|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cześć dziewczyny. Mam nadzieje ze u Was wszystko ok i ze nadal tylko moj synuś taki sprinter.
U nas właściwie bez zmian czyli trzeba sie cieszyć. Choć dopadła mnie depresja a panie psycholog w szpitalu sprawiają wrażenie jakby miały większego dola niz ja. Jeśli chodzi o laktacje to oczywiście należę do grona tych kobiet które jak na złość nazwał pokarmu ominął. Widziałam ze piszecie o paciorkowcu to chyba ważne badanie. Niestety u nas na oddziale jest kilka dzieciaczków wlasnie przez paciorkowca. Widziałam tez fragment rozmowy o podkladach. Powiem wam ze jeśli w szpitalu dają ich to korzystacie one mimo braku podklejenia dobrze sie trzymają i sa chlonne. Ja zuzylam ich sporo bo poprostu najwygodniej było je wymieniać przy każdej wizycie w wc. W domu używam juz normalnych podpasek always. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj na 12 mam wizytę u gina. Zobaczymy jak tam się ma moja szyjka i odbieram wyniki posiewu. Się denerwuję....
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mama zaraziła w ten sposób brata przy porodzie, efekt był taki, że brat dostawał antybiotyki i oboje leżeli dłużej w szpitalu o tydzień a no i brat z tego co pamiętam dostał jakiejś wysypki na pleckach wtedy. ale jak go wyleczyli to było ok, tylko niepotrzebne te antybiotyki były... ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Proszę jeszcze o kciuki mocne za dzisiejsza wizytę, wchodzę o godz 10. Dziś akurat muszę jechać sama bo mąż musiał jednak do pracy jechać a mial miec wolne w tym tygodniu, a mnie pobolewa brzuch na dole, jest z lekka twardawy, czuję ucisk od czasu do czasu, nie wiem co jest. Wczoraj rano gdy wstałam było tak samo. Mała się rusza słabiej bo słabiej ale ją czuję. Ciekawa jestem czy czegokolwiek się dowiem na tej wizycie...czy lekarz mnie zbada czy znowu oleje tak jak ostatnio. Ale teraz mu powiem, że bez wiadomości typu waga, wzrost dziecka, potwierdzenie płci czy badanie brzucha mojego nie wyjdę. Ostatnio odpalił usg na 5sekund i powiedział wszystko ok serduszko bije i wyłączył wszystko, a moje upławy uznał za normalne i dodał że nie ma sensu leczyć bo pewnie i tak wrócą...
|
|
#1324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze niedługo już będziesz w domu i będzie dużo lepiej jestem z Tobą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wyspałam się dziś konkretnie ![]() Jeżeli chodzi o to twardnienie brzucha to ja tylko w nocy mam twardszy brzuch, już pare razy w nocy się przebudziłam i był twardawy ale po chwili miękł, mówiłam o tym lekarce ale zbytnio się tym nie przejęła ![]() Kupie sobie magnez z wit B6 i będę jedną tabletkę brać rano. Muszę z rana jechać na miasto, zrobię jakieś zakupy i odbiorę stojak w końcu pod wanienkę mam nadzieję że już mi wymienili kolor bo jak nie to
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, zacięłam się w pisaniu i nie nadrobiłam z jednego powodu. Mój narzeczony zmienił plany co do stworzenia rodziny ze mną i Mikusiem, postanowił zostać w Londynie...
Stwierdził również, że kontakt z mojej strony jest idiotyczny gdyż nabiłam 300 zł, które on musi teraz zapłacić. To jedyne 300 zł o jakie poprosiłam w tym miesiącu. Czekam na ZUS, który się nie spieszy. Ze strony moich rodziców mogę liczyć na możliwość mieszkania z nimi. Od 18 roku życia pracowałam i nie mieszkałam z rodziną, byłam niezależna i wolna. Niestety kiedy przeszłam na L4 i mam przestój gotówkowy chociażby mogę liczyć tylko na pytanie mojej babci czy coś mi pomóc i pożyczyć pieniądze. Oczywiście wciska na siłę, albo robi przelew na moje konto. Jest mi wstyd przed to. Czekać mnie będzie najpewniej rozprawa alimentacyjna. Może powinnam przenieść się na wątek dla samotnych matek... Zazdroszczę Wam wszystkim. Nie ze złośliwości czy zawiści. Tylko ja też chciałabym żeby ktoś zrobił mi masaż, zabrał na jakiś zachciankowy ciążowy obiad... Większość wyprawki ciuchowej skompletowałam sama w lumpeksie. Przy okazji zrobię fotkę i Wam się pochwalę ![]() Z beczki kilka stron temu, będę mieć wanienkę z wkładanym leżaczkiem. Generalnie tylko dlatego, że dostałam leżaczek w prezencie. Stojaka nie będę raczej kupować. Muszę znaleźć jakieś niedrogie małe mieszkanko dla mnie i bobo, pewnie będzie mało miejsca...
|
#1327 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem pracownikiem Polskiego Banku Komórek MAcierzystych i pozwolę sobie zabrać głos by wyjaśnić pewne kwestie dotyczące bankowania komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Chciałabym zaznaczyć, że nie chce Pań namawiać czy przekonywać- chcę po prostu wyjaśnić drobne nieścisłości. Na forum pojawiło się parę argumentów dlaczego nie warto bankować krwi pępowinowej: 1. Nie można jej wykorzystać dla dziecka, od którego się ją pobrało. Nic bardziej mylnego.Istnieją przypadki wykorzystania krwi pępowinowej do leczenia pacjenta od którego została ona pobrana- na całym świecie wykonano ponad 200 takich zabiegów. W Polsce autologiczne przeszczepienie komórek macierzystych z krwi pępowinowej wykonano w 2008 roku w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. By nie być gołosłowną- tutaj znadją Państwo potwierdzenie wykonania tego przeszczepienia https://www.pbkm.pl/przeszczepienia-pbkm Komórki macierzyste z krwi pępowinowej ze względu na łatwość doboru dawcy do biorcy mogą być również zastosowane do leczenia rodzeństwa dziecka od którego zostąły pobrane. Pełna lista chorób dostępna jest tutaj https://www.pbkm.pl/komorki-macierzy...rapii-schorzen 2. To za drogo. W Polsce działają głównie rodzinne banki komórek macierzystych. Przechowywanie krwi w tych bankach jest usługą płatną. Zazwyczaj jest to koszt około 680 zł opłąty wstępnej, około 1500 po porodzie oraz roczny abonament. Jednakże istnieje również system rozłożenia opłąty na raty oraz specjalny program polecający "Rodzice Rodzicom", który niweluje koszt abonamentu rocznego. Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałam Pań wątpliwości, gdyby miały Panie jakiekolwiek pytania, zapraszam do kontaktu, Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wyspalam się dzisiaj porzadnie i powoli szykuje do pracy. A wieczorem USG, pewnie ostatnie Trzymajcie kciuki Pilotka współczuje lezenia Iwantyou super, ze z Dominikiem wszystko w porzadku! Moze idź do jakiegoś psychologa poza szpitalem? Na pewno ktos moze Ci polecić jakiegoś sensownego.
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny naprawdę na tym etapie ciąży leżenie jest bardzo ważne, więc naprawdę starajcie się położyć w dzień i nie przemęczajcie się, chociaż na godzinkę a unikniecie wielu problemów z bólami czy skurczami, lekarka mi to ciągle powtarza ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Ja też tylko te duże podkłady w majtki będę stosować w szpitalu, jak wrócę do domu to always mi wystarczy, są cieniutkie i chłonne, a jeszcze koleżanka polecała mi jakieś cieniutkie bella z bawełniana wkładką, ponoć są mieńciutkie
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za sprecyzowanie, że chodzi o paciorkowca . Też wiem, że moja koleżanka właśnie o jakieś bakterie wykryte u synka dłużej leżała w szpitalu. Wam też lekarz mówił, że zakaz bzykanka wskazany?Trzymama kciuki za wizyty wasze dziś. Mnie lekarz wczoraj powiedział, że mam twardy brzuch ale nawet rano nie mam miekszego. Pilotka chyba ty byłaś wczoraj na ip myślę, że jak będziesz się stosować do zaleceń to odpoczynek w domu to nie jest zły pomysł. |
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzeństwa - jasna sprawa, z takich przypadków jest wiecej - ostatecznie młodsze rodzeństwo czesto rodzi się wlasnie po to, zeby ratować starsze. Przy krwi zamrozonej 3 lata wczesniej trzeba było dodatkowo wykonać przeszczep szpiku... Z tego co wiem przy przeszczepach z publicznych banków do jednego przeszczepu używa się az 3 porcji krwi pępowinowej. Wiec jak jedna własna ma wystarczac?
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
nosz kurka wodna.... wstałam skoro świt, zasuwam do przychodni a pani z labolatium spóźnia się 20 minut... szkoda tylko że labo czynne równo 2h więc jak pani się spóźnia to z mojej glukozy dooop.
i jutro zamiast na zakupy z kumpelą to drugie podejście do labo... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- a tak w ogóle to witam z rana. Mnie teoria krwi pępowinowej w ogóle nie przekonuje a koszta jakie to ze sobą niesie to dla mnie poezja po prostu ... zestaw pobraniowy 700 zł ?? abonament roczny, wpisowe 1500 ?? takie rzeczy powinny grosze kosztować a nie mały majątek dl przeciętnego "kowalskiego"
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-29 o 08:41 |
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę nie mam pojęcia jak wygląda sprawa alimentów jak on jest w UK a ty w PL mam nadzieję ze wszystko uda Ci się załatwić. A może on potrzebuje czasu żeby to wszystko do niego dotarło no na chwilę obecną z tego co piszesz to on nie błyska inteligencją więc może faktycznie potrzebuje trochę do namysłu ![]() Nasz watek jest dla wszystkich mamuś noworocznych więc możesz zostać z nami
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na szczęście w przychodni babki są dłużej jak trzeba ale to prywatna przychodnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdenerwowana jestem przez to nieudane badanie
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Lenka zmieniła pozycje od wczoraj jest trochę niżej teraz czuję ją na spojeniu łonowym, normalnie kopie mnie w krocze, mam wrażenie ze chce wyjść czy to normalne czy powinnam się denerwować...nic mnie nie boli ale tak nisko ją czuję ze się aż boję
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie to mam w przychodni darmowe labo w którym zawsze robie badania ale oni akurat glukozy nie robią ... a piętro wyżej jest takie prywatne gdzie glukoza jest.
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam kurczę wczoraj natrafiłam przypadkiem na promocje w media expercie jakieś nocne promocje . Napisałam do męża i sądziłam , ze to oleje . Bo mój mąż wyznaję jedną zasadę najlepiej kupić wszystko na ostatanią chwilę co mnie zawsze wkurzało a tu szok .Wrócił z pracy i mówi , że możemy jechać .Więc pojechalismy 2 godziny wybieraliśmy lodówkę , pralkę i piekarnik jak już wybraliśmy lodówkę to sprzedawca z tekstem " no dobrze tylko nie wiem czy państwo widzieli ale ta jest uszkodzona " po godzinie powiedziałam mężowi , że musimy wszytsko kupić bo drugi raz tu już nie wróce . Jeszcze w sobotę jedziemy obczaić meble i jak będą git to już mąż sam pojedzie zamówić jak zrobimy pokój i po 10 listopada jedziemy zamówić komode z przewijakiem , łóżeczko i wózek . Więc później już nie będę musiała się ruszać do dużych sklepów . Zakupy sa strasznie męczące dla mnie . Już wole gdzieś chodzić niź stać w wmiejscu w sklepie i się zastanawiać nad produktem
|
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
demonyianioly- bardzo mi przykro, że masz takie problemy i to w ciąży. Pewnie facet nie dorósł do tego żeby zostać ojcem. Mam dwie koleżanki, które zostały same już w ciąży i świetnie sobie radzą więc na pewno będzie dobrze! A nim się nie przejmuj jak jest palantem to nie jest godzien Twojej miłości i miłości swojego dziecka.Em ma trzymaj się w tym szpitalu (inne dziewczyny, które też są na oddziałach pozdrawiam) a małemu Dominikowi jak zawsze życzę dużo siły-rośnij szybko żebyś mógł wyjść do domu
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
Mam ciocię dobrego i zażartego prawnika. Wolałabym jednak się nie uciekać do tego i chociaż po dobroci ustalić kwotę jaką miesięcznie mi będzie przelewał.
Uznał, że w ogóle w ciąży mi odbiło - nie powiem gorzej... Bo mam pretensje o kontakt i zażyczyłam sobie butów emu na gwizdkę. Oczywiście gdybym tylko dała radę jeszcze chodzić w moich zeszłorocznych butach na obcasie i koturnie byłoby super. Przeszła mi ochota na obrażanie go nawet, raczej czuje wstyd, że nie potrafię swojego życia ułożyć jak należy. Będę musiała przed swoją rodziną przyznać się do takiego błędu... Moja babcia też uznała, że to może być chwilowe. On jest zachwycony dzieckiem niby, od początku. Nawet muszę przyznać, że bardziej niż ja kiedy się o tym dowiedzieliśmy. Niestety o mnie już zapomniał, uważa, że on robi wszystko, bo siedzi i pracuje, a ja nie mam co robić fochów... Co do tej krwi skąd te ceny? Sama się nad tym zaczęłam zastanawiać. Przejrzałam jakąś broszurę, o cenie nie było mowy....san_g mam nadzieję, że dam sobie radę. Boję się początku, po cesarskim cięciu. Czy dam radę opiekować się moim boboszkiem jak należy. Mam jedną znajomą, której partner się "waha' tzn mają już dwójkę dzieci, czasem on stwierdza, że się wyprowadza lub ma dość. Sytuacja jak dla mnie już patologiczna. Podziwiam ją i dziwię się jednocześnie decyzji o kolejnym dziecku...
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-10-29 o 08:57 |
|
|
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was. Ja dziś nez humoru zła od rana jestem, mąż mnie zdrzaźnił i od rana pluję jadem
za wszystkie badaniaIwantyou---- cieszę się że wszystko jest Ok i cały czas ślę Wam dużo ciepłych myśli. Aniolyidemony--- współczuje zachowania narzeczonego. Widać nie dorósł i odpowiedzialny to raczej nie jest. Ciężko cokolwiek doradzic w takiej sytuacji. Może to i lepiej że sprawa wyjaśniła sie teraz a nie np za rok- przynajmniej wiesz na czym stoisz i jak masz dslej układac sobie swoje sprawy. Nie zostawiaj nas i nigdzie sie nie przenoś bo ten wątek jest dla wszystkich mam
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
demonyiamnioly współczuje sytuacji z "tatusiem"
Co do cen przechowywania krwi pępowinowej - to akurat nie jest od rzeczy. Jest przechowywana w cieklym azocie, a utrzymywanie baniakow z azotem tanie nie jest zdecydowanie.
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
demonyianioly dobrze ze masz wsparcie w rodzinie. Niewiele tu można pocieszyć. Jedynie mogę Ci powiedzieć ze jestem przekonana że lepiej zostać samej z dzieckiem niż żyć z palantem. Mam nadzieje że alimentów nie odpuscisz, jestem totalnym przeciwnikiem unoszenia sie honorem w takich sprawach. Dawca nasienia który wypina sie na swoją kobietę i dziecko powinien słono za to płacić.
Któraś pytała o pieczenie pod piersiami. Też to mam i za cholere nie wiem co to. Na pewno to nie jest takie pieczenie jak przy suchej skórze, a najczęściej pojawia się jak leze na prawym boku. Jutro mam wizyte u ginekologa. Mam mieć kolejne duże, pomiarowe USG wiec zabieram męża. To pewnie ostatnia okazja zeby zobaczył Antosia przed urodzeniem. Mój pies doprowadza mnie do szału dzis. Od godziny leży na kanapie i szczeka, a teraz właśnie wymiotuje. |
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
lolita no z pralką to był najgorszy problem bo nie wiedzieliśmy co chcemy
Z lodówką poszło szybko z piecem tak samo . Ale pralkę to 3 razy zmienialiśmy model Aniolyidemony a może jeszcze zmieni swoją postawę . Może to tylko chwilowe . Skoro przeszkadza mu dzwonienie , nie dzwoń . Sam zadzwoni . Mam nadzieję , ze jak już urodzisz to zmądrzeje . Może to właśnie chwilowe zaćmienie strach ? |
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o dzwonienie za granicę to polecam lyca mobile. Moja Sis jest w Irl i też ma lyce i mam do niej za darmo. Kiedyś ona też nic nie płaciła ale zmienili regulamin i z irl już za darmo dzwonić do Polski nie można.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz podjąć decyzję albo chcesz z nim być i pozwalasz mu tam zarabiać na rodzinę i na twoje emu (możesz do niego jeszcze polecieć i z nim tam zamieszkać) albo rezygnujesz z życia z nim i idziesz do prawnika.
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
Lidka alimentów nie odpuszczę, po moim trupie. To jego obowiązek. Nie mam zamiaru spartaczyć sobie życia i tak jak Magnusia pisze, lepiej wcześniej niż po ślubie itd...
upadly_aniol00 ja dzwoniłam raz dziennie, potem oddzwaniał kiedy sam miał ochotę. Przestałam dzwonić, wtedy on odzywał się raz na tydzień na fejsbuku... Taki związek nie wiem czy dawałby komukolwiek szczęście, na pewno nie mi. Lecę do lumpika. Mam odłożony śliczny klasyczny płaszczyk. Poprawię sobie humor niedrogim wiosennym zakupem;P Lolita ja akceptowałam pracowanie tam, nie chciałam go nawet namawiać żeby od razu tu wrócił i siedział ze mną. Jednak jakikolwiek kontakt jest wymogiem zachowania związku. Przy jego trybie pracy gdybym tam wyjechała, zostałabym bez rodziny, a on i tak nie miałby czasu. Chodzi zdenerwowany 7 dniowym wymiarem pracy. Prosiłam, żeby choć niedziele miał wolne na skype, rozmowę ze mną. Nic to nie dało.
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-10-29 o 09:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

??
28.02.2011:ksiadz :

Dopytywałam czy mogę chodzić to lekarz kręcił nosem i powiedział że lepiej na początku leżeć i tylko do wc, mogę sobie robić krótkie spacery po ogrodzie ale żadnego sprzątania, łażenia po sklepach i dźwigania. Ewentualnie wpaść na chwile po zakupy.
to samo na fotelu

jak już wybraliśmy lodówkę to sprzedawca z tekstem " no dobrze tylko nie wiem czy państwo widzieli ale ta jest uszkodzona "