|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
pomarańcza- no to kiepsko. dzisiaj ciężko naprawdę o kogoś z fachem w ręku. ;/
asiulka - gratuluję wizyty. co do badań pappa - nie robiłabym . piszesz "Papa, ale jak jest taka możliwość: chodzi mi o zdiagnozowanie choroby to czego nie skorzystać" to pragnę przypomnieć, że nie zdiagnozujesz choroby w tym w ogóle. Dostaniesz zestaw prawdopodobieństw zaistnienia u Twojego dziecka kilku chorób, na pewno nie wszystkich, np 1: 10000 czy 1:500. Ale żadnej pewności w dalszm ciągu nie osiągniesz. Najmiarodajniejsze jest USG które już maszz za sobą i doceniłabym lekarza, który nie naciąga cię na pappa. No i to że zapewnia że wszystko bedzie sprawdzał. Ale decyzja należy do ciebie ![]() Kasian - dziękuję Ci za to co napisałaś o tych wyjściach. bardzo ciekawe spojrzenie które przejmuję ![]() janeczko - piękna maskotka! gratuluję takiego talentu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Dwakolory zapytam
![]() Pomarańcza kilka dni i na pewno kogoś znajdziesz Asiulka super że wszystko dobrze. Dla własnego spokoju możesz zrobić te badania ![]() ![]() Ja bym się nie sugerowała terminem wg USG ![]() ![]() Dziewczyny do klubu !! Jest sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
Niki ja już się wypowiedziałam
![]()
![]() |
#1836 |
Zadomowienie
|
Tak mi się chciało spać, a teraz nic z tego i beczę w poduszkę... tż się przyznał, że nie powiedział... w sumie mogłam się tego spodziewać heh.. zabolało gorzej niż najbardziej siarczysty policzek w twarz. Trudno, teraz on będzie się musiał liczyć z konsekwencjami.
#1837 |
BAN stały
|
Seleniti a powiedział coś więcej czemu się wycofał?
![]() ![]() ![]() A tak poza tym to dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, już mi trochę lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
ilkas nic nie powiedział... oprócz tego "nie. ech" . Teraz się jeszcze obraził, bo mu powiedziałam, żeby mi dał od siebie trochę odpocząć, żebym mogła sobie to przemyśleć i żeby się nie zdziwił, jeżeli zdecyduję się od niego odejść... Nie dość, że zachowuje się jak gówniarz to jeszcze jak tchórz.
![]()
#1839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz patrzę ![]() Cytat:
![]() My się dzisiaj zdecydowaliśmy z mężem na przytulanki ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | ||
Wtajemniczenie
|
Muffinka śliczny brzusio
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
On już nie zmądrzeje, nie mam na co liczyć... Już wolę samotnie wychowywać to dziecię...
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Selenity nie mów tak, na pewno tak nie myślisz. Przecież go kochasz, pamiętasz co pisałaś rano? Nie chce go bronić, ale tak to czasami jest z facetami, że to duże dzieci. Uważam, że rzeczywiście powinnaś dać na wstrzymanie, ale nie mów, że wolisz wychowywać dziecko sama
![]() Kurcze mam nadzieję, ze się dogadacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie po całym dniu udało mi się do was zajrzeć.
jestem padnięta... Tak jak rano pisałam wiedziałam że ten dzień będzie długi, pracowity i męczący... Postaram się was nadrobić... Nie wiem czy nie zasne przy okazji ![]() martuszkao my przeważnie spędzamy sylwetsra w domu więc w tym roku pewnie się nic nie zmieni. Chociaż poszłabym na potańcówkę nie powiem... Pallas Rill współczuje weekendu... Mam nadzieję że wracasz powoli do zdrówka ![]() A co do rogala to ja się ciągle zastanawiam czy jest on mi niezbędny do życia ![]() Popieram spisywanie sprzedających z allegro - będzie to napewno pomocne... Hope też bym się wkurzała na małża. Powinien być przy tobie a nie w nocnym klubie z kolegami ![]() Gosiaczek nie musisz nas przepraszać... w zupełności rozumiemy, to wasz taki miesiąc miodowy w domku ![]() Selenti super że weekend z Tż udany... No i widzę że Tż dojrzewa do roli taty ![]() Ab_cd ja wam nie pomogę odnośnie cery - bo sama miałam wiecznie z nią problem ale to też dletego że jestem uczulona na chrom nikiel kobalt, ale w przeciwieństwie do was odkąd jestem w ciązy to cere mam zdecydowanie lepszą. Używam tylko iwostinu krem i żel do mycia twarzy. madziarek super że wizyta ok no i badania ![]() mala85 myśl pozytywnie i się nie martw... Poczekaj do wizyty i zobaczysz że wszystko będzie ok. madelinem pewnie cię już z nami nie ma... Ale jest mi bardzo przykro ![]() ilkas mam nadzieje że humor się poprawił, jak było na basenie??? muffinka udanego pobytu... wypoczywaj lolitka nie obraź się, ale wydaje mi się że rządzą tobą hormony i troszkę przesadzasz. Małż cii tłuamczy że jesteś dla niego najważniejsza i jedyna musisz mu uwierzyć, bo jak ma cię przekonać??? Głowa do góry ![]() asiulka co do badań to jest indywidualna kwestia. \my zdecydowaliśmy że nie będziemy robic żadnych dodatkowych badań. Selenti nie płacz kochana... Nie warto... Nie wiem czego tż się boi, przecież jest dorosły i rodzice go nie zbiją nie??? Jakie moze mieć z tego konsekwencje,,, żadne tylko ciebie rani... ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Seelnti samotne wychowywanie dziecka nie jest dobrym rozwiązaniem... DO porodu jest jeszcze trochę czasu... Może w koncu tz zmądrzeje... Już sama nie wiem co myśleć, najważniejsze żebyś się nie martwiła i nie płakała ![]()
#1844 |
Rozeznanie
|
Asiulka - odnośnie testów papa, to mnie mój gin wysmial jak o nie zagadnieniami. Powiedział, ze taka młoda dziewczyna, taka dobrze rozwijająca sie ciąża... Ze chyba na głowę upadłam
![]() Moim zdaniem jak na USG wszystko było ok, i wiesz, ze nie macie żadnych chorób w rodzinie to ja bym tego nie robiła. Z dwóch powodów. Po pierwsze dostaniesz jakieś glupie statystyki, którymi sie będziesz zmartwiac (żadne badanie ci nie powie, ze na 100% będziesz miała zdrowa dzidzie), a poza tym myśle, ze znajdziesz jakieś fajne rzeczy do kupienia dla dzieciaczki za te 4 stowy ![]() Seleniti - bardzo ci współczuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj "przepis", też bym spróbowała ![]() Cytat:
Seleniti odizoluj się, odetchnij, ale jeszcze przemyśl. Dla dziecka lepiej jak ma dwoje rodziców, choć ja też ostatnio cięta na TŻa i mam go dośc i też o rodzinkę TŻową chodzi. Mam nadzieję, że zrozumie i ułoży wam się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
W klubie sie wypowiedziałam.
![]() Nie zdązyłam zajrzeć na gmaila no i fotek w klubie nowych też nie... Jutro nadrobie bo podam z nóg. A jutro kolejny ciężki dzień mnie czeka... Dziś zaczęłam 15 tc ![]() 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() Dobrej nocy. ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- a chciałam jeszcze tylko dodać że Pallas Ril to bardzo mądra kobieta, zgadzam się z nia w zupełności ![]() ![]() ![]() W ogóle to chciałam zauważyć że na naszym forum same mądre wypowiedzi się pojawiaja... Bardzo wartościowe miejsce się zrobiło... ![]() pap zmykam ![]() ![]() ![]()
#1847 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() Poczułam się jak przedmiot i on w tym momencie tak mnie właśnie potraktował. Obraził się i milczy, a za co? Bez powodu. Zawiodłam się na nim, robił mnie w ch....ujajuż tyle czasu, a ja się dawałam... On nie zasługuje na to, żeby być ojcem, oj niee.
#1848 |
Zakorzenienie
|
Seleniti, wygadaj się ile musisz. Odpuść mu - tzn. nie pytaj, nie pisz, nie kontaktuj się, to da ci najlepszy obraz sytuacji. Ja bym go nie przyjęła z powrotem dopóki nie powie rodzicom i tyle. Ale też nie podpuszczaj, nie komentuj, daj odczuć jak jest jak ciebie nie ma.
A dziewczyny pisałyście z tymi allegrowymi zakupami. To jest dobry pomysł i pisałam wam wcześniej że warto. Chociaż ja nic nie polecę bo ma po synku a inne rzeczy wezmę z własnego sklepowego asortymentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
Seleniti przykro mi z powodu takiej sytuacji. Kurcze czemu on tak robi? Tak jak dziewczyny piszą daj na wstrzymanie, niech poczuje jak to jest gdy Cię nie ma ale nie dzień, dwa, zrób to dłużej. Jejku on ma 26 lat(dobrze pamiętam?) i boi się nie wiadomo czego, przecież nie dostanie lania od rodziców
![]() Jeszcze tak z drugiej strony, ja na Twoim miejscu pojechałabym do jego rodziców (jeśli faktycznie chcesz od niego odejść) i poinformowała ich o tym fakcie, że stało się tak i tak. Oni będą dziadkami i moim zdaniem należą im się też jakieś wyjaśnienia. To, ze mają syna tchórza (sorki) to już nie ich wina. Bądź dobrej myśli, póki co idź spać i odpocznij, postaraj się zrelaksować. Emocje opadną i rozwiązanie samo przyjdzie Ci do głowy ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- DarkLady ja to tak na oko robiłam ![]() ![]()
#1850 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czytam was ciągle ale jakoś nie mogę wpaść w rytm rozmowy
![]() ![]() ![]() A i mam jeszcze pytanie, jak sobie radzicie z bólami zębów? pewnie będę musiała iść do dentysty, ale kurcze wolałabym nie, zwłaszcza że chyba od około 4 lat nie miałam żadnych problemów z zębami, a teraz się zaczyna, może są jakieś naturalne sposoby na ten ból?
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do bóli zębów, to na twoim miejscu przeszłabym się jak najszybciej do dentysty. Nie dość, że ból przysparza stresu twojemu maleństwu, to bakterie z ewentualnego ubytku też mogą mu zaszkodzić. Często tak jest, ze w ciąży zęby szybciej się psują. Idź na przegląd, w razie czego dostaniesz odpowiednie znieczulenie i poleczysz ząbki. Domowe sposoby na niewiele się zdadzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie masz rację, ale jakoś do tej pory starałam się unikać dentysty jak ognia, w sumie tylko raz w swoim dorosłym życiu miałam problem z zębem i musiałam leczyć kanałowo, ale miałam swoją świetną dentystkę, niestety obecnie nie mam do niej dostępu i jakoś nie mam zaufania do innych dentystów, no ale jak nie będzie wyjścia to niestety, ale może się uspokoi i do stycznia da mi spokój wtedy już spokojnie będę mogła iść do mojej dentystki ![]() A co do spania, ja ogólnie pracuję na nocki, (teraz zmienię nieco tryb swojej pracy) dawno już nie miałam problemów ze spaniem, spałam nawet po 9 godz po pracy, a teraz mi nie da, wystarczy że obudzi mnie chęć na siku, i jak już wstanę to już nie ma szans na ponowne zaśnięcie, a do tego cierpię na AZS i strasznie mi teraz załatwiło ręce ![]() ![]()
![]() |
#1853 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry pracowo
![]() a masz swój sklepik z artykułami dziecięcymi?? internetowy też? może podeślesz stronkee??
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Seleniti moim zdaniem teraz po takim czasie musisz zmienić podejście nie pytać się „kiedy w końcu powiesz” itp. Bo on czuje się naciskany i się zablokuje. Teraz musisz się dokładnie dopytać jaka jest przyczyna tej sytuacji, czego on się w ogóle boi, że ma strach przed pwiedzeniem. Bo to coś tu musi być na rzeczy. Może jak będziesz wiedziała jaka jest przyczyna to prościej będzie rozwiązać ten problem
![]() Justyna gratuluję 15tygodnia ![]() Anteria ja miałam potworny ból zębów i dziąseł w pierwszej ciąży, poszłam do dentysty okazało się że mam zapalenie dziąseł (co często zdarza się u kobiet w ciąży) przepisała mi pastę do zębów niestety nie pamiętam nazwy i bardzo mi pomogła. Fakt że była droga . Dzień dobry ![]() Dzisiaj w końcu normalne wstawanie o 7 ![]() I od rana słoneczko więc zjemy śniadanie , przygotuję coś na obiad i idziemy na spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze zrobiłaś że powiedziałaś mu konkretnie, że odcięłaś go od was ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przy Olafie miałam ZD 1:750 a powinnam mieć conajmniej 1:1200 i dla lekarzy z poradni prenatalnej to juz był wyrok, pocieszali jakby przesądzone było ![]() Jej Oliś dziś co 1-1,5 g płakał krzyczał przez sen, potem już było mama mama nie wiem co tak przeżywał... Wystarczyło podejść poklepać i spał dalej ale liczyłam na spokojniejszą noc i że sie wyspie skoro ni ma Tżta ![]() Anteria co do zębów to nei wiem co cie boli ale ja miałam teraz ból dziasła bo mi sie coś wbiło i chyba zapalenie, pomógł żel Baikadent miejscowo. Ewentualnie płukanie szałwią ale nie wiem czy możemy ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-29 o 06:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
BAN stały
|
oj cudnie było
![]() ![]() Witam się z rana. Milcia od 5 do 6 postanowiła gadać do siebie w łóżeczku. Ale dałam jej się wygadać, bo nie płakała..potem w końcu wstałam, dałam jej mm, zasnęła i śpi do teraz. ![]() A dziś czeka mnie tyle pracy w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() w klubie dodałam kilka naszych fotek. miłego dnia, ja uciekam |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Rozeznanie
|
Seleniti Widze,że i u Was teraz ciche dni nastały..ehh..czy oni nie potrafią się ogarnąć nawet jak w ciązy jesteśmy i nie możemy się denerwować?
Co do Twojego to na jaką cholere Cie tak długo zwodził.Mógł od razu powiedzieć,że im nie zamierza powiedzieć,że jak chcesz to sama to zrób,albo że on czeka,aż oni sami się skapną jak Cię zobaczą;/Ciągle się zastanawiam czego on się może tak właściwie bać..co może być przyczyną i kurde za chiny wymyśleć nie mogę..Przecież będziecie mieli dziecko,powinien być najszczęśliwszy pod słońcem i nie powinno się dla niego liczyć zdanie rodziców skoro są jacyś dziwni,bo najważniejsi jesteście teraz Wy w 3.Nawet gdyby rodzice mieli coś przeciwko,byliby źli,nie wiem zawiedli się czy cokolwiek to przecież pogdadzą sobie i tyle,wkońcu im przejdzie przez te pare miesięcy się oswoją z tym..Faceci są dziwni..i jeszcze On obraca kota ogonem i się obraził..Dokładnie jak mój! Wczoraj cały dzień czekałam,aż przyjdzie mnie przeprosić,aż zacznie temat i mu wszystko wprost wygarne i dokładnie powiem o co mi chodzi to niee..najpierw siedział z moimi rodzicami a później jak już raczył przyjść do pokoju to póścił sobie film i poszedł spać. Myślałam,że krew mnie zaleje..aż mnie zołądek rozbolał z tłumionych emocji..zobaczymy jak dzisiaj będzie wyglądał dzień.. ![]() P.S. a najgorsze,że taką ochote na seks mam,że po głowie mi chodziło wskoczyć na niego i powiedzieć "chwilowa przerwa w cichych dniach,dalej jestem wsciekła,więć się zamknij i kochaj sie ze mna" ![]() ![]() Macie może czasem tak jakby Was coś w tyłku kuło? ![]() Dziś 16t1d ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-10-29 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, współczuję wam dziewczyny problemów z facetami, teraz nie powinnyście się martwić o nic innego tylko o wasze maleństwa, szkoda że faceci o tym nie myślą, nie rozumiem tego i zaczynam doceniać jaki dobry dla mnie jest Tż-t, wiadomo ma swoje różne dziwne zachowania no ale mimo wszystko jest kochany i strasznie się cieszy że będziemy mieli maleństwo, ciągle o nim mówi chociaż czasami wydaje mi się że może za wcześnie, że co jeżeli nie daj Boże coś się stanie, no ale on jest przekonany że będzie dobrze i zaraża mnie tą myślą, a o dziecku to już powiedział wszystkim kumplom z pracy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.