Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 09:57   #2311
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Witam

Ja byłam z rodzicami na zakupach, jej nic nie kupilismy i 180 poszło, a jeszcze wedliny i troche chemi trzeba kupic na wieczor

Miłego dnia, bo ja dzisiaj sprzatam, bo wczoraj tego nie robiłam. I dzisiaj zjazd rodziny.. Bedzie wesoło Nie wiem jak przetrwam ten weekend.

za wizyty - jesli sa (nie jestem na biezaco dzisiaj )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 09:57   #2312
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

dziewczyny! dziękuję pięknie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:00   #2313
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dziewczyny! dziękuję pięknie
Jeszcze jaaaaaa! Sto lat!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:00   #2314
ilkas
BAN stały

H0pe może faktycznie spróbuj u tego Guzika? Skoro Magdi pisze, że jest specjalistą od USG w ciąży i ma dobry sprzęt..to może warto.

Carolyna wszystkiego co najlepsze I spokojnych 9 miesięcy..

Magdi tak, to ja pytałam o te body więc dzięki za kolejny namiar Co do ciuszków z nexta, taaak, przyszły mi już Milcia już w niektórych śmiga, jeszcze nie prałam więc zobaczymy jak się spiszą po kilkukrotnym praniu. Ale póki co jestem nimi zachwycona! Materiałowo bardzo mi odpowiadają. Szczególnie zakochałam się w jednej bluzie z królikiem. Jak ją wyjęłam z paczki to nie mogłam się napatrzeć
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:02   #2315
Pallas Ril
Rozeznanie

Madziula - co do magnezu, to mój lekarz polecił magne b6. Podobno te wszystkie chelaty i inne cuda to bardziej chwyt marketingowy. Ja tam nie wiem ale jak słyszę w radio ta babę, która z wyzszoscia oznajmia, ze TYLKO CHELA MAG B6, to normalnie mam ochotę na złość jej tego nie kupić Tak mi działa na nerwy jak Zanetka Leta :P

Hope - co do prenatalnych to nie liczy sie tak naprawdę wiek, tylko rozmiar. Dzieciaczek musi być pomiędzy 5 a 7 cm. Pytanie tylko czy ci dobrze wymierzyla, bo jak sie jakoś skulil to może być zaburzony wynik :/ Ja bym chyba na twoim miejscu poszła na to dobre USG za 70 zł jak Magdi poleca

Carolyna - wszystkiego naj naj naj! Przede wszystkim spokojnej ciazy bez niespodzianek i zdrowego dzieciaczka

Kasian - no to mnie ładnie załatwilas, musiałam w końcu wygrzebac te fotki :P
Stary 2013-10-31, 10:03   #2316
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hope wg OM 15 tydzień a wg USG 14t4d wiec sama nie wiem....lepiej iść prywatnie np w przyszłym tygodniu?
Seksta a masz jakieś wskazania do usg prenatalnego? Bo z tego co się orientuję to na wiarygodnie usg jest już za późno, robi się je do 13tc i 6 dni... No chyba ze test potrójny, on chyba do 15 tygodnia

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:23   #2317
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

seksta - jak masz chwile to zorientuj sie wlasnie w dobrych sepcjalistach u ciebie w miescie co zrobia usg prenatalne - jak znajdziesz dobrego wartego uwagi i nie powali cie ceną to na Twoim miejscu poszlabym teraz prywatnie - dostaniesz miarodajne wyniki, bo te pozniejsze to bedzie juz troche takie "o" - niewiele powie rzeczowego. i pamietaj, najlepiej do 13 t 6 d.

ja jade jednak jeszcze dzisiaj do tego Guzika.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:24   #2318
Seleniti
Zadomowienie

dzień dobry ale pędzicie od rana

lolitka
ja nie pisałam o okresie ciąży, tylko jak już się karmi piersią, wtedy jest jakieś ryzyko, dlatego nie powinno się jeść nic co by mogło uczulić

hope no to szybciutko dzwoń do ginki, żeby załatwiła Ci ten wydruk, ale takim moim osobistym zdaniem ja bym poszła jeszcze najpierw do tego lekarza, którego Ci polecono, skoro ma lepszy sprzęt nie ma co czekać do tego 8, chyba, że się wcześniej jakiś termin zwolni

carolyna wszystkiego najlepszego

I teraz już tłumaczę, nie pisałam jaka była reakcja mamy tż, oprócz tego, że panikowała, bo sama jeszcze nie wiedziałam co i jak , ale już piszę. Jej panikowanie wyglądało w ten sposób, jak on sobie da radę, że się nie obronił, pracy nie ma, ręce załamywała itd itd. A czy ona już powiedziała, swojemu mężowi, tego tż nie wie, chociaż powiedział, że gdyby powiedziała, to też by z nim porozmawiał, albo chociaż wspomniał o tym

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:25   #2319
JJJustynAAA
Zakorzenienie

CAROLYNA sto lat sto lat

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:31   #2320
kasiab91
Zakorzenienie

Carolyna - sto lat soczek oczywiście

Seleniti - babcia na 100% po cichu już się cieszy!!
Nie to co moja teściowa
Pokazałam jej filmik jak Bąbelek się rusza, a ta mi mówi, że już się o niebo lepiej czuje bo jej ten gips zdjęli Myślałam że jej je.nę tą kulą Podła baba... Co mnie obchodzi jej noga jak tu moje szczęście się wygina i podskakuje
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:32   #2321
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Ja tylko na chwilkę, żeby się przywitać, bo się pakuję. Już dzisiaj wyjeżdżamy do Teściów, po drodze odwiedzamy moich Rodziców i wracamy dopiero w niedzielę

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
też to miałam, przeszło po 3 dniach

no pięknie cieszę się razem z tobą

jak z Beverly Hills

i ja też ćwiczyłam z Ewką i Mel, a teraz dostałam na urodzinki (które mam dziś) rowerek stacjonarny co by mi tyłek nie sflaczał
Wszystkiego najlepszego!!!

Nie piszcie za dużo, bo nie będę miała neta i nie nadrobię
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:32   #2322
ilkas
BAN stały

Ja dzisiaj robię za matkę polkę i kurę domową Czyli...wolne od pracy
Słoneczko u mnie pięknie świeci tylko zimno jak cholera
Jej..ile mam rzeczy do zrobienia..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:33   #2323
Dark lady
Zakorzenienie

Witam się

Zły dzień dziś, jeśli chodzi o samopoczucie.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dark lady - dziekuje Ci za te slowa juz spokoj mam , dzieeenks czyli mamy te sama sytuacje. tez mam bardzo mocne tylozgiecie. Musimy lezec bardziej na brzuszku i półbrzuszku (o tak: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...gSLhYvYDhgjfXh ) żeby robić miejsca maluszkom bo na plecach to jeszcze bardziej macica do krzyza idzie i maluch ma mniej miejsca. Moze wiesz ale jak cos to sie dziele info. A i gdzies wyczytlam ze sie szybciej prostuje przy takich pozycjach. ech - grawitacja
No bo i po co się stresować

Tylko tak śpię, nie umiem inaczej, albo brzuch albo bok. W poprzedniej ciąży to była dla mnie męczarnia jak brzuch urósł i nie wiedziałam jak się położyć żeby było dobrze No i po cc też na boku się nie dało

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dark ja tez troche sceptycznie podchodze do USG. Znajoma była w ciąży , na połówkowym wyszło że wszystko z dzieckiem OK. Nie ma rozszczepienia kręgosłupa i podniebienia itp. Itd. Ale jak urodziła to okazało się że dziecko ma dość duże rozszczepienie podniebienia, Gdy miał ok. 5m miał pierwszą operację. Nie piszę tego aby Was dziewczyny przestraszyć po prostu do końca nigdy nie można niczego być pewnym.
Znam kilka przypadków co stwierdzili że dzieci z wodogłowiem, czy czymś, że będą rodzinki. Rodzice - rozpacz - potem inny lekarz i już mówił że ok, albo po urodzeniu okazywało się że zdrowiutkie. A i nam na koniec zaczął jeden gadać że Mati ma krótkie ręce i nogi, jakby miał być karłem to brzmiało A tu nogi i ręce wygięte jak pałąki to i nie dziwota, że na USG wychodziły dziwne.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja jestem za usg pod koniec ciązy po 30 tygodniu, bo wtedy faktycznie mogą wykryć jakieś wady, u nas było podejrzenie niedrożności jelitek, na szczęście zagrożenie minęło na ost usg przed porodem, ale i tak miałam zaznaczone w karcie do obserwacji po porodzie Czasami wady serducha wtedy wychodza do zooperowania w brzusiu...
Pewne rzeczy pokaże, ale dla większości to dziecko jest już za dużo i niewiele wtedy widać. Ja tam nie dowierzam ani USG ani lekarzom, po moich "przygodach" w poprzedniej ciąży to wszystko jest z wielkim znakiem zapytania.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:33   #2324
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
hope no to szybciutko dzwoń do ginki, żeby załatwiła Ci ten wydruk, ale takim moim osobistym zdaniem ja bym poszła jeszcze najpierw do tego lekarza, którego Ci polecono, skoro ma lepszy sprzęt nie ma co czekać do tego 8, chyba, że się wcześniej jakiś termin zwolni
myszko wcześniej niż na 8 nie dostane sie bo oni przyjmują raz w tygodniu
także jak na centrum medyczne to po prostu mega kicha! i jeszcze te wymagania.

a co do Twojego tż to już z górki. Tak właśnie myślałam że pod tym względem jego mama spanikuje, pisalam ci ze on wlasnie tego sie pewnie bal ze go matka pchnie w juz calkowicie dorosle niezalezne od matki zycie, ze bedzie go pewnie cisnela ile jeszcze musi teraz na szybko zorganizowac ae wszystko teraz juz sie samo ulozy! buzka

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-31 o 10:36
Stary 2013-10-31, 10:34   #2325
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Witam

Ja byłam z rodzicami na zakupach, jej nic nie kupilismy i 180 poszło, a jeszcze wedliny i troche chemi trzeba kupic na wieczor

Miłego dnia, bo ja dzisiaj sprzatam, bo wczoraj tego nie robiłam. I dzisiaj zjazd rodziny.. Bedzie wesoło Nie wiem jak przetrwam ten weekend.

za wizyty - jesli sa (nie jestem na biezaco dzisiaj )

Kochana jutro w moim rodzinnym domku też zjazd rodzinny, no ale my tu raczej musimy byc... Jakoś mnie wkurza to... Już zapowiedziałam mężowi, że z miłą chęcią na święta to bym gdzieś pojechała.
MAMA- 03.05.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 10:37   #2326
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:

a co do Twojego tż to już z górki. Tak właśnie myślałam że pod tym względem jego mama spanikuje, pisalam ci ze on wlasnie tego sie pewnie bal ze go matka pchnie w juz calkowicie dorosle niezalezne od matki zycie, ze bedzie go pewnie cisnela ile jeszcze musi teraz na szybko zorganizowac ae wszystko teraz juz sie samo ulozy! buzka

łooo makabra rozumiem jak jakiś lekarz sam przyjmuje raz w tygodniu, ale , że centrum medyczne porażka...
Doczytałam, że się wybierasz do tego lekarza dzisiaj, także zaciśnięte

To samo mi też jego kuzyn powiedział , ale że go cisnąć będą to dobrze, im szybciej sobie to wszystko ogarnie tym lepiej

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-10-31 o 10:39
Stary 2013-10-31, 10:39   #2327
kasiab91
Zakorzenienie

no właśnie hope Będzie dobrze
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-31, 10:39   #2328
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Jej, miałam wczoraj bardzo ciężki wieczór, potem noc i jeszcze ranek... mdłości męczyły mnie jak w najgorszym czasie, ciągle wymiotowałam, prawie nic nie spałam... już jest trochę lepiej, ale jestem wykończona oby udało mi się zasnąć chociaż na chwilę...
Zaniosłam dziś też mocz do badań... oby już było po bakteriach

Carolyna, 100 lat! no i prezent mega! Zazdroszczę

za udane wizyty! Fajnie się tak czyta o tych fikołkach, nóżce na nóżce, machaniu łapkami... Ciekawe co mój maluszek porabia... już się nie mogę doczekać... może zobaczę go we wtorek... a może jeszcze za parę dni, bo gin mówił mi, że zrobi mi usg w szpitalu, a tam jest 3D

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Poza tym pisałyscie o soku buraczkowym jak ktos ma słabe wyniki krwi. Kiedy na poczatku pisałam o soku z kiszonych burakow pomogł mi wyjsc z anemii moja Pani Doktor twierdzi ze mam rewelacyjna morfologie i ciezko jej uwiezyc ze mogłam miec anemie. Jesli bedzie zainteresowane napisze przepis - smakuje jak zimny barszczyk moze bardzij kwasny
Barszczyk mówisz? To ja poproszę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:41   #2329
janeczka7891
Zadomowienie

Seleniti to taka typowa reakcja, chyba jak ktos nie ma ustatkowanego życia, nie jest malżenstwem itp. Pierwsze słowa, odruch taki. Wydaje mi się, ze z czasem zmieni nastawienie i Wam nawet pomoże Znam wiele takich przypadków. )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 10:46   #2330
pikaso
Zadomowienie

CAROLYNA sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam:roz a::roza :

Selenity pewnie mamusia go przyciśnie i będzie musiał się ogarnąć, a im szybciej tym lepiej.

Pochwalę się. Dzisiaj dostałam do testowania szczoteczkę elektryczną Oral - B. Jeszcze nigdy nie udało mi się nic takiego.Więc będę dobrze dbała o ząbki w ciąży.'

Teraz zmykam sprzątać, bo znajomi przyjdą na wieczór. Nie pędźcie tak z postami, żebym mogła nadrobić.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:48   #2331
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Ale porażka, że przyjmują tylko raz w tygodniu
Nie martw się Kochana! Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
łooo makabra rozumiem jak jakiś lekarz sam przyjmuje raz w tygodniu, ale , że centrum medyczne porażka...
Doczytałam, że się wybierasz do tego lekarza dzisiaj, także zaciśnięte

To samo mi też jego kuzyn powiedział , ale że go cisnąć będą to dobrze, im szybciej sobie to wszystko ogarnie tym lepiej
Seleniti teraz już napewno będzie dobrze. Rodzice TŻ szybko przyzwyczają się do myśli, że będą dziadkami. To ich pierwszy wnuk/wnuczka?

Torba spakowana, idę jeszcze dokończyć krem budyniowy do ciasta. Ale mi wyszło pyszneeee! Nie wiem czy znacie, ale robię Panią Walewską (Pychotkę), która ma wszystko co uwielbiam: bez, orzechy, krem budyniowy, dżem porzeczkowy. Zaśliniłam się
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:48   #2332
monika83
Raczkowanie

Czesc staram sie Was nadrabiac, ale odpisywac juz nie daje rady. Moj maly tez chyba wchodzi w okres buntu, bo zaczynaja sie solidne awantury jak cos jes nie po jego mysli. Drze sie jak opentany, kopie, tupie, bije mnie rekami. Ostatnio w nocy mielismy taka scene, a nastepnego dnia sasiad mnie spytal czy Adas zdrowy Glupio troche, ale przeciez nie bede mu w nocy ustepowac (a kazdej nocy od 1,5 miesiaca mamy 2-3 godzinne przerwe w spaniu).
Co do magnezu to moja gin tez poleca magne b6 i to biore.
A tak w ogole to kiepso sie czuje, dolegliwosci mam juz z 7 miesiaca, a nie 3!
Seleniti, strasznie sie ciesze ze tz w koncu powiedzial mamie!

Maly spi, ide umyc wloski, polecimy pozniej do sklepu. Mam ochote na racuchy drozdzowe
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:50   #2333
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
CAROLYNA sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam:roz a::roza :

Selenity pewnie mamusia go przyciśnie i będzie musiał się ogarnąć, a im szybciej tym lepiej.

Pochwalę się. Dzisiaj dostałam do testowania szczoteczkę elektryczną Oral - B. Jeszcze nigdy nie udało mi się nic takiego.Więc będę dobrze dbała o ząbki w ciąży.'

Teraz zmykam sprzątać, bo znajomi przyjdą na wieczór. Nie pędźcie tak z postami, żebym mogła nadrobić.
No to widzę, że imprezka mała się szykuje... Miłego wieczoru w takim razie. Powiem Wam, że u nas to tylko jedni znajomi byli od ślubu Za każdym razem kiedy chcemy kogoś zaprosic to ojciec pije i po porostu wstyd jakby zaczął nadawac na dole a u nas znajomi...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-31, 10:55   #2334
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Madziula - co do magnezu, to mój lekarz polecił magne b6. Podobno te wszystkie chelaty i inne cuda to bardziej chwyt marketingowy. Ja tam nie wiem ale jak słyszę w radio ta babę, która z wyzszoscia oznajmia, ze TYLKO CHELA MAG B6, to normalnie mam ochotę na złość jej tego nie kupić Tak mi działa na nerwy jak Zanetka Leta :P

Hope - co do prenatalnych to nie liczy sie tak naprawdę wiek, tylko rozmiar. Dzieciaczek musi być pomiędzy 5 a 7 cm. Pytanie tylko czy ci dobrze wymierzyla, bo jak sie jakoś skulil to może być zaburzony wynik :/ Ja bym chyba na twoim miejscu poszła na to dobre USG za 70 zł jak Magdi poleca
łooo mnie tez ta Heeeleeeenka! wkurzala w radiu tak jak i zanetka piąteczka
dziekuje za bardzo wazne info - brakowalo mi tej wiedzy
i za wasza rada ide dzis na 17 . jade kawal drogi ale mam nadzieje ze w koncu po cos.

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Pokazałam jej filmik jak Bąbelek się rusza, a ta mi mówi, że już się o niebo lepiej czuje bo jej ten gips zdjęli:mdleje
co za p....ignorantka! masakra ale ci sie trafilo. Podziwiam cie ze jeszcze masz sile sie spoufalać raz na jakis czas bo ja to bym juz chyba dawno zawerczała na nią!

pikaaso jak to zrobilas ze dostalas? ja myslalam o zakupie takiej

dziewczyny dziekuje zawszystkie odpowiedzi, madre slowa, mam tylko nadzieje ze usg po usg nie zaszkodzi mojemu bąblowi ;( co prawda nie ma danych o szkodliwosci usg ale kto wie.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-31 o 10:57
Stary 2013-10-31, 11:01   #2335
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Torba spakowana, idę jeszcze dokończyć krem budyniowy do ciasta. Ale mi wyszło pyszneeee! Nie wiem czy znacie, ale robię Panią Walewską (Pychotkę), która ma wszystko co uwielbiam: bez, orzechy, krem budyniowy, dżem porzeczkowy. Zaśliniłam się
Uwielbiam to ciasto, ale że ja leń jestem to nie piekę tego ciasta (zabieram sie zawsze za proste i szybkie ) Na to ciasto łapię się u bratowej

Ilkas, cieszę się, że jesteś zadowolona z ubranek

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:01   #2336
Seleniti
Zadomowienie

kaorlak no pierwsze, pierwsze dlatego liczę na to, że jak już się urodzi to stanie się oczkiem w głowie i uwielbiam Pychotkę sama zwykle potrafilam zjeść pół blachy

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:03
Stary 2013-10-31, 11:04   #2337
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Carolyna - sto lat soczek oczywiście

Seleniti - babcia na 100% po cichu już się cieszy!!
Nie to co moja teściowa
Pokazałam jej filmik jak Bąbelek się rusza, a ta mi mówi, że już się o niebo lepiej czuje bo jej ten gips zdjęli Myślałam że jej je.nę tą kulą Podła baba... Co mnie obchodzi jej noga jak tu moje szczęście się wygina i podskakuje
niektórzy to w ogóle nie mają taktu
Eh moja teściówka jak byłam z F. w ciąży to co chwila do mnie dzwoniła (czyt. raz na tydzien przewaznie). Po wizycie u lekarza zaraz chciala zdjecie widzieć itp. teraz tak nie bo nie ma mnie w PL i tylko na skype gadamy ale zawsze sie pyta co i jak. Takze mnie to cieszy, ze sie interesuje.
Stary 2013-10-31, 11:08   #2338
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
łooo mnie tez ta Heeeleeeenka! wkurzala w radiu tak jak i zanetka piąteczka
dziekuje za bardzo wazne info - brakowalo mi tej wiedzy
i za wasza rada ide dzis na 17 . jade kawal drogi ale mam nadzieje ze w koncu po cos.

co za p....ignorantka! masakra ale ci sie trafilo. Podziwiam cie ze jeszcze masz sile sie spoufalać raz na jakis czas bo ja to bym juz chyba dawno zawerczała na nią!

dziewczyny dziekuje zawszystkie odpowiedzi, madre slowa, mam tylko nadzieje ze usg po usg nie zaszkodzi mojemu bąblowi ;( co prawda nie ma danych o szkodliwosci usg ale kto wie.
Trzeba podchodzic do sprawy tak, że jeżeli coś potrzebne tak jak tu USG, i maiłoby to jakiś wpływ na dzieciątka to trzeba roobic i koniec przecież nie podejrzymy go inaczej, a spokojna mama to spokojne dziecko

No powiem Ci że ja żyję na granicy mojego spokoju emocjonalnego... Niestety i w☠☠☠☠ia mnie dosłownie wszystko!! Mówicie, że śmieszka jestem a w codzienności tu raczej chodzę smutna i zobojętniała. Jakaś wypompowana. Nie wiem ile jeszcze będę się tak poświecac... Bo to jest poświęcenie Kiedyś żyłam inaczej, byłam radosna i zawsze zadowolona a teraz nawet nie cieszy mnie mąż jak wraca z pracy bo i tak zaraz zejdzie na dół pomóc tam coś Wiem to chore i może egoistyczne, ale już powoli nie daję rady... Nawet jutrzejszy dzień od rana już jest zaplanowany, bo kwiaty, znicze. Kur.wa 8km od nas mieszka jej drugi syn, no ale on nic nie pomoże... Mąż też już na skraju załamania. Chyba zbierzemy manatki i uciekniemy bo inaczej się nie da

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
niektórzy to w ogóle nie mają taktu
Eh moja teściówka jak byłam z F. w ciąży to co chwila do mnie dzwoniła (czyt. raz na tydzien przewaznie). Po wizycie u lekarza zaraz chciala zdjecie widzieć itp. teraz tak nie bo nie ma mnie w PL i tylko na skype gadamy ale zawsze sie pyta co i jak. Takze mnie to cieszy, ze sie interesuje.
No to super. Niestety moja jest straszną egoistką i nie obchodzi jej nic w około. Najważniejsza jestem JA i MOJE potrzeby... Niestety... Ja też nie chcę żeby ona całowała mi brzuch i jakoś skakała z radości po prostu chociaż troszkę dobrego słowa.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-31, 11:13   #2339
Seleniti
Zadomowienie

kasiab to Ci się egoistka za teściową trafiła podziwiam Cię, ze jeszcze tak wytrzymujesz

hope no przy USG jest jakieś niewielkie "promieniowanie" czy jak to tam się nazywa, ale mnie gin powiedziała, jak byłam u niej na wizycie po szpitalu, że tylko zajrzy na szybko, sprawdzić czy z małym wszystko ok, żeby niczego tam bardziej nie podrażnić, więc mnie się wydaje, że nie tyle co USG jak to gmeranie tam, ale nie martw się będzie dobrze przecież musi !

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

kasiab nie dziwię Ci się, bo jaki normalny człowiek by wytrzymał w takiej atmosferze, chyba rzeczywiście byś musiała tam wszystkich po kątach porozstawiać... ale rzeczywiście jak już się człowiek odizoluje, to odżywa

Stary 2013-10-31, 11:15   #2340
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Nie wiem czy znacie, ale robię Panią Walewską (Pychotkę), która ma wszystko co uwielbiam: bez, orzechy, krem budyniowy, dżem porzeczkowy. Zaśliniłam się
O ty też ją uwielbiam
Ale nie mam siły na nic

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Pochwalę się. Dzisiaj dostałam do testowania szczoteczkę elektryczną Oral - B. Jeszcze nigdy nie udało mi się nic takiego.Więc będę dobrze dbała o ząbki w ciąży
Gratuluję! Ja dużo razy próbowałam zgłaszać się do takich rzeczy i nie mam szczęścia...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości