|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() Đaj znac jak wyjdziecie do domu ![]() WERONISIEK - nie masz innego szpitala w poblizu? Masakra jak Cie potraktowali ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1892 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ciekawe jak tam u Lineczki akcja idzie
#1893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslałam ze jednorazowo ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Mysle , że idzie . Inaczej juz by tu była .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
Weronisiek jedź do innego szpitala. Spadki tętna dziecka to POWAŻNA sprawa!
Anoula , tak dziś odstawiam leki, jutro wizyta ![]() Trele , nie, CC muszę mieć przed akcją. Ale jako, że z OM to dopiero 37tc [36t1d] dopiero teraz bezpiecznie mogę zacząć rodzić [bez ryzyka, że neonatolog wsadzi mi dziecko do inkubatora i wyśle do III stopnia referencyjności, a to w Krk jest chyba tylko szpital w Prokocimiu, i byłabym daleko od dziecka]. Przynajmniej tak mi tłumaczył lekarz Anouli u którego byłam, i który jest ordynatorem oddziału, gdzie będę rodzić. Jutro będę u niego na wizycie i mamy ustalać cc "na dniach". Mówił o takich datach jak 31.10 lub 4.11. Ale jako, że przepływy nie są złe, to bliżej 4.11 - a może nawet ciut później. Wiadomo, im dłużej tym lepiej dla Małego. ale czekać na decyzję już będę w szpitalu. Zamówiłam torbę do wózka, nie taką jak chciałam, bo jedyna, która mi się podobała, była cenowo niedostęna... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
MAMUSIE - też Wam pampersy jak sa pełne ( nasiusiane) czuc czymś jakby alkoholem?
Ja juz Od kilku dni węsze I na poczatku myslalam ze to mocz , ale nie. Teraz jestem pewna ze to mokry pampers. My uzywamy Pampers New Baby. A po za tym w PL one tez maja wskaznik , kiedy pielucha pełna kiedy nie? Fajny bajer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. NASTURCJA - toć to za tydzień ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-29 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zadomowienie
|
Dzidziu!! super, że Wituś jużtaki duży!! W domku szybko z anemii wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zadomowienie
|
Mam głupie pytanie:
czy paklanki [lub inne woreczki na pieluchy] można dostać gdzieś poza all? Bo w ross nie ma... A przydałyby mi się... |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
![]()
![]() |
#1900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Heej pisze z porodowki, leze po dwoma strzykawami jedna z oksy druga z papaweryne czy jakos tak nic sie nie dzieje zadnych skurczy ani nic teraz kazali mi spacerowac ze moze cos ruszy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja tak na szybkiego bo zmykam na zakupy i w odwiedzinki do Maluszka ![]() ![]() Acelinka,Lineczka ![]() ![]() Trzymajcie się dziewczyny!!!!!! Dzidzia Dzisiaj Wasz wielki tak oczekiwany dzień ![]() ![]() Weronisiek Brak słów na ten szpital ![]() Kyte Współczuję Ci tych wczorajszych atrakcji.Zrelaksuj się dzisiaj.Należy Ci się. Obserwuj ruchy,wszystko będzie dobrze na pewno ![]() Paulina ![]() Super wieści z rana oby później były też same dobre ![]() Trzymam kciuki za resztę wizyt ![]() Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003010409984 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Lineczka zaciskam mocno
![]() ![]() aaby ale śliczna czarnulka ![]() kyte ale mieliscie przygody ![]() ![]() anoula a to Wam mala niespodzianke robi ![]() Maomami Jasiek na poczatku spal w rozku teraz spi na podusi i przykrywam go kocykiem ![]() Dzidzia super ze w koncu bedziecie w domku, w komplecie ![]() weronisiek jestem w szoku, jak mogli Cie tak potraktowac ![]() paulinaizabela super ze mala tak ladnie przybiera ![]() ![]() trele ja nic takiego nie czuje choc fakt te pampersy niezbyt ladnie pachna. U nas tez jest ten paseczek na pampersach ![]() taszanta gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() I czekam na kuriera ma mi przywiezc moje rzeczy do testowania z canpol baby ![]() ![]() ![]() ech.. i jeszcze pokłócilam się z moim TŻ...a na dodatek próbuje mnie przekupić za tę kłótnię czekoladą...ja go zaraz ![]() ![]()
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm ![]() Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Wtajemniczenie
|
oby sie szybko rozkrecilo!!
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...51&tx=62&ty=87 na tym pampersie po lewej masz ten paseczek
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Właśnie do mnie dotarło, że do TP zostało mi 4 tyg ![]() Nocka za mną nawet udana, trochę się wybudzałam i o 5 zbierałam siuśki do pojemnika bo już nie mogłam wytrzymać. Byłam w lab na badaniach i akurat listonosz przyjechał i zastałam awizo po powrocie do domku ![]() Ciekawe jak tam coralady, nie dała nikomu znać???? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43474073]Cześć dziewczyny. Na wstępie gratuluję narodzin Helenki ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj wyszłam ze szpitala... W sobotę przed północą mąż zawiózł mnie tam bo lało się ze mnie... woda, jak nic woda. Nie jestem z tych panikujących, ale 1 poród zaczął się od wycieku wód więc zwróciłam teraz na to uwagę. Dla pewności wzięłam słoiczek i złapałam to co ciurkało ze mnie co chwilę. Złapałam pół słoiczka wody- bezbarwnej i bezzapachowej cieczy, rzadkiej. Co byście pomyślały? W szpitalu pani dr sprawdziła papierkiem i powiedziała, że to nie wody (papierek był ciemnozielony, a ja byłam zielona w tej kwestii...). Ale położyli mnie na trakcie porodowym. Zrobili ktg, na którym wyszły lekkie skurcze, a małemu podczas skurczu spada tętno. Ale nic na to nie powiedzieli. Przeleżałam całą niedzielę, miałam robione jeszcze 2 razy ktg, na 1 z nich miałam regularne skurcze 80% co 3, 4 minuty, tętno dziecka tez wtedy spadało dość znacznie, ale nic na to nie powiedzieli. W nocy z niedzieli na poniedziałek bardzo bolał mnie brzuch- rano poinformowałam lekarza, ale nic na to nie powiedział... O 8 w poniedziałek wpadła pani ordynator i krzyknęła, że do domu idę bo nic się nie potwierdziło. Szybkie badanie, machanie mi przed nosem papierkiem lakmusowym i wypis. Diagnoza? To nie wody, ale tez nie dowiedziałam się właściwie co to jest. Czułam się potraktowana jak głupek co panikuje i przyszedł do szpitala, no nie wiem... z siuśkami! Kurde, wyłam całą drogę do domu... Najlepsze jest to, że dziewczyna leżąca ze mną miała identyczny termin jak ja, zero skurczy, nic jej nie jest, ale jest pacjentką pani ordynaty i została aż do porodu. Mnie szybko się pozbyła bo potrzebowała wolnej sali- na trakt trafiła jakaś jej starsza pacjentka na jakiś zabieg... Szeptały tylko i patrzyły zniecierpliwione na mnie bo musiałam czekać na męża w sali... Pani dr zapytała nawet czy już jadę do domu... Norrmalnie poczułam się jak intruz... Boli mnie brzuch, cały czas czuję skurcze o różnym nasileniu, czop odchodzi w coraz większych ilościach, do tego dziabnęła mnie tym papierkiem w środku i boli jeszcze dziś. Smutno mi, odechciało mi się tamtego szpitala, nie wiem co robić... Przełożyłam swoją wizytę z wczoraj na 4.11- moje urodziny... ciekawe czy dotrwam... Z weselszych rzeczy to Michaś waży 3100g, przybrał ostatnio z 30dag, urósł o kilka mm.[/QUOTE] ![]() ![]() Dziwne, że Cie wypisali, mnie się wydaje, że Ty jesteś już na dniach. Twoja gin nie pracuje w tym szpitalu? Cytat:
Dobrze, że Wam się nic nie stało. Wspólczuję tej przygody... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maomami faktycznie jest mega rozrzut w tych cenach chust.... kurcze też się zaczełam zastanawiać nad chustonoszeniem, ale jak już się zdecyduję to chcialabym wybrać dobrą chustę, ale się nie znam ![]()
![]() |
#1914 |
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Mam nadzieję, że dzisiaj będę miała lepszy dzień, bo wczoraj przez ból pleców to byłam nie do życia. nasturcja, mi się wydaje, że u Ciebie teraz po odstawieniu leków to szybko pójdzie. Skoro brzuch masz twardy i z lekami to pewnie jak odstawisz, to wszystko "puści". Ciekawa jestem ![]() ryba, co do rozwoju dziecka w poszczególnych miesiącach - powiem Ci, że na warsztatach kiedyś to fajnie tłumaczył Zawitkowski. Żeby aż tak bardzo nie trzymać się tego, co piszą. Każde dziecko rozwija się indywidualnie i przedziały wiekowe dla danej czynności są dość rozległe. Np dziecko może zacząć stawiać kroki w 9 miesiącu ale może też dopiero w 13. I tak i tak, jest to jeszcze prawidłowy rozwój. Tłumaczył też, że np dzieci grubiuśkie będą się później przewracać z pleców na brzuszek i na odwrót bo po prostu jest im ciężej niż dzieciom chudzinkom. Generalnie mówił, że najgorsze co może być to porównywanie swoich dzieci i ich umiejętności do innych dzieci w podobnym wieku - nic na siłę. A te podawane z książkach i poradnikach rzeczy to trzeba tak traktować "mniej więcej". A no i mówił, że najważniejsze żeby obserwować u dziecka ROZWÓJ. Może on następować wolniej lub szybciej ale ważne żeby widać było, że dziecko zdobywa nowe umiejętności. dzidzia, super że w końcu wychodzicie! Oj to teraz już będzie tylko lepiej ![]() ![]() serduszko, no to ciekawe co tam KTG "powie". Ciekawe ile się przeterminujesz? A może dzisiaj Ci Leo zrobi niespodziankę i postanowi wyjść w dniu terminu ![]() weronisek, kurde ja bym chyba jednak pomyślała o tym Zamościu. Przecież w tym szpitalu to aż strach rodzić, jak oni tak pacjentów traktują. Nie mówiąc o tym, że nawet nie wyjaśniły co to mogło z Ciebie lecieć skoro nie wody? Żeby później nie było, że zaczniesz rodzić a oni Cię odeślą do domu, bo będzie pacjentka ordynatorki akurat rodziła czy coś ![]() kyte, współczuję wczorajszych przeżyć w lesie ![]() lineczka, trzymam kciuki! ja uważam, że podjęliście z mężem dobrą decyzję ![]() Mąż dzisiaj do Poznania pojechał więc ja cały dzień sama. To tak na wstępie idę pakować ostatecznie torbę do szpitala ![]()
#1915 |
Rozeznanie
|
Zmykam na KTG
![]() ![]()
#1916 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja dzisiaj nawet spałam w nocy ![]() Lineczka, trzymam kciuki aby to wreszcie ruszyło ![]() Dzidzia no w końcu wychodzicie ![]() Taszanta gratuluję Helenki ![]() ![]() Mnie tak leci z cycka jednego, że normalnie krople wylatują... Ale to pewnie dlatego, że non stop myślę o Uli, jak będzie wyglądać iwgl... |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
Na pewno hugiessy tak mają.
Dzidzia super ze Witus do domku idzie ![]() Paulina jeszcze troche i Masla też w domku bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Kupilam sobie moja ostatnia zachciankę-mleczko w tubce. Byly tylko te jasne. Wydoilam cała od razu, przyszłam do mamy - kawa słodka i czekoladowe ciastko... Az mi nie dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaśko zasnął więc już Wam piszę co u nas ![]() W sobotę z bezsilności się popłakałam, przyszedł Damian ukląkl przy mnie i Jaśku i mówi "syneczku nasz może pójdziesz troszkę do taty?" więc ja ze spokojem odpowiedziałam "ooo syneczku nasz ? Miło że zauważyłeś że to nasze dziecko bo póki co zachowujesz się tak jakby ono było tylko moje" wytłumaczyłam mu na spokojnie o co mi chodzi i czego od niego oczekuję. Na koniec dodałam że śpi w pokoju obok tej nocy a w niedzielę jak przyjadą rodzice pakuje nasze rzeczy i jedziemy do nich skoro nie mam w nim oparcia i pomocy. Widziałam przerażenie w jego oczach. Oddałam mu dziecko i powiedziałam że ma się nim zająć, ja wychodzę z pokoju, nic mnie nie interesuje, mam chwilkę dla siebie a jak Jasiek będzie płakał to ma nie panikować i mnie nie wołać. Siedział z nim dobre 2 godziny, ja w tym czasie ogarnęłam pokój gościnny i korytarz po remoncie, poprasowałam, zjadłam, poleżałam w wannie i się zrelaksowałam. Później do Damiana przyszli koledzy, chcieli zobaczyć małego więc go podrzuciłam TŻtowi i poszłam czytać książkę w ciszy i spokoju. Siedział z nim do czasu aż Jasiek zgłodniał. W niedzielę cały dzień się do mnie przymilał, wieczorem z rodzicami ustaliłam że nie jadę z nimi do domu ale w poniedziałek przyjadę. Tak też zrobiłam, rano spakowałam nasze rzeczy, zadzwoniłam po brata i pojechaliśmy. Wróciliśmy do domu przed 23. Damian dzwonił w ciągu dnia do nas około 10 razy. O godzinie 18 zadzwonił że jedzie po nas ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.