|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2372 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dziewczyny a ile trwa ktg? Bo nie wiem czy syna brać że sobą żeby przychodni nie rozniosł:-D
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
lusesita świetny wózek
![]() Czy tylko ja jeszcze nie mam wózka? ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
xxxMikixxx godzinę temu jadłam pstrąga, ale jak zobaczyłam zdjęcia Twoich obiadków to znów mi się jeść zachciało
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rybki też jemy. Łosoś z Biedry ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Moja mama jest niezła Dzwonię do niej żeby o tak poplotkować, a ta odbiera telefon słowami "Jezus Maria rodzisz?" |
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie mam wózka, ale Ty to szybciej będziesz potrzebować ![]() A macie coś wybrane?? Bo nie pamiętam
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miki- ![]() Lineczka- chodziło mi o to, że bedziesz przygotowana na cc już na bank a tu Nelka zacznie wychodzić dołem i jednak bd sn:P Ja przez całe przygotowania do cc- prysznic, lewatywa, kibelek itd myslalam ze moze mały mi zrobi niespodziankę i wyskoczy zanim mnie położą na stół.. ale nic to nie dało :P
|
|
#2379 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej sprawie tak wlasnie robili i wszystko im babeczka powiedziala bez problemu ![]() Cytat:
jak moglas mi to zrobic przed spaniem?! :pCytat:
![]() Cytat:
i od mojej mamy wszelkie ciotki itp ![]() Poklocilam sie z tz nie sa bolesne, ale calkiem regularne.. zobaczymy czy cos z tego bedzie
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor chciałabym fiolet + szarość, dosyć uniwersalny jest i byłby dobry też dla chłopca jeśli w przyszłości zdecydowalibyśmy się na drugie dziecko. Na drugim zdjęciu dość dobrze widać materiał. Tako Mohican też bardzo mi się podoba, ale tu już gorzej z kolorem. Chyba tylko ten brąz z beżem wpadł mi w oko http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...an-05_3730.jpg |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ej, ale Ty miałaś do 1.11 wytrzymać!!! Szybko leć po buziaka na zgodę do tż
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasturcja, trzymamy kciuki i czekamy na wieści! mówiła, że u Ciebie szybko puści ryba, co do tego ubezpieczenia najlepiej zadzwoń tam do PZU i się dopytaj, czy jest szansa na to ubezpieczenie. Może faktycznie są jeszcze szanse żebyście dostali... Miki, ja jeszcze nie mam wózka. Na razie tylko zamówiony. Ale już drugi tydzień czekam aż mi go sprowadzą. No, ale do miesiąca mają czas. Także na ostatnią chwilę. Trele, a wagi kuchennej nie macie żeby Majkę zważyć? ja ostatnio zakupiłam i jakoś pewnie będę z młodą kombinować, żeby na niej ją ważyć do 5 kg. Do miski wpakuję i dawaj! ![]() Co do tych sennych płaczów i oddechów. Takie popiskiwanie to chyba normalne. A jeśli chodzi o oddech to wiem, że zależy też on od fazy snu (dziecko ma dwie fazy snu: jeden taki głęboki i drugi płytki i w obu fazach oddech jakoś inaczej się kształtuje, ale szczegółów nie pamiętam - kiedyś o tym na warsztatach babka mówiła). My z mężem zrobiliśmy dzisiaj brzucholową sesję, parę zdjęć może z tego będzie. Aczkolwiek mąż nie miał weny, a ja siły do wygibusów. Tak mi źle, tak nie wygodnie... I niby ten brzuch nie taki wielki mi się wydaje, a na zdjęciach jak wielorybek wyglądam jak się uda to jutro coś wkleję
|
|
#2385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuuu, to obserwuj i informuj na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- To jeszcze lepiej A macie już upatrzone? My trochę się najeździliśmy za łóżeczkiem, bo jak coś nam wpadło w oko to cena kolosalna, no ale w końcu udało się znaleźć odpowiednie ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki zamówiliście? Nie pamiętam czy pisałaś wcześniej. Tż siedzi niedaleka i tak mu świszcze w nosie, zaraz mnie krew zaleje
|
|||
|
|
|
#2386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój łobuziak, to uparł się żeby skopać tę elektrodę (czy co to tam jest). Az mi się śmiać chciało, bo najpierw chyba sobie macał delikatnie co to takiego, a później to już walił z całej siły, aż podskakiwało wszystko Cytat:
Cytat:
![]() Co do obiadków, to błagam nie o tej porze takie zdjęcia. Normalnie zjadłabym teraz taki obiad i pewnie jeszcze deserem poprawiła ![]() Szok jaki ja mam apetyt. Ja wózek chyba już w 6 miesiącu miałam ![]() Mojego straszę, że jak mnie będzie wkurzał, to zaraz urodzę. Ale fakt faktem jak się kiedyś zdenerwowałam (nie przez męża o dziwo) to też mnie złapały skurcze, aż się wystraszyłam. |
|||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do obiadków to ogórki
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam Wituś w domku ![]() I Magalska z Brunem jak się mają..
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki dopóki nie zobaczyłam zdjęć byłam najedzona..a teraz myślę co by tu zjeść?
Miałam przez chwile jakąś biegaczkę, nie wiem po czym...a mała dzisiaj się rusza w brzuchu tak intensywnie że dziś to chyba nawet chwili nie spała..
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc kobietki, spokojnej nocki
Ciekawe czy zasnę po tych dzisiejszych drzemkach
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam jutro ciężki dzień..i tak się zastanawiam jak ja to ogarne..Musze upiec na 1-szego dwa ciasta, przyjaciółce na parapetówe obiecałam że zrobię sałatkę oraz te mini rollsy co kiedyś któraś z Was wrzucała, odwiedzają nas jeszcze jutro znajomi, i muszę wysprzątać na picuś glancuś dom (w tym zeskrobywać tyn z okien)bo przyjeżdża rodzina z wizytacją...i jak tu nie urodzić 1-szego po takim dniu?Nie wspomne o tym że musimy zaliczyć imprezę i obiecałam też wcześniej pomoc..
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Idę spać, może zasnę Dobranoc |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka ale dzisiaj się wkurzyłam,net szwankował i dopiero teraz pisze bo tż znalazł otwartą sieć wifi u nas w domu
Play znowu w kulki leci ![]() Co do KTG małe skurcze się pisały tylko.W pewnym momencie tętno 2 razy spadło do 60 i zrobiło alarm i położna postraszyła mnie oddziałem, a to prostu pelotka się przesunęła, a przecież trzymałam ją dobrze.Połozna kazała z wyczuciem przyciskać do brzucha i później już było ok.Taki wypadek przy pracy ![]() Mały jakos sie tak dziwnie wygiął i uciekał Ruchy czułam bardzo dobrze,generalnie parę razy chyba się zbulwersował bo az mi brzuch podskoczył![]() Co do wizyty to mam mało wód w części środkowej brzucha ,po bokach trochę więcej więc nie ma tragedii.Ginka mówi że to normalny fizjologiczny proces pod koniec ciąży.W związku z tym łożysko może się szybciej starzeć.Mały wstawiony bardzo nisko,na samolocie czuć dobrze główkę od strony krzyzowej (ale się wczuła jak mnie badała o masakra aż ja poczułam że coś przyhamowało jej palce )Rozwarcie na 3 cm(wiec 2 cm od piątku do przodu),czop odszedł raczej w całości tak stwierdziła.Jest bezpośredni dostęp do dziecka więc o przytulankach zapominamy póki co. Dzisiaj jak od niej wyszłam zaczęło mnie boleć w tylnej części pleców,ale nie jak do tej pory od czasu do czasu tylko teraz tak tępo.Czyżby to bóle krzyżowe? Mam nadzieję przetrwać dzisiejszą noc,jeśli by się coś działo jutro do szpitala zaprasza bo akurat ma dyżur albo w pnd mam się umówić z nią w szpitalu na KTG. Mówiła żeby dzwonić w razie wątpliwości.Chciałabym przy niej rodzić ![]() A Tymek waży 3000 g Nasturcja,Lineczka ![]() Czytam dalej.... |
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Moje trwało 50 minut
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sie tu dzieje I jaka waga ładna. Taka przyzwoita bym powiedziała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie dziwnie brzuch pobolewa i mały szaleje jak nigdy
![]() Ale to chyba jeszcze nie czas ![]() Iloneczka dla Małegoanulka Aaby Tulę Cię mocno Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-31 o 00:05 |
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

O rybki też jemy. Łosoś z Biedry

[swoja drogą brakuje mi pracy, a raczej niektórych ludzi z niej] )
i od mojej mamy wszelkie ciotki itp 

i czekamy na wieści! mówiła, że u Ciebie szybko puści