|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonka jakbyś się nie zgodziła, to nie wiadomo co by bylo z Adasiem, a taK walczysz o niego...a to cewnikowanie mu potrzebne ....tylko dlaczego to tak szybko przestaje działać...????
|
|
|
|
#3062 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonki milion ciepłych myśli na czas trudnego zabiegu!... Ale i tak wiem, że wszystko będzie dobrze. W głowie mi się nie mieści, ile już przeszliście... A ile z tego z winy szpitala
![]() ----------------------------- Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową). |
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496116]
Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową).[/QUOTE]
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi o kopercie za chrzest! ![]() U nas trochę lataniny- bo impreza niedzielna odbywa się w naszym mieście rodzinnym, więc trochę telefonów i zakupów trzeba było wykonać. Jutro wielkie pakowanie, a w piątek rano wyjazd ![]() Widzę że na tapecie temat testów ciazowych . Ja ten pozytywny zrobilam 5 listopada. Wczesniej 1lispoada wyszedl negatywny (a myslalam, ze bedac na weekend u rodzicow taka niespodzianke im zrobimy), w zwiazku z tym troche sobie popiłam z tesciami, przez co mialam wyrzuty . Test robilam rano przed praca w tajemnicy przed TZ. Ja z tych niecierpliwych, wiec od razu tel do meza- "eee... szybko zalatwiaj mi ten lux med u siebie w firmie". Domyslil sie o co chodzi i odebral mnie z pracy z bukietem kwiatow . Na niczym nie moglam sie skupic .Udało nam sie za 1 razem Tę wiadomosc pisalam przez ponad godz
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku dziewczyny już tu wszystko napisały, zobacz jak długo Adaś dla Was walczy, on nie przestanie
Chyba się pochwaliłam, ze mi lepiej... niby nie boli jakoś specjalnie, ale jak tylko tabletki przestają działać to gorączka wraca Za głupotę trzeba płacić
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
En super że już jesteś, cieszę się że chrzciny się udały
![]() Fiazo, Mangolia, Margosia zdrówka Perse hm może skonsultuj z pediatrą to,że Artuś tak mało je ![]() Cynamonku ![]() Cytat:
Żeby było śmieszniej, chodziłam na areobik, dopóki się niedowiedziałam ![]() Dziewczyny proszę o polecenie jakiegoś fajnego ochraniacza na nóżki do wózka
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonki, trzymajcie się!!!
![]() Nawet nie myśl, że coś się może stać! Złe myśli niech pójdą precz! Podziwiam Cię, że jesteś taka silna, i musisz być - dla Adasia. On to czuje i dlatego będzie zdrowiał. Wszyscy mocno trzymamy kciuki, cała moja rodzina: mój TŻ, Mama i mój mały Krzyś!
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam link do schematu żywienia wg Hipp (każdą kategorię wiekową można kliknąć i wtedy jest szczegółowy opis co i jak), może komuś się przyda:
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...emat-zywienia/
|
#3070 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień was podczytuję i co chcę już odpisać to kolejna strona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43493120] Ja chyba zrobię Małemu jutro morfologię, bo dzisiaj podczas karmienia płakałam już rzewnymi łzami, jak mi wypychał butlę po zjedzeniu 50 ml. Ghia u Was widzę problemy jedzeniowe się skończyły tak? Coś robiłaś ku temu, czy samo minęło? Surka, jak u Was? Bo u nas to istny dramat. Wprawdzie bywają lepsze dni, ale wczoraj i dziś jest masakra. Zjada te 700-800 ml, ale po pierwsze przy Waszych dzieciach to malutko, a po drugie ile ja się przy tym umęczę to moje. Wczoraj już mi się nudziło i nagrałam z 4 minuty filmiku jak Artek się bawi butelką. Dzisiaj już mi się kręciło w głowie od chodzenia w te i we w te pod kolorową lampką, na którą Mały się patrzy i w miarę skupia podczas TAK ZWANEGO jedzenia. Odpuszczam dopiero, jak zaczyna płakać. .[/QUOTE] U nas już lepiej, ale to efekt działania antybiotyku, ale i tak dzienne dawki nie przekraczają 600 ml. Dzisiaj narazie zjadła 390 ml, a będzie jeszcze 1 karminie może dwa, ale trochę wątpię ![]() Oprócz morfologii zrobiłabym jeszcze mocz ![]() Cytat:
Wy chyba podajecie bebiko? U nas w hippie też jest cukier, ale już nie zamierzam zmieniać mleka. Ja też kupiłam ostatnio kaszkę bobowity bez glutenu, jest tam cukier, ale nie mam dostępu do sklepów z kaszkami holle, a boję się kupować przez all.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
surka- w mleku jest cukier, jak najbardziej, zwłaszcza dlatego tyle cukru co jest w kaszkach bobovity i nestle nie mam zamiaru dokładac Tomkowi dodatkowo
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Baloniku no ja dosyć wcześnie wiedziałam, że jestem w ciąży bo to byl dokładnie 5t2dz, choć już wcześniej tak coś czułam, ale nie chciałam do siebie dopuszczać tej myśli- ja jestem przeciwienstwem większości tu zgromadzonych i dziecko nie było planowane i nie było marzeniem na tamtą chwilę- teraz jest całym światem, ale wtedy niestety nie umiałam docenić jak bardzo docenił mnie los
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam taką kaszkę
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...-kukurydziana/ ale cały czas waham się czy ją podać ![]() Odnośnie testów ciążowych, to ja robiłam parę i nic mi nie wychodziło i załamana poszłam z tż na Andrzejki, nie muszę wspominać, jak się nabombiłam, potem w tygodniu zrobiłam test ciążowy pozytywny ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Jeszcze dodam, że test robiłam pod wieczór i tż był w pracy i napisałąm mu sms, że jestem w ciąży, to mi odpisał, żebym nie robiła głupich żartów Przez 2 lata tyle testów narobiłam, że aż nie chcę myśleć ile kasy na to wydałam ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------
|
|
|
|
#3073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz man do ciebie pytanie. Ile tego podawalas? Bo jakos z tej instrukcji malo co rozumiem
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mamy imprezkę
oł jeeeeeeeeeMaja nie śpi od 14 i nie zapowiada się że uśnie w najbliższym czasie. Szkoda tylko że ja do imprezowania się dziś nie nadaje a TZ w pracy....Najważniejsze że Mai to nie przeszkadza i sama rozkręca imprezę
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
PERSE. A gdzie tam przeszły problemy z jedzeniem Jakbyś zobaczyła jak Tosiek je to byś chyba sama zwróciła butelkę dzielę na 3 części na raz Max 90 ml jak chcę więcej dokarmiam po kolejnej godzinie bo karmienie u nas trwa ok godziny :banghead: gryzie i pluje wykrzywia się i odpycha [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496116]Cynamonki milion ciepłych myśli na czas trudnego zabiegu!... Ale i tak wiem, że wszystko będzie dobrze. W głowie mi się nie mieści, ile już przeszliście... A ile z tego z winy szpitala ![]() ----------------------------- Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową).[/QUOTE] Brawo A my po szczepieniu Antek bardzo płakał w drodze powrotnej ale raczej z powodu wybudzenia Dzięki za kciuki Antek mierzy 69 cm i waży 7300 ![]() Nam pediatra zalecił kaszel SINLAC wiecie coś o niej? Co do zagęszczania Nutriton nam siadl na brzuszku Mamusia Antosia |
||
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, dlaczego boisz się kupować kaski holle na allegro?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzIecko pieknie zasnelo po kspaniu i jedzeniu i spala az 5 min
![]() Teraz znowu walczymy i juz zasypia powoli przy cycu. Ciekawe jak dlugo teraz pospi. Perse mam pytanie. Probowalas jeszcze przystawiac Artusia do piersi? |
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z browarkiem
zaraz do was zasiadam, ale z tego co widziałamsurka- jak chcesz to moge Ci kupić kaszki albo tu masz np. http://www.biomaluch.pl/pl_PL/produc...FU5a3godGA0AOQ jeśli boisz sie z Allegro
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz siadam do nadrabiania, ale chciałam najpierw się przywitać ![]() Cynamonowa - żadnej Twojej winy nie będzie, bo wszystko będzie dobrze! Adaś jest taki dzielny! Ghia za wagę Antosia! Ale kluska ![]() Enlevee - cieszę się, że chrzciny udane i super, że tato z TŻ się pogodzili. Widzę, że nawet Państwo Teściowie dotarli ![]() Normalnie gadali i się zachowywali? Perse, czyli kolejny zakup dla Artusia widzę masz zaplanowany ![]() Widziałam, że na wspominki Was wzięło ![]() Ja test zrobiłam w kiblu w pracy (Enlevee piona ), potem ryczałam godzinę nie wiem dlaczego, a następnie napisałam sms do TŻ że jestem w ciąży - strasznie romantycznie ![]() Moje dziecko przestało mi sypiać całkiem w dzień Dziś przez 12 godzin udało mi się tylko zrobić 2 prania i zjeść tyle żeby nie paść.... Tylko na spacerze śpi ładnie. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-30 o 20:13 |
|
|
|
#3081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No tak wymarzony prezent
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolajn- czy Ty już podajesz kaszkę? Holle? Jeśli tak, to którą wybrałaś na początek? Ja chcę zacząć za ok 3 tyg ekspozycję na gluten i zastanawiam się czy w ogóle można podać inną kaszę niż manna... Kurczę, muszę zacząć się ogarniać
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonowa, nie masz wyjscia, bo walczysz o Adasia!! Na pewno wszysto sie uda, bo Adas jest silnym chlopcem i dzielnie walczy!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn no to zdróweczko-ja też piję browarka
Skylie - jak tam Twoje ćwiczenia? Bo moja waga stanęła
|
|
|
|
#3085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o kaszcze wiem jedynie, że od jutra jest w promocji w kaufladzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
jadę od konca
Neni- obstawiam Pana Skoka ![]() Ghia- ale wymiary już konkretne! ![]() Misiaczka- współczuje... margosia- oby szybko przeszło Perse- widzisz jakie masz mądre dziecko ![]() Cynamonku- kochani! podpisanie zgody na taki zabieg to cholernie ciężka decyzja, ale tym właśnie pomagasz Adasiowi. Nie rozumiem tylko, dlaczego takie maleństwo dalej cierpi?! Adasiu- skarbeńku Charlize- za wiek!Domi dla SaryMela- dla Ali także ![]() Kejt- za wagę! i dla teściowejEn- super, że chrzciny sie udały! no i teściowie poszli po rozum do głowy.. czekamy na fotki! co do testów ciążowych to mnie się spoźniała @ jakieś 2 tygodnie, robiłam testy, ale wychodziły negatywne. Miałam stresa, bo dopiero co dostałam umowę o pracę ![]() w końcu przed praca pojechaliśmy z tż ma beta i wynikivmiały być w ten sam dzień na necie. tż co chwilę sprawdzał aż w końcu zadzwonił do mnie pytając do wynik oznacza :P no i z wrażenia oboje zmyliśmy się z pracy, ja mu wyłam w aucie, że co teraz zrobimy i potem robiłam test w CH ale dalej wyszedł negatywny :P jaka bladziutka krecha po jakimś czasie. Pojechalismy potem do teściów im powiedzieć, potem moim rodzicom, tata sie popłakał a na drugi dzień poszlismy z tesciową do gina
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku-nawet tak nie mysl!!! Robisz.w.koncu to.co konieczne aby Adas jak najszybciej wyzdrowial mimo ze to dla Was-Ciebie i Adasia bardzo ciezkie
Domcia- dla.Sary za sluszny wiekCharlize- dla.Anulki rowniez En- za udane chrzciny i poprawe stosunkow tz z Twoimi rodzicami Pewnie sytuacja z tesciami byla w tym pomocna ![]() Tari- szalejesz kobieto!
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
to powiedz mi które chcesz, jutro postaram się podejść i zobacze czy sa na stanie a jak nie to na środę przyszłą pan zamówi.
Ja na razie Hani podaje w ramach glutenu zwykłą mannę ekologiczną ( pół łyżeczki ugotowanej)
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
/boże dziewczyny, moje dziecko wróciło
![]() Cały dzień był fajny, dzisiaj przy zasypianiu troche pokosmośił, ale to standard, no i już sobie drzemie, albo przynajmniej probuje zero płaczek czyli to chyba taki mega dziadowski skok był niech no nas odwiedzi raz jeszcze, to pogonie
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Magolina- zdrowka Tari- a masz jakiegos zaufanego.sprzedawce lub sklep gdzie kupujesz naturalne oleje? Chce kupic kokosowy do gotowania i sie waham gdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

. Ja ten pozytywny zrobilam 5 listopada. Wczesniej 1lispoada
wyszedl negatywny (a myslalam, ze bedac na weekend u rodzicow taka niespodzianke im zrobimy), w zwiazku z tym troche sobie popiłam z tesciami, przez co mialam wyrzuty
. Test robilam rano przed praca w tajemnicy przed TZ. Ja z tych niecierpliwych, wiec od razu tel do meza- "eee... szybko zalatwiaj mi ten lux med u siebie w firmie". Domyslil sie o co chodzi i odebral mnie z pracy z bukietem kwiatow
KCIUKI DLA ADASIA

przez ostatnie dni podczytywałam, ale nie jestem ze wszystkim na tip top, przyznaję 

Wy chyba podajecie bebiko? U nas w hippie też jest cukier, ale już nie zamierzam zmieniać mleka. Ja też kupiłam ostatnio kaszkę bobowity bez glutenu, jest tam cukier, ale nie mam dostępu do sklepów z kaszkami holle, a boję się kupować przez all.