wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 14:24   #2461
xzora
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Najczęściej wykonuję kilka czynności na raz- najpierw robię ciasto na naleśniki, wylewam jeden na patelnię, lecę myć włosy (dobrze że mam krótkie więc minuta wystarczy) zawijam włosy w ręcznik przerzucam naleśnika, zalewam kawę wodą, wyjmuję dodatki, robię młodej naleśnika, dostaje widelec i je , w tm czasie wylewam ciasto na patelnię, sama idę się malować, wracam przekładam naleśnika, kończę się malować, jem naleśnika, wylewam nowego idę suszyć włosy itd..o dziwo jeszcze żadnego nie przypaliłam
o kurcze, podziwiam
to ja od momentu wstania do wyjścia potrzebuję 2godziny, przy czym prysznic i makijaż zajmują mi najmniej czasu
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:43   #2462
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość

przy drążku pionowym

ten makaron wydaje się super!
praktyczny taki tajfun z rana. muszę włączyć u siebie taki tryb, bo zwykle to jestem nieprzytomna.

żeby jutro był taki dzień jak dzisiaj to będzie pięknie. zamawiam taki cały listopad.

Ładniej brzmi.
To są chyba cholernie trudne zajęcia..a zarazem ciekawe . Szkoda że na fitnes czasu zupełnie nie mam

Makaron jest super Szkoda że wczoraj nie ofociłam- ładnie wygląda- bo jest biało, różowo, zielony

Nie wiem czy da się zmienić nieprzytomnego w tajfun- to jest raczej genetyczne
Mój mąż jest takim ciapciuchem z rana...zawsze o tym zapominam , często z rana poruszam ważne tematy, wydaję polecenia i opowiadam o planach na cały dzień- a on przecież w ogóle nie wie co ja mówię- no i potem są afery bo czegoś nie zrobił o co go prosiłam.
W ogóle mąż to ma przesrane- bo Mania też tajfun- ja strzelam garami, ubijam pianę, Mania cały czas nawija, a ten ledwo przytomny leży i nie wie co się dzieje.

Zresztą dziś z tego powodu niemal doszło do rękoczynów między nami.

No jasień w tym roku jest czadowa!
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
o kurcze, podziwiam
to ja od momentu wstania do wyjścia potrzebuję 2godziny, przy czym prysznic i makijaż zajmują mi najmniej czasu
heh..ja w 2 godziny to wszystko ogarniam- gary, śniadanie, pranie, siebie, Młodą i jeszcze na koniec stwierdzam, że już się nudzę więc wyjdę wcześniej z Młodą to sobie kawę u mamy wypiję
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:06   #2463
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ładniej brzmi.
To są chyba cholernie trudne zajęcia..a zarazem ciekawe . Szkoda że na fitnes czasu zupełnie nie mam

Makaron jest super Szkoda że wczoraj nie ofociłam- ładnie wygląda- bo jest biało, różowo, zielony

Nie wiem czy da się zmienić nieprzytomnego w tajfun- to jest raczej genetyczne
Mój mąż jest takim ciapciuchem z rana...zawsze o tym zapominam , często z rana poruszam ważne tematy, wydaję polecenia i opowiadam o planach na cały dzień- a on przecież w ogóle nie wie co ja mówię- no i potem są afery bo czegoś nie zrobił o co go prosiłam.
W ogóle mąż to ma przesrane- bo Mania też tajfun- ja strzelam garami, ubijam pianę, Mania cały czas nawija, a ten ledwo przytomny leży i nie wie co się dzieje.

Zresztą dziś z tego powodu niemal doszło do rękoczynów między nami.

No jasień w tym roku jest czadowa!

heh..ja w 2 godziny to wszystko ogarniam- gary, śniadanie, pranie, siebie, Młodą i jeszcze na koniec stwierdzam, że już się nudzę więc wyjdę wcześniej z Młodą to sobie kawę u mamy wypiję
też słyszałam, że strasznie trudne. ale warto. mięśnie się ładne robią
i w razie czego dodatkowy fach w rękach

genetyczne mówisz? mnie się wydaje, że to kwestia przyzwyczajenia. jak poznałam tż-ta, i gadaliśmy nocami to on potrafił usnąć. w nocy był w ogóle nieprzytomny. ale wstawał o 6-7 rano. teraz ma tak przestawione jak ja czyli rano jest nieprzytomny, budzik przestawia kilkanaście razy, ale w nocy możemy poimprezować

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:51   #2464
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem sama się zastanawiam jak ja to robię
Najczęściej wykonuję kilka czynności na raz- najpierw robię ciasto na naleśniki, wylewam jeden na patelnię, lecę myć włosy (dobrze że mam krótkie więc minuta wystarczy) zawijam włosy w ręcznik przerzucam naleśnika, zalewam kawę wodą, wyjmuję dodatki, robię młodej naleśnika, dostaje widelec i je , w tm czasie wylewam ciasto na patelnię, sama idę się malować, wracam przekładam naleśnika, kończę się malować, jem naleśnika, wylewam nowego idę suszyć włosy itd..o dziwo jeszcze żadnego nie przypaliłam

Zazwyczaj jak ja jestem najedzona i gotowa do wyjścia Młoda kończy śniadanie- muszę wszystko wymyć włącznie z dzieckiem- bo pół kuchni jest w jogurcie i kawałkach naleśnika na podłodze które nie trafiły do buzi. Szybkie ubieranie Młodej, 2 torby w garść, kluczyki od samochodu i pędem do babci.

I tak teraz mam łatwiej bo rano zupy dla Mani nie muszę gotować

Pobudka o 6 to jest dla mnie koszmar. Co prawda wtedy do tej 8 to i pranie zrobię i mieszkanie wysprzątam i nawet jem na siedząco..ale co z tego , o 17 wydaje mi się że jest 23
Na szczęście Młoda już się przestawiła na czas zimowy i dziś wstała o 7:20.

Kasza z suszonymi owocami może być fajną alternatywą.
Hania masakra chyba se wydrukuje to pogrubione

Ja to tak ni to tajfun ni to leniwiec. Ale jestem z siebie dumna bo zawsze zjadam sniadanie!!! Wprawdzie szczytem marzen byloby sniadanie na siedzaco z kubkiem herbaty/kawy ale jakis czas temu nie wyobrazalam sobie zjesc sniadanie przed wyjsciem z domu. A teraz niby kanapka ale zawsze to cos

Przyszly tydzien bedzie juz lepszy troche pod kontem organizacyjnym bo moja mama bedzie Maje prowadzila do przedszkola (o ile sie mlodziez nie rozlozy bo slysze wlasnie ze paskudnie kaszle przez sen ) ale w tym tygodniu to jakas masakra byla!!! musialam ogarnac siebie, Maje ubrac, uczesac i naszykowac sniadanie, zrobic sniadanie i herbate Tztowi i wyprawic Maje do przedszkola z moja babcia....koszmar :brzyda l: a ja sie dziwie ze wlasnie padam na twarz

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:22   #2465
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Trochę się pożaliłam w klubie.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:48   #2466
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:32   #2467
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Czemu tak pusto? Gdzie się wszystkie podziały?

Ewunia

Staś

bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 07:39   #2468
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Ja tam jestem na stanowisku
Stary 2013-11-05, 08:13   #2469
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Ja tam jestem na stanowisku
Ale się czaisz ogólnie

Chcę zacząć sprzątanie przedświąteczne: w szafach, szufladach, półkach. Ciekawe, czy zrealizuję swój zamiar

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-05, 08:24   #2470
emi_lka
Zakorzenienie

Hej, ja jestem zarobiona. Może wieczorem wyskoczę na zakupy, szukam płaszcza na zimę.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:33   #2471
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ale się czaisz ogólnie

Chcę zacząć sprzątanie przedświąteczne: w szafach, szufladach, półkach. Ciekawe, czy zrealizuję swój zamiar
nie czaję się, ale sama ze sobą nie lubię gadać
No i w międzyczasie jednak mam jakąś tam robotę ciągle

Ja standardowo olewam sprzątanie świąteczne z założeniem, że u mnie ma być czysto cały rok. Muszę koniecznie wyprać firanki w weekend, bo są aż matowe od pyłu. Nadal nic nie robimy w domu - totalne zmęczenie materiału, u tż nawet bardziej niż u mnie. Trochę się tego obawiam, że doprowadziliśmy jako tako chatę do stanu takiego, że da się mieszkać po ludzku i na resztę już brak chęci.
Ja za to znalazłam stolarza i jak tylko pomierzę dokładnie, to zamawiam listwy przypodłogowe - mam zamiar sama malować i mam nadzieję, że wyjdzie mi lepiej niż przy schodach
Stary 2013-11-05, 08:44   #2472
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki sam plan dodatkowo musze poszukac jakis fajnych ciasteczek bo mamy zamiar i w tym roku jakies upiec razem z Maja

Czesc tak wogole

Ten tydzien mam odrobine spokojniejszy bo mama ma do pracy na 14ta i nie musze z rana ogarniac i Mai i Tzta i siebie. A w przyszlym tygodniu Tz idzie na kontrole i mam nadzieje ze bedzie juz bardziej mobilny bez tego gipsu

Stary 2013-11-05, 08:47   #2473
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Hej, ja jestem zarobiona. Może wieczorem wyskoczę na zakupy, szukam płaszcza na zimę.
A na co polujesz?

Cytat:
nie czaję się, ale sama ze sobą nie lubię gadać
No i w międzyczasie jednak mam jakąś tam robotę ciągle

Ja standardowo olewam sprzątanie świąteczne z założeniem, że u mnie ma być czysto cały rok. Muszę koniecznie wyprać firanki w weekend, bo są aż matowe od pyłu. Nadal nic nie robimy w domu - totalne zmęczenie materiału, u tż nawet bardziej niż u mnie. Trochę się tego obawiam, że doprowadziliśmy jako tako chatę do stanu takiego, że da się mieszkać po ludzku i na resztę już brak chęci.
Ja za to znalazłam stolarza i jak tylko pomierzę dokładnie, to zamawiam listwy przypodłogowe - mam zamiar sama malować i mam nadzieję, że wyjdzie mi lepiej niż przy schodach

Jak się ma czysto przez cały rok, to można olać Ja mam właśnie największy bałagan w tych miejscach niewidocznych.

Ambitnie z tym malowaniem. Ja też lubię takie roboty, ale jednak boję się efektu końcowego

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-05, 08:53   #2474
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A na co polujesz?

Jak się ma czysto przez cały rok, to można olać Ja mam właśnie największy bałagan w tych miejscach niewidocznych.

Ambitnie z tym malowaniem. Ja też lubię takie roboty, ale jednak boję się efektu końcowego
ja lubię, pod warunkiem, że szybko idzie i widać efekt. Nie jestem typem cierpliwego dłubacza. Te listwy trochę mnie przerażają, bo dużo tego, no ale jednak jakaś oszczędność jak pomaluję sama. No i mam już pewne doświadczenia po malowaniu schodów, to może pójdzie mi lepiej
Stary 2013-11-05, 08:55   #2475
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się czaisz ogólnie

ambitnie, powinnam wziąć z ciebie przykład

Cytat:
Nadal nic nie robimy w domu - totalne zmęczenie materiału, u tż nawet bardziej niż u mnie. Trochę się tego obawiam, że doprowadziliśmy jako tako chatę do stanu takiego, że da się mieszkać po ludzku i na resztę już brak chęci.
to może zróbcie sobie taki tydzień przerwy od prac domowych a w zamian wieczorny relaks? reset każdemu jest potrzebny, a takie ogłoszenie tygodnia przerwy bardziej odetnie was od zmęczenia domowego niż po prostu okładanie pracy z dnia na dzień przez tydzień

miśkowa
, ty do pracy masz 30km, tak? ile czasu zajmuje ci podróż? męczą cię dojazdy?

Pytam, pod kątem działki, którą mamy położoną 20km od miasta wojewódzkiego. Zastanawiam się, na ile to jest blisko, a na ile będą męczące dojazdy. Z jednej strony fajnie byłoby mieszkać w mieście, bo wszystko na miejscu, zaoszczędza się czas i paliwo, nie trzeba robić koło domu, a z drugiej strony w cenie małego mieszkania byłby dom.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:02   #2476
asiuk
Zakorzenienie

Xzora, bierz przykład Z szafą mamy zamiar zacząć dziś, wieczorem - nastawiamy się na sprzątanie na raty w jednym miejscu.

Wg mnie 30 km to sporo. My z TŻ mamy nieco ponad 20 km, dojazd w korkach zajmuje nam ok. 35 minut - do przedmieścia, tam pracuje TŻ. Do ścisłego centrum, gdzie pracuję, dojeżdżam dodatkowo autobusem, czyli + 15 min
Oczywiście, jak nie ma korków, sprawa jest łatwiejsza.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-05, 09:07   #2477
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
ambitnie, powinnam wziąć z ciebie przykład

to może zróbcie sobie taki tydzień przerwy od prac domowych a w zamian wieczorny relaks? reset każdemu jest potrzebny, a takie ogłoszenie tygodnia przerwy bardziej odetnie was od zmęczenia domowego niż po prostu okładanie pracy z dnia na dzień przez tydzień

miśkowa
, ty do pracy masz 30km, tak? ile czasu zajmuje ci podróż? męczą cię dojazdy?

Pytam, pod kątem działki, którą mamy położoną 20km od miasta wojewódzkiego. Zastanawiam się, na ile to jest blisko, a na ile będą męczące dojazdy. Z jednej strony fajnie byłoby mieszkać w mieście, bo wszystko na miejscu, zaoszczędza się czas i paliwo, nie trzeba robić koło domu, a z drugiej strony w cenie małego mieszkania byłby dom.
ogłosiliśmy zeszły tydzień jako wolny, nic nie robiliśmy ale niemoc twórcza ciągnie się dalej. Staram się nie naciskać tż, bo to głównie on ciężko pracuje a ja jestem tylko "przynieś, podaj, pozamiataj", no ale jednak korci, żeby coś tam rzeźbić dalej.

Tak, mieszkamy od miasta jakieś 12km (od granic), powiedzmy, że do samego Poznania mamy 20-25km.
Ja mam do pracy 30km, ponieważ jeżdżę trochę dookoła, żeby nie stać w korkach. Jeśli uda ci się znaleźć taką drogę, że nie stoisz gdzieś, to spoko w sumie. Dojeżdżam ok 40 minut, do godziny w jedną stronę, w zależności, co się dzieje na drodze i czy nie jedzie jakaś zawalidroga, której nie mogę wyprzedzić. Po drodze mijam budowę obwodnicy i często tam wyjeżdżają jakieś traktory albo koparki, ruch jest duży, ciężko wyprzedzić. Latem jeździłam ok. 30-40 minut. Mój kolega z biura mieszka w Poznaniu, w mieście i dojeżdża tyle co ja a czasem i dłużej, bo musi się przebić przez całe miasto. Same dojazdy mnie nie męczą, ale fakt, trochę czasu to zajmuje. Zwłaszcza jeśli się przerzucisz z sytuacji, że teraz masz 10 min do pracy, to jest to różnica.
Dziennie 2h idą w plecy, bo taka jest prawda, ale co zrobić. Jadę potem na wieś i mam ciszę i spokój, mogę odpoczywać.
Musisz wziąć pod uwagę koszty dojazdu, bo jednak całkiem sporo kosztują te dojazdy.
Stary 2013-11-05, 09:09   #2478
Karolina_a90
Raczkowanie

a myślała któraś z was o pierścionku z tanzanitem?
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:13   #2479
kotekk81
Zakorzenienie

ja niby porzadek mam ale w szafie przydaloby sie generalnie posprzatac i powyrzucac ciuchy w ktorych nie chodzilam przynajmniej od roku

no i u nas dwa razy w roku sprzata sie szkliwo (to u babci bo my nie mamy takich rzeczy) i to mam w 3 pokojach do posprzatania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:39   #2480
hania811
Zakorzenienie

helo.

Też powinnam zrobić generalne porządki w szafach- szczególnie w ciuchach Mani - wszędzie są poupychane za małe ubrania- musze to popakować do pudeł i wywieźć do kuzynki na strych.

Gdyby mi dojazdy do pracy zabierały 2 h dziennie niebyłoby kolorowo. Dlatego cenię sobie to że mieszkam w małym mieście- jak sa korki jadę do pracy 15 min (klnąc przy tym jak szefc)- bez korków 8 min.

Znowu od jakiegoś czasu myślę że nie chcę mieć domu- wolę 80 m 2 mieszkania w mieście niż 150 m 2 domu na zadupiu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:43   #2481
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu od jakiegoś czasu myślę że nie chcę mieć domu- wolę 80 m 2 mieszkania w mieście niż 150 m 2 domu na zadupiu.
Gdyby się to tu tak przedkładało, że za cenę domu na zadupiu mogłabym mieć mieszkanie 80m w mieście, to wzięłabym to pod uwagę, ale jednak za cenę domu na zadupiu mogłabym mieć co najwyżej 50m w starym budownictwie. Niestety ceny mieszkań w miastach to jakaś abstrakcja, o Warszawie już nie wspominam nawet
Stary 2013-11-05, 09:48   #2482
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie 30 km to sporo. My z TŻ mamy nieco ponad 20 km, dojazd w korkach zajmuje nam ok. 35 minut - do przedmieścia, tam pracuje TŻ. Do ścisłego centrum, gdzie pracuję, dojeżdżam dodatkowo autobusem, czyli + 15 min
Cytat:
Tak, mieszkamy od miasta jakieś 12km (od granic), powiedzmy, że do samego Poznania mamy 20-25km.
Ja mam do pracy 30km, ponieważ jeżdżę trochę dookoła, żeby nie stać w korkach. Jeśli uda ci się znaleźć taką drogę, że nie stoisz gdzieś, to spoko w sumie. Dojeżdżam ok 40 minut, do godziny w jedną stronę, w zależności, co się dzieje na drodze i czy nie jedzie jakaś zawalidroga, której nie mogę wyprzedzić. Po drodze mijam budowę obwodnicy i często tam wyjeżdżają jakieś traktory albo koparki, ruch jest duży, ciężko wyprzedzić. Latem jeździłam ok. 30-40 minut.
czyli miałabym podobną odległość do was

Cytat:
80metrów mogłabym mieć, tylko tutaj dochodzi jeszcze kwestia wysokiego czynszu, no i jak napisała miśkowa - taniej wyjdzie te 150m2, a jak my chcemy 100m2 i mamy jeszcze własną działkę, to sprawa jest raczej przesądzona.

A wiecie, że ja zawsze w szafie mam porządek? i to jest chyba jedyne miejsce, w którym jestem porządniejsza niż TŻ
Stary 2013-11-05, 09:51   #2483
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, że ja zawsze w szafie mam porządek? i to jest chyba jedyne miejsce, w którym jestem porządniejsza niż TŻ
Ja mam w szafie porządek naprawdę bardzo długo. Następuje jednak zawsze moment nieuwagi i niedbałości i lawinowo na mojej półce robi się kocioł

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-11-05, 09:55   #2484
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
helo.

Ja też!
Moja koleżanka ma mieszkanie blisko 100 m2, salon z kuchnią + łazienka, sypialnia+łazienka, pokój do pracy, pokój dla dziecka, pokój dodatkowy. I dużo miejsca w korytarzach na szafy. Bosko, to mój ideał.
Ceny są oczywiście zaporowe, ale nie do końca, bo za m2 mieszkania o dużym metrażu płaci się dużo mniej, nawet o kilka tysięcy, niż za m2 w mieszkaniu 50 m2.
Stary 2013-11-05, 09:59   #2485
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli miałabym podobną odległość do was

80metrów mogłabym mieć, tylko tutaj dochodzi jeszcze kwestia wysokiego czynszu, no i jak napisała miśkowa - taniej wyjdzie te 150m2, a jak my chcemy 100m2 i mamy jeszcze własną działkę, to sprawa jest raczej przesądzona.

Moja koleżanka wczoraj mnie zastrzeliła, jak mi powiedziała, że płaci za swoje 50-metrowe mieszkanie ponad 700zł czynszu. Jestem w szoku do tej pory, że tak drogo. W ciągu ostatnich kilku lat podnieśli jej o 50%

Cytat:
Ja mam w szafie porządek naprawdę bardzo długo. Następuje jednak zawsze moment nieuwagi i niedbałości i lawinowo na mojej półce robi się kocioł
to ja podobnie. Dopóki jest porządek, to jest super, ale potem moment nieuwagi i już jest lawina wypadająca z szafki. W mojej nowej garderobie mam oczywiście ambicję mieć porządek i obiecałam tż, że go stamtąd wyprowadzę do worków, jak nie będzie się pilnował

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja też!
Moja koleżanka ma mieszkanie blisko 100 m2, salon z kuchnią + łazienka, sypialnia+łazienka, pokój do pracy, pokój dla dziecka, pokój dodatkowy. I dużo miejsca w korytarzach na szafy. Bosko, to mój ideał.
Ceny są oczywiście zaporowe, ale nie do końca, bo za m2 mieszkania o dużym metrażu płaci się dużo mniej, nawet o kilka tysięcy, niż za m2 w mieszkaniu 50 m2.
to prawda, najdroższe są małe dwupokojowe mieszkania, sama nie pogardziłabym takim 100-metrowym mieszkaniem w mieście i jeszcze jakby był ogród albo jakiś większy balkon czy taras, to tym bardziej, ale mam wrażenie, że to jednak mało realne.
Zobaczymy jednak po zimie, jak się będzie dojeżdżać w śniegu i mrozie
Stary 2013-11-05, 10:03   #2486
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie masz mój tz ma tak jak ty

ja jak miałam małą szafę to również zdarzał mi się bałagan, ale że teraz ubrań nie mam poupychanych i wszystkie od razu widzę i łatwo wyciągam, to nie mam potrzeby robić kotła

za to mam bałagan w szkłach i zasłonki muszę uprać

A, powiem wam, że mam malutki przełom z kotem. Oczywiście dalej się dotykać nie da i przy wyciągnięciu do niego ręki ucieka, ale jest wyjątek. Jak go głaskam w legowisku to najpierw parcha, ale po chwili już zaczyna mruczeć, kładzie się na plecach i domaga głaskania i miziania.
A wczoraj jeszcze jak kładłam się spać, to nie było tż i Czarny zajął jego miejsce w łóżku. Spaliśmy tak razem z godzinę do powrotu tż.
Stary 2013-11-05, 10:44   #2487
miskowa
Zakorzenienie

dziewczyny, jak złagodzić zupę dyniową?
Zrobiłam wczoraj z małej dyni zupę, miałam w lodówce jakąś papryczkę małą od mamy i nie sądziłam, że jest ona aż tak ostra. Ja nie lubię pikantnego żarcia, więc zupa jest dla mnie nie do zjedzenia. Dolać mleka kokosowego? Nie chce mi się kupować drugiej dyni i dorabiać, bo nie zjem aż tyle tej zupy, a nie chcę też wylewać, bo nienawidzę marnowania jedzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:58   #2488
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, jak złagodzić zupę dyniową?
Zrobiłam wczoraj z małej dyni zupę, miałam w lodówce jakąś papryczkę małą od mamy i nie sądziłam, że jest ona aż tak ostra. Ja nie lubię pikantnego żarcia, więc zupa jest dla mnie nie do zjedzenia. Dolać mleka kokosowego? Nie chce mi się kupować drugiej dyni i dorabiać, bo nie zjem aż tyle tej zupy, a nie chcę też wylewać, bo nienawidzę marnowania jedzenia
Mleko kokosowe, zwykłe mleko, śmietanka - dla złagodzenia smaku
Ja z kolei zrobiłam wczoraj i wyszła mi trochę za mdła, ale dodałam płatków chilli, imbiru, pieprzu i przecieru pomidorowego i jest ok.
Stary 2013-11-05, 14:53   #2489
biia
Wtajemniczenie

też muszę się wziąć za porządki.
ale jesteśmy ostatnio zawaleni robotą i wykończeni. dodatkowo pobolewa mnie ucho. czekam na telefon kiedy mogę wpaść do znajomego lekarza i coś nie dzwoni długo.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:59   #2490
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie masz mój tz ma tak jak ty
Ależ ja nie powiedziałam, że mam teraz porządek
Aktualnie mam kocioł właśnie, na szczęście tylko w jednej półce. Na pozostałych jest kurz. No i być może coś się wywali przy okazji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości