|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Słonecznikowy z domowych bym dała pewnie. Cytat:
Bingo i Kallos jak najbardziej się do tego nadają. Cytat:
Albo Alterra im wyjątkowo nie podpasowała. Cytat:
No chyba że maski są bardziej treściwe, mają większe stężenie składników, ale to ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Hahahahha, druga recenzja tej maski: "+scalil rozdwojone koncowki!" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ścinał on :p po prostu poprosiłam z długości, żeby końcówki same odświeżyć, nie wiem czy nie są teraz za słabo cieniowane... generalnie chodzę do tego fryzjera od jakiś 3 lat i już zna trochę moje włosy i ich kręcone tendencje, no zobaczymy, pewnie masz rację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Zobaczymy jak będą reagowały na Bingo proteinowy, użyję kilka razy z rzędu ![]()
![]() |
#2437 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie widać zniszczeń ![]() ![]() To zwykła Amla czyli według większości ta śmierdząca ![]() Wąchaj i mów co Tobie ten zapach przypomina ![]() Cytat:
Ja nie kupuję, ale widziałam w sklepie fryzjerskim Cytat:
Ładnie jest ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
#2439 |
Zadomowienie
|
Floria - ogromna różnica! Niedawno zaczelas i na pierwszych zdjeciach dlugie suche sianko, a teraz takie fale, szok. I motywacja
![]() Dzis sprobowalam pierwszy raz (w zyciu :P) maski na wlosy i zelu lnianego. Dalam Alterre granat. Jak dlugo to trzymac i jak? Ile tego dawac? W instruikcji wiele mowiace - tyle ile wlosy potrzebuja.. a skad mi to wiedziec ![]() Wrazenia ciekawe. Nie pamietam zebym miala kiedys tak miekkie i przyjemne w dotyku wlosy ![]() Glutek tez ciekawy. Dziwnie sie rozprowadza. dalam chyba sporo. Poczatkowo wrazenie a'la "mokra wloszka". Musialam podsuszyc, bo samo nie chcialo schnac. Na pewno nie skleja i nie utwardza i nie wysusza tak jak zele czy inne stylizatory. Ale mam wrazenie ze jest dla mnie za slaby. Jak wyschlo, to odgniotlam, ladnie sie trzymalo jeszcze troszke, ale potem zaczelo sie rozlazic. Tak jakby loki ladnie zaschly z glutkiem, ale po ogdnieceniu nic ich juz nie trzyma, wiec z czasem coraz wiecej wloskow opuszcza skupiska lokowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodziło o zmywanie samego oleju wodą, bo się nie da, tylko o dodawaniu oleju do odżywki d/s, którą w końcu spłukuje się wodą. I dlatego nie dałabym oliwy ani rycyny, bo moim zdaniem ich niewielka ilość da o sobie znać w tej porcji odżywki i może być zbyt ciężko włosom. Ja dodaję zwykle winogronowy lub oliwkę BD. 2. Za dużo razy też nie ma sensu. Moje włosy polubiły proteiny, ale dalej nie mogę używać dzień w dzień. Najlepiej np. 2-3 dni proteiny, 1-2 bez, itd. Godzę się w ten sposób na "gorsze" włosy w dni, kiedy używam odżywki emolientowej, ale wolę tak niż przeproteinować. Choć są też i włosy, które lubią proteiny co mycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Nie wytrzymam, muszę ponowić próbę z kokosem, bo szkoda mi nie używać jedynego oleju odbudowującego włos. Na rycynę mam chyba uczulenie ![]() Może jutro gdzieś znajdę olej ten z Efavitu. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
Udalo mi sie zajac fotkami, to wrzuce moje falo-loko sianko. Glowny problem to frizz oraz to, ze z dlugoscia coraz wiecej sie robi ciezkich, wiszacych i nieukladajacych. Tym razem mam dobrze sciete i sie dosc kreca, ale poprzednie nie byly takie fajne.
1. Podobna dlugosc 2 lata temu - raczej nie chcialy sie krecic, tylko przy twarzy slimaki, reszta smetna i wiszaca, z frizzem. (zazwyczaj wtedy scinam - by miec lzejsze) 2. Prawie 2 lata temu po scieciu. Akurat tu "lezace", ale ogolnie wtedy sa lzejsze, lepiej sie ukladaja, troche zakrecaja, ale niebardzo, do korkociagow potrzebuje dlugosci 3-5. Obecne sprzed tygodnia, poczatki pielegnacji. Frizz, nie wszystkie sie kreca - zwlaszcza te po bokach problemowe 6-9. Sprzed paru dni - po pierwszych odzywkach/olejach |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zadomowienie
|
I dzisiejsze po pierwszej masce (Alterra) i z glutkiem lnianym.
Wychodzi na to, ze jak dluzsze to krecone, krotsze falowane, calkiem dlugie - proste i wiszace pewnie by byly :P Jaki to wlasciwie typ? Poczytalam o tych typach - czy mniej wiecej 3A? A moj cel? - Chce sprobowac zapuscic, moze z pielegnacja sie uda. Bez pielegnacji przy tej dlugosci zaczynaja mnie wq..., wszedzie wlaza i sie paletaja, zaczepiaja, robia sie niewygodne, przestaja sie ukladac itp i biegne do fryzjera. W zyciu nie mialam jeszcze dluzszych niz troszke za ramiona. Edytowane przez macka Czas edycji: 2013-10-30 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
macka, super różnica!
![]() ![]() To naprawdę po zaledwie tygodniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ponawiam pytanie - jaka jest jeszcze fajna odżywka emolientowa oprócz garniera AiK? Bez parafiny, denatu i pq o niskiej liczbie. Ziaje jednak mają. Ja dzisiaj po reanimacji glutkiem lnianym i żelem graffitti bielendy. Na razie nawet nieźle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Raczkowanie
|
Aleście naprodukowały…
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2449 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak podcinałam fryzjerka zaproponowała mi użycie na koniec degażówek, odmówiłam. Dobrze zrobiłam? Nie wydaje mi się to dobre dla loczków ale może się mylę ![]() Ja też dopiero zaczynam o nie dbać jak należy. Kilka lat prostowałam, po drodze ok. rok temu dekoloryzacja - z mocno rudych na średni blond. Więc się w końcu wkurzyły i zbuntowały. Kilka dni temu byłam u fryzjera i podcięłam je, nie wiem czy wystarczy. Zobaczymy. Zrobiłam jak poradziłyście i widzę różnicę w układaniu się włosa już po oczyszczeniu olejowaniach i nawilżaniu. Zobaczcie same ![]() Mi też proszę podpowiedzcie jaki mam typ włosa? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- ![]() ![]() LadnyUsmiech- dobrze zrobiłaś. Degażówki niszczą włosy. I bardzo ładnie ![]() Rudzioch- ja bym powiedziała nawet Mrrrraauuu ![]() Floria- poszukaj Garnier Fruity Passion. Ja kupiłam w POLO ![]()
![]() |
#2451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[/COLOR] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Miau miau ![]() Cytat:
Dobrze zrobiłaś, że się nie zgodziłaś na degażówki ![]() To ostatnie zdjęcie jest po podcięciu ?? Ładnie się już kręcą ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
To jest efekt po tygodniu ? Łał ![]() ![]() Wczoraj znalazłam jakieś zdjęcia z przed roku i normalnie się załamałam ![]() ![]() W końcu jak wystrzeliły to urosły do połowy pleców w 3 tygodnie (choć teraz nie wiem jakim cudem tak się stało ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-30 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
dziś już zrobie zdjęcia - kolejny eksperyment pod tytułem ILE zelu lianego to jest ZA DUZO
![]() wszystkie macie takie locze, ze ja się chowam ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta cała reanimacja to jest przereklamowana ![]() moje włosy już rozczesane, obtłuszczone ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale też znów założyłam, że koleżanka nie ma włosów pt. "dajcie mi wszystko, biorę wszystko!" i dla przeciętnych włosów Garnier AiK czy Alterra są wystarczające bez oleju. Uważam, że lepiej co mycie ewentualnie dokapywać coraz więcej oleju w razie potrzeby niż skończyć z wielkim oklapem na głowie po zbyt dużej dawce od razu. Dociążyć możesz jeszcze ewentualnie później, nawet już suche włosy. Odciążyć raczej nie. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-10-30 o 10:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba tylko znaleźć dobrą dla siebie metodę. Ja na drugi dzień z powodzeniem mogę reanimować, ale bez pianki, żelu, serum, odżywki b/s w ilościach kosmicznych, olejków. Wystarcza mi spsikanie włosów bardzo mocno rozcieńczonym Hegronem b/s. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no charakter mają - od zawsze robia, co chcą ![]() ![]() Mam świadomość tego, że więcej z nich nie wycignę, jak będą dłuższe to będą cięższe i mocniejsza fala raczej z nich nie będzie. Nooo, chyba, że mnie zaskoczą ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
![]() |
#2459 |
Raczkowanie
|
Czy testowałyście już nową wersję męskiego żelu Isana (pomarańczowo-czarna tuba)? Macie jakiś sposób na niego?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już pomijając nawet ten alkohol denat. w składzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.