|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonka.....
poprostu żal...co tam się dzieje.... Najlepiej zwalić na Was a jakże, przecież oni nie mogli zarazić Adasia...w życiuuu..... @#$%^&&*%$#@#$$% kurde bele.... do cho..inki jaśnistej niech się ockną patafiany i nie zwalają winy na innych... Kurde się wkurzyłam no.... Adasiu dobrze, że walczysz...WALCZ kochany nawet jeśli Ci to utrudniają... A teraz 12345678910.... Moje dziecko właśnie zasypia...obawiam się, że to sen nocny....kurcze no on żyje starym czasem...zawsze kapalam go z mężem a teraz on nawet nie zdązy z pracy wrócić a mały już śp.... Jeju no jak go przeciągnąć by później chodził spać... Przecież jak się teraz wyśpi to w nocy zaś będzie imprezka ... tak, że Madi dziś pewnie bedzie bardzo aktywna...chyba, ze syn się zlituje nad matką.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I mam newsa od teściowej, lubię ją, ale czasami jej zamiłowanie do przesądów mnie powala ![]() Nie powinno się chodzić z dzieckiem nie mówiącym na cmentarz bo może w nie wstąpić zły duch ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
GHIA oj dają dają.
SURKA o cholera ja byłam z Małym dzisiaj na grobie Szymka. Czy mam się martwić? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2735 |
Wtajemniczenie
|
surka musialam zrobic awanture bo nie chcieli zbadac malego przed szczepieniem no cyt. " wyglada zdrowo"
powiem tyle - zmeniam lekarza Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2737 |
Zadomowienie
|
Cynamonowa, brak slow na to co tam sie dzieje
![]() ![]() Moze naglosnic sprawe?? Nie wiem co Wam doradzic ![]() ![]() P.S Niestety nie mam dojscia do lekarzy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2738 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() przepraszam że sie nie odzywam w ostatnim czasie ale nie mam weny, przechodziliśmy skok do tego Szymcio zaczął etap ząbkowania, a na dodatek nie jest zadowolony z noszenia poduszki ortopedycznej, ewidentnie sie męczy, jest smutny, nie chce gugać, bawić się zabawkami, źle jada, chce tylko mieć smoka w buzi i byc przytulonym na rączkach ![]() Mamy jeszcze jeden problem odnośnie spania, codziennie wstaje o 4.30 - 5 rano i juz jest wyspany i za chiny nie chce iśc znów spać ![]() Z dobrych wieści ładnie już trzyma główkę leżąc na brzuszku i nauczył sie przewracać na plecki ![]() ![]() Cynamonku- szok co sie dzieje w tym szpitalu, jesteś niesamowicie dzielna kobietą strasznie cie podziwiam i nie wiem skąd czerpiesz siły na to wszystko. Życzę wam wszystkiego dobrego i oby wkońcu zaczeło się układać aby Adaś doszedł jak najszybciej do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile, mala Emi konczy 8 tygodni i od rana dokazuje ...Dobrze ze tz ma tydzien wolnego bo w nocy troszke odespie.
Cynamonki nie poddawajcie sie, pokonacie wszystkie trudnosci! Dobrej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Mały śpi, a ja mam czas w końcu się naw.pieprzać
![]() Miałam iść z nim po południu na drugi spacer, ale tak mnie zmogło, że TŻ przejął Małego a ja spałam godzinkę. Sen przerywał mi oczywiście płacz Małego-dał trochę TŻ popalić a ja w duchu nawet trochę się cieszyłam ![]() Czytałam dziś trochę z rezygnacją o skoku 14-19 tygodnia i pasi wszystko ![]() Kuba wszystkim się bardzo szybko nudzi o czym informuje krzykiem. Jak poświęcam mu 100% uwagi-gugam, śpiewam, robię samolocik, brzuszkuję z nim i robię z siebie kretynkę to jest rewela-dziecko szczęśliwe, śmieje się w głos i jest super, ale weź człowieku gugaj mu od 5tej rano i tak przez 12 godzin ![]() No nie da się, bo muszę jeść, coś w domu ogarnąć ... a sam szybko się nudzi i jest krzyk i ryk... Taribari super fotka ![]() Rocky pogłaszczę kindziorka jak wróci z kroplówki ![]() A Twój Piesio już całkiem ok? Domciątko można paracetamol i ibuprom. Ostatnio biorę po dwie dziennie, bo mam takie bóle głowy ![]() Anulka ![]() ![]() Karolajn kiedy zaczął Wam się skok 14-19 tydzień? I ile trwał? Perse mój Mały też obudził się dziś z krzykiem - teraz niedawno. Dziwne to było, wyglądało jakby mu się coś złego przyśniło ![]() Może przyśniło mu się, że mleko w cyckach mi skisło ![]() Cynamonki odezwijcie się ![]() Skylie gdzie jesteś i czemu już za mnie nie ćwiczysz? ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Obudzilam, teraz go tz chwile zabawia.. I idziemy kąpac karmic i jeszcze raz do spania... No zobaczymy... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj
![]() Hahaha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2744 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, tz usypia mala bez woombie. Powodzenia. Boi sie ze potem bez tego nie będzie umiała spac.
Neni- nie wiem. Nie raz mam wrażenie, ze skok przyszedł, kimnal sobie i wrocil ![]() My juz po rehabilitacji. Trzeba bylo dziecko obudzić. Ogolnie nie jest tak zle jak mówiła wczoraj babka, ona by sie ppd ta diagnoza nie podpisała, tym bardziej ze widziala ja 1 raz. 1. Rehabilitantka o woombie nie slyszala. Uważa ze Hania juz powinna spac bez otulania ![]() 2. Ma slabe ręce, wiec musimy sie duzo bawic żeby je wyciagala 3. Ogólnie ma slaba motoryke ( bo tz ja wciepuje do bujaczka i mysli ze sama sie soba zajmie) Mamy zmieniac jej czesto pozycje, bujac ja na boki, pokazywać stopy i rozluzniac rece 4. Inaczej ja nosic, bo robiliśmy to zle 5. Hania nie trzyma osi i z tym ma największy problem Moze tz w końcu zrozumial ze trzeba jej poświęcić wiecej uwagi i duzo do niej mówić Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Weronika zasypia, Norbert konczy bajke i tez idzie spac. A ja powinnam leciec na calonocne spa, taka jestem. wypruta po calym dniu z dwojka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Mela brawo dla Alicji za obroty
![]() Co do Apapu - położna powiedziała mi, że można duużo i nawet biorąc co 6 h po 2 sztuki nie zaszkodzi się dziecku. Te wieści miała z jakiegoś najnowszego szkolenia. Ewusia my też mamy problem z osikanym boczkiem i 4ki nie pomogły na to ![]() Myślę, że to kwestia tego, że dziecko śpi na boczku właśnie i te siuśki przelatują boczkiem ![]() Tysia słodki Mikołajek ![]() Karolajn - co znaczy, że skok kimnął sobie i wrócił? ![]() Widzisz, niepotrzebnie Ci nagadała tamta baba ![]() Co do woombie to nie uważam, że Hania jest "za duża"-wg Karpia dzieci powinny spać otulone do roku ![]() Co znaczy, że Hania nie trzyma osi? Gdzie jest Enlevee? Zdawała relacje ze chrzcin? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję... Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło? Chce nowe :P Bez przerw na karmienie?:O O tym mydle czytałam chyba niedawno na blogu kiediski86 ![]() Albo kogoś innego, sama nie wiem. A ta rękawica to taka do celulitu, tak? Mam w domu nieużytą jeszcze gąbkę do celulitu, bo poprosiłam kiedyś TŻa, żeby mi kupił myjkę do kąpieli, to mi przyniósł gąbkę, no i musiałam sobie sama kupić, a gąbka czeka, może tym by też dało radę? Ja tam za żaden nawał się nie obrażę ![]() pije od czasu do czasu pol z mlekiem,ale ostatnio przerzuciłam sie na czarna herbate (przed ciaza pilam bardzo mocna.teraz z jednej torebki dwia kubki). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wciąż trzymamy mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() Ale ona nie żyła juz czy żywa trzymali? Cytat:
![]() Co za banda debili ![]() Jeśli chodzi o miód to nie powinno sie go dodawać do gorącej herbaty/płynów ponieważ traci swoje właściwości wiec staje sie tylko czymś słodkim. Miód im bardziej płynny tym bardziej sztuczny czyli syf. Oglądałam kiedyś program, ze w Pl duzo miodow jest sprowadzanych z Chin ![]() Polska to kraj miodu, a te debile miód z Chin sprowadzają ![]() Ja kp i mi włosy dzięki Bogu i partii nie wypadają. Kawy nie pije. Czasem pije mrozona. Kiedyś pilam z rana parzona. Jak zaszlam w ciaze przestałam. Teraz pije inke lub kapuczino ![]() Tari - Twoj Ptys jest słodki ![]() Masz Ty babo pomysły ![]() Edytka- nie zeszły sie mięśnie proste brzucha. Mięśnie te rozchodzą sie w czasie ciazy ![]() Mały chce jest koniec pisania.
![]() |
#2749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz nie jest tak zle a wszystko do wycwiczenia Cytat:
u nas osikane boczki sa wtedy jak niedokladnie boki pampersa zapiete. Tzn to co sie wklada pod zapieciem nad bioderkiem jest poprzesuwane. Brawa za wszystkie chrzciny! Czekamy na relacje! Ev super ze sie wybawilas na weselu! Edytkac nietdaj sobie wmowic ze slaby pokarm jak dziec przybiera! Strawberry mama nieladnie sie zachowala dajac mm. Tez bylabym wsciekla Domi tesciowie chamscy! Wspolczuje! U nas karmienie wieczorne. Ciekawe czy znowu o polnocy bedzie pobudka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Wtajemniczenie
|
Padam na twarz. Jestem potwornie zmęczona.
Maja jeszcze nie kapana, nie mam siły. Czekam na TZ. Moja córeczka ma dzis kiepski dzień. Biedactwa męczy się z baczkami. Rano szykowaliśmy sie do wyjazdu na zakupy i Maja z uśmiechniętej dziewczynki w sekundę zaczęła tak przeraźliwie płakać że dosłownie zamarłam i nie wiedziałam jak jej pomóc. Wyczułam kupę to hop na przewijak. Kupa po pachy. Dziecko przeraźliwe płacze a ja zastanawiam sie jak jej zdjąć obsrane body żeby nie ubrudzić jej włosów. Pod kran i spieralam kupę z dziecka i ubrania. Maja płakała okropnie i waliła nogami gdzie popadnie. Uspokoiła sie po mleczku i mocnym utuleniu. Tak mi jej żal. Do tego podalam zły wymiar do nowych blatów kuchennych i mimo ze pan dwa razy sie mnie pytał czy naprawdę przyciąć to ja głupia potwierdziłam. Po przyjeździe okazało sie że za krótkie o 20 cm ![]() Ech...poczytam co u was. Moze polepszy mi sie humor jak poczytam co u was fajnego ![]()
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
surka
o kurde, a ja codziennie całymi dniami na cmentarzu siedzę, no niech to teraz już wiem czemu Sara to diabeł wcielony:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko zasypia NIE LEŻĄC na mamusi
![]() ![]() Dziewczyny, martwię się. Kuba zaczął strasznie ulewać od kilku dni. Wcześniej ulewanie zdarzało mu się sporadycznie a teraz po każdym karmieniu i to taki mega spaw. Nie wiem o co chodzi ![]() ![]() Próbuję zrobić generalne porządki w domu bo w czw przychodzi ksiądz poświęcić nam dom ![]() ![]() Perse, ja piję kawę, normalną parzoną ale tylko rano. Jestem uzależniona od kofeiny i bez kawy bym nie funkcjonowałam. Jak próbowałam odstawić to miałam zawroty głowy, migreny i w ogóle kijowe samopoczucie. Na Kubę kawa jakoś szczególnie nie wpływa więc nie ma sensu nie pić. Neni, biedny kiciuś...musi umierać z głodu :/ A co do ssania kciuka to mój mały nie ssie. Cynamonowa...... po raz kolejny brak słów ![]() Tweed, oby Alikowi przeszły te jazdy w końcu... :/ Surka, tekst teściowej ![]() nie pamiętam co miałam jeszcze pisać :/ Mały zasypia i robi moro co chwilę ![]() ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-29 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |||
Zakorzenienie
|
oj tam zaraz zaniedbujesz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cynamonowa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |||
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Mogę nie dojeść ale muszę na szybko doczytać co tam u Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za szczegółową odpowiedź dot. smoczka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473280]A mnie się powoli normuje wypadanie włosów, już nie zbieram peruk w wannie.[/QUOTE]
O już pierwsza dobra wiadomość podczas nadrabiania ![]() Super że juz mniej ci włosów wypada ![]() ![]()
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misiaczka i co teraz z tymi blatami? Trzeba za nowe płacić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
surka ja slyszalam, ze nie mozna chodzic z nie ochrzczonym dzieckiem na cmentarz.
![]() Cynamonku ![]()
#2758 |
Zakorzenienie
|
Mi włosy tak wypadają, że jestem w szoku.
Kupiłam Seboradin przeciw wypadaniu i zobaczymy co to z nimi będzie ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Katarzynkajg biedny Szymuś ![]() My też zaczynamy dzień o 5tej, więc piona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ślicznotka mała ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270] Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Co to znaczy że nie trzyma osi i jak ją nosiliście że źle??? Pisała, że było super ale teraz nie ma czasu bo tatko jej miał niedługo wyjeżdżać i chciał jak najwięcej czasu pobyć z Młodym. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
Mały już śpi..znowu udało się go przeciągnąć i nawet jakoś strasznie nie marudził..ciągle mam nadzieję, że dzięki temu za jakiś czas znowu będzie choć do 7 przesypiał
![]() Jest jakiś skok ok. 12. tygodnia? Nie żeby Mały był upierdliwy, ale widzę jakieś zmiany od początku tygodnia.. Np. nie ma w ciągu dnia dwóch krótkich drzemek i jednej długiej, a 4 po 40 min., od wczoraj więcej nawija..dzisiaj to już naprawdę przegina ![]() ![]() ![]() Dawno nie było o jedzeniu, więc napiszę, że zrobiłam pyszną kolację ![]() ![]() Idę nadrabiać... Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-29 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.