|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Nie chodziłam na nauki przedmałżeńskie jeszcze, może tego mi potrzeba ![]() O matko dajcie mi normalne ogórki kiszone ![]() ![]()
![]() |
#1952 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() Może wrzucisz przepis do klubu? ![]()
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Anteria to że wyrażasz swoje zdanie nie ma nic do klubu
![]() ![]() Fakt pytaniem zrobiłaś dyskusję i każda wyraziła swoje zdanie w taki a nie inny sposób, ale nie ma co się na siebie gniewać. Każda jest inna każda ma swoje zdanie i trzeba to uszanować. A moim zdaniem jazda się zaczęła po tym jak stwierdziłaś „że zmiana faceta po porodzie jest winą kobiety” . Ale nie ma już co ciągnąć tematu. Temat uważam zakończony bo wg mnie jest już bezsensu bo i tak każda będzie bronić swojego zdania ![]() Ilkas i to bardzo dookoła siebie ![]() Madziula dobrze napisane :P chociaż w dzień też nie zawsze idzie , zostaje noc. Ja TŻ budzi mnie ok. północy albo ja jego. A i jeszcze czasem w trakcie młody postanawia że się obudzi i spać nie pójdzie , aż Nam ochota mija a on grzecznie zasypia w łóżeczku ![]() Vampirka nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt ![]() Położyłam się z Oskarem na godzinę i wstałam z potwornym bólem brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zadomowienie
|
Ja kupuję w Biedronce
![]() Cytat:
![]() Z serem owczym też ją kiedyś robiłam i dodawałam też zamiast orzechów podprażony słonecznik. Też była pyszna. Polecam!
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami tak jest, ale właśnie już rozwijałam tą moją myśl ![]() No i jasne, koniec tematu ![]() Podobno zachcianki dużo mówią o płci dziecka które się urodzi, fajnie by było bo mi się akurat chłopiec marzy ![]()
![]() |
#1956 |
Rozeznanie
|
Co do dyskusji: eee ja tam mam chwilowe problemy z mężem..czasem tak w zyciu bywa. Zazwyczaj na forum wypisuje się nasze smutki,złości itp..dlatego pozniej wyglada jakbyśmy mialy niewiadomo jakich facetów a tak naprawdę 99% z nich jest wspaniałymi ludzmi, z którymi cieszymy się,że jesteśmy i będziemy miały dziecko. Przeważnie w necie się marudzi i pisze o tych złych momenatch niż o tych dobrych..tak już mamy..
Ja sobie wziełam Wasze Mamusiowe rady do serca,bo wiem,że jestem zołzą i strasznym uparciuchem i napisałam list do R ![]() Liczę na ten "pogodzeniowy seks"w nocy ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-10-29 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Mądre mamy tu kobietki
![]() Anteria życie jeszcze nie raz Cię zaskoczy uwierz lub nie ale mój tż zmienił się, "z dnia na dzień" mam ogromne porównanie przed tym jak zachowywał się za nim dowiedział się o ciąży, a jak po, po za tym są różni ludzie, ciesz się, że trafiłaś na taki typ faceta, z którym idzie normalnie porozmawiać i, ze on zwierza Ci się ze swoich obaw etc, bo to wszystko zależy od osobowości, mój facet nie jest wylewny, nie okazuje swoich słabości, nie mówi co go rusza, ale widziałam jego podejście do dzieci, to jak się bawi z moim braciszkiem i że robi to z wielką chęcią, że jest odpowiedzialny, dojrzały stateczny, ale nie sądziłam, że ta sytuacja, aż tak go przerośnie, a że wynikła pewna przykra sytuacja między nami to już inna kwestia, on nie był gotowy na taki obowiązek, ale w głębi serca wiem, że kiedy dziecko się urodzi on będzie starał się być najlepszym ojcem pod słońcem. Ja znam wiele przypadków gdzie w większości faceci zmieniali się po urodzeniach ich pociech i są teraz najwspanialszymi ojcami, znam przypadki, w których ojcostwo nic nie zmieniło faceci byli bezmyślni i dalej są, i znam również takie gdzie mężczyźni, którzy wyczekiwali dziecka zmieniali się po porodzie i woleli wyjścia do pubu z kumplami. Różni są ludzie i różne są charaktery... ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- lolitka świetne rozwiązanie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- A i kiedyś pewien ktoś mężczyzna powiedział mi, że moment, w którym mężczyzna zostaje ojcem zmienia wszystko w jego życiu i że wszystko leży w psychice.
![]() |
#1958 |
Raczkowanie
|
Seleniti jeju co za facet kurde ;( koplam bym go w jaja !!!!! Jeju zaslugujesz na szczescie !!!!!
lolitka888 jestescie nowozencami ![]() ![]() asiulka_22 ciesze sie ze wizytabsie udala super super ![]() Ja jutro i hope ty tez ![]() Kochane ja wczoraj spalam juz 20.45 hhaaa jak male dziecko ![]() Mi napewno rogal - podusia jest nie zbedna do zycia ale dalej szukam takij ktora bedzie mi odpowiadac ![]() ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-29 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje mamusie... Używacie może maści cynkowej?? Mam coś strasznego na twarzy i brodzie. Mama moja kazała kupic i używac cynkowej, ale wolę się upewnic... Poradzicie coś
![]() ![]()
#1961 |
Zakorzenienie
|
Wy tak o seksie a ja się boję i na razie nie ryzykujemy, mam nadzieję że lekarz da nam zezwolenie, no ale to jeszcze ponad tydz czekania
![]()
#1962 |
Zadomowienie
|
Anteria ja też uważam, że rozmowa w związku to podstawa, ale mój wybranek to naprawdę ciężki przypadek i każdego dnia walczę o to, żeby i on nauczył mi się o wszystkim mówić, bo bez tego ani rusz. Tylko czasem po nim widać, w kryzysowych sytuacjach, że on mój stan też bardzo przeżywa, że zależy mu na dziecku, że się martwi, ale tak na co dzień to kamienna twarz, jakby nic go nie wzruszało
![]() ![]()
#1963 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż , powiedział ze ma teraz jeszcze wieksza chrabke na mnie od kad jestem jego żona i ze nigdy nie bylam tak seksowna jak teraz gdy jestem w ciaży ![]() A co do mojej wizyty dzisaj to mialam za duze cisnienie niby zawsze mam troche wyzsze ale dzisaj bardzo wysokie fakt ze przed ciaza pilam bardzo duzo kawy dlatego ze bardzo lubie i pracowalam w kawiarni serio zamiast krwi plynela mim kawa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Ale wlasnie raz po jakies sytuacji z jego ojcem , przyszedl do mnie i powiedzial porozmawiaj zemna bo to ty nauczylas mnie rozmawiac ![]() Wiec rozmowy sa wazne choc czasem bardzo trudne ![]()
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh ja puki co nie wiem czy nie ma przeciwwskazań i wolimy nie ryzykować, no ale mam nadzieję że po wizycie się wszystko wyjaśni że jest dobrze i będziemy szaleć, oczywiście bez przesady ![]() Selenti, mój też nie często wyjawia swoje obawy, no ale mam swoje sposoby i wiem jak go podejść żeby powiedział co czuje. Wszystko się da wypracować wspólnie, jeżeli tylko obydwoje chcecie. Wierzę że w końcu się wam ułoży, bo przecież się kochacie ![]()
![]() |
#1965 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jeszcze dzisiejsze wizyty ![]() Mam pytanie. Znacie może jakieś ćwiczenia na kręgosłup? Bo mi siada. Już w pracy nie mogę wysiedzieć, nie mówiąc już że ledwo co dochodzę do domu. Prawie kulejac. Czuję, źe caly czas jestem zgarbiona, bo brzuch jest taki hm..a moźe to skóra...taki spięty. A co do twarzy to ten krem la roche, o którym pisałyście wyżej nie ma z kwasami? Tak tylko pytam, bo może ma śladowe ilości, a coś czytałam ze kwasów w ciązy nie można. . Jednak z doświadczenia wiem, że im więcej się kombinuje z cera tym jest gorzej. Mi wysypało ramiona, szyję, żuchwę i brodę. A cera mi się świeci jak psu...oczy. Idę robić spagetti, a potem kawy się napiję, bo padam o 19,budzę się o 1 w nocy i potem się nudzę, a jak zasnę to trzeba wstawać do roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Hello !!!!
h0pe, Nikii89, Pallas Rill >>dzięki ![]() hmmm nie wiem czy moge nazwac to badaniem prenatalnym które miałam wczoraj : bo lekarz powiedziałm tylko, że kość nosowa jest, przezierność karkowa też w normie, kości udowej nie mierzył / pewnie za wcześnie/ ale powiedzcie mi jeszcze : czy to badanie na którym się wszytsko dokładnie sprawdza: serce, kośći , móżhg i szereg innnych to jest prenatalne?? czy połówkowe / np. połówkowe 1 trymestru/. będe wdzięczna za odpowiedz pomarancza24 >> na usg , lekarz powiedział Ci że wszytko ok. ale na prenatalne dał Ci skierowanie /Na NFZ /- ( chodzisz pryw. ??, jeśli tak to spoko że dał ci na NFZ) wranes >> Witaj ![]() kaorlak >> przeczytałam przepisik na sałatkę- pewnie jest pyszna jak piszesz, ale jak przeczytała o połączeniu gruszki i cebuli to normalnie mi się zebrało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Mam zdjęcia
![]() ![]() ![]() ![]()
#1968 |
Zakorzenienie
|
Light Limara >> ten krem Efaclar K ma w składzie kwasy LHA, i retinol....- którego nie powinno się stosowac w ciąży, ale czy przez skóre szkodliwe składniki z kremów mogą przejść do dzieciatka??? Firma La Roche posay oficjalnie na facebooku napisała że wszytskie kosmetyki Efaclar można bezpiecznie stosować podczas ciaży.
na buzke wystarczy niewielka ilosc kremiku : mniej niż ziarenko groszku / ja mam generalnie problem z rozszerzonymi porami, pojawiają mi się czaem krostki, a ten krem mi pomaga/, kategorycznie niemożna stosować doustnie środków zawierających pochodne wit. A ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- kasiab91 >> czekamy w takim razie z niecierpliwością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
kasiab to pokazuj Dziedziczkę
![]()
#1970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wiem, że to może trochę nie pasować, ale te smaki się tak równoważą, że tej cebuli nie czuć mocno (tylko musi być pokrojona w cieniutkie piórka) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
Light Limara >> jeśli chodzi o nadmierne świecenie buźki >> też to " przerabiałam"
polecam w 100% puder sypki z Kryolanu / jest to puder ryżowy- taka biała mączka, pyli troche więc najlepiej nakładać gąbeczka z tym puszkiem / taa co do pudrów prasowanych co dołaczana jest/ a pózniej pędzlem omiotać twarz. ja miałam wcześniej że jak nałożyłam makijaż to już po ok 3-4 godz zaczynałam się swiecić : no i w ruch szły chusteczki matujące / super się sprawdzaja do tego serwetki i o wiele tańsze hehe/ i kolejne warstwy pudry prasowanego..... a wiadomo jak kolejne warstwy nałożone na siebie wieczorem wyglądają :/ a teraz cały dzień praktycznie mam matową twarz... genialny on jest. kosztuje ok 50 zł/ ale mi starcza na rok codziennego prawie użytkowania/ to jest dokładnie ten : a tutaj opinie o nim : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ne-powder.html Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Rozeznanie
|
Ufff udało mi się Was nadrobić
![]() widzę, że tu poruszenie się zrobiło w pewnym temacie... A tak naprawdę to ile osób to tyle poglądów... Każdy ma inne zdanie, wynikające czy to z obserwacji innych, czy na przykład z własnych doświadczeń. Cytat:
![]() Ale miałam dziś ciężki dzień w pracy, ale muszę się Wam pochwalić, że dyrektor, mimo tego że jestem w ciąży, dał mi umowę na czas nieokreślony!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||||
Zakorzenienie
|
Właśnie byliśmy z TŻ na małym spacerku. Szliśmy pomalutku, ale kilka razy dość mocno zabolał mnie brzuch... Już od dawna nic mnie nie bolało... Mam nadzieję, że to nic takiego
![]() Cytat:
![]() A jak za mało, to sobie zrób więcej ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
kaorlak >> tak, namieszałam troche: usg połówkowe 1 trym, nie ma takiego,
jest usg pierwszego trym. NT / czyli : kość nosowa,przezierność krk/ ========== USG I trymestru (NT) USG II trymestru ("połówkowe") - 250 zł ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- VwVampirka >> ale ogórasy wkleiłaś... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, mimo tego że to podłe z twojej strony ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
No i następna się nade mną znęca ![]()
![]() |
#1976 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Połówkowe to chyba miedzy 18-22tc. Prenatalne to usg 11-13tc, gdzie sprawdzają: mózg, przezierność, kość nosową, rączi, nóźki, organy jakies tam itp. Test paapa to test krwi- uzupełnienie usg prenatalnego. Wynik paapa to ryzyko wad genetycznych u dziecka. Jakby mi prenatalne wyszły dobrze to bym nie robiła testu paapa. Obecnie czekam na maila z wynikami badania testu ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Obcięłam grzywkę i już mnie wku.wia
![]() Wiecie co chciałabym już miec tego Bąbelka mojego przy sobie ![]()
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
kasiab91 >> ojjj tak.... każda z nas by chciała....
![]() ja marze by poczuć pierwsze ruchy,,. ale to pewnie ok 4 mies. |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Wtajemniczenie
|
Jaa też bym chciała moje robaczki już tulić
![]() Na szczęście jutro je zobaczę, pewnir stresik będzie jak zawsze tym bardziej się okaże czy na 100% pojawiła sie przegroda ....
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może wywołam tutaj małe "zdziwienie" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.