|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Bo ja mam własnie taki etap w życiu , że chce coś zmienić na lepsze , wzięłam się trochę za siebie , i tak pomyślałam o tatuażu. Jakoś nigdy się do tego nie garnęłam ale teraz pomyślałam czemu nie .Chciałabym napis "one life one chance" na przedramieniu lub na nadgarstku no i dumam u dumam ...
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za skonczony miesiac---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
ale moja mała jak wstaje rano i lezymy sobie na łozku to podpelza do mnie i sama koszulke odslania i do cycusia, i czesto tez jak karmie ja wieczorek przed snem to puszcze przekreca sie na brzuch i tak na brzuszku podchodzi pociumka sobie odchodzi podpelza do taty chwile sie czyms zajmie i znowu tak do cycusia |
||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() Trochę mnie nie było, próbowałam Was nadrobić, ale poddaję się.. Miałam wczoraj się odezwać, ale pochłonęło mnie robienie pierogów ruskich i z kaszą gryczaną ![]() ![]() Nie bardzo wiem co u Was, ale za to napiszę co u nas Tż zmienił się o 180 stopni... Śniadania robi, dzieckiem się zajmuje i wogle miło i żyć się chce![]() ![]() Od wczoraj wieczora strasznie mi niedobrze, normalnie czuję się jakbym znowu w ciąży była ![]() Niestety to nie możliwe, bo przecież tabletki biorę... Nie wiem czy pamiętacie, ale jakoś latem pisałam, że zaczęłam sadzać Paulinę na nocnik.. Oczywiście nie obyło się bez słów krytyki, bo po co, bo dziecko i tak nie rozumie...No cóż robiłam to co mi intuicja podpowiadała i od jakiegoś tygodnia mała krzyczy eeee... Sadzam na nocnik i jest kupka... W innych sytuacjach eeee nie woła, żeby zaraz nie było, że to przypadek... Dwa razy dziennie przez tydzień to już dla mnie nie jest przypadek... No i w załącznikach Paulinka jesiennie ![]() ![]() Mykamy na spacerek może jeszcze jakieś zdjęcia zrobimy.... |
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do sugerowania zakończenia kp, to tz coraz częściej o tym przebąkuje, on chciałby już. W sumie to on nigdy nie był fanem KP, myślę, że wynika to z tego, że sam nie był karmiony i według niego skoro i on i jego siostra wyrośli na ludzi i są okazami zdrowia to mm w zupełności powinno wystarczyć. I powtarza mi coraz częściej, że synuś już za duży na cycusia. |
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY
ja jak zawykle niezdecydowana najprawdopodbnie swieta spedzimy tu sami i zastanawiam sie co z prezentem dla Niunki tak myslałam o szczeniaczkowym chodziku jezdziku http://allegro.pl/fisher-price-szcze...660839267.html tylko on drogi a wiadomo jeszcze mikołajki i 2 stycznia roczek Niuni a pod choinka chcialabym zeby miala kilka prezentow zeby sobie rozpakowywala i nie weim czy wziac jej tego jezdzika i bedziemy teraz w Polsce to kupic jakies duperelki w tanim sklepie zeby miala kilka prezentow uzywany spotkalam na allegro ale chce 200 zl no ostatecznie 180 plus wysylka to mam tyle co nowy a tam jeszcze klocka jednego brak czy lepiej kupic ze 2, 3 zabawki tansze np garnuszek na klocuszek i do tego cos jeszcze doradzcie mi co lepiej?? |
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brawa dla TŻ za zmianę ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
ja bym chyba wzięła kilka różnych zabawektez właśnie przeglądam zabawki na all i tyle tego, że sama nie wiem co wybrać
|
||
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Paulinki jakie piękne jesteście ![]() a Kubuś aż podpełz jak Małą zobaczył
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka: pięknie, śliczna z ciebie kobieta, miło patrzeć na Was.
Druga drzemka O_O, stanęła przy mnie, wyciągnęła rączki do góry (jak Blaneczka Lenovy robi), wzięłam w Tulę, a ona od razu policzek przytulony i oczy zamknięte, szok. Pogadała (robi takie "eee" jak zasypia) i odleciała po 5 minutach. Zobaczymy ile pośpi, czas na drugą kawę. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Hje: co ty tak cicho dziś? Lenova: z tatu dobra myśl, podoba mi się. I miejsce okej. Sarah; nie doradzę, sama myślę czy pchacz kupić. |
|
|
|
#520 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja w deserowej, p o n i e w a ż ciemna czekolada ma więcej potrzebnego mi magnezu. Tak więc sobie nie żałuję
![]() Cytat:
![]() Ja też zawsze tak długo piszę, aż mój mąż powiedział ostatnio, że chyba za dużo na forum siedzę bo ciągle wizaż na kompie ![]() Cytat:
![]() jaki tatuaż i gdzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To może dawaj Kubusiowi teraz owoców więcej (wit. C)? I mniej zjadł bo woli mleczko z przeciwciałami? Cytat:
Sarah macie tam jakieś fajne miejsce do spacerowania? I w ogóle zadomowiłaś się już choć trochę? Cytat:
![]() Ale ładnie wyglądacie ![]() Debrah wcięło mi Twój cytat. Strasznie by mnie irytowało takie gadanie o tych kaszkach z cukrem Pstryczku świetne sanki! Także coś czuję, że kolejny wizażowy szał będzie
|
||||||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
szklanko sęk w tym,że on nawet słodkich owoców nie chce i coraz mniej uu :/ liczę na te przeciwciała, oby uchroniły Kubusia przed choróbskiem
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Na brzuchu, trochę poniżej pępka, po lewej stronie. Zrobiłam rekina. Zresztą nie będę pisać kto mi go robił i czym, bo wyjdzie na jaw jaka byłam głupia i nieodpowiedzialna
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Nancy może chwilowy spadek apetytu?
trzymam kciuki za przeciwciała Ewik to tym bardziej zaciekawiłaś! Opowiadaj wszystko jak na spowiedzi
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej piękne
Mała, i jak? Doszedł prezent? Oskar do Ciebie bardzo podobny Nancy, dla Kuby za postępy!Bijkora, u nas akurat ilość snu w dzień nie wpływa jakoś szczególnie na sen nocny, ale to, kiedy Pola ma ostatnią drzemkę przed nocą. Jak jest odstęp min. 3 godz., to zazwyczaj noce są ok. Silver, Daria jest śliczna! I jak po wizycie? Bokeh, ciuszki słodkie. I Hania taka cudna! fajnie wyglądają bobaski, jak śpią w takich dziwnych pozach. Debrah, moje uu porównując przed ciążą o rozmiar większe, ale bardziej skarpetkowate. No i sutki niestety jak wentyle. I zastosowałam argumentację, którą poleciłaś Blogerce odnośnie prowadzania i stawiania. Pokazałam mamie filmik Zawitkowskiego, jej odpowiedź: przecież każdy lekarz się myli ![]() Cała, dzień mnie nie było i już tęsknisz? ![]() Julas oczywiście gwiazda! Gojka, jaka Ty ładna jesteś! A Paulinka ma przesłodki uśmiech ![]() Jeśli chodzi o nocnik, ja już dawno bym tak samo robiła, mama też tak mówi. Ale dopóki ona nie słucha mnie, ja nie będę słuchać jej.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-29 o 14:47 |
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gojka: nie chodzi o to, że źle robisz. Rób jeśli Wam idzie i Mała ma z tego frajdę, bez przymusu. Może jednak zdarzyć się tak, że za jakiś czas zapomni, bo to bardzo wcześnie. I z kupką łatwiej, bo dziecko ją jednak bardziej czuje, z siku jest tak, że jak mu się chce to jeszcze nie umie zatrzymać - stąd trudniej o świadome wołanie, bo nie ma wpływu na tę potrzebę. Nancy: kurdę, nie doradzę o co może chodzić, bo nigdy tak nie miałam. Amelka owszem je mało lub prawie nic ze stałego jedzenia, ale uu wciągnie zawsze, zawsze się zassie, nigdy nie odmówiła. Jak nie jest głodna to chociaz się napije, ale zawsze złapie, cycoholik mały ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Mała spała 15 minut, właśnie stoi przy ławie i coś ciśnie, aż jej oczy wychodzą ![]() Hje: no właśnie, czy ona nie może tego pojąć... przecież chce dobra Polusi, kocha ją, czyż nie? |
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przedramieniu? w sensie jak byś to widziała ? Cytat:
![]() Szklanko szalejesz dziś na wątku
|
|
#528 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Filip wstał przed 6 i już mam dość tego dnia marud straszny, jęczy ciągle, nic mu się nie podoba, jak mu czegoś nie pozwalam (np. gryzienia psiej piłki ), to płacze wniebogłosyteraz je makaron na podłodze i słucha bałkanicy, to mam chwilę myślałam, że na tym pierwszym zdjęciu ma kierpce ![]() Cytat:
![]() jaki ma zaczes świetny Filip miał identyczny i mu ciachnęłam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Debrah on niby uu zje ale jakoś tak krótko je, w ogóle prawą pierś odrzucił :/ hje masakra z mamą
|
||
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
spaaaaaaaaaaaaaaaaaać.
Zapomniałam wyłączyć patelnie i tera wietrze chałupe ![]()
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam tatuaż,a potem mi przeszło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Przetrzymałam Hanię, żeby nie spała od 11, zobaczymy czy teraz będzie dłuższa drzemka
![]() w ogóle moja znajoma w drugiej ciąży jest, pierwsza Julka ma 1,5 roczku i jak tak zobaczyłam Jej zdjęcie to mi się ciąży i drugiego dziecka zachciało ![]() Debrah póki co dawałam tylko na twardo a Amelka cudna cała Julas jak zwykle przesłodki Lenova buziaki dla Blanki za 9 miesięcy Ewik ja tatuaż robiłam w wieku 20 lat i teraz bym go znowu nie zrobiła, albo wybrała inny a i w tym samym miejscu, tzn trochę niżej bardziej nad bożeną![]() gojka brawa dla Tż za zmianę ![]() śliczne jesteście hje widze Twoja Mama mądrzejsza od lekarzy eh.
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wtedy ta zupka taka jakby zabielona jest
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
mamy totalny regres jedzeniowy, od paru dni skarbek nie chciał jeść stałych pokarmów, a teraz też na uu się obraził, zjada minimalne ilości i leci dalej szaleć, dzisiaj go karmiłam śniadanko o 8, potem dopiero o 13!!!
Ezzo, super, że wam się tak nocki poprawiły!!! Trzymam kciuki, żeby tak już na stałe. też kombinujemy z drzemkami, staram się zapamiętywać, kiedy nocka lepsza kiedy gorsza, ale ostatnio nie spał 10 godzi i tragedia w nocy, jak śpi w dzień dużo też tragedia, on po prostu chyba już tak ma ![]() która wklejała sanki? są genialne! też je kupimy Gojka, śliczne jesteście i brawa dla tż! Lenova, ja nie żałuję, ale mam zamiar go trochę zmienić, tzn trochę, na cały bok przedłużyć tylko że do tego fundusze są potrzebne. Obiecałam sobie, że jak schudnę do 55 kg to zrobię, mam teraz 56, więc..... kurczę ale bąbel dzisiaj marudny tylko by się tulił i tulił i jeszcze tak przesłodziutko to robi, że wymiękam o przyssał się na 10 min do UU w końcu zjadł porządnie, ale obiadek ble ![]() Debrah, u mnie wręcz przeciwnie, jak przebąkuję o odstawieniu to jest bulwers, że jak to, że to najzdrowsze dla dziecka, że mam się cieszyć, że mam tak długo pokarm itd
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobił mi go kolega mojego byłego, który interesował się tatuowaniem, ale za bardzo jeszcze tej sztuki nie opanował (teraz tatuuje świetnie). Umiał wtedy tatuować dwa wzorki - jaszczurkę i rekina. Wybrałam rekina. A maszynkę sam zrobił z długopisu Jaki wzorek masz? Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:35 |
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
misiael, można wszystko coverem zakryć
ja robiłam na 19 urodziny, o zmianie zaczęłam myśleć dopiero jak moja sis wpadła w szał tattoo, czyli jak w ciąży byłam
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocha Polę, bardzo, i z tej miłości tak jej pomaga
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, mam pytanie.. nie wiem co robić, teraz jestem na macierzynskim ale od stycznia wiadomo... no i koniec pracy... i nie będę ubezpieczona, studiuje dziennie to i nie moge do bidy sie zarejestrować i nie bede ubezpieczona, co robic jak zyc zeby byc ubezpieczonym?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

) to się odzywam. Mało mnie tu ostatnio. :/

trzymam kciuki za przeciwciała

marud straszny, jęczy ciągle, nic mu się nie podoba, jak mu czegoś nie pozwalam (np. gryzienia psiej piłki

w końcu zjadł porządnie, ale obiadek ble