|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Gin mi na początku ciąży mówił o swędzeniu dłoni, stóp, brzucha, więc na tym się opieram. A od poniedziałku nadal swędzą stopy i dłonie, więc coś może być na rzeczy.Z resztą dzwoniłam rano do gina przed pójsciem do laboratorium i powiedział, żeby koniecznie zrobić badania. Chyba go obudziłam
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
jaki proszek dla dzieci polecacie ?? czy może lepiej płyn ?? czy jeszcze coś innego ??
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma rację . Pisała też , że mąż zmotywował się do remontu a reszte zakupów wyprawkowych zleciła mamie i siostrze . Ale pisała , że nie dużo jej zostało do kupna . |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kebaba rany jaki pyszny....
Kurczę nie dobrze z Emmą.... Cholera żeby wytrzymała Jak najdłużej
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli Małego bedzie uczulalo to zacznę kombinować z dzieciecymi.
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chyba wszystkim facetom taka motywacja by się przydała, mój też jakoś tak się potrafił zmobilizować nagle jak mu powiedziałam ze u nas na wątku już Dominik pojawił się na świecie
|
|
#1627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajny gin, mój by nie odebrał ![]() trzymam kciuki za Emmę i maleństwo. chyba też sie zmobilizuje na zakupy "szpitalne" tylko ten mój mąż taki niewzruszony... |
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
lolita nie Tylko Twój . Mój też teraz mówi , że wyprawka dla małego najważniejsza i mam kupić wszystko co jest potrzebne
A tak przedtem kręcił nosem i mówił , że zdążę wszystko kupić i mam nie szaleć
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie mój to w ogóle się nie orientuje co ja mam kupione, czasami mu pokazuje ale tak jakby się tym nie interesował, czasami gadam i gadam do niego, produkuję się, staram dokładnie wytłumaczyć a on na końcu " ale o co chodzi"
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-30 o 14:40 |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
zupełnie jak u mnie. jest data porodu, twardo się jej trzyma i jeszcze tyyyle czasu. póki co woli kupić coś do samochodu niż dla dziecka. a ja już się denerwuję, bo przecież wszystko może się zdarzyć.
a i żadna dla mnie frajda kupować coś samej i od razu po szafkach chować, bo nawet nie rzuci okiem za bardzo. nie chcę narzekać, tak jest ok, tylko strasznie wkurza mnie to podejście olewcze trochę. kurcze jakby nie patrzeć to już listopad za pasem, termin w styczniu a ja mam coraz większe problemy, bo tu boli tam strzyka. jak u starej baby. złośliwie powiem, że trochę bym chciała, żeby koniec końców sam musiał się wszystkim zając chociaż ostatnio jak postraszyłam go, ze przyjdzie mu kupować rzeczy dla mnie do szpitala to z uśmiechem odpowiedział, że ma od tego swoich ludzi. no tak - teściowa synkowi pomoże :P
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście Mała szaleje. Mój czasem trochę faluje, ale aż tak Adaś go nie wypina.Cytat:
Właśnie śniło mi się, że zaczęłam rodzić 1,5 miesiąca przed terminem i tak strasznie płakałam, że jest za wcześnie, a położne mówiły, że nic nie da się zrobić i kazały rodzić. Ale dzidziuś był zdrowy i mogłam go karmić. Pamiętam nawet, że to miało być 16 listopada. Mam nadzieję, że to nie był sen proroczy.
|
||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego w ogóle się o nic nie pytam, jesteśmy małżeństwem i nawet nie ma takiej opcji ze on może sobie coś kupić do auta a ja nic do dziecka czy do siebie. Robię co mi się podoba z jego zgodą lub bez....chociaż on nigdy mi nie powiedział...nie kupuj albo po co Ci to....chyba bym go ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#1635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to w ogóle jest w miarę do przyjęcia, tylko jeden tekst mnie uraził (najpierw on, potem teściowa powtórzyła nieświadomie przy jakiejś rozmowie- oboje niezależnie od siebie) : "samochód jest dla nas obojga". nie no kurde, a dziecko będzie tylko moje ![]() żeby nie było, że taki zły- tak się cieszy, coś planuje, z kolegami nieraz słyszałam jak dumnie opowiada. w końcu ciąża była planowana. nie wiem, może tak się stresuje tym wszystkim, że woli o niczym nie myśleć, bo wie że i tak wszystko zrobię. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
tylko o sam fakt braku zaangażowania i jakiś dziwnych priorytetów.
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43494376]O rany jak ja Cię rozumiem. U mnie jest tak samo - ja bym chciała choć trochę pokupować ale co to za frajda robić to samemu? Jesteśmy w jakimś supermarkecie, chciałabym chociaż zobaczyć dział dziecięcy a ten już kręci nosem. Wkurza mnie to strasznie :/[/QUOTE]
Jakbyś nie była w ciąży to rozumiem ze kręci nosem na oglądanie działu dziecięcego ale jesteś w ciąży więc nie rozumiem ![]() Oj dziewczyny jak wy wychowałyście swoich facetów, coś słabo
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
lolita u mnie tak samo . Dostaje wypłatę część przelewam na wspólne konto a reszte kasy wydaje na małego . Zakupy jedzeniowe większe płaci mąż . I Grubsze rzeczy do kupna też płaci mąż ze wspólnego konta a wszytskie drobne rzeczy kupuję ze swojej wypłaty . Jak mi kasy brakuję dzwonie do męża i mi wyciąga z konta . W końcu to nasza wspólna kasa
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Co do samochodu to ja już drugi miesiąc chodzę za mężem i każe mu kupić opony do samochodu
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On się po prostu na tym nie zna
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mi chodzi, że u nas tego nie ma. dział dziecięcy przelatuje tempem maratończyka jakiś czas temu nawet, żeby go zachęcić kazałam wybrać fotelik- taaa jasne on ma jeszcze czas przecież na to :Pzna, nie zna, ja mu nie karzę wybierać bodów czy innych rzeczy gdzie może mieć problem chociażby z materiałem czy rozmiarem. ja chcę tylko trochę uwagi - zawsze lubiłam chwalić się co kupiłam jak gdzie kiedy. a on usilnie stara się ten temat omijać. chociaż- zwracam honor- ostatnio zainteresowała go kwestia pampersów i rozmiarów ale to było po jednej z moich "zwróceń" uwagi
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wracam tylko z zakupów to nawet nie chowam rzeczy tylko czekam za mężem . Maż jak wchodzi do domu pierwsze słowa " Pokazuj co kupiłaś "
A podczas wspólnych zakupów mówię mu co potrzebuje , pokazuje wieszak czy kilka ciuchów i wtedy razem wybieramy
|
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż podchodził sceptycznie do zakupów dopóki nie zaczęłam mu opowiadać o przedwczesnych porodach, które miały miejsce na innych wątkach i o urodzeniu Dominika. Tak się biedny przejął, że nawet mu się śniło, że nasza Mała urodziła się za szybko
Ostatnio zarządził, że możemy kompletować całkowicie wyprawkę, czekam tylko aż stolarz zrobi nam szafki, bo nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać... Trzymam kciuki za Em mę, żeby Dorotka jak najdłużej wytrzymała w brzuszku ![]() Co do proszku dla dzieci to planuję kupić Dzidziusia. Nie jest drogi, a opinie ma dobre. |
|
|
|
#1643 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja piore na 40,bo na roznych rzeczach jest rozna temperatura podana,a tak to jest bezpiecznie. I dziele tylko na dwie kupki: jasne kolory i ciemne kolory. Biale idzie do jasnych kolorow. Wszystko ladnie wyglada. Cytat:
U nas jest tak,ze to ja trzymam karty,ja place rachunki i decyduje co kupic. Tzn wiadomo,ze wieksze zakupy sa omawiane wspolnie.
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to tak reaguje ale na grach na konsole Cytat:
kurczaczek pranie mniej bym miała ... no trudno białe już się pierze ale na drugi raz będę mądrzejsza ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- dobra ide robić obiad bo zbieram się już od godziny prawie
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z moimi pieniędzmi robię sobie co chcę,całą wyprawkę np. kupiłam
|
|
#1646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mamy tak samo - swoje konta, swoje wypłaty, nie zaglądamy sobie i nie wyliczamy co kto ile kupuje. Mamy też wspólne konto oszczędnościowe na które przelewamy dowolne kwoty w dowolnym czasie - z tego konta pieniądze przeznaczymy na zrobienie mieszkania. Rachunki mamy podzielone. Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2013-10-30 o 15:44 |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wszystko to nie kwestia pieniędzy- tylko o ile przyjemniej byłoby pójść do sklepu i zobaczyć, że z własnej nie przymuszonej woli on wybiera coś dla małej. ja chyba trafiłam na jakiś mało emocjonalny egzemplarz :P mam nadzieję, że jak się dziecko na świecie pojawi to wykaże trochę więcej entuzjazmu, bo wiem że to wszystko go tak na prawdę cieszy
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43494930]No bo niestety mój mąż jest z gatunku "mamy jeszcze czas" a ja lubię mieć wszystko zorganizowane i przygotowane wcześniej. Nie rozumiem tego podejścia - on zawsze swoje rachunki za komórkę płaci w ostatniej chwili, ja bym tak nie mogła
![]() Mamy tak samo - swoje konta, swoje wypłaty, nie zaglądamy sobie i nie wyliczamy co kto ile kupuje. Mamy też wspólne konto oszczędnościowe na które przelewamy dowolne kwoty w dowolnym czasie - z tego konta pieniądze przeznaczymy na zrobienie mieszkania. Rachunki mamy podzielone.[/QUOTE] Ja zaglądam na konto męża czasami nawet robię z niego przelewy jak go nie ma a widzę ze z mojego konta za dużo jakimś cudem znikło
|
#1649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz
ostatnio jak o to zapytałam odpowiedział, że tak, ale on jest facetem wzrokowcem i na prawdę ucieszy się i uwierzy jak zobaczy różowego bobasa ![]() teraz mi się przypomniała rozmowa z rodzicami. też było o wyprawkach i w ogóle. mama widziała, że ja się denerwuję (to jakoś po tym jak Dominik przyszedł na świat), a mój tata- kochany teść stał za zięciem, że za wcześnie. i po przeszło 23 latach dowiedział się, że zakupy nie zrobiły się same, a wszystko na moje przyjście było naszykowane. oczywiście dalej się kłócił, że NA PEWNO kupowali po porodzie, ale co on tam może wiedzieć śmiałam się, że za dziesiąt lat my z mężem też przeprowadzimy taka dyskusję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Gin mi na początku ciąży mówił o swędzeniu dłoni, stóp, brzucha, więc na tym się opieram. A od poniedziałku nadal swędzą stopy i dłonie, więc coś może być na rzeczy.

sent from iphone

16.06.2012