Krakowianki po raz XXIII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 11:49   #4891
OneMoreDress
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Babki, gdzie można wrzucić zdjęcia - aby dostęp nie był publiczny, bez wymaganego konta na google+, żeby nie łączyło z fb, itd.? Jest jeszcze takie miejsce???
Na wrzuta.pl chyba możesz ustawić aby zdjęcie nie pojawiało się w wyszukiwarce.
Stary 2013-11-01, 12:45   #4892
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
O też szukam
Zaglądnęłabym do niecodziennych i na dobrenarty. pl
A kupowałaś coś w dobrenarty? Znają się? Niecodzienni chyba nie bardzo, na stronie mają tylko 3 modele butów no i to są eksperci od rolek

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Umawiałam się na strzyżenie do Piotra Kanafała i najbliższy termin to za miesiąc Uprosiłam na trochę wcześniej, ale kurcze liczyłam na za tydzień
Jednak nie Viru? Chodziłam do Piotra przez rok i zazwyczaj miał takie terminy.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 13:36   #4893
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Babki, gdzie można wrzucić zdjęcia - aby dostęp nie był publiczny, bez wymaganego konta na google+, żeby nie łączyło z fb, itd.? Jest jeszcze takie miejsce???
Wydaje mi sie,ze picasaweb ma prywatne ustawienia. Kolezanka wrzucila tam zdjecia ze slubu i widzisz je tylko gdy otworzysz bezposredni link, a na glownym profilu ich nie widac

Wysłane z mojej S4
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 15:34   #4894
Figlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość

Jednak nie Viru? Chodziłam do Piotra przez rok i zazwyczaj miał takie terminy.
Chciałam do Viru, jednak u Piotra prawie o połowę taniej dlatego padło na niego. Chociaż z moich włosów teraz to i tak chyba nic już się nie da zrobić, więc przypuszczam że mogłam iść do pierwszego lepszego fryzjera.
A zadowolona z niego byłaś?

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43518910]Wydaje mi sie,ze picasaweb ma prywatne ustawienia. Kolezanka wrzucila tam zdjecia ze slubu i widzisz je tylko gdy otworzysz bezposredni link, a na glownym profilu ich nie widac

Wysłane z mojej S4 [/QUOTE]

Są takie ustawienia na picassie ale chyba trzeba mieć konto na gmailu żeby móc dodawać zdjęcia.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 16:47   #4895
kasiencja
Pani Buka

OMD, Ty zazdrościsz włosów jak sama masz takie długie i ładne?

Ja musiałam swoje ściąć, bo miałam zmasakrowane końcówki mimo ze o nie dbałam... Do mojej fryzjerki nie udało mi się dostać wiec poszłam do innej bo już mnie strasznie wkurzaly te włosy, no i oczywiście nie jestem do końca zadowolona. Centymetrów poszło tyle ile chciałam, ale jednak grzywka jakaś dziwna i z tylu się wywijają. Dobrze ze odrastają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:16   #4896
Lenkapuma
Zakorzenienie

Prawda? Też mnie zaskoczyła.

W jaki sposób dbałaś o końcówki? Jeśli mimo pielęgnacji ich stan nie był zadowalający, to może spróbujesz cięcia termo-nożyczkami? Korzystam z tej metody już jakiś czas i w połączeniu z CHI na same końce (zamiennie z serum Avonu) otrzymuję zadowalające efekty To nie tak, że już się nie rozdwajają, bo nadal to robią ale jest tego o wiele wiele mniej.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:59   #4897
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
A kupowałaś coś w dobrenarty? Znają się? Niecodzienni chyba nie bardzo, na stronie mają tylko 3 modele butów no i to są eksperci od rolek
W dobrenarty pracował kiedyś mój kolega-chłopaki założyli tą firmę 'z pasji' W zeszłym roku sprzęt kupował tam znajomy, który od małego jeździ na nartach i powiedział, że nigdzie indziej by już nie poszedł
O niecodziennych słyszałam, że w narciarstwie też dobrze stoją ale rzeczywiście, na ich stronie puściutko

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
OMD, Ty zazdrościsz włosów jak sama masz takie długie i ładne?
Długie owszem są ale reszta-dramat...Strasznie wypadały mi włosy, mam połowę tej objętości co kiedyś Taki smętny kucyk, na dodatek jakoś żadna pielęgnacja nie działa na nie dobrze.
Na wypadanie stosuję teraz kozieradkę-śmierdzę rosołem ale serio pomaga!

Ineso tak w temacie włosów...Planujesz niedługo jakieś zamówienie z Avonu? Bo nie umiem funkcjonować bez tego serum

Jakby któraś potrzebowała pompki do Revlona to mogę oddać końcówkę od serum
Stary 2013-11-01, 19:59   #4898
kasiencja
Pani Buka

Lenka - po myciu zawsze zabezpieczalam końcówki albo CHI albo jedwabiem z Marion. Słyszałam o strzyżeniu na gorąco, ale nie każdy salon chyba to oferuje, prawda? Następnym razem może się skusze

W ogóle moje włosy tragicznie się plączą, szczególnie z tylu. Staram się delikatnie rozczesywac, ale i tak trochę poszarpię zawsze... Podróbka TT tez czasem nie daje rady, pora na oryginał albo jakiś specjalny grzebień

OMD - rozumiem naprawdę sprawdza się u Ciebie kozieradka? Często stosujesz? Mnie ten zapach nieco odstrasza jednak

Stary 2013-11-01, 20:16   #4899
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:

OMD - rozumiem naprawdę sprawdza się u Ciebie kozieradka? Często stosujesz? Mnie ten zapach nieco odstrasza jednak
Stosuje ja od niedawna ale widze efekty warto sprobowac bo kosztuje niecale 3 zl zapach jest straszny i mocny no ale cos za cos. Stosuje codziennie, po umyciu

Stary 2013-11-01, 20:35   #4900
Lenkapuma
Zakorzenienie

OMD, high five.
Też w ostatnim czasie wypadło mi duuuużo włosów i teraz ratuję się kozieradką. Wcieram dopiero drugi tydzień i włosów wypada mniej. Natomiast nie zauważyłam jeszcze baby hair, które podobno rosną jak szalone przy kozieradce
Zapach kozieradki jest zniechęcający, ale skoro to takie włosowe cudo, to wytrzymuję.
Łykam też pantothenicum calcium od miesiąca.

Chociaż jeśli mam być szczera - spodziewałam się szybszych efektów, bo włosów nadal wypada sporo.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 20:51   #4901
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
OMD, high five.
Też w ostatnim czasie wypadło mi duuuużo włosów i teraz ratuję się kozieradką. Wcieram dopiero drugi tydzień i włosów wypada mniej. Natomiast nie zauważyłam jeszcze baby hair, które podobno rosną jak szalone przy kozieradce
Zapach kozieradki jest zniechęcający, ale skoro to takie włosowe cudo, to wytrzymuję.
Łykam też pantothenicum calcium od miesiąca.

Chociaż jeśli mam być szczera - spodziewałam się szybszych efektów, bo włosów nadal wypada sporo.
Ja zmniejszone wypadanie zauważyłam po tygodniu...baby hair brak ale też w sumie wcieram od niedawna
Nie wiesz jak długo trzeba ją wcierać? W sensie czy już do końca świata będziemy pachnieć rosołem? I polecasz to pan coś tam calcium? Bo w sumie rozglądam się za jakimś suplementem ale jak zaczynam szukać to głupieję...

Tak w ogóle to ja ten zapach strasznie czuję-zarówno po aplikacji, póki włosy nie wyschną jak i potem, tak nagle w ciągu dnia. Jak jestem na rolkach i się spocę to już w ogóle Chłop zaś zapewnia mnie, że czuje tylko po aplikacji, jak kładę się spać...
Stary 2013-11-01, 23:30   #4902
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Chłop zaś zapewnia mnie, że czuje tylko po aplikacji, jak kładę się spać...
Mój ostatnio wyczuł Amlę na włosach, którą olejowałam włosy poprzedniego wieczora (i zmyłam oczywiście). Ja mu na to, że dla mnie to śmierdzi i że jak się z nim na początku spotykałam, to zawsze uważałam, żeby dzień wcześniej nie olejować Amlą Jego komentarz: "KOBIETY SĄ DZIWNE"

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 23:36   #4903
Figlak
Zadomowienie

Cytat:

Długie owszem są ale reszta-dramat...Strasznie wypadały mi włosy, mam połowę tej objętości co kiedyś Taki smętny kucyk, na dodatek jakoś żadna pielęgnacja nie działa na nie dobrze.
Na wypadanie stosuję teraz kozieradkę-śmierdzę rosołem ale serio pomaga!
Mi też straszliwie wypadają, mam ich gdzieś 1/4 tego co kiedyś Próbuję kozieradki, ale efektów raczej nie widać. Myślę, ze u mnie to wypadania związane jest ze stresem i dlatego nic nie pomaga.
Do kozieradki próbowałam dodawać paę kropli olejków eterycznych które tez kupiłam na wypadanie, ale po 2 dniach śmierdziała ta miktura niemiłosiernie.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 00:19   #4904
kasiencja
Pani Buka

O rany, z Amlą nie mogłam wytrzymać, pozbyłam się jej po dwóch próbach . Najladniej z tego wszystkiego pachnie Jantar, ale skoro powszechna jest opinia ze nowy skład nie jest tak skuteczny jak stary... W ogóle słyszałyscie ze do odzywki Garnier awokado&karite dodali jakiś alkoholowy składnik, który niektórym robi siano na głowie? Mam jeszcze stara wersje wiec nie mam porównania, ale naprawdę nie rozumiem, po co te zmiany jeśli są na gorsze? :/

Stary 2013-11-02, 10:53   #4905
Konto usunięte

Cytat:
O rany, z Amlą nie mogłam wytrzymać, pozbyłam się jej po dwóch próbach . Najladniej z tego wszystkiego pachnie Jantar, ale skoro powszechna jest opinia ze nowy skład nie jest tak skuteczny jak stary... W ogóle słyszałyscie ze do odzywki Garnier awokado&karite dodali jakiś alkoholowy składnik, który niektórym robi siano na głowie? Mam jeszcze stara wersje wiec nie mam porównania, ale naprawdę nie rozumiem, po co te zmiany jeśli są na gorsze? :/

Bo bylo zbyt tanie i dobre zapewne. Ja zuzylam wlasnie jeszcze opakowanie ze starym skladem. Teraz kupiłam Mrs.Potters do wlosow tlustych. Pamietam te odzywke sprzed kilku lat, byla rzadka i niezbyt radzila sobie z moim koltunem, a teraz naprawde mi sluzy, jestem zaskoczona. Zobaczę jak bedzie dalej, ale jesli ok, to wyjdzie na to, ze znalazlam dobra odzywke za 8zl 500 ml

Wysłane z mojej S4
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:36   #4906
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Ja też zazdroszczę Lence włosów I też mi teraz więcej wypada Podobno taki urok jesieni, ale i tak próbuję na to zadziałać: piję skrzyp i pokrzywę, wcieram Jantar, a kozieradka leży w szafce

Cytat:
Chciałam do Viru, jednak u Piotra prawie o połowę taniej dlatego padło na niego. Chociaż z moich włosów teraz to i tak chyba nic już się nie da zrobić, więc przypuszczam że mogłam iść do pierwszego lepszego fryzjera.
A zadowolona z niego byłaś?
Z początku byłam zadowolona, ale potem zaproponował mi grzywkę o długości 2 centymetrów, twierdząc, że będzie mi bardzo pasować i już się u niego nie pojawiłam.

Cytat:
Ja musiałam swoje ściąć, bo miałam zmasakrowane końcówki mimo ze o nie dbałam... Do mojej fryzjerki nie udało mi się dostać wiec poszłam do innej bo już mnie strasznie wkurzaly te włosy, no i oczywiście nie jestem do końca zadowolona. Centymetrów poszło tyle ile chciałam, ale jednak grzywka jakaś dziwna i z tylu się wywijają. Dobrze ze odrastają
Zmieniłam jakiś czas temu fryzjerkę. Używa nożyczek Jaguar i muszę powiedzieć, że teraz nie widzę rozdwojonych końcówek. Wiadomo, zabezpieczam je jedwabiem CHI, ale dawniej też tak robiłam, a jednak włosy się szybciej rozdwajały. Co więcej, fryzjerka jest baaardzo tania (za ścięcie włosów płacę mniej niż OMD za same końcówki), więc już w ogóle miodzio

Cytat:
W dobrenarty pracował kiedyś mój kolega-chłopaki założyli tą firmę 'z pasji' W zeszłym roku sprzęt kupował tam znajomy, który od małego jeździ na nartach i powiedział, że nigdzie indziej by już nie poszedł
O niecodziennych słyszałam, że w narciarstwie też dobrze stoją ale rzeczywiście, na ich stronie puściutko
O, to fajnie Wybiorę się tam w tygodniu i jeszcze do nartykrakow, bo w wątku "gdzie znajdę w Krakowie" polecono ten sklep.
Mam nadzieję, że uda mi się kupić do 500 zł. Chociaż pewnie będę musiała kupić na allegro, bo z tego co widziałam to w dobrenarty mają dużą przebitkę. Model, który u nich jest za 550 zł znalazłam na allegro za 350

Stary 2013-11-02, 12:18   #4907
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
O, to fajnie Wybiorę się tam w tygodniu i jeszcze do nartykrakow, bo w wątku "gdzie znajdę w Krakowie" polecono ten sklep.
Mam nadzieję, że uda mi się kupić do 500 zł. Chociaż pewnie będę musiała kupić na allegro, bo z tego co widziałam to w dobrenarty mają dużą przebitkę. Model, który u nich jest za 550 zł znalazłam na allegro za 350
To ja czekam na relację Kupujesz same buty czy jeszcze coś ze sprzętu?
Stary 2013-11-02, 13:20   #4908
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

Zmieniłam jakiś czas temu fryzjerkę. Używa nożyczek Jaguar i muszę powiedzieć, że teraz nie widzę rozdwojonych końcówek. Wiadomo, zabezpieczam je jedwabiem CHI, ale dawniej też tak robiłam, a jednak włosy się szybciej rozdwajały. Co więcej, fryzjerka jest baaardzo tania (za ścięcie włosów płacę mniej niż OMD za same końcówki), więc już w ogóle miodzio
Podasz namiary? Właśnie muszę iść ściąć końcówki

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 13:24   #4909
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez alma mater Pokaż wiadomość
Bo bylo zbyt tanie i dobre zapewne. Ja zuzylam wlasnie jeszcze opakowanie ze starym skladem. Teraz kupiłam Mrs.Potters do wlosow tlustych. Pamietam te odzywke sprzed kilku lat, byla rzadka i niezbyt radzila sobie z moim koltunem, a teraz naprawde mi sluzy, jestem zaskoczona. Zobaczę jak bedzie dalej, ale jesli ok, to wyjdzie na to, ze znalazlam dobra odzywke za 8zl 500 ml
ooo. to może i ja wypróbuję. mówisz o TYM?

Cytat:
namiary możesz rzeczywiście podać

udało mi się tanio wyposażyć w 2 żakiety, spodnie i spódnicę, wreszcie skończy się problem z brakiem eleganckich ciuchów

Stary 2013-11-02, 13:24   #4910
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
To ja czekam na relację Kupujesz same buty czy jeszcze coś ze sprzętu?
Buty Kurtkę wymieniałam rok temu, a narty i kask dwa (albo trzy) lata temu.

Spodobały mi się te dwa modele i pasowałby mi do mojego stroju Ale muszę przymierzyć i doradzić się w sklepie, bo nie za bardzo się znam.

1. http://www.nartykrakow.pl/pl/p/BUTY-...85-W-24.0/3124
2. http://www.nartykrakow.pl/pl/p/BUTY-...YSTAL-23.0/322

Na ceneo najlepsze opinie ma ten model - wygodne, tanie, mają mechanizm ski/walk i "często marzłam w butach narciarskich więc zawsze ubierałam dwie pary skarpet, ale w tych butach mi się to nie zdarzyło". W Krakowie chyba nie są dostępne, a szkoda.

Jasne, zdam relację

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2013-11-02 o 13:25
Stary 2013-11-02, 13:30   #4911
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Buty Kurtkę wymieniałam rok temu, a narty i kask dwa (albo trzy) lata temu.

Spodobały mi się te dwa modele i pasowałby mi do mojego stroju Ale muszę przymierzyć i doradzić się w sklepie, bo nie za bardzo się znam.

1. http://www.nartykrakow.pl/pl/p/BUTY-...85-W-24.0/3124
2. http://www.nartykrakow.pl/pl/p/BUTY-...YSTAL-23.0/322

Na ceneo najlepsze opinie ma ten model - wygodne, tanie, mają mechanizm ski/walk i "często marzłam w butach narciarskich więc zawsze ubierałam dwie pary skarpet, ale w tych butach mi się to nie zdarzyło". W Krakowie chyba nie są dostępne, a szkoda.

Jasne, zdam relację
Mam buty z mechanizmem ski/walk i szczerze nie zauważam wielkiej różnicy, zdarzało mi się nawet zjechać na opcji 'walk' Ja swoje poszukiwania ograniczę do Nordicy-mam ich buty już kilka ładnych lat i mimo częstego użytkowania nic im nie jest Również mój tata, który w przeciągu kilku lat miał kilka par butów poleca tą firmę.
Nie wiesz czy jakoś na butach określona jest tęgość, szerokość wkładki...?
Stary 2013-11-02, 15:03   #4912
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
może na dropboxa?
Cytat:
Na wrzuta.pl chyba możesz ustawić aby zdjęcie nie pojawiało się w wyszukiwarce.
Dzięki
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43518910]Wydaje mi sie,ze picasaweb ma prywatne ustawienia. Kolezanka wrzucila tam zdjecia ze slubu i widzisz je tylko gdy otworzysz bezposredni link, a na glownym profilu ich nie widac
[/QUOTE]

Cytat:
Są takie ustawienia na picassie ale chyba trzeba mieć konto na gmailu żeby móc dodawać zdjęcia.
Tak samo jest na google+, właśnie wyczaiłam, więc tam wrzucę
Cytat:
Ineso tak w temacie włosów...Planujesz niedługo jakieś zamówienie z Avonu? Bo nie umiem funkcjonować bez tego serum

Jakby któraś potrzebowała pompki do Revlona to mogę oddać końcówkę od serum
Dam znać jak będzie w promocji, ale musiałoby być więcej chętnych, bo ja już ,,normalnie" nie zamawiam, bo nie dobijam do limitu
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:30   #4913
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Dam znać jak będzie w promocji, ale musiałoby być więcej chętnych, bo ja już ,,normalnie" nie zamawiam, bo nie dobijam do limitu
Ok, dzięki Bo jak coś to mogę wziąć 3-4 sztuki od razu, na zapas
Stary 2013-11-02, 16:06   #4914
2016070953
Konto usunięte

plotka głosi, że do sklepów wracają gwiazki milky way trzeba tylko obczaić do których :P
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:14   #4915
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
plotka głosi, że do sklepów wracają gwiazki milky way trzeba tylko obczaić do których :P
Ponoć w Tesco
Stary 2013-11-02, 16:18   #4916

Serio-serio?!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:26   #4917
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tak, ale kosztują jakos 9złchyba :P
Stary 2013-11-02, 16:38   #4918
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Tak, ale kosztują jakos 9złchyba :P
Drogo, obejde sie smakiem

Wysłane z mojej S4
Stary 2013-11-02, 19:16   #4919
Malla
Nie depcze krokusów

Nie rozumiem fenomenu tych czekoladek...
Stary 2013-11-02, 19:58   #4920

Są pyszne i przypominają mi dzieciństwo
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości