|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Ale miałam zły sen, dosłownie koszmar, masakra, aż strach chodzić spać.
Apropo tych problemów z facetami nie uważacie,że to troche też wina naszego przewrażliwienia?Czepiamy sie czegoś na co wcześniej nie wróciłybyśmy uwagi, albo zamiast normalnie powiedzieć od razu awantura? Zamiast powiedzieć, że potrzebujemy pomocy to liczymy że sie sam kapnie, a jak sie nie kapnie to awantura?Nie mówie, że oni są świeci, ale sama sie przyłapałam na tym, że jestem nie do końca w porządku, a czy mnie spie tym bardziej.A potrafi to naprawde zaszkodzić zwiazkowi.Trzeba troche ich też zrozumieć.Po niedospanej nocy, bo dzieć ryczy wstaje do pracy na 10 godzin, tez ma prawo być zmeczony. Co do zaropiałych oczek to przetarłam wczoraj świetlikiem, po jednej aplikacji znaczna poprawa, po dwóch już nie ropieje.Dalej w kaciku jest czerwone,mam nadzieje, że to przejdzie. Matall te 8-minuutowe ćwiczenia mino, że krótkie działąją.Kiedyś robiłam buns, z początku zakwasy jak diabli, ale tyłek zrobił mi sie taki fajny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
No to faktycznie nic się nie stwierdzi na takiej ilości. My dzisiaj idziemy do lekarza na 14, bo ja już nie mogę. Nie chcę mieć później do siebie pretensji, że coś zaniebdałam, a dziecko cierpi. Chociaż obawiam się, że może ta wizyta za wiele nie dać. Mówię ci z tą kupą spróbuj raz rurki windi. Od jednego razu nic się nie stanie.
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
BAN stały
|
I już wiem dlaczego ubrania z kiedyś są na mnie niedobre mimo niższej wagi.Mam 4 cm wiecej w talii
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, chociaż każda sytuacja jest inna, ale ja też zauważyłam, że bardziej się czepiam, jak jestem zmęczona. Oczywiście nie mówię tu o skrajnych przypadkach, gdzie facet nic nie pomaga i jeszcze ma fochy
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
Ok, to biore
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
BAN stały
|
![]()
8 min legs, buns, strestch, ABS, arms.
Tu jest link do jednego http://www.youtube.com/watch?v=3-9RzIZq4Rg Do reszty obok są linki.Polecam. Tamille Webb też są fajne ćwiczenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki! Padam na twarz. Brakuje mi czasu, ale to chyba normalne na początku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() wczoraj dopoludnia bylo super, zero kolki, dopiero wieczorem i niespokojny sen, a dzis juz go męczy. nie tak bardzo jak wczesniej, ale jednak. spiący, ziewa, a co chwile sie rozbudza, a ja mam pranie jeszcze do zrobienia i chce sie umyc zeby moc wieczorem jak czlowiek z domu wyjsc. ![]() ![]() ja lepiej, @ juz sie konczy, bo jak sie pojawilo to znow mnie jakimis hormonami zalało i nie mogłam bani ogarnąć. nie chwaliłam się, biore antydepresant, nie obeszło sie bez tego. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kurczaczek leżał na brzuszku i podnosił główkę na chwilę. ![]()
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czasem nie mam jak się umyć, a jem jak wraca tż do domu. Dobrze, że lepiej się czujesz i że masz leki. SKoro potrzebny antydepresant, to bierz. Ważne, żebyś się dobrze czuła ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-10-31 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo pytalam ale nikt nie odpisal
![]() ![]()
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1426 | |||
Zakorzenienie
|
hej, hej witam się i ja znad laktatora
![]() u nas noc dużo lepsza niż poprzednia, tzn. była walka ze snem do 24.30 ale później spał do 5.00, jedzonko i spanie do 8.00 ![]() Cytat:
![]() ja nie, póki co mało co jem, tak się lękam problemów z brzuszkiem. Cytat:
jak fajnie ![]() ![]() witam w klubie ![]() Cytat:
wam już odpadł kikut??? nam się chyba trochę paprze ![]() traktuję go octaniseptem, działam patyczkiem i nic.
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Jestem już taka zeschizowana, że dziecko śpi, a ja się na nią patrzę, czy się nie rzuca itp, zamiast korzystać i się za coś wziąć
![]()
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Encią marudzenie wieczorne od 3 tygodnia, bóle brzuszka wyraźne od 4-5 tyg i od 6 tyg zaparcia
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierzchu
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-10-31 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Rusałko, Zuzce kikut nie odpadł, ale położna mówila, żeby kłaść chociaż po parę minut dziennie.
![]() Ale nocka za nami! Zuza spała od 22 do 3 i potem od 4 do 8! Jestem wyspana ![]() ![]() Pół łóżka zalałam przed nocnym karmieniem, wkladki nie dają rady... Dziewczyny po cc, długo Was piekło po ściągnięciu szwów? Bo mnie czasem tak zaczyna piec, że wyję... Chwilę popiecze i przestaje i normalnie funkcjonuję... \
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas bez spirytusu położna mówila, że skończy się na wypalaniu, bo octenisept nie da rady. I trzeba się nie przejmować, nawet jak krew poleci przy czyszczeniu spirytusem, położna to wręcz mówiła, że to dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp w sprawie spacerkow. Ja wlasnie jestem zdania ze nie ma co chuchac i dmuchac na dziecko bo potem lekki wiaterek i chore bedzie. Ubieram go stosownie do pogody, zakladam czapeczke i spacerujemy i oprocz kilkudniowego kataru ktory zlapal w wieku 3 tygodni nic mu nie bylo. Zreszta mam podejrzenia ze zlapal to od ktoregos z kuzynow w wieku przedszkolnym ale oczywiscie zdaniem T to przez te moje spacery
![]() ![]() Czaszka co do problemow z brzuszkiem zaczely sie w 3 tygodniu zycia i powoli sie koncza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Miłosz też tak na bardzo długo z tym snem. Od 2 albo 3 tygodnia życia, już dobrze nawet nie pamiętam :banghead: A teraz przecież tylko gorzej, bo już spać mu ciężko. Teraz leży na mnie, na brzuchu brzuszku, to przysypia choć czujnie. Wiesz, ale kolki też mogą być o nadmiaru laktozy. A u nas inne alergie odpadają, bo on tylko na mm. Dziecku znajomej kolki nie przeszły po tych magicznych 3 miesiącach. 7m-cy miała, dostała w końcu Nutramigen i wszystkie problemy z brzuszkiem odeszły w zapomnienie. Tylko na całkowite efekty trzeba było dłużej poczekać, ok miesiąc, zanim całkiem z organizmu te toksyny się wyplukaja. Ale wcześniej po drodze dziecko musiało już do szpitala trafić. Tak, bierze się długo. Koleżanka miała bardzo ciężka depresję poporodowa, że w szpitalu wylądowała. A urodziła w maju zeszłego roku i dalej bierze, jeszcze pół roku będzie brała. U mnie aż tak tragicznie nie było, więc pewnie krócej to potrawa, ale minus taki, że nawet jak nie karmię to sobie wypic nie mogę. A lampa wina czy piwo by mi też dobrze zrobiło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w takim razie spiryt trzeba kupić ![]() i nie wiedziałam że można kłaść na brzuszku mimo kikuta, mi położna nic nie powiedziała na wizycie.
![]() |
#1435 |
BAN stały
|
Mój leży nie użyty ani razu
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- I są efekty?Zastanawiam sie czy by nie używać, ale chyba za późno, nie wiem czy jest sens |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
hej wam nie mam nawet jak was nadrobić to chociaż napisze co u nas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy dziś 2 tygodnie już
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak czytam o tym boboticu i jest napisane: Niemowlęta (od 28 dnia życia) czyli my byśmy mogli dopiero za dwa tygodnie je stosować... kurcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
a na białka mleka krowiego? przcież zwykłe mm robione sa na bazie mleka krowiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
aha i musze wam powiedzieć że bardzo mi mała poraniła sutki do tego stopnia że krwawiły poratowały mnie nakładki silikonowe z aventu !! matko to cudo jest boskie mała szybko załapała a ja nie mam sutków poranionych wiec polecam wszystkim którym maluchy pogryzły sutki i się biedne męczycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.