|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Zameldowalas sie juz w szptalu?
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
niestety nie możemy, mamy fajnych właścicieli w miarę ale wszystkie zmiany jakie chcemy dokonywać musimy z nimi konsultować np musieliśmy zrezygnować z pl telewizji bo nie pozwolili nam talerza powiesić nigdzie bo to brzydko wygląda... jakieś stołki czy krzesła na pole jak chcemy kupić to też trzeba konsultować czy im nie przeszkadza taki a taki kolor itd jak się wprowadzaliśmy to nam mówili że na jesień będą robić taki płotek ale późnij zrezygnowali z tego pomysłu, teraz mówią o postawieniu drzewek zamiast płotu ale to na wiosnę, wątpię że to zrobią ;/
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43490331]Ja właśnie planuję zakup takiego rogala. Ile Twój ma cm? Bo na allegro są różne - mniejsze, ok metra, i większe, prawie 2 metry[/QUOTE]
Mam dokładnie taką: http://allegro.pl/poduszka-170-do-ka...652928655.html A później i do karmienia się nada, tak więc myślę, że warto.
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
musicie to zobaczyć
![]() http://www.youtube.com/watch?v=nIsCs9_-LP8
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Em my :
No u mnie dobrze nie jest . Wód jest mniej niż w poniedziałek i łożysko jest takie jak w dojrzałej ciązy, szyjka skraca się dalej . Zaczynam tracić nadzieję , że jeszcze wyjdę w dwupaku. Trudno powiedzieć jak długo to potrwa ale chcą kontrolować co z Dorotką . Dziewczyny jak widać nie jest za wesoło u Em my ja zawsze staram się ją podnieść trochę na duchu ale może podam jej numer w klubie i każdy kto będzie chciał niech jej napiszę może trochę podniesie się na duchu ? Bo widzę , że znów się troszkę załamała . |
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę , że jeszcze nie przekroczyła . Tydzień temu mała miała 1600
|
|
|
|
#1602 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie regulacje. Cytat:
![]() Cytat:
:kciukiL
|
|||
|
|
|
#1603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- za Em me i Dorotke
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny
Pawmaj ja też zdecydowanie wolałabym Huberta ![]() perfuzja, śliczne zdjęcia Małego. Naprawdę, jeszcze nigdy nie widziałam takich pięknych zdjęć z USG. Nie mogłam się napatrzeć Le la mam nadzieję, że z mężem już lepiej... Naturalne, że stres Wam niepotrzebny. sadlaczyca cieszę się, że coraz bliżej do powrotu do domku ![]() kootek_mamrotek najlepszy jest do dżemów - wychodzą z niego takie aksamitne... mniam ![]() demonyianioly przytulam Cię mocno i mam nadzieję, że sytuacja z TŻ wyklaruje się jak najlepiej dla Ciebie i Mikusia Ja mam wstręt do mięsa. Ale miałam i bez ciąży Wegetariańska dieta w ciąży jest możliwa do realizacji, ale staram się jeść mięso chociaż trochę (przykładowo: szpinak ma żelazo, ale trzeba zjeść go ponad 4 kg by dostarczyć organizmowi tyle tego pierwiastka co w kotlecie z wołowiny). Więc łatwiej zjeść kawałek mięsa... pod warunkiem oczywiście, że DA SIĘ RADĘ go zjeść _Shiloh_ mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Ja też miałam wczoraj gorszy dzień, wzięłam więcej leków niż zwykle, leżałam i kwitłam... A dziś od rana jest już ok. Mam nadzieję, że i u Ciebie to będzie fałszywy alarm. Dobrze, że Emma jest cały czas pod kontrolą. Wiem, że leżenie w szpitalu jest trudne, szczególnie tak długo, ale jeśli tak sytuacja wygląda, to przynajmniej ma opiekę, lekarzy i tak dalej.... I trzymam kciuki za wszystkie badania!
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-30 o 12:13 |
|
|
|
#1605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Iwantyou - bardzo się ciesze, że z Dominik coraz lepiej się czuje, że badanie słuchu wyszło dobrze i że mogłaś go wziąć na rączki Strasznie mi przykro z powodu braku refundacji tego leku cena jest masakryczna. Czy macie jakąś alternatywę?Cytat:
![]() Ja mam z natury nieduży biust, teraz mi się powiększył, ale bez przesady. Jakbym się miała porównywać z innymi ciężarnymi to bym wpadła w biustowy kompleks ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Demonyianioly - przykro mi z powodu takiej sytuacji. Po Twoich wpisach widzę, ze jesteś opanowana i to chyba lepsze, choć na pewno strasznie musi być Ci przykro i smutno. Dobrze, że chcesz to sobie wszystko poukładać. Wszystko może ułożyć się różnie - możecie być razem i wszystko będzie ok, ale może też zdarzyć się, że się rozejdziecie. Jeśli masz dobry kontakt ze swoją ciocią prawniczką to może spróbuj się z nią spotkać i porozmawiać, na razie tak niezobowiązująco. Warto, byś wiedziała w razie czego jakie są procedury i możliwości. Nawet jeśli zastosowanie ich miałoby się okazać niepotrzebne. W PL jeśli nie jest się małżeństwem to mężczyzna musi poświadczyć ojcostwo - często pary żyjące w konkubinacie robią tak, że jeszcze przed narodzinami dziecka idą do urzędu i załatwiają te formalności. Jeśli zdecydują się to zrobić po narodzinach dziecka to wtedy idzie się we troje (para z noworodkiem) i urzędnik musi spytać mężczyzny (kilka razy) czy jest ojcem dziecka - jest to sytuacja rodem jak sprzed 100 lat i dosyć krępująca/niemiła dla kobiety (tak mi to opisywały koleżanki). Myślę, że Twoja Ciocia dobrze się na tych wszystkich formalnościach zna i doradzi Ci jak najlepiej to załatwić - jeśli Twój narzeczony nie pojawi się w PL po narodzinach dziecka. Domyślam się, że ustalanie alimentów to sprawa bardzo nieprzyjemna, zwłaszcza dla osoby, która od dawna była na swoim utrzymaniu. Te pieniądze jednak bardzo będą Mikusiowi i Tobie potrzebne. Na lekarzy, na pieluchy, na ewentualną opiekę na dzieckiem, jeśli będziesz chciała wrócić do pracy (jeśli ojciec będzie za granicą to na Ciebie przypadnie całość opieki nad dzieckiem i powinien za to Ci więcej płacić). Warto też nie przyzwyczajać narzeczonego (i jego rodziny), że ze wszystkim świetnie radzisz sobie sama (to dla nich będzie bardzo wygodne). Będziesz potrzebowała wsparcia Może jak sobie przemyślisz to wszystko to warto porozmawiać z rodzicami narzeczonego? Oczywiście bez pretensji, czy żalu po prostu o konkretach - czy możesz liczyć na ich pomoc w opiece nad dzieckiem (nie piszę to o finansach, ale o realnej fizycznej pomocy, nawet w przyszłości i co oni w ogóle o tej sytuacji myślą). Nie namawiam Cię absolutnie do tego, byś oczerniała ich syna (tego nie rób) tylko na zimno porozmawiała czy mają jakąś propozycję, jeśli ich syn nie zdecyduje się wrócić do PL. Wiem, że duma jest ważna, ale gdybyście nie byli potem razem to Mikuś też będzie potrzebował kontaktu z ojcem i "dziadkami" od strony taty, choćby raz na jakiś czas. Czasem warto o ten kontakt się postarać, dla dziecka, mimo, że sytuacja dla matki jest fatalna, krępująca, a wręcz czasem mogłoby się wydawać, że poniżająca. Wiadomo, że nie "zmusisz" narzeczonego do miłości do Ciebie, to on musi sam "zorientować się" czy chce z Tobą spędzić życie. Nie muszą Cię też "kochać" jego rodzice. Jednak i ojciec i rodzice TZta będą mieli nowego potomka i mają obowiązek Cię wspierać. Ja uważam, że moja mama była trochę "za dobra" dla mojego ojca i jego rodziny, gdy byłam mała. Moja mama zawsze była bardzo dumna i nie lubiła o nic prosić. Niestety przez to ja trochę straciłam. Choć oczywiście cieszę się, że nie była (nie jest) kobietą zawistną i widzę, że mój ojciec teraz ją za to szanuje. Cytat:
Warto też poważniejsze rozmowy (jeśli omawialibyście konkretnie Waszą przyszłość lub podział opieki, kosztów nad Mikusiem itd.) przeprowadzać mailowo i mieć zachowane te maile. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-10-30 o 16:17 |
||||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak niewiele jej brakuje
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
oby z emmą było wszystko ok
widzę, że maluchy u nas pchają się na świat... |
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że lepiej ją spytać...
|
#1609 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze chociaż,że nie jest już takim maleństwem,no i z każdym dniem,tygodniem nabiera ciałka,jest coraz większa. Są pod kontrolą,więc trzeba być dobrej myśli. Co do telefonu,to Emma musiałaby wyrazić zgodę,sama go nie podała wcześniej w klubie...
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby jak najdłużej Dorotka siedziała w brzuchu. Dobrze, że Em ma jest pod stałą opieką lekarską |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wypiłam mleko z czosnkiem miodem, nie mam siły na nic i nastroju. Poleze może usne, oby mi przeszło...:-((
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 3 godz wychodzę po wyniki, jak mi jednak wyjdzie ta cholestaza, to czeka mnie szpital do porodu ... a do terminu równo 3 miesiące
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nie prać na razie dziecięcych ciuszków ale wczoraj znowu dostaliśmy parę rzeczy od koleżanki i zaczęłam to w szafce układać. najpierw podzieliłam na rozmiary i 62-68 schowałam osobno a te 50-56 chciałam poukładać ale stwierdziłam że skoro już to wszystko wyciągnęłam to wrzuciłam część do pralki ![]() dobrze że na tych warsztatach próbki rozdawali to od razu w dzieciowym proszku to piorę. ![]() Mam nadzieję tylko że nic nie sknocę bo nie mam w pralce funkcji "dziecięce" no i w sumie to wrzuciłam wszystkie jasne kolory razem a potem wrzucę takie ciemniejsze razem no i białe osobno ![]() ale sobie roboty narobiłam EM MA - mam nadzieję że wszystkie będzie dobrze i zostaniesz w dwupaku. co do telefonu to może lepiej nie robić tak bo numeru w klubie chyba nie podawała więc po prostu niech NATTALII napiszę w imieniu nas wszystkich.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-30 o 12:56 |
|
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Brawa za odnalezioną kartę ciąży Na spokojnie i się udało. za zdjęcia, brzuszki i dzieciaczki oraz filmik ) za Em mę i Dorotkę!!!chciałam sie jeszcze odnieść do czegoś.. ale mi wyleciało z głowy ![]() Dziś zakupiłam w Pepco szczotkę+grzebień z babyono za 8 zł, oraz termometr do wody też za 8 zł ![]() Widziałam body przecenione z 9 na 4.99. Powoli pakuje torbę do szpitala. Dziś w planach zakupy wyprawkowe na allegro ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- senira666 - dopiero z prasowaniem będzie zabawy
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-10-30 o 14:12 |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Odebrałam zamówienie z apteki, kupiłam maść majerankową w razie katarku pytałam o coś przeciwgorączkowego dla takiego maluszka ale wszystkie syropy są od 3 miesiąca więc raczej się wstrzymam i po konsultacji z pediatrą coś kupie jak się mała urodzi, czopiki też muszą być z zalecaną dawką Odebrałam w końcu stelaż pod wanienkę, kupiłam sobie też taką dłuższą bluzkę a la ponczo a małej Lence kupiłam pierwsze miękkie jeansy
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
ale prasować już nie zamierzam z tym przykrym obowiązkiem zaczekam do końca roku
![]() Cytat:
poza tym jakby naraz wszystkie dziewczyny zaczęły do niej pisać to by się nawet wyspać nie miała czasu
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak jej się z wyprawką nie spieszyło i masz.....rany dziewczyny pozostały nam ostatnie 2-3 miesiące wszystko się może zdarzyć
|
|
#1620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nr tel z tego co pamiętam Emma bardzo dba o anonimowość w sieci, więc może lepiej wcześniej ją o to zapytać. Cytat:
Ja wczoraj jak poczytałam o tej cholestazie, to w nocy zaczęła mnie swędzieć stopa, ale uspokajam się, bo żadnych innych objawów nie mam. u Ciebie też na pewno będzie ok Dziś zadzwoniłam a jutro rozpoczynam SR. Ciągle nie jestem przekonana, czy skorzystam, ale przynajmniej spróbuje. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- właśnie Emmy przypadek mnie chyba zmobilizuje wreszcie i dzisiaj zasiądę do allegro, chociaż moje rzeczy pokupuje. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

, a ja to wręcz kocham 
28.02.2011:ksiadz :

Jakie regulacje. 

Wegetariańska dieta w ciąży jest możliwa do realizacji, ale staram się jeść mięso chociaż trochę (przykładowo: szpinak ma żelazo, ale trzeba zjeść go ponad 4 kg by dostarczyć organizmowi tyle tego pierwiastka co w kotlecie z wołowiny). Więc łatwiej zjeść kawałek mięsa... pod warunkiem oczywiście, że DA SIĘ RADĘ go zjeść
cena jest masakryczna. Czy macie jakąś alternatywę?

za zdjęcia, brzuszki i dzieciaczki oraz filmik