|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Pierwsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Kacperek o 5 zrobił sobie już dzień... No i koniec spania. Ale na szczęście teraz widzę że powoli zasypia
|
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
ja dalej z M na rekach
co go połozyłam to płacz i zginani sie. nie moze biedny kupy zrobic. to pewnie po tym mm- bo od wczorajszej nocy kiedy dalismy mm nie ma kupy. a juz sie cieszyłam, ze jak bede dawac mm na noc to sobie fajnie pospi. padam na twarz i rece odpadaja.
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Domciatko gratki z okazji 3 m Sary
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Tysia wspolczuje. Pewnie maly zoladeczek musi sie przyzwyczaic,jesli to mm je pierwszy raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Czwarte,sle ja jeszcze nie wstaje.dopiero 6,jeszcze 2-3h snu musza byc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak czytam, że maluchy Wam spać nie dają to naprawdę współczuję. Ja mogę chodzić głodna, z tlustymi włosami, bez makijażu i w szlafroku, ale muszę być wyspana. Inaczej koniec, jestem nieobecna, zła i w ogóle nie do życia. Od razu przypomina mi się wątek na wizażu dotyczący zatrudniania nian na noce
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jem wszystko od poczatku i nigy nie mielismy ani wysypki, ani problemu z kupka. takze lecze sie tak jak dla mnie jest skutecznie. lepiej mi juz ![]() ale zeby nie bylo ze ignorantka jestem... mialam z tydzien diety takiej jak to sie mowi dla karmiacych chcialam sprawdzic czy sara bedzie lepiej spala, ale nie dzialalo. bez zmian w zachowaniu, nocki naal nie przespane.takze nie ma sensu sie katowac i jem normalnie, racjonalnie Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-30 o 07:30 |
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boje sie odlozyc ze zacznie plakac Cytat:
dajesz rade? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka - dzieki
![]() Tz mnie zabiera do resto sushi. Nie moge sie doczekac ![]() Dostalam jakiegos ataku kaszlu suchego, a karmie teraz malego. Jakas katastrofa bo on podskoczyl no, ale nie moglam stlumic . Nie chcialam sie udusic Domi - dla Sary za wszystkie skonczone miesiace i tygodnie z wczoraj ![]() Kubusiu- pamietam, ze mowilas ze Twoj Gucio ktotko je. Moj Alex tez ostatnio jadl po 5min.i dosc i jak smonczyl i juz se tylko tak ciumkal to mu zabieralam sutek. Kilka razy jednak pozwolilam mu pociumkac i zauwazylam, ze po kilku minutach znow zaczal pic mleczko. Jakby se odpoczac chcial i znow mogl zakadac. Mowi sie, ze powinno sie min.10min.karmic. Ja od wtedy trzymam malego 10-15min. No chyba, ze Gucio wypluwa sutek i ewidentnie nie chce juz byc przy cycku to wtedy moj sposob odpada ![]() Tysia- no dlatego ja sie boje mm dawac malemu i chyba sie ciesze ze on nie lubi. Oby maluszek szybko doszedl do siebie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnelam chyba kolo 3, maz wrocil z pracy ok 4, Ala wstala ok 6:40. Brak mi sil. Malgos jeszcze spi i niech pospi moje kochanie. Tysia przepajaj i kladz na brzuszku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze juz Ci lepiej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oprócz tego mój Tż zna jedno niezawodne lekarstwo na wszelkie moje dolegliwości ![]() "Jak się źle czujesz to zadzwonię po Mamę żeby Ci pomogła" ![]() Podejrzewam, że jakbym miała jakąś nieuleczalną chorobę to po tych słowach i tak bym wyzdrowiała
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
o tej godz to my już na nogach od 30 min ![]() Domi, za 3 mce
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sie znow przestawil i nie chodzi juz spac o 19 Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my mieliśmy karmienie o 6:15,.więc kolejne idealnie na szczepienie... Wezmę mm do przychodni i tam go nakarmie, bo przed wyjściem to średnio..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam 60ml odciagnietego mleka z przedwczoraj wieczor. Wylac czy wciaz moge zamrozic bo zapomnialam ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
I nas w miarę znosnie. Mala poszła spac o 18. Pobudki 23.40, 3.50 i o 6 juz koniec spania. . Musialam po pierwszym karmieniu wpakowac ja w woombie. . Tz mówi, ze ja przyzwyczaje Tari- jak dlugo Ptys bedzie w tym spal?? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
jak to co? musisz poważnie porozmawiać z Sarą
![]() Moja Karina dzisiaj jest jurorem i na wszystkie moje talenty: jedzenie, spanie, zabawianie, rączki jest na NIE!
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2870 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
bo nie mam czasu
Teraz cwiczy mnie Ola [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270] Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj [/QUOTE]![]() Cytat:
I co teraz z blatami? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lece nadrobic reszte. Jak zwykle w 1000 ratach.
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn - chyba dotąd az odkryje ze jej raczki to jej raczki.
Ja patrze ze ostatnio znow maly sie rekoma wybudza i chyba tez musze kupic nowe wieksze woombie ![]() Bo niby to tylko trwa do 3mcy te kokonowanie, ale widac ze chyba dluzej. Maly spi ze mna i ma robaki. Ofc nie moge usnac 2:30 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zeby ja uczyc spac normalnie, bo potem nie będzie umiala normalnie. Tz wzial to do siebie i sie na mnie wkurza jak ja w to ubieram Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
to se popisałam w nocy...
( skasowałam sobie wkurzyłam się i poszłam spać.Cytat:
A tak na poważnie to mi lekarz zalecił ibuprom/ibuprofen bo pomaga na zapalenie (co 6h). Fakt że miałam też rozciętą brodawkę więc niestety wtedy dostałam też antybiotyk, ale mówił (i tak samo w poradni laktacyjnej jak mnie badała), że normalnie wystarczyłby ibuprofem. Nie paracetamol bo on nie działa przeciwzapalnie. Idę bo Igi zasypia z marudzeniem dość głośnym. POgłaszczę może zaśnie
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, ja was późnij konkretnie nadrobię, bo tż zaoferował się, że zabierze małego na spacer, pierwszy raz!
![]() Teraz na szybko mam pytanie: kiedy po raz pierwszy wyjeżdżaliście z maluchami gdzieś na weekend? Bo chciałabym pojechać do domu rodzinnego na sobotę i niedzielę i zastanawiam się czy to nie za szybko?
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas 2 karmienie o 6 było. Maja pospala z godzinę ze mną w łóżku a od 7 wkładałam skrzekunowi smoczek bo nie miałam siły wstać. Ale tylko bardziej mnie to zmęczyło Ledwo żyje a Maja w świetnym humorze gada do firanki
|
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#2878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
pytam bo u nas podobnie
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży też bywałam na cmentarzu. Byłam nawet na pogrzebie. Przechlapane. Zapytaj teściową czy mam teraz polizać, wypowiedzieć jakieś zaklęcie żeby tego demona wypędzić. Cynamonku- Masz absolutną rację. Najpierw Adaś, walka z infekcją, a na rozprawienie z tamtejszą służbą zdrowia jeszcze przyjdzie czas. Nadal o was myślimy i trzymamy mocne kciuki. Wierzę, że będzie dobrze. Adaś ma niezwykłe wsparcie.Margoś- dobrze, że z piersią już lepiej. A co złego tak w zasadzie jest w twojej teściowej. Bo u mnie wstyd się przyznać nie ma takich problemów jak u niektórych was, a i tak mnie teściowa irytuje jak nikt inny na świecie. No może teść bardziej. Kobieta się stara, pomaga, ale mnie wkurza. ![]() Potwór ze mnie. Na szczęście staram się tego nie okazywać. ![]() U mnie pada. ![]() ![]() |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Edziu na szczescie nad ranem pospal ponad 3h
Pobawil sie troszke karuzelka i teraz sie karmimy.Domcia, zdrowka za 3m-ce Kubusiowa, u Edzia na poczatku byl tradzik, ale nam ladnie zszedl a od kilku dni wysypka taka, ze szok i to na jednym tylko policzku. Pewnie beda truskawki, bo po urodzinach troszke ulewal i mial jedna zielonkawa kupke. A odnosnie tego co Samantha napisala - Edziu tez bywa robi przerwy i ja daje mu chwile na odsapniecie (przeciez ssanie pelnej piersi jest wykanczajace) i po chwili znow zaczyna ssac az do momentu gdy zapiera sie raczkami i obraca od piersi. Moze Gucio odpoczywal? Lachryma, nie mamy wyjscia z tym niewyspaniem Mnie ratuje troche to, ze po kapieli Edziu najczesciej przesypia te 3-4h i ja juz o tej porze staram sie nic nie robic i jak dziecko klade sie spac o 21.00 a bywa ze i o 20.30 Inaczej bym padla na pewno. A poranne wstawanie mnie osobiscie nie przeszkadza, bo jestem skowronkiem ![]() Margos, dobre z tym sposobem na tesciowa Elaine, dla meza na egzaminachSamantha, zycze udanej nocy Karolajn, ja zawijalam Edzia tylko na noc aby zaczal sie uczyc kontrolowac, no i w nocy szybciej sie wybudzal przez raczki. Od jakiegos czasu zas przestalam go zawijac, kilka nocy sie lekko przebudzal a teraz nauczyl sie i spi normalnie Pewnie cos jeszcze mialam napisac, ale pamiec szwankuje.. Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

co go połozyłam to płacz i zginani sie. nie moze biedny kupy zrobic. to pewnie po tym mm- bo od wczorajszej nocy kiedy dalismy mm nie ma kupy. a juz sie cieszyłam, ze jak bede dawac mm na noc to sobie fajnie pospi. padam na twarz i rece odpadaja.

dla Sary

o tej godz to my już na nogach od 30 min

Ja bym poszła z tym do tv albo inną aferę zrobić. Biedny Adaś, ile jeszcze musi cierpieć przez lekarzy jełopów..
A nie ma nic, czego by się wystraszył 
od 3 spał na mnie
dla meza na egzaminach