|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczuplejsza 2014
Cytat:
poza tym zupy też są spoko i są łatwe, robi się je podobnie, tylko składniki się zmienia :P mozesz tez popatrzec na forum sfd - tam też masa przepisow dla cwiczących (prostych przepisów xD). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 57,9kg, czyli 0,5kg. Tak to bywa, jak się o północy pochłania pół puszki kukurydzy konserwowej.
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Co do przepisów i pomysłów to ja też korzystam z jadłospisów podwieszonych na tym dziale.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to po nim brakowało mi może 2cm Jak tylko stracę pare kilo to znowu wracam do niego A długo ćwiczyłaś? Ja raz ćwiczyłam regularnie, potem miewałam miesięczne przerwy a potem znowu regularnie, ale w sumie to ze 150 godzin zrobiłam, możę troszke więcej
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was dziewczyny.
Szukam sobie jakiegoś fajnego wątku żeby w końcu zacząć działać. Powiem tak... od jakiś 3 lat nie potrafię zejść z wagi 62,5kg. Waga cały czas stoi, a próbuje już wszystkiego. Jestem aktualnie na diecie rozpisanej przez dietetyczkę dla mojej koleżanki, która schudła 10 kg przez 4 tyg. U mnie po 2 tyg. zeszło z 2 kg, ale co z tego jak znowu zaczęłam podjadać słodycze i zakazane produkty. Aktualnie mam chyba 63 kg przy wzroście 168cm. Dążę do wagi 56kg, czyli 7 kg do zrzucenia. Oczywiście chciałabym do końca roku, ale chyba jest to mało prawdopodobne. Do końca roku chciałabym zobaczyć 5 z przodu. Jeśli chodzi o ćwiczenia to nie ćwiczę. Jakiś czas temu ostro walczyłam z Ewką, ale było minęło. Wczoraj zrobiłam Skalpel i dzisiaj nie potrafie chodzić. Nie wiem w jaki sposób sobie z tym wszystkim poradzić, szczególnie ze słodyczami i brakiem ruchu. Do mojego wesela zostało 1,5 roku. Wtedy to chciałabym na pewno widzieć 56 na wadze. No nic trzeba się wziąć do roboty
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj mielnus, ale masz avatyar, sorry ale mnoe brzydza, dobrze że ja nie mm takiego cellulitu
prawie całego się pozbyłam ![]() No niestety samą dietą lub samymi ćwiczeniami nie uda nam się wyglądać i ważyć tyle co chcemy, trzeba połączyć jedno i drugie ![]() Ja dzisiaj robię taki dzień odpoczynku, po 4 dniach ćwiczeń, dzisiaj tylko zrobiłam parenaście minut ćw. z Tiffany i Mel B abs (9min), jutro coś poćwiczę, a w niedzielę odpoczynek (czyt. basen z rodzinką)
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny
![]() Dziś miałam straszny młyn w pracy i zjadłam tylko rano na śniadanie serek, ok 13 sałatke i dopiero teraz warzywa z patelni. U mnie dziś rano na wadze było 54,8 a chciałabym znowu wazyc 49.
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak narazie z wagi 65 spadłam do 56,1 i oczekuję na dwie piąteczki (55,9) Od dzisiaj weekend więc nie wiem jak ja przeżyję, bo się dwie imprezy na dziś i jutro zapowiadają i na kolejny weekend tak samo |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Butterfly_27 dasz rade! Njgorsze są imprezy, bo wtedy sie nadrabia, ale może za to poćwicz
![]() Ja własnie sie zmotywowałam i zaraz biore sie za Mel B trening nóg ![]() -------------------------------------------------------------------- Zrobiłam ten trening Mel B, boli mnie cały tyłek, ale dałam rade. Jak u Was z dietą?
Edytowane przez Czarna_Złośnica Czas edycji: 2013-10-26 o 15:51 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam, oznajmiam zero grzechów, jestem z siebie dumna
![]() A rano poćwiczyłam z Tiffany (w sumie 21min), z Mel B biust,klatka + rozgrzewka ( sumie 15min) i bieganie interwałowe (25min), a teraz zabieram się za Turbo Fire (Fire 45 i Stretch 10) a do tego Zuzka ZWOW 8 (15min), dzisiaj poszaleje a co
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Byłam tu nieraz, ale mój temat umarł i na nowo szukam własnego miejsca. Chciałabym ostrzec, że jestem osobą zaledwie piętnastoletnią i nie mam zamiaru tego ukrywać. Moim celem jest czucie się dobrze ze sobą, a więc nauczenie się zdrowego odżywiania, przywyknięcie do ruchu i wyszczuplenie sylwetki. Kondycja z pewnością się przyda, a nawet w okresie dojrzewania aktywność fizyczna i odpowiednie jedzenie nie zaszkodzi, a powinno pomóc w prawidłowym 'rozwoju' Zresztą, w dniach kiedy jem zdrowo i ruszam się, moje samopoczucie jest o niebo lepsze. Osobiście ważę 53-54kg przy wzroście 164cm i chciałabym powoli zejść do 50kg, ew. 49 (ale wszystko zależy od tego, jak to będzie się przedstawiało - przecież liczą się wymiary oraz wygląd, nie tylko sama waga). Pragnę jeść około 1200kcal dziennie, w dni bardziej aktywne 1300. W środy i piątki mam w-f, w poniedziałki, środy i piątki chodzę na zajęcia aerobowe/aero kick. Nie wiem czy zechcecie mnie przyjąć, ale zatajanie takich faktów z pewnością nie byłoby w porządku.Chcę zacząć klasycznie - "od jutra", bo dzisiejszy dzień nieuchronnie zmierza ku końcowi...
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Jak tam dziewczyny dietowanie? U mnie już prawie 3 tygodnie
. Mam nadzieje, że w ciągu miesiąca zejdzie mi 4 kg, patrząc na to, że tygodniowo ubywa 1kg.---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie mija tydzien diety i waga pokazała dzisiaj równe 54 kg, czyli 2,1 w dół
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4344863 6]Gratuluje
[/QUOTE]Dziekuję Stosujecie jakieś balsamy ujędrniające? Mi przez to, że przytyłam parę kilo powiększył się cellulit na tyłku i wczoraj kupiłam balsam antycellulitowy z Gosh'a. Będe smarowac się rano i wieczorem, plus peeling, może coś pomoże
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja problemów z cellulitem jakoś nigdy nie miałam, albo po prostu go nie widzę.
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zazdroszczę. Ja od zawsze, nawet jak byłam szczuplejsza i wazyłam 49 kg, mam dość kobieca pupe i niestety jakis czas temu zaobserowałam, że mój cellulit sie powiększył.
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
Jeżeli chodzi o ilość spożywanych przeze mnie kalorii, to faktycznie zdaję sobie sprawę z faktu, że 1200kcal może być liczbą zbyt małą. Ostatnimi czasy skupiałam się na 1400-1500kcal i prawdopodobnie jest to lepsze wyjście, aczkolwiek wszystko zależy od tego, jak będę się czuła spożywając daną liczbę kalorii. Myślę, że skoryguję ją na miarę własnych potrzeb w trakcie trwania diety.Również gratuluję, Czarna_Złośnica. Byle tak dalej! Każdy postęp to dodatkowa motywacja dla reszty społeczności wątku.
|
|
|
#51 |
|
królikoholiczka
|
Witam
mogę dołączyć? mam 163 cm i waze obecnie 74kg. w tamtym roku ważyłam 87 i schudlam do 71 no a teraz przytylam. Głównie przez lenistwo i stres. Chciałabym ważyć jakieś 60kg. To się zresztą okaże. Przygarniecie?
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej. Myślę, że przygarniemy.
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny!
I może ja się dołączę? Od bardzo dawna czytam i przeglądam mnóstwo serwisów i książek na temat zdrowego odżywiania i chudnięcia jednocześnie. Mam 5 kg za dużo, czuję się ciężko, w porównaniu z tym co było za czasów gimnazjalnego trenowania (tak wiadomo, byłam wtedy jeszcze dzieciakiem większym niż jestem teraz, ale 4 lata obijania naprawdę może sprawić, że człowiek czuje się jak beczka) . Boczki przybyły, dupa urosła i spodnie za małe (jestem dość hmm koścista do pasa, taka typowa gruszka) . Jestem wysoka (180cm) i ważę 68 kg. BMI jest w normie, ale chcę być w tej dolnej granicy i czuć się jak dawniej. Plan jest taki : 1500 kcal dziennie + ćwiczenia. Każde zaoszczędzone 3500 kcal to 0,5 kg w dół. Kiedy zejdę do 62 kg, 2000 kcal + ćwiczenia i plan na całe życie. Pozdrawiam ;D |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja to niestety nie mam się czym pochwalić przez weekend dziś na wadze zobaczyłam 0,5kg więcęj byłam na chrzcinach i nie potrafiłam sobie odmówić ![]() Yhhh.... Do końca listopada chciałabym zobaczyć chociaż te 75kg na wadze (aktualnie 80,7kg) wtedy już wiedziałabym że robię jakieś postępy. Od dziś po powrocie z pracy mam zamiar zacząć ćwiczyć Aerobiczną 6 Weidera. Kiedyś też już ją ćwiczyłam ale tylko przez nie całe 2 tygodnie,ale efekty już były zauważalne. Jeszcze chce schudnąć z ramion i barków. Ale niewiem jakie ćwiczenia najszybciej pokazały by jakieś efekty. Macie może jakieś podpowiedzi ? |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po 6 Weidera kompletnie efektów nie miałam (doszłam do 14 dnia), po Mel B różnicę już po tygodniu w jędrności widziałam.A u mnie dziś ładnie, w sumie to mogę śmiało powiedzieć, że zaczynam od nowa dopiero od dziś, bo w weekend trochę poszalałam, głównie z "zakrapianiem", bo jedzenia to za dużo nie było. ![]() Na wadze 57,9kg, następne ważenie za tydzień, a jutro się pomierzę wzdłuż i wszerz. ![]() Miałam wstać dziś o 5 rano i pobiegać, bo baaardzo mi tego brakuje, ale wczoraj w ogóle zasnąć nie mogłam (się kręciłam do 3) i uznałam, że to bez sensu. Póki co poćwiczyłam z Mel B (rozgrzewka, nogi, pośladki, brzuch, ABS, rozciąganie) i jakoś pod wieczór sobie Callenetics z Bojarską walnę. ![]() Hej, Koks94.
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj będę ćwiczyć 4 dzień z Mel B- trening posladków, zmotywowałam se do ćwiczeń i mam nadzieje, że dam rade wytrwać
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie po A6W widziałam szybko efekty , zwłaszcza że boczki mi szybki znikły... no ale potem gdzieś tam się zagubiłam i przestałam,ale zacznę też ćwiczyć z Mel B bo widzę większość z was poleca Trzeba się w końcu zmotywować i zrzucić te zbędne ciałko ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A powiedz czy po tym 4 dniu widzisz już choćby jakieś minimalne efekty? |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
olcia18172 hmm ciężko mi powiedzieć, bo to dopiero 4 dzień. Zrobiłam dzisiaj zdjęcia i porównam za tydzień
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj dobrze, niedawno wróciłam z aerobiku i teraz zaległam w łóżku przed laptopem... Dzisiaj miałam jeszcze bardzo szybki marsz, bo wyszłam z domu, zapomniawszy kilku rzeczy i musiałam wracać się z powrotem. Łącznie 45min takowego, potem przez dłuższy czas czułam skutki.
Osobiście po dwóch tygodniach A6W widziałam i czułam już pewne zmiany, ale ciężko jakoś było mi w tym wytrwać. Wrócę do niego w wakacje, a przynajmniej taką mam nadzieję. Sądzę, że MelB jest jednak o wiele lepsza, treningi są różne i na każdą partię ciała. Z pewnością nie należą do monotonnych i nudnych - podczas ćwiczeń czułam, jakby mówiła wprost do mnie. Motywować z pewnością potrafi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

poza tym zupy też są spoko i są łatwe, robi się je podobnie, tylko składniki się zmienia :P mozesz tez popatrzec na forum sfd - tam też masa przepisow dla cwiczących (prostych przepisów xD). 

o ile nie popłynę w ten weekend, bo zapowiada się ... 
a tak to po nim brakowało mi może 2cm 

Jak narazie z wagi 65 spadłam do 56,1 i oczekuję na dwie piąteczki (55,9)