|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To trochę nie bardzo fajnie... Jeszcze tylko 1.5 miesiąca do jego powrotu...
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie może jakiś sprawdzony przepis na pierogi?
![]() chcę zrobić dla TŻ, będą to moje pierwsze pierogi i chcę żeby były rewelacyjne
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem moich włosów
kiedy poddałam się w walce o trwały skręt i już byłam nastawiona na zejście z długości, zaczynają mnie zaskakiwać. Schnąc naturalnie bardzo delikatnie ale falują, są co prawda spuszone ale miękkie Tylko zlikwidować to puszenie i będzie bajecznie Olejowałam dziś alterra migdały i papaja, później myłam szamponem YR, jako d/s poszedł satpiz
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu, nie wiem jak, ale kocham to co robi nagietek z moimi włosami
są takie wygładzone, miękkie, lśniące i ładnie się falują
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi włosy pachną pięknie Stapizem
Kurde, mam miliard bejbiszonów i wyglądam choćbym miała jakiegoś tapira (cytat koleżanki ).Fajnie mam jutro na 14.00 tylko na 12.30 się wybiorę chyba na korki z matematyki..
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, tak bardzo nie umiem się jeszcze uczyć w tym roku
![]() Żanet, ale płukanka czy jakaś odżywka? ![]() w ogóle mam taką miękką buzię po tej maseczce bingowej
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Po płukance z siemienia miałam brzydkie włosy. Same sobie schły, najpierw się skręciły w loczki, nie czesałam ich, a jak wstałam z rana to były rozprostowane. Potem zrobiły się sianowate i się puszyły.
Jutro za to próbuję olejowania na mokro, a po nim nałożę Garnier Oleo Repair, ciekawe co z tego wyjdzie. Obym tylko motywacji nie straciła. |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
to ja na dobranoc powiem jeszcze, że ostatnio choruję na jedną torebkę... http://allegro.pl/river-island-czern...667181675.html i nawet bym ją kupiła, ale śpiewać sobie 300 zł za torbę z EKO SKÓRY to już naprawdę przegięcie pały
|
#1060 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zawsze wszystko jest idealne, ale czasem trzeba to przeboleć . Dasz radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi też
![]() Cytat:
![]() Co do olejowania od siebie mogę polecić abyś najpierw nałożyła garniera oleo na suche włosy a później olej u mnie świetnie się sprawdza Cytat:
w sobotę już straciłam do nich cierpliwość, stąd prostownica. Dodatkowo TŻ coś tam stękał że dawno nie miałam prostych
|
||
|
|
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie rozpuściłam koczki i nie mogę się napatrzeć na włosy
nadal pachną stapizem są fajnie pofalowane i nawet złapały objętość chciałam wam pstryknąć zdjęcie ale TŻ wczoraj zabrał mi aparat Teraz uciekam do babci, a prosto od niej na uczelnie, miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#1064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Różnimy się przede wszystkim tym, ze u mnie jest rodzinnie i towarzysko, oni mają tylko swoją 5 w domu i gdy przyjechałam traktowali mnie jak intruza. Nie wiem po co mam do nich przyjezdzac, jeśli nikt nawet się do mnie nie odezwie, nie da nic do jedzenia, a nawet nie da mi wolnego czasu z TŻ. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A najgorsze jest to, ze on tego nie rozumie, tylko uważa to za moje fanaberie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Wczoraj skończyliśmy malować ściany . Jak chcecie to mogę wam pokazać jak wygląda mój pokój podczas remontu. Ale w tle jest bałagan ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Ech... Współczuję Ci . Fakt, mama TŻ bywa upierdliwa,ma swoje wady. Kiedy przyjechałam po raz pierwszy na noc do TŻ jego rodzice zrobili mi imprezę powitalną Z jego rodzicami mam na tyle dobre relacje, że w miarę dobrze się dogadujemy. Mama TŻ mnie traktuje jak własną córkę do tego stopnia, że jak ma jakieś problemy to przychodzi do mnie. Ale czasami jak się uprze żeby coś zrobić to końca nie widać Na Twoim miejscu bym bała zła i strasznie zawiedziona. Twój TŻ tego nie rozumie, ponieważ rodzice go tak wychowali. On nie zdaje sobie sprawy z tego, że to jest złe. Pewnie tak było od zawsze...
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia to jest dziwne i nie normalne.. jak mozna jesc obiad a Tobie kazac siedziec na gorze i czekac ?
Dla Twojego tz-ta jest to normalne? A jak on jest u Ciebie to tez siedzi i czeka a Ty z rodzina jesz obiad ? Wkur^6*wiłam sie
|
#1067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jemy sobie obiad, była wtedy chyba karkówka w sosie czy coś w tym stylu, dzwoni do TŻ jego mama i pyta się co na obiad i czy dobry.. On odpowiada, że mu smakuje i słyszę w tle, że ona zrobiłaby lepszy.... Nie rozumiem tej kobiety i czuję, że prędzej czy później powiem mu, żeby wybierał, bo póki co jesteśmy jakby nie patrzeć tylko parą, a nie wyobrażam sobie mieć go jako męża i nie daj Boże mieszkać w pobliżu jego rodziców. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A najlepsze jest to, że jak wsiadłam i pojechałam to on obraził się na mnie (a tylko i wyłącznie JA miałam takie powody), a jego rodzice powiedzieli, że niby histeryzuję i robię z siebie wielką damę. Dobrze, że nie jestem krzykliwa, bo niejedna osoba zaraz by to wygarnęła... |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem tak. Postaw TŻ jasno sytuacje. Powiedz mu, że czujesz się niemile widziana w jego domu. Argumentuj to słowami, którymi przystawisz jak bardzo Ci smutno, że jego rodzice Cię nie akceptują. Powiedz, że masz wrażenie, że jego mama traktuje Cię jako konkurencje a nie dziewczynę jej syna. Odnoszę wrażenie niechęci ze strony matki, ponieważ czuję zazdrość o syna. Boi się, że pewnego dnia jej syn się wyprowadzi, a ona nie będzie mogła się nim opiekować, prać mu i sprawiać, że jest szczęśliwy. Być może dlatego go buntuje. Są jakieś powody, dla których jego mama mogłaby Cię nie lubić? |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuncia
przykra sytuacja z tymi rodzicami TŻa, moim zdaniem powinnaś z nim poważnie porozmawiać. Ja bym tam nie jeździła dopóki Twój TŻ nie zrozumie że zachowanie jego rodzinki jest conajmniej dziwne. |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już prawie nauczyłam TŻ, że jak on nie będzie stawał po mojej stronie w podobnych chwilach, to ja będę musiała bronić się sama i mogę wtedy nie być delikatna (na tyle, że jego rodzina już się do mnie nie odezwie), powiedzmy, że powoli ale działa
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia
Nie rozumiem, jakis dziwny ten Twoj tz, nie widzi ze u Ciebie jest traktowany jak czlonek rodziny, jest zapraszany do wspolnego obiadu... Nie spotkalam sie z taka sytuacja, ja nawet u znajomych jestem zapraszana do obiadu jesli ktos akurat je... Po prostu tam nie jedz, trudna sytuacja...
|
#1072 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym wydaje mi się nadopiekuńcza, moja mama nie głaszcze mnie po głowie i nie mówi do mnie jak do 5 latka.. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
To coś takiego, jakby miała swój obrazek - moja piękna 5osobowa rodzina i nikt więcej... Nie wiem co za obyczaje u niego panują, nie potrafię tego zrozumieć. A jeśc nie muszę, mogę sobie zabrać coś z domu albo zjeśc na mieście, to jej i jemu powinno być wstyd a nie mi. Jak można kogoś zaprosić i nie dać mu obiadu ? |
||||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 3 sukienki i koszulę, wydałam 70 zł, do tego dwa lakiery (a od niedzieli łącznie 6
).Świat wydaje się piękniejszy
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że się stapizem zachwycacie, ja będę musiała mój oddać, bo mam chyba jeszcze ponad pół litra i nie mogę go wymęczyć :P Mnie strasznie obciąża, niestety nie przypasowaliśmy sobie. A szkoda - ten zapach! Poleci do następnej wymiany.
|
|
#1075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty i mama TŻ będziecie się zachowywać jak pies z kotem. Natomiast jeżeli TŻ się do Ciebie przeprowadzi to będzie oczekiwała, że będziesz zajmować się nim jak dzieckiem. Tutaj podaje prosty przykład facet rozrzuca brudne skarpetki po pokoju, bo nie chce mu się ich wrzucić do pralki. Jest przyzwyczajony, że mamusia po nim posprząta. Posprzątasz raz, drugi, trzeci i... któregoś dnia powiesz stop. Zostawisz skarpetki na środku pokoju i będziesz czekać aż on je wrzuci do pralki i zacznie się kłótnia. Dla niego będzie to dziwne. Zaczną się wyrzuty, bo mama by po nim posprzątała. Ponadto jeżeli spotka się z matką i jej się poskarży to będzie mu mówiła jaka jesteś beznadziejna, bo prosisz by wrzucił skarpetki do pralki. Będzie robiła Ci wyrzuty, bo Ty gotujesz inaczej niż ona itd. Moim zdaniem jeżeli zależy Ci na facecie to powinnaś starać się go ,,przekabacić na swoją stronę''. Napisać mu ,np. :,,Czuję się u Ciebie nie komfortowo. Sytuacja, która miała ostatnio miejsce dała mi do myślenia. Chciałabym przemyśleć pewne sprawy w ciągu kilku dni.'' Facet powinien zacząć się zastanawiać. Powinien pisać po kilku dniach. Wtedy najlepiej by było go stopniowo przekabacić na swoją stronę. Pewnego dnia powinnaś mu przedstawić jak będzie wyglądała wasza przyszłość jak tak dalej pójdzie. Nawet jeżeli będziecie razem za 10 lat, a będziecie mieszkać razem to nie będzie szczęścia w waszym domu dopóki mamusia będzie się wtrącała. Stopniowo powinno to do niego dotrzeć. Jeżeli będzie chciał wybrać matkę to na Twoim miejscu nie chciałabym być w takim związku. Rozpisałam się Edytowane przez 201703240903 Czas edycji: 2013-10-29 o 12:57 |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podejrzewam, że tak będzie - akurat on jest strasznym bałaganiarzem, jego mama robi za niego wszystko i wątpię, by sam z siebie cokolwiek zrobił .. Nie zamierzam być 'wszystkim w jednym' i być kurą domową, na szczęście jego rodzice pracują razem, ale i tak ma utrwalony schemat, że to kobieta jest od sprzątania i gotowania, i obawiam się, że kłótnie będą głównie o to, bo nie dam się usidlić w domu z dziećmi. Druga sprawa, wiem, że jego mama będzie się wtrącać, może to głupie, ale zamierzam zamieszkać jak najdalej od niej,a najlepiej za granicą - dla mnie nie ma problemu by mieszkać na stałe np. w Niemczech. Niby z jednej strony taka ucieczka to niezbyt fajny sposób, ale wolę z nią unikać kontaktu i tak nie potrafiłabym się sprzeciwić i w najlepszym wypadku skończyłoby się na wyrzutach jaką beznadziejną kobietę znalazł sobie jej syn ![]() No i po trzecie próbuję rozmawiać z TŻ, ale chyba za bardzo go rozpieścili, nie potrafi mnie do końca wysłuchać, zawsze kiedy mówię mu prawdę urywa rozmowę i strzela wielkie fochy, a przecież nie mówię tego specjalnie żeby go urazić, albo traktuje to jak żart. Nie potrafię być asertywna i sama sobie szkodzę, czasami mam dość wszystkiego, nie wiem, może to wszystko się ułoży, ale za ileś tam lat chcę prowadzić normalne, spokojne życie, nie zamierzam użerać się z nim i jego matką i prędzej czy później zostanę sama Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-10-29 o 13:30 |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwaga matki zazwyczaj najbardziej jest skupiona na 1 dziecku. Mówi się, że matka kocha wszystkie dzieci tak samo. Ale wiem, że z okazywaniem uczuć i opiekuńczości kończy się zazwyczaj na 1. Natomiast reszta ma sielankę. Gdybyś chciała wyjechać to nie rozwiązałabyś problemu do końca. Matka zawsze mogłaby przyjechać. Syn pewnego dnia dałby jej adres domu. Zastanów się skąd brak asertywności u Ciebie i spróbuj z tym walczyć. Podejrzewam, że jesteś taka od dziecka. Warto by było spróbować z tym walczyć. Co do Twojego TŻ jest strasznie niedojrzały. Dziwie się, że chcesz być z takim człowiekiem, bo chłopak swoją dojrzałością psychiczną nie opuścił jeszcze podstawówki. Facet ma 20 lat? A zachowuje się jak zbuntowany 6 latek. Rozumiem, że sytuacja z jego mamą jest niekomfortowa, ale któregoś dnia będziesz musiała się sprzeciwić, bo może się to skończyć źle. Znając życie pewnie zaciskasz zęby i tłumisz emocje? |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Konto usunięte
|
Ludzie, którzy nie okazują emocji często mają większą skłonność do problemów psychicznych. Lepiej, gdy człowiek płacze albo krzyczy niż jest w środku kłębkiem nerwów. Ile tak można? Musisz przełamać się co do asertywności, bo możesz mieć duże problemy w życiu codziennym. Chociażby w pracy. Szefowa poprosi byś została po godzinach, a Ty zostaniesz, bo nie będziesz potrafiła odmówić. Trzeba nauczyć się walczyć z własnymi barierami. Mama TŻ kiedyś wyprowadzi Cię tak bardzo z równowagi, że może nie skończyć się na wyzwiskach a na czymś znacznie gorszym.
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odczułam tego nigdy, ani moje kuzynostwo
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

starałam się bywać pod nieobecność rodziców, gdyby młodszy bracisek też się zmywał, to by było pefecto, no ale cóż.

kiedy poddałam się w walce o trwały skręt i już byłam nastawiona na zejście z długości, zaczynają mnie zaskakiwać. Schnąc naturalnie bardzo delikatnie ale falują, są co prawda spuszone ale miękkie
Tylko zlikwidować to puszenie i będzie bajecznie
).
tylko na 12.30 się wybiorę chyba na korki z matematyki..