My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 17:33   #4771
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
hahaha to jest niemożliwe ! serio ? az tyle mamy wspolnego ?
tak, tak jest kierowcą zawodowym (mam go dla siebie niestety tylko w weekendy ) i nawet wymyślił sobie że do ślubu pojedziemy jego CIĘŻARÓWKA ! i o dziwo mi się ten pomysł spodobał, czegoś takiego jeszcze u nas nie było haha musze tylko zrobić próbę wchodzenia do niej i wychodzenia w moich ślubnych butach

aaaa no i jego koledzy z pracy nam konwój ślubny obiecali zrobić
coś czuje że będzie szaleństwo hehe [COLOR="Silver"]
mój też za kółkiem zawodowo
z tą tylko różnicą, że mój S. jeździ po kraju i przeważnie udaje mu się zjechać na noc do domu.
Co prawda do ślubu nie będziemy jechać jego ciężarówką, ale konwój ślubny jak najbardziej mu się marzy zresztą to chyba marzenie każdego kierowcy zawodowego

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ale Ciebie podziwiam że 'odważysz' się w ślubnej sukni wejść do TIRa
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:37   #4772
monika56575859
Raczkowanie

dziewczyny a co dajecie rodzicom na podziękowanie (macie w ogóle taki zwyczaj ?) bo my chcielismy nakręcić filmik z podziękowaniami- obecnie to bardzo modne ale sami nie wiemy... bo to trzeba by bylo juz skołować i wyświetlacz i jakas tablice albo nie wiem na ścianie to gdzieś wyswietlic ? bo troche glupio dac plytke i niech sobie zobacza w domu
chcemy tez dac fotoksiazke taka dosc duża i "obszerną" z naszymi zdjeciami od urodzenia i tak po kolei az do momentu w ktorym jestesmy razem i nie wiem teraz czy bawic sie w krecenie filmu (tymbardziej że mojego TIRowca ciągle nie ma, a jak jest to czasem tylko na kilka godzin) czy dac tylko te fotoksiazke i cos innego do tego wymyślić , co myślicie ? jak wy robicie ?

no i czy dajecie w ogóle prezenty dla świadków, dziadków, chrzestnych itp ? czy to tylko taki nasz śląski zwyczaj ?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Cześć !
Podczytuję Was sporadycznie już dobre kilka miesięcy i chyba pora by do Was dołączyć, a nie być tylko cichym obserwatorem

Jestem Agata i 5 lipca 2014 roku biorę ślub

witamy , witamy

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
mój też za kółkiem zawodowo
z tą tylko różnicą, że mój S. jeździ po kraju i przeważnie udaje mu się zjechać na noc do domu.
Co prawda do ślubu nie będziemy jechać jego ciężarówką, ale konwój ślubny jak najbardziej mu się marzy zresztą to chyba marzenie każdego kierowcy zawodowego

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ale Ciebie podziwiam że 'odważysz' się w ślubnej sukni wejść do TIRa
fajnie sie masz że Twój zjeżdża na noc z trasy... też bym tak chciała.. mój za to szaleje to na Rumunie sobie jedzie, to znowu na Węgry , kiedyś był w Bułgarii , Szkocji zresztą on sam mówi że jeszcze tylko w Chinach go nie bylo hehe
hehe no oby tylko mi to jakos ładnie wyszlo hehe
widzielismy na youtube filmik ze slubu jakiejs pary i tam bylo pokazane jak ona wchodzi do TIRa . Po prostu pan młody suknie jej troche do góry podniósł że nie plątała się na schodkach mam juz buty ślubne także powiedziałam mojemu Ł że musze sobie zrobić kilka prób wchodzenia i wychodzenia w nich wiem, jestem szalona hehehe

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !

Edytowane przez monika56575859
Czas edycji: 2013-10-31 o 17:38
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:37   #4773
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Te dwa zestawy mi się podobają Który ładniejszy? Oczywiście ten drugi wybrałabym z czerwonym kamieniem - czerwony kolor przewodni
Co myślicie? W sumie to tylko 30zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwone1.jpg (36,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwone2.jpg (38,0 KB, 27 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:42   #4774
aneczka25057
Rozeznanie

enzunio niezła lista

Lg_ago witaj jak idą przygotowania do jednego z ważniejszych dni w życiu?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

fajnie sie masz że Twój zjeżdża na noc z trasy... też bym tak chciała.. mój za to szaleje to na Rumunie sobie jedzie, to znowu na Węgry , kiedyś był w Bułgarii , Szkocji zresztą on sam mówi że jeszcze tylko w Chinach go nie bylo hehe
hehe no oby tylko mi to jakos ładnie wyszlo hehe
widzielismy na youtube filmik ze slubu jakiejs pary i tam bylo pokazane jak ona wchodzi do TIRa . Po prostu pan młody suknie jej troche do góry podniósł że nie plątała się na schodkach mam juz buty ślubne także powiedziałam mojemu Ł że musze sobie zrobić kilka prób wchodzenia i wychodzenia w nich wiem, jestem szalona hehehe
heh myślę, że to może się udać i to całkiem nie źle
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-10-31, 17:46   #4775
gornek
Zakorzenienie

My dajemy kosze spersonalozowane tzn, w koszu bedzie to co rodzice najbardziej lubia po slubie moze tez dokupimy od fotografa fotoksiazke ze zdjeciami ze slubu. I nikomu nic wiecej nie dajemy, u nas nie ma takie zwyczaju, zeby dawac dziadom, wujom itp :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:02   #4776
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Lg_ago witaj jak idą przygotowania do jednego z ważniejszych dni w życiu?[COLOR="Silver"]
Może zacznę od tego, że nie planuję tradycyjnego wesela, a jedynie małe, skromne przyjęcie weselne dla najbliższej rodziny i przyajciół. Myślę, że maksymalnie 40 osób (ale wydaje mi się, że wyjdzie 30). Początkowo planowaliśmy jedynie obiad, tort i ewentualnie kolacje. Bez muzyki. Ale im dłużej nad tym myślimy, wolimy jednak żeby było trochę mniej 'sztywno' i oficjalnie. Dlatego też jestem na etapie poszukiwania DJ (nie chce zespołu). Trochę je wydłużymy i rozbudujemy
Rezygnujemy z wódki. Możliwe, że będą wina, nalewki, likiery. Ale to jest jeszcze kwestia do obgadania.
Robimy takie przyjęcie i na taką ilość osób, bo to do Nas pasuje. Tak czujemy, tacy jesteśmy.
A to, że jest małe i skromne nie oznacza, że nie dbam o wszystkie szczegóły. Jestem po prostu chora jeśli coś do końca mi nie pasuje. Dlatego też, dużo rzeczy robię i będę robić sama

Załatwione już: sala, fotograf, kościół (waham się jeszcze nad godziną, już raz była zmieniać i głupio mi znów lecieć do księdza), nauki przedmałżeńskie, cały pakiet (zaproszenia, winietki, zawiadomienia, opakowania na kołocz weselny, etykietki itp.) bo robię sama.

Koncepcja całego ślubu jest - motyw przewodni, jakie kwiaty, wystrój sali i kościoła, jaki kolor garnituru, jakie obrączki, jaki tort itp.

No i zaczynam mierzć suknie w przyszłym tygodniu, jeszcze żadnej nie mierzyłam, ale na oku mam kilka modeli (trzymam kciuki by ta wymarzona w realu też taka była )

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Te dwa zestawy mi się podobają Który ładniejszy? Oczywiście ten drugi wybrałabym z czerwonym kamieniem - czerwony kolor przewodni
Ja jestem za tym modelem co ma niebieskie oczko
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:07   #4777
asiulek8
Wtajemniczenie

Madzixx88 piękna suknia.

Co do welonu ja planuję mieć taki średniej długości, tak na oko był na długość ręki. Jak przymierzałam taki długaśny wydawało mi się, że za dużo bo suknia też z trenem i to tiulowym.

kroooliczek89 mi chyba się bardziej podoba ten drugi kształt (z niebieskimi oczkami)

Matko, tak pędzicie, że jak wracam z pracy mam po kilkanaście stron do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
mi pani z salonu mówiła, że długi welon wydłuża a krótki odcina w połowie i skraca optycznie hmmm mam 162 więc niewiele więcej
A mi się wydaje, że jeśli będzie dobrze dobrany do sukni, tył będzie wyglądał jak przedłużenie i wcale nie skróci... Ja jestem Twojego wzrostu i raczej się zdecyduję na krótszy.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:13
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:31   #4778
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Może zacznę od tego, że nie planuję tradycyjnego wesela, a jedynie małe, skromne przyjęcie weselne dla najbliższej rodziny i przyajciół. Myślę, że maksymalnie 40 osób (ale wydaje mi się, że wyjdzie 30). Początkowo planowaliśmy jedynie obiad, tort i ewentualnie kolacje. Bez muzyki. Ale im dłużej nad tym myślimy, wolimy jednak żeby było trochę mniej 'sztywno' i oficjalnie. Dlatego też jestem na etapie poszukiwania DJ (nie chce zespołu). Trochę je wydłużymy i rozbudujemy
Rezygnujemy z wódki. Możliwe, że będą wina, nalewki, likiery. Ale to jest jeszcze kwestia do obgadania.
Robimy takie przyjęcie i na taką ilość osób, bo to do Nas pasuje. Tak czujemy, tacy jesteśmy.
A to, że jest małe i skromne nie oznacza, że nie dbam o wszystkie szczegóły. Jestem po prostu chora jeśli coś do końca mi nie pasuje. Dlatego też, dużo rzeczy robię i będę robić sama

Załatwione już: sala, fotograf, kościół (waham się jeszcze nad godziną, już raz była zmieniać i głupio mi znów lecieć do księdza), nauki przedmałżeńskie, cały pakiet (zaproszenia, winietki, zawiadomienia, opakowania na kołocz weselny, etykietki itp.) bo robię sama.

Koncepcja całego ślubu jest - motyw przewodni, jakie kwiaty, wystrój sali i kościoła, jaki kolor garnituru, jakie obrączki, jaki tort itp.

No i zaczynam mierzć suknie w przyszłym tygodniu, jeszcze żadnej nie mierzyłam, ale na oku mam kilka modeli (trzymam kciuki by ta wymarzona w realu też taka była )

ooo widze koleżanka też ze śląska poznałam po tym że kołocze pieczesz tak jak ja hehe a skad jestes dokladnie ?
nie będziesz żałowała takiego "cichego" ślubu ? ja bym chyba żałowała ale to jest indywidualna sprawa każdego człowieka

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*
Stary 2013-10-31, 18:32   #4779
no_doubt
Wtajemniczenie

Jedna z Was napisała, że przy rozmiarze 8 obrączki nie ma mowy o grawerowaniu... a jak ja noszę 7 i chce imię męża i datę ślubu? Nawet nie chcę o tym myśleć, że się nie da...
A co długości welonu - to ja chyba zdecyduję się na takie do łokcia, bo dłuższy chyba będzie za długi i może wyglądać dziwnie przy moich 164 cm ;]

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:43   #4780
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

No i zaczynam mierzć suknie w przyszłym tygodniu, jeszcze żadnej nie mierzyłam, ale na oku mam kilka modeli (trzymam kciuki by ta wymarzona w realu też taka była ) [COLOR="Silver"]
najważniejsze, że organizujecie TEN dzień według własnej koncepcji
za owocne poszukiwania tej JEDYNEJ przymiarki są według mnie jedną z przyjemniejszych spraw organizacyjnych

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Jedna z Was napisała, że przy rozmiarze 8 obrączki nie ma mowy o grawerowaniu... a jak ja noszę 7 i chce imię męża i datę ślubu? Nawet nie chcę o tym myśleć, że się nie da...
A co długości welonu - to ja chyba zdecyduję się na takie do łokcia, bo dłuższy chyba będzie za długi i może wyglądać dziwnie przy moich 164 cm ;]
żona brata Tż też nosi 7 i ma wygrawerowane 9-cio literowe imię męża + data ślubu+ dwa serduszka więc skąd się wzięła ta niemożność graweru na małych rozmiarach
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-10-31, 18:44   #4781
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Hehehe niektórzy to i szklanakami piją jak się kieliszki gubią

Ale czy kupując 0.5l na osobę nie kupujemy własnie z zapasem? Nie wszyscy wypiją te pół litra. Ja wiem, że u mnie kilka osób nawet nie tknie wódki (no może poza pierwszym toastem).
Jeżeli znacie swoje rodziny i wiecie, ze nie piją zbyt dużo to spokojnie powinno starczyć, aczkolwiek ja i tak bym się bała, że zabraknie.
U mojej koleżanki była taka sytuacja, kupili na styk czyli 0,5 na osobe bo ich rodzina niewiele pije i dużo osób woli wina, niestety po północy wódki zabrakło i ojciec PM leciał na stację benzynową dokupować wódkę.

My na wesele jednodniowe na 100 osób mamy 200 butelek wodki+ wino będzie+ nalewki własne roboty+ whisky.

Ja sama na weselu potrafię przez całą noc wypic 0,7 do litra ale ja pewnie nie jestem wyznacznikiem bo mam nocną głowę.

Cytat:

ja wlasnie mam problem nad czyms pozyczonym i starym
a ja to mam w nosie zupełnie nie zwracam uwagi na takie zabobony i ani nic starego ani nic pożyczonego nie będę miała.

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
1500 zł? gdzie i jaka bo jade od razu po nią)))
Moja kiecka nówka z salonu kosztowała 800 zł ( przeceniona z 2600)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

JAKIE ONA MA PIĘKNE BOLERKO
Ja mam takie bolerko tylko nieco dłuższy rękaw bo mnie niec wkurza.
Jak nie lubie bolerek to niestety coś musiałam mieć bo mam gorset bez niczego na górze. Welonu mieć nie będę, sweterki nie przemawiają do mnie, a takie bolerko cudnie komponuje się z moją bardzo skromną sukienką.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
A ja w kościele będę bez żadnego bolerka. Najwyżej niektórzy dostaną zawału widząc odkryte plecy w kościele.
Do mojej sukienki nie pasuje już bolerko.
Załącznik 5463091
Ejj no masz tak piękna góre w sukience ze grzechem byłoby zakrywać ja jakims bolerkiem czy czymkolwiek innym.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli zamiast welonu che mieć kwiat we włosach, to zdecydować się na prawdziwy? Bo mam taki kupiony żółty, ale im go dłużej mam tym wydaje mi się, że powinny być prawdziwe.
Zdecydowanie żywy! Ja tez tylko kwiaty będe miała bez welonu.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Właśnie, zazwyczaj tak jest, że wydajemy więcej niż sobie zakładamy.
Ale najważniejsze, że będziesz miała tę jedyną, w której będziesz wyglądała i czuła się pięknie - to uczucie jest bezcenne
No u mnie było odwrotnie. Zamierzałam kupić kiecke do 3 tys, aczkolwiek z założeniem że jak zakocham się w takiej za 4 tys to tez biore. Fartem serce mi skradła taka za 800 zl ( nowa)

Kurde jak nigdy ale to nigdy nie myślałam o welonie, mam już w glowie swoja stylizacje i na welon nie ma tam miejsca.
Mam piękną fryzurke z kwiatami we wlosach ale jak tak czytam i ogladam te Wasze welony to mi sie zamarzyl takie piekny, delikatny, długi, ciągnący sie za mną welon. Co robić? Co robic?

No doubt
da sie wygrawerować ale dużo zależy od tego gdzie obrączku kupisz. Wielu zlotników może się tego nie podjąć bo twierdzą, że napis będzie niewidoczny.
Widziałam obrączki malutkie, rozmiar 7,8 z grawerem. Owszem był on naprawdę malutki, ale jeżeli wybierze się wyraźną czcionkę to będzie widać. Jeżeli tak mocno Ci zależy na grawerze to albo szukajcie obraczek pod tym kątem ( tzn u zlotnika który taki grawer Ci zrobi), albo zróbcie sobie grawer osobno ( tzn u innego jubilera)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:48
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:46   #4782
asiulek8
Wtajemniczenie

Z tym grawerem to chyba zależy od jubilera i sklepu. Ja np. mam zawieszkę, na której sklep sieciówka w którym była kupiona nie podjął się grawerowania bo miała kształt zaokrąglony na zewnątrz, takie wypukłe serce, a pan "Stasio jubiler" pięknie to zrobił

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:51
Stary 2013-10-31, 18:50   #4783
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
ooo widze koleżanka też ze śląska poznałam po tym że kołocze pieczesz tak jak ja hehe a skad jestes dokladnie ?
nie będziesz żałowała takiego "cichego" ślubu ? ja bym chyba żałowała ale to jest indywidualna sprawa każdego człowieka
Okolice Częstochowy (coś pomiędzy Częstochową, Opolem, a Katowicami )
U mnie jest tradycja roznoszenia kołocza, która nawet mi się podoba Tylko mam problem, bo nie wiem gdzie zamawiać.
Mam rozumieć, że Ty też roznosisz?

Wiem, że nie będę żałować takiego ślubu. Bo tak jak pisałam taka jestem Ja, tacy jesteśmy. Obracamy się w kręgu takich ludzi. Może jesteśmy trochę bardziej poważni, 'wycofani' ze świata, trochę inaczej zakręceni ale tak jest. I nic nie chciałabym zmieniać. Taki mój świat
To będzie mój wymarzony ślub. Zaplanowany tak jak sobie wymarzyliśmy. Mój Narzeczony to w ogóle zaraz z kościoła porwałby mnie na podróż poślubną, bez żadnego przyjęcia. A najlepiej to od razu na słowackie Tatry, na 2 tygodnie do jakiegoś schroniska
Stary 2013-10-31, 18:51   #4784
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A co do zumby, to ja się właśnie zastanawiam, bo znajoma prowadzi w okolicy i rozważam czy by nie chodzić. Prowadzi też fitness, ale godzina mi srednio pasuje. Póki co od wczoraj i dzisiaj skrupulatnie pilnuję diety, do tego ćwiczenia - znowu pojawił się zapał i mam nadzieję, że zostanie Muszę chyba sobie tapetę na laptopie i smartfonie zmienić na jakąś w stylu "Żeby wyglądać dobrze w sukni ślubnej"

Co do cen za suknię, ja też aż się bałam chodzić po salonach, bo obawiałam się, że te najpiękniejsze nie będą na pewno tańsze niż 2500zł, a to jednak jak dla mnie duża cena... Ale udało mi się znaleźć moją wymarzoną za niecałe 1600zł [COLOR="Silver"]
Ja zakładałam że wydam do 2000 zł a kupiłam suknię za 2550 zł trudno, niewielka różnica, ale chyba bym spać nie mogła jakbym jej nie kupiła

Co do ćwiczeń do ja własnie wróciłam - chyba jutro nie pochodzę bo już dziś mnie uda bolą

Cytat:
hahaha to jest niemożliwe ! serio ? az tyle mamy wspolnego ?
tak, tak jest kierowcą zawodowym (mam go dla siebie niestety tylko w weekendy ) i nawet wymyślił sobie że do ślubu pojedziemy jego CIĘŻARÓWKA ! i o dziwo mi się ten pomysł spodobał, czegoś takiego jeszcze u nas nie było haha musze tylko zrobić próbę wchodzenia do niej i wychodzenia w moich ślubnych butach
aaaa no i jego koledzy z pracy nam konwój ślubny obiecali zrobić
coś czuje że będzie szaleństwo hehe [COLOR="Silver"]
Świetny pomysł! Na pewno wzbudzicie sensację

enzunio ale już dużo macie

Cytat:
Cześć !
Podczytuję Was sporadycznie już dobre kilka miesięcy i chyba pora by do Was dołączyć, a nie być tylko cichym obserwatorem

Witamy! Opowiedz o was coś więcej

Cytat:
Ja mam 160, mierzyłam taki welon do łokcia i było ok

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Kurde jak nigdy ale to nigdy nie myślałam o welonie, mam już w glowie swoja stylizacje i na welon nie ma tam miejsca.
Mam piękną fryzurke z kwiatami we wlosach ale jak tak czytam i ogladam te Wasze welony to mi sie zamarzyl takie piekny, delikatny, długi, ciągnący sie za mną welon. Co robić? Co robic?
Nic tylko brać
Stary 2013-10-31, 18:51   #4785
aneczka25057
Rozeznanie

Atomoowka czyli 1l./os, my chyba też będziemy mieć taki przelicznik

No i bolerko też takie będę mieć
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 18:52   #4786
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
najważniejsze, że organizujecie TEN dzień według własnej koncepcji
za owocne poszukiwania tej JEDYNEJ przymiarki są według mnie jedną z przyjemniejszych spraw organizacyjnych [COLOR="Silver"]
Ty już przymiarki masz za sobą ?
Mówisz, że jest to tak fajne? Nie ukrywam, że po nocach mi się już suknie śnią

A w ostatnich dniach dopracowałam projekt zaproszeń. I jestem mega zadowolona. Teraz tylko wszystko składam na jedno miejsce i odkładam.
Poczekają jeszcze chwilę do drukowania
Stary 2013-10-31, 18:56   #4787
asiulek8
Wtajemniczenie

monika56575859 u mnie znajomi jechali tirem, ale bez tej przyczepy.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-10-31, 18:58   #4788
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witamy! Opowiedz o was coś więcej :
Kilka postów wyżej pisałam już co nieco o ślubie
A o mnie samej.
Świeżo upieczony magister, bezrobotny, a jakże. Studiuję jeszcze podyplomowo. Dorabiam dorywczno opiekując się dzieciaczkami.
Z Narzeczonym w dniu ślubu wybije nam 7 rocznica bycia razem
Idealna data, na którą zaproponował Narzeczony. Ja nawet nie zauważyłam, że akurat wypada w sobotę.
Stary 2013-10-31, 19:03   #4789
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
ja bym wybrała pierwszy
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 19:06   #4790
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Ty już przymiarki masz za sobą ?
Mówisz, że jest to tak fajne? Nie ukrywam, że po nocach mi się już suknie śnią
mam już za sobą... trochę mi szkoda, że już sobie nie pomierzę ale sukienka KUPIONA i nie zamieniłabym jej na żadną inną!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-10-31 o 19:07
Stary 2013-10-31, 19:14   #4791
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Okolice Częstochowy (coś pomiędzy Częstochową, Opolem, a Katowicami )
U mnie jest tradycja roznoszenia kołocza, która nawet mi się podoba Tylko mam problem, bo nie wiem gdzie zamawiać.
Mam rozumieć, że Ty też roznosisz?

Wiem, że nie będę żałować takiego ślubu. Bo tak jak pisałam taka jestem Ja, tacy jesteśmy. Obracamy się w kręgu takich ludzi. Może jesteśmy trochę bardziej poważni, 'wycofani' ze świata, trochę inaczej zakręceni ale tak jest. I nic nie chciałabym zmieniać. Taki mój świat
To będzie mój wymarzony ślub. Zaplanowany tak jak sobie wymarzyliśmy. Mój Narzeczony to w ogóle zaraz z kościoła porwałby mnie na podróż poślubną, bez żadnego przyjęcia. A najlepiej to od razu na słowackie Tatry, na 2 tygodnie do jakiegoś schroniska
tak też roznosze u nas też ta tradycja jest i mi się też podoba
powiem ci ze mialam taki sam problem ale znalazlam pania co sie podejmie zadania i mi upiecze kołocz nie chcialam zlecac żadnej piekarni tego poniewaz gdy dostawalismy kołocz z piekarni to albo byl naperfumowany, albo znowu cos tam było nie tak i jakos sie zrazilam a ta pani robi wszystko w domu a piekarni daje tylko upiec to ciasto bo oni maja duże blachy my mamy jeszcze taka tradycję że panu młodemu daje się tort znaczy się panna młoda daje panu młodemu tort przy tych kołoczach nie wiem po co ale tak jest, a tradycja rzecz święta hehe

widze że kochacie góry dobrze mieć wspólną pasję

to opowiedz coś więcej o Was co porabiacie, czym się zajmujecie

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Kilka postów wyżej pisałam już co nieco o ślubie
A o mnie samej.
Świeżo upieczony magister, bezrobotny, a jakże. Studiuję jeszcze podyplomowo. Dorabiam dorywczno opiekując się dzieciaczkami.
Z Narzeczonym w dniu ślubu wybije nam 7 rocznica bycia razem
Idealna data, na którą zaproponował Narzeczony. Ja nawet nie zauważyłam, że akurat wypada w sobotę.
o widzisz jak super my w dniu ślubu będziemy 4lata, 6 miesięcy i 2dni razem (tak to teraz obliczyłam hehe)

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*
Stary 2013-10-31, 19:20   #4792
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
tak też roznosze u nas też ta tradycja jest i mi się też podoba
powiem ci ze mialam taki sam problem ale znalazlam pania co sie podejmie zadania i mi upiecze kołocz nie chcialam zlecac żadnej piekarni tego poniewaz gdy dostawalismy kołocz z piekarni to albo byl naperfumowany, albo znowu cos tam było nie tak i jakos sie zrazilam a ta pani robi wszystko w domu a piekarni daje tylko upiec to ciasto bo oni maja duże blachy my mamy jeszcze taka tradycję że panu młodemu daje się tort znaczy się panna młoda daje panu młodemu tort przy tych kołoczach nie wiem po co ale tak jest, a tradycja rzecz święta hehe

widze że kochacie góry dobrze mieć wspólną pasję

to opowiedz coś więcej o Was co porabiacie, czym się zajmujecie
Trudno właśnie trafić na dobrego piekarza. Ja znam aż 2 dobrych
Ale problem leży gdzie indziej, TŻ pracuje w piekarni (jest kierowcą/dostawcą) i wypadałoby (w praktyce właściwie musimy) zamówić kołocz z Jego pracy. Tylko, że tam są niedobre kołocze. I zastanawiamy się jak z tego wybrnąć. Bo nie będę bulić kasy na coś, co jest niedobre. I nie dam ludziom czegoś takiego.
Musimy pokombinować.

Masz szczęście, bo domowe ciasto jest najlepsze, wiesz, że naturalne, bez chemii itp.
Rozdaje się u Ciebie 3 rodzaje: z serem, makiem i posypką?

Nie znałam takiego tradycji, żeby tort dla Pana Młodego - ale fajne to. Sama będziesz piekła ?

Parę postów wyżej kilka słów o mnie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
mam już za sobą... trochę mi szkoda, że już sobie nie pomierzę ale sukienka KUPIONA i nie zamieniłabym jej na żadną inną!
Super, że już ta wymarzona w posiadaniu
Stary 2013-10-31, 19:30   #4793
monika56575859
Raczkowanie

Cytat:
Trudno właśnie trafić na dobrego piekarza. Ja znam aż 2 dobrych
Ale problem leży gdzie indziej, TŻ pracuje w piekarni (jest kierowcą/dostawcą) i wypadałoby (w praktyce właściwie musimy) zamówić kołocz z Jego pracy. Tylko, że tam są niedobre kołocze. I zastanawiamy się jak z tego wybrnąć. Bo nie będę bulić kasy na coś, co jest niedobre. I nie dam ludziom czegoś takiego.
Musimy pokombinować.

Masz szczęście, bo domowe ciasto jest najlepsze, wiesz, że naturalne, bez chemii itp.
Rozdaje się u Ciebie 3 rodzaje: z serem, makiem i posypką?

Nie znałam takiego tradycji, żeby tort dla Pana Młodego - ale fajne to. Sama będziesz piekła ?
no wiesz co nie jest powiedziane ze musicie w Jego firmie zamawiac kołocz.. jakbym ja miała taka sytuacje to bym zamówiła tam gdzie mi pasuje zawsze twoj Tż może powiedziec że w tej piekarni co zamówiłaś pracuje np. Twoja ciocia i głupio ci było zamówić w innej piekarni hehe jakąś ścieme puścić i już ja bym tak zrobiła, bo lepsza ściema niż zapłacić za bele co
u nas rozdaje się też 3 rodzaje: z serem, z makie, i z jabłkami

U nas własnie jest taka tradycja z tym tortem , często nawet piszą na tym torcie cos takiego: dla Ciebie Kochanie a dla rodziców za wychowanie jakoś tak niby to taki tort w ramach podziękowań ? sama nie wiem
piekę mojemu torty na urodziny mam już "za sobą" tort w kształcie ciężarówki( jest kierowcą TIRa), albo ze znaczkiem alfy romeo (mój Tż jest też 100% alfaholikiem ) nie wiem co wymyśle na następne urodzinki ale jakąś wprawe w tortach mam i jeśli ta pani powie mi jakąś cene z kosmosu za ten tort to wtedy upiekę sobie sama

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ja zakładałam że wydam do 2000 zł a kupiłam suknię za 2550 zł trudno, niewielka różnica, ale chyba bym spać nie mogła jakbym jej nie kupiła

ja myślałam tak samo że nie wydam więcej niż 2tys a wydałam na moją prawie 3 ! a dokładnie 2800zł. Ale zakochałam się w niej i nie wyobrażam sobie innej kreacji na moim własnym ślubie

lecę ćwiczyć dziewczynki nie piszcie za dużo żebym nie miała dużo do nadrabiania hehe

ŚLUB 16.08.2014

ŁUKASZEK ;*

Edytowane przez monika56575859
Czas edycji: 2013-10-31 o 19:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 20:20   #4794
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli zamiast welonu che mieć kwiat we włosach, to zdecydować się na prawdziwy? Bo mam taki kupiony żółty, ale im go dłużej mam tym wydaje mi się, że powinny być prawdziwe.
Myślę że prawdziwy jest bardziej odświętny. Poza tym idealnie pasuje do bukietu. Ja nie przepadam za sztucznymi kwiatami we włosach. Dodatkowo zamówienie takiego kwiatka nie jest ani super drogie ani jakieś trudne. Myślę że żywy lepszy

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
do łokcia może być krótki. Myślę, że do końca dłoni tak optymalnie będzie
Na ostatnim weselu co byłam PM miała welon do ramion lub lekko za nie - wyglądało to mało fajnie. Mnie się nie podobało. Jak dla mnie welon to przynajmniej za łopatki tak to śmiesznie sterczy

Cytat:
dziewczyny a co dajecie rodzicom na podziękowanie (macie w ogóle taki zwyczaj ?) bo my chcielismy nakręcić filmik z podziękowaniami- obecnie to bardzo modne ale sami nie wiemy... bo to trzeba by bylo juz skołować i wyświetlacz i jakas tablice albo nie wiem na ścianie to gdzieś wyswietlic ? bo troche glupio dac plytke i niech sobie zobacza w domu
chcemy tez dac fotoksiazke taka dosc duża i "obszerną" z naszymi zdjeciami od urodzenia i tak po kolei az do momentu w ktorym jestesmy razem i nie wiem teraz czy bawic sie w krecenie filmu (tymbardziej że mojego TIRowca ciągle nie ma, a jak jest to czasem tylko na kilka godzin) czy dac tylko te fotoksiazke i cos innego do tego wymyślić , co myślicie ? jak wy robicie ?

no i czy dajecie w ogóle prezenty dla świadków, dziadków, chrzestnych itp ? czy to tylko taki nasz śląski zwyczaj ?
my z tż nie będziemy przesadzać z podziękowaniami. prezenty tylko dla rodziców będą i kupimy po prostu po bukiecie bo chcemy po ślubie jak już dostaniemy zdjęcia zrobić dla każdych rodziców album ślubny i to będzie tak druga część prezentu. Poza tym wszelkie rzeczowe prezenty wydają mi się takim zbytkiem i jakoś tego nie widzę...

Cytat:
mnie się bardziej ten drugi podoba

Dziewczyny jestem zła bo zamówiłam rzecz w sklepie internetowym i mi z konta zaksięgowało przelew a bank sprzedawcy nie przyjął go i ciągle mi wisi że opłata nieuregulowana... dzwoniłam tam i kazali mi wysłać potwierdzenie przelewu że zaksięgują na tej podstawie wpłatę ale nic nie ruszyło. znów dzwoniłam i że dostali maila przekazali do księgowości i że nie otrzymali jeszcze odpowiedzi.. Nie wiem czemu ich bank nie przyjął tej wpłaty ale denerwuje mnie ta sytuacja. Niby poważna firma, reklamują się myślałam że rzecz dziś będzie u mnie o oni jeszcze nie przyjęli zamówienia bo niby nie zapłaciłam

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:52   #4795
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć !
Witaj

Cytat:
Ja mam 8 i mi marudzili, że trzeba bardziej ścisnąć imię + datę, ale dało się, więc na Twojej 7 też się zmieści

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:29   #4796
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela gratki, i kogo wybraliście?

Dj Rafi (Rafał Kupisz)

Cytat:
ja mam ślub o 12 u nas to normalne i ciesze sie z tego

bardzo się cieszę że pomógł ten obrazek, dla mnie tez okazał się bardzo pomocny to jaka długość wybierasz ? ;>

u nas normalna 17, wiadomo każdy region rządzi się innymi prawami ;-) ja bym nie wytrzymała nawet od 16 do 3 :p
Podoba mi się długość do łokcia, ale wszystko zależy od sukni...

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Niektórzy to mają szczęście .. :P
Ja wiem, że suknia, w której się zakocham będzie kosztowała tyle, że

moja ukochana kosztuje 4 tys.i jest w Krakowie, więc pewnie nawet jej nie przymierzę.

Cytat:

My też filmik w prezencie chcieliśmy tort z ręczników, ja myślałam też o kompletach pościeli z haftem "najlepsi rodzice" czy coś... Albo kolację z nami. TŻ jest za tortami ;-) a dla dziadków planujemy tylko kilka słów, bo TŻ nie utrzymuje kontaktów z tymi co będą na weselu-czyli babcia z 2 mężem... U mnie żyje jedna babcia i jeden dziadek i im chciałabym coś dać, ale wtedy co z resztą? Tak samo z chrzestnymi- ja swoim bym chciała coś dać, moja chrzestna to prawdziwa druga mama ale TŻ nie ma kontaktu ze swoimi, nie przyszli nawet na 18stkę jego a mają blisko...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:30   #4797
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
7 miesięcy do ślubu:

Kupione:

suknia
buty x2
podwiązka (dostałam)
kolczyki
spinki dla TŻ
opaski dla druhen
krawaty dla drużbów
zaproszenia (czekam na wysyłkę)
kryształki do zaproszeń
część wódki
tuby strzelające
poduszka na obrączki
część dekoracji na poltra
kieliszki od szampana do stłuczenia
auto

Załatwione:
sala
kościół
dj
kamerzyści
skrzypaczka
organistka
fotografowie
makijażystka
fryzjerka
barman
dekoratorka
nauki przedmałżeńskie

Zrobione:
zawieszki na wódkę

OMG!!! Ja dwa miesiące po Tobie a połowy z tych rzeczy nie mam! Czy powinnam się martwić i brać do roboty??

Cytat:

no i czy dajecie w ogóle prezenty dla świadków, dziadków, chrzestnych itp ? czy to tylko taki nasz śląski zwyczaj ? [COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
My dajemy kosze spersonalozowane tzn, w koszu bedzie to co rodzice najbardziej lubia po slubie moze tez dokupimy od fotografa fotoksiazke ze zdjeciami ze slubu. I nikomu nic wiecej nie dajemy, u nas nie ma takie zwyczaju, zeby dawac dziadom, wujom itp :P

My chyba też kosze bo to najpraktyczniejsze. Albo albumy - połączenie naszych zdjęć i jakiś tam pamiątek. A dziadkom, chrzestnym po kwiatku i piosenke Taka tradycja. Już mam wybrane piosenki, żeby znów nie musieć słuchać "Cudownych rodziców mam" (nikomu nie ubliżam, po prostu na tylu weselach to slyszałam, a TŻ na połowie wesel musi to grać, że nam się przejadło )

Ze spraw ślubnych - wstępnie zamówiłam makijazystkę i fryzjerke. W listopadzie i na sylwestra chyba bede miała probne )

Wybór welonu mam już za sobą i będzie do połowy pleców. Wybór przebiegł szybko bo było ich tyle i co raz piękniejsze , że nie chciałam wybierać więcej bo bym się nie zdecydowała. W ogóle w salonie była promocja i do każdej kupionej sukni welon gratis Wybrałam taki za 360 zł z delikatnymi świecidełkami na brzegu. Taka lekka mgiełka bo gorset jest już dość bogaty.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:38   #4798
missmalezji
Wtajemniczenie

podpisalismy umowe z wodzirejem fajny jest,pokazywal zabawy,jak zapoznac gosci i oczepiny jakie. ciesze sie ze mamy to z glowy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:41   #4799
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
podpisalismy umowe z wodzirejem fajny jest,pokazywal zabawy,jak zapoznac gosci i oczepiny jakie. ciesze sie ze mamy to z glowy

Gratki, to tak jak ja wczoraj

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 23:04   #4800
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
u nas też tak. rodzice z reguły dostaja wlasnie kosze nikomu innemu nic się nie daje.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

u nas nic nowego, wszystko stoi tak jak stało

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości