|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
U nas pierwsze od 20:30
Przynajmniej w nocy spokoj. Ale cycki to mam kwadratowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Pierwsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2493 |
Zakorzenienie
|
My znow nie spimy. Wiercenie NAS obudzilo. Eh.
Znow karmie I marze o tym aby zasnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Chyba sie przeziebilam. Co moge brać na kp? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Sok z malin, miod, niektoore syropy dla dzieci, apap, tantum verde. Najlepiej zrob sobie herbatke malinowo lipowa, wypij ciepla i pod koldre wypocic sie.
My mamy II karmienie. Ide dalej spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-29 o 03:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Konto usunięte
|
Drugie, Młody odpływa i śpimy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Moj syn mnie nie kocha
![]() Zrobilmi taka jazde w samochodzie ze masakra. Musislam karmic. Odgryzl mi sutek. Przy mnie to wyl, a przy Tz sie zacieszal ![]() W domu odciagnelam ok.170ml zeby mu dac z butli. Z jednej ok.120 dociagnelam z drugiej 50ml. Myslalam ze wtrabi wszystko, a on tylko 110 zjadl i potem dalam mu piers to wzial moze trzy lyczki. A ciotka mi kiedys mowila ze on 160ml wciagnal, a tutaj nie chcial, a glodny byl. Tyle ze ewidentnie byl w szoku ze z butelki je. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#2497 |
Rozeznanie
|
Trzecie.
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zadomowienie
|
Edziu po kapieli przespal 4h, a potem juz tylko co 2h i tym sposobem mamy II karmienie nocne.
A tak w ogole to chyba rozbujalam sobie laktacje. Masowalam co drugi dzien piersi tym wynalazkiem co Tarri polecala i od jakiegos czasu mam chyba nadprodukcje. Edziu jada dobrze, przybiera (w 10tz ma 5160 i od najnizszej wagi pourodzeniowej przybral juz 2kg). Mnie mleko zalewa tak, ze musialam zlewac nieco aby funkcjonowac. Przerywam zatem zabiegi pielegnacyjne i walke z rozstepami rozpoczne pozniej ![]() Dobrze, ze zaczelam sie ukladac spac juz o 21.00, inaczej chyba przemienilabym sie w zombie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2499 |
Wtajemniczenie
|
U nas drugie....moje dziecko powrocilo!!!!
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2500 |
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wściekła. Drugie...
A ja jestem tak niepzytomna że robiąc mleko zrzuciłam ręka butelkę z zawartoscia ![]() ![]() A do tego mam czkawke ![]() Maja zaśnij dziecko ![]()
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Oh i znow pobudka, Jejku Jejku
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Zadomowienie
|
Pierwsze... a dziecko probuje przejac kontrole nad butelka... zaraz mu powiem zeby jadl sam, potem sie odbil bo ja ide dalej spac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2503 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja juz nie wiem co robić, żeby ona normalnie spała i sie noe wiercila. Padał na pysk,.normalnie te pobudki co chwila mnie do ruiny doprowadzą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Ita Widzę że loes grzecznie spi, a my nadal nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
I kolejne...
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Wtajemniczenie
|
U nas juz całkowita pobudka. .ledwo zyje po tej nocy
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Kubuś oj, witaj w klubie
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Witam z rana. Wczoraj wieczorem to już mnie tak głowa bolała że myslalam że zwymiotuje. Sutki mnie tak bolały bo Mikolaj odstwilal cyrki przy jedzeniu. i ciągle płacz... i skończyło się na tym że dalam mu mm na noc i jak Zjadl o 20 to obudził się o 5!!!!!!!!!! no w szoku jestem. Wyspalam się jak nigdy. i teraz się zastanawiam czy już zawsze na noc mu tak nie dawać. któraś z Was tak karmi??? bo trochę się boję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Karolajn u mnie 5.30 a mała po karmieniu nie chce mi z ręki zejść.
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
boję się jak ten dzień będzie wyglądał.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Cześć śpiochy
U nas wzglednie trzy pobudki ale to norma jakoś funkcjonuje Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-29 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy od Ciebie jak bardzo zalezy Ci na kp. Mi co raz bardziej zaczyna to wisiec. Jedynie martwi mnie, ze maly nie lubi mm. Probowalam dwa rodzaje. Zostalo mi w sumie jeszcze dwa inne, ale o ile jedne z nich jest organiczne za to fancy szmensi tak drugie to pewnie taki sam shit jak reszta. Dzis sprobowalam moje mleko w smaku jest slodkawe, a te mm sa jakies ciemne i smakuja okropnie to jak moj dziec ma ten shit pic ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
Domcia- a Ty karmisz na siedzaco?
Kurna Hanka przez większość nocy robiła scyzoryk i zginala sie w pół. Szukanie cycka i koniec. Woda nie dala sie oszukać, noszenie jej rozbudza ja :banghead: wiec znowu ze mna spala Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Tysia- jakbys podawala mm to pewnie piersi by się po jakimś czasie nauczyły wtedy nie produkować Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2513 |
Zadomowienie
|
Tysia u mnie mm nie działa
![]() Domi znam ten ból niestety, ja jak nie chce spać to biorę do wózka i usypiam czasem się udaje. Jak nie to zaczynam normalnie dzień bawię się z nim tarmosze a odsypiam jak Tosiek idzie potem spać Mamusia Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Oj biedulki jestescie z tymi pobudkami
![]() ![]() Ale tez sie nie wyspalam, albowiem do tego nocnego karmienia o 2 sie nie kladlam tylko prasowalam ![]() Laski, strasznie mi sie wlosy przerzedzily, golym okiem widac gdy zbiorę w kucyk do tyłu ![]() ![]() ![]() ![]() Cale szczescie, ze chyba odrasta to, co wypada, normalnie poniekad wygladam jakbym sobie wygolila nad uszami i takie krociutkie odbijaja ![]() Ogolnie masakra z wlosami, a przeciez juz ie karmie, wiec powinno to wypadanie ustepowac chyba....
#2515 |
Konto usunięte
|
U nas znów od paru nocy pobudki co 1,5-2 h.. I nie śpimy dziś od 6.18.. Zaraz komuś walne.. Żeby nie dziecku to chyba kotu który chamsko od pół nocy próbuje sie dostać do pokoju i drapie w drzwi wrrrr zaraz mu nogi z dupy powyrywam !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() W nocy mala caly czas spala z nami bo jednak wczoraj nie chciala zasnac. Co chwile sie budzila a to przez to ze tz robil cos w lazience i troche halasowal i mala sie budzila wiec polozylam sie z nia i zasnelysny. Wiec w sumie w nocy byla karmiona na spiocha i wiem ze byla pobudka o 3 i po 5 a czy jeszcze jakies to nie wiem ![]() Ide na sniadanie i zajrE do was jak mala zasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały w nocy spał już w swoim łóżeczku i znacznie lepiej niż ze mną.. 3h, 2x2h, tylko nad ranem po 1-1,5 i pobudka jeszcze przed wpół do 7 ![]() Oluś pogadał do pingwina, teraz siedzi w bujaczku..pewnie pierwsza drzemka ok. 8, a mamusia będzie wtedy latać, żeby zdążyć coś z sobą zrobić ![]() O żesz..ale drzyzg poszedł.. czas na pierwszą kupcię ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czuje się nie wyspana, zmęczona mimo, że dziecko spało od 20 do 5:40 i tym samym zaczęliśmy dzień. A przed 7h już był marudny i ucina sobie drzemkę. Neni - Franek nie ssie kciuka, za to wkłada wszystkie paluchy do buzi i jak próbuje zastąpić je smokiem, to chwilę go possie po czym próbuje wepchnąć palce. Może jak zęby mu wyjdą to się sam oduczy ![]() Oli - ja kp tylko miesiąc, a do tej pory włosy mi lecą. No może teraz trochę mniej bo biorę witaminy dla kobiet w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43472942]U nas znów od paru nocy pobudki co 1,5-2 h.. I nie śpimy dziś od 6.18.. Zaraz komuś walne.. Żeby nie dziecku to chyba kotu który chamsko od pół nocy próbuje sie dostać do pokoju i drapie w drzwi wrrrr zaraz mu nogi z dupy powyrywam !!!![/QUOTE] teso ja Cię proszę nie wyrywaj, bo później wszystkie będziemy musiały trzymać kciuki, żeby mu się szybko zrosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43472942]U nas znów od paru nocy pobudki co 1,5-2 h.. I nie śpimy dziś od 6.18.. Zaraz komuś walne.. Żeby nie dziecku to chyba kotu który chamsko od pół nocy próbuje sie dostać do pokoju i drapie w drzwi wrrrr zaraz mu nogi z dupy powyrywam !!!![/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się nic, chyba nie będę się dziś ogarniać, będziemy siedzieć w domu albo wyjdziemy po zmroku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.