|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
u nas w bloku Halloweenowe dzieciaki były wczoraj przed 21 zdrówka ladan! Cytat:
Ja mojego też póki co mogę chwalić. Bardzo dużo mi pomaga, ogarnia mieszkanie, zajmuje się Szymkiem, w nocy przewija i podaje mi go do karmienia, a później go odkłada do łóżeczka. Oby tak dalej!Kurde, dziś przy porannym przebieraniu zauważyłam krew wokół kikuta Szymka i się wystraszyłam. Nie wiem, czy tak może być, czy coś się dzieje niedobrego?? Spsikałam octaniceptem, wytarłam do sucha, patyczkiem ogarnęłam dookoła i mam nadzieję, że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze.ktos.to.opisal i nazwal nie znaczy ze miliony osob nie wpadly na to samo ![]() ja tez tu sie dopiero dowiedzialam o jakims 5s a krzystalam z tego metoda prob i bledow ![]() tysiac lat temu tez jakos dawali sobie rade.z.maluchami uwaga uwaga spalam 12godzin z dwoma.przerwami 20minut na karmienie hahahaha moj dziec wie ze jest weekend i spi dalej wiecjuz sie wykapalam zjadlam sniadanie i teraz wizazujeSent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
czyli czasem.robie tak jak tz dziecko placze, ja leze cicho, tz mowi:Maly placze a ja udaje ze spie i on wk.urzony wstaje i idzie przewijac ![]() Cytat:
to moje dziecko jest zacofane usmiecha sie tez od czwartego tygodnia ale do tej pory nie usmiechnal sie do mnie ani do nikogo, no coz moze to sie zmieni Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja robiłam tak już wczesniej tylko nie wiedzialam ze to ma jakas nazwe ![]() ehh.. niewiem co z tymi tz moj mi dzisiaj mowi ze trzeba malej pampersa przebrac
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Moj sie smieje od ucha do ucha... ale na glos jeszcze sie nie zdarzylo buuuu
Szukam czegos do zawieszenia mu do wozka lub ogolnie jakiejs grzechoczacej maskotki polecicie cos ? Moje dziecko nie ma zadnych zabawek ktorymi moglabym go zainteresowac poza pluszakami :/ Od kolezanek dostalam karuzele z fisher price ale ze jestesmy u rodzicow to nie mam gdzie jej zamontowac juz sie nie moge doczekac jak sie do niej dobiore Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elenka miała krew wokół kilka dni, a po odpadnięciu jeszcze krew się pojawiała.
|
|
|
#1626 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Rano przyszła pierwsza kupka i już wyraźnie bardziej zwarta W nocy jeszcze męczył brzusznej, więc spał na nim maluszek. Rano trochę pozwiedzalismy chałupie, pogadalismy o glupotach i młody sam odpłynął. Kiedy dostaliscie nr pesel dzieci? Miał być w ciągu miesiąca,a dziś 6 tyg kończyny,a zglaszany do urzędu był parę dni po urodzeniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
królik z tiny love ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nowe mleko działa, oby tak dalej ![]() a byliscie pytac o niego? ja po 5 dniach miałam
|
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mały od 6.00 rano spał dwa razy po 30 minut, ehhh ja nie wiem co znim jest
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też zauważyłam dzisiaj trochę krwi, mam wrażenie że trochę gorzej z tym pępuszkiem, zaczyna się paprać ![]() Cytat:
|
|
#1631 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() U mnie to jest w Sieradzu, bo tam meldunek, więc jeśli rodzicom nie wydadza, to sama odbiorę kiedyś jak będę w domu przy okazji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tz jeszcze nakarmi - oczywiscie nie cyckiem ale to juz nieraz pisalam, ze trafilam na cudownego faceta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja po pesel samemu sie idzie. Nie wysylaja. Blance moja mama odbierala bo tez w innym miescie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
A mi pesel wysłali, już z 2 tygodnie temu przyszedł
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wysłałam Męża na spacer z Michasiem, mają spacerować 2 h, przez pierwszą godzinę ogarniałam dom, robiłam obiad a teraz drugą godzinę mam zamiar siedziec na tyłku od urodzenia Michaś ciągle był przy mnie, teraz sobie spaceruje,a mi się co chwila wydaje że go słyszę ,albo myślę o nim ciągle , oglądam zdjęcia , wariatka
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po pesel trzeba przyjś do ratusza z aktem urodzenia, a informują smsem, że już gotowy
Ja już znam na pamięć
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zdziwilo to ze poczatek peselu to 132916
czemu nie 09 jak miesiac? az zastanawialam sie czy to nie pomylka ale w sumie moze tak zrobili bo jak ktos mial pesel z 1913 roku 09 to moze.teraz dodaja ta cyferke sama nie wiem ehhh Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
larysa kopa dla twojego tza mocnego bo tragedia z nim...
moj maly juz dawno si usmiecha przez sen to od urodzenia a do mnie ok 3 tyg przez sen 3 razy smial sie tak ze qz mu ramionka sie ruszaly normalnie mial z czegos ubaw hehepesel mialam ok tyg po wizycie urEdzie zrobilam szarlotke i zwracam honor juz wiem czemu nie chudne viasta kruche maslane itd sa moim codziennym przysmakiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- mi tez pesel wyslali tasia tak sobie wymyslili na karcie z.peselem jest info ze dla dzieci urodzonych chyba po 2000 roku do msca dodaje sie 2 pewnie z tego powodu co opisalas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-11-01 o 14:20 |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Ciagle probuje nadrobic i mi nie wychodzi ![]() Spaceruje z Miloszem codziennie dosc dlugo. Korzystam poki pogoda. Pozniej jakis obiad, ogarnac chate i Zuzia sie zajac. A wieczorem padnieya jestem. Wczoraj. pojechalam na zakupy i puscilam sporo kasy : torba: ale mam dwid pary jeansow, dwie bluzki, koszule i kozaki i poszlo chyba 900zl nie wspomne o wczesniejszych swetrach i narzutce. Ale juz dosc na razie. Przynajmniej mam w czym chodzic. Ciuchy po ciazy za duze i nie wiem co z nimi robic. A te sprzed ciazy to takie typowo "bankowe".Jestesmy juz po cmenatarzu i obiedzie. Ide zrobic jakis budyn a pozniej na ciacho do mamy ![]() Mikego weekendu
|
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mialam zadnych ciuchow ciazowych, bo uznalam, ze potem wlasnie nie bedzie, co z nimi zrobic..moze na allegro sprzedaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki za odp. w sprawie pępka, od razu mi lepiej. Teraz mam nowy dylemat
małemu na ustach zrobił się jakiś pęcherzyk. W necie znalazłam, że to może być od intensywnego ssania Poza tym, to się wkurzyłam. Mieliśmy iść dziś chociaż na chwilę na pierwszy spacerek, ale w wózku dętka okazała się dziurawa i powietrze z koła schodzi Muszę też pochwalić teściową Zrobiła nam obiadki, pochowała w pojemniki, TŻ pojechał je tylko odebrać. Do tego zrobiła szarlotkę, którą właśnie się objadam aha no i metrowca. Moi rodzice z kolei przywieźli rosołek, gołąbki i sałatkę dla TŻta. Dobrze mamy z nimi, to naprawdę dużo pomaga, bo przy garach nie musimy stać przez weekend, kochani są ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Matko to moje dziecko się uwstecznia... Juz tak pieknie sam zasypiał a dzis tylko raczki i raczki... Zasypia na nich ale po odlozeniu po 5 minutach juz sie budzi i wrzeszczy
![]() Dobrze ze Tż wrocił z pracy - niech teraz on walczy. Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
do peselu dodaja 20 do miesiaca , u nas z racj października mamy 133006.....itd
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- kiedy u dzieci unormuje się jedzenie ? czasem chce co pół godziny jeść ![]() póki co staram się być cierpliwa, bardzo mi zależy na kp
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-01 o 16:43 |
|
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też tego nie lubię. Cytat:
Mój M. jest zakochany w Filipie. Gdy musiałam karmić butlą przez weekend to przyznam że ani razu nie karmiłam mąż mnie wyręczał. Ale ja przygotowywałam mleko, żeby nie było ![]() Bo tak to na co dzień karmie piersią. Ale jak jadę na studia to zajmuje się nim cały dzień (często z moją mamą sobie siedzą). Przewija bez problemu, przebiera, kąpie. Teraz mówił żebym pojechała sobie na cmentarz bo on może zająć się młodym (tylko nie chciało mi się stać w korkach i nie pojechałam ). Ale dobra już nie będę go chwalić bo jeszcze chłop mi się zepsuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wchodzę tylko w swetry sprzed ciąży. .. dalej chodzę w ciążowych spodniach![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i w sumie moje dziecko praktycznie od początku jadło regularnie co dwie, trzy godziny. Oczywiście mówię tutaj o dniu. Bo w nocy różnie się budzi. Teraz zazwyczaj kp co trzy godziny (w dzień). Ale to też zależy. Ja chyba od początku karmiłam Filipa tak jak ja chciałam a nie na żądanie
|
||
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ogólnie wyszło na to że tak jakby nie karmiłam na żądanie oczywiście czasem żąda np co dwie godziny ale dosłownie kilka razy. Tż melepeta zapomniał że od dzisiaj jest obowiązek posiadania zimowych opon i teraz jedzie do domu i się stresuje mandatem a kontroli po całym mieście podobno od groma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Ja mojego też póki co mogę chwalić. Bardzo dużo mi pomaga, ogarnia mieszkanie, zajmuje się Szymkiem, w nocy przewija i podaje mi go do karmienia, a później go odkłada do łóżeczka. Oby tak dalej!
Spsikałam octaniceptem, wytarłam do sucha, patyczkiem ogarnęłam dookoła i mam nadzieję, że będzie dobrze

ale ważne że na większość dzieci działa
owszem poszedł z adim do kibelka i słyszy co sie dzieje bo nie mowie zeby była cisza ale dalej lezy i crapie
dlaczego 

[/RIGHT]

nie wspomne o wczesniejszych swetrach i narzutce. Ale juz dosc na razie. Przynajmniej mam w czym chodzic. Ciuchy po ciazy za duze i nie wiem co z nimi robic. A te sprzed ciazy to takie typowo "bankowe".
aha no i metrowca. Moi rodzice z kolei przywieźli rosołek, gołąbki i sałatkę dla TŻta. Dobrze mamy z nimi, to naprawdę dużo pomaga, bo przy garach nie musimy stać przez weekend, kochani są