Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 11:04   #1831
Magdalennas
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie karuzele kupujecie do łóżeczek ? Za tydzień jadę zamawiać meble i zastanawiam się czy kupić karuzelę do łóżeczka w sklepie czy na allegro zamówić .
Tylko nie wiem czy jakąś z zwykłą czy jednak z tym projektorem ? Nie wiem czy te z projektorami się sprawdzają
Ja nie kupuję karuzeli, zniechęciła mnie do tego ostatnio położna na SR, mówiąc, że noworodek widzi karuzelę, w taki sposób, w jaki my, gdybyśmy położyli sobie dwie dłonie przy twarzy i zaczęli nimi energicznie machać, tak naprzemiennie. Dziecko skupia swoją uwagę na tym, ale raczej go to drażni niż uspokaja.
Więc decyzja męża - nie kupujemy.
Stary 2013-10-31, 11:12   #1832
upadly_aniol00
Zakorzenienie

o to nawet nie wiedziałam o tym . Sądziłam , że karuzela "zabawia" dziecko ale w takim razie też muszę się nad tym zastanowić
Stary 2013-10-31, 11:17   #1833
olenia1
Przyczajenie

Witam, wreszcie i ja zdecyduję się dołączyć do Waszego grona. Termin porodu mam na 28 stycznia i moim brzuchu szaleje mały chłopiec.

Jeżeli chodzi o wadę wzroku i wskazania do CC, to zarówno moja ginekolog i okulista twierdzą zgodnie, że to nie wada jest wskazaniem, a zmiany zwyrodnieniowe na obwodzie siatkówki. Ja mam -10 i do tego astygmatyzm, zmian zwyrodnieniowych mam niewiele, więc rodzić będę siłami natury (o ile nic innego nie wyniknie w trakcie)

Piszecie też o badaniu szyjki, ja mam sprawdzaną na każdej wizycie przez USG "od dołu". Na szczęście się nie skraca.
olenia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:17   #1834
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie tak z innej beczki.
Czy Wy wycinacie te wszystkie metki co są w środku np. body??
Tak się zastanawiam, czy one drażnią skórę takiego maluszka, czy nie Bo mnie to szlag trafia, jak mnie metka "gryzie" i nie wiem co robić, czy się bawić w wycinanie tego, czy zostawić, bo dziecku to nie przeszkadza

Ale mam dylematy....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:21   #1835
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny, by pisać . Nie odniosę się do wszystkich Waszych postów, ale żadna strata, bo żelek z mózgu mnie dopadł niesamowity .
Podziwiałam z ukrycia Wasze brzuszki, zdjęcia maluchów i zakupy .

perfuzja, cieszę się, że mały ułożył się główkowo, wiem, że zależy Ci bardzo na sn

iwantyou99
, cudowne wieści o Dominiku, dzielny i silny z niego chłopczyk Mam nadzieję, że uda się zdobyć dla niego ten lek.

Em ma , wciąż trzymam kciuki za Ciebie i Dorotkę i wierzę, że będzie dobrze, nawet jeśli Dorotka zdecyduje się szybciej wpaść w ramiona rodziców. Tymczasem niech sobie siedzi w brzuszku jak najdłużej.

Evi, zdrówka dla córy!

Le La, zdrówka dla męża, niech ręka goi mu się jak najprędzej.

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Witam po raz pierwszy na forum i Wszystkie Was pozdrawiam gorąco,

I jeszcze pytanie do Dziewczyn z wadami wzroku, które mają wskazania od okulistów do cc, jaką macie wadę? Mi ciągle wzrok się pogarsza i zastanawiam się po przeczytaniu postu Justien, czy też nie odwiedzić okulisty przed porodem.
Witaj . Mam wadę -10 (albo i więcej w tej chwili ). Dziś na 17.00 mam wizytę u okulisty i zobaczymy, co powie. Sama wada wzroku nie jest wskazaniem do cc, ale stan siatkówki oka. Jeśli czujesz, że wzrok Ci się pogarsza, nie czekaj i umów się do okulisty. Lepiej się przebadać, niż potem żałować, że widzi się jeszcze gorzej (lub wcale). A jaką Ty masz wadę?

Bardzo stresuje mnie dzisiejsza wizyta u okulisty. Zupełnie nie wiem czemu, ale już wolę ginekologa, czy dentystę. Mam jakiś uraz do badania wzroku. Poproszę o kciuki .

Justien, cieszę się i zazdroszczę, że masz już to za sobą i wiesz na czym stoisz.

Negrid, mój TŻ też miał motor, który sprzedał na wieść o ciąży; nie powiem, ulżyło mi trochę, ale żal było patrzeć jak żegna się ze swoim "przyjacielem". Widziałam, że nawet łza mu w oku stanęła . I choć nie był to motor "na drogę", tylko taki crossowy to i tak jestem spokojniejsza. Jak jeździł, wciąż się bałam, że się połamie. Oczywiście już mam zapowiedziane, że jak Kacper podrośnie to kupi dwa motorki - mały i duży . Już teraz czai się na rowerek biegowy KTM...

Olenia1, witaj

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:24
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:21   #1836
katarzyniak
Rozeznanie

Odnośnie spędzania świąt i ja sie wypowiem.
Ogólnie co roku zawsze święta 1 listopada i Wigilie spędzaliśmy zarówno tu u mojej rodziny i jednoczesnie u rodziny tz. W tym roku na 1 listopada pojedzie sam tz bo ja jestem leżąca.
A kwestia Wigilii... Już zapowiedziałam że nie będzie tak jak co roku, bo jest inna sytuacja i nie będę narażać ciąży żeby spedzac wigilie tutaj z rodzicami moimi (10km) i jednoczesnie potem jechac 60 km do rodzicow tz. Oczywiscie moglo by tak byc ze wigilia moglaby byc u nas - ale oczywiscie rodzice tz nie odzywaja sie z moimi rodzicami, wiec niestety ale ja nie bede wybierać kogo mam zaprosić na wigilie, nie zaprosze jednych żeby później drudzy mieli pretensje. No i po co są święta 1 dzien i drugi dzień? W 1 dzien swiat niech przyjada jedni a w drugi drudzy... Tylko że własnie -swojej mamie juz o tym powiedzialam i przyznala mi racje, tz tez przytaknął choć entuzjazmu nie było. Gorzej będzie z "szanowną" teściową która jak sie dowie ze nie spędzi wigilii ze swoim jedynaczkiem to dostanie sraczki....w sensie moze strzeli focha ze jej i ojca tz nie zaprosi sie na wigilie... A ona wyjatkowo jest wkurzajaca, taka oh i ah ,ja zupelnie nie potrafie z nią gadać ,naprawde nie potrafie nawet 1 minuty z nią pogadać. W dodatku w tą wielkanoc to jej zachowanie to sięgału zenitu...przyjechalismy do nich w pierwszy dzien świąt, i mieslismy jechac po południu od nich do mojej rodziny, to tylko usłyszalam ze przeciez moi rodzice to maja nas blisko i nie musimy jechac, w dodatku ze oni maja syna i maja z kim być,a oni to maja tylko tz-jedynaka. No i co chwila tesciowa pytala sie jak nakrecona mnie czy pojedziemy jutro, czy zostaniemy na noc , oczywiscie tz tez nie trzymał sie naszych wczesniejszych ustaleń i takim sposobem nocowalismy i pojechalismy dopiero na drugi dzień po obiedzie...do moich rodzicow pojechalismy tylko na godzine..bo ja juz tez chciałam coś odpocząć. W dodatku wtedy przywiozłam 2 ciasta do tesciowej, a ona bezczelnie schowała je gdzieś, a kroiła tylko swoje ciasto , a moim nie wspomniała nic, dopiero tz nastepnego dnia zapytał sie gdzie są moje ciasta to wielce powiedziala ze są w drugim pokoju bo tam zimno jest. .
Takze w tą wigilie to ja już zrobie porządek, juz teraz tz powtarzam jak będzie żeby czasem już coś "tamta" nie planowała
Nawet teraz juz sie wkurzyłam jak to pisałam....
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:26   #1837
Magdalennas
Raczkowanie

Ja nie wycinam, mam nadzieję że małą nie będzie uczulało.
Dla mnie jest to wygodne, bo tam jest rozmiar i temperatura prania, a ponieważ nie mam doświadczenia w tych kwestiach to wygodniej spojrzeć mi na metkę.

A odnośnie prania, co sądzicie o płynach do prania Biały Jeleń?
Piorę w nich swoje rzeczy i zastanawiam się czy uprać też wyprawkę Zosi.
Jest hipoalergiczny, więc powinien nadać się dla dziecka.
I to ten sam producent co proszku Dzidziuś.

Położna w SR oczywiście zachwalała płatki mydlane, ale to dla mnie ostateczność.
Trzeba namaczać, żeby nie zapchały pralki, a najlepiej uprać w ręku.
Już to sobie wyobrażam w lutym jak piorę ciuchy w ręku
Stary 2013-10-31, 11:27   #1838
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
o to nawet nie wiedziałam o tym . Sądziłam , że karuzela "zabawia" dziecko ale w takim razie też muszę się nad tym zastanowić
U nas mąż wpadł na pomysł żeby kupić małej tz. jeszcze brzuszkowi(mam nadzieję) pod choinkę, ale jeszcze nie wiem jaką, na pewno jakąś kolorową, bo owszem na początku dziecko jej nie widzi ale po paru tygodniach dziecko zaczyna zauważać dość wyraziste kolory, no i jeszcze pozytywka która będzie ją uspokajać.
Ja na pewno zwrócę uwagę żeby była na baterie bo tak ciągle latać i nakręcać to nie fajnie
Stary 2013-10-31, 11:28   #1839
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
O co sie focham- o to że dwa dni temu mój maz wrócił z pracy i zalegl na kanapie a ja zapier... Po mieszkaniu łącznie z lataniem po taborecie i majstrowaniu na górze szafy. Mój książe nawet nie zapytal czy cos pomóc a jak cos sie odezwalam to cos tsm burknął mało milego. Osyczalam go wiec plujac jadem i sie nie odzywam.
W 100% zasłużony foch. Też bym się nie odzywała. Chociaż przy moim mężu to prawie niemożliwe, bo on przesadza w drugą stronę. Jak zrobię coś w domu poza obiadem to mi marudzi, że za dużo robię, a mam odpoczywać

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Przespałam się z tym wszystkim i sama do siebie stwierdziłam że przecież co ja się przejmuje, przecież to co robimy i jakie decyzję podejmujemy ma wpływ na to jak postrzegają i jakie zdanie na nasz temat mają inni.....to co ja się będę przejmować, moje sumienie jest czyste, zrobiłam co mogłam żeby mu podpowiedzieć co jest właściwe a co nie, a skoro on albo jego dziewczyna nie znają takiej wartości jaką jest rodzina to jest ich problem, może kiedyś zrozumieją tylko żeby nie było za późno
Na chwilę obecną nie chcę żeby jako ojciec chrzestny przekazywał takie wartości naszej córce, nie chcę jej tłumaczyć co urodzinki i święta dlaczego jej wujek nas olał i nie przyjechał, ktoś inny zostanie chrzestnym....a jak się zapyta dlaczego...to powiem żeby sobie sam odpowiedziała na to pytanie, chyba przez 4 miesiące nie zapomni co robił w 1 listopada.
Też wychodzę z założenia, że nie warto się przejmować. To jak brat się zachowuje to tylko i wyłącznie jego sprawa i jego wybór.
Mojego męża siostra też nie niezła. Niedawno przyjechała zza granicy gdzie mieszka już wiele lat i siedziała tutaj grubo ponad miesiąc. Przez ten czas nie wpadła na to, żeby odwiedzić babcię mieszkającą 100 km dalej, która od paru miesięcy jest w bardzo ciężkim stanie i lekarze nie wróżą jej długiego życia. No, ale jaka matka taka córka, bo teściowa też się do niej nie pofatygowała mimo, że była odwiedzić innych w tej miejscowości

Cytat:
senira u mnie nigdy nie wiadomo kiedy mąż wróci . Teoretycznie pracuje od 8-16. Ale w domu zazwyczaj jest między 17-19.
To tak jak u mnie. Mój mąż chodzi różnie do pracy i wraca o różnych porach. Nigdy nie wiem z góry o której. Na szczęście jak mamy coś do załatwienia to z reguły jest w stanie dopasować pracę i wrócić jak się umawiamy

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Zaczęłam dzień od mandatu za złe parkowanie
Ciekawe czy uda mi się z niego wykpic
Oby się udało patent z parciem na pęcherz mi się podoba.

Pisałyście o szyjce. Mi gin sprawdza na usg dowcipnym. Ostatnio nie miałam sprawdzanej, bo miałam tylko połówkowe w innym gabinecie, także mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:38   #1840
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

My nie obchodzimy Halloween. Ta tradycja w ogóle nas nie przekonuje i nie zamierzamy jej obchodzić w naszym domu. Mąż dziś wraca, więc plany na wieczór to wspólna kolacja i film... O ile uda mu się przepchnąć przez Wawę i wrócić o sensownej godzinie, bo dzisiaj to różnie może być Mam tylko nadzieję, że żadne stwory nie zapukają do moich drzwi bo nie mam cukierków A tak serio, to u nas chyba próżno szukać stworów na ulicach. Pomijając imprezy w klubach z przebierankami jakoś nie widzę oznak Halloween.
Mamy dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Oprócz tego, że wszyscy się bawią, przebierają za upiory i latają z cukierkami i jest im wesoło - jest to najważniejszy, świąteczny dzień w roku dla satanistów, którzy w tym dniu wykonują swoje okultystyczne obrządki i rytuały. W czymś takim nie mamy ochoty brać udziału, a szczególnie nie chcemy aby nasze dzieci się tego "dotykały".

Co do badania szyjki - mój gin na każdej wizycie mnie bada. Póki co, wszystko z nią w porządku.

Karuzelę do łóżeczka mam po siostrze, ale chyba od razu jej nie zamontujemy. Zauważyłam przy starszych dzieciach, że zaczynała się sprawdzać tak po miesiącu, dwóch...Wcześniej działała jakby drażniąco, jak pisała któraś z dziewczyn wcześniej.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:43   #1841
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Co do wigilii to ja nie wiem czy pojedziemy do teściów w tym roku będą nam musieli raczej wybaczyć nieobecność . Ale na pewno zaprosimy ich do siebie . Chyba żebym świetnie się czuła więc może i pojedziemy chociaż osobiście cały czas wszystkim dudnię , że w grudniu nigdzie się nie ruszam , żeby mały do stycznia wysiedział w brzucha

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny a co mogę jeszcze z grubszych rzeczy kupić małemu w sklepie dziecięcym ?
Na liście mam :
Komode z przewijakiem
łóżeczko
materac
wózek
mate na przewijak
wanienkę ze stojakiem ( na początek małą kupie )
pościel z allegro zamówię . Ale skoro już będę kupować kilka rzeczy w sklepie to może jest coś z tych grubszych/droższych rzeczy o których zapomniałam ?
Stary 2013-10-31, 11:45   #1842
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Nie mam dziś na nic siły, boli mnie spojenie, brzuch pobolewa i plecy, chyba znowu mi brzuch rośnie
Jestem jakaś taka śpiąca, rozbita....oby do stycznia
Stary 2013-10-31, 11:47   #1843
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olenia1 Pokaż wiadomość
Witam, wreszcie i ja zdecyduję się dołączyć do Waszego grona. Termin porodu mam na 28 stycznia i moim brzuchu szaleje mały chłopiec.
Witamy!

Cytat:
Dziewczyny a co mogę jeszcze z grubszych rzeczy kupić małemu w sklepie dziecięcym ?
Na liście mam :
Komode z przewijakiem
łóżeczko
materac
wózek
mate na przewijak
pościel z allegro zamówię . Ale skoro już będę kupować kilka rzeczy w sklepie to może jest coś z tych grubszych/droższych rzeczy o których zapomniałam ?
Hmm.. fotelik?
Stary 2013-10-31, 11:49   #1844
magnusia
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Co do metek to też sie zastanawiałam...

Olenia--- ja też 28 styczen i też chłopak

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:57
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:50   #1845
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Na liście mam :
Komode z przewijakiem
łóżeczko
materac
wózek
mate na przewijak
Jak kupujesz pościel z baldachimem to jeszcze mocowanie do baldachimu, a stojaki pod wanienkę są albo do wanny 102 cm albo do tej mniejszej więc tej większej wanienki już raczej nie wstawisz później w stojak od małej
Stary 2013-10-31, 11:58   #1846
ejani
Zadomowienie

hej, witam się i ja po wczorajszej nieobecności, i kolejnej kiepskiej nocy...

usg wyszło dobrze, chłopak "nadrobił" rozmiarami i wagą (i jak w 22 tc był z niektórymi rzeczami o tydzień nawet do tyłu, tak teraz w 28 jest albo na równi albo trochę do przodu nawet) jestem strasznie z tego powodu szczęśliwa i też jak wagą był poprzednio tuż przed 50 centylem, tak teraz jest trochę powyżej (chyba będzie grubasek, bo obwód brzuszka ma największy ) i waży już to moje dziecko 1350 g!

co do Waszych wczorajszych tematów, to gratuluję wyników (Lidka, mamy podobne dzieci ) i zakupów, wczoraj się poczułam, jakbym dostała skrzydeł i się biorę za wyprawkę

u nas z kasa jest tak, że bardziej ja to ogarniam, to znaczy wspólne rachunki, a mąż mi przelewa kasę (swoją dolę ) co miesiąc a oprócz tego duże zakupy (i tankowanie) robimy na zmianę (ale jakoś bez spinki, bardziej na zasadzie "ja zapłacę" niż "ty płać"). jakieś większe wydatki to ustalamy i decydujemy razem (np. z budową, fotelikiem czy laktatorem) a mniejsze (albo takie co nie ma wyjścia) po prostu sobie mówimy- trzeba kupić to czy to. z wyprawką trochę go angażuję i opowiadam, co trzeba albo z czym mam dylematy (pomógł wybrac kolory)i oczekuję jego wsparcia (jak nie mogę się zdecydować np), ale rozumiem, że nie będzie się w to angażował tak jak ja

na rogala już jestem zdecydowana, myślę o tym:

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...638477747.html - ma któraś z Was?

a w ogóle zła jestem, bo zamówiłam sobie lotion Palmersa, który mnie urzekł zapachem z próbki, a ten co przyszedł w ogóle nie pachnie(???). muszę go porównać gdzieś stacjonarnie i reklamować chyba
Stary 2013-10-31, 12:05   #1847
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenia1 Pokaż wiadomość

Jeżeli chodzi o wadę wzroku i wskazania do CC, to zarówno moja ginekolog i okulista twierdzą zgodnie, że to nie wada jest wskazaniem, a zmiany zwyrodnieniowe na obwodzie siatkówki. Ja mam -10 i do tego astygmatyzm, zmian zwyrodnieniowych mam niewiele, więc rodzić będę siłami natury (o ile nic innego nie wyniknie w trakcie)

Piszecie też o badaniu szyjki, ja mam sprawdzaną na każdej wizycie przez USG "od dołu". Na szczęście się nie skraca.
O proszę jaki dobry dzień. Witamy
Jeśli chodzi o wzrok to wskazaniem są właśnie zwyrodnienia siatkówki

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Witaj . Mam wadę -10 (albo i więcej w tej chwili ). Dziś na 17.00 mam wizytę u okulisty i zobaczymy, co powie. Sama wada wzroku nie jest wskazaniem do cc, ale stan siatkówki oka. Jeśli czujesz, że wzrok Ci się pogarsza, nie czekaj i umów się do okulisty. Lepiej się przebadać, niż potem żałować, że widzi się jeszcze gorzej (lub wcale). A jaką Ty masz wadę?

Bardzo stresuje mnie dzisiejsza wizyta u okulisty. Zupełnie nie wiem czemu, ale już wolę ginekologa, czy dentystę. Mam jakiś uraz do badania wzroku. Poproszę o kciuki .

Justien, cieszę się i zazdroszczę, że masz już to za sobą i wiesz na czym stoisz.
Zgadzam się, lepiej pójść do lekarza i się przebadać Ze wzrokiem tak niestety jest że jak się popsuje to raczej ciężko odwrócić, więc lepiej zapobiegać.

Amberella trzymam mocno kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli Nie stresuj się

PS Ja tam uwielbiam chodzić do dentysty
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:12   #1848
forester
Zadomowienie

Nettk_a witaj ja mam ponad -6 i zanikający nerw wzrokowy, zbieram się w przyszłym tygodniu do okulistki i uważam, że nawet przy małej wadzie, taka wizyta w ciąży nie zaszkodzi.

Cytat:
A tak serio, to o co chodzi z tym hartowaniem? Myślicie, że to naprawdę ma sens? Mam sobie teraz sprawiać ból z nadzieją, że potem przy karmieniu będzie mniej bolało? Jakoś mnie to nie przekonuje... Zakładam, że bepanthen i te "nasutniki" ochronne dadzą radę.
Ja też wątpię czy to ma sens. Tyle, że u mnie całe życie sutki były schowane, dopiero w ciąży więcej są na zewnątrz niż w środku (hormony?), więc mój mąż zainteresował się tematem w necie i wyczytał o tym hartowaniu. Osobiście uważam, że i tak będzie bolało, ale będę miała inną motywacje, więc po co teraz mam sobie dodawać bólu.

olenia1 witaj
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czy one drażnią skórę takiego maluszka, czy nie Bo mnie to szlag trafia, jak mnie metka "gryzie" i nie wiem co robić, czy się bawić w wycinanie tego, czy zostawić, bo dziecku to nie przeszkadza

Ale mam dylematy....
ja mam bardzo dużo ciuszków z SH i zauważyłam, że przy większości albo nie mam metek tych przy szyjce (te mnie najbardziej drażnią) albo są bardzo delikatne w środku z oznaczeniem rozmiaru. Póki co nie wycinam, jak tylko zobaczę, że Małą podrażniają wtedy nożyczki pójdą w ruch.

Amberella kciuki za wizytę u okulisty . Znam ten ból i pewnie za tydzień będę przeżywała to samo, szczególnie, że mam wrażenie, że słabiej widzę, a po ciemku w ogóle

i jeszcze artykuł z zakresu tematyki, która bardzo mnie dotyczy (niestety mój macierzyński ograniczy się do 2 mcy, właśnie jestem na etapie przenoszenia biura do domu), może którejś się przyda: http://www.edytazajac.pl/2012/12/jak...oszalec-z.html

Edytowane przez forester
Czas edycji: 2013-10-31 o 12:14
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:15   #1849
upadly_aniol00
Zakorzenienie

fotelik będę mieć od brata .
lolita baldachimu nie chcę . A na początek i tak wanienkę chcę mniejszą i raczej dla wygody stojak . A później będę kombinować albo kupię później taki drugi zestaw albo samą wanienkę wiadomo dziecko będzie większe to już łatwiej będzie mi je wyciągnąć
Stary 2013-10-31, 12:21   #1850
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Na liście mam :
Komode z przewijakiem
łóżeczko
materac
wózek
mate na przewijak
Ja kupiłam 2 ręcznik, 2 kocyki (grubszy i cieńszy), 2 prześcieradła z gumką,2 rożki - z usztywnieniem i bez, a reszte, czyli kosmetyki, podkłady, laktator itp. zamówiłam na allegro
Stary 2013-10-31, 12:24   #1851
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Le Le to już mam
Czyli wychodzi na to , że to końcówka już zakupów . Jeszcze na allegro muszę domówić kilka rzeczy w tym zestaw pościeli .
I zostały zakupy kosmetyków dla małego i zakupy z apteki
A i jeszcze do szpitala muszę kupić szlafrok i jakieś kapcie po szpitalu
Stary 2013-10-31, 12:25   #1852
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

ja mam bardzo dużo ciuszków z SH i zauważyłam, że przy większości albo nie mam metek tych przy szyjce (te mnie najbardziej drażnią) albo są bardzo delikatne w środku z oznaczeniem rozmiaru. Póki co nie wycinam, jak tylko zobaczę, że Małą podrażniają wtedy nożyczki pójdą w ruch.
No właśnie ja też mam sporo ciuszków z SH i one mają metki, więc chyba też na razie je zostawię, bo skoro jakiś noworodek już je miał na sobie i dal radę, to chyba nie przeszkadzają tak strasznie
Stary 2013-10-31, 12:26   #1853
perfuzja
Zakorzenienie

Pouczenie
Stary 2013-10-31, 12:29   #1854
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Pouczenie
Stary 2013-10-31, 12:31   #1855
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Pouczenie
super
Stary 2013-10-31, 12:32   #1856
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny mała się dziś chyba prostuję i rozpycha bo i obrywa moje spojenie i moje narządy, normalnie widzę jak mi się brzuch unosi zaraz pod piersiami, tak wysoko jej jeszcze nie było, no w końcu ma już 35 cm
Stary 2013-10-31, 12:33   #1857
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Pouczenie
Brawo
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:33   #1858
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Pouczenie
Heheh brawo
Stary 2013-10-31, 12:37   #1859
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny jakie karuzele kupujecie do łóżeczek ? Za tydzień jadę zamawiać meble i zastanawiam się czy kupić karuzelę do łóżeczka w sklepie czy na allegro zamówić .
Tylko nie wiem czy jakąś z zwykłą czy jednak z tym projektorem ? Nie wiem czy te z projektorami się sprawdzają

Kacper bedzie miec po Eryku karuzelke FP rainforest,taka:
http://image.ceneo.pl/data/products/...rest-k3799.jpg

Przy noworodku specjalnie nie puszczalam.
Ale jak mial 2-3 miesiace zaczela go interesowac.
Nie widzialam oznak,ze go drazni.
Mozna wylaczyc krecenie karuzelki i wlaczyc tylko granie melodii,ktore moim zdaniem sa bardzo przyjemne i Eryka uspokajaly.

Cytat:
My nie obchodzimy Halloween. Ta tradycja w ogóle nas nie przekonuje i nie zamierzamy jej obchodzić w naszym domu. Mąż dziś wraca, więc plany na wieczór to wspólna kolacja i film... O ile uda mu się przepchnąć przez Wawę i wrócić o sensownej godzinie, bo dzisiaj to różnie może być Mam tylko nadzieję, że żadne stwory nie zapukają do moich drzwi bo nie mam cukierków A tak serio, to u nas chyba próżno szukać stworów na ulicach. Pomijając imprezy w klubach z przebierankami jakoś nie widzę oznak Halloween.
My w Polsce tez jakos nie obchodzilismy,ale tutaj to jest szalenstwo i szczegolnie jak sie ma dzieciaki to jakos nie sposob nie obchodzic. Wiki juz od tygodnia czy dluzej gada na ten temat.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czy one drażnią skórę takiego maluszka, czy nie B

Nie wycinam.
Zadna metka nie draznila jak dotad.
Wszystkie co kupilam ubranka mialy delikatne metki.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
usg wyszło dobrze, chłopak "nadrobił" rozmiarami i wagą (i jak w 22 tc był z niektórymi rzeczami o tydzień nawet do tyłu, tak teraz w 28 jest albo na równi albo trochę do przodu nawet) jestem strasznie z tego powodu szczęśliwa i też jak wagą był poprzednio tuż przed 50 centylem, tak teraz jest trochę powyżej (chyba będzie grubasek, bo obwód brzuszka ma największy ) i waży już to moje dziecko 1350 g!
Super!
Stary 2013-10-31, 12:39   #1860
vacuity
Rozeznanie

Dziewczyny, czy te zwyrodnienia siatkówki o których piszecie sprawdza się poprzez badanie dna oka? Czy to jakieś inne badanie?

ps. ja też jestem za tym, by nie wycinać metek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości