|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Hej, wiem, ze dawno mnie nie bylo jakos nie mam czasu
![]() Teraz mala siedzi z tesciowa mam chwile czasu 10 listopada robimy chrzciny jutro lece kupic body biale zamowilam jej opaske taka fajna hehe chodze ciagle niewyspana a co tam u was?
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja juz ne wiem co z ta moja Jula
zje z cycka i potem jeszcze 60ml mm a wczoraj caly dzien byla glodna i po cycku jadla az 90ml a od nocy wogole nie chce jesc ani cycka ani z butli a jak w nią wmuszam to troszke piersi zje a potem butelke 30ml.Jest taka mozliwosc ze sie wczoraj przejadla?![]() ![]() aaa i sciagam od wczoraj laktatorem i udalo mi sie sciagnac 50ml, to troche malo nie?
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze temat byl juz poruszany...ale co mozna na bol gardla przy kp? Kurde, juz poltora roku nie chorowalam :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się boję, że jednak owszem
![]() Tantum Verde
|
|
#937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
eh... przestudiowałam Zawitkowskiego dziś rano i powiem szczerze, że na razie idzie mi to pokracznie, ale cóż, będziemy ćwiczyć ![]() też mi się wydaje, że rehabilitacja nas czeka... już ćwiczymy stópkę, teraz zobaczymy jak będzie my już po wizycie.... pediatra stwierdziła, że Kuba ma uczulenie (drobna wysypka na brzuszku, plecach i nóżkach) prawdopodobnie na białko (dostaliśmy receptę na Nutramigen i mamy powoli wprowadzać i obserwować czy coś się zmieni). Stwierdziła też, że takie dziwne zachowanie może właśnie wynikać z uczulenia z dwojga złego wolę to niż problemy neurologiczne...ale, żebym była spokojna - dostaliśmy skierowanie na usg przezciemiączkowe i 19.11 idziemy do neurologa z wiadomości chyba pozytywnych - mój Maluszek przybrał 600g/10 dni i tu pediatra się zapytała, czy przypadkiem nie karmimy go na siłę, bo strasznie dużo przybiera..![]() Diorisha - Ty chyba podawałaś młodszej córce Nutramigen jak długo była na tym mleku? i czy później były jakieś problemy z jedzeniem, specjalna dieta???
|
||
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
logoasia i tassia dziekuje za odp
![]() szkoda ze siedze na tel i nie widze fot...:/ mojemu Alkowi prawie 2 tyg utrzymywal sie katar tzn pozniej niby prawie nic nie sciagalan a i tak charczal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro rano będą 4 dni bez kupki...
![]() Badanie moczu w normie, w czwartek robimy usg brzuszka. Trzymajcie kciuki!
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko skąd ja teraz wezmę strzykawkę spróbuję łyżeczką. Ja narazie śpi.. Nie mówiłam lekarzowi, jutro Antek ma szczepienie więc poradzę sie pediatry co robić. Nie wiem co mu sie dzieje cały czas jest głodny, nie wiem czy to wina mojego pokarmu czy moze on ma skok ![]() Nie pije herbatek, odżywiam się w miarę dobrze.
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojego pocycycałam, dokarmiłam 60 ml mm i w końcu zasnął na dłużej niż godzinkę ![]() heh kiedy ja się wyśpię ![]() my na 8.11 mamy pierwszą wizytę u pedatry. Odnośnie spania na boczku ja mojego tylko tak kładę bo boje się ulania i zakrztuszenia, mały praktycznie nigdy nie odbija. Mam nadzieję, że będzie dobrze z jego bioderkami ![]() To w końcu jak kładziecie maluchy??? Zawsze im się odbija?? JA nie wiem czy zasnę jak go na plecach położę
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie ogarniam mojego starszaka. Jest tak irytujący... Zaczyna świrować żeby zwrócić na siebie uwagę , dziś pierwszy raz jest niedelikatny w stosunku do małego. Niby głaszcze całuje a chwilę później mało mu głowy nie wykręcił ;/ Czy komuś też przeciekają pampersy po sikanku?Kurde niby nie pierwsze dziecko. Wiemy jak zakładać a te sensitive przemakają... Już sprawdzam je dokładnie po założeniu a i tak często z boku plama. |
|
|
|
|
#945 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kciuki za Elenke Cytat:
|
||
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam pampersów, ale chciałam przetestować huggisy i mi przeciekły - mały przesikał się z boku. Tyle że ja mam wrażenie że nie potrafię jeszcze dobrze zakładać małemu pampersów przez ten kikut je wywijam i nie mogę dokładnie zapiąć, czasem, mu się z pupy zsuwają
|
|
#947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
który on ma tydzień?może faktycznie skok?polecam herbatki, jutro go zważą,to wyjdzie cZy głodny chodzi Cytat:
|||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kładę na boczkach w nocy i na brzuszku w dzień, Edzika też tak kładłam. Położne same zalecały mi zawsze kładzenie na boczkach, Edzika bioderka idealne
![]() Moje dzieci nie odbijają, no może 1 raz na 10-15 razy Elenka z tych ulewających.
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#950 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Była u mnie położna, rozwiała trochę moich wątpliwości. Co do odbijania, to powiedziała, że jeśli zaśnie to faktycznie nie ma co go budzić do odbicia, ale za to trzeba pamiętać, aby ułożyć małego na boczku, tymbardziej że on dużo ulewa. No i w przypadku takiego ulewania pozycja na boku jest najbardziej wskazana. Zostawiła nam na jakiś czas wagę, żebym była spokojniejsza o przyrost masy Szymka Dziś zauważyłam, że jedno uszko odstaje mu trochę bardziej niż drugie. Nieco mnie to zmartwiło "Powiedzcie" dziewczyny, czy coś się z tym robi?
|
||||
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to ją szturchnie, a to "niechcący" kopnie. Nie wiem, o co chodzi? Nam pampki przeciekają, stanowczo przechodzę na Dady, jak tylko skończę te paczki, co dostałam Cytat:
Herbatkę z kopru sama piję, małej daję wodę. Czopki już przestały działać
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
kasia jedynki nam przeciekaja...
no wlasnie najgorzej te biale pampy. Te w kropki ok i dady2 tez ok. A co gorsze tych bialych mamy poltorej paczki jeszcze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
czytam Was, ale pisac nie mam za bardzo czasu chociaz pochwale sie moim pączuszkiem
Nie ma brzydkich kobiet, sa tylko niezadbane C. Chanel Haneczka 22/08 Edytowane przez Makrela w kapeluszu Czas edycji: 2013-10-29 o 18:12 |
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
nam tez pampersy czasem przeciekaja
piszecie o dietach i trzymanu wagi. ja na razie waze mniej niz przed ciaza,ale apetyt mam jak drwal!! jestem troche przerazona, bo nie jestem w stanie ograniczac jedzenia, tak mnie ssie, poki co nie tyje, ale jak mi taki apetyt zostanie po karmieniu, zamienie sie w wieloryba....... A Hani brzuszek w ogole nie dokucza, wiec jem wszystko- łacznie z cebula, brokułami, kabaczkiem , słodyczami...
|
#955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w nocy i na spacerze zawsze na boku bo ulewa. W dzien na brzuszku. W dzien zawsze odbija. W nocy czasem. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 tug usg.
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nerwowo momentami siadam.Starszak dodatkowo ma jakieś jazdy z rzucaniem się na podłogę, wali przy tym głową. Przed chwilą wywalił obiad na podłogę i ogólnie jestem zmęczona tym co się dzieje.
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Zdublowana wiadomość
Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-10-29 o 18:31 |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzisiaj jakiś słaby dzień
w dodatku mam doła bo P. idzie na nockę a ja jakaś zmęczona jestem, a tak to on jedno karmienie zaliczał i zmianę pieluszek a będę musiała sama wiem, że to normalne, ale jestem flakiem
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
![]() Ja też mam słaby dzień. Odebraliśmy wyniki bilurbiny i jest 10,9. Czyli całkiem sporo jak na to, że zostaliśmy wypisani tylko ze śladem żółtaczki a już 12 dni minęło. Na szczęście póki co mamy się nie denerwować i dużo karmić więc i ja spokojniejsza bo wizja szpitala mnie przeraziła. Jednak mały od wczoraj je tak, że mnie trafia. Przysypia na piersi. Budzi się co chwilę i dopomina jedzenia. Ja już pierdzielca dostaję od tego, że nie mogę sobie usiąść , tylko albo karmienie, albo afery starszaka. Myślałam że przy tym synku ogarnęłam już karmienie i idzie lepiej i mam za swoje bo historia się powtarza. Kolejny sobie ze mnie smoczka robi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

10 listopada robimy chrzciny
zamowilam jej opaske taka fajna hehe 

nic mu nie cieknie z nosa ale mu psikam marimerem bo sama jak sie budze to mam strasznie sucho w nosie... i nie wiem właśnie czy jest przeziębiony czy ja po prostu schizuje 

z dwojga złego wolę to niż problemy neurologiczne...
i tu pediatra się zapytała, czy przypadkiem nie karmimy go na siłę, bo strasznie dużo przybiera..

Elenka z tych ulewających.
dziś w nocy dwa razy zasnęłam przy karmieniu maleństwa i obudziłam się po godzinie