Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 16:47   #2731
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Abstrachujac od Canamonkow zadam pytanie. Ja sie na tym nie znam ale czy nie mozna np wykupic jakiegos ubezpieczenia? Domyslam sie ze musi byc jakas karencja, ale nawet, to czy bylaby mozliwosc leczyc sie na takim ubezpieczeniu? Czy tylko Zusowskie ubezpieczenie sie liczy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Można prywatne ubezpieczenie sobie wykupić i tylko na nim się leczyć. Zakres leczenia i specjalistów zależy od rodzaju ubezpieczenia i jego ceny. patrząc na ostatnie lata, to chyba tylko poród miałam na NFZ.

Stary 2013-10-29, 16:55   #2732
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cynamonka.....

poprostu żal...co tam się dzieje....
Najlepiej zwalić na Was a jakże, przecież oni nie mogli zarazić Adasia...w życiuuu.....

@#$%^&&*%$#@#$$% kurde bele.... do cho..inki jaśnistej niech się ockną patafiany i nie zwalają winy na innych...

Kurde się wkurzyłam no....

Adasiu dobrze, że walczysz...WALCZ kochany nawet jeśli Ci to utrudniają...

A teraz 12345678910....

Moje dziecko właśnie zasypia...obawiam się, że to sen nocny....kurcze no on żyje starym czasem...zawsze kapalam go z mężem a teraz on nawet nie zdązy z pracy wrócić a mały już śp....

Jeju no jak go przeciągnąć by później chodził spać...
Przecież jak się teraz wyśpi to w nocy zaś będzie imprezka
...
tak, że Madi dziś pewnie bedzie bardzo aktywna...chyba, ze syn się zlituje nad matką....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:09   #2733
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu...Leo spoko gorzej ze mna bo musialam awanture oczywiscie zrobic..bez tego ani rusz...
Mam nadzieję, że ni będzie miał żadnych reakcji poszczepiennych, a za co awanturka?

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mela- co do przeciwwskazań do podania znieczulenia miejscowego- oni tu mają swoje protokoly i kurczowo sie ich trzymają nawet jeśli są idiotyczne.

Co do dojścia do kardiologów w Polsce to my nie mamy problemu bo teściowa jest lekarzem- juz konsultowane to było i według jednej pani kardiolog Adaś raczej nie ma zapalenia wsierdzia(o ile można diagnozowac nie widząc pacjenta i nie majac dostępu do pełnej dokumentacji medycznej). Poza tym nie mamy ubezpieczenia w Polsce więc nie przyjeliby nas do szpitala- to jedno, a drugie stan Adasia nie pozwala na transport.

A tak na marginesie to lekarze tutaj też nie mają 100% czy to zapalenie wsierdzia. Leczą Młodego zapobiegawczo.
Bo znowu wchodzi protokół i jesli 3z10 symptomów sie zgadzają to oni traktują jako.pewnik. A akurat u Adasia są 3 rzeczy więc diagnoza gotowa.
Zapytałam w końcu tych "specjalistów" czy jeśli powiem im, ze mam mdłości, brak apetytu i kręci mi sie w głowie to według ich protokołów jestem w ciąży. Zrobili tylko głupia minę i nic nie odpowiedzieli.

Lekarze zachowują sie tu jakby mieli klapki na oczach i leczą pacjenta protokolami a nie wiedzą medyczną.
Nie wiem, możliwe że w Polsce też by takie cyrki odchodzily. Ale jesteśmy tutaj i mam ogromny żal do tutejszej służby zdrowia.

P.S. Dzisiaj przyszła komisja ds infekcji. Insynuacje, że to my Adasia gronkowcem zarazilismy bo przecież ja Młodemu pieluchy zmieniałam, bralam na ręce, całowałam.
Nie skomentuje tego na forum publicznym bo jeszcze dostanę upomnienie od moderatorow za wulgarne słownictwo.

Ja nie wiem czy oni chcą was psychicznie wykończyć

I mam newsa od teściowej, lubię ją, ale czasami jej zamiłowanie do przesądów mnie powala

Nie powinno się chodzić z dzieckiem nie mówiącym na cmentarz bo może w nie wstąpić zły duch

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:13   #2734
Agrafka86
Wtajemniczenie

GHIA oj dają dają.

SURKA o cholera ja byłam z Małym dzisiaj na grobie Szymka. Czy mam się martwić?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:19   #2735
ita83
Wtajemniczenie

surka musialam zrobic awanture bo nie chcieli zbadac malego przed szczepieniem no cyt. " wyglada zdrowo"

powiem tyle - zmeniam lekarza

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-29, 17:22   #2736
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Nie powinno się chodzić z dzieckiem nie mówiącym na cmentarz bo może w nie wstąpić zły duch

cóż, będę musiała jednak zaryzykować na 1 listopada

Stary 2013-10-29, 17:39   #2737
jakierka
Zadomowienie

Cynamonowa, brak slow na to co tam sie dzieje Chcialam doradzac przyjazd do PL na leczenie jak tylko Adas sie poprawi, ale doczytalam odnosnie ubezpieczenia A z inspekcja to cyrk i tyle, pewnie juz sami zorientowali sie, ze cos s.pieprzyli.
Moze naglosnic sprawe?? Nie wiem co Wam doradzic Trzymajcie sie i Adasiu badz nadal silny jak dotychczas

P.S Niestety nie mam dojscia do lekarzy :/

Stary 2013-10-29, 17:41   #2738
katarzynkajg
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
przepraszam że sie nie odzywam w ostatnim czasie ale nie mam weny, przechodziliśmy skok do tego Szymcio zaczął etap ząbkowania, a na dodatek nie jest zadowolony z noszenia poduszki ortopedycznej, ewidentnie sie męczy, jest smutny, nie chce gugać, bawić się zabawkami, źle jada, chce tylko mieć smoka w buzi i byc przytulonym na rączkach , gdy sciągamy mu ta poduszkę do zmiany pampersa i do kąpieli to odżywa, zaczyna machać nóżkami, uśmiecha sie i nawija. Strasznie mi go żal.
Mamy jeszcze jeden problem odnośnie spania, codziennie wstaje o 4.30 - 5 rano i juz jest wyspany i za chiny nie chce iśc znów spać , nie wiem jak go przekonać aby jeszcze pospał choćby do tej 6.
Z dobrych wieści ładnie już trzyma główkę leżąc na brzuszku i nauczył sie przewracać na plecki .

Cynamonku- szok co sie dzieje w tym szpitalu, jesteś niesamowicie dzielna kobietą strasznie cie podziwiam i nie wiem skąd czerpiesz siły na to wszystko. Życzę wam wszystkiego dobrego i oby wkońcu zaczeło się układać aby Adaś doszedł jak najszybciej do siebie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:46   #2739
sylwia1986sz
Zadomowienie

Ja tylko na chwile, mala Emi konczy 8 tygodni i od rana dokazuje ...Dobrze ze tz ma tydzien wolnego bo w nocy troszke odespie.

Cynamonki nie poddawajcie sie, pokonacie wszystkie trudnosci!

Dobrej nocy wszystkim mamom i dzieciaczkom :-*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-29 18.34.57.jpg (74,9 KB, 41 załadowań)
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:49   #2740
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
surka musialam zrobic awanture bo nie chcieli zbadac malego przed szczepieniem no cyt. " wyglada zdrowo"

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Nie dziwię się

Stary 2013-10-29, 17:51   #2741
Neni1984
Zakorzenienie

Mały śpi, a ja mam czas w końcu się naw.pieprzać
Miałam iść z nim po południu na drugi spacer, ale tak mnie zmogło, że TŻ przejął Małego a ja spałam godzinkę.
Sen przerywał mi oczywiście płacz Małego-dał trochę TŻ popalić a ja w duchu nawet trochę się cieszyłam

Czytałam dziś trochę z rezygnacją o skoku 14-19 tygodnia i pasi wszystko
Kuba wszystkim się bardzo szybko nudzi o czym informuje krzykiem.
Jak poświęcam mu 100% uwagi-gugam, śpiewam, robię samolocik, brzuszkuję z nim i robię z siebie kretynkę to jest rewela-dziecko szczęśliwe, śmieje się w głos i jest super, ale weź człowieku gugaj mu od 5tej rano i tak przez 12 godzin
No nie da się, bo muszę jeść, coś w domu ogarnąć ... a sam szybko się nudzi i jest krzyk i ryk...

Taribari super fotka

Rocky pogłaszczę kindziorka jak wróci z kroplówki
A Twój Piesio już całkiem ok?

Domciątko można paracetamol i ibuprom. Ostatnio biorę po dwie dziennie, bo mam takie bóle głowy

Anulka dla TŻ za dobre chęci i uważne słuchanie

Karolajn kiedy zaczął Wam się skok 14-19 tydzień? I ile trwał?

Perse mój Mały też obudził się dziś z krzykiem - teraz niedawno. Dziwne to było, wyglądało jakby mu się coś złego przyśniło
Może przyśniło mu się, że mleko w cyckach mi skisło

Cynamonki odezwijcie się

Skylie gdzie jesteś i czemu już za mnie nie ćwiczysz?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-29 o 17:56
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 17:51   #2742
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Cynamonka.....

poprostu żal...co tam się dzieje....
Najlepiej zwalić na Was a jakże, przecież oni nie mogli zarazić Adasia...w życiuuu.....

@#$%^&&*%$#@#$$% kurde bele.... do cho..inki jaśnistej niech się ockną patafiany i nie zwalają winy na innych...

Kurde się wkurzyłam no....

Adasiu dobrze, że walczysz...WALCZ kochany nawet jeśli Ci to utrudniają...

A teraz 12345678910....

Moje dziecko właśnie zasypia...obawiam się, że to sen nocny....kurcze no on żyje starym czasem...zawsze kapalam go z mężem a teraz on nawet nie zdązy z pracy wrócić a mały już śp....

...
tak, że Madi dziś pewnie bedzie bardzo aktywna...chyba, ze syn się zlituje nad matką....
Mój to samo, przed chwila zasnal mi podczas jedzenia... Polozylam do lozeczka, swiatlo zapalone a on spi
Obudzilam, teraz go tz chwile zabawia.. I idziemy kąpac karmic i jeszcze raz do spania... No zobaczymy...

Cytat:
Mam nadzieję, że ni będzie miał żadnych reakcji poszczepiennych, a za co awanturka?
Ja nie wiem czy oni chcą was psychicznie wykończyć
I mam newsa od teściowej, lubię ją, ale czasami jej zamiłowanie do przesądów mnie powala

Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:13   #2743
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj [/QUOTE]

Hahaha

Stary 2013-10-29, 18:16   #2744
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dobra, tz usypia mala bez woombie. Powodzenia. Boi sie ze potem bez tego nie będzie umiała spac.

Neni- nie wiem. Nie raz mam wrażenie, ze skok przyszedł, kimnal sobie i wrocil ale cos kolo 14 sie zaczęło

My juz po rehabilitacji. Trzeba bylo dziecko obudzić. Ogolnie nie jest tak zle jak mówiła wczoraj babka, ona by sie ppd ta diagnoza nie podpisała, tym bardziej ze widziala ja 1 raz.
1. Rehabilitantka o woombie nie slyszala. Uważa ze Hania juz powinna spac bez otulania
2. Ma slabe ręce, wiec musimy sie duzo bawic żeby je wyciagala
3. Ogólnie ma slaba motoryke ( bo tz ja wciepuje do bujaczka i mysli ze sama sie soba zajmie)
Mamy zmieniac jej czesto pozycje, bujac ja na boki, pokazywać stopy i rozluzniac rece
4. Inaczej ja nosic, bo robiliśmy to zle
5. Hania nie trzyma osi i z tym ma największy problem

Moze tz w końcu zrozumial ze trzeba jej poświęcić wiecej uwagi i duzo do niej mówić

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-29, 18:16   #2745
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie powinno się podawać miodu w formie hm, no takiej nieprzetworzonej prosto ze słoja, ale na gorąco w gorącej herbacie już można. Wtedy nie grozi zarażenie się jadem kiełbasianym.
Miodu NIGDY nie dodajemy do goracej herbaty, bo w duzej temp traci swoje wartosci

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Kobieta w ciazy oraz niemowle wedlug polskiego prawa maja zgwarantowana bezplatna opieke medyczna, nawet jesli nie posiadaja ubezpieczenia. Jak bylam w ciazy i czesti latalam do Polski, a nie posiadam polskiego ubezpieczenia to gdzies to wyczytalam, nie wiem czy jeszcze aktualne...
Tak mowi polskie prawo, to aktualny przepis

Weronika zasypia, Norbert konczy bajke i tez idzie spac. A ja powinnam leciec na calonocne spa, taka jestem. wypruta po calym dniu z dwojka

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 18:25   #2746
Neni1984
Zakorzenienie

Mela brawo dla Alicji za obroty
Co do Apapu - położna powiedziała mi, że można duużo i nawet biorąc co 6 h po 2 sztuki nie zaszkodzi się dziecku. Te wieści miała z jakiegoś najnowszego szkolenia.

Ewusia my też mamy problem z osikanym boczkiem i 4ki nie pomogły na to
Myślę, że to kwestia tego, że dziecko śpi na boczku właśnie i te siuśki przelatują boczkiem

Tysia słodki Mikołajek

Karolajn - co znaczy, że skok kimnął sobie i wrócił?
Widzisz, niepotrzebnie Ci nagadała tamta baba
Co do woombie to nie uważam, że Hania jest "za duża"-wg Karpia dzieci powinny spać otulone do roku
Co znaczy, że Hania nie trzyma osi?

Gdzie jest Enlevee? Zdawała relacje ze chrzcin?
Stary 2013-10-29, 18:30   #2747
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Franuś kończy dziś 4 miesiące

Jak będziecie dziecku podawać ziemniaczka to wiadomo, trzeba go ugotować ale w osolonej wodzie czy bez?
Najlepszego dla Franusia!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję...
Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło?

Chce nowe :P

Bez przerw na karmienie?:O

O tym mydle czytałam chyba niedawno na blogu kiediski86
Albo kogoś innego, sama nie wiem.
A ta rękawica to taka do celulitu, tak?
Mam w domu nieużytą jeszcze gąbkę do celulitu, bo poprosiłam kiedyś TŻa, żeby mi kupił myjkę do kąpieli, to mi przyniósł gąbkę, no i musiałam sobie sama kupić, a gąbka czeka, może tym by też dało radę? Ja tam za żaden nawał się nie obrażę [/QUOTE]

pije od czasu do czasu pol z mlekiem,ale ostatnio przerzuciłam sie na czarna herbate (przed ciaza pilam bardzo mocna.teraz z jednej torebki dwia kubki).

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Wtam sie z Wami
Dawno mnie tu nie bylo ale jak wczoraj sie dowiedzialam co sie stalo to juz bede czesciej odwiedziac Was
TRZYMAM KCIUKI ZA ADASIA oby szybko wyszedł wierze ze bedzie wszystko dobrze
i co u was?

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
ja wkładam do parowaru, bo jak wyparzałam to się parzyłam, a jak gotowałam w garnku to przypalałam

Wygląda wstrętnie, pachnie jak biały jeleń ale skóra po nim cudna.

A to mój Ptyś
dobre! Fajnie swego synka obcykasz

Cytat:
Ach, piękna pogoda. U mnie dziś do bani.

A dzwonił właśnie mój mąż i mnie zupełnie zszokował.
D: Kochanie, bądź po południu gotowa jedziemy kupić ci buty.
Ja: No ok, ale dlaczego?
D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie.

No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. Chyba, że coś przeskrobał i się podlizuje.
i jak zakupy? Fajny maz

Cytat:
Ja tak na szybko.
Wczoraj zakładali ten cewniki Adasiowi- miało trwać ok 45min, trwalo ponad 2 godziny. Adasiowi spuchla strasznie buzia i szyja, zrobiła sie sina. Czekamy na konsultacje chirurgiczna
Dusio nie spał w nocy z bólu bo nie dali mu znieczulenia miejscowego (żeby go nie bolało jak go wybudza z narkozy)- chirurg myślał, ze Adaś ma pozytywne wyniki kultur bakterii i to było przeciwwskazaniem. Problem w tym, ze Adaś zawsze miał NEGATYWNE wymazy :/

Jakim trzeba być imbecylem żeby
podejrzewać a nie sprawdzić i być pewnym :/ Przez to Adaś cierpiał bardzo i jedynym ratunkiem był oczywiście... Paracetamol :/

Jak znajdę chwilę czasu to odpisze na wszystkie PW- za które bardzo, bardzo dziękuję :thumbup:

o matko! Czy oni wreszcie sensownie zaczna dzialaqc a nie protokolami do tego chaotycznie i jakos tak malo dokladnie. Adas silny chlopiec, Ty i tz rowniez! A insynuacje smieszne po prostu.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:38   #2748
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak na szybko.
Wczoraj zakładali ten cewniki Adasiowi- miało trwać ok 45min, trwalo ponad 2 godziny. Adasiowi spuchla strasznie buzia i szyja, zrobiła sie sina. Czekamy na konsultacje chirurgiczna
Dusio nie spał w nocy z bólu bo nie dali mu znieczulenia miejscowego (żeby go nie bolało jak go wybudza z narkozy)- chirurg myślał, ze Adaś ma pozytywne wyniki kultur bakterii i to było przeciwwskazaniem. Problem w tym, ze Adaś zawsze miał NEGATYWNE wymazy :/

Jakim trzeba być imbecylem żeby
podejrzewać a nie sprawdzić i być pewnym :/ Przez to Adaś cierpiał bardzo i jedynym ratunkiem był oczywiście... Paracetamol :/

Jak znajdę chwilę czasu to odpisze na wszystkie PW- za które bardzo, bardzo dziękuję :thumbup:

Brak słów.
Wciąż trzymamy mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Slyszalyscie o portugalskiej rodzinie mieszkajacej we Francji ktorzy trzymali corke w bagazniku od urodzenia przez 1,5 roku. Mechanik na przegladzie auta to odkryl a ojciec dziewczynki powiedzial ze nie mial o niej pojecia!!!!!
Jasne...
Masakra
Ale ona nie żyła juz czy żywa trzymali?

Cytat:
Mela- co do przeciwwskazań do podania znieczulenia miejscowego- oni tu mają swoje protokoly i kurczowo sie ich trzymają nawet jeśli są idiotyczne.

Co do dojścia do kardiologów w Polsce to my nie mamy problemu bo teściowa jest lekarzem- juz konsultowane to było i według jednej pani kardiolog Adaś raczej nie ma zapalenia wsierdzia(o ile można diagnozowac nie widząc pacjenta i nie majac dostępu do pełnej dokumentacji medycznej). Poza tym nie mamy ubezpieczenia w Polsce więc nie przyjeliby nas do szpitala- to jedno, a drugie stan Adasia nie pozwala na transport.

A tak na marginesie to lekarze tutaj też nie mają 100% czy to zapalenie wsierdzia. Leczą Młodego zapobiegawczo.
Bo znowu wchodzi protokół i jesli 3z10 symptomów sie zgadzają to oni traktują jako.pewnik. A akurat u Adasia są 3 rzeczy więc diagnoza gotowa.
Zapytałam w końcu tych "specjalistów" czy jeśli powiem im, ze mam mdłości, brak apetytu i kręci mi sie w głowie to według ich protokołów jestem w ciąży. Zrobili tylko głupia minę i nic nie odpowiedzieli.

Lekarze zachowują sie tu jakby mieli klapki na oczach i leczą pacjenta protokolami a nie wiedzą medyczną.
Nie wiem, możliwe że w Polsce też by takie cyrki odchodzily. Ale jesteśmy tutaj i mam ogromny żal do tutejszej służby zdrowia.

P.S. Dzisiaj przyszła komisja ds infekcji. Insynuacje, że to my Adasia gronkowcem zarazilismy bo przecież ja Młodemu pieluchy zmieniałam, bralam na ręce, całowałam.
Nie skomentuje tego na forum publicznym bo jeszcze dostanę upomnienie od moderatorow za wulgarne słownictwo.

Najlepiej nasrac na strychu i na kota zwalić
Co za banda debili

Jeśli chodzi o miód to nie powinno sie go dodawać do gorącej herbaty/płynów ponieważ traci swoje właściwości wiec staje sie tylko czymś słodkim.
Miód im bardziej płynny tym bardziej sztuczny czyli syf. Oglądałam kiedyś program, ze w Pl duzo miodow jest sprowadzanych z Chin
Polska to kraj miodu, a te debile miód z Chin sprowadzają

Ja kp i mi włosy dzięki Bogu i partii nie wypadają.

Kawy nie pije. Czasem pije mrozona. Kiedyś pilam z rana parzona. Jak zaszlam w ciaze przestałam. Teraz pije inke lub kapuczino

Tari - Twoj Ptys jest słodki
Masz Ty babo pomysły

Edytka- nie zeszły sie mięśnie proste brzucha. Mięśnie te rozchodzą sie w czasie ciazy

Mały chce jest koniec pisania.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:40   #2749
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dobra, tz usypia mala bez woombie. Powodzenia. Boi sie ze potem bez tego nie będzie umiała spac.

Neni- nie wiem. Nie raz mam wrażenie, ze skok przyszedł, kimnal sobie i wrocil ale cos kolo 14 sie zaczęło

My juz po rehabilitacji. Trzeba bylo dziecko obudzić. Ogolnie nie jest tak zle jak mówiła wczoraj babka, ona by sie ppd ta diagnoza nie podpisała, tym bardziej ze widziala ja 1 raz.
1. Rehabilitantka o woombie nie slyszala. Uważa ze Hania juz powinna spac bez otulania
3. Ogólnie ma slaba motoryke ( bo tz ja wciepuje do bujaczka i mysli ze sama sie soba zajmie)
Mamy zmieniac jej czesto pozycje, bujac ja na boki, pokazywać stopy i rozluzniac rece

Moze tz w końcu zrozumial ze trzeba jej poświęcić wiecej uwagi i duzo do niej mówić

Co to znaczy ze nie trzyma osi?
Widzisz nie jest tak zle a wszystko do wycwiczenia

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mela brawo dla Alicji za obroty
Co do Apapu - położna powiedziała mi, że można duużo i nawet biorąc co 6 h po 2 sztuki nie zaszkodzi się dziecku. Te wieści miała z jakiegoś najnowszego szkolenia.

Ewusia my też mamy problem z osikanym boczkiem i 4ki nie pomogły na to
Myślę, że to kwestia tego, że dziecko śpi na boczku właśnie i te siuśki przelatują boczkiem

Tysia słodki Mikołajek

Karolajn - co znaczy, że skok kimnął sobie i wrócił?
Widzisz, niepotrzebnie Ci nagadała tamta baba
Co do woombie to nie uważam, że Hania jest "za duża"-wg Karpia dzieci powinny spać otulone do roku
Co znaczy, że Hania nie trzyma osi?

u nas osikane boczki sa wtedy jak niedokladnie boki pampersa zapiete. Tzn to co sie wklada pod zapieciem nad bioderkiem jest poprzesuwane.

Brawa za wszystkie chrzciny! Czekamy na relacje!

Ev super ze sie wybawilas na weselu!

Edytkac nietdaj sobie wmowic ze slaby pokarm jak dziec przybiera!

Strawberry mama nieladnie sie zachowala dajac mm. Tez bylabym wsciekla

Domi tesciowie chamscy! Wspolczuje!

U nas karmienie wieczorne. Ciekawe czy znowu o polnocy bedzie pobudka?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:41   #2750
misiaczka555
Wtajemniczenie

Padam na twarz. Jestem potwornie zmęczona.

Maja jeszcze nie kapana, nie mam siły. Czekam na TZ.
Moja córeczka ma dzis kiepski dzień. Biedactwa męczy się z baczkami. Rano szykowaliśmy sie do wyjazdu na zakupy i Maja z uśmiechniętej dziewczynki w sekundę zaczęła tak przeraźliwie płakać że dosłownie zamarłam i nie wiedziałam jak jej pomóc. Wyczułam kupę to hop na przewijak. Kupa po pachy. Dziecko przeraźliwe płacze a ja zastanawiam sie jak jej zdjąć obsrane body żeby nie ubrudzić jej włosów. Pod kran i spieralam kupę z dziecka i ubrania. Maja płakała okropnie i waliła nogami gdzie popadnie. Uspokoiła sie po mleczku i mocnym utuleniu. Tak mi jej żal.
Do tego podalam zły wymiar do nowych blatów kuchennych i mimo ze pan dwa razy sie mnie pytał czy naprawdę przyciąć to ja głupia potwierdziłam. Po przyjeździe okazało sie że za krótkie o 20 cm

Ech...poczytam co u was. Moze polepszy mi sie humor jak poczytam co u was fajnego

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:41   #2751
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

surka
o kurde, a ja codziennie całymi dniami na cmentarzu siedzę, no niech to
teraz już wiem czemu Sara to diabeł wcielony:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:47   #2752
arrabbiata
Zadomowienie

Moje dziecko zasypia NIE LEŻĄC na mamusi Szkoda, że w naszym łóżku z mamusią leżącą obok

Dziewczyny, martwię się. Kuba zaczął strasznie ulewać od kilku dni. Wcześniej ulewanie zdarzało mu się sporadycznie a teraz po każdym karmieniu i to taki mega spaw. Nie wiem o co chodzi W dodatku nie wiem czy nie mam mało pokarmu bo dzisiaj chciałam zrobić zapasy i z obu cycków ściągnęłam tylko 50 ml
Próbuję zrobić generalne porządki w domu bo w czw przychodzi ksiądz poświęcić nam dom Szkoda, że jedyne co mi się dzisiaj udało to umycie 1 okna i poukładanie kilku rzeczy w garderobie Ale jak gnom zaśnie na dobre to się biorę.

Perse, ja piję kawę, normalną parzoną ale tylko rano. Jestem uzależniona od kofeiny i bez kawy bym nie funkcjonowałam. Jak próbowałam odstawić to miałam zawroty głowy, migreny i w ogóle kijowe samopoczucie. Na Kubę kawa jakoś szczególnie nie wpływa więc nie ma sensu nie pić.

Neni, biedny kiciuś...musi umierać z głodu :/ A co do ssania kciuka to mój mały nie ssie.

Cynamonowa...... po raz kolejny brak słów Ja bym poszła z tym do tv albo inną aferę zrobić. Biedny Adaś, ile jeszcze musi cierpieć przez lekarzy jełopów..

Tweed, oby Alikowi przeszły te jazdy w końcu... :/

Surka, tekst teściowej

nie pamiętam co miałam jeszcze pisać :/

Mały zasypia i robi moro co chwilę A nie ma nic, czego by się wystraszył

Edytowane przez arrabbiata
Czas edycji: 2013-10-29 o 18:50
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:49   #2753
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
zaniedbujesz nas Fiazo:P
oj tam zaraz zaniedbujesz jak wraca tż to on siada do kompa i nie pomyśli o mnie wyłączy, a jak Piotrka położe spać to już nie wlączm bo stoi obok jego łóżeczka

Cytat:

cynamonowa

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile, mala Emi konczy 8 tygodni i od rana dokazuje ...Dobrze ze tz ma tydzien wolnego bo w nocy troszke odespie.

Cynamonki nie poddawajcie sie, pokonacie wszystkie trudnosci!

Cytat:

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 18:51   #2754
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Charli..nie mamy czasu...ale to jest silniejsze od nas
Dokładnie
Mogę nie dojeść ale muszę na szybko doczytać co tam u Was
Cytat:
Ja po prostu przestałam sprzątać i gotuję obiady przeznaczone dla kucharzy tumanów i tym sposobem zaoszczędzam czas na spamowanie.

Cytat:
Ja tak na szybko.
Jezu, czytam i nie wierzę

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
u nas osikane boczki sa wtedy jak niedokladnie boki pampersa zapiete. Tzn to co sie wklada pod zapieciem nad bioderkiem jest poprzesuwane.
Zawsze bardzo starannie zapinam pampersa, ale może po prostu nie potrafię

Dzięki za szczegółową odpowiedź dot. smoczka
Stary 2013-10-29, 18:51   #2755
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473280]A mnie się powoli normuje wypadanie włosów, już nie zbieram peruk w wannie.[/QUOTE]

O już pierwsza dobra wiadomość podczas nadrabiania
Super że juz mniej ci włosów wypada czekam aż u mnie to minie. Ja tak moge łysa zostać tylko żal mi Mai bo wszędzie ma moje włosy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:54   #2756
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
surka
o kurde, a ja codziennie całymi dniami na cmentarzu siedzę, no niech to
teraz już wiem czemu Sara to diabeł wcielony:P

Misiaczka i co teraz z tymi blatami? Trzeba za nowe płacić?
Stary 2013-10-29, 18:55   #2757
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

surka ja slyszalam, ze nie mozna chodzic z nie ochrzczonym dzieckiem na cmentarz.

Cynamonku

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:58   #2758
Neni1984
Zakorzenienie

Mi włosy tak wypadają, że jestem w szoku.
Kupiłam Seboradin przeciw wypadaniu i zobaczymy co to z nimi będzie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Katarzynkajg biedny Szymuś
My też zaczynamy dzień o 5tej, więc piona
Stary 2013-10-29, 19:00   #2759
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam już słów.

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Kobieta w ciazy oraz niemowle wedlug polskiego prawa maja zgwarantowana bezplatna opieke medyczna, nawet jesli nie posiadaja ubezpieczenia. Jak bylam w ciazy i czesti latalam do Polski, a nie posiadam polskiego ubezpieczenia to gdzies to wyczytalam, nie wiem czy jeszcze aktualne...
Tak powinno być, a z doświadczenia wiem że jest różnie.

Cytat:

...
U nas było tak wczoraj, dzis wykapaliśmy Młodego już o 18.30 wcześniej zjadł bo był już głodny, teraz leży w salonie z nami bo też go chce przynajmniej do 21 przetrzymać bo tak zazwyczaj chodził spać. Ale czy się uda to nie wiem

Cytat:

bomba

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
przepraszam że sie nie odzywam w ostatnim czasie ale nie mam weny, przechodziliśmy skok do tego Szymcio zaczął etap ząbkowania, a na dodatek nie jest zadowolony z noszenia poduszki ortopedycznej, ewidentnie sie męczy, jest smutny, nie chce gugać, bawić się zabawkami, źle jada, chce tylko mieć smoka w buzi i byc przytulonym na rączkach , gdy sciągamy mu ta poduszkę do zmiany pampersa i do kąpieli to odżywa, zaczyna machać nóżkami, uśmiecha sie i nawija. Strasznie mi go żal.
Mamy jeszcze jeden problem odnośnie spania, codziennie wstaje o 4.30 - 5 rano i juz jest wyspany i za chiny nie chce iśc znów spać , nie wiem jak go przekonać aby jeszcze pospał choćby do tej 6.
Z dobrych wieści ładnie już trzyma główkę leżąc na brzuszku i nauczył sie przewracać na plecki .
Kurcze szkoda Szymcia musi mu byc bardzo niewygodnie. Ale jeszcze trochę i się tego pozbędziecie. Brawa za główkę i przewroty

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość

za 8 tygodni.
Ślicznotka mała

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]
Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj [/QUOTE]

Cytat:

Najważniejsze że będzie Hania rehabilitowana, na pewno uda Wam się wszystko pięknie wypracować
Co to znaczy że nie trzyma osi i jak ją nosiliście że źle???

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Pisała, że było super ale teraz nie ma czasu bo tatko jej miał niedługo wyjeżdżać i chciał jak najwięcej czasu pobyć z Młodym.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:02   #2760
dzoan
Zakorzenienie

Mały już śpi..znowu udało się go przeciągnąć i nawet jakoś strasznie nie marudził..ciągle mam nadzieję, że dzięki temu za jakiś czas znowu będzie choć do 7 przesypiał

Jest jakiś skok ok. 12. tygodnia? Nie żeby Mały był upierdliwy, ale widzę jakieś zmiany od początku tygodnia.. Np. nie ma w ciągu dnia dwóch krótkich drzemek i jednej długiej, a 4 po 40 min., od wczoraj więcej nawija..dzisiaj to już naprawdę przegina Śmieje się coraz częściej na głos No i nowe umiejętności..z dnia na dzień zaczęły go interesować wiszące zabawki, dotyka , próbuje chwytać, gada do nich. No inne dziecko zupełnie

Dawno nie było o jedzeniu, więc napiszę, że zrobiłam pyszną kolację Filety z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i żółtym serem zawinięte w warkocz z ciasta francuskiego, zapieczone

Idę nadrabiać...

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-10-29 o 19:03
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości