|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Zgadzam się że nie jest to łatwe przywyknąć do takiej myśli i w ogóle, ale znowu nie róbmy z chłopów biednych bezbronnych malutkich chłopców, w końcu jesteśmy dorośli, facet (prawdziwy facet) powinien wiedzieć z czym wiąże się ciąża i skoro dopuszcza do sytuacji jej powstania powinien wziąć odpowiedzialność za dziecko, już nawet nie mówię o matce jego dziecka ale za dziecko. Niestety strasznie mnie razi nieodpowiedzialność facetów i po prostu nie rozumiem kobiet które wiedzą jaki jest ich facet a mimo wszystko decydują się z nim na dziecko (jeżeli facet się nagle zmienia to co innego) mam w bliskiej rodzinie przykład takiej nieodpowiedzialności i mnie to strasznie razi, wybaczcie ale takie jest moje zdanie...
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam właśnie ostatnie dwa wczorajsze saszłyki
Pomysłu na obiad brak
|
|
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie! Bardzo, bardzo dziekuje za wszystkie Wasze rady odnosnie krostek. Wczoraj czytałam na wizazu opinie polecanego przez Was kremu la Roche i chyba sie na niego skusze. Chyba przeszły mi juz mdłosci jest o niebo lepiej i dzis wg ostatniego usg mam 13+1 czyli juz 2 trymestr prawda?
Tak sie cieszyłam ze dotarlam w koncu na wspolna poczte a tu jest jeszcze jakis klub. Czy moge prosic rowniez o dane do niego? Na allegro udało mi sie wylicytowac 2 ksiazki pierwszy rok zycia dziecka i oczekiwanie na dziecko - za 30 zł. Wiec jeste zadowolona bo polowałam na te ksiazki ![]() lolitka888 - ja to jestem okropna zazdrosnica i to az do przesady dziewczyny mądrze pisza wiec ich słuchaj Nienawidze jak moj rowniez miesza alko. bo potem głupio sie zachowuje ale jak dzidzius sie urodzi nie bedzie miał juz tak duzo okazji do picia/zabawy wiec moze jednak odpusc mu i uwierz na słowo w to co mowi ![]() Seleniti - zobaczysz ze Cie jeszcze zaskoczy Trzymam kciuki za Was.
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj wizytują : -dotk4 -kaorlak -mala85 -monita01 -dark lady gosiuś - śliczny brzusio! paulka ; martusia - a dziękuję, że pytacie ![]() czuję się dobrze, dziś rano trochę nawet poruszałam się bo mam małe pieski w domu i sama słodycz, pobawiłam się trochę z nimi, zrobiłam sobie śniadanko i wróciłam odleżeć co trzeba byle do jutra - będzie wizyta. Oby wszystko było po naszej myśli .Seleniti - a i ja podobnie jaak kasian też dodam ,żeby nie było że też uważam że Cię kocha i że macie szanse, ale bez solidnej terapii szokowej dla niego się nie obejdzie! nie płacz myszeczko tylko usiądź, obmyśl taktykę, i z satysfakcją brnij przez jej etapy. Brzmi strasznie wredno, ale kurcze nieraz z chłopami tak trzeba bo inaczej ni tylko w kółko trzebaby powtarzać te same błędy. głowa do góry, zaweźmij się! buzialki
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczynki
Seleniti nie wiem co Ci poradzić, jakiś powód musi być tego, że Twój chłop nie chce podzielić się tak cudowną wiadomością ze swoimi rodzicami. Może on nie chce Ci o czymś powiedzieć? Naprawde skomplikowana ta sprawa jest... a pytałaś w ogóle czy jemu zależy na Was? Cytat:
super, że wszystko w porządku, mój maluszek też tak podskakiwał na ostatnich badaniach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też uważam tak jak Ty że decydowanie się na dziecko w chwili gdy w związku jest źle jest bardzo złą i nieodpowiedzialną decyzją Cytat:
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym zjadła taki dobry obiad No ale na dzisiaj zaplanowałam kurczaka pieczonego
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, jak mi sie dzisiaj nic nie chce
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też, wstyd się przyznać ale dopiero pół godziny temu z łóżka się zwlekłam....
No i nudności od rana straszne
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny porady potrzebuję... coś mnie przewiało w weekend i rzuciło się na zatoki, strasznie bolą, nawet z mruganiem ciężko. Staram się nie dopuścić do rozprzestrzenienia na gardło, więc jest syrop z cebuli, czosnek, miodek, malinki, ale co mam zrobić z tymi zatokami? Czy mogę czoło wysmarować maścią Wick VapoRub?? Czy macie jakieś sposoby?? Ratujcie...
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę tym, co mogą pospać i powiem Wam, żebyście odpoczywały i spały bez żadnych wyrzutów sumienia!
|
||
|
|
|
#1904 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spijcie ile wlezie. Ja wiem, że nie można się wyspać na zapas ( a szkoda ), ale korzystajcie Mycha ja też niestety nie pomogę, bo nigdy nie miałam problemów z zatokami i nie mam pojęcia co robić
|
|
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj :0
A to wy możecie na dowolną godzinę odwozić ? ![]() Cytat:
Z moim na szczęście wszystko oki ale mojego ojca ojcostwo np przerosło Cytat:
Ale nie wiem jak to z przerwanymi składkami do zusu skoro teraz pracodawca nie zapłacił ![]() Cytat:
Zaraz wam wrzuce zdjecie jak my ostatnio wychodzimy na spacery - z wiertarką i z hau hau na kółkach A ta ich skleroza że dopiero były złe to akurat super sprawa ![]() Dobra uciekam bo Olaf własnie wkłada słoik musztardy do rajstopek i pokazuje "ma" (czyt. nie ma)
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się z tym nie zgodzę, owszem nie da się poznać każdej reakcji na każdą sytuację, ale można chociaż mniej więcej dowiedzieć się jakie jest podejście do nie których tematów, nie wierze że zazwyczaj ludzie pobierają się w ciemno, przez kilka lat na pewno jest się w stanie chociaż trochę poznać, inaczej nie sądzę żeby aż tyle jednak zgodnych i szczęśliwych małżeństw było. Przecież rozmawia się na niektóre tematy, no ja tak robiłam. Mówiliśmy o dziecku, wiedziałam jakie ma mój Tż-t podejście do wychowania, nie wiadomo jak to będzie jeszcze w życiu, no ale nie ma się co łudzić że nagle niepoważny facet zmieni się w odpowiedzialnego człowieka, tak samo w drugą stronę, zmiany nie dzieją się z dnia na dzień.
|
|
#1907 | |
|
Rozeznanie
|
Matko i Córko! - zerknęłam na swojego wcześniejszego posta i zorientowałam się, jakiego babola zrobiłam
Jednak ciąża rzuca się na mózg Cytat:
Pamiętam, jak na poprzednim wątku dziewczyny dobrze radziły Miały rację
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na drugie się zdecydowałam, mimo kompletnego braku miłości, bo po pierwsze nie chciałam żeby mój syn był jedynakiem. Po drugie dlatego, że czuję że teraz jest dla mnie ostatni moment zdrowotnie. Z roku na rok mam mniej sił i czuję się o 10lat starsza niż mówi metryka. Za rok bym się nie zdecydowała. No więc zaszłam w ciążę z facetem którego mam (oczywiście za jego zgodą a wręcz przy jego chęciach). Pewnie mogłabym czekać z drugim dzieckiem na innego faceta, tylko nie wiem czy bym go kiedykolwiek znalazła, a jeśli tak, czy nie byłabym wtedy za stara na dziecko. Atmosfera idealna nie jest, ale emocji już nie ma to i kłótni już nie ma. |
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
kasian - a shih tzu mam po swojej suczce, takie jeszcze małe pierdoły ale tyle słodyczy i miłości że nie ogarniam
takie jeszcze niezdarne kulki latają pod nogami i całować się chcą tylko ech, matyczyn instnkty się odzywają ![]() mycha, a czy na zatoki to przypadkiem nie pomagają np takie cieple okłady np z woreczów z grochem rozgrzanym itp? gdzies takie naturlne metody kiedys widzialam w tv. generalnie cieple okłady, może wykonaj sama takie woreczki, choćby szybko zawiązując groch czy cos podobnego w szmatkę, nagrzej to i obłóż głowę. ANTERIA - niestety nie możesz oceniać naszych chłopów przez pryzmat swojego. Owszem czasem można coś przewidzieć na podstawie kilku zachowań, ale tylko czasem. Poza tym - ludzie się zmieniają. Nie wierzę, że nie. Jedni na lepsze drudzy na gorsze. Uważam też że właśnie dlatego nie można kogoś oceniać na przód po tym jak startuje. Jedni zdają się być świetnymi materiałami na ojca, inni wręcz przeciwnie, a potem jednak życie wszystko weryfikuje. owszem można kogoś ocenić na wyrost i stwierdzić, nie będę z tobą, bo zdajesz się być nieodpowiedzialny. Ale może też być na odwrót : gość odpowiedzialny, twoim tokiem myślenia idąc oserwując np że ma podejscie do cudzych dzieci możesz wnioskować że będzie świetnym ojcem, ale można się też zdziwić. Takze gratuluję jeśli udało CI się tż przejrzeć na wskroś i zdecydować w pełni świadomie : jest ok, biorę go. ale większość ludzi to jednak indywidualne jednostki, a życie życiem, nie zgadzam się że mogłyśmy sobie przed wejściem w związek przewidzieć jacy będą za 10 lat. W życiu bywa różnie, nie mogę ocenić mojego męża że skoro teraz jest silny i odpowiedzialny, że skoro o mnie dba to nigdy nic go nie przerośnie albo że się nie pogubi , sorry. |
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyszło - wiadomo - już w ciąży temat go przerósł, mimo że swoje lata ma. Tak, z odpowiedzialnego faceta zamienił się w kumpla do zabawy dla 1,5roczniaka. A jeszcze bardziej temat go przerósł jak się okazało że mamy dziecko opóźnione w rozwoju. Może nam się wydawać, że wiemy jak się zachowamy w danej sytuacji, a tak naprawdę dopiero jak się w niej osobiście znajdziemy, okaże się jak się zachowamy. |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Oczywiście że tak, różnie w życiu bywa. Ale powiedz czy nie ma tak często że kobiety wiedząc jakiego mają faceta mimo wszystko decydują się z nim na dzieci? Znam taki bardzo ciężki przykład i nie wierzę że nie można było tego uniknąć, no ale za nikogo życia nie przeżyję, wiem że często to jak się zmieniają faceci po porodzie zależy od kobiety.
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA znasz swojego chłopa krócej niż ja swego, więc jeszcze Cię może zaskoczyć.
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka korzystaj póki możesz
![]() Madziula może ćwiczy sztuczki magiczne i w przyszłym „Mam talent „ go zobaczymy – znikający słoik z musztardą ![]() Tak jak już niektóre pisały - dziewczyny korzystajcie póki możecie i śpijcie do woli bo potem już będzie ciężej :P My z Oskarem już po obiadku, teraz młody śpi. Miałam Wam pstryknąć fotę jaki mamy sajgon w pokoju przez Oskara , ale posprzątałam i dopiero mi się o zdjęciu przypomniało Ale możecie sobie wyobrazić - cały pokój w klockach, autkach, książeczkach i innych zabawkach. Bo Oskar bierze skrzynki i wyrzuca całą zawartość a potem rękami, nogami rozrzuca po całym pokoju i się bawi
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera i po porostu czuję się za☠☠☠iście!
:brzy dal: Nie mam odrostów i wycięłam sobie grzywkę![]() ![]() Co do facetów. Mogę napisac tak w poniedziałek rano jest słodko i w ogóle najlepszy facet na świecie wraca z pracy i to nie ten sam człowiek. Różnie bywa, mają swoje odchyły od normy. I niestety każda z nas nie wie co nas czeka jutro... To jest moje zdanie
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wszystko to prawda. Tylko że po porodzie kobieta już nie jest tą seksowną babką z którą się związał. Karmienie co 3h i związany z tym brak ciągłego snu wpływa na wypoczęcie i stan ogólny kobiety. Z takim maluszkiem ciężko jest podać obiad na czas, zrobić sobie codziennie pełen makeup, chałupę wysprzątać. Walka z laktacją, kolkami - rodzicielstwo nie wygląda tak różowo jak w kolorowych gazetach. Zresztą skądś się ta depresja poporodowa u sporej ilości kobiet bierze. Więc jak czytam że to ze chłop się zmienia, od baby zależy, to mnie szlag trafia. Baba się zmienia - to jest fakt niezaprzeczalny. A chłop albo to akceptuje i jest taki jak dawniej, albo też się zmienia. |
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, nic nie mówiłam żeby kogoś obrazić. A jeżeli mnie zaskoczy to okaże się dupkiem i świetnym aktorem, nie będę miała prawa mieć do siebie pretensji. Nie wiem czy pisałam od kiedy znam swojego faceta ale widocznie wiesz. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Tego nie napisałam. Może i jeszcze dziecka nie mam ale miałam styczność z różnymi małżeństwami z dziećmi i w ogóle sama zajmowałam się wieloma dziećmi. Wiem że mi przez kilka godz zostać z jednym było ciężko to co dopiero musi być przez cały czas. No a co do chłopa po porodzie, no cóż mój się nie zdziwi że nie mam makeup bo się w domu na co dzień nie maluje, wie że jak nie mam czasu ani siły to nie sprzątam codziennie, kochał mnie jak byłam szczupła i jak miałam ponad 7 kg nadwagi, cały czas mu mówię że po ciąży mogę się zmienić, że będę miała być może rozstępy. Jeżeli facet w ogóle nie zna się na ciąży (a raczej się nie znają) to nie dziwię się że jak mu nic nie wytłumaczysz to po ciąży może być w ogromnym szoku i jest jak jest dlatego pod tym względem jest to jednak wina kobiety. Nie jest winą kobiety że facet nagle ma kryzys wieku średniego, np. Ale nie mówcie mi że zarówno jak facet jest dupkiem przed ślubem tak zmieni się w księcia po ślubie, bo w to nie wierzę, tak samo jak gościu który jest księciem przed ślubem tak o po prostu nie zmieni się w gnoja. I w ogóle nie rozumiem że mając inne zdanie niż wy od razu mnie linczujecie
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz bądz nie ale w przypadku mojego ojca z momentem moich narodzin zmienił się o 100% przestał bywać w domu itd. A całą ciąże wyczekiwał, od bardziej napierał na dziecko juz... Co do mojego Tżta to i tak nie było na 100% tak jak się umawialiśmy, że powraca z pracy daje mi odsapnąć ja mam czas dla siebie Życie zweryfikowało nasze plany, po kilkunastu godzinach pracy Tż nie zawsze ma siły i cierpliwość do bąbla i ja to rozumiem. Nie w każdy dzień mogę się wyrwać, teraz to mnie nawet nie ciągnie no nie ważne, ale dziecko i wychowanie to jest coś więcej niż sie tylko wydaje ![]() Wrzucam mojego pysia, schodzenie z tym asortymentem z 4 piętra trwa conajmniej 15 minut Oczywiście hauhau robi wszystko, nawet pyszczek mu pomadką ochronną smarował
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Brzuchatki! ale lecicie z postami
ja odebralam dzis wyniki tarczycy i tsh b. spadlo do 0,75 myslicie, ze teraz nie jest za niskie, ponoc optymalne w ciazy to 1,2, popoludniu zadzwonie do endokrynologa no i zapisalam sie dzis na usg prenatalne i testy papp'a, na 21 listopada bede wtedy w 12 tyg i 3 dni, myslicie ze nie za wczesnie? w poprzedniej ciazy bylam w 12 tyg i 6 dniu ktoras z Was pytala wczoraj o te testy papp'a chyba asiula_22? w kazdym badz razie u mnie lekarze zalecaja badanie na przeziernosc i testy w kazdym wieku czy to przyszla mama ma 20 czy 35 lat, kazdy moze zrobic je nieodplatnie w szpitalu, oczywiscie mozna takze prywatnie Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ciąża pomogła przy mojej tarczycy, a walczyłam z nią od 4lat
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

że też uważam że Cię kocha i że macie szanse, ale bez solidnej terapii szokowej dla niego się nie obejdzie! nie płacz myszeczko tylko usiądź, obmyśl taktykę, i z satysfakcją brnij przez jej etapy. Brzmi strasznie wredno, ale kurcze nieraz z chłopami tak trzeba bo inaczej ni tylko w kółko trzebaby powtarzać te same błędy. głowa do góry, zaweźmij się! buzialki
Ogólnie jest prześliczny i strasznie uparty
27 listopada na 18:00
super, że wszystko w porządku, mój maluszek też tak podskakiwał na ostatnich badaniach

No ale na dzisiaj zaplanowałam kurczaka pieczonego