|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
II karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
W sumie to żal mi mojej malej, bo nie wiem jak jej pomoc.
Teraz znow tak stekala i sie wiercila że wzięłam ja na ręce. Dałam cyca, je. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
Matko i corko to juz 3 karmienie,jestem nieprzytomna...a malutki dzis wyjatkowo u mnie sie strasznie rzuca i szaleje...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
To że karmie ja co 2 godziny to nic, juz sie przyzwyczailam.
Tylko żeby spała spokojnie pomiędzy karmieniami.... A to nie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Madi współczuję, wiem jak to jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Paulina Ten lek to co to jest dokładnie i na co dziala? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ---------- Cytat:
Mam pytanie; czy Wasze dzieci w wieku okolo 2.5 miesiaca nadal rysowaly,rysuja sie po twarzy raczkami,pazurkami? Ja nie wiem czy to z moim dzieckiem jest cos nie tak,czy to norma,ze wklada sobie palce do oczu itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Wtajemniczenie
|
Drugie....kurcze jak była noworodkiem to miała w nocy dłuższe przerwy
![]() Kkubuś moja ma 2 miesiące i 1 tydzień. Jak próbuje usnąć to rysuje po twarzy jak szalona. Gdyby nie miała obciętych i spilowanych paznokci to by miała całą twarz porytą. Chociaż i tak zawsze ma jakąś szrame ![]() Z oczu też jej musze wyciągać palce ![]() Idę spac. Ciekawe jak długo pospie...
![]() |
#3187 | |
Wtajemniczenie
|
Witam w klubie
Hania spala 5h, potem co 2h pobudka, z tym ze wiem ze to brzuch.. Nie wiem co jej zaszkodzilo. Od godziny wisi przewieszona w pol na mnie a ja nie śpię Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Skylie- a nie boli ja cos? Kurcze Hanka miala takie 3 dni, ze popoludniami piers ja parzyla. Teraz odpukac jest ok, zaczela w dzień mieć przerwy ok.3, 5h i je normalnie, ale krotko Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Co to, wszystkie śpią? Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
![]() Pirwsze kp. Maly zasnal wyjatkowo po 21. My z Tz czekalismy to 23 patrzymy, a pimpus odlatuje wnowym bujaczku. To ja go do lozeczka a on w placz. Polozylam sie z nim na lozku na ramieniu i tak go kolysalam ze usnal. Potem przrturlalam go na moj brzuch zeslizglam sie z lozka i polozylam do lozeczka i zasnal ladnie. Teraz 23:20 Dzis byl spoko dzien. Przyszla tesciowa o 15 i zabrala malego na spacer. Potem wrocila po 1,5h ja nakarmilam malego i z Tz pojechalismy do resto na sushi. Nazarlam sie, ze ho, ale szkoda ze niemozna bylo w kieszenie upchac bo do zoladka juz sie nie miescilo ![]() Potem kupilam sobie kozaki na obcasie i fajny plaszcz z koca z wielkim futrowym kapturem. Rozmiar XL , a zawsze nosilam M czasami S. No ale nie dopinam sie w cyckach w zadnym zakiecie, kurtce itd. O moim worku flaku juz nie wspomne ![]() Tesciowa wymeczyla pimpusia i pewno temu tak padl. Ze mna to nudy bo ja mu nie czytam atlasow geograficznych jak babcia ![]() Neni- super ze kitek juz moze papu dostac i ze mu lepiej ![]() Mela- ![]() Trudna sprawa ze szkola. Moze rzeczywiscie angielski bylby rozwiazaniem. Widze ze w Pl zrobili tak jak u nas. Moja kuzynka ur sie 29 sierpnia. Gdyby yr sie 30 mialaby juz rok do tylu. Katerine- a moze Twoj syn ma problemy z pamiecia z jakis powodow. Moze brakuje mu jakiejs witaminy czy cos. Moze zrob mu morfologie czy cos takiego. Sama nie wiem. Napewno jestes super mama i dobrze wychowujesz. Niektore dzieci juz takie sa i tyle. Maja to po ojcu, dziadku, babci. Geny. Twee- super opisalas kp. Mam takie samo odczucie mimo tego ze maly czasem swiruje ![]() Moj synus tez juz powrocil. Moj pimpus. Spiewam mu piosenki, ze jest moja kruszynka mala moja dziewczynka , malinka ![]() Domi- biedna Ty, ale ja bym tego woombie sprobowala na Twoim miejscu. No musi byc jakas rada. Aaaaa moj Tz ma skware ![]() Jestem wsciekla bo wlasnie 3h temu mu wylazla ![]() Nawet mialam ochote na male co nie co bo masowal mi stopy , ale wole ze skwara nie ryzykowac zadnych kontaktow. Nie wiem co by bylo gdybym ja ja przejela? Koniec z kp czy jak ??? Wiecie co tak juz namieszalyscie z tym glutenem i bezglutenem ze ja juz nic nie kumam i chyba bez kitu malemu dam schabiwca z karoflami i niech se robi co chce ![]() Kejt- tesciowa niezla krolowa patrze ![]() Moja dzis malemu przyniosla jakies cos co to udziala na drutach. Taki jakby szalik na guziczki. Kompletnie jej to nie wyszlo. Bo "jemu szyjka zmarznie" aale ale ale on nie ma szyjki ![]() Ona sie tak z moja ciotka sciga bo ciotka robi naprawde cuda na szydelku i drutach, a tesciowa no coz... ![]() Spadam spac. Wiecej nie pamietam. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Kubusiu- moj maly czasem se tak jezdzi po budzi jak opetany. Czasem sie lapie az za wlosy jego i je ciagnie albo za uszy tez potrafi ![]() Dzis go karmilam to cycek w buzi, ale co tam piastka tez sie zmiesci przeca jeszcze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#3189 |
Rozeznanie
|
Ita tylko ze moje dziecko wtedy spalo
![]() ![]() Drugie byli o 5 a trzecie o 5.44 i juz oczywiscie nie spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Wtajemniczenie
|
KATERIN nie pomogę, bo mam jednk dziecko
![]() ![]() MISIACZKA brawo dla Majeczki za postępy ![]() DOMI masakra u Ciebie. Oby Mała w końcu przestała się tak wiercic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3191 |
Wtajemniczenie
|
Strawbery jakies sado maso uprawiasz - szalona ty....nie spac z wlasnej nieprzymuszonej woli...
U nas trzecie....powinnnam przebrac mlodego bo pilucha po kolana tyle ze bedzie sie to wiazalo z pobudka....a co tam moze do rana wytrzyma....wiem wiem wyrodna matka ze mnie Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
Zaraz wstajemy...
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Wtajemniczenie
|
A tobie dalej sie nie chce spac???
To moze oddaj troche snu potrzebujacym Domi ty pierwsza w kolejce - Tobie sen najbardziej sie przyda Leo sie smieje przez sen i jak tu spac...patrze na niego i terz mi sie geba smieje Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3195 |
Zakorzenienie
|
Sara juz uśmiechnięta, oczy otwarte, kupe robi, gotowa ma.nowy dzień... I taka noc u mnie
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3197 |
Rozeznanie
|
Boli mnie prawa piers od spodu. Oby to nie bylo zapalenie
![]() Domi u nas tez sie chyba dzien zaraz zacznie na powaznie. Mala wcale nie chce usnac. Rzuca sie na łóżku |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
Ita ja nie zmieniam pieluchy w nocy. Moja nie robi kupy w nocy. Więc nawet nie zmieniam bo wiem ze bym rozbudzila i wcale nie spała. Haha
Tez wyrodna Jestem. Choć żeby nie bylo ze nie zmienialam, bo myślałam że to przez pieluszke sie taj wierci. Zmienialam i bez zmian z wierceniem Moja mama mnie ostatnio spytała czy to możliwe ze takie mąkę dzieci mają adhd.... Taka diagnoza super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
Baloniku, nasza mała śpi średnio 16-17 h na dobę.
Puchatku, Oliwia do niedawna też rysowala sobie po twarzy. Mamy z tym spokój od jakiś 3 tygodni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
1
Cytat:
przy karmieniu mieszanym gluten wprowadza się jak przy mm. ale poczytaj sobie jeszcze, bo nie jestem w 100 % pewną. Cytat:
Samanta też miałam coś napisać, ale chwilowo wyleciało mi z głowy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Nie.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego wiercenia, to mnie pasuje wersja, że to wina Mr Skoka. Podobno wiele dzieci na skok tak reaguje i to samo przechodzi. Takie zachowanie wynika z jakiegoś niepokoju. Pasuje mi to, bo kiedy przytulam do siebie, głaszczę, to Miś się uspokaja, rozluźnia, puszcza bączki, z którymi ma pewnie problem też z jakiegoś stresu. Wierzę, że za jakiś czas samo przejdzie. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- A ja mam takie pytanie z serii "zbudyniały mózg". Jak ktoś was pyta ile ma wasze maleństwo to jak odpowiadacie? Ile skończyło miesięcy, w którym jest miesiącu? Nas ostatnio przemiła ciężarna pani zaczepiła w kolejce do kasy. W sumie to nie nas , a Michasia. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Wtajemniczenie
|
Tż szykowal się do pracy. Chciał ubrać skarpetki i siadł na łóżko, tylko zapomniał, że ja mam tam nogi:banghead: stopa boli jak cholerka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3205 |
Wtajemniczenie
|
Anulka czesto sie mowi ile tygodni ma malenstwo choc ja mowie miesiacami i jak sie mnie znajoma zapytala ile ma tyg to musialam liczyc
![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Tak tak dobrze widzicie juz nie spimy choc jest min szansa ze sie kimniemy jeszcze godz bo Leo przymyka oczka Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3207 |
Zakorzenienie
|
a ja musze dzis zadzwonic do lekarza, sara kaszle i ma nos zatkany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Wtajemniczenie
|
Surka wyslij mi adres na pw
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
Oby nic poważnego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.