|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie warto już tego kupować, bo zostało zmienione.
Cytat:
Zrobił się mniej wydajny i baardzo wodnisty. Pamiętam, ze zostało mi go trochę na dnie opakowania. Wyjechałam na kilka dni, a po powrocie opakowanie było puste! (duchy! ) A poza tym, to przez wasze wspomnienia czekolad teraz mnie kusi, zeby iść do sklepu
|
|
|
#212 |
|
damn good coffee
|
Miałam w życiu ze 4-5 par, i wszystkie po bardzo krótkim czasie zaczęły mi się psuć; niby drobiazgi - sprzączka odpadła, w sandałach pasek się urwał, w kozakach poszedł zamek itp. I za własne pieniądze musiałam naprawiać, bo reklamacje w CCC to droga przez mękę.
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryłko ma porządne obuwie, ale ceny wg mnie bardzo zawyżone. |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#218 | |
|
BAN stały
|
Latem "swojskie" są bardzo dobre, więc nie generalizowałbym
![]() Cytat:
Po schłodzeniu ich w zimnej wodzie, każdą skorupkę rozbijamy dokładnie z każdej strony i z powrotem wkładamy na kilka minut do wody, obierają się bez porównania lepiej |
|
|
|
|
|
#219 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Przez ten wątek nawet kawa już nie smakuje tak samo
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#221 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa, mam też 3 pary sandałów na koturnie i też są super.
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2013-10-29 o 11:24 |
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- jesli chodzi o twarog, to chyba najlepszy, oczywiscie poza jakims tam od gospodarza itp to ja nie zawiodlam sie jeszcze na Krasnystaw. |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Pani Mizantrop
|
Jak kocham Milkę, tak uważam, że wersja Caramel jest średnia i nawet nie umywa się do Dove.
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie nie są tanie, ale ja mimo wszystko żałuję tak późnego zrozumienia, że na dłuższą metę zakupy w Ryłko wyniosą mnie taniej niż Deichmanny/CCC/sieciówki odzieżowe, o wygodzie i wyglądzie nie wspominając
|
|
|
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
Co do lodów, to Algida popsuła "śmietankowy orzech" - jeden z nielicznych o smaku orzechów włoskich - kiedyś było czuć goryczkę i właśnie orzech włoski, ostatnio kupiłam i był tylko cukier
|
|
|
|
|
#228 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43477156]Co do lodów, to Algida popsuła "śmietankowy orzech" - jeden z nielicznych o smaku orzechów włoskich - kiedyś było czuć goryczkę i właśnie orzech włoski, ostatnio kupiłam i był tylko cukier
[/QUOTE]Lidlowe orzechowe są pyszne i mają sporo kawałków orzechów.
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wedel niejadalny, zupełnie jakby czekolada była z plastiku. Natomiast Alpen Gold mnie przeraża. I to nie tylko smakiem! Już dwa razy trafiłam na czekoladę caluteńką w białym nalocie. Fuj!I dziś rozczarowałam się Milką. W nowej waniliowej wersji jest syrop g-f! ![]() Heinz był moją keczupową ostoją, ale ostatnie 2 - 3 opakowania są wstrętne. Hektolitry octu, brrr! Cytat:
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43477156]Co do lodów, to Algida popsuła "śmietankowy orzech" - jeden z nielicznych o smaku orzechów włoskich - kiedyś było czuć goryczkę i właśnie orzech włoski, ostatnio kupiłam i był tylko cukier [/QUOTE]Zgadzam się, goryczka była pyszna, ale chyba zapomnieli dosypać. ![]() Ciężko trafić na dobre lody. Dawniej lubiłam Zieloną Budkę, ale przestała być jadalna. Grycan zabija smaki cukrem. Tego lata najczęściej jadłam kawowy Movenpick. Uf, a już myślałam, że tylko ja wychodzę taka zdegustowana ze sklepów! ![]() Największym rozczarowaniem są żółte sery. Większość jest tak miękka, że niewiele różni się od serów topionych! Okropne. Znalezienie czegoś twardego i o przyzwoitym składzie graniczy z cudem. Ten sam smutny los podzieliły serki homogenizowane. Dawniej kupowałam serki z pobliskich spółdzielni mleczarskich i były świetną propozycją śniadaniową. Teraz jest w nich tona syropu glukozowo-fruktozowego i innego modyfikowanego badziewia. Aż dziwię się, że jeszcze dodają do nich trochę mleka. ![]() Tak samo z "sokami". Kosztują majątek, a owoców w nich tyle, ile producentowi udało się wycisnąć ze skórek. Poza tym, większość soków nagle została przemianowana na napoje i nektary.
żartowałam! Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2013-10-29 o 15:20 |
||
|
|
|
|
#230 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tez je uwielbiam.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#231 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Różnica jest kolosalna.
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Mineralka bez gazu - muszę się zgodzić, moja ulubiona herbata, zwykla, owocowa, zielona, mam ich tyle w domu, że niedługo wspóllokatorka zacznie je przez okno wywalać
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Ale orzech włoski? To sprawdzę
![]() W ogóle najlepsze lody jakie jadłam to były takie własnego wyrobu w górach, gdzie np. pistacjowe były kremowe (nie sztucznie zielone) i lekko słonawe. Takich cudów to pewnie w pudełkach się nie znajdzie, niestety. Co do Liptona, to kiedyś smakował mi Taste of London, ale po udanej "premierze" go popsuli. Teraz "czekam", aż schrzanią Tetley Earl Grey Intensive. |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz dlaczego powstała Saga (ja tą herbatę uważam za mistrzostwo świata wśród słabizn herbacianych, żeby poczuć smak herbaty owocowej muszę wrzucić 2-3 torebki do kubka)? jakaś mądra głowa przeprowadziła badania, nie wiadomo jakie i nie wiadomo gdzie ani kiedy, że w naszym piknym kraju jest zapotrzebowanie na herbaciane lury. bo takie nam smakują (niby). ot, i tak powstała saga. może lipton idzie jej śladem?
|
|
|
|
|
#238 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ten syrop glukozowo-fruktozowy jest jeszcze szkodliwszy od cukru?
Mnie nie smakują herbaty sypane. Mają taki dziwny smak. |
|
|
|
|
#240 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Zrobił się mniej wydajny i baardzo wodnisty. Pamiętam, ze zostało mi go trochę na dnie opakowania. Wyjechałam na kilka dni, a po powrocie opakowanie było puste! (duchy!
)

Po schłodzeniu ich w zimnej wodzie, każdą skorupkę rozbijamy dokładnie z każdej strony i z powrotem wkładamy na kilka minut do wody, obierają się bez porównania lepiej