|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Carolyna mam nadzieje że samopoczucie poprawiło się???
Ja też już parę razy czytają wypowiedzi Anterii i innych dziewczyn miałam się wypowiedzieć, ale chyba już wszystko napisałyście. Zgadzam się z wieloma z was, ale na pewno nikt nikogo nie chce linczować... Lolitka mam nadzieje że zdasz nam relację z nocnego godzenia się ![]() martuszkao gratuluje umowy... Super masz szefa nie ma co ![]() paulka zobaczysz że wszystko będzie dobrze ![]() Lightlimara - masz prawo mieć takie a nie inne podejście do bycia matka,.. Tylko krowa nie zmienia zdania 0 jak to mówiła moja babcia ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Seksta, mała85, dark lady super że na wizycie wszystko ok. anulka witaj i zparaszamy do nas... napisz coś o sobie ... ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Z tego co sie orientuje i na tyle na ile dzieewczyny mnie uświadomiły ![]() to jest tak. Genetyczne robi się między 11 a 14 tc, To takie usg na któym gin dokładnie ogląda malucha. Prenatalne to maja rzekomo stwierdzic prawdopodobieństwo chorób u dziecka - ja osobiście ich nie robiłam. Apołówkowe około 20 tc. Zmyakm się myć i trochę poczytać... Dobranoc kochane ![]()
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() czyli genetyczne to to samo co prenatalne?
![]() |
#2013 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
My już po wizycie, wszystko jest w porządku. Maluszek jest większy o tydzień, więc gin mi zapowiedział że mam oczekiwać dużego dziecka, co zresztą sama wiedziałam. Trochę posłuchałam serduszka, pooglądałam jak się wierci ![]() Dostałam receptę na żelazo (z racji anemii) i przytyłam 0,5 kg, czyli od początku ciąży 1 kg na plusie. Uciekam, bo jestem padnięta. Dobranoc ![]()
![]() |
#2014 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nikii89 jak tak nasz segoradin? Chyba że już o tym pisąłaś, ale ja przegapiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz w sumie dbamciąże, boję się że coś nie tak, martwię, tak jakby właśnie z obowiązku. Ale wydaje mi się, że nie czuję "tego", takiej właśnie więzi. Chociaż jak widzę potworka na usg to mam banana na twarzy. Sama już nie wiem. Faktycznie coś więcej przyjdzie pewnie z czasem ![]() Cytat:
Ja już przytyłam 4 kg ![]() Dziś też mam wizytę, tak rutynową, co 2 tyg. Będę się pytać co z tym duphastonem, ważenie, mierzenie ciśnienia, przegląd podwozia i sprawdzenie czy serce bije, więc na chwilę zobaczę tego potworka ![]() Muszę się też spytać o nocne bóle podbrzusza. Może za szybko się odwracam ![]() ![]() ---- hope, magdi555, dwakolory, paulka, gosiaczek - trzymam kciuki za wizyty! ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-30 o 05:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam dziś o 5, żeby pójść na zajęcia i ![]() ![]() odkąd wstałam to się modle do Posejdona, jeszcze mi poszła krew z nosa i ogólnie słabo mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I TŻ powiedział wczoraj mamie, ale nie znam dokładnego przebiegu rozmowy ![]() Seksta, mała85, DarkLady bardzo się cieszę, że wizyty udane ![]() ![]() ![]() No i oczywiście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- kaorlak no to pięknie, że dzieciątko tak goni, będzie zdrowy bobas jak się patrzy ![]() ![]()
#2017 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Seleniti , a widzisz??? doczekałaś się !!! dobrze że w końcu się zebrał w sobie i powiedział. ------ a ja przytyłam 1 kg / początek: 69kg, obecnie 70,04 /, wczoraj było tak pieknie , ciepło i słońce, dziś pada i plucha MIŁEGO DNIA |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Anulka3999 witaj
![]() ![]() Karolak to tak jak już wiele razy pisałaś że drugie też będziesz miała duże ![]() Kurcze Dark nie widziałam się jednak z tą kumpelą ;/ ale dzisiaj mam zamiar, bo ona ma córę z rocznika mojego synka i się często razem bawią, tak więc dziś zamierzam się do niej wprosić :P Seleniti współczuję tych mdłości . Co do ślinienia miałam to w pierwszej ciąży z tym że przez pierwsze 2 tyg ciaży . Super że już powiedział , pierwsze koty za płoty teraz kochana pójdzie z górki ![]() Witam się w 12tc ![]() Ważyłam się dziś i wyszło mi że ma tylko +0,5kg ![]() No i od X czasu Oskar przespał całą noc w swoim łóżeczku (zawsze ląduje nad ranem u Nas a dziś nie ) ![]() ![]() ![]() Kurcze w niedzielę mam roczek chrześnicy i nie mam w co się ubrać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Nikii na jakiej stronce sprawdzasz tyg, ciąży? ja mam na ovufriend, ale tam trzeba płacić abonament/ 30 zł/ za 3 mies, i mam w sumie do końca grudnia,,, i szukam czegoś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Asiulka mi się podoba ta stronka http://www.ladiesandbabies.pl/kalkulator-ciazowy chociaż ona też liczy że 12tc od OM to 13tc , więc wg tej stronki jestem w 13tc . Ale ja piszę Wam tak jak lekarz mi liczy i wpisuje w kartę
![]() Ale mimo tego ta stronka jest dla mnie genialna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Nikii89 dzięki, już sprawdzam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
No doczekałam się i ulgę odczułam, ale przyznam się, że strasznie mu wczoraj trułam i cisłam o to, nie podziałały prośby to trzeba było użyć groźby
![]() ![]() teraz mam ogromną nadzieję, że się z tym faktem szybko pogodzą ![]()
#2023 |
Zakorzenienie
|
Asiulka nie ma za co
![]() Seleniti bardzo się cieszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Wtajemniczenie
|
hej ho!
![]() ![]() ![]() mala85- super ze wszystko ok - nie martw sie ![]() ![]() ![]() najwazniejsze ze plamienie nie odbija sie na malym i to jest powod do radosci ![]() jjjustynaaa - ooojkochana, to musisz to szybciochem zaleczyć! może kup dentosept w aptece. mnie przed zajsciem w ciaze zrobila sie kieszonka kolo 8... ból niemilosierny itd.. leczylam dentoseptem, antybiotykiem ale powiem szczerze dopiero jak to przepaliłam listerinem to zniknęło ![]() anulka 3999 - wiataj ![]() Light Limara - dzieki za kciukasy ![]() ![]() oooo seleniti - czytalam o tym slinotoku ![]() ![]() wow tż sie zebrał. Mam nadzieję że nie blefuje ![]() Będzie dobrze. Na pewno mocno ją zaskoczył, niecodzienna wiadomość. Najważniejsze jest teraz, po nocce itd. Jak sie prześpi z tematem to dopiero można jasno ocenić co o tym myśli. Na gorąco to różnie bywa ![]() aaa i też polecam tą stronkę co Niki, bardzo fajnie opisany każdy tydzień itd. Cały czas gości u mnie w zakładkach ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-30 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą ciekawe co tam u Nitka_88 w poniedziałek była na I wizycie miała się odezwać do mnie w sprawie dopisania do listy i cisza .... martwię się troszkę o nią
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
a dziękuję, dziś (na razie
![]() ![]()
#2027 |
Wtajemniczenie
|
niki - zawsze możesz do niej napisać
![]() dotk4 też wczoraj miała ale ona to chyba szaleje na czerwcowym i na staraczkowym. i monita01 miała ale ona pewnie wpadnie jak będzie miała chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
hope - ty dziś wizytujesz
![]() ![]() ![]()
#2029 |
Zakorzenienie
|
Hope napisałam do niej
![]() No i ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-30 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
ach dziękuję
![]() ![]() mój bąbel też dziękuje wszystkim kochanym ciotkom za kciukasy i przesyła buziaki coś Wam powiem, bo już mnie to nurtuje. Wiecie, ze odkąd zaszłam w ciążę to codziennie kicham! i to codziennie 4 razy! naprawdę momentami mi sie zdaje ze to juz jest conajmniej dziwne, 4 razy mur beton codziennie ![]() ![]() taka przypadłość ciekawa, acz nie przyjemna, bo wiadomo że kulić się trzeba bo inaczej szarpie przeponą i brzuszkiem;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za przywitanie
![]() ![]() ![]() ![]() Pare slów o mnie, na życzenie ![]() Jestem zamężna, mam już jedno dziecko. Teraz czekamy z mężem na nasz drugi skarb, planowany ![]() ![]() ![]() Aktualnie pracuję ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że się tu zadomowię i dam radę przebić się przez gąszcz postów ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2033 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślę, że raczej przegoni ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Myślę, że przegoni, bo jest większe od Misi na tym etapie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby same takie dobre wiadomości Nas spotykały. Cytat:
![]() Dziś TŻ w domu więc już po śniadanku jestem, głowa umyta sle jeszcze musze się trochę ogarnąć przed usg ![]() Już dziś zobaczę moje 2 kochane szkraby ![]() h0pe ja też w ciąży jakoś częściej kicham. Kciuki za dzisiejsze wizyty i usg ![]()
![]() |
#2035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hope u mnie tez codzienne psikanie, ale nie zaniepokoiło mnie to ... Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-10-30 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
seleniti bardzo sie cieszę że w końcu TŻ powiedział mamie, ciekawe jak zareagowała ....
#2037 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane witam się w II trymestrze
![]() ![]() ![]() Seleniti - no nareszcie ogarnął doope ten Twój tż ![]() Gratuluję wszystkim wizyt udanych ![]() No i ![]() ![]()
#2038 |
Wtajemniczenie
|
anulka3999 - no ja też mam nadzieję, ze sie zadomowisz
![]() ostatnio juz tak nie nabijamy jak w 1 części więc luz, a nawet jesli dluzej cie nie bedzie to nie nadrabiaj, po prostu dawaj znac co u Ciebie i jakos poleci ![]() co do kichania to nie ze mnie to niepokoi tylko nurtuje, skąd to się bierze, bo w sumie nie mam jakichś zapachów w domu od rana a juz 3 razy; no i ze juz trwa to od przynajmniej 3 miesiecy dzien w dzien to takie dziwne zjawisko skoro nie jestem przeziebiona ![]() ![]() carolyna paulka- ooo no to świetnie! w końcu poznaję kogoś kto mnie rozumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Kurde,widze,że moja nota wieczorna się nie zapisała ![]() ![]() Czekałam na R..czekałam i wkońcu przyszedł bidok koło 20 bo musiał w pracy siedzieć,więc ja czmych do łóżka i udaje,że śpie. Wchodzi do pokoju,ale nie zauważył listu na półce..coś szeleści, podchodzi koło łózka i schodzi na dół na obiad. Patrze a tu Raffaello ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście później do mnie szepnął" to co Kochanie,może zaznaczysz teren?" heh(bo to takie nasze hasło jak któryś z nas jest o coś zazdrosny) no więc się POGODZILIŚMY i było cu-do-wnie! ![]() Seleniti bardzo się ciesze,że i u Was lepiej i że Tż wkońcu się odważył ![]() ![]() Co do ślinienia się to ja pisałam o tym na forum jak byłam ok 8 tyg,bo wtedy mi się zaczęło..masakra ![]() Ja waga początkowa 50,3 kg, teraz 52,1 kg i lekko brzuszek się zaczyna pojawiać ![]() Hope dopisz mnie tam na wizyte na 4 listopada ![]() ![]() Aaa i też kicham jak głupia,także jesteśmy 2 ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-10-30 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Potrzebuję Was, troszkę tak samolubnie ![]() ![]() ![]() Co do kichania, rozumiem Cię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.