|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
super wieści
|
|
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Iwantyou, wspaniała wiadomość, oby tak dalej, a niedługo zabierzesz synka do domu.
Gratuluję wszystkich udanych badań i wizyt. Musimy trzymać się już z dala od szpitali.![]() Z wieści z szerokiego świata: w Pennsylvanii zakazano prawnie dotykania brzucha kobiety w ciąży. Pamiętam, że niektóre dziewczyny się na to skarżyły. Cytat:
Czasem mi się wydaje, że urodzę stonogę.
|
|
|
|
|
#1503 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem ciekawa jak wyglądają Wasze brzuszki skoro dzidzie ważą ponad 1,5 kg... ja nie wiem ile mała waży, ale raczej mała jest może z 800/900 g Ja po tygodniu leżenia (byłam tylko u lekarza) wybrałam się na miasto. Jutro moja mama ma urodziny i postanowiłam jej coś kupić, mam do rynku 5 minut mega ślimaczym tempem. Doszłam do rynku, usiadłam na ławeczce i po 5 minutach wróciłam. Aaaa... no i prezentu nie mam. sadlaczyca jak u Ciebie? wiesz kiedy będziesz wychodzić? Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-10-29 o 20:34 |
|||
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o tych?http://allegro.pl/10x-worek-torby-wo...598021410.html chyba się skuszę- w sumie kasa nie wielka a jak będą dobre to się przydadzą.
Jak myślicie- jak popiorę, poprasuję i popakuję w takie worki ciuszki to będzie OK? Nie trzeba będzie ich potem jeszcze raz prać?
|
|
#1505 | ||||||
|
Rozeznanie
|
demonyianioly - co za $&*()&&^%%$ tego Twojego faceta!!! az sie wierzyc nie chce. nagle mu sie "odwidzialo" zycie rodzinne. wiesz, z jednej strony moglabys poczekac i liczyc na to, ze zmieni jeszcze zdanie (bo moze to stres i niepewnosc przed narodzinami dziecka), ale z drugiej strony: na cholere Ci facet, na ktorego juz wiesz, ze nie mozesz liczyc?!?! dla mnie w takim przypadku nie ma drugiej szansy - taka akcja wystarczy, zeby zniszczyc cale zaufanie i zaangazowanie, niestety...
ejani - dziekuje za info odnosnie pilki. chyba powinnam tez sobie taka sprawic. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i w ogole za wszystkie dzisiejsze wizyty!! ja juz czekam z niecierpliwoscia na swoja... jeszcze tydzien...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zapewne octopusa albo coś w tym stylu- względnie jakiegoś pająka
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Nemezis, wiesz co, sytuacja jest skomplikowana dość mocno. Maź i teść są wspolwlascicielami domu,w którym mieszkamy i on uważa, ze ma do niego pełne prawa. Niestety nie szanuje naszej prywatności :/ ogólnie rzecz biorąc sytuacja jest napięta i niestety prędzej czy pózniej skończy sie mega kłótnia, bo z teściem średnio sie da rozmawiać spokojnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-10-29 o 20:38 |
|
|
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
popieram!!!! strasznie mnie wkurza jak ktos probuje dotknac mojego brzucha!! pisze "probuje" bo jak tylko widze, ze ktos wyciaga reke i ma zamiar mnie dotknac, to sie natychmiast odsuwam!! jeszcze nikomu sie nie udalo, a wielu juz probowalo. jak ktos pyta czy moze, to mowie wprost, ze nie!! to moj brzuch!!! ja nikogo nie obmacuje i nie zycze sobie zeby mnie ktos obmacywal!! jedynie Tz ma prawo, ale to normalne. (rodzicom moim tez pozwole, jak sie z nimi spotkam w grudniu, ale nikomu wiecej!!)
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wypralam ciuszki i wyprasowalam, tetax leżą w komodzie i czekają na Antka. Natomiast te większe wypralam i spakowalam do worków. Nie pradowalam. Stwierdzilam, ze nie ma sensu. |
|
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
No od 2 dni to praktycznie leżę plackiem z powodu tego bólu w spojeniu... ostatnią morfologię miałam taką na granicy z normą, w tym tygodniu miałam zrobić morfologię, mocz i glukozę, ale po prostu nie mam siły żeby pojechać do laboratorium....
|
|
|
|
#1511 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
ale nie ma szans żeby zrobić te badania? rozumiem, że jesteś słaba (ja też jak taki stary naleśnik) dałby to może jakiś obraz... bierzesz żelazo? albo jakieś witaminy? chyba bym się wybrała jednak do tego lekarza do 8.11 jeszcze troszkę czasu jest
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholera znowu muszę kupić większy stanik
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda na to, że warto odsłaniać brzuszek w ciąży: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,C...wiadomosc.html
|
#1515 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lekarz żelaza mi nie przepisał, powiedział, że nie ma potrzeby, a witaminy nie mogę zażywać, bo od razu zaczynam wymiotować jeśłi jutro choć trochę mi się nie poprawi to zadzwonię do lekarza żeby się dowiedzieć co on o tym myśli Cytat:
ale on kopie zdecydowanie wyżej
|
||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktora z Was mieszka w UK i niema kłopotów ciążowych które uniemożliwiają poruszanie?
Potrzebuje kogoś kto mógłby podejść do apteki i zapytać o dostępność i cenę imunoglobuliny ktora bardzo pomogłaby Dominikowi. Niestety w Polsce nielapiemy sie na refundacje. Kuracja kosztuje 60000. W krajach Europy jest to powszechnie stosowane wiec moze i cena jest bardziej przystępna. Proszę o wiadomość na priv. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1518 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzielny chłopak! Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszyscy faceci ze słabą psychą i nienadający się na samców alfa odpowiedzialnych za rodzinę, powinni ulegać samozniszczeniu. Gdzie ta naturalna selekcja?... Dziewczyny... Hubert (Bercik, Hubson, Hubertus, Hubi, Hubcio) czy Bruno? (Bruni, Brunio, Brunuś, Bruncio, Brunek) ![]() 4 h spędziłam z żelazkiem w ręku prasując malutkie pościele, prześcieradła, pokrowce na przewijak, ubranka... i nie lubię tej czynności, nie wiem czy zdołam za każdym razem je prasować... nie pakowałam też tego wszystkiego w worki próżniowe, tylko w zwykłe i do szafy... Poprawiłam wyniki w pracy, są 4 x lepsze, niż w zeszłym miesiącu. Niestety ceną za to jest fakt, że nie wiem zbyt wiele co się u Was dzieje ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Jeszcze, z kwestii kulinarnych, jeśli któraś zna piekarnie Heart to polecam ichniejszą nowość - chleb turecki. Pyszny, słodki z rodzynkami
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Hej, u mnie,ok, skurcZe są ale mniejsze, jutro zmniejszą,mi dawkę fenoterolu, jak,będzie ok to we czw odstawia i jak wtedy będzie ok to koło weekendu do domu. Trzymajcie kciuki bo ją to tutaj oszaleje ;( iwamtyou, super!!!!
|
#1520 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
jestem jak flak.... idę spać i znów mnie kręgosłup boli
dobranoc
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że leki działają.Zjadłam budyń czekoladowy z dżemem porzeczkowym i dalej mnie nosi. Następna będzie pomarańcza, a potem już mi brakuje pomysłów. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
iwantyou99: wiesz co może ja coś źle szukam, ale w tych internetowych aptekach nie potrafię znaleźć ani konkretnego produktu, ani ceny. Chyba tutaj trzeba mieć też specjalne skierowanie/receptę od specjalisty, lekarza. Aczkolwiek wydaje mi się, że oni tu w UK maluszka leczyli by tym od razu w szpitalu. Może się mylę, więc niech któraś mnie poprawi.
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Pawmaj jestem za Hubertem
A to zdjęcia Małego (w sumie mam coraz większe wątpliwości czy naprawdę powinien zostać Joachimem )
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, padam po prostu dzisiaj. Dopiero co wróciłam ze szpitala. Tym razem mój mąż jest pacjentem
![]() ![]() ![]() Tak nam się miło dzień zaczął, wycieczka do lasu, sesja zdjęciowa, a potem Sierotka wbił sobie nóż w rękę i przeciął ścięgna, kur..... ![]() Kurcze, ten dom teraz jakiś taki pusty bez Niego... Uciekam spać, bo aż mnie głowa ze zmęczenia napieprza, pewnie jutro dopiero będę Was nadrabiać. |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE!
16.06.2012 
Czasem mi się wydaje, że urodzę stonogę.
???
Cóż za cudowny dzień! 

Dobrze, że leki działają.