Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 13:18   #2371
asia27100
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

A to dobre, zdolna jesteś Bo chyba jeszcze tak nie urosłaś by się w łożku nie mieścić
ba! nowe małżeńskie łoże! nie wiem co to robiłam..

a tz mi dziś powiedział że mi się zaczął robić brzuszek (ciążowy, tłuszczykowy mam od zawsze), ale w łóżku jeszcze się mieszczę

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 10 tc i tak mi się zrobiło smutno, że to już... ćwiartka minęła
a ja się nie mogę doczekać tego kiedy poczuję malucha, wyskoczy mi typowy ciążowy brzuch.. tych dolegliwości z początka ciązy nie będzie mi brakować

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

i ja też ćwiczyłam z Ewką i Mel, a teraz dostałam na urodzinki (które mam dziś) rowerek stacjonarny co by mi tyłek nie sflaczał
sto lat!
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Nareszcie dziś ostatni dzień pracy:-D myślę że do 18 dam rade. Wczoraj miałam dziwna sytuację w pracy i mogę stwierdzić że mój organizm się trochę zmienił. Robiłam klientce stopy i z nią rozmawiałam, stałam cos wzięłam, cos zaniosłam i rozmawiam z nią i nagle mam zadyszke, jakbym biegała z jakiś 5 min. Ona do mnie chcesz przerwę bo widzi że sapię... normalnie byłam w szoku..
ja też szybko się męczę, do pracy przychodze zasapana i zgrzana... a jeszcze nie ma brzucha
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Pochwalę się. Dzisiaj dostałam do testowania szczoteczkę elektryczną Oral - B. Jeszcze nigdy nie udało mi się nic takiego.Więc będę dobrze dbała o ząbki w ciąży.'
fajno! szczoteczka elektryczna to dobra inwestycja bo naprawde czuc roznice

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:23   #2372
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
OlaBoga
Ja mam swoje bez ciąży takie pokaźne więc teraz to już zwariowac idzie. To jednak ciężar jest A bluzki mam prawie wszystkie z dekoltami więc tak aż mi trochę głupio
No wyobrażam sobie mam znajomą taką chudzinkę, która ma biust w rozmiarze F dla faceta fajnie bo ma na co popatrzeć ale dla niej obciążenie na kręgosłup straszne... Jak masz co to pokazuj

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:25   #2373
wranes
Raczkowanie

No to jestem po wizycie . Wszystko jest ok, serduszko bije, mierzy 6,27 i ciągle odwrócone tyłem. Posiew pobrany i czekamy na wyniki. Jutro zaczynam 14 tc
W drodze powrotnej kupiłam trochę kapusty kiszonej, bo mi się zachciało, to już od razu połowę wciągnęłam a zaraz potem drożdżówkę z wiśniami .
2011 - 16 tc ze szwem McDonalda
2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc
30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo
09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:27   #2374
Seleniti
Zadomowienie

wranes super wiadomości

Stary 2013-10-31, 13:33   #2375
ab_cd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
VwVampirka - mi i mojemu meżowi przypomina to barszczyk ale naprawdę jest bardzo bardzo zdrowy mozna poczytac o tym w internecie.

Wiec tak: obierasz surowe buraczki i kroisz je na miejsze kawałki ja zazwyczaj robie z 5kg i wkładam w słoiki (5l itrowe lub 3 litrowe). Tak, aby praktycznie zajeły cały słoik, ale zeby było jeszcze troche miejsca na piane ktora sie tworzy podczas kiszenia. Zalewam to przygotowana wodą z sola (do dzbanka wlewam gorąca wode i dodaje 1-2 łyzki soli). Do słoika z buraczkami dodaje 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego i owoc jałowca. Oraz 2-4 ząbki czosnku w sezonie zimowy nawet i więcej. Zakrecam słoik odstawiam do szafki ( w ciemne miejsce) i czekam 5 dni jak sie zakisi. Sok zlewam do butelek a buraki juz wyrzucam.

Na zdrowie!

Aby uwiarygodnić własciwosci tego soku dodaje link:

http://mojetwojezdrowie.wordpress.co...znicze-warzyw/
http://www.zyj-zdrowo.aras.pl/kiszon...z-burakow.html tu na 6 stronie jest o właściowsciach warto poczytac i komentarze.
Hope proszę u mnie w pracy ksiegowa mnie tym soczkiem zaraziła miala okropne wyniki krwi bardzo wysoki trójglicerydy i ktos jej powiedział ze to bardzo obniza ja jestem po sobie przykładem ze ten soczek ma bardzo dobre własciwosci ale przyznam szczerze ze teraz w ciazy przez te mdłosci umyka picie :/
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 13:44   #2376
gosius91
Zakorzenienie

Widze, ze temat o tabletkach, ja tez brałam magne b6, a teraz mi przepisał magnezin nie dosc ze wiecej tabletek to jeszcze tanszy

Ogarnełam wszystko, zostawiłam mamie kuchnie do sprzatniecia tylko.. Padam, a tu jeszcze dalsza czesc zakupow I wieczorem musze przetestowac "dermacol" ktory przyszedł dzisiaj, mam nadzieje, ze bedzie dobry - bo nie chce straszyc ludzi jutro na cmentarzu

Jestem bez sił.. Zaraz patrzec a bedzie ciemno Nie znosze tego, i jeszcze nie moge sie dalej przestawic na zmiane czasu ciagle wstaje chwile po 7 A jak maz wychodzi do pracy w nocy, dzisiaj np o 4 to sie kreciłam prawie godzine Macie jakis sprawdzony sposob na sen ?

Miłego popołudnia - zajrze wieczorkiem dopiero ;-)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:16   #2377
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Dziewczyny mam tak ogromne cycki Mam tylko jeden biustonosz w którym czuję się dobrze... Ja nie wiem jak to dalej będzie. Mąż stwierdził, że jak będę karmic to o pępek mi się będą odbijac
Hihi moje też strasznie urosły ale poza ciążą/karmieniem to maleństwa więc nie narzekam Tylko muszę staniki odkopać, dziś do żłobka szłam bez i cały dzień chodze bo za ciasny był a nei mam czasu poszukać
Ale współczuje jak boli kręgosłup

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem, że mama ma taką koleżankę w pracy, która karmi swoje dziecko piersią, które ma 6 albo 7 lat paranoja, bo to już przecież żadnych składników odżywczych nie ma, praktycznie sama woda
A o matko a to weteranka Chyba w wysokich obcasach był kiedyś artykuł o takich mamach dziwnie to wygląda jak dziecko podchodzi i na stojaka ciągnie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
No to jestem po wizycie . Wszystko jest ok, serduszko bije, mierzy 6,27 i ciągle odwrócone tyłem. Posiew pobrany i czekamy na wyniki. Jutro zaczynam 14 tc
W drodze powrotnej kupiłam trochę kapusty kiszonej, bo mi się zachciało, to już od razu połowę wciągnęłam a zaraz potem drożdżówkę z wiśniami .
Super, ze wizyta udana

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jestem bez sił.. Zaraz patrzec a bedzie ciemno Nie znosze tego, i jeszcze nie moge sie dalej przestawic na zmiane czasu ciagle wstaje chwile po 7 A jak maz wychodzi do pracy w nocy, dzisiaj np o 4 to sie kreciłam prawie godzine Macie jakis sprawdzony sposob na sen ?

Nie mam pojęcia, ja tez sie wiercę z godzinę - dwie jak mnie wybudzi coś

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 14:24   #2378
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witajcie kochane ja sie dzisaj ogarnac nie moglam , takiego lenia mialam ale mala mobilizacja nastapila bo znajomi nas wieczorkiem odwiedza wiec ide zrobic plusku pluslu a potem jakies salatki przygotowac
Nawet apetytu niemam ;( jadlam dzisaj sucharki !!!!!!

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Widze, ze temat o tabletkach, ja tez brałam magne b6, a teraz mi przepisał magnezin nie dosc ze wiecej tabletek to jeszcze tanszy

Ogarnełam wszystko, zostawiłam mamie kuchnie do sprzatniecia tylko.. Padam, a tu jeszcze dalsza czesc zakupow I wieczorem musze przetestowac "dermacol" ktory przyszedł dzisiaj, mam nadzieje, ze bedzie dobry - bo nie chce straszyc ludzi jutro na cmentarzu

Ja zasypiam o 21.00 a potem budze sie o 2.00 i patrze w sufit rano o 8 sie budze a o 11 mam drzemke masakra

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
No wyobrażam sobie mam znajomą taką chudzinkę, która ma biust w rozmiarze F dla faceta fajnie bo ma na co popatrzeć ale dla niej obciążenie na kręgosłup straszne... Jak masz co to pokazuj
Znam ten ból, moje tez sa pokaźne, i tak strasznie bola wieczorem , choc niepowiem uwazam ze ja atut
Stary 2013-10-31, 14:31   #2379
agaaga89
Zakorzenienie

Jak dobrze poodpoczywać... na wizażu

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:33   #2380
kasiab91
Zakorzenienie

Widzę, że dużo osób ze znajomymi się dziś spotyka. Nasi Ci najbliżsi nie przyjeżdżają w tym roku jakoś...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:53   #2381
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Podczytywałam was na telefonie, ale teraz w końcu spokojnie mogę usiąść przed laptopem i jak człowiek się zaangażować w forum...

Posprzątałam chałupkę, zrobiłam obiad (makaron z serem ) co by się nie przemęczać no i byłam na spacerku bo piękna pogoda...

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
rowerek stacjonarny co by mi tyłek nie sflaczał
Ja też mam rowerek ale niestety stoi i się kurzy. Mobilizuje się i się zmobilizować nie mogę.
A czas najwyższy bo mi tyłek również sflaczał i uda:/

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 15:09   #2382
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Nie mam internetu od rana na komputerze bo jakaś awaria jest więc nie wiem jak ja Was nadrobie dzisiaj, całe szczescie ze zaraz weekend to moze uda mi się być w miarę na bieżąco oby tylko mi naprawili tego neta bo z komórki się nie da normalnie pisac :banghead: buziaki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:22   #2383
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ja byłam z rodzicami na zakupach, jej nic nie kupilismy i 180 poszło, a jeszcze wedliny i troche chemi trzeba kupic na wieczor

Miłego dnia, bo ja dzisiaj sprzatam, bo wczoraj tego nie robiłam. I dzisiaj zjazd rodziny.. Bedzie wesoło Nie wiem jak przetrwam ten weekend.

za wizyty - jesli sa (nie jestem na biezaco dzisiaj )

Powodzenia na weekendzie. Na pewno będzie lepiej niz sobie to wyobrażasz.

Selenti reakcja mamy Tz, jakoś mnie nie zaskoczyła... A mogę wiedzieć ile Tż ma lat???
A poza tym tak jak już ci kiedyś pisałam że już wkrótce jak się oswoją z tą myślą będą się cieszyli razem z wami...

Kasiab91 dziewczyno ale cie los pokarał teściową... Masakra jakaś, jak ty z nią wytrzymujesz... Dobrze że masz cudownego męża no i istotkę która da ci wiele szczęścia i miłości

U nas też jest zjazd rodzinny jutro, a w sobotę jedziemy do babci malża. Ale ja lubie taki czas... Bo są to ludzie bardzo nam bliscy...

Nie możesz się tak martwić i przejmować, chodzić przygnęniona... Pakujcie sie i uciekajcie gdzie pieprz rośnie, to nie tak powinno wygladać wasze życie...

A w niedziele odpoczywamy i spotykamy się ze znajomymi

Kaorlak udanego wyjazdu. Nie przemęczaj się

Pikaso fajnie że możesz szcoteczkę wypróbowac. Ja planuje sobie taka kupić.

Hope
zobaczysz wszystko będzie ok. Filmik jest super... biedny chłopczyk nie widział co wybrac banan czy spanko

kasiab91 nie przeparaszaj... my jestesmy tu po to by ci chociaż duchowo pomoc... Wal do nas smialo... ZAWSZE

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
A no i siebie muszę ogarnąc, mąż mnie na kolacje zaprosił
super mąż... Bawcie sie dobrze

Selenti 7 lat??????????????????? To chyba jakiś żart

Wranes za dobre wyniki i udaną wizytę...

A muszę się pochwalić. Wygrałam w PGNIG pendrive 8 gb - podobno brałam udział w jakimś konkursie i zostałam laureatem, nie pamiętam ale fajnie że wygrałam hihih

A no i jakieś 2 tyg temu zapisałam się do Fisher Price no i czekam i czekam na grzechotkę i nic... Dostałyście po zapisaniu się na ich stronę, czy to ściema?????????

Mama Franka

Stary 2013-10-31, 15:29   #2384
Seleniti
Zadomowienie

Justyna , mnie też jej reakcja nie zaskoczyła czułam , że tak będzie tż 26 , jego rodzice przy 60-tce.
Wypytałam tż jak jej to powiedział, to mówi, że jej powiedział, że będzie babcią, pierwsze pytanie czy żartuje, a później czy ogupł wolę nie wnikać co dalej

Jak mi to mama powiedziała, to też myślałam, że żartuje

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-10-31 o 15:32
Stary 2013-10-31, 15:34   #2385
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Selenti to twój Tż wcale nie jest taki młody. A rodzice no coż moga być troche w szoku. Ale wydaje mi się że jak każdy potrzebują czasu... Tekst czy"ogłupł" może i nie na miejscu - ale przypiszmy to szokowi jakiego doznała

Nie martw się zobaczysz wszystko się ułoży...

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 15:36   #2386
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Selenti to twój Tż wcale nie jest taki młody. A rodzice no coż moga być troche w szoku. Ale wydaje mi się że jak każdy potrzebują czasu... Tekst czy"ogłupł" może i nie na miejscu - ale przypiszmy to szokowi jakiego doznała
Nie martw się zobaczysz wszystko się ułoży...
Oj tak teraz to pozostaje tylko cierpliwie czekać

Stary 2013-10-31, 15:47   #2387
Light Limara
Zadomowienie

Chcę się tylko zameldowć. Czytam Was, ale nie nadążam. Może od stycznia, bo wtedy już będę na l4.

Mam pytanie do tych dziewczyn co już mają dzieci. Czy takie wspaniałe piersi zostaną czy wrócą do pierwotnego stanu? Bo chyba muszę sobie zdjęcie zrobić, jak mają zamiar wrócić do rozmiaru sportowego.
Stary 2013-10-31, 15:53   #2388
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Chcę się tylko zameldowć. Czytam Was, ale nie nadążam. Może od stycznia, bo wtedy już będę na l4.

Mam pytanie do tych dziewczyn co już mają dzieci. Czy takie wspaniałe piersi zostaną czy wrócą do pierwotnego stanu? Bo chyba muszę sobie zdjęcie zrobić, jak mają zamiar wrócić do rozmiaru sportowego.
pytałam o to mamy i ona powiedziała, że różnie to bywa, u niej akurat piersi bardzo urosły z miseczki B jak przestała karmić to trochę zmalały, ale nadal miała piękny biust, po 2 dzieci takie duże C małe D, ale jak już się urodził mój najmłodszy brat, to biust straciła i zwiotczał z resztą wiek też już robi swoje

Stary 2013-10-31, 15:54   #2389
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Light Limara z tego co wiem ( a dzieci jeszcze nie mam) biust wraca do swoich pierwotnych kształtów, wiec bierz aparat i rób zdjęcia pamiątkowe...

Selenti najtrudniejszy krok juz za Tż... Teraz może być tylko lepiej... 3mam kciuki

Zmykam posiedzieć troszkę nad księgowością małża, ale będę zaglądała do Was...

Mama Franka

Stary 2013-10-31, 16:04   #2390
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Salenti, reakcja twojej teściowej nie taka zła Wole nie pisać na ogólnym jak mój Teściu nazwał mojego Tż-ta po tym jak się dowiedział, no ale się nie przejmujemy cała reszta się cieszy razem z nami, a niestety nie wszystkim dogodzi
Stary 2013-10-31, 16:23   #2391
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
macie trochę słodyczy na lepszy humorek :
Widziałam coś podobnego z tortem

Cytat:
Wiesz kochana najgorsze jest to, że ja jestem u nich i zbyt wiele nie mogę. No jakoś tak jestem wychowana, że nie umiem za dużo tu robic, bo nie mieszkam u siebie. Taka jakaś dziwna podświadomosc Nie wiesz tak naprawdę czego możesz się spodziewac. Czy wejdzie i pogada normalnie czy wejdzie i zaraz dopiecze, że kwiat nie podlany, bo to JEJ. Kazałam jej już zabrac te kwiaty no ale jakoś nie zabiera. Moja mama też mieszka z teściową, ale tam nie ma czegoś takiego. Każdy ma swoje i nikt nie wchodzi tak sobie po coś. Każdy żyje swoim życiem i jest super jedna do drugiej ma szacunek, a mój szacunek do teściowej dawno zgasł...
U mnie w domu też tak było, że do mojego pokoju nawet rodzice pukali i pytali się, czy mogą wejść.
Jak gdzieś się mieszka, to jest to oczywiste, że traktuje się to miejsce jak swoje i jeśli teściowa nie potrafi tego uszanować, to też bym uciekała Nawet na większości stancji właściciele potrafią uszanować prywatność najemców

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Kochane co na pecherz?! Wlasnie bylam w aptece i mowia zeby wszystko skonsultowac z lekarzem, bede na wizycie w nastepnym tygodniu a do tego czasu chcialabym cos co pomoze i nie zaszkodzi
Jeśli chodzi o bakterie to żuravit lub po prostu żurawinka. Ale jeśli piecze, to lepiej do gina po receptę

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
VwVampirka - mi i mojemu meżowi przypomina to barszczyk ale naprawdę jest bardzo bardzo zdrowy mozna poczytac o tym w internecie.

Wiec tak: obierasz surowe buraczki i kroisz je na miejsze kawałki ja zazwyczaj robie z 5kg i wkładam w słoiki (5l itrowe lub 3 litrowe). Tak, aby praktycznie zajeły cały słoik, ale zeby było jeszcze troche miejsca na piane ktora sie tworzy podczas kiszenia. Zalewam to przygotowana wodą z sola (do dzbanka wlewam gorąca wode i dodaje 1-2 łyzki soli). Do słoika z buraczkami dodaje 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego i owoc jałowca. Oraz 2-4 ząbki czosnku w sezonie zimowy nawet i więcej. Zakrecam słoik odstawiam do szafki ( w ciemne miejsce) i czekam 5 dni jak sie zakisi. Sok zlewam do butelek a buraki juz wyrzucam.

Na zdrowie!

Aby uwiarygodnić własciwosci tego soku dodaje link:

http://mojetwojezdrowie.wordpress.co...znicze-warzyw/
http://www.zyj-zdrowo.aras.pl/kiszon...z-burakow.html tu na 6 stronie jest o właściowsciach warto poczytac i komentarze.
Dziękuję
Tylko co to jest owoc jałowca? Przyprawa jakaś?

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa wsparcia, utwierdzające mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłam.

Dziś wyszłam z domu o 7 i właśnie wróciłam.
Zaliczyłam 3 przychodnie.
Zapisałam siebie na prenatalne (mam złe skierowanie, muszę wymienić na takie na specjalnym druku), na rehabilitację i syna do Międzylesia do kolejnej poradni. Jestem wykończona. Cały czas wymiotuję.
No to najwyższy czas na to zwolnienie

Cytat:
Nikii jak na razie siała panikę, ale jak to pisałyście i tak jak mi to powiedział kuzyn TŻ, że teraz to ogromny szok, ale z czasem się ucieszą
spodziewałam się takiej reakcji i nie oczekiwałam ogromnego wybuchu euforii w tej kwestii, dlatego bardziej liczę na to, że jak już obawy miną to wtedy przyjdzie czas na radość mam nadzieję, że się nie przeliczę
Teraz jest w szoku, ale na pewno się ogarnie szybciej niż myślisz i jeszcze Ci TŻ ustawić pomoże

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A muszę się pochwalić. Wygrałam w PGNIG pendrive 8 gb - podobno brałam udział w jakimś konkursie i zostałam laureatem, nie pamiętam ale fajnie że wygrałam hihih
Gratki

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Dzieci nie mam, ale nasłuchałam się, że nie dość, że są wypompowane, to jeszcze oklapnięte

Seleniti, to ja widziałam, jak do babki (koleżanki mamy) w miejscu publicznym podszedł 4-5 letni synek, rozpiął Jej bluzkę, sam sobie wyjął cyca i zaczął go doić
A Ona nic sobie z tego nie robiła
w końcu matka karmiąca

A koleżanka widziała jak jej kuzynce przy innych członkach rodziny (kuzynach, dziadkach itd.) dzieciak 3 letni wyjął sam 1 cyca, zaczął go doić, a w międzyczasie wyjął drugiego i zaczął się nim bawić

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:29   #2392
Seleniti
Zadomowienie

Vampirko ja się właśnie tego boję, bo dzieci karmione piersią czasem tak mają, że nawet jak je kobieta weźmie na ręce to oglądają cyce, albo pchają łapki i nie ważne czy to własna mama czy nie moja kuzynka jak miała roczek to tak właśnie robiła, ale ona to jeszcze sobie chciała wyciągać mam nadzieję, że nie wszystkie dzieci są takie, ja bym takiej samowolki chyba nie zniosła ale jeżeli dane mi będzie karmić to dłużej jak rok, półtora nie będę, więc może mnie to ominie, a moje dziecko będzie miało w sobie chociaż odrobinę wstydu

Stary 2013-10-31, 16:36   #2393
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dziewczyny... Nie będę do was długo już należeć. Miałam prenatalne. Jest źle! Wodniak karku, tzn przezierność karkowa mocno powiększona. Na 90 % zespół turnera. Testy z krwi zrobiłam. We wtorek będą wyniki. W środę idę do szpitala. Będę tam do piątku. Mam mieć amniopunkcje. A potem... Decydujemy się na terminacje. Jas nie jestem w stanie urodzić świadomie chorego dziecka. Także żegnam się z wami już teraz bo nie będę raczej w stanie was czytać.
Powodzenia wam wszystkim

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:08   #2394
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Nie będę do was długo już należeć. Miałam prenatalne. Jest źle! Wodniak karku, tzn przezierność karkowa mocno powiększona. Na 90 % zespół turnera. Testy z krwi zrobiłam. We wtorek będą wyniki. W środę idę do szpitala. Będę tam do piątku. Mam mieć amniopunkcje. A potem... Decydujemy się na terminacje. Jas nie jestem w stanie urodzić świadomie chorego dziecka. Także żegnam się z wami już teraz bo nie będę raczej w stanie was czytać.
Powodzenia wam wszystkim
O Boże... A może idź sprawdź to u innego lekarza?? Ja bym tak zrobiła, wiadomo niekiedy można się pomylic, szczególnie u maluszka który się wierci i kręci...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-31, 17:09   #2395
ab_cd
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia wam wszystkim
Bardzo mi przykro, okropnie się czyta tak smutne wiadomości. Bądź silna i dzielna trzymaj się ciepło. Az ciężko cokolwiek mi napisać.....
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:10   #2396
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
O Boże... A może idź sprawdź to u innego lekarza?? Ja bym tak zrobiła, wiadomo niekiedy można się pomylic, szczególnie u maluszka który się wierci i kręci...
To było tak widoczne że nawet ja widziałam że coś jest nie tak. Ta przezierność to była tak duża jak pół grubości mojego dziecka. We wtorek mam wizyte u swojego lekarza, pogadam z nim a w środę amniopunkcja i pobyt w szpitalu.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:13   #2397
Seksta
Rozeznanie

A u mnie po problemie: z racji tego.ze moj gin to znajomy taty to wystarczyl jeden telefon i skierowanie na prenatalne refundowane dzierze juz w dloni ))))
na cmentarzu bylam dzis wiec teraz 3 dni totalnego relaksuuuu )))

takze w przyszlym tygodniu mam prenatalne

ale produkujecie!!!! Udanego wieczoru wszystkim )))

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 17:15   #2398
Seleniti
Zadomowienie

dwakolory bardzo mi przykro, źle się czyta takie smutne wiadomości ciężko cokolwiek więcej napisać, szczególnie w Twojej sytuacji trzymaj się Kochana.

Stary 2013-10-31, 17:15   #2399
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
To było tak widoczne że nawet ja widziałam że coś jest nie tak. Ta przezierność to była tak duża jak pół grubości mojego dziecka. We wtorek mam wizyte u swojego lekarza, pogadam z nim a w środę amniopunkcja i pobyt w szpitalu.
Bardzo Ci współczuję Kochana!!! Jakie to jest okropne, ☠☠☠☠a życie jest jednak brutalne
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-31, 17:19   #2400
Seksta
Rozeznanie

Piszac nie widzialam wiadomosci....jej ale przykro dwakolory trzymaj sie....

Co to znaczy terminacja?

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości