|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Byłam dziś w ziółku zapytać o kozieradkę(jest u mnie po jakieś 3zł), może po radicalu ją wypróbuje, jeszcze nie wiem... I kupiłam maskę toskańską Planeta Organicy za 26,50 KWC, skład ma bardzo fajny, ciekawe jak się sprawdzi, mam jeszcze ochotę na wersję marokańską
![]() Coś czuje że prędko tej maski nie zużyję
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:22 |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie kosmetyki polecacie do włosów na pograniczu średniej i niskiej porowatości?
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szalejesz z zakupami ostatnio Fajnie, że maska dobrze działa na Twoje włosy Na dłuuugo Ci starczy przy takich ilościach Ja nie wiem kiedy bym ją zużyła przy moich włosach haha
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze trochę zostało mi radicalu, jak myślę o zaparzaniu kozieradki co kilka dni i o tym zapachu to szczerze powiem że mi się nie chce jej wcierać, coś leniem jestem ostatnio, jeszcze jakby było czuć ten zapach na włosach to TŻ by go nie przeżył Oj musiałam sobie jakoś humor poprawić a i dużo rzeczy już wydenkowałam Kończy mi się masło kakaowe z Isany i czekam na jego promocję![]() Oby działała tak dalej,sama się dziwię, że tak niewiele jej trzeba a efekty są Twoje włosy nie potrzebują aż takiego "kopa" jak moje, można powiedzieć że masz bezproblemowe włosy
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:34 |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam lenia jak pomyślę o sporządzaniu mikstury. Na razie Ross ma słabe promocje. Widziałam nową gazetkę. Marta na klubowej stronie podała linka. Nie, nie..moje włosy to coś lekkiego potrzebują albo cięższego w ilości ziarnka grochu
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:50 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też dopadło sezonowe wypadnianie ale nie jest tragicznie... Moje włosy strasznie łatwo jest przeterminować i w tedy ciężka jest droga żeby je doprowadzić do porządku no i dość szybko się przetłuszczają a końcówki szybko się niszczą ale to im wybaczam bo pamiętają one jeszcze codzienne prostowanie i inne katusze...
Mój by chyba tego nie zniósł Już dawno nie były te masła isany przecenione, szampony Alterry są co chwila
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prostownica pozostawia na długi czas swoje skutki..ech..Kiedyś włosy zapomną Tak, dużo promocji się powtarza, teraz znów szampony GP
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Kremujecie włosy tą Isaną kakaową?
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Ja kremuje, najlepiej sprawdza się u mnie na godzinę przed myciem w połączeniu z jakimś olejek lub inna maską(u mnie Bioetiką). Nie wszystkim może to pasować przez masło shea i może puszyć włosy ale warto spróbować, zawsze można zużyć do ciała
![]() Cytat:
![]() Denerwuje mnie ten ross, ja chcę na przecenie isanę
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haha Ale słuchaj, jak Ci się te przeterminują to urosną Ci nowe, niskoporowatki ![]() Wiesz co, kupiłam tą Isanę, schowałam z wszystkimi szamponami i nie użyłam jeszcze ani razu ? Masło shea może się podobac moim włosom, musze w końcu spróbować
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-29 o 16:11 |
|
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Ejj no czego się nabijasz
Jak już to może urosną średnioporowatkiMoim wysokoporowatym włosom się podoba kremowanie isaną więc są wyjątki od reguły Próbuj następnym razem!
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co, dziś brzydki, wietrzny dzień, poprawa humoru wskazana ![]() Spróbuję, wysmaruję całe ciało i włosy też. Właśnie, tylko na długość nakladasz Isanę jak odzywkę po myciu ?
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
Nakładam ja zawsze przed myciem na długość + jakiś olej lub maska na jakąś godzinę, zmywam szamponem i potem nakładam jeszcze jakąś odżywkę lub maskę
Może pierwszym razem spróbuj samą ją nałożyć przed myciem to lepiej ocenisz ją
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-29 o 16:20 |
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję najpierw solo na długośc. Niektóre używają też na skalp hmmm
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolę mojego skalpu na razie nie ruszać bo boję się że mi więcej włosów wypadnie
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
A co proponujecie do włosów o pograniczu średniej i niskiej porowatości?
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała wiedzieć Na moich sprawdzają się: GAiK, Biovax Latte, Alterra Granat i Aloes (maska jak i odzywka), Biovax do wypadających, olejek arganowy z Bielendy, olejek BDFM, maseczka z miodu, z siemienia.. Chciałabym miec ju tą sprawdzoną listę ech
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-29 o 16:40 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy jeszcze nie kremowałam włosów.. Ale nie.. nie mogę się skusić na kolejny włosowy zakup
bana już sobie daje. Musze używać to co mam.Liczyłam na to, że moje rosyjskie odżywki dzisiaj dojdą a paczkomat sobie w kulki poleciał. Nawet napisałam na ich FB to mi odpisali że jutro będzie.. Nie cierpię czekać na paczkę
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię czekać :P Chyba kolejne kosmetyki do włosów jakie kupię to będą te rosyjskie
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ja dziś miałam bardzo bolesną i nieprzyjemną wizytę u dentysty i po niej boli mnie ząb jeszcze bardziej niż wczoraj;/jedyny plus tej wizyty był taki, że po drodze miałam rossa, w którym kupiłam szampon Alterry Morel i pszenica (są w promo po 6zł) i olejek BDFM (też zapłaciłam mniej bo mam kartę Rossnę i 7% rabatu) i sklepik zielarski i tam skusiłam się na saszetkę Biovax z jedwabiem i taką do włosów wypadających bo tych jeszcze nie miałam ![]() a zdje koloru wrzucę jutro może bo mi się wyczerpały baterie w aparacie.... |
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Co potrzebujesz ?
* miseczka, kubeczek, ogólnie coś, gdzie będziesz mogła wymieszać wszystko, * łyżka stołowa, * odżywka bądź maska, * miód, * czepek, * ręcznik Do kubeczka odmierzasz łyżkę odżywki/maski i łyżkę miodu. Całość mieszasz, aż składniki się połączą. Powstałą miksturę nakładasz na umyte włosy (ja nakładałam również na włosy tuz przy nasadzie, ale trzeba się namęczyć trochę, żeby zmyć, więc polecam nałożyć na początek na długość). Zawijasz włosy, nakładasz czepek, na to ręcznik i trzymasz całość ile chcesz (u mnie było to 2-3 godz) Jeśli boisz się rozjaśniania, trzymaj krócej. Nie zrażaj się klejącymi włosami i skorupką. Wszystko się zmyje
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
|
#1556 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz siedzę z maseczką z miodu + wszystko co wpadło w ręce. Jutro lecę kupić hennę i w weekend pofarbuje
|
||
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Tak, miód ma świetne właściwości nawilżające, więc jest humektantem
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaparzasz przez 3-4 godz przelewasz do butelki i już ja już zapachu praktycznie wcale nie czuję ![]() Olu które masło kakaowe jest według Ciebie lepsze? te Isany czy z Ziaji? Cytat:
![]() tez mam ten problem z odstającymi włoskami na całej długości fatalnie to wygląda
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Też mam lenia jak pomyślę o sporządzaniu mikstury.

Jak już to może urosną średnioporowatki
Daj znać jakie efekty