|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
My tak jak Maggie razem chowamy na koniec dnia zabawki do swoich pudełek. Wygląda to tak, ze ja siedze przy pudełkach i mówie Jasiowi, żeby mi przyniósł coś z danego pudełka, On przynosi i razem chowamy. Chociaż ostatnio mnie zaskoczył, bo rozsypał klocki z garnuszka na klocuszek i po chwili poszedł sie bawić czymś innym, nagle się odwrócił, pochował wszystkie klocki do garnuszka i wrócił do przerwanej zabawy
|
#4562 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wchodzić na łóżko też nie potrafią. Nie. |
|||
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula podpisuje się recami, nogami i czym tam jeszcze sie da
|
|
#4564 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
Cytat:
![]() kraven, a dierol w kapsułkach mogę Lenie podać czy lepiej zostać przy saszetkach? Cytat:
![]() chociaż w porównaniu do męża jestem bardziej krytyczna. Marcin zachwyca się dosłownie wszystkim, co dotyczy Leny ![]() Cytat:
Cytat:
zawsze wspólnie sprzątamy po zabawie. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-30 o 15:25 |
||||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Właśnie wróciłam z jazd,szło mi całkiem,całkiem. Teraz idę jakiś obiad na szybko przygotować. Ula super to ujęłaś Dla każdej mamy jej dziecko jest wyjątkowe,idealne. Też czasem się dziwię i duma mnie rozpiera że Zuzia już tak dużo rozumie.
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek - kurcze, już chyba powinna być jakaś poprawa z tym oczkiem
może lepiej do okulisty z tym podejść![]() ja na szybko, nie zdążyłam wszystkiego nadrobić, poprawię się potem, tak jednym okiem czytałam ugotowałam jej marchwiankę ale nie chciała za bardzo jeść, opiekunka jej wcisnęła tylko pół miseczki, kasze zjadła rano normalnie, a potem kleik ryżowy na wodzie też połowę miski i teraz jej ugotowałam garść jagód i zmiskowałam z połową banana - zjadła też połowę, ale dobre i to. Do picia jej dałam smectę, ale nie chce pić tego, ledwo ze 2 łyki wzięła Nie wiem co jeszcze mogę zrobić i czy to faktycznie jest biegunka nie są to tryskające kupy jak woda czy pieniste, tylko po prostu dość rzadkie, część się wchłania w pampka nigdy takich nie robiła martwi mnie to...możliwe żeby tego rota jeszcze tak wydalała? opiszcie mi proszę jak wyglądała biegunka u waszych może być dokłądny opis, nie jestem brzydliwa
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
My też z Otylką chowamy po zabawie zabawki do kufra
A jeszcze jedno, nie wiem czy już o tym myślałyście, ale co będziecie robić w tym roku z choinką? Bo u nas mamy co roku żywą, dużą i nie wiem czy upilnuję Otylkę żeby jej na siebie nie przewróciła ![]() Cytat:
![]() Ja bym tak od razu nie podawała smecty ![]() A przy rota też bardzo często występuje biegunka |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Żeby nie było-to nie moje nie jestem tak inteligentna
![]() Przeczytałam na fejsbuku Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jasne, że tak. jeszcze jak widzę jak Giulia rozumie w dwóch językach Cytat:
Giulia zaczeła wchodzic na łóżko i kanape w ostatni weekend, a jest starsza wprawdzie kombinowała juz od dłuższego czasu ale mamy dość wysoki te meble. wierz mi ciesz sie, że nie umie. to jest teraz ulubiona zabawa Giulii, bez przerw ucieka mi do sypialni poturlać sie na łóżku
|
||
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz przed chwilą też zrobiła, ale gęstsza, nie baton, ale gęstsza (sorki za dosłowność). Nie jadła nic nowego Zaraz jej dam kaszę i pójdzie spać, przez sen nie robi, zobaczymy co będzie od rana znowu probiotyk jej daję cały czas odkąd miała antybiotyk (skończyła w sobotę go brać). Nie wiem, odstawiłam też sinecod w kroplach bo może po nim też, dałam jej wczoraj dwa razy pod rząd, bo pierwszą dawkę wypluła z flegmą, a może nie powinnam jej była dawać od razu drugiej
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ton oczywiście, ze możesz podać kapsułki
![]() A powiedzcie jak się bawicie z dzieciaczkami? Bo ja już nie wiem co wymyślać. Jeździmy autkami, budujemy wierze, czytamy książeczki, gotujemy ale i tak Jasiu marudzi.
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś mnie pytała, zapomniałam, o antybiotyk, my dajemy amotaks. A ja też powinnam podawać probiotyk? |
|
|
|
|
#4573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A różnie Oprócz tego co napisałaś to teraz akurat trzymam jej odkręconą plastykową butelkę a ona próbuje ją zakręcić ![]() Ganiamy się wkoło kanapy albo wkoło słupka w korytarzu...Mała chowa się za firankę a ja udaję, ze jej nie widzę i że ją szukam turlamy piłkę, pytam ją jak robią zwierzątka, przewracamy się na łóżku, sprzątamy razem (ostatnio myłyśmy szafki w kuchni mała miała swoją gąbkę i dzielnie mi pomagała, zamiatamy razem) czasami oglądamy filmiki na yt
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-30 o 18:25 |
||
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myślałam nad prezentem na mikołaja i przydałby mi sie sobowtór. wie ktoś gdzie kupie taka maszynę robienia sobowtórów? |
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Tyle miałam nadrabiania, że aż się wylogowałam w trakcie czytania
![]() dla Zuzi za szczepienieAntek dziś znowu wstał o 4.40 i poszedł spać jakieś 15 minut temu dziś byliśmy ostatni dzień w żłobku i mam nadzieję, że już w listopadzie Antek wróci tam na stałe płakał jak się z panią żegnałLewek, Antek schodzi pięknie z łóżka, ale wejść nie umie ![]() my się wspólnie łaskoczemy i ogólnie wygłupiamy na łóżku, uczymy się sortować w garnuszku, oczywiście książeczki, bawimy się autkami, ostatnio w berka się bawimy. Ale Antoś lubi się bawić samotnie, często mu przeszkadzam a i tak, moje dziecko zachwyca mnie codziennieJutro muszę zrobić jakieś ciacho, ma ktoś dobry przepis? Najlepiej na tort
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopcy już śpia od godzinki bo wykończeni byli całym dniem .
|
|
|
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Iwa, chyba jak normalnie w dzień zapełnia pieluszki, a tylko w nocy mało, to na razie bym się nie martwiła. ale miałabym stale na oku
nic dodać, nic ująć Cytat:
mam nadzieję, że szybko przejdzie Cytat:
bardziej się boję o bombki. na dole pewnie zawisną jakieś plastikowe itp. a te szklane na górze (o ile w ogóle w tym roku) Cytat:
aaa.. jeszcze ganiamy za psem i "rysujemy"
|
|
|
#4581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam się już sama, bo Franki śpi
![]() byliśmy u mamy mojej, idę zaraz pod prysznic i też nyny jest kierowcą zawodowym jeździ na zachód... takie uroki tej pracy, że często przepadają święta i wolne długie weekendy...Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, kraven, czy taka potliwość może być skutkiem ubocznym encortonu? Bo na wieczór dostaje i po jakiejś godzinie zaczyna się tak pocić, a gorączki nie ma Z zabaw to Ala lubi się jeszcze "ubierać". Wyciągam jej parę ciuchów albo pudełko z czapkami i nie ma dziecka. Właśnie dostałam maila że dostanę do testowania elektryczną szczoteczkę do zębów
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-10-30 o 20:26 |
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
nie wyrabiam na zakretach. Jest ledwo po 20 a ja juz w lozku w kom podczytuje ale kiepsko mi idzie. Ostatnio obkupilam sie w ksiazki, juz widze jak przeczytam je za rok albo dwa Dobija mnie ta zmiana czasu, na co komu to potrzebne? |
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam dzień dobrych wiadomości
![]() Przyszedł mi certyfikat księgowy i przyznano mi dotację. Mam iść podpisac umowę Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin gratuluje!!
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#4589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Ja podobnie jak wszystkie mamy, rozpływam się nad zdolnościami mojego malucha. ![]() Mam pytanie... czy któryś z wątkowych chłopców szaleje na punkcie traktorów? Bo traktory to wielka miłość naszego Antka od kilku miesięcy i czasami aż sama tego nie ogarniam. ![]() Cytat:
Zawsze jak mówię "Antek sprzątamy" to on pomaga mi wrzucać zabawki do pudła, choć czasami po 3-4 już się nudzi, to zazwyczaj dzielnie pomaga. ![]() Cytat:
Schodzić potrafi, ale wejść nie.Cytat:
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa może być po encortonie bo on przemiane energii przyspiesza.
Tamlin jak dziecko było szczepione na Rota to niestety może mieć Rota tylko inny szczep niż w szczepionce. No te zabawy co Wy wymieniłyście to my też robimy. Piłeczka, kulanie i rechotanie na łóżku. Monarika i oczywiście butelka i zakrętka i w ogóle wszystko co ma zakręke lub zamknięcie - pieprz, spray do włosów...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

może lepiej do okulisty z tym podejść
Nie wiem co jeszcze mogę zrobić i czy to faktycznie jest biegunka
może być dokłądny opis, nie jestem brzydliwa
Bo u nas mamy co roku żywą, dużą i nie wiem czy upilnuję Otylkę żeby jej na siebie nie przewróciła 

dziś byliśmy ostatni dzień w żłobku i mam nadzieję, że już w listopadzie Antek wróci tam na stałe