|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
![]() ![]() Muszę się pochwalić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no w miesiącu ma 6 ogólnie jakoś ![]() ![]()
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
obudziłam młodego na szamę, a on patrzy na mnie z wyrzutem...
![]()
#844 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie czy da sie ajkos przestawic ten najdluzszy okres spania dziecka i czy to madre zeby go przestawiac
Macius spi od 20-2 i karmienie o 5 jakis czas bylo 20-3-6 nie wiem czemu sie zmienilo a ja bym chciala zeby to najdluzsze spanie mial 12-6 bo ja bym tez ladnie spala te 6 godzin a takto wieczorem cos porovie, poogladam z tz i idziemy spac, 2 godz i karmienie raz probowalam.o 12 wybudzic na karmiebi i efekt byl taki ze karmilismy sie 20-12-3-6 wiecbez sensu wie ktos jak to zrobic czy wymuslam? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#845 |
Zakorzenienie
|
mój najdłużej śpi i tak 4-4,5h więc jakbym go nie kładła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wczoraj rachunek za gaz dostałam i nie jest źle ![]() ![]() ![]()
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Mamuś, to ja mam większy 5 tygodni po porodzie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#851 |
Zadomowienie
|
![]() mój dzisiaj miał jakiegoś głoda bo pobudki o 24/3/6, a normalnie było o 1/5 ale i tak się wyspałam i mam dobry humor ![]() Natala84: dzięki za stronkę, fajna, tylko wychodzi na to, że sporo błędów popełniam ![]() ![]() a mam do Ciebie pytanie, czemu trafiłaś z Marysią do neurologa i do fizjoterapeuty? pytam, bo ja zauważyłam, że mój maluszek się bardzo dziwnie wygina ![]() ![]() oby to było "normalne" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Aha i mam 1,5 kg na plusie wg mojej wagi dziś rano, a nie 4 kg
![]() Może ja się ważyć nie będę, tylko na ubrania patrzeć ![]() I tak od dziś pilnuję wielkości i regularności posiłków, a od sb zaczynam cokolwiek ćwiczyć, bo 6 tygodni mija.
![]() |
#853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-29 o 07:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#855 |
Zadomowienie
|
Meldujemy się z domu
![]() ![]() ![]() Z innych spraw, to do wagi sprzed ciąży brakuje mi 3,2kg ![]() ![]() PS. Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale próbujemy się jakoś zorganizować, więc z nadrabianiem narazie ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Kochane, jestem z innego wątku. planowany termin porodu mam na luty 2014. Czy są tu mamusie z warszawy? Cały czas zastanawiam się nad wyborem szpitala a ze jesteście na świeżo to byłabym wdzięczna za informacje.
Może żeby wątku nie zaśmiecać to lepiej może wiadomość prywatna? Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
naskrobałam Wam wczoraj mój opis: Wyjeżdżając 17 października (czwartek) z domu nie myślałam że wrócę już z Hubertem, miałam zawieźć Jakuba do szkoły i jechać na ktg, później pozałatwiać kilka spraw… kilka minut przed 8 przez ogromne korki poranne dotarłam do przychodni. Na ktg byłam druga w kolejce, czekałam 40 minut, położna podłączyła mnie pod aparat, 15 minut zapisu przebiegło bez zakłóceń i nagle małemu tętno zaczęło to spadać do 80 i rosnąć do 220, na ktg alarm i blada położna i tak przez 3 minuty. Poleżałam jeszcze 20 minut i zapis był znowu ok, ale położna kazała jechać prosto na IP. Napisałam tż smsa jeszcze leżąc pod aparatem, że młodemu skacze tętno i muszę jechać do szpitala, ale go nie odebrał… wyszłam z przychodni blada ze strachu i dzwonię do niego że ma się natychmiast zwalniać i że jadę po niego pod pracę, spotkałam go po drodze cały zziajany biegł żebym sama nie musiała jechać, zjechałam w zatoczkę i zamieniliśmy się miejscami… powiedziałam ze ja muszę do domu po rzeczy i ze nie jestem przygotowana na wszelakie badania (wizyta u gina miała być w poniedziałek i się miałam wyszykować rano… ), ale tż zajechał pod szpital (w tym stresie kierował gorzej niż nie jedna baba ![]() W sobotę miałam wyznaczone cc na 9 rano (dwóch ginów na dyżurze), z nerwów nie spałam już od 5, więc poszłam sobie spokojnie pod prysznic, podzióbałam młodego w brzuszku już po raz ostatni i położna mnie zaczęła przygotowywać. I niestety miałam mega pecha bo czekałam na cc do 14, bo podobno była rodząca z ciężkim przebiegiem drugiej fazy porodu i lekarze dyżurujący nie wiedzieli czy nie będą jej cc robić i po 13- stej pękłam i ryczeć zaczęłam tż-towi, a położna z uśmiechem co kilka minut mówiła że już zaraz idziemy na blok porodowy i mój tż zrobił jej jazdę, a ona przyszła do mnie i stwierdziła że jak mi nie pasuje to mogę się wypisać na własne żądanie i iść do drugiego szpitala, więc się jej zapytałam czy jest lekarzem i czy chce tam jeszcze pracować, bo była bardzo opryskliwa, wręcz chamska, a jak mnie o 14 zaprowadziła na porodówkę to mnie wyściskała i się przeprosiłyśmy. Tz czekał na specjalnym miejscu dla tatusiów i się zaczęło. Położyłam się na stół o 14:05, anestezjolog zrobiła wkłucie do znieczulenia w kręgosłup i migiem mnie przekręcili na plecy, przyszli lekarze: „cudowny „ doktorek od usg i druga ginka która mi robiła cc Jakubem, pani doktor zapytała kto mnie tak ładnie zszył jak miałam pierwsze cc, wiec powiedziałam że ona i stwierdziła że teraz też musi się postarać. Nie czułam nic, słyszałam tylko jak mi pęcherz przebili i wody chlusnęły na podłogę, włączyli ssak, a po chwili o 14:20 wydobyli młodego, płakał strasznie krzykacz mały, a ja się poryczałam. Młody ważył 3550 i 55 cm długi. Jak go zobaczyłam od razu sobie pomyślałam że do tżta będzie podobny hehe. W sobotę wypisali nas do domku, młody zrobił nam wieczorem w niedzielę mega krzyk bo wyssał z dwóch piersi i było mało, cycki jak flaki miałam i w sumie zaczynałam płakać razem z nim, ale wysłałam tżta po mleko do apteki (w szpitalu dzieci Bebikiem dokarmiali) i Hubert wydoił jeszcze 60 ml butli i poszedł spać. Teraz juz mam pokarm, cyce jak u Pameli ![]() ![]() Dzisiaj mamy pierwszą wizytę u pediatry o 12, a po 16 przyjeżdża moja położna. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- idę pod prysznic dopóki młody śpi |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- siemanio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() co do wagi to zeszłam najniżej do 1,5kg na plusie sprzed ciąży, ale teraz w ostatnich dniach przytyłam z 1-1,5, bo więcej jem, co by jakość mojego chudego mleka poprawić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem, jak macie czas tyle pisac i jeszcze inne watki czytac
![]() Ja ledwo daje rade czutac, co napiszecie :screwy: W wolnej chwili staram sie zdrzemnac, pocwiczyc (poki co tylko hantle) i troche dom ogarnac, ale bez przesady. No i kotami sie zajac. W yrakcie karmienia odpalam BBC, zebym calkiem ang nie zapomniala, bo mnie do roboty z powrotem nie przyjma ![]() No, moze jestem po prostu niezorganizowana ![]() Wczoraj bylam u gin - rana ladnie sie goi (gin mowi, ze nawet nie ma potrzeby nic na blizny stodowac, ale zostal mi biooil, wiev moze go wykorzystam), w srodku tez ok. Dostalam tabsy ovulan (podobno jest jeden rodzaj tylko oryginal i zamienniki, ja wzielam zamiennik) oraz poradxila cos do nawilzania w srodku, bo do momentu powrotu okresu bedzie sucho (podala mi kilka nazw). Co do cwiczen na brzuch - najwcxesniej po 3 m-cach, z naciskiem na najwczesniej. Wiec brzuch odpuszczam oczywiscie, ale pracuje powolutku nad reszta. Przy okazji w koncu cos sobie kupilam w moim rozmiarze w outlecie pretty girl-sliczna sukienke za cale 21zl. Uwielbiam ten outlet, bo maja swietne ceny, a moj rozmiar zawsze jest, bo mniej chodliwy. Bylam tez na kawie w coffee heaven i w lidlu z zamiarem nabycia jegginsow, ale nie bylo wcale mojej rozmiarowki (S z lidla to bardziej M i na mnie za duze) ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś ![]() Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-10-29 o 08:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() moj tz od wczoraj przez nastepne 3 miesiace bedzie chodził codziennie na nocki ;] ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i super łóżeczko, też chciałam z ciemnego drewna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
nie chcę się podpalać ale ważyłam Mika na domowej wadze i wychodzi ok 5kg
![]() ![]() ![]() ![]()
#867 |
Zakorzenienie
|
prosze o pomoc
jak na tym peu zusie spraawdIc na jakim eatapie jest macierzynski? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#868 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam karty NFZ, bo to chyba tylko na śląsku, ale AOK mi szybko przysłałą.Mały miał 3 tygodnie ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Po prostu takie dziecko nie musi być ubezpueczone, płaci wtedy państwo, tak samo dotyczy to cieżarnych |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zadomowienie
|
MÓJ OPIS PORODU
Jak wiecie 17 października ponownie trafiłam do szpitala ze względu na kolejny spadek tętna Małego w trakcie KTG. Leżałam sobie czwartek, piątek i sobotę... jakieś skurcze się pisały, ale nic bolesnego i nic dużego. Lekarze powtarzali mi, że od TP plus 14 dni, to również terminowy poród, więc będziemy czekać. W sobotę w nocy obudził mnie ogromny ból. Stwierdziłam, że na początku nie będę liczyła skurczy, bo pewnie będą nieregularne, ale coś za często się powtarzały i mocno bolały. Wyszłam na korytarz, gdzie przechodziła położna. Widziała, że coś się dzieje, więc zabrała mnie na porodówkę. Mąż przyjechał kilka minut po 4, a po 5 urodził się nasz synek. Chwilę później byliśmy już na innej sali, gdzie mogliśmy we trójkę spędzić ze sobą trochę czasu ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-07-31 o 13:02 Powód: na prośbę użytkowniczki |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.