenie trzustki kamienie:-(

[QUOTE=aaby;43465974]Dziękuję

Beatka - nie, nie ma. W dniu wypisu wynik badania wyszedł taki, jakby żółtaczki w ogóle nie miała

Co do maści na blizny - od kiedy można stosować tę maść, ewentualnie Cepan?

Nina też ma czkawki, właśnie jak sobie po jedzeniu leży, a nie od razu zasypia. W brzuchu miała i teraz ma

ola
- wszystkiego, co najpiękniejsze, w dniu urodzin!

Dziewczyny, czym spieracie kupki z ciuszków/pościeli? Małej wczoraj przeleciało bokiem w Pampersie (jakieś gratisowe Pampersy z Niebieskiego Pudełka, zupełnie inne, już w dotyku mi się nie podobały ), akurat taka rzadka żółta kupka. I niestety plama na pajacu i prześcieradle. Wyprałam i - zostały. Prześcieradło spróbowałam teraz jeszcze odplamić i wrzuciłam raz jeszcze, pajaca sobie daruję, choć w sumie jeden jedyny, który miałam taki akurat. Ale z lumpka, to mniejszy żal.
Ale na przyszłość nie wiem, czy jakoś zamoczyć przed praniem? Tego pajaca próbowałam sprać zimną wodą, to nic kompletnie nie szło, więc wrzuciłam do pralki normalnie na 40st.

Tak samo dziś była położna i zdejmowała klamerkę z pępka, i okazało się, że pępek leciutko podszedł krwią. I jak oczyszczała, to oczywiście kawałek pajaca (ecru ) oberwało. Plamka jest akurat z przodu, nie chciałabym, żeby została, więc pytam, zanim wrzucę do pralki
Jakieś rady?

[/QUOTE
Z tego co mi mówili to jak się zagoi rana to wtedy .ja tak uzywakam
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:09   #1781
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
To jak juz tak gdybamy ..
Gdyby moja niuńka nie była leniuchem jak tata, dzis miała by miesiác . Ale ze jej sie nie spieszylo - dzis mamy 3 tygodnie I Rybkowego Kacperka bliźniaka )

NO, a jakby mój był terminowy to dopiero 12 dni byśmy mieli. ;p i dopiero 5 dni w domu bysmy byli (gdyby syt. była taka sama w szpitalu)
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale mam leniwy dzień, drzemnęłam się trochę a tu nagle ciemno jak w środku nocy... ja się boję, że depresji się nabawię siedząc z małym ciągle sama w domu jak przez pól dnia będzie ciemno... pod tym względem to bym jednak wolała urodzić wiosną lub latem...

W sprawie herbatek/ wody/ dopajania to jeśli uda nam się karmić piersią to nie zamierzam nic podawać, uważam , że mój pokarm będzie wystarczający. Tym bardziej, że mamy już jesień i temperatury są normalne.
Jestem też przeciwna herbatkom granulowanym typu Hipp, tak jak już ktoś pisał - niepotrzebna tona cukru, jeśli już to lepiej zwykłe herbatki w saszetkach.

Pocieszacie mnie z tym rozmiarem 56, że na prawie wszystkie dzieciaczki (z wyjątkiem Majeczki Trele hihihhhi ) są nawet przyduże, bo mam sporo na 56 i mama z babcią mi smęcą, że to za małe będzie.

Śliczny widok! Ja bym się na jego miejscu skusiła

Armagedon jakiś... straszne.

To chyba hipoglikemie miał czyli niedobór glukozy we krwi, bo hiper- to jest nadmiar

Biedaczek maleńki... trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Dzieje się. Ciekawe czy wytrzymasz jeszcze do poniedziałku.

Brawo za odwagę! Dobrze, że postawiłaś na swoim i sie nie dałaś. W naszym chorym kraju to się trzeba rozpychać łokciami, żeby mieć to co nam przysluguje.

Piękna fuuura! A ja bym chciała zobaczyć ten podświetlany wypasiony podnóżek LED

Zmykam pościel przebrać na nową Pewno się z tym brzuchem upocę
Dziękuję Tak hipoglikemie hahah, nie wiem co mi sie tak na to hiper zmieniło, ale jeszcze mi mózg nie wrócił po ciąży. :P

Ola- Wszystkiego najlepszego
Stary 2013-10-28, 18:13   #1782
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo było u bratanicy, trzeba było czekać aż wypadną, potem tak śmiesznie z zębami wyglądała
Noo, strasznie smiesznie i przez to teraz ma problemy z poprawna wymowa...
Stary 2013-10-28, 18:37   #1783
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Beatka - nie, nie ma. W dniu wypisu wynik badania wyszedł taki, jakby żółtaczki w ogóle nie miała

Co do maści na blizny - od kiedy można stosować tę maść, ewentualnie Cepan

rana musi być zagojona, tzn nie jakaś sącząca się, może być czerwona, ja dzis jestem 25 dni po cc, i już wszystko ok jest
Stary 2013-10-28, 18:47   #1784
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie Nela!
edit: Doczytałam, że może wypisujesz się na własne żądanie. Jeśli mogą jeszcze poczekać to jasne, niech Nela podrośnie

Nina robi tylko taką Pytałam dziś o to położną i podobno tak ma właśnie kupka wyglądać

Nasza urodziła się 56cm, a praktycznie żadne ciuszki 56 nie są dobre - każde lekko za duże I to mówię o rzeczach typu pajace czy body, bo np. dostaliśmy prześliczną bluzę i sięga małej do pięt

Jaki?

De - gratulacje! Christian jest śliczny! Okruszek kochany!
Oby Wam tak pięknie dalej przesypiał
maomami - brzuch A ja mam wielkiego wiszącego flaka
ryba - Kochana, absolutnie żadnych brzuszków! Po cc można ćwiczyć, owszem, ale 1) po połogu, 2) mięśnie brzucha można ćwiczyć dopiero po 4-6 miesiącach. Wiem, że ciężko, ale olej te wszystkie durne przytyki i nie rób nic głupiego, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła
nemosek - super prezentuje się x-move w tej beżowej wersji

coralady i Taszanta - pewnie macie już swoje maluchy przy sobie Jeśli tak - gratulacje! Jeśli nie - szybkiego rozwiązania

A ja przedstawiam Ninę

Załącznik 5460499
śliczna
Stary 2013-10-28, 18:50   #1785
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Noo, strasznie smiesznie i przez to teraz ma problemy z poprawna wymowa...
no ona na szczęście ładnie mówi...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:59   #1786
Asist22
Rozeznanie

Cześć Mamuśki.

Dzieciaczki przesłodkie. Gratuluję!!!

Ola wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Kciuki za rodzące. Trzymajcie się.

Dziś jestem jakas wypompowana. Plecy zaczęly mnie boleć w odcinku piersiowym. męża nie ma i nie ma mnie kto pomasować.
Stary 2013-10-28, 19:17   #1787
Trele_Morele
Zakorzenienie

Tez przez ta zmiane czasu tak wam sie dzien dłuzy? Mi sie juz Od dwoch albo nawet trzech godzin wydaje ze czas do spania a teraz dopiero 18sta

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 19:24   #1788
kyte
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie wszystko już napiera na porod jest mała nisko ale szyjka zaczęła bardzo mocno trzymać.na sam koniec. Ogolnie nie podoba jej sie moj brzuch bo jest bardzo napiety i mala sie bardzo wypycha. I jej tetno jest przy dolnej granicy zastanawiala sie czy nie zostawić mnie w szpitalu.sama nie wiem co mam myslec

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A i jej termin wedkug usg sie przesuwa coraz bardziej na koniec lustopada!

Stary 2013-10-28, 19:28   #1789
ryba91
Zakorzenienie

trele- mi sie Kacper przyzwyczaaił do kąpieli o 8 i teraz od 19 mi tu popłakuje chyba sie nie przetawił

kyte- u mnie tez z tetnem były kłopoty..a co powiedziała? ze lepiej szpital czy nir..?
Stary 2013-10-28, 19:35   #1790
kyte
Wtajemniczenie

Rybko sama nie była zdecydowana co tu zrobic i badz tu czlowieku madry.pelno ludzu zapisala na 18 ta mialam byc ostatnia a bylo jeszcze 5 babeczek w tym dwie w ciazy. I tak na szybkiego zalatwiala...

Stary 2013-10-28, 19:44   #1791
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie wszystko już napiera na porod jest mała nisko ale szyjka zaczęła bardzo mocno trzymać.na sam koniec. Ogolnie nie podoba jej sie moj brzuch bo jest bardzo napiety i mala sie bardzo wypycha. I jej tetno jest przy dolnej granicy zastanawiala sie czy nie zostawić mnie w szpitalu.sama nie wiem co mam myslec

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A i jej termin wedkug usg sie przesuwa coraz bardziej na koniec lustopada!

Ale za malutka jest ze na koniec listopada? Kurcze to w takiej niepewnosci Cie ta lekarka zostawila z tym szpitalem

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:48   #1792
malinka123108
Wtajemniczenie

lineczka ja bym ci radzila zostac i rodzic...bedziesz miala za soba nie przedluzaj tego zrob jak mowia lekarze i tyle pozniej bedziesz zalowac ze wrocilas do domu bez dzidzi ja jak szlam na wywolanie to obiecalam sobie ze wroce juz z mala...omeczylam sie tez ale nie chcialabymdrugi raz zasuwac do szpitala..dasz rade

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

kyte idz do szpitala,tam bedziesz ciagle pod kontrola i mala tetno tez bedzie miala pod kontrola
Stary 2013-10-28, 19:52   #1793
kyte
Wtajemniczenie

Nie wierze!zerwala sie wichura najechalismy na patyka i zlapalismy flaka!!stoimy w lesie :banghead:

Stary 2013-10-28, 20:04   #1794
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie wierze!zerwala sie wichura najechalismy na patyka i zlapalismy flaka!!stoimy w lesie :banghead:

Łooo ciup. Uciekajcie z tamtad szybko bo ta wichura z tad poszla na Polske I Niemcy. Podobno juz nie taka silna ale jednak.

A co do wizyty to co z tym tetnem? Za niskie? Czy skacze ?
Masz jakas kontrole jeszcze? Czy masz poprostu czekac na poròd?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 20:10   #1795
nasturcja7667
Zadomowienie

Ciekawe jak tam Anoula po wizycie i Cora oraz Taszanta po cc....
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 20:14   #1796
lineczka1989
Zakorzenienie

Jest po obchodzie no i pani doktor nie mogla zadecydowac i mam jutro na obchodzie porannym powiedziec lekarzowi o tym

Ale ja mam taki metlik w glowie ze juz sama nie wiem co mam robic

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 20:21   #1797
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Jest po obchodzie no i pani doktor nie mogla zadecydowac i mam jutro na obchodzie porannym powiedziec lekarzowi o tym

Ale ja mam taki metlik w glowie ze juz sama nie wiem co mam robic

Ja bym czekała do terminu z USG. Bo on świadczy o dojrzałości dziecka. Jeśli z USG [które zazwyczaj wszystko zaniża] wychodzi 5.11 to znaczy, ze główka, brzuszek, kość udowa wskazująna rozówj dziecka na etapie 39tc. A nie 41....
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 20:21   #1798
Margot156
Raczkowanie

Hej dziewczynki!!
Kilka dni mnie nie było a tu 30 stron do nadrobienia jutro się za to wezmę. Obiecuję!!

Teraz chciałam szybko złożyć raport po wizycie u gina. Zakończyłam branie luteiny i decyzje o porodzie zostawiamy dzieciaczkowi
Paciora w badaniach nie było
Posłuchaliśmy serduszka i umówiliśmy się na 15.11.

Zaczęłam pakowanie torby

Pozdrawiam wszystkich!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 20:24   #1799
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja bym czekała do terminu z USG. Bo on świadczy o dojrzałości dziecka. Jeśli z USG [które zazwyczaj wszystko zaniża] wychodzi 5.11 to znaczy, ze główka, brzuszek, kość udowa wskazująna rozówj dziecka na etapie 39tc. A nie 41....
Ja te bym byla za tym ale musze zapytac lekarza mimo ze moge sie nie zgodzic na wywolanie ale on jest strasznie nieprzyjemny wiec moze mnie ochrzanic i miec w nosie to ze ja mam termin na kiedy indziej

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 20:24   #1800
Kabriela
Zadomowienie

Kupcie sobie mydło z rosmana na plamy, jest genialne zmywa wszystko jak na razie.

Jaki śliczny Aniołek Aaby, piękna ta Twoja córcia.

A ja się kładę bo dzisiaj coś czuję, że nie daję rady, strasznie wieje. Jakaś masakra.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości