Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusie cz.8 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 20:11   #1771
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
myślałaś już o konkretnej? Ja gadałam o tym kiedyś z ginem i ceny się wahają od 300 a taka dobra to za 1tys zł dobrze, że to na aż 5 lat
no tysiaka to bym nie dała. szczerze to interesowałam się tym zeszłego roku i to na początku jak nie chciałam mieć drugiego jeszcze i już pozapominałam te nazwy wszystkie

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:20   #1772
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no tysiaka to bym nie dała. szczerze to interesowałam się tym zeszłego roku i to na początku jak nie chciałam mieć drugiego jeszcze i już pozapominałam te nazwy wszystkie
właśnie przypomniałam sobie nazwę wkładki- MIRENA się nazywa, no ale droga w cholerę jeszcze nie wiadomo jak by organizm zareagował, mam nadzieję, że wykluczają wszystko przed założeniem... bo wydać tysiak, założyć na miesiąc a potem zdjąć bo nagle coś to jakaś kpina by była co nie?
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:27   #1773
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przypomniałam sobie nazwę wkładki- MIRENA się nazywa, no ale droga w cholerę jeszcze nie wiadomo jak by organizm zareagował, mam nadzieję, że wykluczają wszystko przed założeniem... bo wydać tysiak, założyć na miesiąc a potem zdjąć bo nagle coś to jakaś kpina by była co nie?
no ta nazwa mi się kojarzy chyba była najczęściej polecaną nawet na forach
no właśnie tu jest ten strach, że infekcji dostaniesz, lub że źle Ci założą najlepiej iść do sprawdzonego który jest polecany jako do zakładania spirali, no ale czasem ciężko takiego znaleźć w okolicy.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-30, 20:28   #1774
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
tak. jesteś w ciąży.
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
skoro masz test i jesteś po terminie @, bo piszesz,że miałaś 2 dni, to czemu nie zrobisz testu, o którym pisałaś,że masz??????
nie rozumiem??
Wiadome jest,że szansa na ciąże zawsze jest. Ale gdy nadchodzi czas starań, to już nie takie proste.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

no właśnie moja kula pokazała to samo!!
szkoda,że w moim przypadku nie jest taka pewna
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość

Można skorzystać z usług wróżbity Wojciecha często w tv leci
oj baby baby

Cytat:
Makarena, God ale z Was zimne suczyska Ale ja lubię takie kobiety, wprost kocham

no właśnie, nie zaprzątaj sobie głowy tym, zrób test w odpowiednim momencie
tylko nasza spokojna i zawsze opanowana Leine potrafi doradzić, spokojnie wytłumaczy, zrozumie każdego

nie mogę z Wami ja tez poproszę o wywrózenie z kuli krótkich starań
Stary 2013-10-30, 20:31   #1775
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
tak jest trzeba być twardym,a nie miętkim.

Carmenaa, Marszalka, wik and ola a mam pytanie dotyczące Twojej ciąży czy Ty też miałaś/masz ten jakiś pasek do pępka od wzgórka jak maxwelka i fantastka?(nie ja nie mam) Czy podejrzewałaś,że się udało? poza oczywistą chęcią i tym,że to miałbyć ostatni cykl starań? tego plamienia dużo miałaś? co czułaś w piersiach?

meire, zubi odpowiedzcie też na to proszę

a pytam, bo ja już zgłupiałam całkiem. od wczoraj tak mi dają się we znaki janiki czy co to jest, w sumie to chyba ból, albo jakiś taki ucisk czy coś. dziś praktycznie cały dzień, do tego te plamienie, nie dużo, ale jednak, piersi bolą jak dotknę, szczególnie lewa. a kilka razy dziennie czułam w prawej takie jakby pikanie czy coś, takie bolące.

ja poprostu zaczynam się bać,że coś mi jest, piersi nigdy nie miałam badanych. ginekologicznie w lipcu wszystko było ok. plamienia 3,4 dni przed @ mam zawsze, rzadko nie. Piersi w tamtym cyklu w ogóle nie bolały, dwa cykle temu też je czułam.

I tu nie chodzi o wkręcanie się, bo dziś to już przegięcie, bo ten ból, czy odczucie zlokalizowane jest tak jak pępek tylko,że dużo niżej tak cm jak kończy się linia włosów łonowych dziś 9dpo.
god awatar fajny,ale Cię nie poznałam
Paska nie mam, w pierwszej ciąży pojawił się ale później, tak koło 5-6 miesiąca. Tak z objawów to miałam wrażliwe piersi i co jakiś czas tak mi mrowiły, dziwne uczucie. Poza tym lekka senność już się pojawiała. Podbrzusze trochę mnnie pobolewalo, plamień nie miałam żadnych, nawet przy implementacji nic mi się nie pojawiło.

Cytat:

Można skorzystać z usług wróżbity Wojciecha często w tv leci
Padłam
Stary 2013-10-30, 20:32   #1776
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Ja byłam na dukanie 3 miesiące ponad i schudłam 11 kg Dieta mi się podobała, bo mogłam jeść ile chciałam i nawet wieczorami i w nocy co u mnie jest normalne. Odchudzałam się przed wakacjami rok temu i na wakacje laska byłam 56 kg Teraz niestety już na wakacje temat olałam i obecnie prawie 70 kg Ale stwierdziłam, że w ciąży i tak przytyję więc mam to gdzieś W tym roku robiłam przed wakacjami podejście drugie do dukana, ale po 2 dniach wymiękłam. Organizm odrzucił białko zupełnie. Niestety od tamtego czasu nie zjadłam ani sera białego, ani nic z tych rzeczy co na dukanie. No bym chyba się A ja innej diety nie umiem stosować, bo nie wyobrażam sobie chodzić głodna, dla mnie to największa katorga No i kocham słodycze

Mi się skończył premium na ovuf i znowu muszę konta zakładać buuu A tak mi się nie chce
dukan to największe świństwo jakie może być pisałam o tym pracę inz i co ja się naczytałam przede wszystkim przed tą dietą trzeba się przebadać (nerki wątroba )

a nie myślałaś po prostu nad zmianą nawyków żywieniowych ?? ja przed ślubem przeszłam na "dietę" przestałam jeść smażone więcej jogurtów chleb pełoziarnisty itp i od kwietnia do lipca schudłam ponad 4 kg i jest to zdrowe odchudzanie bo powinno się chudnąć 0,7 do 1 kg na msc

a na słodycze pozwalałam sobie raz w tyg np

teraz wróciły te kg choć znowu bym chciała schudnąć tylko najgorzej jest z regularnością posiłków przy studiach ale znowu przestawiłam się na ciemne pieczywo i makarony

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Wiecie co,jeszcze Wam tego nie mowiłam ale mi się przypomniało jak piszecie o tych wypadkach i reanimacji. Jak moja córka się urodziła i miała 6 tygodni to ja zostałam sama z nią w domu, bo mąz wtedy pojechał w delegacje. No i o 1 w nocy się obudziła i jej miałam podać jakiś tam lek, nie pamiętam nazwy. To się tak rozrabiało z odrobiną mleka z piersi i podawało na łyżeczce. No i podałam jej i ona przestała oddychać Ja wtedy oczywiście zareagowałam prawidłowo, bo odwróciłam ją i uderzyłam w plecki kilka razy, zaczęła płakać, ale znowu przestała i tak kilka razy Myslalam wtedy ze umrze Naprawdę to było najstraszniejsze uczucie jakie przezylam W międzyczasie zadzwoniłam na pogotowie, tylko jakimś cudem dodzwoniłam się w tym stresie na policję (swoją drogą zapomnialam odlozyc sluchawki i ten policjant wszystko slyszal co sie dzialo a ja cos tam krzyczalam i probowalam pomóc małej. Nie chcialabym tego nagrania slyszec )
W każdym razie oni powiadomili pogotowie. Mieszkałam w takim budynku w którym na dole zamykane kluczem było i pogotowie się nei mogło dostać do nas. Wezwali policję, żeby drzwi wyważyć. Ale na szczęście sytuację opanowałam i córce wrócił oddech. Zeszłam z nią na klatkę i zrzuciłam im klucze. Zabrali nas w środku nocy do szpitala na obserwację. Było podejrzenie zachłyśnięcia więc rtg jej robili i różne badania. Całą noc wtedy nie spałam i całą następną, bo czuwałam w tym szpitalu na stołku przy małej. Niby się okazało, że wszystko ok, że nie było zachłyśnięcia. Wypisali nas do domu po tych dwóch dniach. No i byłam u mamy tego samego dnia wieczorem, córka mi zemdlała na rękach po karmieniu. Znowu przestała oddychać. Znowu pogotowie, szpital. Zatrzymali nas na tydzień. Okazało się, że córka cierpi na refluks żołądkowo-przełykowy i pokarm jej się wraca do wysokości tchawicy i zatyka ją. Miała robione pomiary przez taką rurkę włożoną przez nosek do żołądka i takie urządzenie. Musiałam przez 48 godzin ją z tym urządzeniem jakoś obsługiwać i za każdym razem przy zmianie pozycji naciskać tam takie różne przyciski. Bardzo trudne przy 6-tygodniowym maleństwie. Do tego mój mąż wcale nawet nie przyjechał do nas Nie interesował się wcale. Ehh dużo opowiadania. Materac zebym miala na czym spac przywiozł mi znajomy Możecie sobie wyobrazic jak sie czulam i jak mi bylo ciezko
No i po tym szpitalu miałam podawać córce mleko odciągnięte z piersi z takim proszkiem który zagęszcza pokarm aby się nie wracał i zaleceniem, aby odciągać mleko z piersi i podawac butelką. Tylko córka butelki nie chciala za nic w swiecie.Tylko piers. Powiedzieli ze jej to przejdzie jak się spionizuje czyli około 6 miesiąca życia i wtedy też się ta zastawka bardziej rozwinie. Przez pół roku po każdym karmieniu miałam mega stres czy znowu się córka zacznie dusić. Każdą noc ledwo spałam czuwając czy dobrze oddycha. Doszło do tego, że bałam się ją karmić
Spałam z dłonią na jej klatce piersiowej. Potem kupiłam monitor oddechu, ale i tak się bałam. Wiele razy się powtarzały te epizody i ja się nabawiłam depresji przez ten stres Córcia była taka maleńka i to było moje pierwsze dziecko a już musiałam takie stresy przechodzić. Przez kilka lat nie chciałam nawet słyszeć o drugim dziecku. Gdzieś do 2 roku życia po kilkanaście razy sprawdzałam czy córka oddycha jak spała. No straszne to było. Nie mogłam z tego wyjść bardzo długo. I w dodatku nie miałam żadnego wsparcia w moim mężu wtedy (dlatego tez sie rozpadlo malzenstwo). Ehh wygadalam sie Wam, ale nikomu nie zyczę takich przejsc z maluszkiem Na pewno jak zajdę w ciaze to bede miala duzo obaw o drugie dziecko, chocby ze wzgledu na tamte przezycia. Chociaz jestem i dobrej mysli i inaczej podchodzę, duzo spokojniej teraz. Wiadomo jak to jest. Jak pierwsze dziecko polknie agrafkę to jedziesz na pogotowie 150/h. Jak drugie dziecko, to spokojnie wsiadasz w autobus i jedziesz a jak trzecie to czekasz az zrobi kupkę i wydali
Teraz już jestem bardziej doswiadczona i modlę się tylko aby drugie dziecko nie musialo przechodzic przez nic takiego a ja razem z nim

ło mamo podziwiam CIę i jednocześnie współczuję całej sytuacji bardzo dzielna kobieta z Ciebie

tylko smutne jest to co napisałaś o mężu nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

Cytat:
małż dostał telefon, że na 90% wyjeżdżają do Niemiec na następny weekend i jakoś tak na początku jak mi to powiedział to się ucieszyłam, bo i kasy będzie wiecęj żeby dzidzi nakupować, ale teraz jak tak przemyślałam, że znowu sama zostanę, że znowu mordy nie będę miała do kogo otworzyć, i obiady takie nijakie bo tylko dla mnie i dla syna, i nie będę już czekała jak wróci z pracy, i synuś tatusia nie będzie miał długo już nie wiem czy chce by wyjeżdżał parę dni temu jeszcze mówiliśmy, że przydało by się by wyjechał, bo kupa wydatków, ale jak tak teraz mi to powiedział i do mnie to doszło to sama nie wiem

sama nie wiem co bym zrobiła w Twojej sytuacji z dwojga złego lepiej teraz niż jak byś już była na wylocie czy już po porodzie.

ale z drugiej strony macie już jedno dziecko i tak źle i tak nie dobrze

a od sylwestra do świąt to daleko bo w tym roku Wielkanoc w kwietniu dopiero

nadrobiłam te 6 stron

a u mnie dziś intensywnie roboty że ho ho pojechaliśmy do castoramy po płytki i nie kupiłam tych co chciałam bo mieli 3 ostatnie kartony a mi trzeba 7 i kupiliśmy inne ale już nie tak ładne ale poszliśmy za ciosem i wybraliśmy inne bo w takim tempie to my w życiu tego remontu nie zrobimy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:34   #1777
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
No to super dawno nie było fasolek, ostatnio chyba Isabelle, a wcześniej to juz nawet nie pamiętam ale

Kurcze właśnie przeczytałam dalej, ze jednak @ przyszła ehhhh
no więc kciuki za nowy cykl
Dzieki za kciuki

Rano bylo spoko, nawet sie za szczegolnie nie przejelam...ale im blizej nocy tym bardziej mi zle i smutno, ze sie nie udalo... a maz podchodzi do tego tak luzno i bezstresowo, ze az mi glupio, ze sie przejmuje...

Wysłane z mojego GT-I9300 now Free

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

I w ogole malpy jestescie, niepotrzebnie was nadrabialam tylko mi checi narobilyscie na dzikie serduszkowanie...

missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:36   #1778
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Apropo zabezpieczeń... Ja do tabletek na pewno nie wrócę, brałam cztery lata i mam wrażenie, że niekorzystnie wpłynęły na mój organizm, przez nie miałam problemy z utrzymaniem wagi, dostałam plam na twarzy i miałam kiepskie libido. Jak prawie rok temu przestałam je brać to wulkan seksu się we mnie odezwał Teraz po ciąży też pomyślę o czymś w rodzaju wkładki, ale jeszcze nie wnikałam głębiej w ten temat. A co do ceny... no to jak się przeliczy 12 opakowań tabletek razy 5 lat to też niezła sumka wyjdzie
Stary 2013-10-30, 20:37   #1779
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
no ja jestem ciekawa jak skończy dex i oglądam oglądam żeby zobaczyć, na razie jestem w połowie 4 sezonu

ja mam specjalny program rosetta stone się nazywa. Jest drogi ale warty. Ja miałam za darmo bo mi informatyk- mąż koleżanki wgrywał 1 poziomu uczyłam się niecałe 4 miechy więc w rok mam nadzieję, że się wyrobię. Jest podzielony na kwadraciki i w nich różnie jak trafisz, czasem pisanie, słuchanie, mówienie. Na końcu wielki 'test'- historyjka. Najgorsze są pierwsze cyfry bo ogarnia się materiał przez 30 min a puste kwadraciki to 'powtórki i utrwalenie', które trwałą po 5-10-15 min, zależnie co
Wygląda to tak:
zaciekawiłaś mnie tym programem i własnie sobie ściągam za darmoche
przypomne sobie angielski

ale podziwiam za niemiecki wrrr dla mnie to najgorszy język na świecie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:38   #1780
Jagatka_N
Zakorzenienie

Powiedzcie mi, bo pierwszy cykl mierzę temp, kiedy na wykresie pojawi się ta pozioma kreska, na koniec cyklu dopiero???
W ogóle to myślałam, że dziś mi wyznaczy owulacje, tak wnioskowałam po wykresie a tu nic
Stary 2013-10-30, 20:38   #1781
Carmenaa_88
Zakorzenienie

spadam kochane będę jutro

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-30, 20:51   #1782
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
spadam kochane będę jutro
pap
ja też idę mąż wraca. do zobaczenia jutro!
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:54   #1783
Elfka86
Zakorzenienie

Człowiek odejdzie na chwilę od kompa, a tu już świństewka małe wychodzą na wierzch
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:55   #1784
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi, bo pierwszy cykl mierzę temp, kiedy na wykresie pojawi się ta pozioma kreska, na koniec cyklu dopiero???
W ogóle to myślałam, że dziś mi wyznaczy owulacje, tak wnioskowałam po wykresie a tu nic
Owulacje wyznaczy Ci jak będzie już po jakieś 3-4 dni ale często tez przesuwa potem także nawet jak wyznaczy to trzeba dalej serduchować
Stary 2013-10-30, 20:59   #1785
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Człowiek odejdzie na chwilę od kompa, a tu już świństewka małe wychodzą na wierzch
I checi narobily, a ja mam @ i nic z tego ;(

Stary 2013-10-30, 21:01   #1786
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest trzeba być twardym,a nie miętkim.

Carmenaa, Marszalka, wik and ola a mam pytanie dotyczące Twojej ciąży czy Ty też miałaś/masz ten jakiś pasek do pępka od wzgórka jak maxwelka i fantastka?(nie ja nie mam) Czy podejrzewałaś,że się udało? poza oczywistą chęcią i tym,że to miałbyć ostatni cykl starań? tego plamienia dużo miałaś? co czułaś w piersiach?

meire, zubi odpowiedzcie też na to proszę

a pytam, bo ja już zgłupiałam całkiem. od wczoraj tak mi dają się we znaki janiki czy co to jest, w sumie to chyba ból, albo jakiś taki ucisk czy coś. dziś praktycznie cały dzień, do tego te plamienie, nie dużo, ale jednak, piersi bolą jak dotknę, szczególnie lewa. a kilka razy dziennie czułam w prawej takie jakby pikanie czy coś, takie bolące.

ja poprostu zaczynam się bać,że coś mi jest, piersi nigdy nie miałam badanych. ginekologicznie w lipcu wszystko było ok. plamienia 3,4 dni przed @ mam zawsze, rzadko nie. Piersi w tamtym cyklu w ogóle nie bolały, dwa cykle temu też je czułam.

I tu nie chodzi o wkręcanie się, bo dziś to już przegięcie, bo ten ból, czy odczucie zlokalizowane jest tak jak pępek tylko,że dużo niżej tak cm jak kończy się linia włosów łonowych dziś 9dpo.
god awatar fajny,ale Cię nie poznałam
Ja kreche miałam zawsze ledwo widoczną po owulce i teraz też taka jest. Bóle miałam takie jak na @ jajniki mnie nie bolały prawie. Pierwszy objaw to ból brzucha w środku nocy.

Cytat:
nawet jak jesteś w ciąży to gin Ci nic nie powie bo za wcześnie, a poza tym lepiej nic na necie nie czytaj, bo jeszcze się dowiesz, że masz raka jajników z torbielami włącznie. zrób rano test.
Dokładnie

Cytat:
Po zależy bo mi kiedyś po 2 dniach wyznaczyło ale zwykle od 3dpo

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:04   #1787
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Owulacje wyznaczy Ci jak będzie już po jakieś 3-4 dni ale często tez przesuwa potem także nawet jak wyznaczy to trzeba dalej serduchować
Dzięki za odp., a moze sie zdarzyć tak że wyznaczy owulacje w dniu kiedy ignorowałam temp. czy nie ma szans właśnie przez to ze ignorowałam?

A ta pozioma kreska kiedy będzie, ona jest istotna
czy tylko jakoś wyznacza średnią temperaturę?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja kreche miałam zawsze ledwo widoczną po owulce i teraz też taka jest. Bóle miałam takie jak na @ jajniki mnie nie bolały prawie. Pierwszy objaw to ból brzucha w środku nocy.

Dokładnie

Po zależy bo mi kiedyś po 2 dniach wyznaczyło ale zwykle od 3dpo
Ja mam chyba waśnie 3 dpo (ja tak myśle) ale nie ma nic jeszcze...
Stary 2013-10-30, 21:11   #1788
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odp., a moze sie zdarzyć tak że wyznaczy owulacje w dniu kiedy ignorowałam temp. czy nie ma szans właśnie przez to ze ignorowałam?

A ta pozioma kreska kiedy będzie, ona jest istotna
czy tylko jakoś wyznacza średnią temperaturę?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ja mam chyba waśnie 3 dpo (ja tak myśle) ale nie ma nic jeszcze...
Tak, ale tam gdzie liczysz 1 będzie kreska więc dla owu to dopiero 2 dpo ale patrząc na to jakie miałaś w tym cyklu tempki to może być tak, że ci kreskę wyznaczy dopiero za jakiś czas i to w takim momencie w którym się nie spodziewasz.

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-30 o 21:15
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:13   #1789
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
mi pokazało w 4dpo a potem i tak znikła bo się owu rozmyślił :P i przez kilka dni twierdził że nie było potem znowu się pojawila
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:24   #1790
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Tak, ale tam gdzie liczysz 1 będzie kreska więc dla owu to dopiero 2 dpo ale patrząc na to jakie miałaś w tym cyklu tempki to może być tak, że ci kreskę wyznaczy dopiero za jakiś czas i to w takim momencie w którym się nie spodziewasz.
a ja sie nastawilam ze będzie 14-15dc

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mi pokazało w 4dpo a potem i tak znikła bo się owu rozmyślił :P i przez kilka dni twierdził że nie było potem znowu się pojawila
czyli jak wróżenie z kuli

ale żadna mi nie odpowiedziała co z tą poziomą czy tak jak myśle? że to średnia i bedzie dopiero na koniec cyklu....
Stary 2013-10-30, 21:28   #1791
Leine
Zakorzenienie

Karoloo do usług fajnie, na początku zwroty, a potem drzwi, okna, a potem już zdania i jest to łączone z tym, co się nauczyłaś wcześniej, nie opuszcza się z każdym następnym kwartałem (kwartał- poziom). Jak ściągniesz to napisz mi tylko czy masz 3 poziomy czy 1.
Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Apropo zabezpieczeń... Ja do tabletek na pewno nie wrócę, brałam cztery lata i mam wrażenie, że niekorzystnie wpłynęły na mój organizm, przez nie miałam problemy z utrzymaniem wagi, dostałam plam na twarzy i miałam kiepskie libido. Jak prawie rok temu przestałam je brać to wulkan seksu się we mnie odezwał Teraz po ciąży też pomyślę o czymś w rodzaju wkładki, ale jeszcze nie wnikałam głębiej w ten temat. A co do ceny... no to jak się przeliczy 12 opakowań tabletek razy 5 lat to też niezła sumka wyjdzie
no kochana ja łykałam tabletki za 2 zł za opakowanie miesięcznie a sprzedawane po około 7.30 na 3 miechy więc 5 lat to 150 zł
Stary 2013-10-30, 21:30   #1792
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Karoloo do usług fajnie, na początku zwroty, a potem drzwi, okna, a potem już zdania i jest to łączone z tym, co się nauczyłaś wcześniej, nie opuszcza się z każdym następnym kwartałem (kwartał- poziom). Jak ściągniesz to napisz mi tylko czy masz 3 poziomy czy 1.

no kochana ja łykałam tabletki za 2 zł za opakowanie miesięcznie a sprzedawane po około 7.30 na 3 miechy więc 5 lat to 150 zł
Co to za tabletki bralas?

Stary 2013-10-30, 21:31   #1793
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
już Ci god wytłumaczyła jak lekko podskoczy tempka to możesz się spodziewać, że już po czy że jest albo będzie za dzień, dwa

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Co to za tabletki bralas?

Microgynon i przed ciążą i po ciąży. Skuteczne i tanie, ale już podziękuję za nie
Stary 2013-10-30, 21:37   #1794
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
już Ci god wytłumaczyła jak lekko podskoczy tempka to możesz się spodziewać, że już po czy że jest albo będzie za dzień, dwa

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Microgynon i przed ciążą i po ciąży. Skuteczne i tanie, ale już podziękuję za nie
Zrymowało się

Dzięki za wyjaśnienia, chyba sie tym za bardzo nakręciłam

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Idę na Bitwe o dom, moze zajrzę jeszcze o ile nie zasnę w trakcie
Stary 2013-10-30, 21:46   #1795
Karoloo
<3 <3 <3

Leine jak ściągnę wszystko to dam znać z tego co pisze to są 3 poziomy ale ciekawe czy faktycznie tak będzie

ide już spać dobranoc

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:49   #1796
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
trzeba mieć nadzieję, że @ nie przyjdzie i będzie fasolka

łapię fluidki

wiem, że nie jest łatwo - mój też czasem musi na miesiąc czy dwa tyg wyjechać, ale nie na tak długo jak Twój. Właśnie nie lubię tego, że jestem sama, nie mam z kim pogadać i zjeść obiadku...rozumiem Cię...ale jak to ma Wam pomóc trochę odbić się finansowo (a przyda się, bo wydatki was czekają) to niech jedzie no, ale wiadomo - decyzję musicie podjąć sami, wspólnie

fajny avatarek
oooo! lubię zbuntowanego a gdzie i o której leci? pewno jak siedzę w pracy...
dzięki za zmianę na pierwszej stronie

wzruszające to

ja miałam naleśniki
na pulsie o 12:30
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:02   #1797
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... moj microgynon byl chyba drozszy... ale to w sumie dawno bylo

Stary 2013-10-30, 22:20   #1798
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
zaciekawiłaś mnie tym programem i własnie sobie ściągam za darmoche
przypomne sobie angielski

ale podziwiam za niemiecki wrrr dla mnie to najgorszy język na świecie
ja w szkole lubilam sie uczyc niemieckiego wydal mi sie fajniejszy jak angielski

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Hmmm... moj microgynon byl chyba drozszy... ale to w sumie dawno bylo

pewnie zalezy jeszcze w jakiej aptece kupujesz
Stary 2013-10-30, 22:21   #1799
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Ja wracam wlasnie od kumpeli
Cytat:

ja mam specjalny program rosetta stone się nazywa. Jest drogi ale warty. Ja miałam za darmo bo mi informatyk- mąż koleżanki wgrywał 1 poziomu uczyłam się niecałe 4 miechy więc w rok mam nadzieję, że się wyrobię. Jest podzielony na kwadraciki i w nich różnie jak trafisz, czasem pisanie, słuchanie, mówienie. Na końcu wielki 'test'- historyjka. Najgorsze są pierwsze cyfry bo ogarnia się materiał przez 30 min a puste kwadraciki to 'powtórki i utrwalenie', które trwałą po 5-10-15 min, zależnie co
Wygląda to tak:
to podziwiam za mobilizacje. Ja do takich programow do samodzielnej nauki to mam slomiany zapal niestety

Cytat:
myślałaś już o konkretnej? Ja gadałam o tym kiedyś z ginem i ceny się wahają od 300 a taka dobra to za 1tys zł dobrze, że to na aż 5 lat
o kurcze! nie wiedzialam ze to tak drogie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:22   #1800
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej! Ja wracam wlasnie od kumpeli

to podziwiam za mobilizacje. Ja do takich programow do samodzielnej nauki to mam slomiany zapal niestety

o kurcze! nie wiedzialam ze to tak drogie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak tam pogaduchy sie udaly
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości