Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 13:23   #511
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Bo ja mam własnie taki etap w życiu , że chce coś zmienić na lepsze , wzięłam się trochę za siebie , i tak pomyślałam o tatuażu. Jakoś nigdy się do tego nie garnęłam ale teraz pomyślałam czemu nie .Chciałabym napis "one life one chance" na przedramieniu lub na nadgarstku no i dumam u dumam ...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:30   #512
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja mama przebąkuje, że "po roku trzeba odstawiać" "później będzie trudno odstawić, będzie cię za bluzkę szarpać, za duża na kp" itp itd.

Przebąkuje też, że mało je, że powinna więcej, żebym jej może kaszki dawała (daję), ale dodaje przy tym "przecież musi troszkę cukru".
Ona wszystko życzliwie, nie narzuca, raczej rady z pracy przynosi, ale niektóre są takie trochę nie bardzo. Jak np z tym cukrem i kaszkami, wychodzi jakby miały być lepsze niż moje kp.
moja za to usilnie stara się, abym pozwoliła jeść już tak jak inni domownicy, już nie wspomnę, że chyba jej marzeniem jest, aby Kubuś zaczął wpieprzać czekoladę jak mamusia :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:42   #513
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hejka

Tak podczytuje i podczytuje i się nie mogę zebrać, ale teraz póki Blanka się chwila czymś zajęła (papierek po czekoladzie, która właśnie zjadłam) to się odzywam. Mało mnie tu ostatnio. :/

Deli 6 zazdroszczę !

Fewciu dziewczyny wszystko już napisały, nie martw się nic bo to na pewno nic groźnego. Masz dobrego pediatrę co dmucha na zimne po prostu.

Bokeh gratuluje motywacji! Oby tak zostało jak najdłużej.

meneq brawa za zęby !

Lady współczuje nocek. oby lekarz coś na to poradził

Blogerko absolutnie nie jesteś ta zła co to niczego nie pozwala.Bardzo dobrze, że reagujesz. To Ty jesteś mamą Boryska i wiesz co dla niego najlepsze. Ale rozumiem , u mnie w rodzinie podobnie wszyscy mówią że ja przesadzam i że nic się nie stanie jak przez chwile coś tam zrobią i wtedy czlowiek głupieje .

Moja dziewczyna kończy dziś 9 miesięcy ! jest już taka dorosła chlip chlip

Mam pytanie do dziewczyn, które mają tatuaż: czy decyzja o nim zapadła spontanicznie czy długo się zastanawiałyście nim zrobiłyście? Żałujecie czy cieszycie się nadal?

uff, pisałam posta jakąś godzine

za skonczony miesiac

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Moja mama przebąkuje, że "po roku trzeba odstawiać" "później będzie trudno odstawić, będzie cię za bluzkę szarpać, za duża na kp" itp itd.

Przebąkuje też, że mało je, że powinna więcej, żebym jej może kaszki dawała (daję), ale dodaje przy tym "przecież musi troszkę cukru".
Ona wszystko życzliwie, nie narzuca, raczej rady z pracy przynosi, ale niektóre są takie trochę nie bardzo. Jak np z tym cukrem i kaszkami, wychodzi jakby miały być lepsze niż moje kp.
u mnie otoczenie nic nie mowi w tym temacie

ale moja mała jak wstaje rano i lezymy sobie na łozku to podpelza do mnie i sama koszulke odslania i do cycusia, i czesto tez jak karmie ja wieczorek przed snem to puszcze przekreca sie na brzuch i tak na brzuszku podchodzi pociumka sobie odchodzi podpelza do taty chwile sie czyms zajmie i znowu tak do cycusia
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:43   #514
gojka24
Zakorzenienie

Witam wszystkich
Trochę mnie nie było, próbowałam Was nadrobić, ale poddaję się.. Miałam wczoraj się odezwać, ale pochłonęło mnie robienie pierogów ruskich i z kaszą gryczaną

Nie bardzo wiem co u Was, ale za to napiszę co u nas Tż zmienił się o 180 stopni... Śniadania robi, dzieckiem się zajmuje i wogle miło i żyć się chce
Od wczoraj wieczora strasznie mi niedobrze, normalnie czuję się jakbym znowu w ciąży była Niestety to nie możliwe, bo przecież tabletki biorę...

Nie wiem czy pamiętacie, ale jakoś latem pisałam, że zaczęłam sadzać Paulinę na nocnik.. Oczywiście nie obyło się bez słów krytyki, bo po co, bo dziecko i tak nie rozumie...No cóż robiłam to co mi intuicja podpowiadała i od jakiegoś tygodnia mała krzyczy eeee... Sadzam na nocnik i jest kupka... W innych sytuacjach eeee nie woła, żeby zaraz nie było, że to przypadek... Dwa razy dziennie przez tydzień to już dla mnie nie jest przypadek...

No i w załącznikach Paulinka jesiennie
Mykamy na spacerek może jeszcze jakieś zdjęcia zrobimy....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030209a.jpg (101,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030190a.jpg (98,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030178a.jpg (104,8 KB, 32 załadowań)
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:43   #515
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
moja za to usilnie stara się, abym pozwoliła jeść już tak jak inni domownicy, już nie wspomnę, że chyba jej marzeniem jest, aby Kubuś zaczął wpieprzać czekoladę jak mamusia :/
haha u mnie moja mnie pytała kiedy danonki będziemy dawać

Co do sugerowania zakończenia kp, to tz coraz częściej o tym przebąkuje, on chciałby już. W sumie to on nigdy nie był fanem KP, myślę, że wynika to z tego, że sam nie był karmiony i według niego skoro i on i jego siostra wyrośli na ludzi i są okazami zdrowia to mm w zupełności powinno wystarczyć. I powtarza mi coraz częściej, że synuś już za duży na cycusia.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:50   #516
sarah67
Zadomowienie

DZIEWCZYNY
ja jak zawykle niezdecydowana

najprawdopodbnie swieta spedzimy tu sami i zastanawiam sie co z prezentem dla Niunki tak myslałam o szczeniaczkowym chodziku jezdziku
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...660839267.html

tylko on drogi a wiadomo jeszcze mikołajki i 2 stycznia roczek Niuni

a pod choinka chcialabym zeby miala kilka prezentow zeby sobie rozpakowywala

i nie weim czy wziac jej tego jezdzika i bedziemy teraz w Polsce to kupic jakies duperelki w tanim sklepie zeby miala kilka prezentow
uzywany spotkalam na allegro ale chce 200 zl no ostatecznie 180 plus wysylka to mam tyle co nowy a tam jeszcze klocka jednego brak

czy lepiej kupic ze 2, 3 zabawki tansze np garnuszek na klocuszek i do tego cos jeszcze

doradzcie mi co lepiej??
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:54   #517
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Trochę mnie nie było, próbowałam Was nadrobić, ale poddaję się.. Miałam wczoraj się odezwać, ale pochłonęło mnie robienie pierogów ruskich i z kaszą gryczaną

Nie bardzo wiem co u Was, ale za to napiszę co u nas Tż zmienił się o 180 stopni... Śniadania robi, dzieckiem się zajmuje i wogle miło i żyć się chce
Od wczoraj wieczora strasznie mi niedobrze, normalnie czuję się jakbym znowu w ciąży była Niestety to nie możliwe, bo przecież tabletki biorę...

Nie wiem czy pamiętacie, ale jakoś latem pisałam, że zaczęłam sadzać Paulinę na nocnik.. Oczywiście nie obyło się bez słów krytyki, bo po co, bo dziecko i tak nie rozumie...No cóż robiłam to co mi intuicja podpowiadała i od jakiegoś tygodnia mała krzyczy eeee... Sadzam na nocnik i jest kupka... W innych sytuacjach eeee nie woła, żeby zaraz nie było, że to przypadek... Dwa razy dziennie przez tydzień to już dla mnie nie jest przypadek...

Piękne zdjęcia I brawa dla TŻ za zmianę

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY
ja jak zawykle niezdecydowana

najprawdopodbnie swieta spedzimy tu sami i zastanawiam sie co z prezentem dla Niunki tak myslałam o szczeniaczkowym chodziku jezdziku
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...660839267.html

tylko on drogi a wiadomo jeszcze mikołajki i 2 stycznia roczek Niuni

a pod choinka chcialabym zeby miala kilka prezentow zeby sobie rozpakowywala

i nie weim czy wziac jej tego jezdzika i bedziemy teraz w Polsce to kupic jakies duperelki w tanim sklepie zeby miala kilka prezentow
uzywany spotkalam na allegro ale chce 200 zl no ostatecznie 180 plus wysylka to mam tyle co nowy a tam jeszcze klocka jednego brak

czy lepiej kupic ze 2, 3 zabawki tansze np garnuszek na klocuszek i do tego cos jeszcze

doradzcie mi co lepiej??
trudny wybór ja bym chyba wzięła kilka różnych zabawek

tez właśnie przeglądam zabawki na all i tyle tego, że sama nie wiem co wybrać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 13:58   #518
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich

dla Paulinki
jakie piękne jesteście
a Kubuś aż podpełz jak Małą zobaczył
Stary 2013-10-29, 14:19   #519
Debrah
Zakorzenienie

Gojka: pięknie, śliczna z ciebie kobieta, miło patrzeć na Was.

Druga drzemka O_O, stanęła przy mnie, wyciągnęła rączki do góry (jak Blaneczka Lenovy robi), wzięłam w Tulę, a ona od razu policzek przytulony i oczy zamknięte, szok. Pogadała (robi takie "eee" jak zasypia) i odleciała po 5 minutach.
Zobaczymy ile pośpi, czas na drugą kawę.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Hje: co ty tak cicho dziś?

Lenova: z tatu dobra myśl, podoba mi się. I miejsce okej.

Sarah; nie doradzę, sama myślę czy pchacz kupić.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:24   #520
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
uwielbiam je ale w mlecznej czeko, nie w deserowej
Ja w deserowej, p o n i e w a ż ciemna czekolada ma więcej potrzebnego mi magnezu. Tak więc sobie nie żałuję

Cytat:

Brawa dla Blaneczki

Ja też zawsze tak długo piszę, aż mój mąż powiedział ostatnio, że chyba za dużo na forum siedzę bo ciągle wizaż na kompie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
o kurde, i po co mi przypomniałaś?

Ja tatuaż robiłam mając 17 lat i teraz żałuję, bo jest beznadziejny Jakby mogła cofnąć czas to bym poczekała i wybrała inny wzorek
Przepraszam

jaki tatuaż i gdzie?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ale bym Ci wdzięczna była: różowe legginsy ( nie dresiki)bodajże rozmiar 86 i 82 po jednej sztuce
Jeśli tylko je dostanę to kupię

Cytat:
ja ostatnio przez przypadek poznałam nowy wymiar rozkoszy z Biedronki, Bonitki takie prostokąty w czekoladzie z wymalowanymi stateczkami na tej czekoladzie, nie powiem, ile zjadłam jak byłam u mamusi, ale podpowiem, szło w paczkach nie sztukach

coraz gorzej się czuję, boję się, że zarażę Kubusia ale on nie uznaje mojej maseczki na twarz
i coraz bardziej martwię się Jego jedzeniem :/ dzisiaj 90 ml ledwo w niego wepchnęłam, potem zjadł 3 łyżeczki zupki i dwa chrupki kukurydziane :/
Wiem które! One tak lekko wchodzą, prawie same

To może dawaj Kubusiowi teraz owoców więcej (wit. C)? I mniej zjadł bo woli mleczko z przeciwciałami?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ale moja mała jak wstaje rano i lezymy sobie na łozku to podpelza do mnie i sama koszulke odslania i do cycusia, i czesto tez jak karmie ja wieczorek przed snem to puszcze przekreca sie na brzuch i tak na brzuszku podchodzi pociumka sobie odchodzi podpelza do taty chwile sie czyms zajmie i znowu tak do cycusia
ojej

Sarah macie tam jakieś fajne miejsce do spacerowania? I w ogóle zadomowiłaś się już choć trochę?

Cytat:
Witam wszystkich

Brawa dla tż

Ale ładnie wyglądacie

Debrah wcięło mi Twój cytat. Strasznie by mnie irytowało takie gadanie o tych kaszkach z cukrem

Pstryczku świetne sanki! Także coś czuję, że kolejny wizażowy szał będzie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:28   #521
nancykenator
Zakorzenienie

szklanko sęk w tym,że on nawet słodkich owoców nie chce i coraz mniej uu :/ liczę na te przeciwciała, oby uchroniły Kubusia przed choróbskiem
Stary 2013-10-29, 14:31   #522
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
jaki tatuaż i gdzie?
Na brzuchu, trochę poniżej pępka, po lewej stronie. Zrobiłam rekina. Zresztą nie będę pisać kto mi go robił i czym, bo wyjdzie na jaw jaka byłam głupia i nieodpowiedzialna

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-29, 14:41   #523
szklanka19
Zadomowienie

Nancy może chwilowy spadek apetytu? trzymam kciuki za przeciwciała

Ewik to tym bardziej zaciekawiłaś! Opowiadaj wszystko jak na spowiedzi
Stary 2013-10-29, 14:45   #524
hje
Zakorzenienie

Hej piękne

Mała, i jak? Doszedł prezent?
Oskar do Ciebie bardzo podobny

Nancy, dla Kuby za postępy!

Bijkora, u nas akurat ilość snu w dzień nie wpływa jakoś szczególnie na sen nocny, ale to, kiedy Pola ma ostatnią drzemkę przed nocą. Jak jest odstęp min. 3 godz., to zazwyczaj noce są ok.

Silver, Daria jest śliczna!
I jak po wizycie?

Bokeh, ciuszki słodkie. I Hania taka cudna! fajnie wyglądają bobaski, jak śpią w takich dziwnych pozach.

Debrah, moje uu porównując przed ciążą o rozmiar większe, ale bardziej skarpetkowate. No i sutki niestety jak wentyle.
I zastosowałam argumentację, którą poleciłaś Blogerce odnośnie prowadzania i stawiania. Pokazałam mamie filmik Zawitkowskiego, jej odpowiedź: przecież każdy lekarz się myli

Cała, dzień mnie nie było i już tęsknisz?
Julas oczywiście gwiazda!

Gojka, jaka Ty ładna jesteś! A Paulinka ma przesłodki uśmiech
Jeśli chodzi o nocnik, ja już dawno bym tak samo robiła, mama też tak mówi. Ale dopóki ona nie słucha mnie, ja nie będę słuchać jej.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-29 o 14:47
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:51   #525
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
I zastosowałam argumentację, którą poleciłaś Blogerce odnośnie prowadzania i stawiania. Pokazałam mamie filmik Zawitkowskiego, jej odpowiedź: przecież każdy lekarz się myli
Kurde do niej nie dociera, że takim uporem może Poli wyrządzić krzywdę? szczerze Ci współczuję
Stary 2013-10-29, 14:54   #526
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Debrah, moje uu porównując przed ciążą o rozmiar większe, ale bardziej skarpetkowate. No i sutki niestety jak wentyle.
Nosz kutwa mama wyrocznia! lekarze i rehabilitanci się mylą, a ona ma racje. Padłam.

Gojka: nie chodzi o to, że źle robisz. Rób jeśli Wam idzie i Mała ma z tego frajdę, bez przymusu. Może jednak zdarzyć się tak, że za jakiś czas zapomni, bo to bardzo wcześnie. I z kupką łatwiej, bo dziecko ją jednak bardziej czuje, z siku jest tak, że jak mu się chce to jeszcze nie umie zatrzymać - stąd trudniej o świadome wołanie, bo nie ma wpływu na tę potrzebę.

Nancy: kurdę, nie doradzę o co może chodzić, bo nigdy tak nie miałam. Amelka owszem je mało lub prawie nic ze stałego jedzenia, ale uu wciągnie zawsze, zawsze się zassie, nigdy nie odmówiła. Jak nie jest głodna to chociaz się napije, ale zawsze złapie, cycoholik mały

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Mała spała 15 minut, właśnie stoi przy ławie i coś ciśnie, aż jej oczy wychodzą

Hje: no właśnie, czy ona nie może tego pojąć... przecież chce dobra Polusi, kocha ją, czyż nie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:55   #527
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja mam własnie taki etap w życiu , że chce coś zmienić na lepsze , wzięłam się trochę za siebie , i tak pomyślałam o tatuażu. Jakoś nigdy się do tego nie garnęłam ale teraz pomyślałam czemu nie .Chciałabym napis "one life one chance" na przedramieniu lub na nadgarstku no i dumam u dumam ...

na przedramieniu? w sensie jak byś to widziała ?
Cytat:
Na brzuchu, trochę poniżej pępka, po lewej stronie. Zrobiłam rekina. Zresztą nie będę pisać kto mi go robił i czym, bo wyjdzie na jaw jaka byłam głupia i nieodpowiedzialna
o kurde

Szklanko szalejesz dziś na wątku
Stary 2013-10-29, 14:57   #528
elllmi
Zakorzenienie

hej
Filip wstał przed 6 i już mam dość tego dnia marud straszny, jęczy ciągle, nic mu się nie podoba, jak mu czegoś nie pozwalam (np. gryzienia psiej piłki), to płacze wniebogłosy
teraz je makaron na podłodze i słucha bałkanicy, to mam chwilę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
myślałam, że na tym pierwszym zdjęciu ma kierpce

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Sa! Przebily sie jednoczesnie gorne jedynki; mam nadzieje, ze to one byly winowajca ostatnich makabrycznych nocy...

Cytat:
Wstała, od razu inne dziecko
jaki ma zaczes świetny
Filip miał identyczny i mu ciachnęłam

Cytat:
buziaki dla Blanki

Cytat:
to nie jest tak źle, już myślałam, że kotwica albo syrena

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:59   #529
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Szklanko szalejesz dziś na wątku
Opanowałam pisanie lewą ręką a Ewa ciumka i leży na prawej
Stary 2013-10-29, 15:07   #530
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki bogu, że są na tym świecie osoby nieomylne

Stary 2013-10-29, 15:09   #531
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy może chwilowy spadek apetytu? trzymam kciuki za przeciwciała

może
Cytat:
opowiadaj szybko

Debrah on niby uu zje ale jakoś tak krótko je, w ogóle prawą pierś odrzucił :/

hje masakra z mamą
Stary 2013-10-29, 15:14   #532
Delicjanka
Zakorzenienie

spaaaaaaaaaaaaaaaaaać.
Zapomniałam wyłączyć patelnie i tera wietrze chałupe

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:16   #533
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
odpakuj ją DZIŚ!!!!

Fewciu, ale w sumie nic takiego mam rozpisane

Chodakowska skalpel
Abs + przysiady
chodakowska sklalpel
Abs + przysiady

po 4 dniach dzien przerwy i wtedy hulahopowanie w ten dzień

i 4 takie serie czyli dwa tygodnie mniej więcej.

A potem zamieniam sklapel na killera i znów 4 serie po 4 dni i liczbę przysiadów zaczynam od 100 i zwiększam co 10 za każdym razem.

nie wiem czy jasno to napisałam
Fajny plan! Trzymam kciuki!

Cytat:
Hejka

Tak podczytuje i podczytuje i się nie mogę zebrać, ale teraz póki Blanka się chwila czymś zajęła (papierek po czekoladzie, która właśnie zjadłam) to się odzywam. Mało mnie tu ostatnio. :/

Deli 6 zazdroszczę !

Fewciu dziewczyny wszystko już napisały, nie martw się nic bo to na pewno nic groźnego. Masz dobrego pediatrę co dmucha na zimne po prostu.

Bokeh gratuluje motywacji! Oby tak zostało jak najdłużej.

meneq brawa za zęby !

Lady współczuje nocek. oby lekarz coś na to poradził

Blogerko absolutnie nie jesteś ta zła co to niczego nie pozwala.Bardzo dobrze, że reagujesz. To Ty jesteś mamą Boryska i wiesz co dla niego najlepsze. Ale rozumiem , u mnie w rodzinie podobnie wszyscy mówią że ja przesadzam i że nic się nie stanie jak przez chwile coś tam zrobią i wtedy czlowiek głupieje .

Mam pytanie do dziewczyn, które mają tatuaż: czy decyzja o nim zapadła spontanicznie czy długo się zastanawiałyście nim zrobiłyście? Żałujecie czy cieszycie się nadal?

duże Buziaki dla Blaneczki

Kiedyś chciałam tatuaż,a potem mi przeszło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:18   #534
misiaeel
Wtajemniczenie

Przetrzymałam Hanię, żeby nie spała od 11, zobaczymy czy teraz będzie dłuższa drzemka
w ogóle moja znajoma w drugiej ciąży jest, pierwsza Julka ma 1,5 roczku i jak tak zobaczyłam Jej zdjęcie to mi się ciąży i drugiego dziecka zachciało

Debrah póki co dawałam tylko na twardo ale można też do gotującej się zupki chyba dodać takie rozlane
a Amelka cudna

cała Julas jak zwykle przesłodki

Lenova buziaki dla Blanki za 9 miesięcy

Ewik ja tatuaż robiłam w wieku 20 lat i teraz bym go znowu nie zrobiła, albo wybrała inny a i w tym samym miejscu, tzn trochę niżej bardziej nad bożeną

gojka brawa dla Tż za zmianę
śliczne jesteście

hje widze Twoja Mama mądrzejsza od lekarzy eh.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:25   #535
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Debrah póki co dawałam tylko na twardo ale można też do gotującej się zupki chyba dodać takie rozlane
ja ostatnio to samo pisałam (nawet chyba na pytanie Debrah też odpowiadałam) wtedy ta zupka taka jakby zabielona jest

Stary 2013-10-29, 15:29   #536
LadyWhisper
Zakorzenienie

mamy totalny regres jedzeniowy, od paru dni skarbek nie chciał jeść stałych pokarmów, a teraz też na uu się obraził, zjada minimalne ilości i leci dalej szaleć, dzisiaj go karmiłam śniadanko o 8, potem dopiero o 13!!!

Ezzo, super, że wam się tak nocki poprawiły!!! Trzymam kciuki, żeby tak już na stałe. też kombinujemy z drzemkami, staram się zapamiętywać, kiedy nocka lepsza kiedy gorsza, ale ostatnio nie spał 10 godzi i tragedia w nocy, jak śpi w dzień dużo też tragedia, on po prostu chyba już tak ma

która wklejała sanki? są genialne! też je kupimy

Gojka, śliczne jesteście
i brawa dla tż!

Lenova, ja nie żałuję, ale mam zamiar go trochę zmienić, tzn trochę, na cały bok przedłużyć tylko że do tego fundusze są potrzebne. Obiecałam sobie, że jak schudnę do 55 kg to zrobię, mam teraz 56, więc.....

kurczę ale bąbel dzisiaj marudny tylko by się tulił i tulił i jeszcze tak przesłodziutko to robi, że wymiękam

o przyssał się na 10 min do UUw końcu zjadł porządnie, ale obiadek ble

Debrah, u mnie wręcz przeciwnie, jak przebąkuję o odstawieniu to jest bulwers, że jak to, że to najzdrowsze dla dziecka, że mam się cieszyć, że mam tak długo pokarm itd

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:34   #537
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
opowiadaj szybko
No dobra, powiem, ale przypominam, że miałam wtedy 17 lat Zrobił mi go kolega mojego byłego, który interesował się tatuowaniem, ale za bardzo jeszcze tej sztuki nie opanował (teraz tatuuje świetnie). Umiał wtedy tatuować dwa wzorki - jaszczurkę i rekina. Wybrałam rekina. A maszynkę sam zrobił z długopisu

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Ewik ja tatuaż robiłam w wieku 20 lat i teraz bym go znowu nie zrobiła, albo wybrała inny a i w tym samym miejscu, tzn trochę niżej bardziej nad bożeną
Jaki wzorek masz?

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-10-29 o 15:35
Stary 2013-10-29, 15:38   #538
LadyWhisper
Zakorzenienie

misiael, można wszystko coverem zakryć
ja robiłam na 19 urodziny, o zmianie zaczęłam myśleć dopiero jak moja sis wpadła w szał tattoo, czyli jak w ciąży byłam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:38   #539
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz kutwa mama wyrocznia! lekarze i rehabilitanci się mylą, a ona ma racje. Padłam.
Tak, bo ona wychowała trójkę dzieci

Kocha Polę, bardzo, i z tej miłości tak jej pomaga
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:39   #540
Delicjanka
Zakorzenienie

Laski, mam pytanie.. nie wiem co robić, teraz jestem na macierzynskim ale od stycznia wiadomo... no i koniec pracy... i nie będę ubezpieczona, studiuje dziennie to i nie moge do bidy sie zarejestrować i nie bede ubezpieczona, co robic jak zyc zeby byc ubezpieczonym?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości