|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
|
|
#1292 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cerate podkladalam taka: http://images.kangoo.pl/81175406/580...ka_horizon.jpg Ale jeszcze podczas snu mi sie nie zdarzylo,zeby odeszly. Duzo? Tak ze dwie szklanki? Z tego co pamietam. Z Wiki lazilam po korytarzu w kolko i odeszly mi wody na moje nowe,sliczne laczki. A z Erykiem nie wiem,bo przebijali i nie widzialam ile wylecialo.
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po weekendzie
![]() Em ma dobrze, że Dorotka postanowiła posiedzieć jeszcze w brzuszku, a Ty się trzymaj ciepło, oby wszystko szło w dobrym kierunku i szybko wróć do domu ![]() Sadlaczyca dużo zdrówka życzę Tobie i brzuszkowi ![]() Gosia to bezsensu, pierwsze wzywają Cię na szybszą wizytę, a później masz termin na za 2 tygodnie pewnie jest wszystko w porządku tylko się im coś powaliło![]() Agatka super wózek ![]() Ja dziś mam jakiś super leniwy dzień. Mój mąż ma imieniny i przeleżałam z nim cały dzień w łóżku oglądając filmy (biedak ma zapalnie płuc ). Na dodatek każda zmiana pozycji czy chcąc wstać strasznie boli mnie chyba spojenie łonowe![]() Pisałyście o wyciekach mleka, ja mam dzisiaj jakieś apogeum, cały czas jakieś plamy, wcześniej zdarzało mi się ale tylko w nocy i to czasami a jestem w 24 tyg Z tego co pisałyście to raczej Wam takie przygody się nie zdarzają....mam się martwić
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czym się różnią? Nie wiem
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Akma: ja zamówiłam własnie jak narazie dwie takie http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippe...+colic+bottles
w razie czego mój później będzie biegał po sklepach, ale myślę że chyba dwie mi wystarczą ![]()
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka się rozbujała puka i puka
![]() Zastanawiam się czy nie kupić zwykłej ceratki takiej jak do łóźeczka i nie rozłożyć na materac pod przescieradło w razie odejscia wód albo ten podkład większy rozłożę pod pupę
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ten http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=25 kolor 04 czy ten http://allegro.pl/2w1-jedo-fyn-4ds-m...630849744.html kolor 316
?Kurdę no pomóżcie mi się zdecydować!
|
|
#1300 |
|
Gang Iren
|
Ja tak z miesiac przed porodem poloze cerate pod przescieradlo.
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie któraś z Was pisała o piłce do ćwiczeń/ciążowej. Chce kupic cos polecacie?
Czy lepiej w sklepie sportowym? |
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ten drugi czyli Jedo
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Jedo ladniejszy :P tylko, ze to chyba kiepskie jakosciowo sa te wozki i awaryjne czy nie?
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
kilka dni sie nie odzywalam, ale jestem z wami i czytam caly czas. W piatek bylam u diabetologa nie jest najgorzej, bez insuliny wiec ok, kardiolog 12.11 , a za tydzien gin i na prawde sie boje, co chwile cos sie dzieje niedobrego i mam wrazenie, ze zaraz znow czegos sie dowiem. Probuje sie relaksowac ale chdoze jak bomba zegarowa tz ostatnio powiedzial ze on chyba ze mna do stycznia nie wytrzyma. I ja mu sie nie dziwie, bo samej siebie mam dosc. Zamiast cieszyc sie brzuszkiem ciaza i dzieckiem to rozmyslam co moze byc zle, a moze byc tego sporo az sie pisac nie chce, nie moge zakladac najczarniejszyh scenariuszy bo oszlaje. W kazdym razie naklada sie za duzo rzeczy na raz Brzuch dalej czasem twardnieje, niestety, a moje zycie jakos nie zwalnia tempa i mam wrazenie ze otoczenie oczekuje ode mnie zebym go nie zwalniala. Cos na ksztalt ciaza nie choroba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1306 | |
|
Rozeznanie
|
Tygrysa kupiliśmy w Polsce, w sklepie zakładowym wózków TAKO. Ogólnie są takie rzeczy praktycznie wszędzie, ale jak byliśmy oglądać wózek to był tam ten tygrys, a że TŻ tygrysiasz, a cena super 120 zł to kupił od razu
![]() Cytat:
Ale wiadomo to tylko moja opinia .
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam coś takiego: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
Mam nadzieję, że nada się najpierw dla mnie, a potem dla Małego do łóżeczka. |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie kazdej z was bym odpisala, ale tygodnia by mi braklo. Jestem na biezaco chyba
emma trzymaj sieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
My kupilismy ta tommee tippee z ta rurka, da, znac jak przyjdzie.a dzis z SR dostalisny z aventa bardzo fajn antykolkowa. Bedziemy miec2
ogolnie dzis w koncu zribilismy zakupy, min podklady przescieradlo butelki czapeczki itp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1311 | |
|
Gang Iren
|
Migotko
![]() Cytat:
Moze ja sobie tez takie kupie. Tylko nie widze cos jakie to duze. Moglabys napisac?
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w SR sa takie z decathola tez. Sa ok
te duze sa niepraktyczne bo mi nogi zwisajaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Solei to chodzi o jakieś bakterie zagrażające dziecku przy porodzie, ja nigdy nie miałam żadnych problemów, ale robi się ten posiew i żeby ich nie mieć lepiej się wstrzymać. Bo gdyby się pojawiły to wiem, że później jakieś leki podają. Może doświadczone mamy to nam lepiej wytłumacza co
??
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
cześść
dzięki za kciuki ![]() niedawno wróciłam, już leże. mąż nie był na prześwietleniu od razu pojechaliśmy na ip. Jest w sumie średnio. Z dzieckiem na szczęście ok Tyle zeszło, bo miałam chyba z 5 podejść do ktg, dziecko tak się wierciło, że ciągle przerywało zapis i od nowa szukanie ![]() Dostałam nospe 3x1 i magnez zwiększyć oraz nakaz bezwzględnego leżenia teraz to chyba naprawdę zwariuję Dopytywałam czy mogę chodzić to lekarz kręcił nosem i powiedział że lepiej na początku leżeć i tylko do wc, mogę sobie robić krótkie spacery po ogrodzie ale żadnego sprzątania, łażenia po sklepach i dźwigania. Ewentualnie wpaść na chwile po zakupy. okazało się też, że szyjka mi się skraca miesiąc temu miałam 3,8cm mierzył mój stary gin, dwa tyg temu nowy nie mierzył a dzisiaj okazało się, że ma 2,6cm. Lekarz był tym mocno zaniepokojony i zdziwiony że ostatnio gin nie zmierzył. Na szczęście szyjka zamknięta.Chciał mnie na początku zostawić w szpitalu, ale w końcu stwierdził, że dostanę leki a jak mi nie przejdzie i wystąpią mocne twardnienia, ucisk i skurcze to mam się od razu zgłaszać już na odział. Założyli mi w razie W kartę szpitalną i dał wypis z którym mam się zgłosić do lekarza i na odział jak coś będzie. Mówił, że jak chcę to mogę zostać, ale pomyślałam że leżeć i brać leki to mogę w domu... Nie miałam skurczy ani bezpośredniego zagrożenia więc nie chciałam zajmować niepotrzebnie łóżka...a z dzieckiem wszystko ok ![]() Myślicie że dobrze zrobiłam??? teraz mam ttochę mętlik... acha pytałam o tą nospę tzn mówiłam, że brałam ostatnio przy twardnieniu/skurczach w nocy i nie pomagała za bardzo... a on na to, że przy takich sprawach to trzeba brać raczej regularnie a nie doraźnie Mam brać ciągle leki do wizyty u gina 15 listopada i wtedy on zadecyduje co dalej lub do pogorszenia. strasznie mnie bolało usg od dołu lekarz był delikatny ale tak mnie cisnęło że myślałam że odlecę to samo na fotelu
|
|
|
|
#1315 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O paciorkowca chodzi? W Anglii nie robia badan na to. A z Wiki w Polsce tez nie mialam,moze tyle lat temu jeszcze nie robili standardowo?
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Tak robi się posiew w kierunku paciorkowca. Jeśli jest dodatni to w trakcie porodu pacjentka dostaje antybiotyk dożylnie (nie wiem jak dziecko ) głównie chodzi o to żeby dziecka nie zarazić.
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- ISIA gratuluję udanej wizyty PILOTKA odpoczywaj jak najdłużej-bierz leki-wszędzie dobrze ale najlepiej w domu. Wiecie co ja przy dwójce dzieci myślałam że będzie gorzej. Ale źle nie jest,chociaż bywają dni że mam dość. GOSIA pewnie co mam na myśli wiecznie coś. A myślałam,że jakieś konkretne badania że do przychodni a tu dopiero za 2 tygodnie...
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie sprawdziłam: 60x90cm. To na łóżko mogą być za małe, ale do łóżeczka chyba wystarczą.
|
|
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
idę spać, bo zaraz chyba padnę
dobranoc |
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem z niej bardzo zadowolona ![]() A teraz uciekam spać, dobranoc
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

)
pewnie jest wszystko w porządku tylko się im coś powaliło
). Na dodatek każda zmiana pozycji czy chcąc wstać strasznie boli mnie chyba spojenie łonowe

Brzuch dalej czasem twardnieje, niestety, a moje zycie jakos nie zwalnia tempa i mam wrazenie ze otoczenie oczekuje ode mnie zebym go nie zwalniala. Cos na ksztalt ciaza nie choroba. 

to samo na fotelu