|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kolejnej kiepskiej nocy-najpierw mnie wczoraj cały dzień krzyż bolał (ale tak jak przy okresie), w nocy doszły bóle brzucha i głowy, tak że musiałam połknąć proszki, pomogły, bo w końcu zasnęłam, ale teraz boli dalej
![]() Amberella, kurcze, niezłe miałaś przeżycia... Co do polipów, to mogli nie zauważyć- trzeba mieć niezły sprzęt i oko (miałam przed ciążą na macicy, jak poszłam na kontrolę gdzie indziej, to lekarz stwierdził, że gdyby nie wiedział, to by go przegapił) a teraz przecież skupiają się na dziecku. Trzymam kciuki, żeby się szybko krwawienie skończyło i wszystko wróciło do normy!
|
#1984 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Nie wyspałam się,ale liczę że kawka którą właśnie piję postawi mnie na nogi. Później muszę iść po większe zakupy,bo znowu pustki w lodówce. Ja nie wiem jak to się dzieje,ale ciągle kupujemy bardzo dużo jedzenia i ciągle jest pusto w lodówce. To Kacper chyba tyle zjada
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tz juz wyruszył na cmentarze, a ja zostałam sama z kotem :p. Zjadlam sniadanie i potem drugie sniadanie: monte
z bananem.Koncze 26 tydzień i 8kg na plusie... Jak myslicie troche duzo? Któraś z was napisała że leżała w szpitalu z dziewczyną której dziecko było ułożone główką w dół w 29 i podobno to niedobrze ze tak dziecko ułożone jak do porodu tak wcześnie... I teraz sie martwie bo u mnie praktycznie cały czas teraz dziecko ułożone jest główką w dół....to znaczy ze mam sie martwić? :/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Ambrella jak się przeraziłam, że coś takiego! Trzymaj się
Milka-pilka Dziękuję bardzo! Za sam brzuch pewnie piąteczka ![]() Właśnie testuję te jesienne zapachy YC i niestety większość ma cynamon, którego nie cierpię. Mam kominek domek, średnio ładny, ale sprawdza się w roli rozsiewacza zapachu więc zostanie taki dopóki nie znajdę swojego kąta. Dzień dobry wszystkim tak przy okazji, witam nowe mamusie i życzę pysznych śniadań/lunchy ![]() U mnie będzie bigos przez 2 dni co oznacza, że sama będę coś innego kucharzyć
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz dojezdzam babci
Moja mama stwierdziła, ze mam jechać pociągiem, a nie samochodem i to był bardzo dobry pomysł. Pociąg był prawie pusty i spalam przez 2/3 drogi. Cytat:
Jestem przekonana, ze u tej dziewczyny działo sie cos wiecej niz ułożenie głowkowe dziecka Dziecko moze się układać jak chce, byle do porodu sie ustawiło jak należy.
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze lezenie przyniosło skutek. Tak wiec chyba nie trzeba sie tym tak bardzo martwić.Akkma, my tez będziemy mieć ten model wózka zamówiliśmy tydzień temu i już jest do odbioru. W przyszłym tygodniu tata go odbierze wiec wrzuce fotki.Magnusia, dziękuje na razie faktycznie najwiecej poszło w brzuch no i biust mam nadzieje, ze tak zostanie....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
U mnie i w pierwszej i drugiej ciązy już od 20 tyg dzieciaki ustawione do wyjścia i sie to już nie zmieniło. Nigdy lekarza to zaniepokoiło, a pierwszą ciąze przechodziłam 2 tyg.
Wyobraźcie sobie ze mam w domu bostonke. I to nie syn (prawdopodobnie przechorował bezobjawowo, bo w żłobku jest epidemia) tylko mąż. Od czwartku źle się czuł, a dzis dodatkowo go wysypało. Mam nadzieję że skoro ja sie do tej pory nie zaraziłam to już nie załape. To nie jest niebezpieczne ale nieprzyjemne cholerstwo. |
|
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z wami przy śniadanku
![]() Widzę ,że dzisiaj cisza, no tak każdy na cmentarze chodzi, a ja już drugi rok w Niemczech, więc nie ma jak . Wczoraj w De był dzień wolny, byliśmy więc u znajomych na ognisku hallowenowym ![]() Było fajnie , choć zmarzłam trochę, a dzisiaj wstałam z gigantycznym bólem pleców i ledwo chodzę sweet_vitnage- śliczny brzuszek, a ty jaka zgrabniutka Gosia- twoje dwa skarby są cudowne. a Eryk jaka słodka minka Ambrella-jejku , nawet nie wyobrażam sobie co przeżyć musiałaś widząc tą krew. dobrze ,że z maluszkiem wszystko dobrze, w razie czego wracaj szybko na IP W środę mieliśmy pierwsze spotkanie w SR. Powiem ,że jestem bardzo zadowolona, oprócz rzeczy organizacyjnych i innych zwiedzaliśmy porodówkę, pokoje itd i powiem ,że oczy mi wychodziły jak to wszystko wygląda.Przed porodem są sale relaksacyjne, do porodu i po pokoje jednoosobowe, łóżka takie ,że na 15 sposobów rodzić można.Poród w wannie, lub normalnie z możliwością relaksacyjnych kąpieli. Położna powiedziała, że nie będziemy zmuszane do żadnej pozycji, bo to nam ma być wygodnie a nie odbierającej poród.Stwierdziłam z TŻ ,że dopiero teraz myśli się o kurcze to już blisko.Najbardziej przestraszona byłam po obejrzeniu sali do cesarskiego cięcia, obym tam nie musiała iść. Ogólnie dla dziecka jest wszystko, od pieluszek, po ciuszki, rzeczy do mycia, a dla nas podkłady , podpaski, majtki tak więc zakupy mi trochę się zmniejszyły. No i ,że położna prowadząca bardzo miła , przypadła nam do gustu , umówiliśmy się ,że to ona będzie przychodzić do nas przez 8 tygodni po porodzie Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-11-01 o 10:11 |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było to ja też tyję Tak się na początku cieszyłam, że mało przytyłam, a teraz co wejdę na wagę to ogarnia mnie lekkie przerażenie. Brzuch też mam już spory (wygląda jak balon pod koszulką), ale chyba wszystko mi właśnie w brzuch idzie.U mnie 26 tc i + 5 kg. Chyba będę musiała przestać jeść słodycze, bo ja ze względu na swoje biodra muszę trochę wagi pilnować i chciałabym w całej ciąży utyć 8-9 kg. Cytat:
Jest wiele ładnych kominków dużo tańszych od mojego, ja miałam swoją wizję ![]() Używam wosków (tzw. tart), bo są praktyczniejsze. Są najtańsze i dosyć ekonomiczne. Ułamuję albo odkrawam nożem kawałek (na prawdę nieduży) i wkładam do miseczki, zapalam zwykłą świeczkę pod spodem z Ikei. Zapach paruje ok 1-2 h, ale sam zapach w mieszkaniu utrzymuje się długo. Jeśli masz mniejszą przestrzeń to radzę zacząć od malutkiego kawałeczka, w razie potrzeby można dorzucić, a lepiej się nie udusić )Ja za zapachami z cynamonem nie przepadam, są ciężkie. Lubię: Soft Blanket Fluffy Towels Baby Powder Camomile Tea (pięknie pachnie rumiankiem i podoba się większości osób, gościom na pewno) Midnight Jasmine a z takich słodszych, zimowych: Strawberry Buttercream Vanilla Cupcake Cherris on Snow "Wyższość" używania wosków nad świeczkami jest taka, że woski/zapachy można często zmieniać, a świeczka pali się baaaardzo długo. Jeden wosk kosztuje 4,5 zł więc można sobie kupić na początek 2-3 i testować zapachy. Pewnie wiesz, ale żeby wyjąć wosk z tej miseczki, trzeba ją na chwilę włożyć do zamrażalnika, wówczas bardzo ładnie "odchodzi". Piszę o tym, bo ja na początku nie wiedziałam ![]() A i co do tych świeczek to trzeba też dokupić sobie ten "słoiczek" lub znaleźć kieliszek odpowiadający wymiarom. te świeczki się strasznie rozlewają po zapaleniu (podgrzaniu), więc lepiej mieć taki wymiarowy słoiczek. Za ciężka pracę i potem za brzuszek Ja za godzinkę też ruszam na cmentarze z rodziną. Mam jednak wszystkich bliskich pochowanych w Wawie, więc dużo jeżdżenia nie będzie, tylko stanie w korkach raczej Zazwyczaj jeździmy autobusami (jest szybciej i sprawniej), ale teraz z tym brzuchem to nie chcę się tak pchać w tłokach.
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-01 o 10:20 |
|
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masz! właśnie z tego powodu nie pojechaliśmy do rodziny dziś do Częstochowy... Uważaj na siebie bo czytałam, że to groźna dla kobiet w ciąży... ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#1993 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się późnym rankiem i raz jeszcze dziękuję za dobre słowa. Mimo obaw, że nie zasnę, zasnęłam wymęczona stresem, ale sen był taki czuwający. Na szczęście krwawienie się nie powtórzyło, a Kacper fika beztrosko, nie zdając sobie sprawy, co przeżywa jego mama i tata. I całe szczęście
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Napiszę Wam jeszcze o wczorajszej sytuacji, że bardzo pozytywnie zaskoczył mnie mój gin. Jak zobaczyłam to krwawienie, natychmiast do niego zadzwoniłam. Kazał mi pędzić na IP. I jak byłam w trakcie badań, zadzwonił do lekarza dyżurującego z pytaniem o mój stan i sytuację. Utwierdziłam się, że dobrze wybrałam lekarza. Przecież nie musiał się mną interesować. Poza tym, gdy trafiłam na IP zadawano mi pytania o szyjkę, łożysko, macicę, leki. Dzięki temu, że mój ginek wszystko mi szczegółowo tłumaczy mogłam udzielić precyzyjnych informacji. Ale go pochwaliłam .Dziewczyny, życzę Wam miłego dnia i pięknej pogody na cmentarzach. A wszystkim, które mają kłopoty ze zdrowiem i samopoczuciem - poprawy! |
|||
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jacy oni są słodcy, Młody już dawano mnie zawojował ![]() Amberella ło jejku! mi by chyba serce stanęło! jestem pewna, że nie wypuścili by Cię gdyby nie byli pewni, że to polip. Raczej nikt nie ryzykuje z ciężarnymi ![]() My z Tż zostaliśmy u siebie na Święto, ponieważ nie chcieliśmy wybierać między rodzinami, a nie wyobrażaliśmy sobie, żebym sama robiła w takim ruchu ponad 200 km z psem w aucie, a do niego jest 250 km i jeszcze 2 msze po 1,5 h do przetrwania, więc ten wyjazd też odpadł w przedbiegach. Ja odwiedziłam groby tydzień temu, a jego odwiedzimy za jakieś 2 tygodnie. A dzisiaj dzień lenia
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Amberella - współczuję stresu i mam nadzieję, że krwawienie szybko ustanie i już wytrwacie do terminu bezproblemowo
katarzyniak - co do główkowego ułożenia, to ja też się zaczynam zastanawiać, bo dzisiaj wkraczam w 31 tc i od początku mamy ułożenie główkowe. Mam nadzieję, że tak już zostanie, chociaż oczywiście wszyscy "życzliwi" gdybają sobie, że może się jeszcze obrócić Mój Synek rusza się niesamowicie, ale raczej tylko kopie lub rusza ręką, więc mam nadzieję, że skoro do tej pory się nie obrócił, to i teraz jak będzie miał mniej miejsca, się nie obróci. Dziewczyny, jakie Wy macie teraz ułożenia i doświadczenia w tym zakresie z poprzednich ciąż? ![]() Jeśli chodzi o przyrost wagi, to u mnie niestety 31 tc i 10 kg na plusie A tak było pięknie na początku W sumie to wszystko przytyłam w ciągu ostatnich 2 ms, ale wcześniej codziennie chodziłam do pracy a teraz od 3 tyg mam nakaz leżenia.Leżeć muszę nadal, stąd moja obecność na forum o tej porze i w takim dniu. Od 4 lat nie miałam okazji odwiedzać grobów 1.11, ale mam nadzieję, że za rok to nadrobimy już w trójkę Mam do Was pytanie, czy słyszałyście, żeby pod koniec ciąży 32 - 33 tc ktoś miał zakładany pessar? Mnie niestety to czeka poza leżeniem i zapytałam wczoraj gin, czy to ma sens tak na koniec, a on uważa, że mimo końcówki warto moją ciążę podtrzymać. Chociaż od tygodnia szyjka się na szczęście nie skróciła...uff...nadal 2,2... |
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
1 listopada a ja w pracy Odezwę sie pózniej... Jak mi sie humor poprawi...
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja już po śniadanku zrobionym przez męża i jest jakby lepiej, ale na razie boję się ruszyć, mimo że do cmentarzy (moich) mamy naprawdę blisko... ale dzień się dopiero zaczyna, zresztą mąż mnie pociesza, że przecież jutro możemy pójść na razie leżę i pełen relaks.
myślicie, że takie bóle to mogą być spowodowane przez dzieciaka? bo ja tam bardzo go nie głaszczę (1-2 razy krem na rozstępy, czasem oczywiście tak, ale chwilę) częściej po prostu przykładam dłoń, albo "dźgam" czy tylko mi się wydaje,czy brzuch stwardniał, ale mam wrażenie, że syn mi porządnie masuje brzuch od środka, czasami nawet w kilku miejscach na raz... oczywiście nadal bardzo się cieszę, że jest taki aktywny, bo łatwiej zbić głupie myśli, ale nie wszystkie te ruchy są przyjemne (a jeszcze tyle czasu!) i często po nich ból się nasila ---- a co do ustawienia główkowego, to trzeba rozróżnić je od główki nisko czyli wstawiania się w kanał rodny główką- bo mi na usg też lekarz mówił, że mam ułożenie główkowe, ale dzieciak leży bardziej na płask niż pionowo, a jak się wstawia to już bardziej pionowo i dopiero wtedy jest zagrożenie wcześniejszym porodem (bo jak się tam wpycha, to może pobudzić macicę do skurczy)
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Napisalam dllluuugiego posta cytowaniem i w ogole ale ze pisze na tablecie TZta to wszystko mi wcielo ... A wiec w skrocie.. Co do wagi to u mnie 27tc i olnie +6kg. Ogarnalam sie po praniu i w sumie na rozmiar 56 mam : Pajacow z dlugim rekawem szt 15 Pajacow bez rekawa szt 13 Body z dlugim szt 15 Body z krotkim/bez rekawa szt 18 Gaci szt 7 Koszulki/bluzeczki/kaftaniki szt 33 ![]() To tak w skrocue bo sie zdenerwowalam tylko ze mi wszystko zniknelo...cale moje pisanie, a na tym tablecie to mi 30 minut zajelo... ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Jeny... jak ja bym chciala miec takie warunki w szpitalu... ale tylko pomarzyc moge... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1999 |
|
Rozeznanie
|
hej kochane
Maluchy zadowolone byly z wczorajszego chodzenia-bardzo szybko zasnał z tego wszystkiego pozniej synekmiałam złą noc....nie dosc ,ze Tz sie zle czuł(spi do teraz), mnie bolała strasznie reka tam gdzie mi wczoraj dała szczepionke(do tej pory czuje-bol/kłucie ),miałam straszny sen zwiazany z synkiem(ze miał prawie smiertelny wypadek) i obudziłam sie z płaczem to Tz mnie tulił do tego mała straszliwie kopała ,az mnie bolał brzuch![]() szkoda,ze nie mam jak isc zapalic znicza -wszystkie sa w PL. ![]() jakas smutna dzis jestem....co do wagi-26tygodni +3kg...mała wazy ok 900gram
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-11-01 o 12:45 |
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam dziś wyjątkowo dziwny sen. Śniło mi sie, ze urodziłam już synka i on nie był dzieckiem ale krokodylem! W sensie dzieckiem krokodylim... Co najlepsze karmiłam go piersią
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
ale dzisiaj tu cichutko
Ja od poniedziałku robię sobie wolne więc będę miała więcej czasu. tak mówicie o wagach ja kończę 28tydzień i mam +9kg nie wiem ile mała waży w 22 tyg ważyła 487g kolejne usg dopiero 25 listopada bo niestety na wizycie kontrolnej nie robią.Czujemy się dobrze chociaż jest mi coraz ciężej i czuje że zrobiłam się niezdarna ![]() Bolą mnie nogi (na szczęście nie puchną) chciałam kupić http://allegro.pl/poduszka-pod-nogi-...663198343.html coś takiego ale jak widzę cenę to chyba sama zrobię kładłam już wszystko co mam w domu ale zaraz "konstrukcja" się psuła
|
|
|
|
#2002 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiecie co od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa. Tzn nie że cały czas,ale jest OK,a w jednej chwili coś potrafi mnie wytracić z równowagi. To jest taki impuls i niestety ale nie zawsze potrafię nad tym zapanować. Dzisiaj nakrzyczałam na Wiki Strasznie mi smutno. I w sumie to była drobnostka,a we mnie był tak straszny gniew przez chwilę. Aż momentami sama siebie nie poznaję. I ja wiem z teorii,że co powinno się robić,żeby nie wybuchnąć gniewem(głębokie oddechy,liczenie do 10),ale w praktyce to dzieje się za szybko,chwila moment i wybucham. Czy któraś z was ma też taki problem i jakoś sobie z nim radzi? Bo coś muszę ze sobą zrobić,bo tak być nie może.
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
Amberella współczuję przeżyć trzymaj się cieplutko !
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Widzę ze cisza dziś, no nic dziwnego ![]() Ja już zaliczyłam dwa cmentarze, mała strasznie się ruszała podczas mszy na cmentarzu, chyba muzyka jej nie odpowiadała ![]() Zjedliśmy obiadek i za 30 min jedziemy na kolejny cmentarz spotkać się z rodziną męża i na kolacyjkę do teściów ![]() Ambrella normalnie przeżyłam koszmar czytając to co przeżyłaś, dobrze że twój gin zareagował prawidłowo i ze wszystko jest już dobrze. Odpoczywaj
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- głowa mnie łupie.... chyba bez apapu sie nie obędzie
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
hej ja już po drzemce i co wstanę to kręci mi się w głowie, co oznacza, że obraziła się na mnie mama, bo nie chciałam jeszcze jechać na cmentarz (ona już była, ale przecież trzeba jechać drugi raz!) i nieważne, że cmentarz blisko, ale z parkowaniem zawsze ciężko i spory kawał trzeba przejść, przecież trzeba iść. a ja uważam, że jak nie czuję się najlepiej, to nie idę na razie, bo tu na szali jest moje dziecko (mąż mnie popiera oczywiście). a jeśli w ogóle nie pójdę (co też rozważam), to chyba będę wyklęta!
kurczę, nie dość, że dzieciak daje czadu (już jest trochę lepiej, ale nadal najlepiej mi w łóżku, i ta głowa wciąż pęka) to jeszcze takie sceny! przecież dziś tak naprawdę powinno się iść do kościoła, to jutro jeśli już jest dzień na cmentarze, ale nie... trzeba pójść o 5, bo co ludzie powiedzą jak się nie przystroi grobu, a potem w dzień, żeby sprawdzić kto i o której zostawił jakie lampki czy kwiaty i jeszcze po zmroku ponarzekać, że teraz cmentarze nie mają już tego uroku to sobie ponarzekałam... Gosia, myślę, że takie humory teraz są normalne i jeśli się nie da nad tym przejść do porządku dziennego, to nic nie robić a już na pewno nie złościć się z kolei na siebie, bo to tylko nakręca spiralę agresji. teraz buzują hormony i one mają różne działanie, nie wygra się z nimi. myślę, że Wiki już jest na tyle duża, że to zrozumie, a jak przesadzisz, to po prostu przytul później i przeproś. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- no, ja juz od nocy "tankuje" apapy (na szczęście po pół), na trochę przechodzi, potem znowu... oby Tobie przeszło na dłużej
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny , czy lekki ból podbrzusza od czasu do czasu tak jak na okres jest normalny ?. Jestem teraz w 25 tyg. jakoś nie panikuje od razu ale tak dla upewnienia.
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zdarza się 3 dni z rzędu (mogę go porównać do takiego "czucia" jak 2czy3 dnia okresu). Po czym przechodzi, nie boli 2 dni a potem znowu. Często jak za dużo chodzę tak mi się robi. I najbardziej na wieczór. Wszystko się rozciąga więc, spokojnie nie stresuj się. Często rob sobie odpoczynek na leżąco. U mnie teraz doszło sapanie jak stara babcia się czuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie tak od czasu do czasu boli np. przy przekręcaniu się i taki ból to prawdopodobnie spojenie łonowe i to jest normalne na tym etapie. Ja jestem w 31 tc. |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Niby normalne,ale jednak nie powinno się to odbijać na dzieciach czy na kimkolwiek. Muszę nauczyć się jakoś panować nad tym,bo po porodzie nie wiem czy będzie lepiej. Dojdzie zmęczenie,w dzień też pewnie nie odeśpię z dzieckiem,bo mam starszaka którym trzeba się zająć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

a dupa rośnie....

z bananem.

16.06.2012 
),miałam straszny sen zwiazany z synkiem(ze miał prawie smiertelny wypadek) i obudziłam sie z płaczem to Tz mnie tulił do tego mała straszliwie kopała ,az mnie bolał brzuch