|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
ja to w nocy wstawać musiałam
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Byloby cudnie
![]() Tak wiec pije i niech dziala szybko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Zdjecia
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z usg, wody ok, przepływy ok, łożysko II stopnia, dzieć zapowiada się dość mały ja obstawiam max 3kg. Z usg wynika że jest mniejszy ok. tydzień, chociaż brzuszek ma na 35tydzień dopiero ale gin nie mówil że coś nie tak. Waży w 37t1d 2653g
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już bliżej niż dalej![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() my 18 na szczepienie
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bedziecie robic to szczepienie przeciw pneumokokom ? Od dzis nienawidze szczepien, kiedy to mnie szczepili bylo ok ale kiedy widze jak Jasko cierpi to mam ochote wszystkie te szczepienia sobie odpuscic... My kolejna dawke mamy 12 grudnia i znowu 4 zastrzyki na raz
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-31 o 17:58 |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Zdjecia cudne - kochane Wasze maluszki. Ja zobacze swoja kruszynke juz za 18 dni :-D
|
|
|
|
#2561 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
To prawda, Nina na pewno wyczuwa mój stres ![]() Cytat:
![]() Co za palanty! Pytanie, który większy - ten, który chciał ciąć czy ten, który wysłał Cię do domu... Zastanowiłabym się nad innym szpitalem na poród... ![]() Cytat:
Jak będziecie biadolić to odeślę Was do moich postów - będzie Wam raźniej Choć absolutnie nie życzę Wam takiej huśtawki! ![]() Cytat:
Cytat:
A propo becikowego: czy jest jakiś termin, w którym trzeba to załatwić? Np. maksymalnie miesiąc od dnia narodzin dziecka? Pytam, bo nie mam tego zaświadczenia od gina, że byłam pod jego opieką przed 10tc. Musiałabym specjalnie jechać, a jakoś niespecjalnie mi się chce. I bym to załatwiła jak pojadę na wizytę po 5-6 tygodniach ale żeby nie było tak, że wtedy np. na becikowe będzie za późno... ![]() dzidzia - cudownie, że jesteście już w domku! Najważniejsze to, co na wypisie - że wszystko zdrowe! Dziękuję za to, co napisałaś ![]() Nina ma zatkany kanalik łzowy Mąż właśnie poleciał do pediatry po receptę na kropelki z antybiotykiem Mój Kurczaczek malutki Serce mi się kraje ![]() Czy któraś z Was miała z tym do czynienia? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i bedziemy brac skojarzone te 6 w1
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- ja to jestem zielona w tym temacie, nikt nie poinformowal mnie ze jest opcja kilku szczepionek w jednej Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-31 o 18:09 |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kanalika u nas to samo, niestety antybiotyk nie pomógł i prawdopodobnie wybierzemy się do okulisty, tak mówił pediatra, a oczko ropieje. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- skojarzone sa płatne 6w1 to 200 zł- i chyba jest 4 szczepienia a 5w1 to chyba 120 zł i 5 czy 6 szczepien nie moge znalezc tej książeczki
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zrobili Jaskowi takie szczepienie jak dzisiaj to nie da sie nastepnym razem zaplacic i zrobic tak zeby zamiast 3 czy 4 zastrzykow dostal jeden nie ?
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie mam wiele czasu, w niedziele o 16;55 przyszła na świat Basia.
o 11 odeszły wody i poszlo blyskawicznie. wazy 3020 i ma 54cm, jutro postaram napisać cos wiecej
27.10.2013 na świat przyszła Basia Edytowane przez koala19 Czas edycji: 2013-10-31 o 18:55 |
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojeeej gratulacje
mała jest cudnaEdytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-31 o 18:58 |
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:co do szczepienia to ja jestem przeciwnikiem skojarzonych.mi to juz kiedys lekarka tłumaczyła. rozwazyłabym ewentualnie rotawirusy, pneumokoki raczej nie. polecają jesli dziecko ma być w złobku lub w zbiorowiskach albo ma rodzenstwo w wieku przedszkolnym uczeszczającym doprzedszkola/złobka |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Ryba u mnie na przykład zupełnie na odwrót. Wszystkie koleżanki, znajome itp. straszyły mnie bardzo jaka to ciąża jest okropna. Nastawiłam się na niezbyt ciekawy okres w życiu, a tu niespodzianka. I na prawdę bez żadnej przesady stwierdzam, że jak dotąd, to najlepszy czas w moim życiu. Owszem teraz już jest mi dosyć ciężko i czasem sobie pojęczę, ale ogólnie nadal jestem pełna pozytywnej energii.
I przez to wszystko tym bardziej boje się pierwszych miesięcy z maleństwem. Ty miałaś cały czas pod górkę, więc teraz też jakoś sobie radzisz, a ja nagle z takiej sielanki, wpadnę w te wszystkie problemy... Lineczko jestem w szoku, specjalnie weszłam, zobaczyć czy już urodziłaś, a tu się rozmyślili A nie możesz iść do szpitala, tam gdzie Twój lekarz pracuje? U mnie tak niestety olewają pacjentki, które nie mają na oddziale swojego doktorka Bardzo sie z tym trendem nie zgadzam, ale cóż..Aaby Odnośnie becikowego, to chyba rok na to jest, ale to tylko tak mi się wydaję, więc niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie. Antibia odnosnie windy - głupota ludzka nie zna granic. U mojej tesciowej jeszcze nie zdążyli pamalować bloku całego, a już jest wielki napis HWDP. Ręce opadają. maomami ja mam takie zdanie, że dla dziecka najlepsze co może być, to szczęśliwa mama, także nic na siłę, a wszelkie nagonki wpuszczaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim. Z teściową może być ciężko, ale dasz radę ![]() dzidziadziumdzia fajnie, że już w domku. Z tym pierwszym dniem, to faktycznie nieciekawie, ale ogarnęłaś jakoś więc ![]() 89Beatka super zdjęcie Trele w Majce jestem zakochana od dawna ![]() Lilith890502 za wizytę i średniaczka ![]() Domi u mnie pneumokoki podobno miasto finansuje, więc pewnie zaszczepimy. za wagę Jaśkową.Ja dziś byłam u dentysty i jestem bardzo zadowolona, bo nie mam nic do robienia, a przy moich zębach i jeszcze przy ciąży, to naprawdę jest sukces. Później pospacerowaliśmy po lesie z psem i było cudnie, szkoda że taka pogoda już nie potrwa długo. O 14 miałam KTG - wszystko w porządku, skurcze praktycznie się nie piszą, tętno tylko na samym końcu ,przy czkawce wariowało ![]() Mąż pojechał do pracy, a ja u rodziców jestem i o 21 mamy iść w trójkę do kina. Chyba ostatnio byłam z rodzicami w kinie 10 lat temu |
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze zadzwoń do położnej albo do lekarza? bo nie wiem jakie dawki są w szczepionkach właśnie ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje dla młodej mamusi
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby u nas kanalik Alisy zatykał się raz na 3 tygodnie przez ponad 2 lata. Juz miałam soe umawiac na oczyszczanie mechaniczne.
Witkowi też lekko ropieją ale na razie przemywanie i masowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
rozwiń prosze
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas to samo.Masujemy wewnetrzne kaciki oczu i przemywamy sola fizjologiczna plus kropelki od poloznej.
|
|
|
|
#2577 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie kolejny objaw końcówki ciąży - pachwiny bolą, ale do przeżycia. Jeszcze tego uczucia w ciąży nie miałam przyjemności poznać. Siedzę na piłce i trochę mi lżej.
Kupiłam sobie dzisiaj biustonosz do karmienia z Allesa bo z moich zwykłych już wyrosłam i mnie cisną. Nie wiem czy nie będzie mały jak mi się laktacja zacznie no ale trudno, przynajmniej mam na teraz bo już nie miałam co na siebie włożyć. Cytat:
Dzidzia super, że malutkiego wypisali w takim dobrym stanie. I za pierwszy dzień sam na sam z dwójeczką Twoich ukochanych dzieci! Teraz tż będzie miał jakiś urlop?Przykro z tą dziewczynką ;( A czemu się tak wcześnie urodziła? Wiesz coś? Lineczka dobrze, że się wypisalaś. Odspaniesz trochę psychicznie. A poród i tak niedlugo się napewno zacznie i będziesz miała Lenkę po drugiej stronie brzuszka! Cytat:
Cytat:
Jaka ona jest do Ciebie podobna! Co prawda nie pokazywałaś się nam jakoś bardzo, ale tak pamiętam, że buźkę ma Twoją, a szczególnie nosek ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Was i zajrzyj jak bedziesz miała czas! Trzymam kciuki za Waszą rodzinę ![]() Aaby tak jak dziewczyny piszą, na zalatwienie becikowego masz rok czasu także spokojnie. Pokażę Wam moje brzuszkowe porównanie, o proszę
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
A na becikowe jest rok.
Beatko uciska sie palcem, (dosc mocno) i bez odrywania go i wykonuje ruchy koliste od nasady nosa z boku (miedzy oczami, blizej kacika lzowego) az do dziurki nosa. I tak 4-5 razy dziennie po 10 takich ścieżek od gory do dolu) Przemywa sie sola fizjologiczna od zewnątrz oka do środka tak, by nie rozmazywac zakazenia dalej. Każde oczko osobny wacik.zawsze jak tylko widać wydzieline. Ostatecznie Alisie przeszlo dopiero w wyniku zapalenia ucha i zakażenia w oku. 2 leki na raz i minęło na zawsze po prawie 2 i pół roku. A bywalo ze miała zaklejone do tego stopnia ze nie mogła otworzyć oczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ktosiula (uwielbiam Twój nick) Ł. od poniedziałku 2 tygodnie urlopu. Dziś był w pracy a jutro święto, to wiadomo. Niestety nie wiem co sie stało,to była inna sala ale przez szklone ściany widziałam jak ją ratowali po narodzinach i jak wpuscili tate. Tylko to nawet piguly nam mówiły ze "jeszcze żyje" bo na tym etapie układ nerwowy jest nierozwiniety i nie steruje żadnymi funkcjami życiowymi. Wszystko robiły za nia maszyny. A tak na marginesie-dostalismy ochrzan za budowe fotelika. Gdybyśmy małego przewiezli w takim to zaraz byśmy wracali bo by sie udusil. Broda wbija sie w klatke i malenstwo nie ma jak oddychac. Dobrze ze wzięłam kilka rzeczy. Z pledu zbudowalismy plaska powierzchnie żeby małego bezpiecznie przewiezc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale nie mam siły teraz Was nadrabiać. Od rana łapią mnie bóle jak przy miesiączce, do tego kłucia i mam wrażenie że wydzieliny jest więcej. Mały do tego jak zacznie się ruszać to dodatkowo boli, widać że już mu ciasno.
Wzięłam sobie popołudniu nospę forte ale wcale nie pomogła, normalnie mam wrażenie że zaraz okresu dostanę tak boli, masakra:/ Mam nadzieję, że ból przejdzie szybko i spokojnie dotrwamy do terminu porodu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

ja to w nocy wstawać musiałam

Najważniejsze to, co na wypisie - że wszystko zdrowe! 

ale jak zrobili Jaskowi takie szczepienie jak dzisiaj to nie da sie nastepnym razem zaplacic i zrobic tak zeby zamiast 3 czy 4 zastrzykow dostal jeden nie ?
klask i:
Bardzo sie z tym trendem nie zgadzam, ale cóż..