|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
dziewczyny jeszcze pomysl odnosnie cynamonkow
moze ktoras ma kogos znajomego w tv lub gazecie zeby sie podpytac gdzie najlepiej uderzyc zeby cos osiagnac.... moim zdaniem tv ale nie wiem czy cynamonkowa by chciala a po drugie jak znajsc dojscie do szkockiej tv..... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2762 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]
Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj ![]() ![]() ![]() Fisiak śpi, ale mnie podgląda przez szczeliny w oczach i się kokosi pod kocykiem ![]() Dziś gadałam ze znajomą rehabilitantką, bo Filip już jak leży na plecach, to asymetrię ma niewielką, często też leży prosto, ale tylko położę go na brzuch, to tak jak na załączonym zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cynamonku jestem pewna ,że leczenie w Polsce można by było przeprowadzić na koszt NHS,bo jesteśmy w Unii,Polska i Wielka Brytania i można to jakoś załatwić. W tym momencie to i tak nie ma znaczenia,bo Adaś nie może podróżować ![]() ![]() Mój Młody też chyba zasnął snem nocnym bez kąpieli,u mnie jest godzina wcześniej ,czyli 19 i normalnie o tej porze szykujemy kąpiel. Dziś chyba będzie dzień bruda,już dawno nie było. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolajn i jak zasypianie Hani bez woombie? O tym cmentarzu i dzieciach to jeszcze nie slyszalam;-) Cos jeszcze chcialam ale zapomnialam.. Lemurki jak Jas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2765 |
Wtajemniczenie
|
Siedzę w wannie i słyszę jak tatuś z synkiem sobie gugaja i się śmieją
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2766 |
Zakorzenienie
|
Aa wiem!
Katarzynka buziaki dla Szymka,biedny pewnie mu niewygodnie Balonik moim zdaniem nie panikujesz tylko chcesz sie upewnic ze z Gabi ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję... Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło? [/QUOTE] Maja przez sen żałośnie pojękuje i tak piszczy cieniutko jak mały szczeniaczek ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jedliśmy pizzę domową-też pycha! Jest skok 11-12 tydzień ale jest dość lajtowy i taki właśnie nawet przyjemny, bo dziecko robi się takie kontaktowe i śmiechowe ![]() Też robiłam dziś kolejne podchody do przeciągnięcia Kuby o dosłownie 10 minut ale znów tyle płaczu przez to było, że definitywny koniec z próbami. Trudno-mam dziecko, jestem dla niego i nie będę narażała go na stres z powodu jednej godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Wtajemniczenie
|
Elaine, neni- Hania nie trzyma osi tzn. Nie trzyma prosto glowki. Nie wiem jak to opisac, ma ja bardziej w tyl niz w jednej linii z kręgosłupem. Na brzuchu powinna patrzec w podloze i tworzyc jednosc z kregoslupem i opierać sie na przedramionach. Glowe za bardzo w gore ciagnie.Ona ciągnie lokcie w tyl a powinna mieć je na wysokosci barkow.
Mamy ja nosić jak w tym poradniku zawitkowskiego, przodem, podpierac miednice a gora luzno. I wtedy glowa lata jej na boki. Od pasa w gore nie jest jeszcze stabilna. Nie wiem czy dobrze to opisalam ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Karolajn czyli w takim koszyczku z dłoni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
Neni- tak bardziej dziecko opiera sie na jednej rece i moze byc oparte na naszym biodrze. Jutro wrzucę fotke tego. Miednica musi byc pod dobrym katem oparta. Mnie jest ciezko tak nosić, bo dla mnie za ciężka jest
Elaine- zasnela bez woombie po wielkich krzykach no i trzeba było ja trzymac Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2772 |
Wtajemniczenie
|
NENI mojemu też się pomieszalo przez zmianę czasu. Próbowałam wyregulowac, ale już też nie walczę. Stosuję się do Jego rytmu
![]() Hmm idę poczytać o skokach, bo coś czuję, że się zbliżamy do następnego wrednego Pana Skoka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Właśnie dokonałam zakupu pierwszych pieluch wielorazowych ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję... Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło? [/QUOTE] Kawkę popijam od czasu do czasu i Kamilowi nic nie jest. Co lepsze nigdy nie lubiłam i nie piłam, całą ciążę też nie tknęłam, a teraz mam ochotę normalnie ![]() A budzenie z krzykiem zdarzyło się nam kilka razy. Matko raz to prawie zawału dostałam, taki przeraźliwy ten krzyk był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2775 | |||||
Zakorzenienie
|
ona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję... Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło? [/QUOTE] piję codziennie rano kubek rozpuszczalnej z jednej łyżeczki i troszkę mleka.. sprawdzałam raz jakby się Mały zachowywał gdybym nie piła, ale różnicy nie widziałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270] Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam ciekawa czy doczytasz ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o widzisz..dziękuję za info.. więc fajny ten skok teraz.. naprawdę widzę duże zmiany u Małego ![]() Neni ja się nie dziwię, że nie możecie Kubusia przeciągnąć i też bym już nie próbowała..skoro mówisz, że on w dzień nie śpi, to wieczorem jest już wystarczająco wykończony, by mu jeszcze utrudniać spanie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Dzoan kotek o 19stej dostał na próbę trochę specjalnego jedzenia i jak nie zwymiotuje to koniec kroplówek i jutro tylko badania kontrolne
![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-29 o 19:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Zadomowienie
|
Cześć dziweczyny nie wiem czy jeszcze mogę się udzielać?
![]() ![]() ![]() Wrzuce kilka zdj Antka
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zadomowienie
|
a no i dalej karmię piersia je co 2 godzinki i ważył 4600 (6tyg)jak byłam w zeszłym tyg u pediatry. Takze mówi że łafdnie przybrał
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zadomowienie
|
Byłam na wsi i czytałam Was na raty więc z pamięci:
Surka ![]() ![]() Ita ja pracuje w prasie, ale rozglosnienie tego w PL chyba nic nie da. Magda codziennie rękawicą, raz w tygodniu czarnym mydłem i rękawicą. Czerwone z cycków zniknęły, stare białe na tyłku zbladły. Arrabiata- my sie dlugo z moro meczylismy. To takie glupie uczucie jak dorosli tez maja czasem przy zasypianiu (jakby szarpnięcie). Powinno minac do 6 miesiaca. Woombie na to bardzo pomaga. Karolajn- bardzo dobrze ze rehabilitantka Wam wszystko pokazała. Ja się już nauczyłam prawidłowo nosić i to 1 ręką. W koszyczku na krotko umiem bo mi rece wiedna. Moj po cwiczeniach juz ladnie os trzyma. Chwila moment i Hania bedzie. Nam na rehabilitacji mowili ze od 3 miesiaca dziecko powinno juz trzymac os czyli jak lezy na plecach to trzymac glowe na wprost, nie na prawo czy lewo jak noworodek. Wzrok powinien byc skierowany w strone pepka. Jak lezy na brzuchu to glowa musi byc skierowana w dol tak aby bylo widac szyje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2783 | |||
Zakorzenienie
|
paulinka 150zł daliśmy
![]() ale świetnie to zrobiłaś ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43476379]http://allegro.pl/marokanska-kessa-r...654581510.html[/QUOTE] ale tanie..kusi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja nie mam kiedy skczyć na zakupy.. mama dała mi kupon -30% do lasockiego i kurde nim mąż z pracy wróci, ja już nie mam siły i chęci do galerii skoczyć.. kupiłabym też jakiś łaszek, bo nie mam w czym chodzić.. chciałabym, ale sił brak ![]() Cytat:
![]() śliczny chłopczyk ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Zadomowienie
|
Ja piję kawe parzoną 1 dziennie
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
Spadam pod prysznic i spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie wiem o jakim noszeniu mówisz Karolajn
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2788 |
Wtajemniczenie
|
Tari ale tu nie chodzi o naglosnienie w pl - choc tez by mozna poprubowac
ale jak pracujesz w prasie to podpowiedz gdzie najlepiej uderzyc do lokalnej tv? i jak? przeciez jak ktos wejdzie tak z ul i powie ze chodzi o male bezbronne dziecko to nie znaczy ze to naglosnia - jakies rady jak to ruszyc???? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marionette wbijaj sie i pisz co u was;-) Paulinka dalismy 200zl. Ja poprosze jutro o jakiegos wolnego kciuka/palca zacisnietego za egzam meza o 9 do 13. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dołączam się też do kciuków i modlitw za Adasia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.