|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Też mykam, dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3452 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Tari przykro mi, ale w Zbuntowanym był Iwo a nie Armando :P
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mago synek cuuuuudo
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514739]Tari przykro mi, ale w Zbuntowanym był Iwo a nie Armando :P[/QUOTE] O widze też wierna fanka
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
Misia miałam nawet płytę Natalii Oreiro. Kupiłam ją na odpuście
|
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny patrzcie co znalazlam i planowalam zakupic
http://mamaplus.pl/products/kocyki-s...art-niebieskie komentarz mojego tz'ta wrzuce Leo moje skarpetki do lozeczka na jedno wyjdzie
|
#3456 |
|
Konto usunięte
|
Ita
A propos kocyków, ja dziś (przez tatę:P) kupiłam Małemu taki śliczny w SÓWKI!!! w Netto za 25 zł Wprawdzie niezbyt ciepły, ale naprawdę ładniusi.
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514739]Tari przykro mi, ale w Zbuntowanym był Iwo a nie Armando :P[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514786]Misia miałam nawet płytę Natalii Oreiro. Kupiłam ją na odpuście Leże i kwicze Cytat:
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
zbiórka w K
![]() Ja zmykam, dobranoc!! |
|
|
|
#3459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wypiłam karmi i zjadłam paczke paluszków
Cytat:
teraz będę wrzucać fotki aż będziecie miały dośćCytat:
Idę pomału spać, o 1 karmienie Szkraba. Dobrej nocki |
||
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514786]Misia miałam nawet płytę Natalii Oreiro. Kupiłam ją na odpuście
No to po całości poszłaś Cytat:
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
ode nyny - do pierwszego
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę paaaaaaaaaaaa
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#3464 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa za zakupy i wysprzątane domu! Cytat:
Sorry neni, ale za chuda jesteś i mnie wkurzasz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio ja mam gęste brwi dosyć, a gdybym nic z nimi nie robiła to wyglądam jak debil bo sa tak jasne, ze ich nie widać.. masakra. Co najlepsze włosów naturalnych nie mam jasnych, a odziedziczyłam ta wspaniałość po mamie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||||
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo i u nas pierwsze....czuje sie jajbym popila ostro no chyba ze ostre picie to wypicie karmi......
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Neni dobrze, że nic się Wam nie stało
surka ale Olek budzi się co 1,5-2 godz...obudzi Lilę i będę miała przerąbane enlevee ja też bym powiedziała, że mi się przysnęło przy Małym i nie słyszałam jak się do mnie (upierdliwie) dobijasz tysia ja kupiłam Małemu białe body na dlugi rękaw, białe śpiochy, asekuracyjnie kaftanik. buciki moja mama mu kupiła i czapunie mieliśmy jeszcze po mojej siostrze.. nie chcieliśmy specjalnego ubranka, bo szkoda na raz kasę wywalać magolina za dobre wieści z poradni.. a kupcia..cóż..zdarza się najlepszymmalaczarnakejt tak to ja wysyłałam..wybacz zapomniałam nickiem się podpisać moje inicjały JZ jakby co ![]() taribari no wkopali..a mówiłam, żeby poszli do weta przed wyjazdem, bo już od jakiegoś czasu coś się z kotem działo a on ogólnie karmę ma kupowaną specjalną, ale jak się skończy i nim ktoś kupi u weta, to zdarza się mu zjeść zwykłą.. On to w ogóle ma ojca rasy syberyjskiej i ta rasa ma częste problemy z pęcherzem ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
aptekarki na siebie i na nich..zbulwersowane zachowaniem.. w końcu jedna się odezwała, żeby opuścili aptekę..oni nic.. ona 'proszę opuścić aptekę, bo wezwę ochronę'..ten od rękawa odwrócił się w jej stronę i 'ŚśśŁUCHAM?'
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze nocne
zapowiada się maraton
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u kota 2 godz. Miauczał od wejścia strasznie stęskniony. Dałam mu mleko, nie wypił, poszedł do kuwety..znowu się w niej modlił próbując coś zrobić.. wyszedł, a tam siuśki zabarwione na czerwono
![]() Nie wiem czy to krew z niego zeszła, czy tak się wylizuje tam, że sobie uszkodził i z tej ranki wycieka..masakra.. a wylizywał się cały czas, jak chciałam go pogłaskać, to gryzł. Rozpuściłam mu Urinovet i tabletkę Furalginum, w strzykawkę i zaczęła się zabawa.. uciekał, gryzł, drapał.. założyłam rękawicę kuchenną, zaczął syczeć..podrapał mi uda i dłonie..do rodziców dzwoniłam i prawie ryczałam w słuchawkę, bo nie wiedziałam co robić a i do dziecka musiałam wracać na karmienie.. Zawinęłam go w końcu w koc, tylko łeb na wierzchu i udało mi się wstrzyknąć w pysk. Poszedł do kuwety, ale nie jestem pewna czy coś wysikał. Następna zabawa była jak próbowałam go napoić.. nie chciał mleka, ani wody z brodzika, ani z miski.. kot siedział w brodziku przy odkręconej wodzie, a ja na pufie w przedpokoju i ryczałam.. w końcu wrzuciłam mu miskę do brodzika- wypił Już nie miałam czasu czekać czy pójdzie do kuwety..wyciągnęłam go tylko z brodzika na dywanik łazienkowy, żeby nie siedział na ten być może przeziębiony pęcherz na zimnym i jeszcze z mokrym dupskiem.. Mam nadzieję, że zejdą z niego te siuśki ![]() Jutro weterynarz tylko od 9 do 11 przyjmuje.. mąż ma kota w d... Ja się do niego przestałam odzywać, ciągle ma do mnie jakieś pretensje/problemy..mam go dość..cały dzień tylko 'koty drzemy'.. on naprawdę nie zdaje sobie sprawy z mojego zmęczenia. Przykre, że nie mogę na niego liczyć..nawet jeśli nienawidzi kotów, to mógłby uszanować, że ja je kocham i mi pomóc.. ale po co..lepiej sie posmiać z jego ewentualnego przekręcenia się..bo takie fajne jest zdychanie z pękającego pęcherza..ja pierd...! W nocy Mały budził mnie co śr. 1,5h, rano byłam zmęczona, a cisnęłam po ten prezent dla jego siostry, później na szybkiego szczepienie, później musiałam jechac na zakupy, bo on nie chciał.. powiedziałam, ze jestem zmęczona, a on na to, że to on przeważnie robi zakupy, więc teraz mogłabym ja, bo on dzisiaj nie chce po sklepach chodzić..on nie chce i nie musi, a ja muszę chcieć.. pojechałam wściekła i rozżalona.. W ogóle tyle dzisiaj usłyszałam jego zali do mnie..nie tlyko zakupy, ale nagle, że ja NIC nie robię/nie sprzątam..wszystko on.. poczułam się niedoceniona.. Większość co robię to przy dziecku, dla dziecka..ale że od razu NIC poza tym..? nagle nawet brak obiadu jest problemem.. Wyryczałam się pod prysznicem jeszcze.. idę spać.. znowu przesadziłam z treścią..wybaczcie ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam. Nie dziwie sie ze jestescie niewyspane skoro non stop nafajecie. A potem ja jestem nie wyspana bo zamiast spac to was nadrabiam.
I karmienie troche z mojej inicjatywy bo mi cycek chcial eksplodowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsze karmienie. Sara spała bez wiercenia prawie 4 godziny, a przerwa między ostatnim karmieniem to prawie 6 godzin .
Jestem w szoku. Tz z nią teraz siedzi, a mi kazał isc odpocząć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
My już nie śpimy. Mikolaj obudził się z płaczem z powodu bakow. zrobilam masaz i nie wiem co jeszcze mogę. zasypia na rękach ale co chwilę budzi się z piskiem.
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514739]Tari przykro mi, ale w Zbuntowanym był Iwo a nie Armando :P[/QUOTE]
Ooooho, wychodzą brudy:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
tysia widze ze dzis ty dyzurujesz na forum...a probowalas termofor mu przykladac...lub np. recznik zdjety z kaloryfera???
domi brawa dla sary...dorasta ci chyba panna u nas chyba drugie pisze chyba bo maly zjadl cale 30ml i padl a ja czelam czy zaraz sie obudzi znow glodny... gardlo mnie dalej boli jutro lekarz i raczej antybiotyk Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- kurcze tak mnie to gardlo boli ze az wzielam paracetamol - na bank to juz angina :-( cholera ciekawe co irl lekarz wymysli przy karmieniu piersia mam nadzieje ze da rade Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
U nas karmienie nr 2
Ita nic ci lekarz nie pomoże. Kup miód i liz co trochę, no i paracetamol Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
domi ja mam tendencje do angin a na angine paracetamol raczej nie pomoze ...
juz domowe sposoby wyprobowalam czas na mocniejsze dzialo...wiem ze w pl dobrali by mi antybiotyk tzw. bezpieczny ale tutaj to mam watpliwosci Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
No i odłożyłam sare po 2 karmieniu i znow sie wierci....
No wyobrazacie sobie. Co sie dzieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- Ita Sama jestem ciekawa jak to lekarz potraktuje i co doradzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
a my sobie wlasnie dojedlismy i czekamy na odbicie a potem lulu....
kurcze Domi juz nie wiem co doradzic a moze poloz jej kolo twarzy swoj podkoszulek..moze przy twoim zapachu sie uspokoii Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Ita
Ja tez juz nie wiem o co chodzi. Teraz sie przebudzila i na rękach usypiam znow, kolejna cudowna noc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym probowala wszystkiego ...u mnie przynajmniej ten plus ze maly pomiedzy karmieniami spi....choc tez czasami mam pobudki co godz i wtedy to siwieje na miejscu...
oki zostawiam cie i ide cos pospac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie mówiłam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

Wprawdzie niezbyt ciepły, ale naprawdę ładniusi.

teraz będę wrzucać fotki aż będziecie miały dość

wiecznie jakies proby, koncerty, wyjazdy z pracy i siedze ciagle sama, a nawet jak przyjedzie, to nie wpadnie na pomysl, zeby ot tak malego przejac
chociaz zdazaja mu sie dziwne zachowania, kiedy przxypilnuje malego,a ja moge sie kimna z godzinke, ale to zdazylo sie z 5 razy max w ciagu 2 miesiecy
a księżniczka przy kasie taki wrzask urządziła że ludzie się zatrzymywali
za zakupy!
masakra. Co najlepsze włosów naturalnych nie mam jasnych, a odziedziczyłam ta wspaniałość po mamie
moje inicjały JZ jakby co
a on ogólnie karmę ma kupowaną specjalną, ale jak się skończy i nim ktoś kupi u weta, to zdarza się mu zjeść zwykłą.. On to w ogóle ma ojca rasy syberyjskiej i ta rasa ma częste problemy z pęcherzem