Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 08:51   #2041
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Nowy dzień, to może warto zacząć nowy temat?

Czy wszystkie planujecie ślub kościelny, czy jest tu może jakaś taka dusza jak ja która planuje tylko ślub cywilny? ja właściwie myślę o połączeniu ślubu cywilnego z humanistycznym

Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
My się z TŻ tak dobrze nie dobraliśmy wiarowo niestety Ja jestem ateistką, chciałabym cywilny, ale TŻ jest wierzący (chociaż do kościoła nie chodzi heh..) i chce kościelny... Zazdroszczę tym, które są ateistkami i mają takiego TŻ, my na tym polu mamy odmienne poglądy. No i TŻ uważa, że jak nie ochrzcimy dziecka to będzie miało ciężej, mam wrażenie, że w XIX wieku utknął

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 08:56   #2042
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2

Cytat:
Jesteśmy ateistami oboje
Rozumiem w takim razie bierzcie ten ślub humanistyczny, jeśli macie taka możliwość i chcecie

Pytałam dlatego, że ludzie należący do innego kościoła mają swoje ceremonie. Z moją mamą kiedyś pracowała dziewczyna co należała do jakiegoś kościoła "zielonej niedzieli" czy coś takiego i moja mama była na tym ślubie w tym ich kościele (który znajdował sie w zwykłym domu) i mówiła mi, że to była piękna ceremonia inna niż w kościele katolickim, ale piękna bo taka jakby to powiedzieć wyniosła. Niestety ślub cywilny jest taki mało 'wyniosły' może ludzie właśnie dlatego tak uważają, że to mało 'ważny' ślub. Ja oczywiście uważam, że wcale tak nie jest i popieram osoby które chcą tylko taki wziąć z różnych względów.
Stary 2013-10-29, 09:02   #2043
Promyk03
Zakorzenienie

Dla mnie cywilny jest tak samo wazny jak koscielny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:06   #2044
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
My się z TŻ tak dobrze nie dobraliśmy wiarowo niestety Ja jestem ateistką, chciałabym cywilny, ale TŻ jest wierzący (chociaż do kościoła nie chodzi heh..) i chce kościelny... Zazdroszczę tym, które są ateistkami i mają takiego TŻ, my na tym polu mamy odmienne poglądy. No i TŻ uważa, że jak nie ochrzcimy dziecka to będzie miało ciężej, mam wrażenie, że w XIX wieku utknął

po części ma tutaj racje. Obserwuje różne pary, które posiadają nieochrzczone dzieci w różnym wieku i zauważyłam, że gdy takie dziecko idzie do przedszkola to jest odtrącane przez inne dzieci. Wiadomo że taki 5 czy 6 latek gada co mu do głowy przyjdzie. Potem w podstawówce ochrzczone dzieci idą do komuni i taki nieochrzczony 8/9 latek czuje sie zwyczajnie odrzucony. Jest mu przykro że inne dzieci dostają prezenty komunijne itd. A wiadomo że w tym wieku ciężko dziecku wytłumaczyć z jakich powodów jest "inne" niż reszta. Niestety z tym trzeba sie liczyć. Choć teraz coraz częściej dzieci są bez chrztu więc w przedszkolach i szkołach zaczynach sie wyrównywać. Ale u mnie, w małej miejscowości, mimo wszystko 99% dzieci ma chrzest i reszta jest po prostu odsuwana na bok
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:09   #2045
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
po części ma tutaj racje. Obserwuje różne pary, które posiadają nieochrzczone dzieci w różnym wieku i zauważyłam, że gdy takie dziecko idzie do przedszkola to jest odtrącane przez inne dzieci. Wiadomo że taki 5 czy 6 latek gada co mu do głowy przyjdzie. Potem w podstawówce ochrzczone dzieci idą do komuni i taki nieochrzczony 8/9 latek czuje sie zwyczajnie odrzucony. Jest mu przykro że inne dzieci dostają prezenty komunijne itd. A wiadomo że w tym wieku ciężko dziecku wytłumaczyć z jakich powodów jest "inne" niż reszta. Niestety z tym trzeba sie liczyć. Choć teraz coraz częściej dzieci są bez chrztu więc w przedszkolach i szkołach zaczynach sie wyrównywać. Ale u mnie, w małej miejscowości, mimo wszystko 99% dzieci ma chrzest i reszta jest po prostu odsuwana na bok
Masz sporo racji Po prostu jest ciężko niektóre rzeczy dziecku wytłumaczyć, może mieć pretensje że koledzy się z niego śmieją... Z drugiej strony szkoda mi narzucać wiarę, tak jak mi kiedyś narzucono, uważam, że to nie fair
Ja chyba nie znam nieochrzczonego dziecka w mojej miejscowości... A TŻ mieszka praktycznie na wsi więc tam jeszcze gorzej

Stary 2013-10-29, 09:19   #2046
kognisia
PeEma

Cytat:
No to prawda, ze mam bardzo dużo szczęścia, ciężko by mi było gdybyśmy w tej kwestii się nie zgadzali a Ty jeśli chcesz być w zgodzie z samą sobą to możecie wziąć ślub kościelny ale z dyspensą, tzn Twój Tż mówi całą przysięgę, a Ty omijasz elementy takie jak: Tak mi dopomóż Bóg itp

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Masz sporo racji Po prostu jest ciężko niektóre rzeczy dziecku wytłumaczyć, może mieć pretensje że koledzy się z niego śmieją... Z drugiej strony szkoda mi narzucać wiarę, tak jak mi kiedyś narzucono, uważam, że to nie fair
Ja chyba nie znam nieochrzczonego dziecka w mojej miejscowości... A TŻ mieszka praktycznie na wsi więc tam jeszcze gorzej
Oj mentalność ludzi się zmienia, a wszystko zależy od wychowania! Trzeba dziecka uczyć tolerancji, ja do komunii nie szłam i nie miałam z tego żadnych nieprzyjemnosci, ani nie czułam się odtrącona
A już w ogóle tłumaczenie, że dziecku przykro ze prezentów nie dostaje jest chore. Chyba nie w prezentach tkwi istota komunii? Moja kuzynka ma bardzo wierzących rodziców i doskonale zdawała sobie sprawę czym jest komunia, nie dostała prezentów bo tak życzyli sobie jej rodzice. A cieszyła się, że przyjęła Jezusa do swojego serca. Tak powinno być moim zdaniem

Stary 2013-10-29, 09:27   #2047
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Laski ja lecę bo mam pare spraw do załatwienia nie spamować za bardzo

A w ogóle to mam katar ale lepiej się czuje niż wczoraj wieczorem
Stary 2013-10-29, 09:36   #2048
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj mentalność ludzi się zmienia, a wszystko zależy od wychowania! Trzeba dziecka uczyć tolerancji, ja do komunii nie szłam i nie miałam z tego żadnych nieprzyjemnosci, ani nie czułam się odtrącona
A już w ogóle tłumaczenie, że dziecku przykro ze prezentów nie dostaje jest chore. Chyba nie w prezentach tkwi istota komunii? Moja kuzynka ma bardzo wierzących rodziców i doskonale zdawała sobie sprawę czym jest komunia, nie dostała prezentów bo tak życzyli sobie jej rodzice. A cieszyła się, że przyjęła Jezusa do swojego serca. Tak powinno być moim zdaniem

powinno, ale w większości przypadków tak nie jest. Wystarczy poczytać w internecie. Dochodzi do tego typu absurdów, że goście zapraszani na komunie dziecka dostają liste i mają z niej wybrać co kupią dziecku... oglądałam takie "listy" na necie i powiem szczerze, że nie było tam jak za moich czasów łancuszków, kolczyków, zegarków lub w przypadkach bogatszych rodzin rowerów i komputerów. Obecnie na liście prezentów komunijnych znajdują sie takie prezenty jak: kłady, laptopy za minimum kilka tys, odjechane komórki czy tablety, a nawet fundusze powiernicze, polisy na życie i książeczki oszczędnościowe prowadzone przez gości komunijnych do 18stki dziecka. Niestety. Teraz dziecko idące do komunii chwali sie nie tyle co dostało ale ile wszystko kosztowało. Obecnie z sakramentu komunii zrobił sie wyścig "czyje dziecko jest bardziej kochane", z założeniem że o miłości decyduje ilość wydanych na prezent pieniędzy
Stary 2013-10-29, 09:39   #2049
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie z sakramentu komunii zrobił sie wyścig "czyje dziecko jest bardziej kochane", z założeniem że o miłości decyduje ilość wydanych na prezent pieniędzy
xgadzam się, bardzo ładnie ujęłaś

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:43   #2050
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
xgadzam się, bardzo ładnie ujęłaś
Dokładnie, bardzo ładnie to ujęłaś myślę, ze jeśli rodzice wychowują dziecko w wierze to powinni wpajać wartości religijne, zwracać uwagę na doniosłość przyjmowania poszczególnych sakramentów, a nie skupiać się na kwestiach czysto materialnych

Stary 2013-10-29, 09:43   #2051
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
powinno, ale w większości przypadków tak nie jest. Wystarczy poczytać w internecie. Dochodzi do tego typu absurdów, że goście zapraszani na komunie dziecka dostają liste i mają z niej wybrać co kupią dziecku... oglądałam takie "listy" na necie i powiem szczerze, że nie było tam jak za moich czasów łancuszków, kolczyków, zegarków lub w przypadkach bogatszych rodzin rowerów i komputerów. Obecnie na liście prezentów komunijnych znajdują sie takie prezenty jak: kłady, laptopy za minimum kilka tys, odjechane komórki czy tablety, a nawet fundusze powiernicze, polisy na życie i książeczki oszczędnościowe prowadzone przez gości komunijnych do 18stki dziecka. Niestety. Teraz dziecko idące do komunii chwali sie nie tyle co dostało ale ile wszystko kosztowało. Obecnie z sakramentu komunii zrobił sie wyścig "czyje dziecko jest bardziej kochane", z założeniem że o miłości decyduje ilość wydanych na prezent pieniędzy

Mój bratanek i bratanica mieli komunię w maju. Wyścigu na prezenty wprawdzie nie ma bo bogatą rodziną nie jesteśmy (no i jesteśmy normalni ), ale największą atrakcją tego dnia nie była msza/opłatek (który zresztą przyjęli "na próbę" tydzień wcześniej więc ) czy jakieś religijne kwestie, tylko aparaty fotograficzne, które dostali
Wydaje mi się, że żeby ukrócić te coraz bardziej chore zwyczaje, najzwyczajniej trzeba by było zlikwidować dawanie prezentów. Jeszcze moment i chrzestni będą zobowiązani do kupienia mieszkania na komunię

Stary 2013-10-29, 09:48   #2052
kognisia
PeEma

Cytat:

Mój bratanek i bratanica mieli komunię w maju. Wyścigu na prezenty wprawdzie nie ma bo bogatą rodziną nie jesteśmy (no i jesteśmy normalni ), ale największą atrakcją tego dnia nie była msza/opłatek (który zresztą przyjęli "na próbę" tydzień wcześniej więc ) czy jakieś religijne kwestie, tylko aparaty fotograficzne, które dostali
Wydaje mi się, że żeby ukrócić te coraz bardziej chore zwyczaje, najzwyczajniej trzeba by było zlikwidować dawanie prezentów. Jeszcze moment i chrzestni będą zobowiązani do kupienia mieszkania na komunię
No chyba właśnie taka jest tendencja, strach pomyslec co będzie za kilka lat. Przecież moi znajomi na komunie dostawali łańcuszki, krzyżyki, biblie itp - wszystko związane z religią. Teraz komputery, kłady, telefony i grube tysiące! Co się dzieje?!

Stary 2013-10-29, 09:48   #2053
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze moment i chrzestni będą zobowiązani do kupienia mieszkania na komunię

właśnie! zapomniałam dodać że mieszkanie to też jeden z prezentów. Jeszcze jest zawsze dopisek że musi być w takiej a nie innej dzielnicy i mieć konkretny metraż.

Wiecie co jest najbardziej przykre? Że te głupie listy tworzą nie dzieci a ich rodzice... Tak na serio to rodzice są winni tej całej chorej sytuacji, bo są chciwi na kase i wychowują dzieci tak, żeby te oceniały innych ludzi miarą pieniądza. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że gdy dziecko nie dostanie wymyślonego sobie przez mamusie prezentu to potem wmawia się mu: "widzisz? twoja ciocia cie w ogóle nie kocha. Dała ci gre komputerową, a powinna kupić ci nowy komputer".

Dla mnie to jest chore co sie dzieje :|
Stary 2013-10-29, 09:50   #2054
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
właśnie! zapomniałam dodać że mieszkanie to też jeden z prezentów. Jeszcze jest zawsze dopisek że musi być w takiej a nie innej dzielnicy i mieć konkretny metraż.

Wiecie co jest najbardziej przykre? Że te głupie listy tworzą nie dzieci a ich rodzice... Tak na serio to rodzice są winni tej całej chorej sytuacji, bo są chciwi na kase i wychowują dzieci tak, żeby te oceniały innych ludzi miarą pieniądza. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że gdy dziecko nie dostanie wymyślonego sobie przez mamusie prezentu to potem wmawia się mu: "widzisz? twoja ciocia cie w ogóle nie kocha. Dała ci gre komputerową, a powinna kupić ci nowy komputer".

Tacy rodzice muszą mieć nieźle nas... w głowie

Stary 2013-10-29, 09:51   #2055
kognisia
PeEma

Cytat:

Naprawdę tak mówią rodzice tym biednym dzieciom?! A my się tu dziwimy dlaczego wszystko idzie w tak chorym kierunku.
Oczywiście, że wszystko jest w rękach rodziców, póki oni swojej mentalności nie zmienią to nie ma co wymagać od dzieci pokory, niestety.

Stary 2013-10-29, 09:55   #2056
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Tacy rodzice muszą mieć nieźle nas... w głowie

ja miałam przypadki takich przyszłych rodziców w liceum. Póki co nikt z nich nie ma swoich dzieci, ale widząc ich zachowanie w lo moge śmiało stwierdzić że oni tak będą mieli. A stwierdzam to po np takim zachowaniu:

przyszłam do szkoły, ubrana normalnie, schludnie itd (pochodze ze zwykłej rodzinki więc wiadomo że ciuszki mam to raz ze sklepu to raz z bazarku, ale mniejsza o to). Siadam sobie w ławce i nagle słysze komentarz, o zgrozo kolegi a nie koleżanki: "no wiesz co... dziś środa a widze cie w tych samych butach... ja to mam pare na każdy dzień, w sumie 4 pary z lacosty, 2 pumy i 1 nike. Nie stać cie? Pfy".. i tak miałam przez 3 lata ;/ z takich ludzi nic normalnego nie wyrośnie
Stary 2013-10-29, 09:57   #2057
kognisia
PeEma

Cytat:
ja miałam przypadki takich przyszłych rodziców w liceum. Póki co nikt z nich nie ma swoich dzieci, ale widząc ich zachowanie w lo moge śmiało stwierdzić że oni tak będą mieli. A stwierdzam to po np takim zachowaniu:

przyszłam do szkoły, ubrana normalnie, schludnie itd (pochodze ze zwykłej rodzinki więc wiadomo że ciuszki mam to raz ze sklepu to raz z bazarku, ale mniejsza o to). Siadam sobie w ławce i nagle słysze komentarz, o zgrozo kolegi a nie koleżanki: "no wiesz co... dziś środa a widze cie w tych samych butach... ja to mam pare na każdy dzień, w sumie 4 pary z lacosty, 2 pumy i 1 nike. Nie stać cie? Pfy".. i tak miałam przez 3 lata ;/ z takich ludzi nic normalnego nie wyrośnie
oooooooo! Nie mam słów!

Stary 2013-10-29, 10:01   #2058
eM_Ka_
Wtajemniczenie

jeszcze byłam gorsza bo nie spędzałam z ekipą co weekend czasu na nartach w alpach ;/ trzy lata szkoły zryły mi psychike ;/
Stary 2013-10-29, 10:08   #2059
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
jeszcze byłam gorsza bo nie spędzałam z ekipą co weekend czasu na nartach w alpach ;/ trzy lata szkoły zryły mi psychike ;/
o kurde, to jakieś super liceum było, że tyle snobów?
u mnie czegoś takiego nie było, mieliśmy bardzo kameralnie i spokojnie

Stary 2013-10-29, 10:12   #2060
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurde, to jakieś super liceum było, że tyle snobów?
u mnie czegoś takiego nie było, mieliśmy bardzo kameralnie i spokojnie

70% ludzi z liceum to były dzieci prezesów, dyrektorów, lekarzy, prezydentów i wice prezydentów... Podobno liceum elitarne ;/ stąd "biedne" dzieci były gorsze ;/ w mojej klasie miałam z 15 takich, na szczęście..
Stary 2013-10-29, 10:13   #2061
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
70% ludzi z liceum to były dzieci prezesów, dyrektorów, lekarzy, prezydentów i wice prezydentów... Podobno liceum elitarne ;/ stąd "biedne" dzieci były gorsze ;/ w mojej klasie miałam z 15 takich, na szczęście..
o matko, wyobrażam sobie to towarzystwo
takie rozpuszczone bachory są najgorsze

Stary 2013-10-29, 10:15   #2062
Promyk03
Zakorzenienie

EM to wspolczuje towrzystwa z LO

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:25   #2063
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie kłócę z Tż ile kto chce mieć dzieci. Od zawsze jest o to "Spór". Ja chcę max 3, a on 4-5. Chyba go pogięło i to ostro
uh dobrze ze my sie zgadzamy co do ilosci dzieci..

ja tez pierwsze slysze o humanistycznym slubie ja chcialam brac cywilny ale Tż chce tylko i wyłącznie koscielny wiec niech ma (konkordatowy)

ja tez wspolczuje eMKa.. mialam pare takich pajacow w zawodowce co sie wysmiewali ze ktos 2raz w tygodniu zalozyl te same spodnie

a jak czytam watek niedorzeczne opinie na temat seksu to nie wierze ze mamy 21wiek
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:32   #2064
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
a jak czytam watek niedorzeczne opinie na temat seksu to nie wierze ze mamy 21wiek
prosze konkrety ;p
Stary 2013-10-29, 10:37   #2065
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
prosze konkrety ;p
wczesniej widzialam z kaszanka ale nie moge znalezc..

"ehh. mam pewnien problem. jestem mloda. dość młoda..
w piątek [9.o4] uprawialiśmy z chłopakiem petting. hmm. w sumie nie tylko. wiem to glupie i wgl. aż głupio mi tu o tym pisac. ale mam stres.. w sumie to popadam już w paranoje.. po prostu. wziełam 'go' do buzi. w sumie tylko na chwile, bo to był dla mnie całkiem nowe.. potem moj chlopak mnie pocalowal.. troche się popieściliśmy.. no a on potem zaczął całować mnie na dole. po prostu. minetka.. i teraz cholernie się boję, że mogłam zajść w ciąże. wszak o to nie trudno, no a na jego języku mogla być sperma.. yhh.. prosze was.. nie najeżdzajcie po mnie, ale na prawde już nie wiem co robić. strasznie się boję. okres dostałam 25 marca i trwał on 8 dni.. kolejny ma być pod koniec miesiąca.. nie wiem co będzie, jeśli go nie dostane..
wg was.. mogłam zajść w ciąże.. ?"
Stary 2013-10-29, 10:40   #2066
eM_Ka_
Wtajemniczenie

umarłam
Stary 2013-10-29, 10:41   #2067
201604261006
Konto usunięte

Drogie Bravo, drodzy koledzy i koleżanki. Mam na imię Dagmara i mam 19 lat. Moja sytuacja jest bardzo krepująca i nie wiem co teraz mam zrobić. Jestem już dorosłą dziewczyną i mam wspaniałego chłopaka o imieniu Marcin, którego kocham ponad życie i myślę ze on odwzajemnia moje uczucie. Jesteśmy już razem 6 miesięcy i postanowiliśmy dokonać Aktu Miłosnego, aby umocnić nasz związek. Nie fart polega na tym że ja jestem dziewicą, a z tego co wiem On jest już doświadczonym mężczyzną.

Bardzo obawiałam się że nie spełnię jego oczekiwa , po prostu zawiodę! Na dodatek wszystkie moje koleżanki potraciły już dziewictwo i żeby mieć o czym rozmawiać z nimi, powiedziałam że ja również nie jestem jak to się mówi potocznie "cnotką". O tym fakcie dowiedział się Marcin od mojej koleżanki, Moniki, która jest jego dobrą znajomą. Gdy Marcin zapytał czy to prawda nie zaprzeczyłam.

Ustaliliśmy nasz Pierwszy Raz na najbliższy weekend, ponieważ Marcina rodzice jadą na wesele. Bardzo się obawiałam bólu, oraz tego że Marcin posądzi mnie o kłamstwo, więc postanowiłam jakoś sobie poradzić. Nie chciałam przespać się z "pierwszym lepszym" gdyż kocham Marcina i chcę aby to on był moim Pierwszym Mężczyzną!! Akurat zdarzyło się tak że byłam sama w domu i postanowiłam uporać się z moja błona dziewiczą. Nie chciałam robić tego palcami ani jakimś twardym przedmiotem a na wibrator niestety nie było by mnie stać.

Poszłam więc do lodówki i zobaczyłam nadającą się do mojego czynu kaszankę. Odpowiadała mi rozmiarem i grubością, była trochę za zimna i za twarda więc postanowiłam ja podgotować. Kiedy nareszcie ostygła, nasmarowałam ja wazeliną, i zaczęłam wkładać ją do pochwy. Poddałam się chyba za bardzo chwili i za bardzo ją ścisnęłam. Wtedy stało się najgorsze co mogło się stać!! KASZANKA SIĘ ZŁAMAŁA!!!!!!!!!!

Rozpaczliwie próbowałam ją wyjąć palcami ale chyba trochę za bardzo ją rozgotowałam i niektóre kawałki kaszanki zostały mi w pochwie i nie mogę ich wyjąć! Wstydzę się iść do ginekologa a za kilka dni wyczekiwany przez naszą dwójkę upojny weekend!! Nie wiem co mam zrobić i do kogo się zwrócić.

Tu wątek
Stary 2013-10-29, 10:42   #2068
JustTheOne
Zadomowienie

U nas też będzie konkordatowy

Wow, nie wiedziałam, że jest coś takiego jak ślub humanistyczny. Ale serio, jak macie chęci i możliwość to bierzcie, przynajmniej nie będzie tylko () cywilny.

Uciekam na zajęcia
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:59   #2069
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Mysza... obrzydziłaś mi reszte dnia, poważnie.. :P
Stary 2013-10-29, 11:01   #2070
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
uh dobrze ze my sie zgadzamy co do ilosci dzieci..

ja tez pierwsze slysze o humanistycznym slubie ja chcialam brac cywilny ale Tż chce tylko i wyłącznie koscielny wiec niech ma (konkordatowy)

ja tez wspolczuje eMKa.. mialam pare takich pajacow w zawodowce co sie wysmiewali ze ktos 2raz w tygodniu zalozyl te same spodnie

oo czyli nie tylko ja tak mam

Te listy to aż żal czytać, XXI wiek a zero edukacji... Btw mieliście kiedyś edukacje seksualną w szkole? My w podstawówce "wychowanie do życia w rodzinie" gdzie babka gadała coś o okresie, potem w gimnazjum gdy skończył się materiał z WOS to było dosłownie kilka lekcji, konkretniejszych, chyba m.in. o zabezpieczeniach i zboczeniach. I na tym koniec. Generalnie prawie nic nie dowiedziałam się w szkole, a rodzice byli wstydliwi

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A ta historia o kaszance jest staraaaa, hahahha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości