|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonka jakbyś się nie zgodziła, to nie wiadomo co by bylo z Adasiem, a taK walczysz o niego...a to cewnikowanie mu potrzebne ....tylko dlaczego to tak szybko przestaje działać...????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonki milion ciepłych myśli na czas trudnego zabiegu!... Ale i tak wiem, że wszystko będzie dobrze. W głowie mi się nie mieści, ile już przeszliście... A ile z tego z winy szpitala
![]() ----------------------------- Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową). |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496116]
Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową).[/QUOTE] ![]()
#3064 |
Raczkowanie
|
Hey!
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi o kopercie za chrzest! ![]() U nas trochę lataniny- bo impreza niedzielna odbywa się w naszym mieście rodzinnym, więc trochę telefonów i zakupów trzeba było wykonać. Jutro wielkie pakowanie, a w piątek rano wyjazd ![]() Widzę że na tapecie temat testów ciazowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Udało nam sie za 1 razem ![]() Tę wiadomosc pisalam przez ponad godz ![]()
#3065 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku dziewczyny już tu wszystko napisały, zobacz jak długo Adaś dla Was walczy, on nie przestanie
![]() Chyba się pochwaliłam, ze mi lepiej... niby nie boli jakoś specjalnie, ale jak tylko tabletki przestają działać to gorączka wraca ![]() Za głupotę trzeba płacić ![]()
#3067 | |
Zadomowienie
|
En super że już jesteś, cieszę się że chrzciny się udały
![]() Fiazo, Mangolia, Margosia zdrówka ![]() Perse hm może skonsultuj z pediatrą to,że Artuś tak mało je ![]() Cynamonku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny proszę o polecenie jakiegoś fajnego ochraniacza na nóżki do wózka ![]()
![]() |
#3068 |
Wtajemniczenie
|
Cynamonki, trzymajcie się!!!
![]() Nawet nie myśl, że coś się może stać! Złe myśli niech pójdą precz! Podziwiam Cię, że jesteś taka silna, i musisz być - dla Adasia. On to czuje i dlatego będzie zdrowiał. Wszyscy mocno trzymamy kciuki, cała moja rodzina: mój TŻ, Mama i mój mały Krzyś! ![]()
#3069 |
Zadomowienie
|
Wrzucam link do schematu żywienia wg Hipp (każdą kategorię wiekową można kliknąć i wtedy jest szczegółowy opis co i jak), może komuś się przyda:
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...emat-zywienia/
#3070 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cały dzień was podczytuję i co chcę już odpisać to kolejna strona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43493120] Ja chyba zrobię Małemu jutro morfologię, bo dzisiaj podczas karmienia płakałam już rzewnymi łzami, jak mi wypychał butlę po zjedzeniu 50 ml. Ghia u Was widzę problemy jedzeniowe się skończyły tak? Coś robiłaś ku temu, czy samo minęło? Surka, jak u Was? Bo u nas to istny dramat. Wprawdzie bywają lepsze dni, ale wczoraj i dziś jest masakra. Zjada te 700-800 ml, ale po pierwsze przy Waszych dzieciach to malutko, a po drugie ile ja się przy tym umęczę to moje. Wczoraj już mi się nudziło i nagrałam z 4 minuty filmiku jak Artek się bawi butelką. Dzisiaj już mi się kręciło w głowie od chodzenia w te i we w te pod kolorową lampką, na którą Mały się patrzy i w miarę skupia podczas TAK ZWANEGO jedzenia. Odpuszczam dopiero, jak zaczyna płakać. .[/QUOTE] U nas już lepiej, ale to efekt działania antybiotyku, ale i tak dzienne dawki nie przekraczają 600 ml. Dzisiaj narazie zjadła 390 ml, a będzie jeszcze 1 karminie może dwa, ale trochę wątpię ![]() Oprócz morfologii zrobiłabym jeszcze mocz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
surka- w mleku jest cukier, jak najbardziej, zwłaszcza dlatego tyle cukru co jest w kaszkach bobovity i nestle nie mam zamiaru dokładac Tomkowi dodatkowo
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Baloniku no ja dosyć wcześnie wiedziałam, że jestem w ciąży bo to byl dokładnie 5t2dz, choć już wcześniej tak coś czułam, ale nie chciałam do siebie dopuszczać tej myśli- ja jestem przeciwienstwem większości tu zgromadzonych i dziecko nie było planowane i nie było marzeniem na tamtą chwilę- teraz jest całym światem, ale wtedy niestety nie umiałam docenić jak bardzo docenił mnie los ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam taką kaszkę
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...-kukurydziana/ ale cały czas waham się czy ją podać ![]() Odnośnie testów ciążowych, to ja robiłam parę i nic mi nie wychodziło i załamana poszłam z tż na Andrzejki, nie muszę wspominać, jak się nabombiłam, potem w tygodniu zrobiłam test ciążowy pozytywny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Jeszcze dodam, że test robiłam pod wieczór i tż był w pracy i napisałąm mu sms, że jestem w ciąży, to mi odpisał, żebym nie robiła głupich żartów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz man do ciebie pytanie. Ile tego podawalas? Bo jakos z tej instrukcji malo co rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Wtajemniczenie
|
Ale mamy imprezkę
![]() Maja nie śpi od 14 ![]() Najważniejsze że Mai to nie przeszkadza i sama rozkręca imprezę ![]()
![]() |
#3075 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
PERSE. A gdzie tam przeszły problemy z jedzeniem Jakbyś zobaczyła jak Tosiek je to byś chyba sama zwróciła butelkę dzielę na 3 części na raz Max 90 ml jak chcę więcej dokarmiam po kolejnej godzinie bo karmienie u nas trwa ok godziny :banghead: gryzie i pluje wykrzywia się i odpycha [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496116]Cynamonki milion ciepłych myśli na czas trudnego zabiegu!... Ale i tak wiem, że wszystko będzie dobrze. W głowie mi się nie mieści, ile już przeszliście... A ile z tego z winy szpitala ![]() ----------------------------- Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową).[/QUOTE] Brawo A my po szczepieniu Antek bardzo płakał w drodze powrotnej ale raczej z powodu wybudzenia Dzięki za kciuki Antek mierzy 69 cm i waży 7300 ![]() Nam pediatra zalecił kaszel SINLAC wiecie coś o niej? Co do zagęszczania Nutriton nam siadl na brzuszku Mamusia Antosia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Surka, dlaczego boisz się kupować kaski holle na allegro?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3077 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Rozeznanie
|
Moje dzIecko pieknie zasnelo po kspaniu i jedzeniu i spala az 5 min
![]() Teraz znowu walczymy i juz zasypia powoli przy cycu. Ciekawe jak dlugo teraz pospi. Perse mam pytanie. Probowalas jeszcze przystawiac Artusia do piersi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Wtajemniczenie
|
witam się z browarkiem
![]() surka- jak chcesz to moge Ci kupić kaszki albo tu masz np. http://www.biomaluch.pl/pl_PL/produc...FU5a3godGA0AOQ jeśli boisz sie z Allegro
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaraz siadam do nadrabiania, ale chciałam najpierw się przywitać ![]() Cynamonowa - żadnej Twojej winy nie będzie, bo wszystko będzie dobrze! Adaś jest taki dzielny! Ghia ![]() ![]() Enlevee - cieszę się, że chrzciny udane i super, że tato z TŻ się pogodzili. Widzę, że nawet Państwo Teściowie dotarli ![]() Normalnie gadali i się zachowywali? Perse, czyli kolejny zakup dla Artusia widzę masz zaplanowany ![]() Widziałam, że na wspominki Was wzięło ![]() Ja test zrobiłam w kiblu w pracy (Enlevee piona ![]() ![]() Moje dziecko przestało mi sypiać całkiem w dzień ![]() Dziś przez 12 godzin udało mi się tylko zrobić 2 prania i zjeść tyle żeby nie paść.... Tylko na spacerze śpi ładnie. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-30 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||
Wtajemniczenie
|
No tak wymarzony prezent
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolajn- czy Ty już podajesz kaszkę? Holle? Jeśli tak, to którą wybrałaś na początek? Ja chcę zacząć za ok 3 tyg ekspozycję na gluten i zastanawiam się czy w ogóle można podać inną kaszę niż manna... ![]() ![]()
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
Cynamonowa, nie masz wyjscia, bo walczysz o Adasia!! Na pewno wszysto sie uda, bo Adas jest silnym chlopcem i dzielnie walczy!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Karolajn no to zdróweczko-ja też piję browarka
![]() Skylie - jak tam Twoje ćwiczenia? Bo moja waga stanęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Wtajemniczenie
|
jadę od konca
Neni- obstawiam Pana Skoka ![]() Ghia- ale wymiary już konkretne! ![]() Misiaczka- współczuje... margosia- oby szybko przeszło Perse- widzisz jakie masz mądre dziecko ![]() Cynamonku- kochani! podpisanie zgody na taki zabieg to cholernie ciężka decyzja, ale tym właśnie pomagasz Adasiowi. Nie rozumiem tylko, dlaczego takie maleństwo dalej cierpi?! Adasiu- skarbeńku ![]() Charlize- ![]() Domi ![]() Mela- dla Ali także ![]() Kejt- ![]() ![]() En- super, że chrzciny sie udały! no i teściowie poszli po rozum do głowy.. czekamy na fotki! co do testów ciążowych to mnie się spoźniała @ jakieś 2 tygodnie, robiłam testy, ale wychodziły negatywne. Miałam stresa, bo dopiero co dostałam umowę o pracę ![]() w końcu przed praca pojechaliśmy z tż ma beta i wynikivmiały być w ten sam dzień na necie. tż co chwilę sprawdzał aż w końcu zadzwonił do mnie pytając do wynik oznacza :P no i z wrażenia oboje zmyliśmy się z pracy, ja mu wyłam w aucie, że co teraz zrobimy i potem robiłam test w CH ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3087 |
Wtajemniczenie
|
Cynamonku-nawet tak nie mysl!!! Robisz.w.koncu to.co konieczne aby Adas jak najszybciej wyzdrowial mimo ze to dla Was-Ciebie i Adasia bardzo ciezkie
![]() Domcia- ![]() Charlize- dla.Anulki rowniez En- ![]() ![]() ![]() Tari- szalejesz kobieto!
#3088 |
Wtajemniczenie
|
to powiedz mi które chcesz, jutro postaram się podejść i zobacze czy sa na stanie a jak nie to na środę przyszłą pan zamówi.
Ja na razie Hani podaje w ramach glutenu zwykłą mannę ekologiczną ( pół łyżeczki ugotowanej)
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
/boże dziewczyny, moje dziecko wróciło
![]() Cały dzień był fajny, dzisiaj przy zasypianiu troche pokosmośił, ale to standard, no i już sobie drzemie, albo przynajmniej probuje ![]() ![]() ![]() ![]()
#3090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Magolina- zdrowka Tari- a masz jakiegos zaufanego.sprzedawce lub sklep gdzie kupujesz naturalne oleje? Chce kupic kokosowy do gotowania i sie waham gdzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.