My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 21:29   #4381
misia880
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

gornek - kwiaty sa po to zeby ladnie wygladaly xd
na tym bialym materiale sa świece ten material nie jest przez caly kosciol tylko przy oltarzu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:29   #4382
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
niestety, ale.. zupełnie mi się nie podoba
jak dla mnie za dużo materiału, za cięzko

mnie ten temat co prawda zupełnie nie dotyczy, ale gdyby dotyczył celowała bym np. w coś takiego:
boskie

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:30   #4383
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

kolega mi wysłał zdjęcia dekoracji, które robi siostra zakonna w naszym kościele na śluby. Tylko ona się tym zajmuje, nie można mieć swojej dekoratorki. Jak Wam się podoba ?? mnie bardzo
według mnie trochę za bogato, ale to tylko moje zdanie
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Madzix, gratuluję zakupu sukni Koniecznie pokaż nam zdjęcie

Krooliczek, czyli jakbym chciała 90 butelek to oferta weselna nie obowiazuje?

Dziewczyny, mnie chyba krew zaleje :/ Na 60 osób (planowana liczba gości) planuje kupić 90 butelek wódki, a C. twierdzi, ze to za dużo, że powinnam policzyć ile osób będzie (skąd ja mam to wiedzieć?), kto będzie pił i ile wypije (wg mnie jest to nie do obliczenia). Owszem, mogę już nie liczyć brata C. bo on jest abstynentem, ale to tylko jedna osoba. Nie chce żeby zabrakło wódki, bo to wstyd jak nie wiem co. A do C. nie dociera, że wódkę można potem odsprzedać komuś kto będzie organizował wesele albo zostawić na chrzciny czy inne rodzinne imprezy. Nie wiem jak mu to przetłumaczyc :/

może znajdzcie hurtownię, w której można po weselu oddać butelki? my tak robimy i na wszelki wypadek weźmiemy więcej przed weselem, żeby się nie stresować jak zabraknie. nie rozumiem podejścia C., no ale faceci w ogóle nie powinni brać się za organizację wesela
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:35   #4384
say-hello
Zakorzenienie

ijaa śliczną wkleiłaś tą dekorację jeszcze te mi się podobają:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a247794c1cad37ff58c7982bf3f0e047.jpg (53,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1d41cf79d9f20cd60b4beeebe16ff00d.jpg (28,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-10-29, 21:37   #4385
misia880
Zakorzenienie

mnie to rybka co tam bedzie. to tylko dekoracja kosciola ;p i nie mam mozliwosci jej zmienic. taka jest i tyle.

Stary 2013-10-29, 21:38   #4386
say-hello
Zakorzenienie

misia ja prawdopodobnie też nie mam zbyt wielkiego pola do popisu. u nas też siostra zakonna robi dekoracje i jeszcze nie wiem, na ile można się z nią dogadać.
Stary 2013-10-29, 21:41   #4387
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ijaa śliczną wkleiłaś tą dekorację jeszcze te mi się podobają:
śliczne

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:43   #4388
wenedka
Zakorzenienie

Yyyyh, ale się wkurzyłam
Rozmawiałam z mamą, a ona nagle wypaliła do mnie z tekstem, że 'ma nadzieję, że zaproszę wujka X na wesele'. Ja wujka X widziałam może 3 razy w życiu, mieszka na drugim końcu Polski, jakby przeszedł koło mnie na ulicy, to bym go nie poznała... Powiedziałam mamie, że nie widzę takiej potrzeby, bo zapraszam tylko tych, których znam dobrze, i z którymi utrzymuję jakiś kontakt. I jest wojna Wcześniej też podejmowała temat kuzynek, z którymi nie utrzymuję kontaktu, a teraz ten wujek.
Dodam, że my sami płacimy za wesele.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:46   #4389
Kate Noir
Zakorzenienie

u nas na pewno będą dzieci Moje siostrzenice są dla mnie najbliższą rodzinaą i nie wyobrażam sobie ślubu/wesela bez nich Mają 8 i 10lat i nie są takie małe, ale gdyby miały po trzy to i tak bym je zaprosiła. One przeżywają mój ślub równie mocno co ja. To tak jak bym nie zaprosiła rodziców czy babci Tak samo nie wyobrażam sobie by na weselu miało zabraknąć 8-letniego bratanka tż'a.
Jednak nie jestem pewna czy będziemy zapraszać dzieci kuzynostwa tż'a jest ich po prostu za dużo (ma piętnaścioro kuzynów z jednej strony i każdy ma jedno lub kilka dzieci, część nawet sama nie potrafi chodzić, poza tym tż nawet nie potrafi wymienić ich imion.

Misiu, ogółem dekoracje nie są złe, na pewno usunęłabym ten ogon z tyłu.

Ja będę miała coś takiego:

tj: biały dywan, krzesła z tymi różowawymi kokardami i kwiaty z ostatniego o ile nie wyjdą za drogo. Są to kompozycje mojej dekoratorki na na pewno jakoś się dogadamy co do połączenia elementów.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-10-29 o 21:48
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:50   #4390
KasiaK_080290
Zadomowienie

misia, say u mnie podobnie
tylko to zamiast siostry robi to ksiądz a jego praca kończy się na tym, że zamawia dekorację w pracowni florystycznej,
kosztuje ona 900zł i nie ma zmiłuj, albo taka albo wcale
mamy jeszcze jedną parę na 7.06 więc wychodzi po 450 na ten moment może będzie jeszcze jedna więc będzie wtedy po 300, ale nie powiem bo dekoracje robi niezłą

7.06.2014
Stary 2013-10-29, 21:52   #4391
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
misia, say u mnie podobnie
tylko to zamiast siostry robi to ksiądz a jego praca kończy się na tym, że zamawia dekorację w pracowni florystycznej,
kosztuje ona 900zł i nie ma zmiłuj, albo taka albo wcale
mamy jeszcze jedną parę na 7.06 więc wychodzi po 450 na ten moment może będzie jeszcze jedna więc będzie wtedy po 300, ale nie powiem bo dekoracje robi niezłą
to ja sama za moją mam zapłacić 500zł. Nieźle się cenią tam u Ciebie. Jeśli dobrze pamiętam to jesteś z wawy, prawda?
Stary 2013-10-29, 22:01   #4392
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
to ja sama za moją mam zapłacić 500zł. Nieźle się cenią tam u Ciebie. Jeśli dobrze pamiętam to jesteś z wawy, prawda?
na co dzień mieszkam w Warszawie od 5 lat,
ale ślub będę mieć w rodzinnej miejscowości (mojej i TŻ), miasto 25tys. mieszkańców 40km od Kielc w stronę W-wy właśnie, Końskie

7.06.2014
Stary 2013-10-29, 22:12   #4393
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na razie o wódce w ogóle nie myśle kupimy w hurtowni na miesiąc przed ślubem wezmiemy więcej jak nam zostanie oddamy i zwrócą nam kase

kolega mi wysłał zdjęcia dekoracji, które robi siostra zakonna w naszym kościele na śluby. Tylko ona się tym zajmuje, nie można mieć swojej dekoratorki. Jak Wam się podoba ?? mnie bardzo
Do mnie nie przemawia jakoś, wole subtelniejszą dekorację.

Cytat:
misia ja prawdopodobnie też nie mam zbyt wielkiego pola do popisu. u nas też siostra zakonna robi dekoracje i jeszcze nie wiem, na ile można się z nią dogadać.
Ja sama jestem bardzo ciekawa co w moim kościele wymyślą za dekorację bo u Nas jest tak, że kościół nie wnika w kwestię dekoracji podczas mszy. Ksiądź podaje Nam numery innych par którye tego dnia ślubują i mamy sie dogadywać co i za ile. No i jako że ja mam ślub ostatnia boje się, że Młoda przede mną wymyśli coś co zupełnie mnie z nóg zetnie i kaze za to dawać kosmiczną kwotę. No i co potem? Po swoim ślubie bedzie w pośpiechu zabierała te dekorację?
Jak dla mnie kościółek który wybralam jest tak cudny, że nie potrzebuje żadnej dekoracji.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Yyyyh, ale się wkurzyłam
Rozmawiałam z mamą, a ona nagle wypaliła do mnie z tekstem, że 'ma nadzieję, że zaproszę wujka X na wesele'. Ja wujka X widziałam może 3 razy w życiu, mieszka na drugim końcu Polski, jakby przeszedł koło mnie na ulicy, to bym go nie poznała... Powiedziałam mamie, że nie widzę takiej potrzeby, bo zapraszam tylko tych, których znam dobrze, i z którymi utrzymuję jakiś kontakt. I jest wojna Wcześniej też podejmowała temat kuzynek, z którymi nie utrzymuję kontaktu, a teraz ten wujek.
olej i tyle.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
u nas na pewno będą dzieci Moje siostrzenice są dla mnie najbliższą rodzinaą i nie wyobrażam sobie ślubu/wesela bez nich Mają 8 i 10lat i nie są takie małe, ale gdyby miały po trzy to i tak bym je zaprosiła. One przeżywają mój ślub równie mocno co ja. To tak jak bym nie zaprosiła rodziców czy babci Tak samo nie wyobrażam sobie by na weselu miało zabraknąć 8-letniego bratanka tż'a.
Jednak nie jestem pewna czy będziemy zapraszać dzieci kuzynostwa tż'a jest ich po prostu za dużo (ma piętnaścioro kuzynów z jednej strony i każdy ma jedno lub kilka dzieci, część nawet sama nie potrafi chodzić, poza tym tż nawet nie potrafi wymienić ich imion.

Misiu, ogółem dekoracje nie są złe, na pewno usunęłabym ten ogon z tyłu.

Ja będę miała coś takiego:

tj: biały dywan, krzesła z tymi różowawymi kokardami i kwiaty z ostatniego o ile nie wyjdą za drogo. Są to kompozycje mojej dekoratorki na na pewno jakoś się dogadamy co do połączenia elementów.

podoba mi się

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-10-29 o 22:13
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 22:22   #4394
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
tż był u księdza i udało się załatwić godzinę normalnie jestem z niego dumna!

02.08.2014 r. godzina 16:00
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko

Czy 19,50zl za 0,5 wyborowej to duzo przy 300butelkach?
Jak myślicie?
Nie wiem czy ilość butelek ma znaczenie, ale to jest dobra cena. My w hurtowni zapłaciliśmy za 135 butelek właśnie tyle co piszesz za 0,5zł. Dodam, że nie widziałam w żadnym sklepie Wyborowej w cenie niższej niż dwadzieściakilka złotych

madzixx88

Gratuluję sukni!!

Cytat:
Yyyyh, ale się wkurzyłam
Bez sensu, po co zapraszać kogoś, kogo się praktycznie nie zna, tylko dlatego, że to jakiś dalszy krewny Ja jednej cioci w ogóle nie zapraszam, bo jej nie lubię, na szczęście moja mama w ten temat nie ingeruje..

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 22:27   #4395
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Naczytałam się Was, złapałam za telefon i zadzwoniłam do kancelarii. Zerżnęłam głupa - zapytałam o wolne godziny na 14 czerwca i na szczęście powiedział, że 17:00 zajęta (to my), a reszta wolne :P Teraz tylko ten sam numer z salą i dj nas czeka

Co do zapraszania:
- znajomi. My zapraszamy ok.26 osób. Większość tych ludzi to dla mnie osoby bliższe niż jakieś ciotki.
- dzieci. Tutaj ogarnia mnie strach u mnie w rodzinie dzieci nie ma, ale u tż jest ponad 15 i to w przeróżnym przedziale wiekowym. Na ostatnim weselu kuzynka tż zapraszała bez dzieci (nie mówili wprost, ale nie wypisywali dzieci na zaproszeniu), liczyli że tylko garstka maluchów będzie. A na weselu był dosłownie kinderbal ... Jeden stolik oddzielny dla ok.10 latków. Reszta siedziała z rodzicami. Nas też nie ominęło-przy naszym stoliku były dwa roczniaki umazane kaszą. Wódka na stole, a obok butelka z kaszą, bomba, idealne miejsce dla dziecka. Maluchy były wszędzie, rozwalały słodki kącik, parkiet, oczywiście do oczepin i zabaw się pchały. Zespół mówił, że do oczepin zaprasza od 16roku życia, małolaty go nie posłuchały, rodzice się nie interesowali i takim sposobem chłopiec, lat na oko 8, złapał muchę. Dla mnie wesele + dzieci to koszmar. Moim zdaniem impreza, na której jest alkohol to nie impreza dla dzieci. Są ciotki,dziadkowie,opiekun ki.
O matko... Byłam na wielu weselach ale nigdzie nie spotkałam sie z takim postępowaniem dzieci i ich opiekunów... Pewnie to zależy od wychowy ale znajome mi i tżtowi dzieciaki zawsze były pod opieką, nigdy nie uczestniczyły w konkursach, a jeszcze przed oczepinami rodzice zawozili je do kogos albo kładli spać na miejscu i bawili się do końca wesela sami. Pełna kultura. A to, że rodzice się z nimi męczą to już ich sprawa :P Dlatego ja nie boję się dzieciaków u nas mimo, że bedzie ich ok 30 - od 2 do 15 lat. I mamy za darmo je do 7 lat , a do 12 za pół ceny. Każdy zawsze starał się być z dzieckiem na ślubie bo to w sumie najważniejsze. Osobiście nie wyobrażam sobie nie zaprosić moich kuzyneczek i bratanków TŻta.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mam ten sam dylemat...
Kurde... Tylko, że w większości przypadków jedno dziecko ma np. 7 lat a drugie 18. I co?To drugie zaprosić znów z osobą towarzyszącą bo np. ma chłopaka?! Ludzie... Jak żyć?

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:04   #4396
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyyh, ale się wkurzyłam
skoro sami płacicie za wesele to bez sensu wdawać się w dyskusję z mamą, o tym kto ma być. wy płacicie, wy wybieracie, ja mam sytuacje w której prosze jednego wujka a drugiego juz nie ( są bracmi ). z jednym sie widuje dość czesto i rozmawiamy dosc czesto, a tamten albo udaje ze nie widzi albo ze nie zna, zamienilam z nim osttanio słowo jedno od 15 lat. i go nie będzie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-29, 23:07   #4397
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kochane, z innej beczki: czy do mojej sukni z piorami beda pasowaly kolczyki piorka? (bedzie tez spinka z pior). Kolczyki cos takiego https://www.etsy.com/listing/9750638...eather+earring
albo
https://www.etsy.com/listing/1267143...eather+earring
Czy to juz przerost formy nad trescia?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:13   #4398
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Blondi !-Wszystkiego najjjjjj

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:19   #4399
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kochane, z innej beczki: czy do mojej sukni z piorami beda pasowaly kolczyki piorka? (bedzie tez spinka z pior). Kolczyki cos takiego https://www.etsy.com/listing/9750638...eather+earring
albo
Wydaje mi się , że mogłby się gryźć z tą piekną suknią. Moim zdaniem lepszy byłyby jakieś kryształki .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:22   #4400
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
albo
Będzie za dużo, lepiej jak byś dobrała jakąś klasyczną biżu.
Stary 2013-10-29, 23:22   #4401
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Wydaje mi się , że mogłby się gryźć z tą piekną suknią. Moim zdaniem lepszy byłyby jakieś kryształki .
nic mi sie z krysztalkow nie podoba. jedne znalazlam i sa wyprzedane
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:52   #4402
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na razie o wódce w ogóle nie myśle kupimy w hurtowni na miesiąc przed ślubem wezmiemy więcej jak nam zostanie oddamy i zwrócą nam kase

Mnie się nie podoba, za dużo "balu" w tym, przesadzone... W kościele powinno być ładnie ale skromnie. Ale to tylko moje zdanie.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Wenedka, jak sami płacicie to sorry ale mama nie powinna się wtrącać w to kogo chcesz zaprosić a kogo nie. To Wasze wesele, Wy za nie płacicie i Wy podejmujecie decyzję w sprawie gości.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 23:57   #4403
kulbensikowa
Wtajemniczenie

[/COLOR]Wenedka, jak sami płacicie to sorry ale mama nie powinna się wtrącać w to kogo chcesz zaprosić a kogo nie. To Wasze wesele, Wy za nie płacicie i Wy podejmujecie decyzję w sprawie gości.[/QUOTE]
Jestem tego samego zdania

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 00:59   #4404
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
albo
oj przesada...
w ogóle kolczyki ktore wyslałaś sa mało eleganckie (bardziej do stylizacji w klimacie boho)
Dziewczyny dobrze mowią - poszukaj kryształkowych
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 01:44   #4405
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość

Wenedka, jak sami płacicie to sorry ale mama nie powinna się wtrącać w to kogo chcesz zaprosić a kogo nie. To Wasze wesele, Wy za nie płacicie i Wy podejmujecie decyzję w sprawie gości.
Ja tez tak uwazam, ale moja mama zawsze znajdzie pretekst, zeby sie wtracic i dolozyc swoje 5gr Po prostu wkurza mnie to.
Specjalnie zdecydowalismy sie sami wszystko oplacic, zeby nie bylo sytuacji jak powyzsza...

A tak poza tym, to w weekend idziemy na koncert Arctic Monkeys
Troche z sentymentu, bo najnowszy album nam sie nie podoba zbytnio, ale i tak bedzie super

Opium, moim zdaniem za duzo tego dobrego Krysztalki by mi tu pasowaly.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-10-30 o 01:46
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 06:42   #4406
ParisParisienne
Rozeznanie

Opiumalfa zdecydowanie zgadzam sie z dziewczynami... te kolczyki zupelnie nie pasuja i tak jak powiedziala katarzyna - inny zupelnie styl.

Jesli nie podobaja Ci sie krysztalki, to moze klasycznie? zloto, srebro, albo perly?

Dziewczyny, mam kryzys dietowy. Nie chce mi sie trudno mi schudnac bo ja na dzien jem zdrowo, zadnych fasy foodow, bialego pieczywa, kupnych kanapek, chipsow.... ja to wszystko uwielbiam! ale coz....
i jakos efeky srednie...

* mi sie marzy bizu z szafirami.... ale niestety jeszt droga....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:15   #4407
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Opiumalfa zdecydowanie zgadzam sie z dziewczynami... te kolczyki zupelnie nie pasuja i tak jak powiedziala katarzyna - inny zupelnie styl.

Jesli nie podobaja Ci sie krysztalki, to moze klasycznie? zloto, srebro, albo perly?

Dziewczyny, mam kryzys dietowy. Nie chce mi sie trudno mi schudnac bo ja na dzien jem zdrowo, zadnych fasy foodow, bialego pieczywa, kupnych kanapek, chipsow.... ja to wszystko uwielbiam! ale coz....
i jakos efeky srednie...

* mi sie marzy bizu z szafirami.... ale niestety jeszt droga....
Nie zniechęcaj się! Ja chodzę na Zumbę i fitness od czerwca a efekty dopiero teraz zauważyłam, wcześniej mimo ćwiczeń i hektolitrów potu, który wylałam, waga stała w miejscu a i ja jakoś mało chudłam, dopiero teraz, w tym miejsiącu są pierwsze efekty.
Wszystko zależy więc od organizmu, może Twój potrzebuje więcej czasu

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:31   #4408
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Nie za bardzo podoba mi się taki puszczony materiał za krzesłami i ta dekoracja za krzesłami na środku... do krzeseł macie iść oddzielnie, czy bokiem? Ale ogólnie nie jest najgorzej
Ja niestety nie mam wpływu na dekorację kościoła, u nas generalnie przystraja się tylko ołtarz, siedziska są po prostu czerwone Chciałabym przystroić chociaż trochę ławki ale niewiem co na to ksiądz. Idziemy do niego dopiero po nowym roku, zobaczymy co powie.
Powiem wam że w moim kościele byłam kilka razy na ślubach (w tym mojej siostry) ale za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć dekoracji

Cytat:
Yyyyh, ale się wkurzyłam
Współczuję. Rozmawiałaś z nią, że dla ciebie zapraszanie nieznanych w sumie osób to niepotrzebny wydatek?

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No i jako że ja mam ślub ostatnia boje się, że Młoda przede mną wymyśli coś co zupełnie mnie z nóg zetnie i kaze za to dawać kosmiczną kwotę. No i co potem? Po swoim ślubie bedzie w pośpiechu zabierała te dekorację?
Jak dla mnie kościółek który wybralam jest tak cudny, że nie potrzebuje żadnej dekoracji.
Ale co to znaczy karze? Albo się dogadacie, albo nie. Jeśli nie to niech sama płaci i zabiera po swoim ślubie. Wolałabym nie mieć żadnej dekoracji, niż brzydką, za która w dodatku muszę zapłacić

Cytat:
Kochane, z innej beczki: czy do mojej sukni z piorami beda pasowaly kolczyki piorka? (bedzie tez spinka z pior).
Ja bym postawiłą na coś klasycznego, tak jak mówią dziewczyny. Zresztą te kolczyki troche mało eleganckie są.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Nie zniechęcaj się! Ja chodzę na Zumbę i fitness od czerwca a efekty dopiero teraz zauważyłam, wcześniej mimo ćwiczeń i hektolitrów potu, który wylałam, waga stała w miejscu a i ja jakoś mało chudłam, dopiero teraz, w tym miejsiącu są pierwsze efekty.
Wszystko zależy więc od organizmu, może Twój potrzebuje więcej czasu
Ja dopiero zaczynam i mam nadzieję że w miarę szybko zobaczę efekty, bo strasznie szybko się zniechęcam
Stary 2013-10-30, 07:37   #4409
misia880
Zakorzenienie

Lemon_Drop tam jest sporo miejsca żeby przejść, idziesz środkiem a potem i tam musisz lekko zejsc na bok zeby usiasc ;P i tak tez tutaj jest. idzie sie razem pod reke i tak PM Cie jakby odprowadza do krzesła przecież a nie rozchodzicie sie przy krzeslach i kazdy idzie na swoje xd

Stary 2013-10-30, 07:39   #4410
enzunio
BAN stały

Dla mnie te kolczyki bardziej pasują do boho

Rany jak dobrze, że jutro ostatni dzień przed weekendem... A jak niedobrze, że na weekend jadę do teściów, a teść się do mnie nie odzywa...

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości