|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Ja kiedyś pracowałam za 5 złotych, w niedziele i święta też. Drugi raz bym się chyba nie zdecydowała, chyba że baaaardzo by mnie przycisnęło. Według mnie to wyzysk straszny. Ale na studiach to była całkiem dobra stawka. Także gratuluję
|
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2313 |
|
Konto usunięte
|
ja tak właśnie patrzę. bo o ile czasem na recepcji płacą dobrze to dla mnie jest to degradacja... :/
|
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To brutalna prawda. siedziałam w domu, wysyłałam na te wszystkie staże, ale takie, które podawały lub nie, co do tego czy płacą - na bezpłatne praktyki nie wysyłałam. i co? ŻADNA agencja PR,redakcja, cokolwiek , nawet 120 zł na zwrot kosztów dojazdów nie proponowała w rzeczywistości ![]() 7-go mam rozmowę kwalifikacyjną w sieciówce obuwniczej, umowa o pracę, ale nie wiem jaki wymiar pracy. po rozmowie ostatniej, gdzie i umowa o pracę i taka mała konkurencja mieli zadzwonić do końca miesiąca, ale nadzieje nikle... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43478002]ja tak właśnie patrzę. bo o ile czasem na recepcji płacą dobrze to dla mnie jest to degradacja... :/[/QUOTE] czuję się jak debil... tusia, co radzisz? wykreślać w takim razie pracę w sieciówkach jako sprzedawca, gdy aplikuję na coś w reklamie, pr itp.? zrobi się wtedy spora luka...
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ,ale trzeba się szanować a nie robić za murzyna .jeśli liczy się każdy grosz dla ciebie to dobrze że i taką pracę znalazlas
Ksero z tego co wiem czynne 7dni więc to minus też Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-10-29 o 13:48 |
|
|
|
#2317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43474779]ja mam na szczęście męża, więc siedzę sama do 16. sprzątam, gotuje, powtarzam ang, wczoraj umyłam okna, zrobiłam pranie. dziś może wyczyszczę szklaną zastawę
[/QUOTE]Tak przeglądam co popisałyście ostatnio i padłam . A ja singiel od tyg. i jakoś tak...oby praca przyszła. Przyjaciółka wczoraj powiedziała, że "dziewczyna po rozstaniu, jak kwiatek po podlaniu " . Że niby rozkwitłam, choć ja się czuję jak kaktus.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-10-29 o 14:18 |
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Najbardziej hardcorowa rozmowa w agencji pr to taka: "oczekuje pełnej dyspozycyjności w tygodniu, czasami nawet nadgodziny, bo niektórych spraw nie da się rano załatwić. Pierwsze 3 miesiące stażu bezpłatne. Jeśli się Pani sprawdzi to przedłużamy staż o kolejne 3 miesiące, ale wtedy już płacimy, tak ok. 300 zł. A jak się nadal Pani będzie sprawdzać to podpisujemy umowę o staż na 6 miesięcy z wynagrodzeniem 800zł netto". Jak to usłyszałam to myślałam, że w głowę się uderzyłam i to jest jakiś śmieszny sen. Pełny etat z nadgodzinami przez pół roku za 800zł? |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43478470]czy ja wiem. jeśli to spora luka, to bym została. w sklepie też można podziałac pr więc neich zostanie
[/QUOTE]Chyba zostawię ostatnie, bo tam "sprzedawca" było tak pięknie opisane po angielsku na umowie, że ostatnio rekrutatorka chyba stwierdziła że ja tam byłam jakimś specem od PR właśnie. ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#2322 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie niestety, przyczepiają się, czemu wszędzie pracowałam tak krótko...![]() Cytat:
powariowali. agencje pr są najbardziej wyzyskującymi potencjalnymi miejscami pracy. przyjmą kreatywnych z pomysłami, nie zapłacą, ci zrobią im projekt, nawet świstka nie wypiszą, a potem bye, bye i od nowa machina się kręci.
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zatrudniła 2 inne dziewczyny, nie studentki, ale każda z nich robiła 3 etaty i to jej się opłacało - ale przejedzie się na tym któregoś dnia.[/QUOTE] powariowali. agencje pr są najbardziej wyzyskującymi potencjalnymi miejscami pracy. przyjmą kreatywnych z pomysłami, nie zapłacą, ci zrobią im projekt, nawet świstka nie wypiszą, a potem bye, bye i od nowa machina się kręci. [/QUOTE]no i tu jest właśnie problem. Na tej samej rozmowie usłyszałam też "Pani nie ma żadnego doświadczenia zawodowego. Do nas, na staż, zgłaszają się osoby, które mają już doświadczenie w pracy w największych agencjach, a Pani uważa że ma szanse?". Tak mnie tym babka wkurzyła, że jej prawie wygarnęłam, że jeśli ktoś pracuje w największych agencjach, a teraz idzie do nich to znaczy, że mógł się w tak dużej agencji nie sprawdzić i obowiązki go przerosły. Zadano mi jeszcze kilka pytań i rozmowa się skończyła. Całe szczęście nie zadzwonili, bo widzieli też, że nie podoba mi się polityka ich firmy (zwłaszcza że sami się wygadali, że zmieniają pracowników co 3 miesiące). |
|
|
|
|
#2325 |
|
Konto usunięte
|
a ja....prawie dostałam propozycję pracy przez telefon!
jutro idę na spotkanie i jak się uda to zaraz będę miała pracę
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Głupi pracodawcy. Przecież staż jest po to, żeby się nauczyć czegoś w firmie i zdobyć doświadczenie.
Wszędzie chcą doświadczenia, ale żeby zapłacić więcej to nie łaska. Ja dopiero mogę zacząć od grudnia staż, bo cały listopad mam chodzić na jakieś spotkania do klubu pracy z doradcami i uczyć się jak aktywnie poruszać się po rynku pracy...bla bla bla. W tym czasie mogłabym już miesiąc mieć stażu, ale ze względu na to, ze to staż z projektu Unii Europejskiej muszę przejść wszystkie etapy. Ten jest ostatni. Podobno mają mi za to zapłacić ... Tusia, a gdzie?
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43479158]a ja....prawie dostałam propozycję pracy przez telefon!
jutro idę na spotkanie i jak się uda to zaraz będę miała pracę [/QUOTE]Super trzymam kciuki.U mnie nadal telefon milczy, dziś 0 CV wysłanych. Dziewczyny jak myślicie, bo wysłałam CV mailem do księgarni. Ogłoszenie było na stronie PUP, był tylko adres mailowy i telefon. Zadzwonić tam, zapytać czy CV doszło? Jakoś zasugerować, że mi na tej pracy zależy...? Super stawka, blisko, a ja książki kocham. |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak widziałam maila i numer telefonu to najpierw dzwoniłam, pytałam się czy ogłoszenie o pracę jest wciąż aktualne i parę słów zamieniłam, a dopiero później spytałam czy można przesłać CV na podanego maila czy zanieść do punktu.
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Akurat tu było tak, że CV wysłałam w dniu ukazania się ogłoszenia, i było zaznaczone, że CV wysyłać na maila. Ale ja jestem taką panikarą, która myśli, że albo CV nie doszło, albo wylądowało w spamie, albo ktoś usunął/przeoczył.
|
|
|
|
#2330 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
uparty ten oszust Zbigniew Walc skrzynkę mi @ zapycha o chęci współpracy...pajace
ja dzisiaj jakoś weny nie miałam, żeby coś poprzeglądać, a co dopiero powysyłać cv może jutro pojeżdżę po firmach, ale co to da usłyszę magiczne proszę zostawić swoje cv zachowamy je w naszej bazie, a jak wyjdę to od razu wyląduje w koszu żyć się nie da i to jest kłopot jak tu myśleć o powiększaniu rodziny jak samemu się ledwo ciągnie
|
#2332 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43479677]
u mojego meza zwolnili dziewczyne z dwojka dzieci :/ jak zyc sie pytam :/[/QUOTE] A podali chociaż przyczynę czemu ją zwalniają ? Czy zwalili na kryzys, brak kasy na etat itp Męża mojej koleżanki też zwolnili, firma przegrała przetarg i pracownicy dostali wypowiedzenia. Firma ochroniarska . Jedno dziecko mają. Treaz to nawet mając umowę na czas nieokreślony nie można być pewnym pracy i w każdej chwili można dostać wypowiedzenie. ![]() Tyle, że koleżanka pracuje w sklepie , gdzie przychodzą same bogatsze babki, które znają tego i owego to już z nimi rozmawia czy o jakieś pracy fizycznej dla jej męża nie słyszeli. |
|
|
|
#2333 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to mój komentarz ![]() Cytat:
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43479677]niedaleko domu ![]() u mojego meza zwolnili dziewczyne z dwojka dzieci :/ jak zyc sie pytam :/[/QUOTE]
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43479677]
u mojego meza zwolnili dziewczyne z dwojka dzieci :/ jak zyc sie pytam :/[/QUOTE] ![]() u mojej mamy zwolnili babkę 1.5 roku przed emeryturą. pracowała tam całe życie, ludzie nie mają serca, tylko kalkulator zamiast.
|
#2336 |
|
BAN stały
|
I stwierdzam, że u mnie w mieście większość to bezrobotni. Byłam dziś na mieście w aptece wykupić leki, weszłam po drodze na wyprzedaż na 1 zł na szmateks. Ludzi pełno, nie było jak przejść spokojnie koło wieszaków. Normalnie jakby jaki chleb dawali za darmo
Raptem wzięłam golf cienki mamie, półgolf z krótkim rękawem taka bluzka bardziej i tunike na wiosnę, stałam dobre z pół godz do kasy. Gdyby ci ludzie pracę mieli , to by o 8 rano nie chodzili po szmateksach. U mnie to nawet potrafią sobie na szmatach z koszyków nawzajem kraść. Trzeba mieć nierówno pod sufitem by drugiemu z koszyków podkradać rzeczy.
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
nouvelle
z jakiego powodu? w okresie ochronnym? DsC dziadostwo jakieś wszystkie dane jak na widelcu dobrze, że nie wydzwaniają nie wiem można to gdzieś zgłosić?
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2339 |
|
BAN stały
|
Do mnie z ovb co chwila maile i sms przychodziły, ze zapraszają mnie na internetową rozmowę . Miałam się zalogować na platformie. Pierwszy raz zadzwonili, ale nie podali nazwy firmy, tylko powiedzieli, że na maila wyślą wszystko. Dostałam maila okazało się , że to OVB, więc nie wchodziłam na platformę. Byłam u nich osobiście na rozmowie 2 razy. Praca w terenie za prowizję. Agent , który szuka ludzi , którzy ulokują u nich kasę. Potem dostawałam kolejne maile, a potem sms zapraszali mnie na rozmowę przez neta. Nikt nie chce u nich pracować i wykorzystują różne sposoby, aby zwerbować ludzi
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
DsC
miałam ochotę zrobić dokładnie to samo....
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

[/QUOTE]