|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
My też zapraszamy bez dzieci. W mojej rodzinie jest taka zasada, że dzieci sie na wesela nie zaprasza.
Pp drugie uważam, że wesele to nie jest impreza dla dzieci. Blondi, wszystkiego najlepszego! ![]() Jeśli chodzi o znajomych to my zapraszamy 1-2 pary znajomych max. Reszta to rodzina. A koleżankom ze studiów i pracy dam zawiadomienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja kupuję na drzwi do domu
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka pominelam, ale ogolnie wychodze z zalozenia, ze lepiej zaprosic mlode osoby, bo bez mlodych wesela sa kiepskie.Powiem, ze mnie tez te placzace bobasy przerazaja Ogolnie nie mam nic przeciwko starszym dzieciom, ale jak juz pisalam, starosta wybiera sie z 6-tyg noworodkiem.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas na weselu będzie kilka dzieci do 5 r ż ( 3 prawdopodobnie) i parka- bliźniacza, ich mama ma termin na kwiecień chyba? będą na początku potem zabiorą ich dziadkowie
|
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam do Was pytanie, co myślicie o tym aby znajomych zapraszać bez dzieci. Nie obrażą się...? Bo z rodziny mamy ich sporo i część z nimi przyjdzie, więc wolelibyśmy zaprosić znajomych bez. PS. Zadałam pytanie, bo widzę że dyskusja na ten temat
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miesiac pozniej Ja tez chcialabym znajomych zaprosic bez dzieci...ale licze na to, ze sa to dorosli ludzie i sie domysla ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- p.s. Mamy zarezerwowany zespol ![]() 5 osobowy + saksofonista (tz sie uparl...) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki!
Cytat:
Śliczna suknia i welon będzie pasował - przy tym prostym kroju nie będzie zbyt wielkiego przepychu - welon idealnie dopełni całości ![]() My też byśmy się obeszli bez organisty, bo nasza orkiestra gra w kościele, ale ksiądz powiedział, że organista .... obraża się kiedy młodzi go nie chcą Cytat:
Cytat:
byłoby mi mega miło
|
|
#4299 | |
|
Rozeznanie
|
My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Jeżeli wyrobisz nowy paszport, wtedy też będziesz potrzebowała stary z visą (nie możesz jej przenieść do nowego paszportu, musiałabyś aplikować ponownie, uważaj, żeby Ci jej nie uszkodzili podczas anulowania paszportu) i akt ślubu w języku angielskim potwierdzający zmianę nazwiska. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2013-10-29 o 16:24 |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
blondi
Wszystkiego najlepszego Cytat:
20 osób to przyjaciele i znajomi - 10 osób (+towarzyszące), TŻ zaprasza tylko koleżankę z mężęm ![]() Z pracy nie zapraszam nikogo, zostawię tylko zawiadomienie o ślubie w kościele. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-29 o 16:35 |
|
|
|
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanko
![]() Czy 19,50zl za 0,5 wyborowej to duzo przy 300butelkach? Jak myślicie? |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Kishlaczlowa, mamy ślub tego samego dnia o tej samej godzinie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój paszport po ślubie jest ważny przez 60 dni i na nim chcę lecieć, już to pisałam
|
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Usunęłam gazetkę, z błędną informacją Dzięki kroooliczek. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:18 |
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym poszła i sie super bawiła. Miała ciągle uśmiech na twarzy, a jakby oni coś mowili o stresie albo że coś nie wypaliło jak chcieli to skwitowałabym, że Wy się nie przejmujecie takimi rzeczami. Albo coś w tym stylu ![]() My też ![]() Odnoście zaproszeń. Mamy z tż taką sytuacje - on ma szefów, ja mam szefową. I zapraszamy ich. Ale teraz tak - z dziecmi czy bez? Uważam, że takie osoby to raczej z grzeczności się prosi. I ja chcę bez , a TŻ chce zaprosić , żeby było wszystko ok ale liczy, że i tak nie przyjadą z dziećmi. Co robić?
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Tak, widziałam dlatego pisałam, że nie masz się co martwić o to
bo nie powinno być żadnych problemów, a nie ma po co dodatkowych stresów dokładać Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tu jest problem bo moja szefowa i jeden szef TŻ są czysto zawodowe, a z trzecim on się trzyma również prywatnie. A glupio jednego zaprosić z dziećmi, a innych bez.
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Tradisie np. jest za 19,30 brutto. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
A to rozumiem już jest bardziej zagmatwana sytuacja, mimo tego ja bym chyba jednak obstawała przy wersji bez dzieci u wszystkich.
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, nie zauważyłam, że tam jest netto, bo w tej gazetce raz dają brutto, raz netto, ale w każdym sklepie/hurtowni przy ilości 200 sztuk, dają nam zniżkę, a przy ilości sztuk 300, cena o której pisała ig88 nie jest atrakcyjna. W osiedlowych sklepikach widziałam wyborową po 18 zł przy ilości nawet 1 szt. i była to cena bez podatku, więc wydaje mi się, że ta cena jest wysoka. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:13 |
|
|
|
|
#4312 | |||
|
Zadomowienie
|
mam pudło po papierze ksero
w zupełności wystarczy ![]() już wrzucałam, ale wrzucę raz jeszcze pudełka są na podziękowania w formie ciastek z wróżbą, one są w celofanie, ale nie wygląda to ładnie ![]() na zdjęciu jest pudełko 7x7, ja robię 6x6, no i wstążka będzie ciemniejsza, bardziej różowa ![]() Cytat:
ale tanim kosztem można ozdobić stoły ![]() foto obrączek będzie 15.11 ![]() Cytat:
Cytat:
taki dzisiaj dostałam wycisk na silowni, że jutro pewnie nie będę mogła się ruszać dostałam nowy program treningowy ![]() a zaraz spadam do koleżanki namawiać ją, żeby pojechała ze mną po kiecę, no a nie obejdzie się bez ale żadnego piwa, NO WAY!!!
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:10 |
|||
|
|
|
#4313 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My będziemy się starać kupić coś w przyszłym roku, ale zanim się wybuduje to pewnie do 2015 trzeba będzie czekać Cytat:
![]() Mój wujek jest organistą i wielokrotnie opowiadał śmieszne sytuacje jak np. na mszy miał grać jakąś znaną pieśń w trakcie rozdawania komunii i słowa były od tej pieśni, ale melodia do jakiejś piosenki harcerskiej nikt nie wiedział o co chodzi, ale śpiewaaaali ![]() Cytat:
nawet bycia w czarnej d... ![]() Cytat:
Cytat:
Piękna sukienka pięknie będzie do niej wyglądał długi welon, będzię wszyskto ładnie scalał i dopełniał Cytat:
Sto lat! Spełnienia marzeń!Cytat:
tzn wcześniej coś tam próbowałam na własną rękę dobrze dobrać i aż takiej tragedii powiedzmy przez ostatnie 5 lat nie robiłam jak na samym początku (non stop grzebałam sobie przy cyckach, bo było mi niewygodnie w tych za luźnych narzędziach tortur), no ale żeby pójść i żeby pani fachowiec mi dobrała do kształtu cyca to pierwszy raz byłam niedawno ![]() Cytat:
Tak samo moja chrześnica i siostrzeniec koniecznie muszą być wiec jak już kilkoro będzie to i resztę będę zapraszać.---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Ok, nadrobiłam to teraz trochę z moich nowinek: zamówiliśmy obrączki ![]() Ach, któraś z Was pytała o buty nude do ślubu, ja o takich rozmyślam, a w grę wchodzą też brudnoróżowe bądź jasna pastelowa brzoskwinia
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie będzie 4 dzieci ale z samej najbliższej rodziny, z przedziału 10 miesięcy-3lata (dzieci naszego rodzeństwa ciotecznego i rodzonego brata TŻ ![]() my zapraszamy około 160 osób z czego 34 osoby to nasi najbliżsi znajomi say gratuluję godziny też mamy zajętą 16
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:48 |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
o tak tak tak !!! znalazłam coś pięknego, co chciałabym mieć na stołach
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaja to ty pisałaś o tym vito alkohole?? Pisałam do nich i ceny mają na prawdę fajne. Masz już tą wódkę?? Mówiłam z tż i on się trochę "dyga" brać wysyłkowo, woli stacjonarnie. Za np. wódkę palace wyliczyli 19,20, a wydaje mi się że cena rewelka i wlk plusem jest, że przywożą pod dom za free. Nie wiem co robić, czy cisnąć tż i kupować czy machnąć ręką
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się Was, złapałam za telefon i zadzwoniłam do kancelarii. Zerżnęłam głupa - zapytałam o wolne godziny na 14 czerwca
i na szczęście powiedział, że 17:00 zajęta (to myCo do zapraszania: - znajomi. My zapraszamy ok.26 osób. Większość tych ludzi to dla mnie osoby bliższe niż jakieś ciotki. - dzieci. Tutaj ogarnia mnie strach u mnie w rodzinie dzieci nie ma, ale u tż jest ponad 15 i to w przeróżnym przedziale wiekowym. Na ostatnim weselu kuzynka tż zapraszała bez dzieci (nie mówili wprost, ale nie wypisywali dzieci na zaproszeniu), liczyli że tylko garstka maluchów będzie. A na weselu był dosłownie kinderbal ... Jeden stolik oddzielny dla ok.10 latków. Reszta siedziała z rodzicami. Nas też nie ominęło-przy naszym stoliku były dwa roczniaki umazane kaszą. Wódka na stole, a obok butelka z kaszą, bomba, idealne miejsce dla dziecka. Maluchy były wszędzie, rozwalały słodki kącik, parkiet, oczywiście do oczepin i zabaw się pchały. Zespół mówił, że do oczepin zaprasza od 16roku życia, małolaty go nie posłuchały, rodzice się nie interesowali i takim sposobem chłopiec, lat na oko 8, złapał muchę. Dla mnie wesele + dzieci to koszmar. Moim zdaniem impreza, na której jest alkohol to nie impreza dla dzieci. Są ciotki,dziadkowie,opiekun ki.
|
|
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A branie 6-tyg dziecka na wesele z wodka i glosnymi zabawami pozostawie komentarza.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#4319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno przemkniesz przez moje myśli chwilę przed 16 jak będę stać pod kościołem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tym weselu kuzynki rodzice z dziećmi byli wręcz oburzeni, że muzyka jest taka głośna |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Nasz ślub 16.08.2014 

Kilka pominelam, ale ogolnie wychodze z zalozenia, ze lepiej zaprosic mlode osoby, bo bez mlodych wesela sa kiepskie.
Ogolnie nie mam nic przeciwko starszym dzieciom, ale jak juz pisalam, starosta wybiera sie z 6-tyg noworodkiem.
obiecuje sobie, ż wezmę się za siebie bo świętach :p muszę też się zapisać do kosmetyczki, ale wiecznie czasu nie mam...

dostałam nowy program treningowy
tzn wcześniej coś tam próbowałam na własną rękę dobrze dobrać i aż takiej tragedii powiedzmy przez ostatnie 5 lat nie robiłam jak na samym początku (non stop grzebałam sobie przy cyckach, bo było mi niewygodnie w tych za luźnych narzędziach tortur), no ale żeby pójść i żeby pani fachowiec mi dobrała do kształtu cyca to pierwszy raz byłam niedawno
też mamy zajętą 16
u mnie w rodzinie dzieci nie ma, ale u tż jest ponad 15 i to w przeróżnym przedziale wiekowym. Na ostatnim weselu kuzynka tż zapraszała bez dzieci (nie mówili wprost, ale nie wypisywali dzieci na zaproszeniu), liczyli że tylko garstka maluchów będzie. A na weselu był dosłownie kinderbal ... Jeden stolik oddzielny dla ok.10 latków. Reszta siedziała z rodzicami. Nas też nie ominęło-przy naszym stoliku były dwa roczniaki umazane kaszą. Wódka na stole, a obok butelka z kaszą, bomba, idealne miejsce dla dziecka. Maluchy były wszędzie, rozwalały słodki kącik, parkiet, oczywiście do oczepin i zabaw się pchały. Zespół mówił, że do oczepin zaprasza od 16roku życia, małolaty go nie posłuchały, rodzice się nie interesowali i takim sposobem chłopiec, lat na oko 8, złapał muchę. Dla mnie wesele + dzieci to koszmar. Moim zdaniem impreza, na której jest alkohol to nie impreza dla dzieci. Są ciotki,dziadkowie,opiekun ki.