|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na foty to stwierdzam że były lepsze i ładniej się kręciły jak były wystopniowane i ścięte jak to mówi moja fryzjerka, po to żeby się lepiej kręciły.
I chyba jednak wrócę do tego..Przed: 1, 2 (takie mam naturalne te ciemne a ja rozjaśniałam naturalne włosy bo mi odrosły całe). I nie zużyłam nawet całego tego rozjaśniacza i nie używałam go też dużo. Niestety, ale odrosty już mam i to duże Ale pewnie zostawię naturalki znowu, niech sobie rosną. Po: 3,4 I 5 fota to do takich włosów chciałabym wrócić Wtedy się pięknie kręciły i miały fajny kolor.
|
|
|
|
#2403 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja suszę włosy dyfuzorem już prawie rok. Nie wyobrażam sobie żeby włosy schły same, bo jak umyje rano to mogłabym wyjść dopiero wieczorem Poza tym lepiej się kręcą.Włosy spinam klamrą lub gumką (bez metalowych elementów), a grzywkę wsówkami. A co do włosów z tyłu, to może być wina długości, cięcia, lub pielęgnacji. Cytat:
Mi akurat nie specjalnie służy.Cytat:
Cytat:
Co do solnej mgiełki to nie znam składu ale teoretycznie to składa się z wody i soli więc ja dziękuję, postoję Lepiej sobie nalej przegotowanej wody do spryskiwacza, jeśli nie masz półproduktów, dodaj trochę odżywki b/s, lub oleju, żelu, czy żelu lnianego.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak Cię ścinała?Cytat:
Jedyne kiedy mnie puszy to przy reanimacji. Włosy muszą być bardzo mokre przy nakładaniu.Cytat:
Jeśli to jest bez b/s i ze znikomą ilością stylizatora to ja chcę je zobaczyć po pełnym zestawie![]() Inaczej tylko rozjaśnianie...
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Proszę o poradę kręconowłose (mam nadzieję, że to właściwy wątek ). Trafiłam na to forum jakiś rok temu, naczytałam się na temat właściwej pielęgnacji itd. i jakieś pól roku temu zaczęłam się stosować do CG... Moim problemem było głównie puszenie, skręcanie się włosów pod wpływem wilgoci. Wydaje mi się, że mam włosy falowane (jak suszę suszarką to są w miarę proste ale siano a jak wyschną same to się trochę kręcą) i miałam nadzieję, że po odstawieniu silikonów, omo, właściwej pielęgnacji włosy przestaną mi się puszyć i będzie większy skręt, jednak mimo upływu pół roku nie widzę poprawy a może wręcz pogorszenie...Moje główne grzechy to farbowanie co ok. 2 miesiące i suszenie ciepłym nawiewem - czy to mogą być powody, dla których po pół roku nie mam efektów? Po jakim czasie właściwie można ocenić czy silikony nam służą czy nie? Wstawiam kilka fotek, żebyście oceniły moje włosy, skręt itp, bo już zaczęłam wątpić czy są falowane czy jakie... 1sze zdjęcie z dzieciństwa - miałam loczki sprężynki, po ścięciu był już proste aż do okresu dojrzewania - wtedy zaczęły się puszyć, układać jak chciały itp... Ostatnie w miarę aktualne (sprzed 3 miesięcy), chociaż teraz stan włosów jest gorszy ![]() Proszę o porady |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię pełen zestaw może dzisiaj i z myciem bez SLS, bo zakupiłam 2 szampony wczoraj - Alterrę i GP
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
dzis się dowiem, czy mozna położyć za dużo glutka
![]() magduuunia, falowane masz na pewno - ale opisz dokladnie pielegnacje - czego dokladnie uzywasz
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2013-10-29 o 11:13 |
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a gdzie kupujecie zel aloesowy? Obeszlam juz kilka sklepow, w tym zielarskich, i ni huhu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kupiłam sobie odżywkę Joanny b/s z lnem i rumiankiem, nie obciążyła mi włosów pomimo że daje dużą ilość ale jakby wsiąka i po jakimś czasie śladu po niej nie ma Co do mgiełki z bielendy z solą morską to już nie jestem z niej zadowolona bo skleja włosy, jak lakier tylko lżej. |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Jupi, udało się zmyć ten pływający olej łopianowy z rycynowym
Nałożyłam 3 porządne porcje garniera AiK na "sucho" na te włosy oblepione olejami, poczekałam dobre 10 minut zanim zaczęłam masować (woda się nalewała do wanny, więc trochę pary się robiło), a potem chlup pod wodę i ładnie zeszło. Następna porcja tej samej odżywki, już jako mycie. Drugie mycie - balsam Potters melissa i keratyna D/s użyłam Farmony w tubce z żeńszeniem, trzymałam jakieś 10-15 minut b/s Joanna len i rumianek (dużo), czesanie, ostateczne płukanie zimną wodą i jeszcze raz solidna porcja odżywki stylizacja glut lniany na skrzypie + bielenda graffiti 3D (starej nie udało mi się dorwać). harmonijkowanie, plunking, cuda - wianki, suszenie naturalne z podpinkami.... zdjęcia sprzed 2 godzin teraz już zaczyna wyłazić puch ![]() kocham moje włosy |
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
magduuunia, opisz swoją pielęgnację, może za dużo w niej protein, a Twoje włosy ich nie lubią. Może brak im porządnego zabezpieczenia.
Cytat:
Joasiek używałam i też dla mnie nieco za słabe są. Miałam już z miodem i cytryną, z pokrzywą i czymś tam (zieloną herbatą??), a teraz z makiem i bawełną. Dodatkowo polecam serum na końcówki - jedwab z Green Pharmacy. Jedwabiu co prawda w składzie brak, ale dla mnie to tym lepiej. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjecia mi sie na tel nie pokazuja wiec ode mnie komplementow nie bedzie teraz |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2415 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie chcę ryzykować konieczności użycia znowu szamponu, bo zaraz będę miała susz. Moje włosy są w fazie żłopania olejów. Dodawałam raz oleju do tego balsamu Pottersa, ale to i tak było za mało (ale zmywałam wtedy awokado, i to było już chyba tydzień mycia tylko odżywkami, to może się zbiegło - tłusty olej + nadbudowa), i musiałam podsuszone włosy wsadzać z powrotem pod prysznic i zmywać szamponem.Wcale mi nie szkoda tego garniera, przynajmniej coś ubywa Zapach oleju łopianowego z GP wydaje mi się podobny do słonecznikowego, może go użyli jako bazę. W każdym razie efekt nabłyszczający razem z rycynowym jest super. Teraz już średnio widać, bo spadł deszcz i mnie spuszyło. Ale żabki się nie trzymają włosów, wow ! Chciałam sobie podpiąć, a te zjeżdżają jak głupie. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-zen-szen.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iwych-len.html Używam ich jako d/s i b/s Dzisiaj na przykład nawaliłam tyle garniera AiK do mycia, że jako d/s użyłam tej z żeńszeniem, żeby dać coś innego. Ale kiedyś nałożyłam jedną z nich jako d/s, a drugą jako b/s i też było ok. Pięknie pachną. Joanny b/s też mam wrażenie, że są dla mnie za słabe na razie. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Suszenie ciepłym nawiewem Farby to zmilczę, bo ja jestem wrogiem farb, no ale wszystko dla ludzi, jak ktoś musi... No i napisz koniecznie, jakich produktów używasz. Nie chce mi się wierzyć, że nie można dobrać bardziej skutecznych (ja co prawda początkująca, ale włosy mam trochę podobne do tych Twoich z młodzieńczych lat, może na coś wpadniemy). |
|||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam dziś GP bez SLS, dałam odżywkę z Aletrry, potem Joaśkę b/s i żelu troszkę i wyschły same troszkę pogniotłam wcześniej i takie coś wyszło. Włosy strasznie miłe w dotyku, jutro zafunduję im maskę z kropelkami oleju
zdjęcia poniżej:
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
no wiec nie da się dać za dużo żelu lnianego
![]() tak pokazal dzisiejszy eksperyment. zdjec nie zrobiłam, ale mam nadal fale od rana. BOSKO.
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Dzięki Będę potrzebowała wsparcia przy kryzysie włosowym, bo na razie to początki, więc ładnie reagują na nowości. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-10-29 o 17:55 |
||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie muszę kupić i zastanawiam się jaki? I czy to dobry pomysł zacząć od spożywczego póki nie mam żadnego innego w domu?
Właśnie takie te włosy są niby fajne ale jeszcze lepsze bym chciała, od nasady odbite w sumie, puszyste gdzieniegdzie, potrzebują dopieszczenia, racja
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-10-29 o 18:02 |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może dziewczyny coś doradzą z własnych doświadczeń. Ja z tych trzech miałam tylko Alterrę, ale nie polubiłam jej, jakoś nic mi nie robiła, a ma alkohol w składzie. Koleżanka się nią cieszy, bo jej dobrze służy. |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotykfajny wygląd średnio, zdenkuję i kupię coś innego.
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj czytałam bardzo pochlebne recenzje o maskach Ziai i chyba sobie taką kupię jaki następną emolientową.
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Ta by mogła być ewentualnie pod olej:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wny-kolor.html Ale pozytywne opinie czytałam tutaj: http://www.anwen.pl/2013/10/swietna-...-ziaja-do.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

I chyba jednak wrócę do tego..
Ale pewnie zostawię naturalki znowu, niech sobie rosną.
Wtedy się pięknie kręciły i miały fajny kolor.
w poniedziałek się wybiorę na polowanie za szamponikami dla dzieci 

Jedyne kiedy mnie puszy to przy reanimacji. Włosy muszą być bardzo mokre przy nakładaniu.
Jeśli to jest bez b/s i ze znikomą ilością stylizatora to ja chcę je zobaczyć po pełnym zestawie