|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie warto już tego kupować, bo zostało zmienione.
Kiedy zaczęłam przestawiać się na herbaty liściaste, kupowałam Twinningsa w puszce i bardzo mi smakował. Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia i teraz widzę, że wypada blado na tle konkurencji z herbaciarni. Mimo wszystko i tak nie jest taki zły. Liptona nie znoszę od zawsze, okropieństwo. Wynalazków typu Saga to aż się nie chce komentować, nie wiedziałam, ale nie wiedziałam, że ma taką ciekawą historię
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://natemat.pl/46117,odpowiedzial...-jest-wszedzie P.s. Najwięcej tego szajsu jest w produktach dla dzieci.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2013-10-30 o 09:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]Ale orzech włoski? To sprawdzę
![]() W ogóle najlepsze lody jakie jadłam to były takie własnego wyrobu w górach, gdzie np. pistacjowe były kremowe (nie sztucznie zielone) i lekko słonawe. Takich cudów to pewnie w pudełkach się nie znajdzie, niestety. Co do Liptona, to kiedyś smakował mi Taste of London, ale po udanej "premierze" go popsuli. Teraz "czekam", aż schrzanią Tetley Earl Grey Intensive.[/QUOTE] Gdzie w górach? uwielbiam domowe lody
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
No ten syrop to jest masakra nie kupujcie nic z tym. Z reszta jest oblesny czuć, ze jest w składzie fe.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lipton i Saga to ten sam producent - podobno Saga to resztki Liptona tzn co lepsze trafia do Liptona, a to zostało do Sagi - ot wymyslny sposób jak zarobic na tym co zostaje.
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2013-10-30 o 10:11 |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze, to większość mojej rodziny i część znajomych lubi słabą herbatę i kupują Sagę.
Wydaje mi się, że dużo starszych osób woli właśnie taką słabiznę, więc jestem w stanie uwierzyć w te badania rynku.
|
|
#247 | ||
|
summer vibes;)
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]
Co do Liptona, to kiedyś smakował mi Taste of London, ale po udanej "premierze" go popsuli. Teraz "czekam", aż schrzanią Tetley Earl Grey Intensive.[/QUOTE] Lipton nie ma już nic wspólnego ze starym Liptonem.O tę Tetley też się obawiam:/ Kiedyś smakowała mi herbata Eternal, ale teraz to są jakieś szczochy. ![]() Cytat:
Tego typu badania mnie rozwalają - to już nie pierwszy raz, kiedy wciskają taki kit Polakom. Kiedyś była akcja z jakąś kawą, może Jacobs?Nie pamiętam. Dlaczego smak tej samej kawy jest zupełnie inny w Polsce? Bo takie są preferencje konsumentów! Ha! No i o co nam w ogóle chodzi? To samo z płynami i proszkami do prania - Polacy wolą mniej intensywnie zapachy...wg badań Pewnie dlatego wszyscy szukają chemii niemieckiej w sklepach, przywożą z zagranicy i pewnie dlatego powstał wątek na wizażu, w którym dziewczyny podpowiadają, który płyn daje najmocniejszy zapach, który trwa jak najdłużej. Normalnie żarty sobie robią z Polaków ![]() Cytat:
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-10-30 o 10:19 |
||
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię lury właśnie i saga jest ok :-D teraz np pije liptona, ale wkladam go dosłownie na chwilę i daje tz xd
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo lubiłam jeść lody w Choice
Tyle że z tego co widzę, to mają tylko kilka lokali w Polsce |
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o lody: kiedy byłam w Gdyni, w galerii Batory znalazłam taką kawiarnio-lodziarnię sieciówkową Sowa Caffe. JAKIE TAM BYŁY LODY! Gęste, śmietankowe, bez zmrożonej wody w środku, która chrzęści w zębach, smaki - poezja. Jeśli lody były np. pomarańczowe to smakowały jak pomarańcza, taka prawdziwa. Chodziłam tam 2x dziennie i pałaszowałam
Poziom wyrobu jak na Starowiślnej w Krakowie.Natomiast wszelkie Zielone Budki i im podobne to kolorki z toną cukru i zmrożoną wodą :/ fuj. |
|
|
|
|
#252 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]Ale orzech włoski? To sprawdzę
![]() [/QUOTE] Włoski
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, a ja właśnie nie wiem, co jest takiego specjalnego w starowiślnianych lodach. Znaczy, no, są dobre, ale żeby zasłużyły na tak wielką popularność? Bardziej smakują mi lody na św. Jana.
Zresztą czytałam nie raz, że poziom tych na Starowiślnej spadł i to nie to samo, co jeszcze parę lat temu - niestety ja nie mogę porównać, bo pierwszy raz spróbowałam ich w tamtym roku. |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym przepyszne wloskie lody na poczatku ulicy Gdanskiej w Bydgoszczy, dostepne tylko w sezonie, szczegolnie dobre byly orzech wloski. Nie wiem jak teraz, ale pamietam doskonale lody we Wroclawiu na ulicy Komandorskiej, ale to bylo 20 lat temu i mieli wtedy 3 smaki: smietankowe, owocowe i kakaowe
Edytowane przez Black_Rose Czas edycji: 2013-10-30 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#255 | ||||
|
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Ja znalazłam Optima Cytat:
Cytat:
![]() Pocieszę Was tylko, że nie tylko w Polsce ona taka okropna i bez smaku blee. Cytat:
![]() Tanie torebkowe herbaty, które jestem w stanie wypić to Sir Roger oraz Biofix i ich herbata czarna Indis oraz Eternal. Ja się cieszę, że smak Toniku Hellena nie uległ pogorszeniu po przejęciu marki przez Jutrzenkę. Bałtyk ma fajne czekolady jeśli o gorzką chodzi. Skawa z Wadowic wafelki |
||||
|
|
|
|
#256 | |||
|
Wredny kotecek
|
Witam wszystkich chętnie przyłaczę się do wątku
![]() Cytat:
Nic się z nimi nie dzieje Ale i tak buty Ryłko są niezniszczalne, mój mąż strasznie niszczył buty od kiedy ma ryłko (zarówno letnie jak i zimowe) wreszcie ma buty na dłużej niż jeden sezon. Nie polecam za to butów wojasa.---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A wg mnie nie Do 300zł już spokojnie można kupić (na wyprzedaży), a np buty zimowe w ccc czy innym tego typu to koszt 160-180zł (a nie są skórzane i made in china) i wg mnie to jest baaardzo zawyżona cena jak za buty kiepskiej jakości. Nie chodzi mi nawet o to że szybko się rozwalą ale buty które są ze sztucznego materiału albo nie przepuszczają powietrza i noga strasznie się kisi albo jest w nich zimno/ przemakają itp..---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Smak nie do porównania, brak chemii no i to bardzo proste jest ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Po ukochaną wiśnie w rumieA z torebkowych akurat na piramidki nie narzekam Mają dość spore suszone listki łatwo to zobaczyć w liptonowych, za to te zwykłe torebki z tańszych zawierają zazwyczaj same śmieciowe odpadki z liści
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2013-10-30 o 15:49 |
|||
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: tak mi się przypomniało: najbardziej mnie wnerwia, że zmniejszyli ilość maliny w herbacie malinowej z Herbapolu. że się ośmielili taką cichą dywersję zrobić i zabrać, o ile dobrze pamiętam, coś ok. 10-20% z pierwotnej wersji. a z ekspresówek to mi najbardziej smakuje Dilmah (oprócz owocowych, bo te uznaje tylko z herbapolu). Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2013-10-30 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Wredny kotecek
|
A mnie wkurza wielki boom na olejek arganowy we wszystkim co się da
w każdej reklamie czy to kremu czy żelu pod prysznic czy szamponu wszędzie on. Zachodzę do drogerii a tam wszędzie z półek wszystko wielkimi literami krzyczy "Zawieram olej arganowy" buuu :P do zrzygania.
|
|
|
|
|
#259 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nieprawda, jest jeszcze Minutka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli jakby go wcale nie było
|
|||
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, że bardzo zmieniły się też draże kokosowe - Korsarz. Dawniej były przyjemnie słodkie i mocno kokosowe
|
|
|
#263 | ||
|
BAN stały
|
Obawiam się, że Minutka mogłaby okazać się jeszcze gorsza
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To samo jest z aoudem/oudem/oudhem w perfumach ![]() |
||
|
|
|
|
#264 |
|
summer vibes;)
|
Nie piłam, ale w takim razie mam szczęście
![]() Zepsuł się też batonik Bajeczny. Kiedyś go uwielbiałam po prostu A tak w ogóle, to brakuje mi kremu Snickers Jadłabym![]() Poza tym jeśli chodzi o lody, to muszę wrócić kiedyś do Movenpick z orzechami włoskimi Zaczynam jednak żałować, że nie mam porównania ![]() Przypomniała mi się jeszcze herbata liściasta z Kauflanda, ale nie pamiętam nazwy. Była zdecydowanie gorsza niż Saga. Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-10-30 o 18:45 |
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
Minutkę piłam litrami na studiach
Ach, te czasy.
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Potwierdzam, Minutka to jeszcze większe dno niż Saga, nawet koloru z tego wydobyć się nie da, co dopiero mówić o jakimkolwiek smaku
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
w pasazu, w kierunku "Skałek"
za sklepem z torebkami i zapiekankami, chyba myslimy o tym samym...![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- ja jakos ufam tej herbacie od dawna, nawet w torebkach jest okej, ale tylko klasyczny Yellow Label, zadne piramidki smakowe itp. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Pewnie dlatego wszyscy szukają chemii niemieckiej w sklepach, przywożą z zagranicy i pewnie dlatego powstał wątek na wizażu, w którym dziewczyny podpowiadają, który płyn daje najmocniejszy zapach, który trwa jak najdłużej.

i mieli wtedy 3 smaki: smietankowe, owocowe i kakaowe
Różnica jest kolosalna.

Jadłabym