Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 19:01   #331
tinekk
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
Witam w ten jesienny dzień. U mnie ogólnie nie za ciepło i cały czas wieje dzisiaj, ale słońce świeci.

Wczoraj dostałam świąteczny katalog z avonu. Chociaż trochę się zdziwiłam, że to już świąteczny, bo trochę wcześnie, ale co tam. Pełno w nim fajnych rzeczy, chyba zamówię sobie świąteczny kubek.
Koniecznie muszę go również dorwać : ))

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez biala_orchidea Pokaż wiadomość
Hehe... Ja tylko czekam na reklamę Coca-Coli, wtedy sezon uważam za rozpoczęty. Póki co jeszcze nie widziałam, może po Wszystkich Świętych.
Zgadzam się z Tobą ; )

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Dziękuję Tak mnie nocą wena naszła po obejrzeniu .
Kurcze, ale przepiękne te koty macie.. ja też mam swoją szczurzą twarz (znaczy kotkę, ale jest chuda i długa jak szczur ) i w tym roku nie spędzę z nią świąt- tzn. nie będzie pędzania bombek po mieszkaniu i tarzania się w tasiemkach

A i zadam durne pytanie... czy któraś z Was robiła może jakąś aromatyczną kawę swojego przepisu? Coś z aromatem orzecha, przypraw , wanilii etc... ale takiej, żeby mi jakieś kluski, muł i patyki w kawie nie pływały .
Pamiętam, że w zeszłym roku, jak było mi zimno wieczorem, to robiłam sobie mocne kakao (te 100%) albo zwyczajne mleko zagotowane z otwartą laską wanilii z/ bez łyżeczką miodu Pyycha, i co za aromat

Święta świętami, ale znacie to, prawda? Mnie to rozwala :P
http://img2.demotywatoryfb.pl//uploa...nnnu22_600.jpg
Świetne to hahaa !

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:28   #332
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Cudowne Jak miło popatrzeć i ucieszyć oko
O mamo! Kiedy jeszcze studiowałam w Poznaniu (w tym roku skończyłam) kiedy za oknem było pełno śniegu tak przyjemnie się jechało tramwajem... To nic, że po całym dniu zajęć, miło wracam do tych chwil
Ooo też uwielbiam świąteczne wydania gazet, standardowo kupuję Poradnik Domowy (sporo tam porad stylistycznych, przepisów etc.)

Nie śledzę Was na bieżąco (choć staram się nadrabiać), myślałam, że adresy dopiero mamy przeslać po losowaniu. Ale jeśli już, to wieczorkiem podeślę

To już jest świąteczny katalog Avonu? Extra, zaraz muszę go przejżeć
A zasady wymiany w klubie szanowna panna czytała? Pierwotnie adresy miałam zbierać zaraz po zamknięciu listy chętnych, ale wystartowałam nieco wcześniej, ponieważ chciałabym uwinąć się z losowaniem w ten weekend

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:14   #333
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
A pamiętacie tą cudną mgiełkę z Naturals "Śliwka i wanilia"? Jak wycofywali kupiłam sobie 2 sztuki, ale używam ich wyłącznie jako odświeżacz powietrza specjalnie na okres świąteczno- zimowy . Zapach zawsze kojarzy mi się ze świeżo upieczonym śliwkowym kruchym ciastem w zimowy wieczór Hmm.. właśnie popsikałam sobie w pokoju
Ta mgiełka jest znowu, i w katalogu nr 16 i w 17 też.
zastanawiam się, czy ją wziąć - ale strona zapachowa bardzo mi się podoba
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:17   #334
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
A zasady wymiany w klubie szanowna panna czytała? Pierwotnie adresy miałam zbierać zaraz po zamknięciu listy chętnych, ale wystartowałam nieco wcześniej, ponieważ chciałabym uwinąć się z losowaniem w ten weekend

A czytała, czytała i... nawet odpisała, że wszystko jasne Już wysyłam Kochana

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:24   #335
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Chcę foty kota i więcej szczegółów
Jak wrócę w przyszłym tygodniu do mojego studenckiego mieszkania to zrobię mu jakieś ładne zdjęcie i wrzucę bo wczoraj próbowałam to zrobić, ale ciągle się ruszał i nie szło go złapać. Ogólnie kotek jest śliczny i niestety nie należy do mnie, tylko do mojej współlokatorki. W większości jest czarny i ma białe "skarpetki" A i jeszcze nie ma imienia, wszyscy u nas w mieszkaniu myślą jak można go nazwać.

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Robicie Wigilię u siebie czy jedziecie na gotowca ?
U mnie wigilia jest w moim rodzinnym domu, jest kilkanaście osób, także wigilia dosyć duża w sumie, ale lubię jak jesttyle ludzi.

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie tym oto pięknym zimowym widokiem! jak ktoś chce zobaczyć na żywo, to musi się udać do stolicy Finlandii
Łoo ale pięknie!

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
W końcu skończyłam teorię na prawko i dzisiaj miałam pierwsze jazdy. Nawet nie było źle, jedynie sprzęgło sprawiało mi lekkie problemy, ale wydaje mi się, że jakos je ogarne
Z czasem już sprzęgło wyczujesz i nie będzie Ci to sprawiało problemów. Jak zaczęłam się uczyć jazdy to samochód często mi gasł, musiałam się strasznie skupiać na tym jak puszczam sprzęgło i naciskam gaz przy ruszaniu a teraz wszystko robię automatycznie i nieważne do jakiego samochodu wsiądę.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
To już jest świąteczny katalog Avonu? Extra, zaraz muszę go przejżeć
Jest jest ale coś mi sięwydaje, że do świąt to może będzie jeszcze jeden jakiś świąteczny katalog bo coś wcześnie, przecież nawet się listopad jeszcze nie zaczął.
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:46   #336
Niambie
Zadomowienie

Oczywiście nie zrobiłam zdjęć, bo było za ciemno. Wychodzę do pracy - ciemno. Wracam - ciemno. No cóż, poczułam zimę w pełni
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 22:52   #337
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Ta mgiełka jest znowu, i w katalogu nr 16 i w 17 też.
zastanawiam się, czy ją wziąć - ale strona zapachowa bardzo mi się podoba
Kochana, bierz Miałam kiedyś cały zestaw- przyjemny Ale teraz w zestawie są miniaturki.. ale i tak warto. Ja mgiełek nie używam- wolę perfumy, ale do pomieszczeń w sam raz Naprawdę zapach nadaje cudownego uczucia ciepła, takiego "pełnego, wesołego domu". Najbardziej lubiłam momenty, gdy rozpylałam w mieszkaniu przed wyjściem na zakupy, albo gdy chłopak rozpylał tuż przed moim powrotem z pracy- cudowne uczucie domowego ciepła

Dziewczynki, znalazłam "listę" świątecznych filmów. Może mało pomocne, bo opisy takie sobie, opinie tak samo, ale może komuś coś wpadnie w oko .

http://filmaster.pl/tag/bo%C5%BCe%20narodzenie/

Ja dziś po południu obejrzałam na YT świąteczny odcinek.. Smetfów
Stary 2013-10-30, 02:10   #338
Martita 88
Zakorzenienie

nie wiedziałam że jest Shrek w wersji na Halloween
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 04:10   #339
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Jak wrócę w przyszłym tygodniu do mojego studenckiego mieszkania to zrobię mu jakieś ładne zdjęcie i wrzucę bo wczoraj próbowałam to zrobić, ale ciągle się ruszał i nie szło go złapać. Ogólnie kotek jest śliczny i niestety nie należy do mnie, tylko do mojej współlokatorki. W większości jest czarny i ma białe "skarpetki" A i jeszcze nie ma imienia, wszyscy u nas w mieszkaniu myślą jak można go nazwać.
Ok, trzymam za słowo

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Oczywiście nie zrobiłam zdjęć, bo było za ciemno. Wychodzę do pracy - ciemno. Wracam - ciemno. No cóż, poczułam zimę w pełni
Tak jak u nas Jadę ciemno, wracam- godzina czasu i znowu ciemno
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 05:04   #340
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

6.00 rano a ja wątek nadrabiam

Do Wigilii zostały 54 dni
Do Świąt Bożego Narodzenia 55 dni

Cytat:
U mnie Wigilia w domu, na święta jechaliśmy do babć. Wszystko zależy jak mi i ojcu zmiany wypadają.
Ja pamiętam takie spędzanie świąt w dzieciństwie. Pierwszy dzień świąt u jednych dziadków, drugi dzień u drugich dziadków.

Cytat:
Wczoraj bylam w Centrum handlowym, 90% sklepów juz świątecznych. A w starbucksie jest odliczanie i za 3 dni będą świąteczne kubki ;D
U mnie w sklepach to samo. Czekam tylko aż rynek i centrum przystroją. Z okien domu później widzę jak się wszystko w oddali świeci

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Kolejny dzień w pracy odhaczony. Dzisiaj się dowiedziałam, że dostanę na 100% kolejną umowę - choć dla mnie 100% to będzie jak ją podpiszę... Jeszcze 2 miesiące...
Gratuluję
Ja mam roczne kontrakty. Tym razem już piąty mam nadzieję

Cytat:
Jest jest ale coś mi sięwydaje, że do świąt to może będzie jeszcze jeden jakiś świąteczny katalog bo coś wcześnie, przecież nawet się listopad jeszcze nie zaczął.
Wydaje mi się, że katalogów na 2013 rok jest 17 (ten gwiazdkowy, z Golcami na okładce ). Więc jeśli zamawiasz z tego to później już tylko 1/2014 z mega promocjami

Cytat:
Tak jak u nas Jadę ciemno, wracam- godzina czasu i znowu ciemno
Nie lubię tego

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Edytowane przez Lady_AnneBelle
Czas edycji: 2013-10-30 o 05:06
Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 07:29   #341
olanna
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim!

Nie miałam kiedy pisać, wczoraj wróciłam późno, więc tylko poczytałam co pisałyście, ale na pisanie nie miałam już siły.

Od jutra obowiązuje nowa gazetka Tesco, a w niej kalendarze adwentowe- jak będą się ładnie prezentowały, to przygarnę jeden.

Ale dzisiaj szaruga za oknem... Dobrze, że nie muszę dzisiaj nigdzie wychodzić.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:21   #342
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Mi te puszki się straszliwie spodobały, już widzę w nich moje pierniczki

A w tchibo znów przygotowali dla nas ofertę, tym razem dostępną tylko online: http://www.tchibo.pl/-t400028032.html

W tesco są już maskotki świąteczne, widziałam trochę sztucznych kwiatów obrokaconych, słodycze, kalendarze... powoli, powoli rusza

Nawet nie wiecie jak się cieszę, rusza najwspanialszy czas przedświąteczny!
Stary 2013-10-30, 09:27   #343
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Mi te puszki się straszliwie spodobały, już widzę w nich moje pierniczki

A w tchibo znów przygotowali dla nas ofertę, tym razem dostępną tylko online: http://www.tchibo.pl/-t400028032.html

W tesco są już maskotki świąteczne, widziałam trochę sztucznych kwiatów obrokaconych, słodycze, kalendarze... powoli, powoli rusza

I dziś dostawa gratis.

Stary 2013-10-30, 09:32   #344
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
Katalogi, które będą do końca roku są już dostępne w internecie. Za tydzień kończy się obecny katalog, od 07.11-27.11 obowiązuje pierwszy święteczny katalog - katalog Zapraszam do mnie, przy zamówieniu powyżej 25zł wysyłka gratis, a tak to do 5zł max. Taka tam mała reklama, przepraszam :c

Siedzę w domu i rozpaliłam sobie Honey&Spice Fajny zapach Niedługo ruszam na basen, później do krawcowej przerobić sukienkę na studniówkę a następnie do domciu i oczekiwanie na różaniec. Dzisiaj zakończenie, więc robią jakiś korowód świętych, dzieci mają się przebrać za Świętych. Może być śmiesznie

wikajaga Nie odpisała, nie zagadała, ani nic, ale może dzisiaj się w to wyjaśni. A nawet jeśli nie, to co tam, jestem znana z uporu, więc będę próbować dalej Dziękuję
Stary 2013-10-30, 09:57   #345
martyna_tina
Bang Bang Bang

Śniło mi się, że spacerowałam z psem po parku, była jesień, nagle niebo bardzo się zachmurzyło, a z nieba zaczął padać śnieg - po chwili cały park był już biały

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:22   #346
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!

Nie miałam kiedy pisać, wczoraj wróciłam późno, więc tylko poczytałam co pisałyście, ale na pisanie nie miałam już siły.

Od jutra obowiązuje nowa gazetka Tesco, a w niej kalendarze adwentowe- jak będą się ładnie prezentowały, to przygarnę jeden.

Ale dzisiaj szaruga za oknem... Dobrze, że nie muszę dzisiaj nigdzie wychodzić.
Przypomniała mi się śmieszna historia z kalendarzem adwentowym. Mianowicie u mnie w domu zawsze było ich kilka, a bo to ja chciałam mieć swój, siostra też no i mama Teraz jak już rodzice mieszkają bez nas, też zawsze mają jeden. Przyjechaliśmy na święta do rodziców i nadeszła Wigilia, czyli 24 - największa i najbardziej wyczekiwana czekoladka. No i się zaczęła wieczna bitwa o tą jedyną i najważniejszą czekoladkę - mama kazała ją sobie zostawić, siostra odgrażała się, że ją zje, jak nikt nie będzie patrzył, a ja oczywiście nie przyjmowałam do wiadomości, że nie będzie moja. Koniec końców ktoś rzucił hasło: idę ją zjeść! Wpadamy we trzy do kuchni, a tam........ okienko otwarte, czekoladki nie ma! Rozpacz okropna, a TŻ siedzi sobie cicho przy stole. Żadna z nas się nie przyznawała, że ją zjadła, bo tak w istocie było. W końcu TŻ ze stoickim spokojem - mówicie o tej czekoladce z kalendarza? Zjadłem ją przed chwilą
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:29   #347
Kamiska222
Przyczajenie

Wesołych Świąt
Kamiska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:10   #348
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:

O mamo! Kiedy jeszcze studiowałam w Poznaniu (w tym roku skończyłam) kiedy za oknem było pełno śniegu tak przyjemnie się jechało tramwajem... To nic, że po całym dniu zajęć, miło wracam do tych chwil
O tak, to są piękne chwile. Już nie mogę się doczekać powrotów do domu jak będzie śnieg, ciemność i ozdobione ulice. W zeszłym roku podobno z oszzędności Poznań mocno ograniczył świąteczne dekoracje, ale mam nadzieję, że w tym roku nadrobią
Dla mnie przed świętami nawet stanie o 7 na przystanku jest fajne
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:28   #349
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie piękne rzeczy w tym tchibo!

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 12:28   #350
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że katalogów na 2013 rok jest 17 (ten gwiazdkowy, z Golcami na okładce ). Więc jeśli zamawiasz z tego to później już tylko 1/2014 z mega promocjami
Teraz zamawiam z 16 i też już jest w świąteczno-zimowym klimacie, ale patrzyłam w ineternecie i rzeczywiście jeszcze jest gwiazdkowy z Golcami. Pewnie ten 17 będzie jeszcze bardziej świąteczny niż 16.

Cytat:
O tak, to są piękne chwile. Już nie mogę się doczekać powrotów do domu jak będzie śnieg, ciemność i ozdobione ulice. W zeszłym roku podobno z oszzędności Poznań mocno ograniczył świąteczne dekoracje, ale mam nadzieję, że w tym roku nadrobią
Fajnie jakby nadrobili, bo w Poznaniu teraz spędzam większość mojego czasu. Ja najbardziej nie mogę się doczekać, jak będę wracać do domu przed świętami, to chyba najfajniejszy powrót.

Strasznie mi się podobają te rzeczy w Tchibo. W ogóle strasznie mi się podobają kominki, chciałabym mieć u siebie taki. Fajnie wyglądają, dzięki nim jest taki fajny klimat w domu i można je na święta fajnie przystroić.
Stary 2013-10-30, 12:35   #351
aamajka
Zadomowienie

Cytat:

Do Wigilii zostały 54 dni
Do Świąt Bożego Narodzenia 55 dni

Właśnie wszystko nadrobiłam i jestem na bieżąco.

Widok Helsinek wspaniały, bajkowy.
Aż autentycznie poczułam ten śnieg, jego zapach...
I taki spokój.

Katalog Tchibo kusi, takie piękne ozdoby, ale muszę się powstrzymać. Wydałam majątek na woski i samplery YC w tym miesiącu. Dopiero zaczęłam zbierać, a już w zasadzie zgromadziłam wszystkie dostępne w Polsce zapachy. Do tego 8 świeczników na samplery, kilka kominków i olejki zapachowe. Nawet nie policzyłam dokładnie wydatków, bo nie chcę się dołować . I lepiej, żeby TŻ też nie wiedział

A Katalogi avonu zaraz obejrzę i na pewno coś wybiorę. Znajoma rozprowadza, więc się ucieszy z zamówienia. Może wypatrzę coś na prezenty gwiazdkowe?
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 15:00   #352
justysia8522
Raczkowanie

Witam,
od kilku dni Was podczytuje Mogę się przyłączyć????
Mąż nie rozumie jak można myśleć już o Świętach, ale ja uwielbiam okres przedświąteczny
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:28   #353
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam,
od kilku dni Was podczytuje Mogę się przyłączyć????
Mąż nie rozumie jak można myśleć już o Świętach, ale ja uwielbiam okres przedświąteczny
Pewnie, zapraszamy
Stary 2013-10-30, 16:38   #354
Niambie
Zadomowienie

Jestem w pracy. Facet, ktory tu sprząta właśnie zamiata gwizdajac "Jingle bells" ;P nie tylko my myślimy już o świętach ;D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:54   #355
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się, że spacerowałam z psem po parku, była jesień, nagle niebo bardzo się zachmurzyło, a z nieba zaczął padać śnieg - po chwili cały park był już biały
Fajny sen, może niedługo się urzeczywistni.

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się śmieszna historia z kalendarzem adwentowym. Mianowicie u mnie w domu zawsze było ich kilka, a bo to ja chciałam mieć swój, siostra też no i mama Teraz jak już rodzice mieszkają bez nas, też zawsze mają jeden. Przyjechaliśmy na święta do rodziców i nadeszła Wigilia, czyli 24 - największa i najbardziej wyczekiwana czekoladka. No i się zaczęła wieczna bitwa o tą jedyną i najważniejszą czekoladkę - mama kazała ją sobie zostawić, siostra odgrażała się, że ją zje, jak nikt nie będzie patrzył, a ja oczywiście nie przyjmowałam do wiadomości, że nie będzie moja. Koniec końców ktoś rzucił hasło: idę ją zjeść! Wpadamy we trzy do kuchni, a tam........ okienko otwarte, czekoladki nie ma! Rozpacz okropna, a TŻ siedzi sobie cicho przy stole. Żadna z nas się nie przyznawała, że ją zjadła, bo tak w istocie było. W końcu TŻ ze stoickim spokojem - mówicie o tej czekoladce z kalendarza? Zjadłem ją przed chwilą
Sprytny TŻ. No, ale gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta.

Cytat:
Ooo, tak! Ja też lubię takie mroźne, grudniowe poranki. W przeciwieństwie do chłodnych listopadowych.

Cytat:
Jestem w pracy. Facet, ktory tu sprząta właśnie zamiata gwizdajac "Jingle bells" ;P nie tylko my myślimy już o świętach ;D
Zacne towarzystwo.

Stary 2013-10-30, 17:23   #356
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Ja pamiętam takie spędzanie świąt w dzieciństwie. Pierwszy dzień świąt u jednych dziadków, drugi dzień u drugich dziadków.

Nie lubię tego
Ja nadrabiam o 5

No ja właśnie tak w dzieciństwie spędzałam, teraz różnie. Wczoraj wracałam z mamą i kuzynką od babci i własnie obie wspominały, że jak żył dziadek i kuzynka z rodzeństwem i rodzicami mieszkała niedaleko, to było tak fajnie , teraz nawet też, bo jak wszyscy się zjadą ...

Babcia ma 4 dzieci + małżonkowie (to 8) , 14 wnucząt (jedna w USA) i 4 prawnucząt

No ja też nie, lubię tylko w okresie świątecznym, bo szybko lampki ludzie zapalają

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

Otóż to

Teraz będzie najlepszy czas

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Ocho, zaczyna się...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Ja tak zawsze miałam z bratem i mamą

Mama kategorycznie zabraniała ruszać Mikołajów i zająców z czekolady. Z bratem zawsze czailiśmy się, żeby je zjeść, a jednocześnie każde pilnowało, żeby zjeść tak, żeby nie widziało drugie.

Kiedyś zawarliśmy sojusz i w nocy postanowiliśmy pożreć Mikołaja. Wzięliśmy linijkę, nóż, odmierzyłam i... ciach! A że popękał w nierównych proporcjach zaczęliśmy się o niego kłócić

Zjedliśmy i przeszedł czas na zatuszowanie zbrodni. Rano dostaliśmy 'ochrzan' , że zjedliśmy Mikołaja. Mama poznała po kanciastych kształtach Uformowaliśmy sreberko , ale nie wyszło

A ja do tej pory mam zdjęcie, jak brat pożera wielkanocnego zająca

Kiedyś w szkole pani od historii postawiła na biurku koszyk z barankiem z czekolady i jajkami. Koledzy zeżarli jajka i odgryźli baranowi łeb

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2013-10-30 o 17:24
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:35   #357
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Ja nadrabiam o 5

No ja właśnie tak w dzieciństwie spędzałam, teraz różnie. Wczoraj wracałam z mamą i kuzynką od babci i własnie obie wspominały, że jak żył dziadek i kuzynka z rodzeństwem i rodzicami mieszkała niedaleko, to było tak fajnie , teraz nawet też, bo jak wszyscy się zjadą ...

Babcia ma 4 dzieci + małżonkowie (to 8) , 14 wnucząt (jedna w USA) i 4 prawnucząt

No ja też nie, lubię tylko w okresie świątecznym, bo szybko lampki ludzie zapalają

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Otóż to

Teraz będzie najlepszy czas

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Ocho, zaczyna się...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ja tak zawsze miałam z bratem i mamą

Mama kategorycznie zabraniała ruszać Mikołajów i zająców z czekolady. Z bratem zawsze czailiśmy się, żeby je zjeść, a jednocześnie każde pilnowało, żeby zjeść tak, żeby nie widziało drugie.

Kiedyś zawarliśmy sojusz i w nocy postanowiliśmy pożreć Mikołaja. Wzięliśmy linijkę, nóż, odmierzyłam i... ciach! A że popękał w nierównych proporcjach zaczęliśmy się o niego kłócić

Zjedliśmy i przeszedł czas na zatuszowanie zbrodni. Rano dostaliśmy 'ochrzan' , że zjedliśmy Mikołaja. Mama poznała po kanciastych kształtach Uformowaliśmy sreberko , ale nie wyszło

A ja do tej pory mam zdjęcie, jak brat pożera wielkanocnego zająca

Kiedyś w szkole pani od historii postawiła na biurku koszyk z barankiem z czekolady i jajkami. Koledzy zeżarli jajka i odgryźli baranowi łeb
i jak tu nie kochać świąt?

Co do świątecznych książek - znacie jakieś takie gdzie akcja toczy się w zimie? Kupiłam dziś "Zamieć śnieżna i woń migdałów" - Camilli Lackberg, będzie co czytać jak już pojawi się śnieg

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Dopiero teraz zauważyłam, że ma ona 144 strony, więc czytania będzie tyle, co na jeden wieczór, ale szukam dalej
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:37   #358
sugarfreeee
Zakorzenienie

A ja odkryłam, że w moim mieście jest KIK

Jak wparzyłam do sklepu, to wyszłam z dwiema parami kolczyków, wstążkami na prezenty, dwoma woreczkami na prezenty, dwiema zawieszkami, dwiema świecznikami, lampkami....Eh, dolo, słaba kobieta jestem:P

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:54   #359
bella719
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

A w jakiej cenie były? Jutro będę w tkmaxxie to na pewno się rozejrzę
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:53   #360
Kelis95
Raczkowanie

Właśnie dowiedziałam się, że na Wigilii będę tylko z rodzicami i dziadkiem :< Zawsze cieszyłam się, że chociaż jest brat i tacy jedni znajomi rodziców przychodzili. Teraz będzie taka stypa, że aż boje się myśleć
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości