|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Ja od dziś ZERO słodyczy !!!! boże muszę wytrwać tzn jedyne co jadłam to suszone sliwki, w ogóle jak będzie mi się chciało słodkiego to sobie zjem owoca właśnie. Aha dziewczyny jeszcze taka sprawa, w odchudzaniu dobrze jest 15 minut przed posiłkiem wypić dużą szklankę wody. Zapełni trochę żołądek i nie pozwoli zjeść dużo. a co do drugiego to urocze ale że tak na śpiąco ???
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wodzie wiem,przed klasa maturalną,w wakacje tylko dzięki wodzie schudłam ponad 10kg.Tak,przez sen,wisiał tak nad Nią i sprawdzał co ma na dłoniach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo dzięki Cena jak na razie mnie Cytat:
Hania jak zwykle urocza i te oczy Cytat:
|
|||
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Jak moja mama miała przeszczep płuca w Zabrzu to czuła się niczym w Leśnej Górze
Oczywiście tam też zdarzają się infekcje wewnątrzszpitalne ale nikt tego nie bagatelizuje, jak się zdarzy coś poważnego to od razu reagują choćby to miało oznaczać zamknięcie szpitala, łażenie przez personel w odzieży ochronnej i takie tam. Jak czytam o tej Szkocji to własnym oczom nie wierzę...
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc kochane ! Lady ! pamiętam o Tobie
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam znajomą w Holandii, tam bardzo podobnie, służba zdrowia do dupy, gorączka 38 st u niemowlaka- nie przyjmą Cię, jakieś chore procedury jak czytam o tych protokołach o których pisze cynamonowa....ech co za masakra |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff, nadrobilam! Kija wrocila i od razu wesolo ![]() nancy, moze ciasto marchewkowe? Melduje, ze mamy czwarte w zyciu samodzielne usniecie Kubusia Zwazywszy na ilosc prob od narodzin procent mamy mizerny, ale sie nie poddaje Bylismy dzis na wizycie u logopedy (w osrodku, w ktorym sie rehabilitujemy wizyta u psychologa i logopedy jest obowiazkowa dla kazdego). W skrocie: wszystko ok, Kubus ma bardzo ladnie ulozony jezyk i takie tam babka byla zdziwiona, ze jest mocno smoczkowy, bo po buzi nie widac zadnych negatywnych nastepstw smoczka (podobno dzieki temu, ze dlugo i czesto ssal uu). Z niekapkiem polecila wstrzymac sie do ok 10-12msca, pochwalila, ze jemy duzo grudek, chrupkow, wafelkow, itp.
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
ale szok.Ola usnęła sama
Zjadła cyca i zaczęło się kręcenie, wstawanie, przytulanie, padanie (już się łamałam, żeby znowu dac uu, ale myślę, kurcze jak sama nie chce to poczekam) i tak ze 30/40 min az w koncu padła i usnęła obok mnie... |
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja potrzebuje wersję -prostą-najprostszą ).Jeszcze raz DZIĘKUJE KOCHANE Udało się
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Ale to nie ja zaczęłam tylko bodajże Hje
Ja nawet nie wiedziałam że idzie rano zbuntowany bo o tej porze to my jeszcze śpimy, program zaczynam sprawdzać najwcześniej o dziesiątej
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakie są następstwa smoczka.... Muszą Wasze dzieci mieć smoczka do zasypiala? U nas pobutli nocnej lub jeśli jest akurat dzienna przed spaniem musi byc bo inaczej ryk.
No i na spacerze służy jako korek przed wyciekajaca slina ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() II raz sie zdarzylo, dobrze pamietam?
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero dziś zauważyłam a nie wiedziałam kto to Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Ems borajstwo, to biedactwo, bidulek, itp
kolejne słowo comyslalam ze uniwersalne :p
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobrze, że nic u Kubulka nie wynaleźli ![]() a co do tego niekapka, to właśnie dzisiaj chciałam kliknąć na all i tak zaczęłam czytać w necie, który najlepszy i wychodzi na to, że te z ustnikami wcale nie są takie dobre, bo podobnie jak smoczki mogą wadę zgryzu powodować i takie tam; zastanawiam sie nad lovi 360 i jakimś ze słomką; i chyba na razie ten ze słomką wezmę ![]() następna brawo![]() u nas do zasypiania obowiązkowo, rzadko się zdarzy, żeby się bez udało; i w ogóle jakby mógł, to non stop by memlał tego smoka, dlatego chowam i tylko w awaryjnych sytuacjach daję
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
apropo tego, co pisała lady po wizycie u lekarza (że dzieci uu potrzebuja uu do wyciszenia i takie tam) no to z tego, co wiem wiekszosc dzieci mm śpi ze smoczkami (?), wiec chyba wychodzi na to samo. U Nas jest o tyle 'gorzej', że jestesmy ze 'smoczkami' połączone
Ale jak dzieciczkom smoczkowym on wypadnie to tez ktos go musi włożyć Tak sobie rozkminiam
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się borajstwo kojarzy z dziadostwem
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korek Mowilam jej, ze Kuba srednio niekapkiem zainteresowany, 2-3 razy pociagnie i w nosie ma. Tlumaczyla mi, ze to calkiem inny odruch niz butla (przy butli jezyk na gornych dziaslach, przy niekapku na dole). Wiec polecila, zeby dac sobie spokoj narazie, nie probowac, ewentualnie wlasnie ok 10-12msca zaczac, zeby mu teraz nie zaburzac tego odruchu. Jakbym sie uparla to by sie nauczyl, ale jakby sam z siebie nie zrozumie, ze pije z dwoch innych rzeczy. W ogole jej zdaniem to raczej zbedny gadzet, o wiele bardziej chwalila kubek ze slomka (oczywiscie w pozniejszym czasie) lub zwykly kubek Ewentualnie te 360. |
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
na dobranoc ode mnie: http://www.youtube.com/watch?v=SRCdag0fLAc
![]() ![]()
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
borajstwo mnie tez zszokensowało
pierwsze slysze!---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Co do 360 - z Lovi trudniej sie dziecku pije, bo musi zassac, zeby cos mu polecialo, a z Aventu wystarczy tylko dotknac buzka tego otworu i leciiii. Co do smoczka - Pani logopeda by Cie pochwalila ![]() Zeby nie bylo - mnie tez ![]()
|
|
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już dobra, dobra
|
|
#898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się! Ciaaachoooo ![]() Cytat:
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Eeee ale jakim cudem Wy oglądałyście rano zbuntowanego skoro wg programu on idzie o 12.30???? Zrozumiałam że szedł rano a o 15 miała być powtórka? Dopiero teraz zajrzałam do programu i sprawdziłam
|
|
|
|
#900 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Codziennie, tzn. poniedziałek-piątek, i to DWA odcinki po kolei! O 12.30 i 13.30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak na serio, to oddaj mu, niech sam zje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas było tak, że Pola zjadła butlę, trochę pogadała, powierciła się i nagle znieruchomiała - zasnęła z ręką w górze, która w końcu opadła jej na oko ![]() Cytat:
![]() Ej, ej, 12-3 to nie rano, tylko POŁUDNIE, a nawet PO
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Dużo siły dla Niej!

zrobiłam 20 obiadów dla Małej,zrobiłam wpis na bloga i byłam z Wami w miarę na bierzaco.

Zjadła cyca i zaczęło się kręcenie, wstawanie, przytulanie, padanie (już się łamałam, żeby znowu dac uu, ale myślę, kurcze jak sama nie chce to poczekam) i tak ze 30/40 min az w koncu padła i usnęła obok mnie...

klask i:

Piotrul na szczęście już lepiej

i
....Twoja mama zrobiła
ale Ty go pierwsza