Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 09:52   #4051
Nikaaa152
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21

Z jakich stron ściągacie piosenki (oprócz teledyski.info, bo tam nie ma tej, którą szukam)?
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:08   #4052
kamelka33
Zadomowienie

Co sądzicie o tej koszuli z Sinsay? Wymienić, zostawić? w rzeczywistości kolory są ciemniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00061.jpg (135,7 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez kamelka33
Czas edycji: 2013-10-31 o 10:09
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:11   #4053
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Z jakich stron ściągacie piosenki (oprócz teledyski.info, bo tam nie ma tej, którą szukam)?
Bee mp3 czy coś takiego
Ulub pl jeśli dobrze pamiettam

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:19   #4054
koszyk
Wtajemniczenie

Jakie to są standardowe kolory świąteczne? Takie najbardziej kojarzące się ze świętami?

Boże ale idiotyczne pytanie ale ja nigdy nie obchodziłam świąt aleee w tym roku chce sobie zrobić bombki ze wstążek i nie mam pojęcia w jakich kolorach
Stary 2013-10-31, 10:26   #4055
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Jakie to są standardowe kolory świąteczne? Takie najbardziej kojarzące się ze świętami?

Boże ale idiotyczne pytanie ale ja nigdy nie obchodziłam świąt aleee w tym roku chce sobie zrobić bombki ze wstążek i nie mam pojęcia w jakich kolorach
Czerwony, złoty, zielony, granat.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:36   #4056
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Bee mp3 czy coś takiego
Ulub pl jeśli dobrze pamiettam

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość

Złoty, czerwony, granatowy, biały.
Ja takie bombki robiłam też z innych kolorów (zielony, różowy, szary etc) i wyglądały dobrze
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:48   #4057
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

czy na d o z . p l nie ma otrożenia? Mają kozieradkę czy rzewienia, a nie ma ostrożenia? przecież to popularne zioło... może coś źle szukam?
Stary 2013-10-31, 11:01   #4058
Lusja
Zakorzenienie

Jaki płyn do płukania jamy ustnej możecie polecić? Mam wrażliwe zęby i dziąsła Kiedyś używałam tego "colgate-plax-whitening", to skończyło się zaczerwienieniem i szczypaniem dziąseł

Edytowane przez Lusja
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:03
Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:05   #4059
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
vidtomp3

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:30   #4060
baby montana
Zakorzenienie

szukam dwóch rzeczy na prezent:

1) dobrej golarki męskiej elektrycznej - mój facet po ogoleniu jednorazówką już wieczorem ma ślad zarostu, jest południowcem więc włosy bardzo mocne - golarka powinna temu sprostać tak do 250-300zł max,
2) drukarka albo drukarka+skaner, najlepiej z tanimi zamiennikami tonerów - nie musi nawet mieć opcji kolorowego druku. tak do 250-300zł. pamiętam, że jakiś miesiąc temu ktoś polecał bodajże Brother, ale już nie kojarzę modelu ani nic. znajdę coś w tej cenie? aaa i tak teraz patrzę w internecie - za podobną cenę mogę kupić urządzenie wielofunkcyjne bądź drukarkę laserową - jeśli ze skaneru/ksera korzystałabym sporadycznie, to co mi się bardziej opłaca? czy laserowa przy rzadkim używaniu zasycha tak jak atramentowa czy np. można 3ms nie używać i nic się nie dzieje?

dzięki

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:37
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:42   #4061
masija
Zakorzenienie

Zamroziłam surowe kluski śląskie.
Czy przed ugotowaniem rozmrażać je czy mogę wrzucić takie zamrożone?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:42   #4062
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
szukam dwóch rzeczy na prezent:

1) dobrej golarki męskiej elektrycznej - mój facet po ogoleniu jednorazówką już wieczorem ma ślad zarostu, jest południowcem więc włosy bardzo mocne - golarka powinna temu sprostać tak do 250-300zł max,
2) drukarka albo drukarka+skaner, najlepiej z tanimi zamiennikami tonerów - nie musi nawet mieć opcji kolorowego druku. tak do 250-300zł. pamiętam, że jakiś miesiąc temu ktoś polecał bodajże Brother, ale już nie kojarzę modelu ani nic. znajdę coś w tej cenie?

dzięki
1. Nie jestem żadnym specem w tej kwestii, ale mój TZ twierdzi ze elektryczna golarka nigdy nie da efektu tak gładkiej skory jak tradycyjna maszynka. On miał najpierw jakiegoś philipsa, teraz remingtona i rzeczywiście nawet po dokładnym goleniu nie ma idealnie "gołej" skory tylko taki lekki "papier ścierny". No chyba ze to musi być taka z wyższej polki naprawdę...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:45   #4063
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Zamroziłam surowe kluski śląskie.
Czy przed ugotowaniem rozmrażać je czy mogę wrzucić takie zamrożone?
Normalnie wrzuć zamrożone na wrzątek

Co do golarki el. to mój TŻ goli się elektryczną, a i tak jak chce mieć idealny efekt, to wyrównuje jednorazówką
Stary 2013-10-31, 11:51   #4064
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
2) drukarka albo drukarka+skaner, najlepiej z tanimi zamiennikami tonerów - nie musi nawet mieć opcji kolorowego druku. tak do 250-300zł. pamiętam, że jakiś miesiąc temu ktoś polecał bodajże Brother, ale już nie kojarzę modelu ani nic. znajdę coś w tej cenie? aaa i tak teraz patrzę w internecie - za podobną cenę mogę kupić urządzenie wielofunkcyjne bądź drukarkę laserową - jeśli ze skaneru/ksera korzystałabym sporadycznie, to co mi się bardziej opłaca? czy laserowa przy rzadkim używaniu zasycha tak jak atramentowa czy np. można 3ms nie używać i nic się nie dzieje?

dzięki
2. Możliwe, że ja polecałam Brother DCP 195C (urządzenie wielofunkcyjne). Generalnie większość Brother ma bardzo tanie zamienniki. Jak jakiś wybierzesz to wpisz w allegro "nazwa modelu tusz" i zobacz po ile są zamienniki Do mojej komplet 10 tuszy kosztuje 15-20 zł (zależy od sprzedawcy). Komplet to 4 czarne, 2 niebieskie, 2 żółte i 2 czerwone. Mnie taki zapas starcza gdzieś na rok, a drukuję i kseruję dużo.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:52   #4065
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Normalnie wrzuć zamrożone na wrzątek

Co do golarki el. to mój TŻ goli się elektryczną, a i tak jak chce mieć idealny efekt, to wyrównuje jednorazówką
Serio? A nic im się nie stanie??

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:52   #4066
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Zapomniałam o moim pytaniu Co (oprócz wyrzucenia) mogę zrobić ze starymi numerami czasopism typu Cosmopolitan?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:57   #4067
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Zapomniałam o moim pytaniu Co (oprócz wyrzucenia) mogę zrobić ze starymi numerami czasopism typu Cosmopolitan?
Oooooo Ja mam tonę gazet tego typu i też już nie wiem co z nimi robić...
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:05   #4068
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Serio? A nic im się nie stanie??
No nie, co ma się stać?

Wrzuć do zagotowanej wody, posól ją, poczekaj aż wypłyną i gotuj jeszcze moment i będą ok.
Stary 2013-10-31, 12:06   #4069
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
2. Możliwe, że ja polecałam Brother DCP 195C (urządzenie wielofunkcyjne). Generalnie większość Brother ma bardzo tanie zamienniki. Jak jakiś wybierzesz to wpisz w allegro "nazwa modelu tusz" i zobacz po ile są zamienniki Do mojej komplet 10 tuszy kosztuje 15-20 zł (zależy od sprzedawcy). Komplet to 4 czarne, 2 niebieskie, 2 żółte i 2 czerwone. Mnie taki zapas starcza gdzieś na rok, a drukuję i kseruję dużo.
Ja mam dcp j315w. Polecam

Stary 2013-10-31, 12:19   #4070
panthher
Rozeznanie

Widzę, że kilka dziewczyn dostało już tutaj odpowiedź na książkowe dylematy, to i ja spróbuję.
Szukam dwóch książek:

I romans, raczej nowoczesne czasy, kobieta z synem (z tego co pamiętam, moglbyc to przedzial 6-10lat), zepsuł im się samochód, kobieta poszła do warsztatu samochodowego (o ile dobrze pamiętam) w pobliżu, zmuszona swoją sytuacją finansową prosiła o jakąkolwiek pracę, mężczyzna jej odmówił, rozebrała się przed nim, zaproponowała mu seks, on w końcu się zgodził na zatrudnienie jej. Kobieta tyrała jak facet w tej robocie, wzbudziła zainteresowanie jednego mężczyzny pracującego tam (teraz nie pamiętam, czy to nie był czasem ten szef, który ją zatrudnił). Ten męzczyzna prawdopodnie mial na imię Gabriel lub coś na G (lecz nie jestem pewna). Coraz bardziej się do siebie zbliżali, aż na końcu ksiązki zamieszkali razem. W międzyczasie kobieta wyznala, ze byla kiedys żoną kaznodziei, ktory oszukiwal swoich wiernych, byla taką wielką damą, on ją traktował jak prostytutkę...

II Kobieta prowadząca samochód potrąca mężczyznę, który okazuje się być jej aniołem stróżem. Na początku mu nie wierzyła, jednak z czasem się do niego przekonała. pamietam, ze na koncu był taki "anielski" wątek, że on rozmawia z kimstam w niebie i ma dylemat, czy wrócić do "fachu", czy zostać na ziemii z tą kobietą, którą pokochał.

Obie ksiązki wyglądały w ten deseń http://z4.ibutik.pl/ibutik156/b09dee...2/dscn2911.jpg (zdj z internetu), nie jestem pewna wydawnictwa, ale na okładkach byl ukazany jakis przedmiot i 1-2słowny tytuł. Pierwsza ksiązka byla granatowa, a druga błękitna.
Wiem, że te końcowe informacje mijają się z celem, ale chcialabym wrócić do tych książek, a za nic nie potrafię sobie przypomnieć tytułów
panthher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:20   #4071
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Zgadza się. Fredro, Krasicki/Ignacy/ i inni poeci w grobach się przewracają.
może trochę, ale dzisiaj halloween, to im wolno

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
1. Nie jestem żadnym specem w tej kwestii, ale mój TZ twierdzi ze elektryczna golarka nigdy nie da efektu tak gładkiej skory jak tradycyjna maszynka. On miał najpierw jakiegoś philipsa, teraz remingtona i rzeczywiście nawet po dokładnym goleniu nie ma idealnie "gołej" skory tylko taki lekki "papier ścierny". No chyba ze to musi być taka z wyższej polki naprawdę...
ech no właśnie, też miałam z tą gładkością takie wrażenie, tyle że jak patrzę jak TŻ się męczy każdego dnia przed pracą a później i tak mu wrastają włosy (mimo częstej wymiany dobrych golarek ) to chciałam mu ułatwić życie, ale nie będę kupować czegoś co i tak nie pomoże...

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
Oooooo Ja mam tonę gazet tego typu i też już nie wiem co z nimi robić...
ja oddawałam do biblioteki

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:34   #4072
sydunia
Zakorzenienie

Mam pytanie:
sprzedałam na allegro poprzez opcję kup teraz używany płaszcz. Nie miał żadnych wad, jego stan był opisany jako bardzo dobry. Kupująca odesłała mi go (nie poinformowała wcześniej o niczym mailowo) wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość (zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów). Powodem jest istnienie ciemnych plam na płaszczu. Płaszcz jest jasny, jeśli by takie plamy były, byłyby widoczne. Obejrzała go moja mama, oglądam teraz ja - nic nie widzę. Dla świętego spokoju chcę zwrócić pieniądze i zakończyć sprawę. Nie mniej jednak osoba ta wystąpiła o zwrot kwoty razem z kwotą wysyłki. Czy jestem do tego zobowiązana, czy mogę zwrócić samą kwotę zakupu? Ja tej wady nie widzę, za wysyłkę musiałam zapłacić.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:37   #4073
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
sprzedałam na allegro poprzez opcję kup teraz używany płaszcz. Nie miał żadnych wad, jego stan był opisany jako bardzo dobry. Kupująca odesłała mi go (nie poinformowała wcześniej o niczym mailowo) wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość (zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów). Powodem jest istnienie ciemnych plam na płaszczu. Płaszcz jest jasny, jeśli by takie plamy były, byłyby widoczne. Obejrzała go moja mama, oglądam teraz ja - nic nie widzę. Dla świętego spokoju chcę zwrócić pieniądze i zakończyć sprawę. Nie mniej jednak osoba ta wystąpiła o zwrot kwoty razem z kwotą wysyłki. Czy jestem do tego zobowiązana, czy mogę zwrócić samą kwotę zakupu? Ja tej wady nie widzę, za wysyłkę musiałam zapłacić.
SPrzedajesz jako firma, czy jako prywatna osoba, która posprzątała szafę?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:37   #4074
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tej koszuli z Sinsay? Wymienić, zostawić? w rzeczywistości kolory są ciemniejsze
Mnie się podoba, zostawiłabym.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:40   #4075
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
czy na d o z . p l nie ma otrożenia? Mają kozieradkę czy rzewienia, a nie ma ostrożenia? przecież to popularne zioło... może coś źle szukam?
Nie sprawdzałam czy tam akurat to mają ale to ziółko jest w zwykłych zielarskich sklepach i innych wysyłkowych.
Cena ok.3-4zł za opakowanie 50gramowe.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:42   #4076
sydunia
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43506972]SPrzedajesz jako firma, czy jako prywatna osoba, która posprzątała szafę? [/QUOTE]

Jako prywatna osoba z powakacyjnymi porządkami
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:48   #4077
grubella
BAN stały

Cytat:
Do jakiegoś domu pomocy zanieść, dla starych ludzi, samotnych matek jeśli masz coś takiego w pobliżu. Czasem biblioteka chętnie przyjmie.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Jaki płyn do płukania jamy ustnej możecie polecić? Mam wrażliwe zęby i dziąsła Kiedyś używałam tego "colgate-plax-whitening", to skończyło się zaczerwienieniem i szczypaniem dziąseł
Ja mam Elmex i uważam, ze jest dobry i nie szczypie.
Ale czy Tobie posłuży to nie wiadomo.
Może szczoteczkę masz za twardą i drażni Ci dziąsła.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:01   #4078
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Jako prywatna osoba z powakacyjnymi porządkami
Ustawa, na która pani się powołuje dotyczy przedsiębiorstw, czyli Ciebie nie dotyczy. W przypadku prywatnych osób zwrot jest kwestią umówienia się między dwoma osobami. W ogóle skoro niby są plamy to powinna być raczej reklamacja, bo odstąpić od umowy można bez żadnego powodu.

Dobra mam nadzieje, że nie napisałam głupot - kiedyś bardziej siedziałam w tematyce allegro i już dokładnie nie pamiętam wielu rzeczy, więc lepiej będzie, jak się wypowie ktoś bardziej na czasie.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:02   #4079
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Do jakiegoś domu pomocy zanieść, dla starych ludzi, samotnych matek jeśli masz coś takiego w pobliżu. Czasem biblioteka chętnie przyjmie.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ja mam Elmex i uważam, ze jest dobry i nie szczypie.
Ale czy Tobie posłuży to nie wiadomo.
Może szczoteczkę masz za twardą i drażni Ci dziąsła.
Myślę, że w domu pomocy czy w ośrodku dla starszych ludzi, taki Cosmo wywołałby duuuże zainteresowanie Wybaczcie OT
Stary 2013-10-31, 13:12   #4080
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

M.m też porzucił golarkę i wrócił do maszynek

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości