Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 14:50   #2191
janeczka7891
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Super A który to u Ciebie tydzień?
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
to w ktorym jestes tygodniu???
ja wczoraj tak cos czulam ale nie ukrywam ze wczoraj to i kiszki mi dawaly popalic... wiec juz nie wiedzialam czy to dzidzia czy nie dzidzia.
u mnie 14 no ale wg usg dzidzia byla 2 tyg wieksza Tak się cieszyłam, że hoho. Same też poznacie. Pamiętam jak z F. wyczekiwałam tego a to tak samo przyszło, teraz nawet nie myślałam o tym a tu ciach hihi.
Stary 2013-10-30, 14:50   #2192
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Mam http://www.youtube.com/watch?v=xnIl-IE8sLE
Tż też pamięta tylko, że jeszcze będzie przepięknie

Janeczka suuuper Ja czuję od czasu do czasu gilgotki i wmawiam sobie że to dzidź, tak bardzo chcę z nim kontaktu już

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 14:55   #2193
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Paulka nie powiem anie mówilam... bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Ze maluchy maja sie dobrze. inaczej byc nie moze

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Nie pisałam, bo wczoraj źle się czułam. Tak jakby łamało mnie w stawach i podbrzusze mnie pobolewało lekko, więc odpoczywałam. Nocka też nie była za ciekawa. Przewracałam się z boku na bok, nie mogłam spać i w rezultacie wstałam już o 5.

Co do ślubu, to mieliśmy bardzo ładną pogodę. Nie uczylismy się tańca, jakoś samo poszło. Z resztą my to tak prawie zawsze na żywioł i wtedy wszystko nam wychodzi najlepiej.
Tak samo był z kupnem mieszkania. obejrzeliśmy trzy. Ale jak nas to jedno zauroczyło to musiało być nasze.
pikaso mam nadzieje ze już lepiej u ciebie???
natomiast co do podejmowania decyzji na zywiol uwielbiam takich ludzi - na co dzien sprzedaje nieruchomosci wiec jak ktos sie szybko decyduje to dla mnie klient idealny

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
u mnie 14 no ale wg usg dzidzia byla 2 tyg wieksza Tak się cieszyłam, że hoho. Same też poznacie. Pamiętam jak z F. wyczekiwałam tego a to tak samo przyszło, teraz nawet nie myślałam o tym a tu ciach hihi.
kurcze ale fajnie... rozmarzylam sie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Zmykam kobitki...
3mam kciuki za udane wizyty...

wpadne wieczorkiem...

A teraz zmykam na ostatnie spotkanie i zaczynam długi weekend...

milego po poludnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:03   #2194
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mam http://www.youtube.com/watch?v=xnIl-IE8sLE
Tż też pamięta tylko, że jeszcze będzie przepięknie

Janeczka suuuper Ja czuję od czasu do czasu gilgotki i wmawiam sobie że to dzidź, tak bardzo chcę z nim kontaktu już
Piękna jest ta piosenka
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:15   #2195
paulka0212
Wtajemniczenie

My pierwszy taniec tańczyliśmy do naszej ulubionej piosenki Seweryna Krajewskiego "Wielka Miłość"

Właśnie jej słucham i ryczę hihi

Dziękuję dziewczynki za miłego słowa, cieszę się że dzidzie rosną i jest wszystko ok.
Jak leżałam na kozetce to ryczałam jak bóbr, muszę pochwalić męża, że był ze mną na badaniu a badanie było dowc...ipne

Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:16   #2196
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Paulka za udaną wizytę, maluszki rosną

Ach dziewczyny zapomniałam Wam się pochwalić, ze wczoraj czułam dzidzię )) kilka dni temu(2-3)też miałam takie wrażenie i wczoraj to samo i juz jestem pewna. Zaraz mi się przypomniały początki z F. heh.
Myślałam, ze to za wczesnie ale ja mam duże dziecko hih a w pierwszej ciazy ruchy czułam 17-18tydz.)
Zazdroszczę... na pewno super uczucie...

znowu sama zaczęłam macać się po brzuchu, ale ja dalej nawet nie wiem w którym miejscu jest mój dzidź

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:23   #2197
Emilia 25
404 Not Found

Hej.
Ja dziś też po wizycie. Serduszko bije, Szkrab mi pomachał rączką albo nóżką. Ciężko było stwierdzić czym właściwie.
W pracy mega stres a wystarczy zobaczyć Szkraba i nie ma nic ważniejszego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-30, 15:24   #2198
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
lolitka opis który nam tu zapodałaś potarktuje jako moja prośbę o realcję z nocnego godzenia się
Ba! Justyś specjalnie dla Ciebie

janeczka7891 Gratulacje czucia ruchów Dzidziusiazazdroszc ze!!Ja dziś 16t2d,czekam..

Dzięki za info o instrukcji,następnym razem wkleje jakieś fotki w klubie,bo teraz już na maila posłałam
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:25   #2199
asiulka_22
Zakorzenienie

paulka0212 >> myślałam nad nią / w nawiązaniu do tego co wrzuciłam w klubie/ ale pewnie bym nie dała rady... łzy by mi popłynęły....
a widziałaś to ???
http://www.youtube.com/watch?v=dwBrHXJBRLI
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:26   #2200
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Moja Hanusia śpi (!!!), ale pewnie zaraz się obudzi, no bo po co tracić czas na spanie, a ja Was nadrobię szybciutko klub już chyba udało mi się nadrobić i specjalnie dla Selenity kolejna fota Hanuli

Carolyna, Paulka chciałam pisac, że będziemy miały 3 Antosiów na wątku, ale potem się kapnęłam, że u którejś się pewnie trafi dziewusia no i jeszcze u Magdi może Antoś? a u mnie chyba Jasiek jednak rządzi a co z tego, że popularne, ja mam na imię Kasia jak wydawałoby się połowa dziewczyn w klasie, a jakoś nie czuję się źle z tego powodu, bo imię bardzo ładne i to mój charakter wpływa na to, że ja jestem tą Kasią a nie jedną z 5 w klasie także kiedyś też tak gadałam – nie dam na imię dziecku Jan jak co drugi chłopiec, a teraz już tak na to nie patrzę
Tak czy siak mój mąż jest przekonany, że będziemy mieli drugą córcię i mówi na Fasolkę Antosia cały czas już

Selenity, ja co drugi dzień nie pamiętam czy brałam kwas foliowy i zawsze myślę czy lepiej jeden dzień ominąć czy wziąć ewentualnie podwójnie (biorę podwójnie – chociaż nie wiem, bo sęk w tym, że nie pamiętam), ale z luteiną poważniejsza sprawa…

Ilkas mi się też chce co chwila jeść, nie ogarniam tego, najgorzej jest wieczorem, zjem kolację, potem jakiś owoc a i tak chodzę spać głodna, czego nie cierpię, no ale chwilę przed spaniem nie będę już jadła..

Madziuuula ale Ty masz synka dobrze wychowanego, daje pospać mamusi albo odpocząć po spaniu mimo, że sam nie śpi! Zazdroszczę, u nas jak w ciągu 10 sekund od przebudzenia nikt nie podejdzie i nie wyjmie Hani z łóżeczka to jest płacz, lament i łzy!

Pallas ale Bożydar to piękne imię, no dosłownie Dar Boży

Martuszka0 Pulcheria oficjalnie jest u mnie zaraz obok Guantanamery i Mrówki

Lolitka bombowy dowcip o Tomaszu, wysłałam mojemu koledze Tomkowi, śmiał się

Hope, u mnie z butami jest podobnie, za to z ciuchami odwrotnie bo mój mąż ma więcej ubrań ode mnie, no ale cóż ja siedzę w domu z dzieckiem, a nie chodzę codziennie do biura, także takie życie

Nikii Chelsea Pietruszka mnie rozwaliła ale ja też znam taki hit, tylko nie mogę sobie przypomnieć teraz, może jak wysilę bardziej szare komórki to Wam napiszę
Mortadela też boskie

Wranes będzie dobrze, zobaczysz
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:27   #2201
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Odnośnie ślubu my mieliśmy 4.06 (tak jak mamy TP teraz ), w roku 2011 i było upalnie wręcz, ale ja też nie wierzę w żadne zabobony i inne dziwactwa, absolutnie
A na pierwszą piosenkę mieliśmy skoczne „Can’t Take my eses off of you” teraz bym wzięła "have i told you lately"

Asiulka ja chciałam się ruszać, ćwiczyć, ale no.. nie mam sił. Codziennie pobudka o 5.30-6 ostatnio, Hanka jest absorbująca na maxa nie umie się bawić sama (sporadycznie no), chata do ogarnięcia, jakiś obiad, spacer minimum 2 godziny, później też jakieś zakupy, coś, no i wieczorem padam jak mucha i nie chce mi się już czasami iść do kibelka siku a co dopiero ćwiczyć więc u mnie na tą chwilę odpada, ale ambitny plan miałam nie ma co ja dużo jeździłam na rowerze latem, Chodakowska nie dla mnie, nie lubię tak ćwiczyć z komputerem w domu, muszę czuć wiatr we włosach (dlatego kooocham narty ale niestety drugi rok z rzędu nie pojeżdżę )

Paulka fasolki już widziałam na klubie, cudniaste są i cieszę się, że mają się tak świetnie

JJJustynAAA wybierz się, wybierz na zakupy, ja już zapomniałam jakie to fajne, tzn nie same zakupy ale efekty tychże zakupów

Janeczko za ruchy!

My dzisiaj byłyśmy na spacerze i powiem Wam, że dziwnie się czułam, tzn przez tą pogodę, bo świeciło mocno słońce i strasznie wiało, zmarzłam okrutnie, uszy mnie bolały, więc pędziłam do domu, brzuch mnie od tego prawie biegu rozbolał, ech… no ale spacer musi być zaliczony

Trzymam mocno kciuki za pozostałe wizyty i czekam na wieści odezwę się znowu pewnie wieczorem, bo dzisiaj mąż mój z mamusią robią tonę bigosu, więc Hanka zostaje w całości na mojej „głowie” a teraz korzystając z tego, że jeszcze śpi idę sobie zjeść misie Haribo a co tam

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Emilia to super wieści
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 15:29   #2202
VwVampirka
Zakorzenienie

Emila, super, że wizyta udana a gin też nie potrafił rozszyfrować
Ja jak mam wątpliwości, to od razu zadaję tysiąc pytań

Oscar Wilde
Stary 2013-10-30, 15:32   #2203
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Emila, super, że wizyta udana a gin też nie potrafił rozszyfrować
Ja jak mam wątpliwości, to od razu zadaję tysiąc pytań
To było takie szybkie usg przez brzuch żeby zobaczyć czy serduszko bije. Genetyczne man za tydzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-30, 15:37   #2204
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
paulka0212 >> myślałam nad nią / w nawiązaniu do tego co wrzuciłam w klubie/ ale pewnie bym nie dała rady... łzy by mi popłynęły....
a widziałaś to ???
http://www.youtube.com/watch?v=dwBrHXJBRLI

No i znowu ryczę, pięknie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:42   #2205
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

idę sobie zjeść misie Haribo

Czy Ty nie znasz litości?? Obśliniłam się jak bokser

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No i znowu ryczę, pięknie
Nie pakaj
MAMA- 03.05.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 15:56   #2206
Dark lady
Zakorzenienie

My mieliśmy to:
http://www.youtube.com/watch?v=fIiDj0wbfSk

A dla męża kazałam zespołowi nauczyć się tego:
http://www.youtube.com/watch?v=igOsqKDgxi8

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:04   #2207
asiulka_22
Zakorzenienie

a ja właśnie siedze z oliwką dla mam z rossmana ... na włosach. zobaczymy czy będą gładkie, lśniące jak wiele dziewczyn pisze ... wcześniej olejowałam włosy ale olejkiem kokosowym, arganowym, migdałowym...
miłego wieczoru
Stary 2013-10-30, 16:05   #2208
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Czy Ty nie znasz litości?? Obśliniłam się jak bokser[COLOR="Silver"]
Hehe To samo pomyślałam! Ja to ostatnio tak mam, ze w sumie nic mi sie nie chce jeść.. Tak sie zmuszać, w zasadzie jem, zeby przeżyć, a nie dla przyjemności... Ale czasem któraś z was coś tu napisze o jedzeniu i jestem gotowa jechać na drugi koniec miasta, zeby to zdobyć! Szaleństwo
Stary 2013-10-30, 16:06   #2209
gosius91
Zakorzenienie

Jejku, dziewczyny jak mnie zmogło, tak jakos znowu mi słabo jak w niedziele..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 16:07   #2210
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
a ja właśnie siedze z oliwką dla mam z rossmana ... na włosach. zobaczymy czy będą gładkie, lśniące jak wiele dziewczyn pisze ... wcześniej olejowałam włosy ale olejkiem kokosowym, arganowym, migdałowym...
miłego wieczoru
Dla mnie odkryciem stulecia do włosów jest to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-complexe.html

Od czasu jak zaczęłam go używać to moje włosy wyglądają jak z reklamy Pantene (a myślałam, ze taki efekt dla sie uzyskać tylko przy obróbce komputerowej ).

Wiem, ze jest strasznie drogi, ale jest tez wydajny przy okazji. Mnie taka buteleczka starcza na rok a mam włosy do pasa.
Stary 2013-10-30, 16:10   #2211
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Hehe To samo pomyślałam! Ja to ostatnio tak mam, ze w sumie nic mi sie nie chce jeść.. Tak sie zmuszać, w zasadzie jem, zeby przeżyć, a nie dla przyjemności... Ale czasem któraś z was coś tu napisze o jedzeniu i jestem gotowa jechać na drugi koniec miasta, zeby to zdobyć! Szaleństwo
Ja znów jem jak najęta, ale mam tak, że chcę coś, ale nie wiem co... Dziś mam już smaka na żelki... Ale jeszcze coś bym szamała
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-30, 16:12   #2212
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
za ruchy, zazdroszczę ja się doczekać nie mogę tego momentu
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:13   #2213
asiulka_22
Zakorzenienie

Pallas Ril >>
też czytałam o nim na wizażu, ale cena poraża....
i w składzie też ma olejki
a skoro jesteśmy w temacie włosów... czytałaś może to: ??
http://www.papilot.pl/historie-czyte...-sie-lysa.html
Stary 2013-10-30, 16:15   #2214
Seleniti
Zadomowienie

Emilka super , że wizyta udana

Ja sobie właśnie zrobiłam koktajl truskawkowy

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:17   #2215
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

My dzisiaj byłyśmy na spacerze i powiem Wam, że dziwnie się czułam, tzn przez tą pogodę, bo świeciło mocno słońce i strasznie wiało, zmarzłam okrutnie, uszy mnie bolały, więc pędziłam do domu, brzuch mnie od tego prawie biegu rozbolał, ech… no ale spacer musi być zaliczony

Trzymam mocno kciuki za pozostałe wizyty i czekam na wieści odezwę się znowu pewnie wieczorem, bo dzisiaj mąż mój z mamusią robią tonę bigosu, więc Hanka zostaje w całości na mojej „głowie” a teraz korzystając z tego, że jeszcze śpi idę sobie zjeść misie Haribo a co tam

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Emilia to super wieści
Ja dziś poszłam na cmentarz, na godzinkę i też zle się poczułam, wiało i było strasznie zimno zaszło słonko za chmurki i głowa mnie rozbolała, mam niskie ciśnienie ogólnie wiec przy zmianie pogody mam problem.
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:31   #2216
Lu7
Raczkowanie

Przede mna usg genetyczne Pani gin mówiła, że można rozpoznać czasem już płeć w moim tygodniu (13) ktoś już po? ciekawa jestem czy obraz znacznie sie rozni od standardowego wewnętrznego usg, na ostatnim maleństwo się ruszało, zupełnie jakby tańczyło serduszko też pięknie bije, teraz juz jestem spokojna bo do 5 tygodnia ciąża była uznana za bezzarodkową ale na szczescie wszystko się dobrze skończyło.
Stary 2013-10-30, 16:31   #2217
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Pallas Ril >>
też czytałam o nim na wizażu, ale cena poraża....
i w składzie też ma olejki
a skoro jesteśmy w temacie włosów... czytałaś może to: ??
http://www.papilot.pl/historie-czyte...-sie-lysa.html
O ja piernicze! Biedna dziewczyna!! Ja szczerze powiedziałby staram sie unikać dziwnych mikstur. Moja siostra ostatnio kupiła na Allegro jakaś dziwna mieszankę, ja bym sie nie odważyła :/
Stary 2013-10-30, 16:35   #2218
Lu7
Raczkowanie

Wszystko co nie miłe już minelo, mdłości były na początku straszne - ale już ustąpiły,zdarzają się sporadycznie.
Miałam znaczne pogorszenie cery - teraz juz wszystko wróciło do normy.
Zaczynam w pełni korzystać z tego pięknego okresu!
I życze dobrego samopoczucia wszystkim mamusiom
Stary 2013-10-30, 17:03   #2219
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Przede mna usg genetyczne Pani gin mówiła, że można rozpoznać czasem już płeć w moim tygodniu (13) ktoś już po? ciekawa jestem czy obraz znacznie sie rozni od standardowego wewnętrznego usg, na ostatnim maleństwo się ruszało, zupełnie jakby tańczyło serduszko też pięknie bije, teraz juz jestem spokojna bo do 5 tygodnia ciąża była uznana za bezzarodkową ale na szczescie wszystko się dobrze skończyło.
Witam

A skąd ten pomysł z ciążą bezzarodkową w 5 tygodniu? Gin Cię tak straszyła?
Mój to nawet w 6 tygodniu był spokojny i powiedział, że to możliwe (a też w pęcherzyku nic jeszcze nie było).
U nas już pierwsze mamusie są po genetycznym. Zdjęcia są ładniejsze

Oscar Wilde
Stary 2013-10-30, 17:09   #2220
Lu7
Raczkowanie

straszyła straszyła ale juz na nastepnej wizycie rozwiała wątpiliwości odnośnie pustego jaja było pełne malutkiej miłości
ja będę umawiać się na genetyczne w następnym tygodniu, już się nie moge doczekać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości