|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Kurde wszystko mi sie pokończyło, w lodówce tylko światło zostało, a ja czekam na wypłate jak na zbawienie. I pewnie przyjdzie po godz 16 jak zwykle jak najwiecej ludzi w sklepie będzie. A jeszcze jutro swieto to ludzie pewnie dostali małpiego rozumu i będą szaleć jakby jutro miał być koniec świata. Już rano widziałam kolejki przed zamknietą jeszcze cukiernią. W sklepach też aż ciemno od ludzi.
|
|
|
|
#1892 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O kurcze,robie z dzieci satanistow ![]() Dobrze chociaz,ze sami satanisci sa dookola nas. Nie wyrozniamy sie
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ważne pytanie, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi i teraz sie zastanawiam. Mam kolejne L4 i ono jest takie "odbite" przez kalke jak zwykle, tylko pieczątki są oryginalne. Ale na pieczątce podpis lekarza jest tylko ten odkalkowany. Tak ma być?? To wystarczy?? Nie musi być oryginalnego podpisu??
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, ze sie przewijala - ale co na zgage ? Ta cholera zyc mi nie daje, a w nocy sen zakloca
![]() W ogole dzien dobry. Ja wlasnie sie przebudzilam - rano bylam w urzedzie, banku i zobaczyc jak sytuacja z babcinym grobem. Potem wyprawilam meza do pracy i padlam ta sennosc to chyba moj glowny objaw ciazy, bo nic tylko bym spala :p ale zaraz sie zbieram, bo postanowilam na jutro sama wiazanke zrobic. Mam fajna baze - wiklinowa kule, to cos wymysle A co do cmentarzy - uwielbiam po nich chodzic. I co roku od malego zaliczam wszystkich bliskich (oprocz dziadka wszystkich mam na miejscu). Maz od kilku lat tez chodzi po "moich" grobach z kilku prostych przyczyn- nie lubi tego az tak jak ja (fanka 1listopada), nie ma az tylu bliskich ilu ja mam tutaj no i zeby jechac do ciotecznych stryjecznych babc tudziez innych potrzebuje dni 3. Jeden cmentarz pod warszawa, drugi kolo zamoscia a nastepny jeszcze w innym kierunku. Do tej pory nie krzyczal, zeby jechac, chociaz go pytalam. Widac nie ma poki co tak silnej potrzeby jak ja. Ale jesli powiedzialby slowo to wszystko mozna pogodzic Najgorsze, ze dzisiaj doszlam do grobu, podgarnelam i zanim wrocilam brzuch byl nieprzyjemnie twardy. Boje sie jutra. Ok, babcie (jako najblizsza) mam na poczatku, ale oprocz niej na jednym cmentarzu 8 innych osob, porozrzucanych. Dodac dwa inne cmentarze w miescie. Uh, az nie chce myslec. Boje sie, ze za duzo nie pospaceruje ... Ale mam nadzieje, ze za rok pogoda dopisze i bedziemy mogli z wozeczkiem nadrobic moj jutrzejszy 'zastoj'
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
cześć
zaczynam nadrabianie, chociaż trochę podczytywałam bez logowania, nie dałam rady pisać, dopiero ogarnęłam niższe krzesło na laptopa żeby było wygodnie. hmmm rzuciło mi się w oczy, że piszecie o Halloween he nigdy nie obchodziłam i nie mam zamiaru, szczerze mówiąc zawsze wydawało mi się to "święto" takie głupkowate . Mogę polecić za to film "Halloween" ale pierwszą wersję z 1978 http://www.filmweb.pl/film/Halloween-1978-6009 . Klimat, muzyka są nie do podrobienia. Druga część też jest dobra. Reszta do bani.A co jutrzejszego święta... nie cierpię go i jeżdżenia na groby zmarłych najbliższych mi osób. Dlatego, że śmierć bliskich mnie przeraża i staram się o niej nie myśleć. Obce groby odwiedzać mogę. Praktycznie oprócz pogrzebów i 1 listopada nie chodzę na groby. |
|
|
|
#1897 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też wkurzają inni ludzie... Trzeci dzień mam chandrę i baaaardzo muszę uważać, żeby nie mówić niemiłych rzeczy. Dlatego też mało pisałam ostatnio, bo nie chciałam być taka cierpiąco-jęcząca na forum, w dodatku bez wyraźnego powodu Niemniej moja mama już od początku ciąży przyjęła taką taktykę, że jak się z czymś nie zgadzam, coś krytykuję, coś mnie irytuje, to ona ciągle powtarza "to przez ciążę, bądźcie dla niej wyrozumiali". I tak na wszystko może powiedzieć... Szlag mnie wtedy trafia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo u mnie zawsze położna wszystko wypełnia, lekarz tylko daje karteczkę z datą, resztą ona się zajmuje. Może on się podpisuje wcześniej? Ale zostawiłby jej cały bloczek ze swoimi podpisami? Kurczę, że też nie mam żadnego żeby sprawdzić. A miałam kserować wszystkie...A co do wypłaty to też czekam na pobory męża i chyba już nie będzie. Bo skoro pierwszego dnia roboczego przychodzą, to pewnie będą w poniedziałek dopiero
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpowiednik polskiego Halloween to Dziady
![]() Jeśli ktoś czytał, to tak kiedyś obchodzono w Polsce to święto, wywodzi się ono z obrządku pogańskiego. Ja dopiero zaczynam sie zapoznawać z tym świętem tutaj w UK i przyznam szczerze, ze wydaję się to być fajną zabawą, choć mało wiem jeszcze o zwyczajach i zabawach jakie się tu praktykuje. Tż dzielnie składa komodę, w salonie syf zrobił jak cholera, styropian wala się wszędzie, wszystko porozwalane. Ale siedzę cicho i się nie odzywam, niech składa ![]() Dobrze, że nie słyszycie jak przy tym bluźni ...
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-31 o 15:50 |
|
|
|
#1899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam dzisiaj czwarty dzień focha i podobnie jak w przypadku mangusi wkurza mnie że jest niedomyślny i nie wstanie i nie pomoże. Dzisiaj mam postanowienie - chcę posprzątać i będę wymagać bardzo dużego jego udziału. Dostanie kartkę co i gdzie ma zrobić bo inaczej to się nie domyśli - kurde jak powiem sprzątnij kuchnię to ogarnie blaty i podłogę ale ani szafek, piekarnika, okapu czy lodówki nie przetrze. Pranie jak robi to owszem, rzeczy wyjmie ładnie i nawet dobrze (no braaaawo - sarkazm mój) ale już trzeba wybitnego wysiłku żeby wybebeszone ciuchy które nie idą do prania włożyć z powrotem do kosza. Nosz kurde ![]() ![]() I mam tak od kilku dni, naprawdę normalnie jestem bardzo spokojną i miłą osobą |
|
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się denerwuje jest już ta godzina a mąż jeszcze w Berlinie, nie wiadomo kiedy go rozładują, a biorąc pod uwagę co się dziś dzieje na drogach to pewnie dopiero rano wróci
![]() Jeszcze będę musiała sama na groby pojechać
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Ja też
Może dlatego, że jeszcze nikt z moich bliskich nie umarł w ciągu mojego życia. Uwielbiam chodzić po cmentarzu i czytać co jest napisane na grobach ![]() Biorę się chyba za kolejne pranie ciuszków małej Blanki ![]() Co do proszków to używałam już Dzidziusia i Jelp'a - wg mnie nie ma żadnej różnicy, w dotyku i w zapachu ubranka są identyczne Także po co przepłacać
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
ja bym dziś w dziewczynę na pasach walnela. Przebiegła po czym doszła do wniosku, ze zawróci i bardzo gwaltownie to zrobiła.
Na szczęście skręcalam i jechałam wolno ale cała torebka i zakupy wylądowały na podłodze :P Co do halloween to polecam artykuł: http://www.pch24.pl/Mobile/Informacj...macja/id/18799 przyszła moja piłka do ćwiczeń ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1905 | |||||
|
Rozeznanie
|
no czesc!!
jestem juz po TYM waznym spotkaniu - w kazdym razie po tej rozmowie (trwala ok ,1,5h) bylam tak zadowolona i szczesliwa, ze postanowilam zrobic kilka zakupow dla siebie/domu i dzieciaczka. wydaje mi sie ze juz mam cala, albo prawie cala wyprawke skompletowana!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
senira666 - bardzo ladny i zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43505332] Jeśli chodzi o szyjkę to u mnie lekarz bada tylko na fotelu, za każdym razem mówi że jest w porządku, na USG nie sprawdza. [/QUOTE] no u mnie ostatnio badajac na fotelu, stwierdzil ze wszystko ok, nie ma sie o co martwic, ale i tak postanowil zbadac ja przez usg i tam wyszlo 30mm... czyli jednak tak sobie ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43509434]Ja mam ochotę udusić nawet mojego męża. Biedny jest bo co nie zrobi to mnie wkurza Mam dzisiaj czwarty dzień focha i podobnie jak w przypadku mangusi wkurza mnie że jest niedomyślny i nie wstanie i nie pomoże. :[/QUOTE]hallloooo??!! dziewczyny!! obudzcie sie!! Wy naprawde myslicie, ze faceci beda sie "domyslac" co my bysmy chcialy, zeby zrobili?! No co Wy!! moj Tz mnie uswiadomil, ze "facet to rzecz prosta" - jemu trzeba powiedziec co ma zrobic, co chesz zeby zrobil i co najwazniejsze: nie mowic o 2 rzeczach na raz!!!!! a jak w tym czasie co do niego mowimy, on cos czyta/oglada/pisze , to zapomnij!! Trzeba najpierw go oderwac od wykonywanej czynnosci, upewnic sie ze skupia uwage na Tobie i dopiero wtedy mowic!! Tez mnie wkurzalo na poczatku, ze jest taki niedomyslny i sam z siebie to niewiele zrobi, ale od czasu jak zrozumialam ta prosta zasade, to zyje nam sie o wiele lepiej. wiem, ze to brzmi to okropnie i niektorym facetom moze sie wydac obrazliwe, ale naprawde ulatwia to zycie
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Ir masz racje
im trzeba wszystko mówić. Faceci są leniwi do tego i im jest wygodniej jak babka wszystko robi a on nie musi.Ach.. Dowcip mi się przypomniał: -jak mężczyzna pomaga kobiecie przy sprzątaniu? -podnosi nogi jak ta odkurza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1907 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze przepełnia mnie spokój w tym miejscu... W tym roku pierwszy raz spędzimy te święta wspólnie i mamy opracowany plan - wyszło dziewięć cmentarzy, bo odwiedzamy też zmarłych dalszych członków rodziny (mi w zasadzie nie umarł jeszcze nikt bliski prócz Babci w ubiegłym roku). Na szczęście wszystko rozłożone na trzy dni, więc myślę, że dam radę. Nad każdym grobem przystajemy tylko na krótką modlitwę i zapalenie symbolicznego znicza - licząc po jednym na grób i tak wyszło ich ponad 30. Musiałam zrobić listę, by o nikim nie zapomnieć - w ogóle nie dowierzam teraz swojemu mózgowi ![]() Cytat:
Cytat:
) ale nauczyłam się, że z domyślnością u niego to niekoniecznie... Choć nie powiem, czasem miło mnie zaskakuje
|
|
#1908 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja np.: planuję zmienić pracę po urodzeniu dziecka i też czekają mnie ważne spotkania i mam nadzieję że pójdą dobrze ![]() Ja wiem że facet to konstrukcja prosta, i jemu trzeba jasno i prosto i najlepiej w postaci "check list", ale kurde blaszka, normalnie czuję się jakbym ja JUŻ miała w domu dziecko. Więc powinno być mi łatwiej jak się drugie urodzi, co nie? :P |
||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też gin tylko bada, usg miałam 6 października. Szyjka miała 36mm. Za tydzień mam wizytę to zapytam kiedy kolejne usg.
Co do pracy to ja po macierzyńskim też zmieniam, bo obecnej nienawidzę chociaż spoooro się nauczyłam ale dalszych korzyści oprócz umowy o pracę nie ma.na pewno pójdę na wychowawczy bo tu gdzie mieszkam nie ma publicznego przedszkola czy żłobka. Są same prywatne a w nich czesne takie, ze moja pensja by szła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 miesiace temu zapomnial o wizycie u ginekologa. przypominalam mu rano, no ale do wieczora po calym dniu pracy, jakos nagle mu to wyparowalo z glowy na nastepnym spotkaniu ok 2 tygodnie temu ginekolog sie pytal co sie stalo ze nie przyszedl i jak ja sie zaczelam smiac, ze zapomnial i ze znajac jego to ja sie bede cieszyla jak na porod przyjedzie o czasie, to ginekolog byl w szoku i powiedzial Tz ze taka zona to skarb![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43510206] Cieszę się że spotkanie poszło ok Ja np.: planuję zmienić pracę po urodzeniu dziecka i też czekają mnie ważne spotkania i mam nadzieję że pójdą dobrze ![]() Ja wiem że facet to konstrukcja prosta, i jemu trzeba jasno i prosto i najlepiej w postaci "check list", ale kurde blaszka, normalnie czuję się jakbym ja JUŻ miała w domu dziecko. Więc powinno być mi łatwiej jak się drugie urodzi, co nie? :P[/QUOTE] ja wlasciwie nie planuje zmiany pracy, ale mam w planie "rozszerzyc" dzialalnosc. no i wyglada na to, ze to co zaplanowalam zaczac w marcu, to zaczne juz teraz a co do dziecka w domu... to fakt, jedno duze juz masz ![]() tak pisalyscie o wozkach, to wkleje Wam zaraz zdjecia naszego. tylko to za chwile, bo z telefonu pojda.
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja w tej ciąży to mam często ochotę na takie "smaki z dzieciństwa".
Wczoraj robiłam 1 raz w życiu placki z jabłkami. Co prawda inne niż mój tata robił (on ciasto z drożdżami robił ale takiego przepisu nie mogłam znaleźć na szybko). A na śniadanie jadłam twaróg z miodem (jak byłam mała to babcia mi taki robiła) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale może to i dobrze bo jeśli mam coś zmieniać to właśnie w przyszłym roku |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super! Gratuluje
|
|
#1914 |
|
Rozeznanie
|
chcialam wrzucic zdjecia wozka z telefonu i nic z tego - nie dziala
w kazdym razie taki kupilismy: http://www.oclio.com/combine-trio-hi...oogle_merchant fotelik jest bezowy, a gondola i spacerowka granatowo - szara. calosc kosztowala nas 250euro (ale jest w swietnym stanie ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- dziekuje
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43509961]Oby tylko go zakazy nie zatrzymały
[/QUOTE]Oby
|
#1916 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Jeśli pozwolicie, chciałabym się dołączyć Wiem, że jest już trochę późno i Wszystkie już się znacie, ale ja też Was trochę jakby znam, bo od dawna czytam, tylko że zza krzaczka. A teraz postanowiłam się wpisać i "ujawnić", mam nadzieję, że nie przeszkadzam ![]() Mój TP to 22.01.2013, będziemy mieli Synka o imieniu Przemysław! Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz się witam serdecznie
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
hello bylismy dzis na USG i 1 spotkaniu z połozna...pobrali mi krew,dali szczepionke na grype(yyyy...??),miałam dokladne USG(troche bolalo tak mocno mi je wciskała w brzuch). Mam wymiary:
BPD 60,7mm(24w+5d) HC 239,8mm (25w+6d) AC 226,7mm(27w4d) FL 46,3mm (25w+3d) powinnam sie marwtic ,ze sa takie roznice miedzy brzuszkiem AC a np Fl? bo tu nic nie mowia,nawet ile waz(obliczyłam na necie ,ze ok 846 gram) Potwierdzilo sie ,ze dziewczynka )
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#1919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nikogo nie mam zamiaru przestawiać na moje poglądy. Proponuję jedynie więcej poczytać na temat halloween. Wtedy zdanie na jego temat może / choć nie musi się zmienić. Faktem jest iż Anton La Vey, autor biblii satanistycznej, przyznał, że Halloween jest dla satanistów najważniejszym dniem w roku. O tym można poczytać na necie dużo i interesująco... Poza tym zapewniam Cię, że w PL są prawdziwi satanisci. Pisanie o tym, że ich nie ma i że tylko dzieciaki tak się nazywają jest co najmniej niepoważne. I jeszcze jako ciekawostka - "Dobrowolny i świadomy udział w Halloween jest grzechem - uważa Kościół katolicki. O tym stanowisku wobec praktykowania święta Halloween przypomina ksiądz Mariusz Frukacz - publicysta "Niedzieli" i Katolickiej Agencji Informacyjnej. Mówi on, iż Halloween to nie jest tylko tradycja, a największy kult lucyferyczny, co wynika z biblii szatana. Ksiądz Mariusz Frukacz podkreśla, że Katechizm Kościoła - z 1992 roku - w rozdziale dotyczącym Dekalogu wyraźnie określa zagrożenia, jakie niosą ze sobą wróżbiarstwo, magia, okultyzm czy spirytyzm. - Przekupywanie duchów, wywoływanie zmarłych czy wampirów jest związane z kultem satanistycznym, a więc jest grzechem - uważa ks. Frukacz. Także minister kultury Bogdan Zdrojewski zabrał bardzo sceptyczny głos w sprawie obchodzenia halloween, wystarczy poczytać nagłówki na onecie.
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
co do halloween zamierzam z moim synkiem i kilkoma znajomymi chodzic i nie widze w tym nic złego a jak ktos uwaza inaczej jego sprawa.... Dla nas to zabawa i nie czuje zebym robiła coś złego. Przebieramy sie w czarownice itp i idziemy na miasto za godzinke
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Bo u mnie zawsze położna wszystko wypełnia, lekarz tylko daje karteczkę z datą, resztą ona się zajmuje. Może on się podpisuje wcześniej? Ale zostawiłby jej cały bloczek ze swoimi podpisami? Kurczę, że też nie mam żadnego żeby sprawdzić. A miałam kserować wszystkie...

Ale może to i dobrze bo jeśli mam coś zmieniać to właśnie w przyszłym roku