Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 13:15   #1621
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Będzie dobrze! Żadnego czarnowidztwa, proszę Hosenko droga, nie uprawiać!
Ja wczoraj jak poczytałam o tej cholestazie, to w nocy zaczęła mnie swędzieć stopa, ale uspokajam się, bo żadnych innych objawów nie mam. u Ciebie też na pewno będzie ok
Dlatego ja nie czytam w necie o cholestazie Gin mi na początku ciąży mówił o swędzeniu dłoni, stóp, brzucha, więc na tym się opieram. A od poniedziałku nadal swędzą stopy i dłonie, więc coś może być na rzeczy.

Z resztą dzwoniłam rano do gina przed pójsciem do laboratorium i powiedział, żeby koniecznie zrobić badania. Chyba go obudziłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:45   #1622
senira666
Zakorzenienie

jaki proszek dla dzieci polecacie ?? czy może lepiej płyn ?? czy jeszcze coś innego ??
Stary 2013-10-30, 14:11   #1623
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Biedna Emma, może jest jeszcze jakaś szansa ze wyjdzie w dwupaku? Mam taką nadzieję
A tak jej się z wyprawką nie spieszyło i masz.....rany dziewczyny pozostały nam ostatnie 2-3 miesiące wszystko się może zdarzyć
Co do wyprawki właśnie się Em ma śmiała , że na wątku teraz dziewczyny szaleją z wyprawką zapewne i ma rację .
Pisała też , że mąż zmotywował się do remontu a reszte zakupów wyprawkowych zleciła mamie i siostrze . Ale pisała , że nie dużo jej zostało do kupna .
Stary 2013-10-30, 14:17   #1624
magnusia
Zakorzenienie

Zjadłam kebaba rany jaki pyszny....

Kurczę nie dobrze z Emmą.... Cholera żeby wytrzymała Jak najdłużej
Stary 2013-10-30, 14:18   #1625
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
jaki proszek dla dzieci polecacie ?? czy może lepiej płyn ?? czy jeszcze coś innego ??
Ja planuje prac w zwykłym dorosłym proszku, tylko bez płynu do plukania i z podwójnym plukaniem.
Jesli Małego bedzie uczulalo to zacznę kombinować z dzieciecymi.
Stary 2013-10-30, 14:22   #1626
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Co do wyprawki właśnie się Em ma śmiała , że na wątku teraz dziewczyny szaleją z wyprawką zapewne i ma rację .
Pisała też , że mąż zmotywował się do remontu a reszte zakupów wyprawkowych zleciła mamie i siostrze . Ale pisała , że nie dużo jej zostało do kupna .
To dobrze, przynajmniej ma z głowy i nie musi się martwić
A chyba wszystkim facetom taka motywacja by się przydała, mój też jakoś tak się potrafił zmobilizować nagle jak mu powiedziałam ze u nas na wątku już Dominik pojawił się na świecie
Stary 2013-10-30, 14:29   #1627
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z resztą dzwoniłam rano do gina przed pójsciem do laboratorium i powiedział, żeby koniecznie zrobić badania. Chyba go obudziłam

fajny gin, mój by nie odebrał

trzymam kciuki za Emmę i maleństwo.
chyba też sie zmobilizuje na zakupy "szpitalne"
tylko ten mój mąż taki niewzruszony...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 14:30   #1628
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita nie Tylko Twój . Mój też teraz mówi , że wyprawka dla małego najważniejsza i mam kupić wszystko co jest potrzebne
A tak przedtem kręcił nosem i mówił , że zdążę wszystko kupić i mam nie szaleć
Stary 2013-10-30, 14:37   #1629
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
lolita nie Tylko Twój . Mój też teraz mówi , że wyprawka dla małego najważniejsza i mam kupić wszystko co jest potrzebne
A tak przedtem kręcił nosem i mówił , że zdążę wszystko kupić i mam nie szaleć
Hehhhh faceci
Wiecie mój to w ogóle się nie orientuje co ja mam kupione, czasami mu pokazuje ale tak jakby się tym nie interesował, czasami gadam i gadam do niego, produkuję się, staram dokładnie wytłumaczyć a on na końcu " ale o co chodzi"

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-10-30 o 14:40
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 14:41   #1630
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
tylko ten mój mąż taki niewzruszony...
zupełnie jak u mnie. jest data porodu, twardo się jej trzyma i jeszcze tyyyle czasu. póki co woli kupić coś do samochodu niż dla dziecka. a ja już się denerwuję, bo przecież wszystko może się zdarzyć.
a i żadna dla mnie frajda kupować coś samej i od razu po szafkach chować, bo nawet nie rzuci okiem za bardzo. nie chcę narzekać, tak jest ok, tylko strasznie wkurza mnie to podejście olewcze trochę. kurcze jakby nie patrzeć to już listopad za pasem, termin w styczniu a ja mam coraz większe problemy, bo tu boli tam strzyka. jak u starej baby. złośliwie powiem, że trochę bym chciała, żeby koniec końców sam musiał się wszystkim zając chociaż ostatnio jak postraszyłam go, ze przyjdzie mu kupować rzeczy dla mnie do szpitala to z uśmiechem odpowiedział, że ma od tego swoich ludzi. no tak - teściowa synkowi pomoże :P
Stary 2013-10-30, 14:51   #1631
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
zupełnie jak u mnie. jest data porodu, twardo się jej trzyma i jeszcze tyyyle czasu. póki co woli kupić coś do samochodu niż dla dziecka. a ja już się denerwuję, bo przecież wszystko może się zdarzyć.
a i żadna dla mnie frajda kupować coś samej i od razu po szafkach chować, bo nawet nie rzuci okiem za bardzo. nie chcę narzekać, tak jest ok, tylko strasznie wkurza mnie to podejście olewcze trochę. kurcze jakby nie patrzeć to już listopad za pasem, termin w styczniu a ja mam coraz większe problemy, bo tu boli tam strzyka. jak u starej baby. złośliwie powiem, że trochę bym chciała, żeby koniec końców sam musiał się wszystkim zając chociaż ostatnio jak postraszyłam go, ze przyjdzie mu kupować rzeczy dla mnie do szpitala to z uśmiechem odpowiedział, że ma od tego swoich ludzi. no tak - teściowa synkowi pomoże :P
mój ostatnio kupił skrobaczkę i miotełkę do auta, podczas gdy ja wybierałam bodziaki. OK idzie zima, przyda się, ale na te bodziaki to nawet nie spojrzał i chyba podobnie jak u Ciebie... jak coś trzeba będzie "na szybko" kupić to pozostaje mamusia synusia, a ona ma totalnie inny gust niż ja... w ogóle mnie denerwują ciągle a po tym weekendzie to chyba wybuchnę, z resztą pewnie będę zdawać Wam relacje bo ja nie bardzo mam się komu pożalić...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 14:53   #1632
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Moj brzuch rzadko kiedy jest "normalny" mala ciagle sie wypina.. Tez tak macie?
Rzeczywiście Mała szaleje. Mój czasem trochę faluje, ale aż tak Adaś go nie wypina.

Cytat:
Sms od Em my :
No u mnie dobrze nie jest .
Wód jest mniej niż w poniedziałek i łożysko jest takie jak w dojrzałej ciązy, szyjka skraca się dalej . Zaczynam tracić nadzieję , że jeszcze wyjdę w dwupaku. Trudno powiedzieć jak długo to potrwa ale chcą kontrolować co z Dorotką .
To niefajnie. Dobrze, że Emma jest w szpitalu i mają wszystko pod kontrolą. A Dorotka jest już duża, więc i na zewnątrz sobie poradzi.

Właśnie śniło mi się, że zaczęłam rodzić 1,5 miesiąca przed terminem i tak strasznie płakałam, że jest za wcześnie, a położne mówiły, że nic nie da się zrobić i kazały rodzić. Ale dzidziuś był zdrowy i mogłam go karmić. Pamiętam nawet, że to miało być 16 listopada. Mam nadzieję, że to nie był sen proroczy.
Stary 2013-10-30, 14:57   #1633
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Rzeczywiście Mała szaleje. Mój czasem trochę faluje, ale aż tak Adaś go nie wypina.

To niefajnie. Dobrze, że Emma jest w szpitalu i mają wszystko pod kontrolą. A Dorotka jest już duża, więc i na zewnątrz sobie poradzi.

Właśnie śniło mi się, że zaczęłam rodzić 1,5 miesiąca przed terminem i tak strasznie płakałam, że jest za wcześnie, a położne mówiły, że nic nie da się zrobić i kazały rodzić. Ale dzidziuś był zdrowy i mogłam go karmić. Pamiętam nawet, że to miało być 16 listopada. Mam nadzieję, że to nie był sen proroczy.
Mnie się z półtora miesiąca temu śniło, ze urodziłam podcżas wyjazdu do babci na Wszystkich Świętych
Stary 2013-10-30, 14:59   #1634
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
mój ostatnio kupił skrobaczkę i miotełkę do auta, podczas gdy ja wybierałam bodziaki. OK idzie zima, przyda się, ale na te bodziaki to nawet nie spojrzał i chyba podobnie jak u Ciebie... jak coś trzeba będzie "na szybko" kupić to pozostaje mamusia synusia, a ona ma totalnie inny gust niż ja... w ogóle mnie denerwują ciągle a po tym weekendzie to chyba wybuchnę, z resztą pewnie będę zdawać Wam relacje bo ja nie bardzo mam się komu pożalić...
Dziewczyny ale co wy się ich o zdanie pytacie? To są tak samo ich pieniądze jak i wasze
Ja mojego w ogóle się o nic nie pytam, jesteśmy małżeństwem i nawet nie ma takiej opcji ze on może sobie coś kupić do auta a ja nic do dziecka czy do siebie. Robię co mi się podoba z jego zgodą lub bez....chociaż on nigdy mi nie powiedział...nie kupuj albo po co Ci to....chyba bym go

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mnie się z półtora miesiąca temu śniło, ze urodziłam podcżas wyjazdu do babci na Wszystkich Świętych
O kurczę, torba do szpitala w aucie spakowana koniecznie
Stary 2013-10-30, 15:01   #1635
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
O rany jak ja Cię rozumiem. U mnie jest tak samo - ja bym chciała choć trochę pokupować ale co to za frajda robić to samemu? Jesteśmy w jakimś supermarkecie, chciałabym chociaż zobaczyć dział dziecięcy a ten już kręci nosem. Wkurza mnie to strasznie :/
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:04   #1636
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
ja co jakiś czas mówię co mi się nie podoba. potem jest spokój, są pytania o ubranka, kocyki i inne. a za kilka dni znów to samo. teraz się wzięłam na sposób- on mi co chce do samochodu, ja mu co trzeba dla małej. denerwuje się przy tym nie mniej jak ja. może w końcu załapie.
tak to w ogóle jest w miarę do przyjęcia, tylko jeden tekst mnie uraził (najpierw on, potem teściowa powtórzyła nieświadomie przy jakiejś rozmowie- oboje niezależnie od siebie) : "samochód jest dla nas obojga". nie no kurde, a dziecko będzie tylko moje

żeby nie było, że taki zły- tak się cieszy, coś planuje, z kolegami nieraz słyszałam jak dumnie opowiada. w końcu ciąża była planowana.
nie wiem, może tak się stresuje tym wszystkim, że woli o niczym nie myśleć, bo wie że i tak wszystko zrobię.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Dziewczyny ale co wy się ich o zdanie pytacie? To są tak samo ich pieniądze jak i wasze
Ja mojego w ogóle się o nic nie pytam, jesteśmy małżeństwem i nawet nie ma takiej opcji ze on może sobie coś kupić do auta a ja nic do dziecka czy do siebie. Robię co mi się podoba z jego zgodą lub bez....chociaż on nigdy mi nie powiedział...nie kupuj albo po co Ci to....chyba bym go
tu nie chodzi o to, że on nie pozwala kupić. bez przesady tylko o sam fakt braku zaangażowania i jakiś dziwnych priorytetów.
Stary 2013-10-30, 15:05   #1637
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43494376]O rany jak ja Cię rozumiem. U mnie jest tak samo - ja bym chciała choć trochę pokupować ale co to za frajda robić to samemu? Jesteśmy w jakimś supermarkecie, chciałabym chociaż zobaczyć dział dziecięcy a ten już kręci nosem. Wkurza mnie to strasznie :/[/QUOTE]
Jakbyś nie była w ciąży to rozumiem ze kręci nosem na oglądanie działu dziecięcego ale jesteś w ciąży więc nie rozumiem
Oj dziewczyny jak wy wychowałyście swoich facetów, coś słabo
Stary 2013-10-30, 15:09   #1638
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita u mnie tak samo . Dostaje wypłatę część przelewam na wspólne konto a reszte kasy wydaje na małego . Zakupy jedzeniowe większe płaci mąż . I Grubsze rzeczy do kupna też płaci mąż ze wspólnego konta a wszytskie drobne rzeczy kupuję ze swojej wypłaty . Jak mi kasy brakuję dzwonie do męża i mi wyciąga z konta . W końcu to nasza wspólna kasa

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Co do samochodu to ja już drugi miesiąc chodzę za mężem i każe mu kupić opony do samochodu a on mówi , ze za następną wypłatę kupi bo teraz małemu trzeba to i to kupić
Stary 2013-10-30, 15:10   #1639
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ja co jakiś czas mówię co mi się nie podoba. potem jest spokój, są pytania o ubranka, kocyki i inne. a za kilka dni znów to samo. teraz się wzięłam na sposób- on mi co chce do samochodu, ja mu co trzeba dla małej. denerwuje się przy tym nie mniej jak ja. może w końcu załapie.
tak to w ogóle jest w miarę do przyjęcia, tylko jeden tekst mnie uraził (najpierw on, potem teściowa powtórzyła nieświadomie przy jakiejś rozmowie- oboje niezależnie od siebie) : "samochód jest dla nas obojga". nie no kurde, a dziecko będzie tylko moje

żeby nie było, że taki zły- tak się cieszy, coś planuje, z kolegami nieraz słyszałam jak dumnie opowiada. w końcu ciąża była planowana.
nie wiem, może tak się stresuje tym wszystkim, że woli o niczym nie myśleć, bo wie że i tak wszystko zrobię.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

tu nie chodzi o to, że on nie pozwala kupić. bez przesady tylko o sam fakt braku zaangażowania i jakiś dziwnych priorytetów.
Ale mój mąż też nie bierze udziału w moich zakupach, on nawet nie wie co ja mam Może dlatego ze go po prostu ciaglę nie ma, ale jak byliśmy w markecie to spuściłam go na 5 min z oka, patrzę a on targa pełen koszyk kocyków....ja mówię po co to, przecież mamy a on mówiłaś ze wszystkiego dużo potrzeba
On się po prostu na tym nie zna
Stary 2013-10-30, 15:16   #1640
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ale mój mąż też nie bierze udziału w moich zakupach, on nawet nie wie co ja mam Może dlatego ze go po prostu ciaglę nie ma, ale jak byliśmy w markecie to spuściłam go na 5 min z oka, patrzę a on targa pełen koszyk kocyków....ja mówię po co to, przecież mamy a on mówiłaś ze wszystkiego dużo potrzeba
ale przynajmniej coś próbował sam a mi chodzi, że u nas tego nie ma. dział dziecięcy przelatuje tempem maratończyka jakiś czas temu nawet, żeby go zachęcić kazałam wybrać fotelik- taaa jasne on ma jeszcze czas przecież na to :P
zna, nie zna, ja mu nie karzę wybierać bodów czy innych rzeczy gdzie może mieć problem chociażby z materiałem czy rozmiarem. ja chcę tylko trochę uwagi - zawsze lubiłam chwalić się co kupiłam jak gdzie kiedy. a on usilnie stara się ten temat omijać. chociaż- zwracam honor- ostatnio zainteresowała go kwestia pampersów i rozmiarów ale to było po jednej z moich "zwróceń" uwagi
Stary 2013-10-30, 15:21   #1641
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja jak wracam tylko z zakupów to nawet nie chowam rzeczy tylko czekam za mężem . Maż jak wchodzi do domu pierwsze słowa " Pokazuj co kupiłaś "
A podczas wspólnych zakupów mówię mu co potrzebuje , pokazuje wieszak czy kilka ciuchów i wtedy razem wybieramy
Stary 2013-10-30, 15:21   #1642
Nemezis23
Rozeznanie

Mój mąż podchodził sceptycznie do zakupów dopóki nie zaczęłam mu opowiadać o przedwczesnych porodach, które miały miejsce na innych wątkach i o urodzeniu Dominika. Tak się biedny przejął, że nawet mu się śniło, że nasza Mała urodziła się za szybko
Ostatnio zarządził, że możemy kompletować całkowicie wyprawkę, czekam tylko aż stolarz zrobi nam szafki, bo nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać...

Trzymam kciuki za Em mę, żeby Dorotka jak najdłużej wytrzymała w brzuszku

Co do proszku dla dzieci to planuję kupić Dzidziusia. Nie jest drogi, a opinie ma dobre.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:28   #1643
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję tylko że nic nie sknocę bo nie mam w pralce funkcji "dziecięce" no i w sumie to wrzuciłam wszystkie jasne kolory razem a potem wrzucę takie ciemniejsze razem no i białe osobno
ale sobie roboty narobiłam

Ja piore na 40,bo na roznych rzeczach jest rozna temperatura podana,a tak to jest bezpiecznie. I dziele tylko na dwie kupki: jasne kolory i ciemne kolory. Biale idzie do jasnych kolorow. Wszystko ladnie wyglada.

Cytat:

U nas jest tak,ze to ja trzymam karty,ja place rachunki i decyduje co kupic. Tzn wiadomo,ze wieksze zakupy sa omawiane wspolnie.
Stary 2013-10-30, 15:36   #1644
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
he he mój to tak reaguje ale na grach na konsole

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja piore na 40,bo na roznych rzeczach jest rozna temperatura podana,a tak to jest bezpiecznie. I dziele tylko na dwie kupki: jasne kolory i ciemne kolory. Biale idzie do jasnych kolorow. Wszystko ladnie wyglada..
Czemu mi wcześniej nie powiedziałaś że białe można z jasnymi kurczaczek pranie mniej bym miała ... no trudno białe już się pierze ale na drugi raz będę mądrzejsza

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

dobra ide robić obiad bo zbieram się już od godziny prawie a potem musimy na zakupy spożywcze skoczyć żeby jutro nie stać w kilometrowych kolejkach. a na weekend świeczki ma przyjechać do nas brat z żoną
Stary 2013-10-30, 15:37   #1645
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
U nas jest tak,ze to ja trzymam karty,ja place rachunki i decyduje co kupic. Tzn wiadomo,ze wieksze zakupy sa omawiane wspolnie.
U nas jest tak że mamy swoje konta i swoje wypłaty, rachunki płaci mąż, na życie wkłada mi co miesiąc w takie pudełko a z moimi pieniędzmi robię sobie co chcę,całą wyprawkę np. kupiłam Jest kochany
Stary 2013-10-30, 15:42   #1646
Konto usunięte

Cytat:
Jakbyś nie była w ciąży to rozumiem ze kręci nosem na oglądanie działu dziecięcego ale jesteś w ciąży więc nie rozumiem
Oj dziewczyny jak wy wychowałyście swoich facetów, coś słabo
No bo niestety mój mąż jest z gatunku "mamy jeszcze czas" a ja lubię mieć wszystko zorganizowane i przygotowane wcześniej. Nie rozumiem tego podejścia - on zawsze swoje rachunki za komórkę płaci w ostatniej chwili, ja bym tak nie mogła

Cytat:
U nas jest tak że mamy swoje konta i swoje wypłaty, rachunki płaci mąż, na życie wkłada mi co miesiąc w takie pudełko a z moimi pieniędzmi robię sobie co chcę,całą wyprawkę np. kupiłam Jest kochany
Mamy tak samo - swoje konta, swoje wypłaty, nie zaglądamy sobie i nie wyliczamy co kto ile kupuje. Mamy też wspólne konto oszczędnościowe na które przelewamy dowolne kwoty w dowolnym czasie - z tego konta pieniądze przeznaczymy na zrobienie mieszkania. Rachunki mamy podzielone.

Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Czas edycji: 2013-10-30 o 15:44
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:50   #1647
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

jeśli chodzi o wszelkie rachunki i rządzenie kontami to też mam pierwszeństwo. mąż czasami nie wie nawet ile wypłaty mu przyszło
to wszystko to nie kwestia pieniędzy- tylko o ile przyjemniej byłoby pójść do sklepu i zobaczyć, że z własnej nie przymuszonej woli on wybiera coś dla małej. ja chyba trafiłam na jakiś mało emocjonalny egzemplarz :P mam nadzieję, że jak się dziecko na świecie pojawi to wykaże trochę więcej entuzjazmu, bo wiem że to wszystko go tak na prawdę cieszy
Stary 2013-10-30, 15:55   #1648
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43494930]No bo niestety mój mąż jest z gatunku "mamy jeszcze czas" a ja lubię mieć wszystko zorganizowane i przygotowane wcześniej. Nie rozumiem tego podejścia - on zawsze swoje rachunki za komórkę płaci w ostatniej chwili, ja bym tak nie mogła

Mamy tak samo - swoje konta, swoje wypłaty, nie zaglądamy sobie i nie wyliczamy co kto ile kupuje. Mamy też wspólne konto oszczędnościowe na które przelewamy dowolne kwoty w dowolnym czasie - z tego konta pieniądze przeznaczymy na zrobienie mieszkania. Rachunki mamy podzielone.[/QUOTE]
Ja zaglądam na konto męża czasami nawet robię z niego przelewy jak go nie ma a widzę ze z mojego konta za dużo jakimś cudem znikło a on mi przysyła kod do przelewu i nigdy nic nie mówi
Stary 2013-10-30, 15:56   #1649
Konto usunięte

Cytat:
jeśli chodzi o wszelkie rachunki i rządzenie kontami to też mam pierwszeństwo. mąż czasami nie wie nawet ile wypłaty mu przyszło
to wszystko to nie kwestia pieniędzy- tylko o ile przyjemniej byłoby pójść do sklepu i zobaczyć, że z własnej nie przymuszonej woli on wybiera coś dla małej. ja chyba trafiłam na jakiś mało emocjonalny egzemplarz :P mam nadzieję, że jak się dziecko na świecie pojawi to wykaże trochę więcej entuzjazmu, bo wiem że to wszystko go tak na prawdę cieszy
O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz Czasem aż dopytuje czy na pewno się cieszy bo za spokojny jest po prostu
Stary 2013-10-30, 16:02   #1650
patrycjja
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43495150]O to to! Dokładnie to co u mnie - to nie kwestia pieniędzy, pozwalania czy czegokolwiek, tylko właśnie takiego entuzjazmu. Ja też mam mało emocjonalny egzemplarz Czasem aż dopytuje czy na pewno się cieszy bo za spokojny jest po prostu [/QUOTE]

ostatnio jak o to zapytałam odpowiedział, że tak, ale on jest facetem wzrokowcem i na prawdę ucieszy się i uwierzy jak zobaczy różowego bobasa
teraz mi się przypomniała rozmowa z rodzicami. też było o wyprawkach i w ogóle. mama widziała, że ja się denerwuję (to jakoś po tym jak Dominik przyszedł na świat), a mój tata- kochany teść stał za zięciem, że za wcześnie. i po przeszło 23 latach dowiedział się, że zakupy nie zrobiły się same, a wszystko na moje przyjście było naszykowane. oczywiście dalej się kłócił, że NA PEWNO kupowali po porodzie, ale co on tam może wiedzieć śmiałam się, że za dziesiąt lat my z mężem też przeprowadzimy taka dyskusję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości